Rodi

Kort nieuws

Motown and Soul Night

HOORN - In café JP Coen aan de Veemarkt in Hoorn is zaterdag 16 september een grote verscheidenheid aan muziek te horen tijdens de Motown and Soul Night. Vele tientallen liefhebbers brengen op geheel eigen wijze een lied ten gehore uit het enorme aanbod aan nummers. Zij doen dat met behulp van de aanwezige muziekopnames zonder zang (karaoke) en weer anderen geven er de voorkeur aan om zichzelf te (laten) begeleiden. Nummers van Michael Jackson, Stevie Wonder, Diana Ross & the Supremes, The Temptations, Smokey Robinson, James Brown, Four Tops, Martha & the Vandellas, Lionel Richie en ook medleys zijn te horen. De entree is gratis. Meer informatie: info@hoornnoord.nl, 06-46668603 of kijk op Facebook.
Kantklossen
SCHELLINKHOUT - Kantklosschool 'Ieder voor allen Wijdenes' staat aan het begin van het nieuwe seizoen 2017-2018. Het seizoen begint met een open dag op woensdag 13 september van 10.00 tot 16.00 uur. Er is een demonstratie van het kantklossen, een presentatie van werkstukken en verkoop van materialen en patronen. Er is gelegenheid informatie in te winnen over de diverse cursussen die de school geeft, zowel voor gevorderden als beginners. Geïnteresseerden kunnen zich direct aanmelden. De kantklosschool is te vinden aan de Dorpsweg 109a in Schellinkhout. Meer informatie: www.kantklosschoolwijdenes.nl.
Quatro-motortocht
NIBBIXWOUD - De negentiende editie van de Quatro-motortocht vindt zondag 10 september plaats. Deze tocht wordt georganiseerd door drie motorclubs: MC. Mios, Motorclub West-Friesland en MC '68. Starten en eindigen kan bij één van de vier plaatsen naar keuze: clubhuis MC. Mios, Zoutpad 1 in Anna Paulowna (06-51069638), De Sluisven, Oosterwijzend 24a in Nibbixwoud (06-54397304), clubhuis MC '68, Hermesstraat 4 in Krommenie (06-50605575) en De Alkmaarse Poort, Omval 72 in Alkmaar (06-51482877). Wie mee wil rijden, kan zich op een van deze locaties inschrijven op de dag zelf. De routes zijn op gps en op papier bij de inschrijving ter plaatse verkrijgbaar. De lengte per route is ongeveer 55 kilometer, de totale dagrit is 220 kilometer. Inschrijfgeld is zes euro. Starten kan tussen 9.00 en 12.00 uur. Meer informatie: www.mcwest-friesland.nl.
Go with your workflow
HOORN - DeBroekriem verzorgt vrijdag 15 september voor actieve werkzoekenden de workshop 'Go with your workflow'. Marit Visser-Essen - ervaren loopbaanadviseur - neemt de deelnemers mee in het (her)ontdekken van ieders workflow. Dit helpt mee in de zoektocht naar een nieuwe baan. De workshop begint om 10.00 uur in Bibliotheek Hoorn aan de Wisselstraat in Hoorn. Rond 12.30 uur is de workshop afgelopen. Er zijn geen kosten aan verbonden. Wel wordt een bijdrage voor koffie/thee gevraagd. Meer informatie en opgave: www.debroekriem.nl.
Vleermuizen
HOORN - Vleermuizen bekijken in de binnenstad van Hoorn? Dat kan vrijdag 15 september tijdens de vleermuizenexcursie die om 19.30 uur van start gaat bij de Brandweer aan de Nieuwe Wal bij het Julianapark. Na een korte inleiding gaat de groep met bat-detectors op pad. Een bat-detector kan het hoge geluid van een vleermuis omzetten, zodat ze te horen zijn. De route gaat door het Julianapark, de haven en de oude binnenstad. Het eindpunt is bij de Oosterpoort. Er is kans dat er vijf verschillende soorten vleermuizen waargenomen kunnen worden: de watervleermuis, de meervleermuis, de laatvlieger, de gewone en de ruige dwergvleermuis. De excursie duurt ongeveer 2,5 uur en is ook voor kinderen geschikt. Aanmelden: Fred Weel, 06-48664025 of zoogdierenwerkgroep@knnvhoorn.nl.
Stoelyoga

