Rodi

Artikel bouw college
maakt veel reacties los

PURMEREND - Het artikel over de nieuwbouw van het gecombineerde Horizon College/Regio College in het Karekietpark, in het Purmerends Nieuwsblad van donderdag 8 maart jongstleden, heeft veel tongen losgemaakt. Onderstaand enkele rake e-mails die op de redactie binnen zijn gekomen.
Politiek buitenspel
"Bewonersparticipatie noemen ze dit. Zeg maar nietszeggende cliché-opmerkingen. Het is net als met de landelijke politiek. Men wil dolgraag dat bewoners meer aansluiting vinden bij de politiek, maar de dames en heren politici doen gewoon wat ze willen, graven hun eigen graf en zetten zichzelf daarmee buitenspel", aldus de strekking van een van de e-mails.
En: "Ik heb zojuist de krant over de gemeenteraadsverkiezingen in de bus gekregen. Hierin lees ik alleen maar hosanna-verhalen over het belang van bewonersinspraak en bla-bla over hoe belangrijk het is als de inwoners hun mening verkondigen. Ik vraag het me steeds vaker af. Loze kreten en bewoners een rad voor ogen draaien, noem ik het. Anders kan ik het niet omschrijven".
Naam en adres
bij de redactie bekend
Stemmen
Bewoner Ronald Sarfaty breekt een lans voor Leefbaar Purmerend, Lijst Van Damme of de PvdA.
"Breng uw stem uit op een van hen, want deze partijen stemden tégen de komst van het Horizon College/Regio College in het Karekietpark. Ook de partij TROTS deed dat, maar deze doet niet mee aan de verkiezingen. Alle andere partijen stemden voor en lapten de gevolgde gebrekkige procedure aan hun laars".
Ronald Sarfaty
Grote geld
"Wij waren niet verbaasd over de gang van zaken rond de nieuwbouw van het nieuwe Horizon College in het Karekietpark. Ook over het wrange gevoel van de wijkbewoners konden wij ons goed inleven. Zo gaar het immers al jarenlang in Purmerend. De projectontwikkelaars en de gemeente Purmerend kunnen elkaar al vele jaren goed vinden. Want zoals met vele andere zaken draait het hier allemaal om het grote geld dat door de belanghebbende partijen zal worden gegenereerd.
Even een paar voorbeelden uit het verleden:
De gang van zaken rond het voormalige Stadsziekenhuis ter plekke van het huidige stadskantoor. De projectontwikkelaar liet het leegstaande ziekenhuis vele jaren leeg staan tot de Gemeente Purmerend genoeg geld bood ter overname. Van enige inspraak was geen sprake.
De gang van zaken rond de profilering van de Noord-Zuidroute door de Overwhere-Wheermolen-Gors. De Vereniging Veilig Verkeer afdeling Purmerend werd door het Gemeentebestuur uitgenodigd mee te denken. De vereniging schakelde de landelijke Vereniging Veilig Verkeer in om mee te denken. Bij de derde bijeenkomst werd de plaatselijke Vereniging medegedeeld dat de oorspronkelijke plannen van de Gemeente onverkort zouden worden uitgevoerd. De Vereniging had alle moeite voor niets gedaan.
De invulling van het reeds meer dan 30 jaar bestaande bestemmingsplan langs en tussen de Stationsweg en de NS spoorlijn zou met inspraak van de bewoners van de Lindestate, aan de overzijde van het Cramwinkelplantsoen, worden besproken. Toen het gebouw de Lindestate bewoond was werden de bewoners uitgenodigd om de invulling van het bestemmingsplan te komen bezien bleek dit geheel afwijkend te zijn naar hetgeen de bewoners voorheen werd voorgehouden. Er volgde een serie rechtszaken tot aan de Hoge Raad aan toe omdat de bewoners zich bedrogen voelden. Zij verloren al deze zaken omdat de Gemeente alles juridisch had dichtgetimmerd. Dat had de Gemeente en of de projectontwikkelaar ook vooraf kunnen vertellen. De toenmalige wethouder weigerde iedere reactie naar de bewoners omdat hij naar eigen zeggen daar “geen zin in had”. (…??)
Het voormalige postkantoor langs de Where staat al jarenlang leeg en staat compleet tot grote ergernis van de omwonenden en overige Purmerenders te verrotten. Nu is op dit moment nog niet het definitieve officiële besluit om op die plaats twee torenflats van zeer grote hoogte, eentje tot wel 22 verdiepingen te gaan bouwen. Met daar onder winkels, restauratie en er tussen een openbaar toegankelijk parkje. En vanaf het dak een subliem uitzicht voor iedereen.(??) De tekeningen liggen echter al klaar, de impressie van het geheel is al gepubliceerd in de media, en men kan er op wachten dat het domweg door gaat. En er zal weer grof geld verdiend gaan worden. Door de gemeente en de projectontwikkelaars. De beslissing zal over enkele weken, zo rond de gemeenteraadsverkiezingen worden genomen.
Het woord is gevallen: gemeenteraadsverkiezingen. De bevolking wordt weer van harte uitgenodigd te kiezen uit een groot aantal partijen en partijtjes. Is het te verwachten dat er een nieuwe politieke richting zal worden ingeslagen met het bovenstaande als enkele voorbeelden? Ondergetekende verwacht zulks dus niet en zal niet gaan stemmen om als zodanig het voorgenomen beleid niet te sanctioneren. Met hem zijn er velen die volstrekt geen vertrouwen (meer) hebben in de politiek.
H.J. Sitters / Purmerend

