Naaldwijkse Piet en Annie vieren 70-jarig huwelijk op koninklijke wijze

Cultuur
Afbeelding
(Foto: PR)

Een platina huwelijk: dat is 70 jaar getrouwd zijn. Lang niet iedereen maakt dat mee, maar Piet (96) en Annie (97) Kuyvenhoven bereikten deze mijlpaal zondag 5 mei. En dat vierden ze op een passende manier - natuurlijk in het bijzijn van hun nageslacht.

Oorspronkelijk komen Piet en Annie uit Naaldwijk, waar ze jarenlang aan het kanaal woonden. Vooral Piet is een rasechte Naaldwijker. Waar nu de Albert Heijn staat, had Piet vroeger een tuin. 


‘Mooi om te zien hoe ze aan het genieten waren’. - PR

Tegenwoordig woont het platina paar door omstandigheden helaas niet meer bij elkaar, maar ze zijn nog wel samen. Dat vierden ze op 5 mei bij De Bongaard in De Lier. Daar arriveerden ze in een koets, zoals precies zeventig jaar geleden op hun trouwdag. “Het had iets koninklijks zoals ze met de koets aankwamen!”, vertelt hun kleindochter Annechien (41). “Ze waren zó aan het genieten. Dat was heel mooi om te zien.”


Ook op 5 mei 1954 zaten Piet en Annie bij elkaar in een koets. - PR

Annechien is een van de achttien kleinkinderen en behoort daarmee tot het talrijke nageslacht van Piet en Annie. Dat dat nageslacht talrijk is, concludeerde Piet zondag zelf: “Oh, kijk hoeveel nakomelingen we hebben”, merkte hij terloops op tegen zijn geliefde. Iedereen was er dan ook bij; ook hun zes kinderen en al hun achterkleinkinderen.


“Het was een gezellige boel,” blikt Annechien terug. “We zijn altijd een gezellige groep met elkaar.” In de familie Kuyvenhoven is gezelligheid troef en Piet en Annie weten hoe ze een feestje moeten vieren: “Zo zijn mijn opa en oma. Als er iets te vieren is, doen we dat ook.”


Als klap op de vuurpijl is maandag 6 mei de Westlandse burgemeester langs geweest om het echtpaar te feliciteren.