Rodi

Kort nieuws

Motown and Soul Night

HOORN - In café JP Coen aan de Veemarkt in Hoorn is zaterdag 16 september een grote verscheidenheid aan muziek te horen tijdens de Motown and Soul Night. Vele tientallen liefhebbers brengen op geheel eigen wijze een lied ten gehore uit het enorme aanbod aan nummers. Zij doen dat met behulp van de aanwezige muziekopnames zonder zang (karaoke) en weer anderen geven er de voorkeur aan om zichzelf te (laten) begeleiden. Nummers van Michael Jackson, Stevie Wonder, Diana Ross & the Supremes, The Temptations, Smokey Robinson, James Brown, Four Tops, Martha & the Vandellas, Lionel Richie en ook medleys zijn te horen. De entree is gratis. Meer informatie: info@hoornnoord.nl, 06-46668603 of kijk op Facebook.
Kantklossen
SCHELLINKHOUT - Kantklosschool 'Ieder voor allen Wijdenes' staat aan het begin van het nieuwe seizoen 2017-2018. Het seizoen begint met een open dag op woensdag 13 september van 10.00 tot 16.00 uur. Er is een demonstratie van het kantklossen, een presentatie van werkstukken en verkoop van materialen en patronen. Er is gelegenheid informatie in te winnen over de diverse cursussen die de school geeft, zowel voor gevorderden als beginners. Geïnteresseerden kunnen zich direct aanmelden. De kantklosschool is te vinden aan de Dorpsweg 109a in Schellinkhout. Meer informatie: www.kantklosschoolwijdenes.nl.
Quatro-motortocht
NIBBIXWOUD - De negentiende editie van de Quatro-motortocht vindt zondag 10 september plaats. Deze tocht wordt georganiseerd door drie motorclubs: MC. Mios, Motorclub West-Friesland en MC '68. Starten en eindigen kan bij één van de vier plaatsen naar keuze: clubhuis MC. Mios, Zoutpad 1 in Anna Paulowna (06-51069638), De Sluisven, Oosterwijzend 24a in Nibbixwoud (06-54397304), clubhuis MC '68, Hermesstraat 4 in Krommenie (06-50605575) en De Alkmaarse Poort, Omval 72 in Alkmaar (06-51482877). Wie mee wil rijden, kan zich op een van deze locaties inschrijven op de dag zelf. De routes zijn op gps en op papier bij de inschrijving ter plaatse verkrijgbaar. De lengte per route is ongeveer 55 kilometer, de totale dagrit is 220 kilometer. Inschrijfgeld is zes euro. Starten kan tussen 9.00 en 12.00 uur. Meer informatie: www.mcwest-friesland.nl.
Go with your workflow
HOORN - DeBroekriem verzorgt vrijdag 15 september voor actieve werkzoekenden de workshop 'Go with your workflow'. Marit Visser-Essen - ervaren loopbaanadviseur - neemt de deelnemers mee in het (her)ontdekken van ieders workflow. Dit helpt mee in de zoektocht naar een nieuwe baan. De workshop begint om 10.00 uur in Bibliotheek Hoorn aan de Wisselstraat in Hoorn. Rond 12.30 uur is de workshop afgelopen. Er zijn geen kosten aan verbonden. Wel wordt een bijdrage voor koffie/thee gevraagd. Meer informatie en opgave: www.debroekriem.nl.
Vleermuizen
HOORN - Vleermuizen bekijken in de binnenstad van Hoorn? Dat kan vrijdag 15 september tijdens de vleermuizenexcursie die om 19.30 uur van start gaat bij de Brandweer aan de Nieuwe Wal bij het Julianapark. Na een korte inleiding gaat de groep met bat-detectors op pad. Een bat-detector kan het hoge geluid van een vleermuis omzetten, zodat ze te horen zijn. De route gaat door het Julianapark, de haven en de oude binnenstad. Het eindpunt is bij de Oosterpoort. Er is kans dat er vijf verschillende soorten vleermuizen waargenomen kunnen worden: de watervleermuis, de meervleermuis, de laatvlieger, de gewone en de ruige dwergvleermuis. De excursie duurt ongeveer 2,5 uur en is ook voor kinderen geschikt. Aanmelden: Fred Weel, 06-48664025 of zoogdierenwerkgroep@knnvhoorn.nl.
Stoelyoga