Artikel geplaatst op zaterdag 10 maart 2018 - 13:58Purmerend
Peu de Feu bij Proeflokaal Bakker PURMEREND - Bij Proeflokaal Bakker in Purmerend vindt vrijdag 29 juni vanaf 21.00 uur het laatste optreden van Peu de Feu plaats van dit seizoen. Op deze laatste vrijdag van de maand spelen Maaike-zang, Bob-sologitaar, Eelke-contrabas en slaggitarist Rob een selectie liedjes uit diverse genres. Liedjes die Peu de Feu... Pop-Up zomerleeskring in Bibliotheek Purmerend PURMEREND - Lezen is leuker in een leeskring! Want je kunt je interesse in literatuur en schrijvers delen met anderen. Maar vaak verplicht een leeskring tot een hele reeks bijeenkomsten. Voor lezers die geen zin hebben in verplichtingen en wel de behoefte om liefde voor lezen en schrijvers met anderen... Veteranencafé PURMEREND - Bij Spijkerman Eten & Drinken wordt woensdag 4 juli weer de maandelijkse bijeenkomst gehouden voor veteranen in het Veteranencafé Purmerend. Het adres is Neckerdijk 1 in Purmerend, aanvang 14.00 uur. Veteranen en hun partners, woonachtig in Purmerend én de regio, worden door het bestuur van de Stichting Veteranen... Rommelmarkt in Wijkplein Where PURMEREND - In Wijkplein Where in Purmerend wordt zaterdag 30 juni de maandelijkse rommelmarkt gehouden. Er staan tal van kraampjes. De markt is van 11.00 tot 15.00 uur in Triton 73. Entree is gratis. Zelf een keer op de rommelmarkt staan? Voor meer informatie kan gebeld worden met Carry op... Creatieve workshop voor mantelzorgers PURMEREND - Clup Welzijn verzorgt woensdagavond 4 juli van 19.30 tot 21.30 uur een creatieve workshop voor mantelzorgers bij de Noordster, Landsmeerstraat 3 in Purmerend. Tijdens deze workshop wordt de verfkwast ter hand genomen. De workshop past in de reeks van inspiratiebijeenkomsten die Clup Welzijn voor mantelzorgers organiseert. Mantelzorgers zorgen... Scooterrijder aangehouden PURMEREND - De politie heeft afgelopen maandag een scooterrijder en zijn bijrijder aangehouden op de Johan Wagenaarstraat in Purmerend. De bestuurder van de scooter weigerde te stoppen voor de politie. Hierop werd een achtervolging ingezet. Een man van 19 en een jongen van 14 zijn aangehouden. Ze komen beiden uit... OM eist twaalf maanden cel tegen man die Ivano (13) opzettelijk aanreed PURMEREND - Het Openbaar Ministerie (OM) eist twaalf maanden gevangenisstraf, waarvan zes voorwaardelijk, tegen de 54-jarige man die Ivano Baptista uit Purmerend opzettelijk aanreed. De toen 12-jarige Ivano werd begin vorig jaar opzettelijk aangereden door zijn buurman. De man was boos omdat Ivano en zijn vriendjes aan het belletje trekken...

