Nieuwe voorstelling Theatergroep Wateringen vertelt verhaal van twee vrouwen

Cultuur
De voorstelling vindt plaats in de prachtige tuinen van het Westlands Museum.
De voorstelling vindt plaats in de prachtige tuinen van het Westlands Museum. (Foto: Archief)

Theaterliefhebbers in de regio worden uitgenodigd voor een intrigerende voorstelling genaamd “Blik op eindig”, gepresenteerd door Theatergroep Wateringen. De regie van deze productie is in handen van Hanneke Zwinkels en Wesley van der Ende, met Aris Bremer als auteur.

Het stuk vertelt het verhaal van twee vrouwen, Cora en Ireen, die naast elkaar kamperen op een verregende camping. Cora, recent weduwe geworden, worstelt met haar verdriet en probeert zichzelf te bevrijden uit een ‘blikken gevangenis’, achtergelaten door haar overleden man, Willem, die een passie had voor het verzamelen van blikken en blikjes. Haar verwerking van het verlies komt voort uit het leegeten en -drinken van deze verzameling, terwijl Ireen haar pijn liever diep weg stopt. Ondanks hun tegenstrijdige benaderingen ontstaat er een spannende band tussen de twee vrouwen, waarbij ze beide iets van elkaar leren.

Cast

De rollen van Cora en Ireen worden vertolkt door José Moonen en Saskia Moonen. Voorafgaand aan en na de voorstelling kunnen bezoekers genieten van muzikale intermezzo’s verzorgd door muziekvereniging Rotterdam aan Zee.

De voorstellingen vinden plaats op zaterdag 1 en zondag 2 juni, met aanvang om 13:45 uur, in het Westlands Museum gelegen aan de Middel Broekweg 154 in Honselersdijk.

Gratis toegang

Toegang tot de voorstellingen en het museum is gratis, maar reserveren is verplicht. Dit kan via de website van Theatergroep Wateringen: www.theatergroepwateringen.nl/reserveren.

De technische aspecten van de voorstelling, zoals licht en geluid, worden verzorgd door FW Sound & Light en AW Entertainment. Fotografie en film worden verzorgd door Angelique Zuiderwijk en AW Entertainment.