REGIO - Stoelyoga is een vorm van yoga met een prettige combinatie van inspanning en ontspanning. Omringpas organiseert twee soorten stoelyoga. Maandag 18 september starten twee stoelyogacursussen voor ouderen in Hoorn en Grootebroek. Donderdag 14 september begint in Zwaag de cursus stoelyoga voor alle leeftijden. De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten. Aanmelden en meer informatie: 088-2067999 of www.omringpas.nl/stoelyoga.
Kermis Blokker

WESTERBLOKKER - In en rond café Het Gouden Hoofd aan de Westerblokker is tijdens de kermis - 15 tot en met 19 september - van alles te beleven. De vrijdag na het traditionele bakvoetbal is er vanaf 00.00 uur een gezellige afterparty. Zaterdag start het feest in Het Gouden Hoofd om 20.00 uur met dj Cees Weel met als thema 'White' (kom dus in het wit gekleed). De avond wordt verder opgeluisterd met een optreden van Wesly Bronkhorst. Zondag begint om 16.00 uur het Oktoberfest in de feesttent voor Het Gouden Hoofd met medewerking van de feestband Tirol Sound. Vanaf 20.00 uur doet dj Dolphin er nog een schepje bovenop. Maandag is het Lazy Monday. De Kermispoker begint om 13.00 uur en vanaf 18.00 uur kunnen liefhebbers biefstuk eten. Dinsdagavond wordt 'De Reünie van Blokker'. Iedereen, jong en oud, is vanaf 20.00 uur van harte welkom om klas- en dorpsgenoten, vrienden en bekenden te zien en te spreken op deze ouderwets gezellige slotavond. Vanaf 20.00 is er livemuziek van de band Thats for U. Daarnaast staan op het Beursplein natuurlijk diverse kermisattracties. Zondagmiddag kunnen kinderen zich gratis laten schminken en maandagmiddag zijn er gratis oliebollen.
De Blokkers

BLOKKER - De twee nieuwe kunstgrasvelden van voetbalvereniging De Blokkers in Blokker worden zondag 10 september om 14.00 uur officieel geopend door wethouder Ben Tap van de gemeente Hoorn. De nieuwe kunstgrasvelden zijn voorzien van ingesneden belijning. Dit is volgens de nieuwste spelvormen van de KNVB. Uiteraard worden de velden omringd door nieuwe boarding en hekken én is er een nieuwe licht- en geluidsinstallatie aangelegd. Met de nieuwe velden heeft v.v. De Blokkers nu drie kunstgras- en drie grasvelden. Verder is De Blokkers een van de eerste rookvrije complexen in de regio. Roken is voortaan alleen nog toegestaan in de speciale abri naast het hoofdgebouw. Om de gezonde vaart erin te houden, gaat De Blokkers binnenkort experimenteren met een gezonder aanbod in de kantine. Zondag 10 september om 14.00 uur verricht wethouder Ben Tap de aftrap in de wedstrijd van VR1 tegen Alcmaria Victrix op een van de twee nieuwe velden. Aansluitend kunnen bezoekers onder het genot van een hapje en een drankje genieten van een spannende bekerwedstrijd van de vrouwen.
Bassen gezocht
ZWAAG - Kamerkoor Spiro Musica zoekt bassen. Dit ambitieuze koor telt zo'n twintig leden tussen de 20 en 65 jaar. Spiro Musica treedt op bij culturele evenementen, tijdens kerkdiensten en huisconcerten. Het koor repeteert elke maandag van 20.00 tot 22.00 uur in De Kreek aan de Meetketting in Zwaag. Kom een keertje kijken! Meer informatie staat op www.spiromusica.com en op Facebook. Een mailtje sturen kan ook: spiromusica@outlook.com.
Depressie

