Nieuw in Honselersdijk: ASTOU Fashion

Partnerbijdrage
Astrid Toussaint is blij met haar nieuwe winkel!
Astrid Toussaint is blij met haar nieuwe winkel! (Foto: PR)

Na ruim 30 jaar heeft Honselersdijk weer een eigen dameskledingwinkel. Donderdag 16 maart opende ASTOU Fashion haar deuren aan de Dijkstraat 54.

Astrid Toussaint begon ruim een jaar geleden met een pop-upstore in Honselersdijk. De bedoeling was om het voor maximaal anderhalf maand te doen en daarna weer verder te gaan met haar werk als vertegenwoordiger. 

“Ik nam dit initiatief omdat mijn baan als vertegenwoordiger van een kledingmerk op de tocht kwam te staan door de coronacrisis”, vertelt Astrid. “In de pop-upstore ging ik samples en voorraad verkopen van een aantal merken waar ik voor werkte.”

Na anderhalve maand bleek de tijdelijke winkel zo succesvol - en was de vaste baan nog steeds onzeker - dat Astrid besloot door te gaan. Het assortiment werd ruimer met steeds meer merken, stijlen en ook schoenen en accessoires. De klanten kwamen eerst via Astrids netwerk en mond-tot-mondreclame, maar inmiddels weten ook mensen van buiten de regio de winkel te vinden.

“Mensen komen hier graag omdat ik een leuke collectie heb, maar ook omdat ik eerlijk en persoonlijk kledingadvies geef”, vertelt Astrid. “Dat vind ik ook erg belangrijk. Niet verkopen om het verkopen maar oprecht adviseren welke kleding de klant laat stralen! Wat past bij haar persoonlijkheid en figuur.”

Dat is een passie die Astrid al lang heeft. Op haar website www.kledingstyliste.nl deelt Astrid haar kennis, met als doel veel vrouwen te inspireren. “Mijn missie is: Iedere vrouw te laten stralen! Iedere vrouw is mooi en verdient dat!”

Daarnaast is de pop-upstore ook een ontmoetingsplek waar Honselersdijkers gezellig een bakkie kunnen doen of gewoon konden rondneuzen zonder dat ze per se iets moeten kopen. “Lekker laagdrempelig en gezellig! Dat is mijn doel voor mijn winkel, niks moet, alles mag je vragen. 

Dit alles bracht Astrid ertoe om eind 2022 de stoute schoenen aan te trekken. Na een verbouwing, die in januari van dit jaar begon, gingen de deuren 16 maart open.

De naam van de winkel is ASTOU Fashion, een samentrekking van de voor en achternaam van Astrid Toussaint. “Bovendien heeft ASTOU de betekenis ‘als een ster en liefde’ Hoe mooi is dat? Ik wil iedere klant laten stralen en ik doe mijn werk met heel veel liefde!”

ASTOU Fashion is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag en de rest van de dagen op afspraak.