REGIO - Stoelyoga is een vorm van yoga met een prettige combinatie van inspanning en ontspanning. Omringpas organiseert twee soorten stoelyoga. Maandag 18 september starten twee stoelyogacursussen voor ouderen in Hoorn en Grootebroek. Donderdag 14 september begint in Zwaag de cursus stoelyoga voor alle leeftijden. De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten. Aanmelden en meer informatie: 088-2067999 of www.omringpas.nl/stoelyoga.
Kermis Blokker

WESTERBLOKKER - In en rond café Het Gouden Hoofd aan de Westerblokker is tijdens de kermis - 15 tot en met 19 september - van alles te beleven. De vrijdag na het traditionele bakvoetbal is er vanaf 00.00 uur een gezellige afterparty. Zaterdag start het feest in Het Gouden Hoofd om 20.00 uur met dj Cees Weel met als thema 'White' (kom dus in het wit gekleed). De avond wordt verder opgeluisterd met een optreden van Wesly Bronkhorst. Zondag begint om 16.00 uur het Oktoberfest in de feesttent voor Het Gouden Hoofd met medewerking van de feestband Tirol Sound. Vanaf 20.00 uur doet dj Dolphin er nog een schepje bovenop. Maandag is het Lazy Monday. De Kermispoker begint om 13.00 uur en vanaf 18.00 uur kunnen liefhebbers biefstuk eten. Dinsdagavond wordt 'De Reünie van Blokker'. Iedereen, jong en oud, is vanaf 20.00 uur van harte welkom om klas- en dorpsgenoten, vrienden en bekenden te zien en te spreken op deze ouderwets gezellige slotavond. Vanaf 20.00 is er livemuziek van de band Thats for U. Daarnaast staan op het Beursplein natuurlijk diverse kermisattracties. Zondagmiddag kunnen kinderen zich gratis laten schminken en maandagmiddag zijn er gratis oliebollen.
De Blokkers

BLOKKER - De twee nieuwe kunstgrasvelden van voetbalvereniging De Blokkers in Blokker worden zondag 10 september om 14.00 uur officieel geopend door wethouder Ben Tap van de gemeente Hoorn. De nieuwe kunstgrasvelden zijn voorzien van ingesneden belijning. Dit is volgens de nieuwste spelvormen van de KNVB. Uiteraard worden de velden omringd door nieuwe boarding en hekken én is er een nieuwe licht- en geluidsinstallatie aangelegd. Met de nieuwe velden heeft v.v. De Blokkers nu drie kunstgras- en drie grasvelden. Verder is De Blokkers een van de eerste rookvrije complexen in de regio. Roken is voortaan alleen nog toegestaan in de speciale abri naast het hoofdgebouw. Om de gezonde vaart erin te houden, gaat De Blokkers binnenkort experimenteren met een gezonder aanbod in de kantine. Zondag 10 september om 14.00 uur verricht wethouder Ben Tap de aftrap in de wedstrijd van VR1 tegen Alcmaria Victrix op een van de twee nieuwe velden. Aansluitend kunnen bezoekers onder het genot van een hapje en een drankje genieten van een spannende bekerwedstrijd van de vrouwen.
Bassen gezocht
ZWAAG - Kamerkoor Spiro Musica zoekt bassen. Dit ambitieuze koor telt zo'n twintig leden tussen de 20 en 65 jaar. Spiro Musica treedt op bij culturele evenementen, tijdens kerkdiensten en huisconcerten. Het koor repeteert elke maandag van 20.00 tot 22.00 uur in De Kreek aan de Meetketting in Zwaag. Kom een keertje kijken! Meer informatie staat op www.spiromusica.com en op Facebook. Een mailtje sturen kan ook: spiromusica@outlook.com.
Depressie