HOORN - GGZ Noord-Holland-Noord houdt donderdag 21 september aan de Maelsonstraat 1 in Hoorn een informatiebijeenkomst over depressie. De bijeenkomst is van 19.00 tot 21.00 uur. Familieleden, mantelzorgers en direct betrokkenen zijn van harte welkom. Wat is een depressie? Hoe ontstaat het? Welke behandelingen zijn er mogelijk? Wat voor medicijnen bestaan er? Wat zijn de gevolgen voor de omgeving? Hoe kan familie het beste met een depressieve naaste omgaan? Deze en nog veel meer vragen komen aan de orde tijdens de informatieavond. De lezing wordt gehouden door mevrouw I. de Kleine (psychotherapeut/klinisch psycholoog i.o.) en mevrouw O. Swagemakers (GZ-psycholoog/klinisch psycholoog i.o.). Beiden hebben veel ervaring in het behandelen van mensen met depressieve klachten. Zij gaan in op oorzaken en behandelmogelijkheden. Een ervaringsdeskundige van RCO de Hoofdzaak vertelt hoe het is om te leven met depressieve klachten en welke hulp doeltreffend is. Entree is drie euro. Reserveren: 088-6565010. Meer informatie: www.ggz-nhn.nl/agenda .
Burendag
MIDWOUD - De landelijke Burendag vindt dit jaar zaterdag 23 september plaats. Daarom is iedereen die dag tussen 11.00 en 14.00 uur van harte welkom bij het Koggelandhuis aan de Korteling 5 in Midwoud. Er is een rommelmarkt, de kinderen kunnen springen op het springkussen en op het plein is een terras. De opbrengst van de rommelmarkt is bedoeld om een rustbankje te realiseren tussen de Spar en het Koggenlandhuis. Meer informatie? Stuur een mailtje naar els.commandeur@omring.nl.
Westfriese Tapas

BOVENKARSPEL - Omringpas biedt een geheel nieuwe workshop: Westfriese Tapas. Tijdens deze workshop maken de deelnemers in groepsverband verschillende hapjes met producten uit De Streek, geïnspireerd door de West-Friese en Noord-Hollandse keuken. De gerechtjes worden aan het einde van de workshop, onder het genot van een drankje, gezamenlijk opgegeten. Deze workshops vinden donderdag 21 september en woensdag 18 oktober van 18.00 tot 22.00 uur plaats in Hét Postkantoor aan de Hoofdstraat in Bovenkarspel. Opgeven kan via www.omringpas.nl/kookworkshop of 088-2067999.
Knarrenhof
HOORN - Een initiatiefgroep uit Hoorn en Blokker wil graag een Knarrenhof in Hoorn e.o. organiseren volgens het model van de landelijke stichting Knarrenhof. Deze stichting wil zonder commercieel oogmerk leeftijdsbestendige bouw realiseren voor woongroepen van gelijkgestemde, zelfredzame vijftigplussers (zie www.knarrenhof.nl). Wethouder Eijk - met ‘wonen’ en ‘ouderen’ in zijn portefeuille - heeft zich al enthousiast getoond. Belangstellenden kunnen zich vóór 22 september inschrijven op de website van Knarrenhof. Persoonlijke wensen en voorkeuren worden meegenomen in het ontwikkelproces. Eind september praat de initiatiefgroep verder met de wethouder, samen met deskundige inbreng van de stichting.