Mooiste straatverkiezing Purmer-Noord

PURMEREND - De Wijkkern Groep Purmer-Noord organiseert jaarlijks de mooiste straatverkiezing van Purmer-Noord. Dit jaar vind deze verkiezing zaterdag 30 juni plaats. De mooiste straatverkiezing is vooral bedoeld om mensen weer betrokken te laten zijn bij hun straat, wijk en stad. Dit jaar waren er vijf inschrijvingen, waarvan er een...
Kunstgenoten organiseert Cubaanse ochtend voor senioren PURMEREND - Kunstgenoten in beweging houdt donderdag 28 juni van 10.00 tot 13.00 uur bij Cultuurhuis Wherelant een Cubaanse ochtend met twee verschillende activiteiten voor senioren (65). Onder begeleiding van Albertico van dansschool La Cubatellama leren deelnemers Salsa solo dansen terwijl de 'Mannen met panne(n)' zich ondertussen bekwamen in het... Braderie Koemarkt PURMEREND - Op de Koemarkt in Purmerend wordt zondag 24 juni een braderie gehouden met 'Kop van Jut altijd prijs'. Alle terrassen zijn deze dag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie 06-24213931. 't Prisma wint Discovery Cup PURMEREND - Oec. basisschool 't Prisma heeft dit jaar de Discovery Cup gewonnen, de wisseltrofee van het techniekproject MiG-KiT. Deze trofee is de beloning voor twee aansprekende powerpointpresentaties die leerlingen van groep 7 gemaakt hebben van hun bezoek aan het Purmerendse bedrijf Prokal Stoomtechniek. Met deze inzending won de school... Leerlingen overhandigen cheque aan stichting Opkikker PURMEREND - Maandag 18 juni overhandigden leerlingen van basisschool De Delta in Purmer-Zuid een cheque aan Stichting Opkikker. Het geld hebben de leerlingen verdiend met de sponsorloop die ze eind mei liepen. De helft van de opbrengst gaat naar school en de andere helft naar Stichting Opkikker. Stichting Opkikker bezorgt... Judo veteraan Koppe weer niet te stoppen PURMEREND - Judoka Hendrik Koppe (M6/흍 kg) heeft zich Donderdag 14 juni voor de 8e keer gekroond tot Europees kampioen. In Glasgow veroverde Koppe, weer gecoacht door zijn trouwe clubgenoot Arshak Davtyan, voor de achtste keer de EK-titel. Het zwaargewicht won zijn eerste partij van Daniel Murphy (GBR) en was... Zomergezelligheid in de Wheermolen PURMEREND - In de Wheermolen werd er een zomerbraderie en zomermarkt gehouden dit afgelopen weekend. Bewoners stonden met kraampjes met oude en nieuwe spullen en er kon gezellig een hapje en drankje genuttigd worden. Voor de kinderen waren er springkussens en een schminkhoek. Een gezellige boel dus. (Foto: Cees Bandt)... Promotie Event Techniek in De Beuk PURMEREND - De Manuele Intelligentie Groep (MIG) hield donderdag 14 juni voor de tweede keer een Promotie Event Techniek in sporthal De Beuk. Met dit event liet MIG basisschoolleerlingen van groep 6 op ontdekkingstocht gaan in de wereld van techniek, waar volop ruimte was voor 'leren met je handen'. Ook...

Intermaris verduurzaamt 2000ste woning
Duurzaamheid: van verplichting naar kans

PURMEREND - Deze maand verduurzaamde Intermaris de 2000ste woning. Dit vond plaats in de IJsselstraat in Purmerend. Om dit te vieren legde directeur Wonen en Vastgoed Han Leurink vier ‘groene’ tegels, samen met technisch directeur van ToekomstGroep Ton van Langen. "Van een verplichting maakten we een kans. Intermaris is één...
Rommel- en Curiosamarkt in Stompetoren STOMPETOREN - Aan de Noordervaart wordt zaterdag 30 juni een Rommel- Curiosamarkt gehouden met artikelen voor een laag prijsje. Lekker struinen tussen nieuwe en gebruikte goederen. Heerlijk om voor een prikkie iets leuks te vinden: veel LP 's en EP- platen maar ook voor de verzamelaars vintage, servieswerk, nieuwe kettingen,...