HOORN - GGZ Noord-Holland-Noord houdt donderdag 21 september aan de Maelsonstraat 1 in Hoorn een informatiebijeenkomst over depressie. De bijeenkomst is van 19.00 tot 21.00 uur. Familieleden, mantelzorgers en direct betrokkenen zijn van harte welkom. Wat is een depressie? Hoe ontstaat het? Welke behandelingen zijn er mogelijk? Wat voor medicijnen bestaan er? Wat zijn de gevolgen voor de omgeving? Hoe kan familie het beste met een depressieve naaste omgaan? Deze en nog veel meer vragen komen aan de orde tijdens de informatieavond. De lezing wordt gehouden door mevrouw I. de Kleine (psychotherapeut/klinisch psycholoog i.o.) en mevrouw O. Swagemakers (GZ-psycholoog/klinisch psycholoog i.o.). Beiden hebben veel ervaring in het behandelen van mensen met depressieve klachten. Zij gaan in op oorzaken en behandelmogelijkheden. Een ervaringsdeskundige van RCO de Hoofdzaak vertelt hoe het is om te leven met depressieve klachten en welke hulp doeltreffend is. Entree is drie euro. Reserveren: 088-6565010. Meer informatie: www.ggz-nhn.nl/agenda .
Burendag
MIDWOUD - De landelijke Burendag vindt dit jaar zaterdag 23 september plaats. Daarom is iedereen die dag tussen 11.00 en 14.00 uur van harte welkom bij het Koggelandhuis aan de Korteling 5 in Midwoud. Er is een rommelmarkt, de kinderen kunnen springen op het springkussen en op het plein is een terras. De opbrengst van de rommelmarkt is bedoeld om een rustbankje te realiseren tussen de Spar en het Koggenlandhuis. Meer informatie? Stuur een mailtje naar els.commandeur@omring.nl.
Westfriese Tapas

BOVENKARSPEL - Omringpas biedt een geheel nieuwe workshop: Westfriese Tapas. Tijdens deze workshop maken de deelnemers in groepsverband verschillende hapjes met producten uit De Streek, geïnspireerd door de West-Friese en Noord-Hollandse keuken. De gerechtjes worden aan het einde van de workshop, onder het genot van een drankje, gezamenlijk opgegeten. Deze workshops vinden donderdag 21 september en woensdag 18 oktober van 18.00 tot 22.00 uur plaats in Hét Postkantoor aan de Hoofdstraat in Bovenkarspel. Opgeven kan via www.omringpas.nl/kookworkshop of 088-2067999.
Knarrenhof
HOORN - Een initiatiefgroep uit Hoorn en Blokker wil graag een Knarrenhof in Hoorn e.o. organiseren volgens het model van de landelijke stichting Knarrenhof. Deze stichting wil zonder commercieel oogmerk leeftijdsbestendige bouw realiseren voor woongroepen van gelijkgestemde, zelfredzame vijftigplussers (zie www.knarrenhof.nl). Wethouder Eijk - met ‘wonen’ en ‘ouderen’ in zijn portefeuille - heeft zich al enthousiast getoond. Belangstellenden kunnen zich vóór 22 september inschrijven op de website van Knarrenhof. Persoonlijke wensen en voorkeuren worden meegenomen in het ontwikkelproces. Eind september praat de initiatiefgroep verder met de wethouder, samen met deskundige inbreng van de stichting.

Filmavond

HOORN - In het Foreestenhuis aan het Grote Oost 43 in Hoorn wordt maandag 18 september de film 'Noah' van regisseur Darren Aronofsky vertoond. In een wrede wereld die overheerst wordt door krijgsheren en barbaarse troepen, staat één man aan de kant van het goede: Noach. Noach heeft elke nacht visioenen over een eindeloze vloed die alle leven vernietigt. Geleidelijk begrijpt hij dat de Schepper hem een allerlaatste kans geeft om het leven op aarde te redden. De film begint om 20.00 uur, koffie/thee vooraf om 19.30 uur. Voor wie wil is er een korte nabespreking. Iedereen is welkom, toegang vrijwillig bijdrage.
Dagje Artis
STEDE BROEC - Welzijn Stede Broec verzorgt donderdag 28 september - tijdens de Week tegen Eenzaamheid - een dagje Artis voor senioren die gevoelens van eenzaamheid ervaren. Thema van de Week tegen Eenzaamheid 2017 is: 'Kom erbij!' Leg nieuwe contacten of versterk bestaande contacten, bijvoorbeeld door mee te gaan naar Artis. Om het dagje Artis te kunnen realiseren, is Welzijn Stede Broec nog op zoek naar sponsors. Bijvoorbeeld om lunchpakketjes of koffie met gebak in Artis te sponsoren. Wie een bijdrage wil leveren, kan contact opnemen met Amber d’Haene of Anita Karman, 0228-511528 of info@welzijnstedebroec.nl.
Westfriesgasthuis Loop(t)