Filmavond

HOORN - In het Foreestenhuis aan het Grote Oost 43 in Hoorn wordt maandag 18 september de film 'Noah' van regisseur Darren Aronofsky vertoond. In een wrede wereld die overheerst wordt door krijgsheren en barbaarse troepen, staat één man aan de kant van het goede: Noach. Noach heeft elke nacht visioenen over een eindeloze vloed die alle leven vernietigt. Geleidelijk begrijpt hij dat de Schepper hem een allerlaatste kans geeft om het leven op aarde te redden. De film begint om 20.00 uur, koffie/thee vooraf om 19.30 uur. Voor wie wil is er een korte nabespreking. Iedereen is welkom, toegang vrijwillig bijdrage.
Dagje Artis
STEDE BROEC - Welzijn Stede Broec verzorgt donderdag 28 september - tijdens de Week tegen Eenzaamheid - een dagje Artis voor senioren die gevoelens van eenzaamheid ervaren. Thema van de Week tegen Eenzaamheid 2017 is: 'Kom erbij!' Leg nieuwe contacten of versterk bestaande contacten, bijvoorbeeld door mee te gaan naar Artis. Om het dagje Artis te kunnen realiseren, is Welzijn Stede Broec nog op zoek naar sponsors. Bijvoorbeeld om lunchpakketjes of koffie met gebak in Artis te sponsoren. Wie een bijdrage wil leveren, kan contact opnemen met Amber d’Haene of Anita Karman, 0228-511528 of info@welzijnstedebroec.nl.
Westfriesgasthuis Loop(t)

HOORN - De Westfriesgasthuis Loop(t) vindt dit jaar zondag 1 oktober plaats. Traditiegetrouw zijn de start en finish bij de hoofdingang van het Westfriesgasthuis in Hoorn. Er is een kidsloop voor kinderen tussen de zes en negen jaar en voor kinderen tussen tien en twaalf jaar. Volwassenen kunnen kiezen tussen twee afstanden: vijf of tien kilometer. De kidsloop start om 10.00 uur, de tien kilometer om 11.00 uur en de vijf kilometer om 11.05 uur. Deelname kost zes euro voor volwassenen en drie euro voor kinderen. De opbrengst gaat dit jaar naar de Voedselbank West-Friesland. Inschrijven kan via www.inschrijven.nl. Op de dag zelf inschrijven kan tussen 9.00 en 10.45 uur bij het Westfriesgasthuis.
Songwriters Gilde

HOORN - Hoorn barst van het muzikale talent, ook van de singer-songwriters. Manifesto en Muziekschool Boedijn nodigen creatieve liedjesschrijvers, gitaristen, pianisten, zangers en zangeressen uit om mee te werken aan de oprichting van het Hoorns Songwriters Gilde. Optredens op bijzondere plekken in Hoorn, workshops, open sessies en uitwisselingen met songwritersgildes in andere steden zijn een aantal dingen die gepland staan. Donderdag 5 oktober vindt de aftrap plaats tijdens het Donderpopcafé in Manifesto met een Open Mike voor Hoornse songwriters en afsluitend een optreden met een gast singer-songwriter. Enthousiast? Aanmelden kan via info@manifesto-hoorn.nl of kom 5 oktober langs in Manifesto. Meer informatie: www.manifesto-hoorn.nl.
Dag van de Ouderen

HOORN - De Dag van de Ouderen in Hoorn wordt donderdag 5 oktober gevierd. Dit jaar hebben ouderen uit Hoorn het programma samengesteld in samenwerking met Hoornse organisaties. Het belooft een middag vol entertainment en plezier te worden op drie locaties in verschillende wijken. Er zijn optredens, film, sport en andere activiteiten. In de week voor 5 oktober worden het programma en de locaties bekendgemaakt via de pers en flyers. De ondersteunende organisaties zijn Stichting Netwerk, Stichting MEE-de Wering, Stichting Ouderenraad Hoorn, Omring en 1.Hoorn.
Lezing Oud Hoorn
HOORN - Frans van Iersel verzorgt zaterdag 14 oktober bij Vereniging Oud Hoorn een lezing over de ontwikkeling van de stad en het monumentenbeleid sinds 1917. De lezing vindt plaats in de Oosterkerk aan het Grote Oost 60 in Hoorn. Voorafgaand wordt de najaarsledenvergadering gehouden, aanvang 10.00 uur. Na afloop wordt op het pand dat een monumentenprijs krijgt, een gevelsteen onthuld.