Werkom slaat brug tussen mens en werk
Leerwerkbedrijf waarin Purmerend en Zaanstad nauw samenwerken

PURMEREND – “Wij brengen mensen bij elkaar en zijn met passie bezig om degenen met een overbrugbare afstand tot de arbeidsmarkt die willen werken, ook daadwerkelijk aan het werk te krijgen en te houden”. Aan het woord Yolanda Hoogtanders, sinds april directeur van Werkom. Het doel van de activiteiten van...
Nederlands Kampioenschap Schermen Senioren voor teams PURMEREND - Sporthal De Beuk is zaterdag 23 en zondag 24 juni het strijdtoneel voor het NK Schermen Senioren voor Teams. Dit jaar verzorgt Schermvereniging En Cavant uit Purmerend voor het derde jaar op rij in samenwerking met de Nederlandse Schermbond dit sportevenement. Een goede gelegenheid om kennis te maken...

Solar Boat Race komt naar Purmerend

PURMEREND - De snelste speedboten - aangedreven op zonne-energie - komen vrijdag 22 en zaterdag 23 juni naar Purmerend voor een spannende competitie. De gemeenten Purmerend en Beemster organiseren dit tweedaagse evenement samen. Het vindt plaats in het water van het Noordhollandsch Kanaal. Toeschouwers kunnen het spektakel aanschouwen vanaf de...
Horizon College sluit zich aan bij Huis van het Werk PURMEREND - Het ROC Horizon College heeft zich aangesloten bij Huis van het Werk, deze stichting zet zich in voor het behoud van arbeidskrachten voor de regionale arbeidsmarkt in Noord-Holland Noord. Het Horizon College heeft circa 1250 werknemers in dienst, verdeeld over de vestigingen in Alkmaar, Hoorn, Heerhugowaard en Purmerend.... Laatste avondvierdaagse in Purmerend? PURMEREND - Afgelopen week liepen veel kinderen de avondvierdaagse in Purmerend. Ook ruim 65 leerlingen van De Delta in de Purmer-Zuid liepen mee. Met veel enthousiasme liepen ze 5 kilometer per dag. Het waren gezellige wandelavonden met overwegend prachtig weer. Helaas is er een tekort is aan vrijwilligers voor de... 'Bring a friend' bij Rugbyclub Waterland PURMEREND - Rugbyclub Waterland houdt zaterdag 7 juli een openbare trainingsdag met het thema 'bring a friend'. Iedereen van 18 jaar en ouder is welkom om de rugbysport te ontdekken. Voor wie benieuwd is naar de sport en altijd al eens een kijkje heeft willen nemen bij Rugby Club Waterland... P3 Muziekcafé PURMEREND - Het afgelopen jaar was het Muziekcafé in het Pop- en Cultuurpodium P3 een enorm succes. Mede dankzij de inzet en deelname van alle Singer Songwriters, bandjes, de huisband en de deelnemers aan de huisband. Vrijdag 29 juni komen de toppers van het afgelopen seizoen weer terug. Programma: 20.15... Cultureel festijn PURMEREND - Het Multicultureel Centrum Waterland verzorgt zaterdag 30 juni en zondag 1 juli een cultureel festijn. Van 10.00 tot 18.00 uur is er op het Jonkheer van Cittersplein 198 in Purmerend van alles te beleven. Een braderie met Turkse traditionele specialiteiten, barbecue, schmink, bazaar, spelletjes, henna-versieringen, souvenirs en nog...

Werkzaamheden 't Lammetje sneller afgerond

PURMEREND - De werkzaamheden aan parkeergarage ’t Lammetje in Purmerend zijn voorspoedig verlopen. Afgelopen donderdag is besloten om ’t Lammetje af te sluiten voor groot onderhoud. Dit zou maximaal zes weken duren. Doordat vlak voor het weekend de garage al dicht kon, was het mogelijk om direct aan de werkzaamheden...