HOORN - De Westfriesgasthuis Loop(t) vindt dit jaar zondag 1 oktober plaats. Traditiegetrouw zijn de start en finish bij de hoofdingang van het Westfriesgasthuis in Hoorn. Er is een kidsloop voor kinderen tussen de zes en negen jaar en voor kinderen tussen tien en twaalf jaar. Volwassenen kunnen kiezen tussen twee afstanden: vijf of tien kilometer. De kidsloop start om 10.00 uur, de tien kilometer om 11.00 uur en de vijf kilometer om 11.05 uur. Deelname kost zes euro voor volwassenen en drie euro voor kinderen. De opbrengst gaat dit jaar naar de Voedselbank West-Friesland. Inschrijven kan via www.inschrijven.nl. Op de dag zelf inschrijven kan tussen 9.00 en 10.45 uur bij het Westfriesgasthuis.
Songwriters Gilde

HOORN - Hoorn barst van het muzikale talent, ook van de singer-songwriters. Manifesto en Muziekschool Boedijn nodigen creatieve liedjesschrijvers, gitaristen, pianisten, zangers en zangeressen uit om mee te werken aan de oprichting van het Hoorns Songwriters Gilde. Optredens op bijzondere plekken in Hoorn, workshops, open sessies en uitwisselingen met songwritersgildes in andere steden zijn een aantal dingen die gepland staan. Donderdag 5 oktober vindt de aftrap plaats tijdens het Donderpopcafé in Manifesto met een Open Mike voor Hoornse songwriters en afsluitend een optreden met een gast singer-songwriter. Enthousiast? Aanmelden kan via info@manifesto-hoorn.nl of kom 5 oktober langs in Manifesto. Meer informatie: www.manifesto-hoorn.nl.
Dag van de Ouderen

HOORN - De Dag van de Ouderen in Hoorn wordt donderdag 5 oktober gevierd. Dit jaar hebben ouderen uit Hoorn het programma samengesteld in samenwerking met Hoornse organisaties. Het belooft een middag vol entertainment en plezier te worden op drie locaties in verschillende wijken. Er zijn optredens, film, sport en andere activiteiten. In de week voor 5 oktober worden het programma en de locaties bekendgemaakt via de pers en flyers. De ondersteunende organisaties zijn Stichting Netwerk, Stichting MEE-de Wering, Stichting Ouderenraad Hoorn, Omring en 1.Hoorn.
Lezing Oud Hoorn
HOORN - Frans van Iersel verzorgt zaterdag 14 oktober bij Vereniging Oud Hoorn een lezing over de ontwikkeling van de stad en het monumentenbeleid sinds 1917. De lezing vindt plaats in de Oosterkerk aan het Grote Oost 60 in Hoorn. Voorafgaand wordt de najaarsledenvergadering gehouden, aanvang 10.00 uur. Na afloop wordt op het pand dat een monumentenprijs krijgt, een gevelsteen onthuld.

Artikel geplaatst op zondag 10 september 2017 - 06:00Reacties (0)


Reageer

Hoorn
Open podium in Het Pakhuis HOORN - Theater Het Pakhuis presenteert zaterdag 9 december een open podium voor prille talenten (jong en oud). De optredens duren ongeveer tien minuten. De presentatie is in de handen van acteur/multitalent Harold Boldewijn. Artiesten (vanaf veertien jaar) kunnen zich aanmelden via programmering@pakhuishoorn.nl. Voor licht en geluid wordt gezorgd. De... Winterwonderland maken bij MAK Blokweer BLOKKER - In Nederland ligt steeds minder vaak sneeuw en daarom kunnen kinderen zondag 10 december bij MAK Blokweer een eigen winterwonderland maken. Deze Maks' doe-middag is voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar en duurt van 14.00 tot 15.30 uur. De kosten zijn 4,50 euro per kind...