Artikel geplaatst op zondag 10 september 2017 - 06:00Reacties (0)


Reageer

Hoorn
D’r op uit MarktenBlokker- Zon 24 juni - Tiende editie van de Blokweermarkt met biologische en duurzame (streek)producten bij MAK Blokweer, Kloosterhout 1-2. Open van 10.00 tot 17.00 uur, vrij entree. Meer info: www.mak-blokweer.nl.TheaterHoorn- Zat 23 en zon 24 juni - Musical 'A Man of No Importance' in Theater Het Pakhuis, Onder de... Roode Steen voor elfde maal decor voor beachvolleybaltoernooi HOORN - Voor de elfde maal wordt in het weekend van vrijdag 29 juni, zaterdag 30 juni en zondag 1 juli het Beachvolleybaltoernooi Hoorn georganiseerd. De sportieve strijd speelt zich af op het meest markante plein van Hoorn: de Roode Steen. 132 teams nemen deel aan dit zomerse spektakel. Op... Veertigste editie Boekweit|Olie Tennistoernooi HOORN - Op het tennispark van HLTV Juliana, gelegen op sportpark De Blauwe Berg in Hoorn, wordt van zaterdag 7 tot en met zondag 15 juli de veertigste editie van het Boekweit|Olie Tennistoernooi gespeeld. In de speelsterktecategorieën 2, 3, 4, 5, 6, 7 17, 8 17, 6 35 en 7... Benefiet voor stichting Bikers4all HOORN - In Manifesto aan de Holenweg 14c in Hoorn vindt zaterdag 30 juni een benefietmiddag en -avond plaats ten behoeve van de stichting Bikers4all. Doel van deze stichting is om mensen die bijvoorbeeld met ziekte te maken hebben tot steun te zijn. Dit doen zij door iemand voor een... Kzing HOORN - Kzing brengt in juli maar liefst twee musicalvoorstellingen op de planken met jonge kinderen. Club Fa (kids van negen, tien en elf jaar) speelt zondag 1 juli om 16.00 uur in Wijkcentrum De Huesmolen in Hoorn de grappige musical 'Snap Face'. De musical gaat in op de voor-... Zomerconcert Hoorns Kamerkoor HOORN - Het Hoorns Kamerkoor brengt zondag 15 juli haar traditionele zomerconcert in het Westfries Museum aan de Roode Steen in Hoorn ten gehore. Deze keer is gekozen voor de beleving van emoties, de jaargetijden en het landschap. Er worden werken van componisten uit de Lage Landen en Engeland uitgevoerd.... Schuldhulpmaatje West-Friesland groeit REGIO - Vanuit een aantal West-Friese kerken is in 2014 Schuldhulpmaatje gestart. "Een organisatie met betrokken en goed getrainde vrijwilligers, die een maatje proberen te zijn voor mensen die vast dreigen te lopen in ons goede, maar vaak zo ingewikkeld georganiseerde Nederland", aldus Wout Lourens, de tijdelijke coördinator. "Mensen die... Lekker vies worden op Modderdag BLOKKER - Tijdens Internationale Modderdag ontdekken kinderen wat modder is, hoe je er mee kunt spelen en wat de verbinding met de aarde voor hen betekent. Honderdduizenden kinderen in binnen- en buitenland zijn tegelijkertijd actief bezig met natuur. Bij MAK mogen kinderen zondag 1 juli losgaan op de modderglijbaan. Lekker... Dier van de Week HOORN - Maya is een mooie, gesteriliseerde poes van vijf jaar oud. Ze is naar het asiel gebracht omdat ze niet overweg kon met de andere katten en de kinderen in huis. Maya is een gezellige poes die nog heel speels is, maar ook lekker haar eigen gang gaat. Ze... Kort nieuws Zomerschool vijftigplussersHOORN - De Zomerschool wordt ieder jaar georganiseerd door Stichting Netwerk en Mee & de Wering, speciaal voor vijftigplussers. Dit jaar is samen met senioren weer een leuk en gevarieerd aanbod gepland. Gedurende twee weken - van 23 juli tot en met donderdag 2 augustus - worden allerlei leuke,... D’r op uit MuziekAndijk- Zon 17 jun - Optreden van trio DiMonGo