FC Westland verliest in aanloop van nacompetitie van Watergas

Hamza Boukhari scoorde twee maal.
Hamza Boukhari scoorde twee maal. (Foto: FC Westland)

De zaalvoetballers van FC Westland hebben afgelopen vrijdag niet weten te winnen in de uitwedstrijd tegen Watergras uit Gouda. Coach James Dhanai had in Sporthal De Mammoet niet de beschikking over diverse vaste krachten. Sommige spelers kregen rust met het oog op de nacompetitie voor promotie naar de Eredivisie. Na een 2-0 achterstand bij rust, stapte FCW na een spectaculaire tweede helft met een 5-4 nederlaag van het veld.

FC Westland is al geplaatst voor de nacompetitie voor promotie voor de Eredivisie, waar Watergras bij gunstige uitslagen op hun eigen veld, of het veld bij CFM Transito, ook geplaatst zal zijn voor deze nacompetitie. Beide ploegen bleven lang stuiten op twee keepers die niet van wijken wisten.

Tientallen kansen

Westlandse keeper Barry Botman zag twee minuten voor rust toch tweemaal de bal achter zich in het doel verdwijnen. Na de 2-0 ruststand in het voordeel voor de thuisploeg kwamen zij ook zelfs op een 3-0 voorsprong. Tot die tijd lukte FCW het niet om haar tientallen kansen te verzilveren, maar uiteindelijk was het Hamza Boukhari op aangeven van zijn broer Karam die de 3-1 op het scorebord wist te zetten.

Kansen op de aansluitingstreffer werden door de Westlanders gemist, wat resulteerde op de 4-1 voor Watergras in de counter. De wedstrijd leek gespeeld maar FC Westland kwam met een slotoffensief op de proppen. Opnieuw was het Hamza Boukhari op aangeven van Karam en vervolgens Redouan el Margi op aangeven van Hamza Boukhari die FCW terugbracht op een 4-3.

Poging tot gelijkmaker

In een ultieme poging op de gelijkmaker met ook een vliegende keeper deden zich verschillende kansen voor. Zelfs keeper Barry Botman had bij de tweede paal de gelijkmaker op de schoen, maar zijn kwaliteiten bleken toch meer rond zijn eigen goal te liggen. Balverlies van FCW leidde de 5-3 in voor een leeg goal, maar de 5-4 van Redouan el Margi 16 seconden voor tijd liet de thuisploeg toch nog even zweten, maar zij wisten dit toch over de streep te trekken.

Laatste thuiswedstrijd

Volgende week speelt FC Westland de laatste reguliere thuiswedstrijd van het seizoen. Om 21:30 in Sporthal Hoge Veld is BE’79 de tegenstander.