Monsternaar Erik Huisman schrijft derde boek: ‘Vogelvrij kankerjaar’

Nieuws
Erik Huisman schreef al drie boeken over zijn leven met kanker.
Erik Huisman schreef al drie boeken over zijn leven met kanker. (Foto: Privé)

Zo heb je ineens kanker. En zo ben je ruim drie jaar verder en teken je voor je derde Mallemolenboek. Monsternaar Erik Huisman heeft de opvolger uitgebracht van ‘Mallemolen - Een prachtig kankerjaar’ en ‘Mallemolen 2 - Een machtig kankerjaar’.

Al meer dan drie jaar zit Huisman in een rollercoaster. Het waren drie heel verschillende jaren die drie verschillende boeken opleverden. Het derde boek heet ‘Mallemolen 3 - Een vogelvrij kankerjaar’. Rode draad in deze drie boeken is dat de inmiddels 64-jarige oud-journalist en -handballer constant moest schakelen.

Dat begon in september 2020. Out of the blue bleek hij uitgezaaide prostaatkanker hebben. Ongeneeslijk. Topfit doodziek. Tegelijk. Er volgde een uniek en fascinerend jaar. De klap van de diagnose opvangen, chemotherapie plus hormoontherapie en voorzichtig opkrabbelen. Het was een heftig jaar waarin hij ongedacht veel steun kreeg en mooie dingen meemaakte.

Het jaar erop was ‘machtig’. Volle bak proberen om buiten en binnen het werk te re-integreren. Het bleek een avontuur met taaie momenten en pijn naast mooie ervaringen en kansen. Aan het einde van Mallemolen 2 neemt Huisman afscheid van zijn werk op de TU Delft. Ondanks alle pogingen lukt werken niet meer. Te uitputtend.

En toen was Huisman ineens vrij. Dat bleek twee kanten te hebben Enerzijds was hij zo vrij als een vogel en kon hij dingen doen in zijn tempo en onder zijn regie. Anderzijds voelde hij zich regelmatig vogelvrij. Want structuur meer, geen stramien. Hij begon een enthousiaste zoektocht naar evenwicht. Wat kan wel en niet? Wat wil ik wel en niet? Sporten lukt. Zijn zoon volgen bij onder meer het WK shorttrack ook. En hij geeft soms een lezing. Daarover en over veel meer gaat Mallemolen 3.

Mallemolen 3 – Een vogelvrij kankerjaar is in eigen beheer uitgegeven en kost € 18. Dat is de prijs van het drukken. Oogmerk van Huisman is zo veel mogelijk mensen te bereiken met zijn ervaringen die laten zien je een prachtig en zinvol ‘nieuw’ leven kunt opbouwen ondanks ongeneeslijke kanker. Het boek is te bestellen via ealhuisman@gmail.com.