‘Vrijdagavond kijken we gewoon naar The Voice’
Bewoners De Westerhout ervaren warmte van gezinsleven

BLOKKER - Steevast kijken ze vrijdagavond met z’n allen naar The Voice of Holland en iedereen draagt een steentje bij in het huishouden. De tien bewoners - mensen tussen de 22 en 28 jaar met een verstandelijke beperking - van De Westerhout in Blokker leiden een normaal gezinsleven. “Dat is...
Maartje Paumen geeft hockeyclinic aan Tabor-leerlingen HOORN - Veertig verregende Tabor-leerlingen stapten maandagmiddag 20 november van het hockeyveld van de WFHC in Hoorn. Stralende koppies met natte haren klommen de trap op om binnen, met hockeystick, op de foto te gaan met hun heldin Maartje Paumen. En natuurlijk voor een handtekening op hun stick, t-shirt of... Kringloopwinkel Dromehof nieuw in Zwaag ZWAAG - Industriegebied De Oude Veiling is een nieuwe, grote kringloopwinkel rijker geworden. De nieuwe winkel - Dromehof - is onderdeel van Stichting Goed voor Oud, een liefdadigheidsorganisatie die zich inzet voor eenzame ouderen in West-Friesland. De nieuwe winkel opent vrijdag 1 december haar deuren en heeft een ruim assortiment... Wethouder Samir Bashara 'slaat' eerste paal St. Michaëlskerk BLOKKER - Wethouder Monumenten en Erfgoed Samir Bashara sloeg dinsdag 21 november - onder toeziend oog van genodigden, projectpartners en de pers - de eerste paal in de St. Michaëlskerk aan de Westerblokker in Blokker. Na ruim zeventien jaar te hebben leeg gestaan, is dinsdag officieel de verdere restauratie van... Westfries Mannenkoor zoekt nieuwe zangers HOORN - Het Westfries Mannenkoor zoekt mannen die eerder actief geweest zijn in koren, of muzikale mannen die dat altijd al hadden willen doen, maar nooit de stap hebben genomen. Om die stap makkelijker te maken organiseert het Westfries Mannenkoor een project van 1 januari 2018 tot 1 juli 2018.... Minh-zone Hoorn brengt gouden medailles mee uit Oslo HOORN - Zeven atleten van de Hoornse kungfu-school Minh-zone deden in het weekend van 18 en 19 november mee aan de Oslo Wushu Open 2017 in Oslo. Zij moesten het daar opnemen tegen topatleten van over de hele wereld. Een grote, maar zeer geslaagde uitdaging. Trainer en eigenaar van de... Mevrouw Visscher-Roskam viert honderdste verjaardag HOORN - Burgemeester Jan Nieuwenburg bezocht zaterdag 18 november mevrouw Visscher-Roskam in woonzorgcentrum Westerhaven in Hoorn. Mevrouw Visscher vierde die dag dat zij honderd jaar werd! Ze werd geboren op 18 november 1917 in Waalwijk en woonde met haar inmiddels overleden echtgenoot een groot deel van haar leven in Noord-Brabant.... Kerst met Ooker & friends HOORN - Ooker, 'een koor met spirit', geeft zaterdag 16 en zondag 17 december een kerstconcert in Hotel Mariakapel aan de Achterstraat in Hoorn. Het wordt een verrassende muzikale reis door Hotel Mariakapel samen met Ooker en gastartiesten. Dit alles onder de bezielende leiding van Tanja Gardner. Het speciaal voor... Hoorn 'the place to bee' HOORN - De campagne om in Hoorn een groot bijenlint te realiseren is van start gegaan. Het bijenlint is een initiatief vanuit Stichting Stadslandbouw Hoorn. "In alle woonwijken willen we wij een bijenlint realiseren", aldus Chris de Meij van de stichting. "Ook komt er in de Grote Waal een