Weerpraat met Marco: Koningsdag: een dag van contrasten

Nieuws
Marco Schregardus.
Marco Schregardus. (Foto: Privé)

Terugblikkend op onze recente Koningsdag herinneren we ons een dag die begon en eindigde met regenbuien, maar ons tussen 10.30 en 19.00 uur trakteerde op heerlijk weer.

Het was zeker genieten geblazen voor iedereen die de festiviteiten buiten vierde. Twee weken geleden vroegen we jullie om een gokje te wagen naar de maximale temperatuur voor Koningsdag. Mike van Rheenen uit De Lier kwam met zijn schatting van 16,2 graden verbazingwekkend dicht bij de werkelijke 16,4 graden. Als prijswinnaar koos hij ervoor om zijn fles rosé te doneren aan een goed doel, Carma uit Naaldwijk. Een mooi gebaar dat toont hoe weersomstandigheden en warme harten hand in hand gaan!

Met de start van de meivakantie is het weer ons over het algemeen gunstig gezind. We verwachten aangename temperaturen tussen de 15 en 20 graden, met geregeld zonneschijn en weinig neerslag. 

‘We verwachten aangename temperaturen’

April sluiten we af met na een zeer gemengd weerbeeld: een warm begin maar een te koude afsluiting. Gemiddeld was de temperatuur toch bijna een graad boven de norm, waarmee de trend van te warme maanden zich voortzet. Deze reeks startte voor onze regio in mei 2023 en duurt dus al een heel kalenderjaar!

Volgende week duiken we in de voorspellingen rond de IJsheiligen. Zullen zij dit jaar hun koude reputatie waarmaken? Ik nodig iedereen uit om vragen te stellen of ervaringen te delen over hoe deze periode mogelijk jullie tuinplannen beïnvloedt. Stuur je vragen naar weerpraat@aiwestland.nl.

Tot de volgende keer, en vergeet niet om van elk zonnestraaltje te genieten! Weer of geen weer, er is altijd nieuws.

Marco Schregardus