Jill en Thom tellen af naar Boksgala: “Winnen is belangrijker dan meedoen!”

Nieuws
Jill en Thom tijdens de zondag-training in Tony’s Boxing Boutique.
Jill en Thom tijdens de zondag-training in Tony’s Boxing Boutique. (Foto: PR)

Het Westland Boksgala in de Veiling in Poeldijk nadert met rasse schreden. Zaterdag 18 mei kan niet snel genoeg aanbreken voor deelnemers Jill (22) en Thom (32) van der Voort. “Alles draait om het boksen en dat loopt nu op z’n eind. Nu moet die pot gewoon maar eens gaan gebeuren!”

Door Rianne Dekker

De bewoners van de ‘bosbuurt’ zijn, sinds ze vorig jaar november een klap op hun inschrijving hebben gegeven, alleen maar bezig met trainen en een gezonde(re) leefstijl. Hoewel ze laten doorschemeren dat het langzaamaan weer een beetje tijd wordt voor een ‘gewoon’ leven, merken ze wel dat deze aanpassing hen veel heeft gebracht. “Ik ben wel bijna tien kilo afgevallen door de training bij Tony’s Boxing Boutique en het voedingsadvies door Voedingsadvies Westland”, aldus Thom. “Ik train ook extra naast de drie vaste trainingen op zondag, dinsdag en donderdag. En ik ben tuinder en door de tuin heen rennen is op zich al een aardige training.” Zijn achternicht en onderneemster Jill is ook merkbaar gewicht kwijtgeraakt. “Dat gaat vanzelf. Ik boks vier keer per week en loop daarnaast twee keer per week hard. En als je je drankjes laat staan gaat het sowieso hard!”

Lekker gezellig

En dat is voor echte Westlanders die van een wijntje of biertje houden wel even een horde om te nemen. Thom: “Mijn voornemen was om in januari op de gezonde toer te gaan en geen alcohol meer te drinken. Maar januari werd al vrij snel februari. Maar ik kan nu zeggen dat ik vanaf half februari tot nu niet meer gedronken heb, zelfs niet tijdens mijn vakantie in Spanje. En als mijn vrienden zeggen: “Jij bent lekker gezellig”, dan zeg ik: ”Ik haal je 18 mei wel effe op, dan kun je ook meedoen!” Jill is er ook voor gegaan en weet nog goed wat bij haar de doorslag gaf om überhaupt mee te doen. “Toen ik op een avond naar De Beurs was geweest, was ik het zat om de hele zondag verrot te zijn na een avondje stappen. Ik heb Tony geappt dat ik meedeed en me voorgenomen om een half jaar gezond te gaan doen. Maar niemand deed zo streng als ik en met kerst was ik er eventjes klaar mee en heb ik een fles wijn opengetrokken.”

Broer in achterhoofd

Jill geeft aan sowieso een wat mindere week te hebben gehad. “Ik kon even geen handschoen meer zien. Maar nu is dat gevoel gelukkig weer helemaal omgedraaid en ga ik er weer voor. Dat doe ik ook voor mijn broer, die ik in februari ben verloren. Hij had dit prachtig gevonden. Ik ga het gewoon zien daar!” Ook de 4-jarige dochter van Thom vindt het interessant dat haar vader bokst. “Soms staat ze al met mijn handschoenen aan klaar als ik naar de training moet. “Ga je lekker boksen?” vraagt ze dan.” Ze zal echter niet in de zaal zitten de 18de, en ook zijn bijna 1-jarige zoontje niet. “Anders denken ze alleen maar: ‘Wat doet mijn vader nou, hij slaat iemand.’” Mentaal zijn de boksers er dus zeker klaar voor, alhoewel Thom zich wel afvraagt of dit niet nog beter achteraf beoordeeld kan worden...

Winnen belangrijker

Op 18 mei gaat het gebeuren. Helm op, bitje in, handschoenen aan en gaan. Er zijn 24 deelnemers, die allemaal drie keer twee minuten in de ring staan. “Als je het snel zegt is het niks”, aldus Thom. “Maar met zeshonderd man publiek en licht en geluid is het toch heel serieus.” “Je wilt ook gewoon winnen in die ring, maar dat hebben er nog 23”, vult Jill aan. “Wij vinden gewoon dat winnen belangrijker is dan meedoen. Zo is het wel!”

Met het boksgala wordt geld opgehaald voor Stichting On Wheels, Gezinshuis Mi Casa Su Casa en Dierenopvang Centrum Westland. Voor donaties: westlandboksgala.nl/donatie/campaigns/jill-van-der-voort en westlandboksgala.nl/donatie/campaigns/thom-van-der-voort.