Monsterse agent vrijgesproken van beschuldigingen misbruik

Nieuws
Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. (Foto: Pixabay)

Een politieagent uit Monster is door de rechtbank vrijgesproken van beschuldigingen van seksueel misbruik van het 8-jarige vriendinnetje van zijn dochter in hun huis in Monster. Dat meldt WOS op 18 april. Het Openbaar Ministerie had eerder 30 maanden cel geëist tegen de man, maar de rechtbank oordeelde dat er onvoldoende bewijs was om hem te veroordelen.

Het vermeende misbruik zou hebben plaatsgevonden in 2008 of 2009, maar het slachtoffer durfde pas in juni 2022 aangifte te doen. Ze verklaarde dat ze jarenlang niet durfde te praten over wat er was gebeurd, uit angst en schaamte.

Geen blokjesbuik

Het meisje beweerde dat tijdens een zomeravondfeestje bij haar vriendinnetje thuis, iemand haar ‘s nachts achter haar matras had benaderd en haar had misbruikt. De man, nu 59 jaar oud, ontkende de beschuldigingen ten stelligste en beweerde zich het incident niet te herinneren. Er zat ook een inconsistentie in het verhaal van het meisje: zo herinnerde zij zich een ‘blokjesbuik’, maar die heeft de man volgens getuigen nooit gehad.

Hoewel de rechtbank de verklaring van het slachtoffer als geloofwaardig beschouwde, ontbrak het aan hard bewijs om de verdachte te veroordelen. De rechter sprak de politieman vrij, waardoor hij naar verwachting zijn werk bij de politie kan voortzetten.