FC Westland pakt met monsterzege periodetitel tegen BE’79 2

Sport
Anouar Attal Haoui (hij was met 6 treffers weer goud waard voor FCW).
Anouar Attal Haoui (hij was met 6 treffers weer goud waard voor FCW). (Foto: FC Westland)

Afgelopen vrijdag traden de zaalvoetballers van FC Westland thuis aan tegen BE’79 2. De Westlanders waren al zeker van minimaal de vervangende eerste periodetitel, maar konden bij winst de tweede periodetitel bemachtigen. 

Tegenstander BE’79 2 staat onderaan, maar doordat er al drie clubs zich hebben teruggetrokken zijn zij ook volgend seizoen zeker van een plek in de Eerste Divisie, zolang het 1e team van hen zich weet te handhaven in de Eredivisie. FCW had geen kind aan het team uit Berkel-Enschot en won na een 8-1 ruststand met maar liefst 15-2.

Promotie

In de laatste competitiewedstrijd was het voor FC Westland taak om met een goed gevoel de nacompetitie in te gaan voor promotie naar de Eredivisie. Tegelijkertijd speelde ook het tweede elftal van FCW in Middelburg al hun eerste wedstrijd voor eventuele promotie naar de Eerste Divisie. Doordat er een sterk team afreisde naar Zeeland was dat ook een uitgelezen kans voor coach James Dhanai om spelers te laten debuteren. Naser Dadi, maakte hier gretig gebruik van. Hij bleek een heerlijke, frisse en gretige toevoeging bij de Westlanders.

Tweede helft

FC Westland had in de beginfase moeite om de vele kansen ook om te zetten in goals. Na een 2-0 voorsprong wist BE’79 zelfs iets terug te doen met een mooie lob over keeper Barry Botman. Echter kon de bezoekende ploeg het tempo van FCW steeds minder makkelijk bijbenen, waardoor FCW uit wist te lopen tot een 8-1 ruststand. Ook in de tweede helft bleef FC Westland heer en meester en moest Westlandse keeper Barry Botman alleen optreden door gemakzucht die er soms in sloop. Bij een 9-2 voorsprong leek de doelpunten machine even te haperen en bleek het 10e doelpunt maar niet te vallen. 

Topscoorder

Gelukkig was het topscoorder Anouar Attal Haoui die nog een hogere versnelling wist te vinden en vier van de volgende zes doelpunten op zijn naam wist te zetten en zo een stempel zette op de 15-2 overwinning. Zo weet FC Westland de tweede periodetitel te bemachtigen en mag zich gaan opmaken voor promotiewedstrijden naar de Eredivisie, het hoogste zaalvoetbalniveau van Nederland. De vijftien doelpunten van afgelopen vrijdag werden gemaakt door Anouar Attal Haoui (6x), Naser Dadi (5x), Hamza Boukhari (3x) en Yassin Irzi.

Volgende wedstrijden

FC Westland weet inmiddels dat ZVS Bodemflex de eerste horde gaat zijn richting de Eredivisie. Op 10 mei speelt FCW eerst in st. Michiels-Gestel om op 17 mei om 21:30 uur in Sporthal Hoge Veld gastheer te zijn voor de Brabanders. In een eventuele volgende ronde zal de herkanser van de Eredivisie de tegenstander zijn. Dat zou zo maar het eerste team van BE’79 kunnen zijn. Zij maken in een rechtstreeks duel uit met ZVV Ede wie de herkanser van de Eredivisie wordt.