bij Club Jazz & Pop in Cultura aan de Kleingouw 112-113. Aanvang 14.30 uur. Medemblik- Zon 17 juni - Optreden van The Family Tree bij De Zoete Zee aan Vooroever 15. Aanvang 15.00 uur, vrij entree.Hoorn- Vrij 23 juni - Metal... Ode aan danschoreograaf Pina Bausch HOORN - Cinema Oostereiland biedt zondag 24 juni samen met het Danserscollectief Hoorn (DCH) een bijzonder programma. Het resultaat van de West-Friese filmversie van de Nelken Line van Pina Bausch is dan op groot doek te zien, in combinatie met de film PINA van Wim Wenders. Na afloop van de... Tuinfair Tesselschade HOORN - De afdeling West-Friesland van de vereniging Tesselschade Arbeid Adelt houdt vrijdag 22 juni een tuinfair. De verkoop vindt plaats in de tuin van Emmalaan 22 in Hoorn. Van 10.00 tot 14.00 uur kunnen bezoekers hier terecht voor originele cadeaus als tassen, sfeerlichten, ballen en knuffels. Alle producten zijn... Bettine OOSTERBLOKKER - Bettine Vriesekoop verzorgt donderdag 21 juni een clinic bij tafeltennisvereniging Amerk in het Koetshuis aan de Oosterblokker 53 in Oosterblokker. Bettine is de beste Nederlandse tafeltennisster ooit. In 1999 werd zij uitgeroepen tot Nederlands tafeltennisster van de twintigste eeuw. Bij tafeltennisvereniging Amerk kunnen 55-plussers elke maandag en donderdag... Zeldzame collectie glazen voor Westfries Museum HOORN - Een Hoornse particulier heeft het Westfries Museum in Hoorn een aantal zeldzame zogeheten gelegenheidsglazen geschonken. Deze glazen herinneren door een tekst en/of een afbeelding aan een gedenkwaardige gebeurtenis. De meeste glazen zijn twee tot drie eeuwen oud. In totaal is de glascollectie van het museum door deze schenking... Lalay Yssel gekozen tot mbo-ambassadeur Horizon College HOORN - Een vakvrouw met een groot hart voor haar cliënten. Met deze lovende woorden van de jury is Lalay Yssel (18) uit Hoorn gekozen tot mbo-ambassadeur van het ROC Horizon College. Zij is gekozen uit de elfduizend studenten van het Horizon College, met vestigingen in Alkmaar, Hoorn, Heerhugowaard en... Westfriese Omringdijk Skeelertocht REGIO - Skeeleren over de oudste dijk van Nederland, de Westfriese Omringdijk. Een bijzondere ervaring! IJs- en Skeelervereniging Radboud uit Medemblik verzorgt zondag 1 juli de negende editie van de skeelertocht van 126 en 60 kilometer over de monumentale Westfriese Omringdijk. De tocht wordt begeleid door een geluidswagen, voorfietsers en... Ronde van de Westfriese Omringdijk
Ontdek het bijzondere West-Friese dijklandschap
REGIO - Le Champion presenteert zondag 15 juli de achtste editie van de Ronde van de Westfriese Omringdijk. In aanloop naar en tijdens deze fietsklassieker is het mogelijk om in te schrijven voor drie verschillende afstanden: 50, 80 en 135 kilometer. De deelnemers komen op deze routes over de Westfriese...
MAK zet kippen in het zonnetje BLOKKER - MAK Blokweer presenteert woensdag 27 juni een interactief voorleesfeest voor peuters en kleuters. Deze keer zat MAK de kippen in het zonnetje. Eerst luisteren de kinderen naar een humoristisch verhaal over een kip die zichzelf en haar 'kipzijn' moet ontdekken. Daarna maken de peuters en kleuters van natuurlijke... Dier van de Week HOORN - Bumper is een gecastreerde Old English Bulldog-reu van vier jaar oud. Hij is naar het asiel gebracht omdat zijn baas wegens werk te weinig tijd voor hem had. Bumper is naar mensen toe een vrolijke, speelse allemansvriend. Hij gaat graag mee in de auto, maar hij vindt het...