Ian Dole’s CableHouse brengt Blues aan Zee tot leven

Cultuur
Op zaterdag 11 mei zal CableHouse het Blues aan Zee-podium betreden.
Op zaterdag 11 mei zal CableHouse het Blues aan Zee-podium betreden. (Foto: PR)

De geest van de Britse blues uit de jaren ‘60 wordt zaterdag 11 mei nieuw leven ingeblazen met de opkomst van de CableHouse-band, geleid door de charismatische Ian Dole uit Londen. Gedrenkt in de tradities van de Chicago Blues en de Texas Shuffle, belooft deze nieuwe formatie een onvergetelijke muzikale ervaring te bieden.

Ian Dole, geworteld in de tijd van de Britse bluesexplosie, ontdekte zijn liefde voor de blues via legendarische artiesten als Howlin’ Wolf, Eric Clapton en John Mayall. Zijn passie voor dit genre is vandaag de dag nog even sterk als toen hij voor het eerst de onmiskenbare klanken van de blues hoorde.

Covers én eigen composities

Samen met een ervaren team van muzikanten, waaronder Freek Carels op elektrische en akoestische gitaren, Kees van Steenbruggen op toetsen, Jos Waal op drums en Manolo Chincolla Sánchez op basgitaar, brengt Ian Dole zijn liefde voor de blues tot leven in CableHouse. De band belooft een mix van bekende covers, eigen composities en een flinke dosis energie op het podium.

Op zaterdag 11 mei zal CableHouse het Blues aan Zee-podium betreden in de Noviteit aan de Kloosterlaan 33 in Monster. De deuren openen om 20.00 uur, met CableHouse die rond 20.30 uur het podium betreedt. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar voor €12,50 en kunnen het gemakkelijkst worden verkregen via www.bluesaanzee.nl/#Agenda.