kindermoestuin... Fietseninzameling voor Suriname HOORN - Stichting Unu Pikin uit Hoorn zoekt nog steeds fietsen voor de sociale activiteiten in Suriname. De sociale werkplaats in Paramaribo biedt kansen aan mensen die in het ontwikkelingsland anders weinig mogelijkheden hebben, zoals mensen met een beperking. De werkplaats ontvangt geen steun van de Surinaamse overheid, maar moet... She's Amazing viert kerst ZWAAG – She’s Amazing houdt donderdag 7 december een kerstviering in cultureel centrum De Plataan aan de Past. Nuyenstraat in Zwaag. Een speciale avond voor vrouwen, vol goede, leuke activiteiten en veel gezelligheid. Het koor Glorious treedt deze avond op. Dit koor zingt vierstemmig en het repertoire bestaat uit verschillende... 'Westend is voor mij een tweede thuis'
Shirley Breuren speelt hoofdrol Fagin in musical 'Oliver!'
HOORN - De Hoornse musicalvereniging Westend brengt zaterdag 25 en zondag 26 november de musical Oliver! op de planken in Schouwburg Het Park. De enthousiaste spelers trakteren het publiek steevast elk jaar op een mooie voorstelling. Eén van de hoofdrollen, de schurk Fagin, wordt gespeeld door Shirley Breuren uit Zwaag....
Kerst op het Plein pakt dit jaar nog groter uit HOORN - In de binnenstad van Hoorn vindt van 15 tot en met 17 december voor de tweede keer ‘Kerst op het Plein’ plaats. Na het succes van vorig jaar zijn de activiteiten flink uitgebreid. Het evenementenplein heeft een volle programmering en de kerstmarkt loopt zaterdag en zondag helemaal door... Kort nieuws Gezond Natuur WandelenBLOKKER - De werkgroep Gezond Natuur Wandelen Hoorn startte met gratis, aantrekkelijke, laagdrempelige, door vrijwilligers begeleide wandelingen van een uur langs groene routes. Deze vinden elke woensdag om 10.00 uur plaats vanuit MAK Blokweer, Kloosterhout 1-2 in Blokker. De wandelingen zijn in de eerste plaats bedoeld voor mensen... Dier van de Week HOORN - Layla is een lieve gesteriliseerde poes van circa 4 jaar oud. Ze is op straat gevonden met haar jonge kittens, en vreemd genoeg heeft haar eigenaar zich nooit gemeld. Haar kleintjes heeft ze keurig grootgebracht in het asiel, en nu die naar nieuwe adressen gaan, wil zij zelf... D’r op uit MuziekOosterleek- Zon 19 nov - Coracle, met Ierse zanger Jim Spiers, treedt om 14.30 uur op in Folkclub Oosterleek, Oosterleek 11, tijdens een Ierse folkmiddag. Liedjes en ballades bekend van onder meer The Dubliners, The Furey Brothers, Christy Moore en eigen werk. Entree: 6 euro.Berkhout- Zon 19 nov - Anne... Musiceer mee in Boedijns Regionaal Orkestproject HOORN - Ervaren hoe het is om in een groot symfonie-orkest te spelen en minimaal vier jaar speelervaring op een instrument? Musiceer dan mee in het groot Regionaal Orkest Project, onder leiding van dirigent Jean-Luc Vriend. Alle symfonieorkestinstrumenten, plus saxofoon kunnen zich inschrijven. Volwassenen zijn zeer welkom. Deelname is gratis.... Wandelen BLOKKER - De werkgroep Gezond Natuur Wandelen Hoorn startte met gratis, aantrekkelijke, laagdrempelige, door vrijwilligers begeleide wandelingen van een uur langs groene routes. Deze vinden elke woensdag om 10.00 uur plaats vanuit MAK Blokweer, Kloosterhout 1-2 in Blokker. De wandelingen zijn in de eerste plaats bedoeld voor mensen die meer...