Rodi

Kort nieuws

Motown and Soul Night

HOORN - In café JP Coen aan de Veemarkt in Hoorn is zaterdag 16 september een grote verscheidenheid aan muziek te horen tijdens de Motown and Soul Night. Vele tientallen liefhebbers brengen op geheel eigen wijze een lied ten gehore uit het enorme aanbod aan nummers. Zij doen dat met behulp van de aanwezige muziekopnames zonder zang (karaoke) en weer anderen geven er de voorkeur aan om zichzelf te (laten) begeleiden. Nummers van Michael Jackson, Stevie Wonder, Diana Ross & the Supremes, The Temptations, Smokey Robinson, James Brown, Four Tops, Martha & the Vandellas, Lionel Richie en ook medleys zijn te horen. De entree is gratis. Meer informatie: info@hoornnoord.nl, 06-46668603 of kijk op Facebook.
Kantklossen
SCHELLINKHOUT - Kantklosschool 'Ieder voor allen Wijdenes' staat aan het begin van het nieuwe seizoen 2017-2018. Het seizoen begint met een open dag op woensdag 13 september van 10.00 tot 16.00 uur. Er is een demonstratie van het kantklossen, een presentatie van werkstukken en verkoop van materialen en patronen. Er is gelegenheid informatie in te winnen over de diverse cursussen die de school geeft, zowel voor gevorderden als beginners. Geïnteresseerden kunnen zich direct aanmelden. De kantklosschool is te vinden aan de Dorpsweg 109a in Schellinkhout. Meer informatie: www.kantklosschoolwijdenes.nl.
Quatro-motortocht
NIBBIXWOUD - De negentiende editie van de Quatro-motortocht vindt zondag 10 september plaats. Deze tocht wordt georganiseerd door drie motorclubs: MC. Mios, Motorclub West-Friesland en MC '68. Starten en eindigen kan bij één van de vier plaatsen naar keuze: clubhuis MC. Mios, Zoutpad 1 in Anna Paulowna (06-51069638), De Sluisven, Oosterwijzend 24a in Nibbixwoud (06-54397304), clubhuis MC '68, Hermesstraat 4 in Krommenie (06-50605575) en De Alkmaarse Poort, Omval 72 in Alkmaar (06-51482877). Wie mee wil rijden, kan zich op een van deze locaties inschrijven op de dag zelf. De routes zijn op gps en op papier bij de inschrijving ter plaatse verkrijgbaar. De lengte per route is ongeveer 55 kilometer, de totale dagrit is 220 kilometer. Inschrijfgeld is zes euro. Starten kan tussen 9.00 en 12.00 uur. Meer informatie: www.mcwest-friesland.nl.
Go with your workflow
HOORN - DeBroekriem verzorgt vrijdag 15 september voor actieve werkzoekenden de workshop 'Go with your workflow'. Marit Visser-Essen - ervaren loopbaanadviseur - neemt de deelnemers mee in het (her)ontdekken van ieders workflow. Dit helpt mee in de zoektocht naar een nieuwe baan. De workshop begint om 10.00 uur in Bibliotheek Hoorn aan de Wisselstraat in Hoorn. Rond 12.30 uur is de workshop afgelopen. Er zijn geen kosten aan verbonden. Wel wordt een bijdrage voor koffie/thee gevraagd. Meer informatie en opgave: www.debroekriem.nl.
Vleermuizen
HOORN - Vleermuizen bekijken in de binnenstad van Hoorn? Dat kan vrijdag 15 september tijdens de vleermuizenexcursie die om 19.30 uur van start gaat bij de Brandweer aan de Nieuwe Wal bij het Julianapark. Na een korte inleiding gaat de groep met bat-detectors op pad. Een bat-detector kan het hoge geluid van een vleermuis omzetten, zodat ze te horen zijn. De route gaat door het Julianapark, de haven en de oude binnenstad. Het eindpunt is bij de Oosterpoort. Er is kans dat er vijf verschillende soorten vleermuizen waargenomen kunnen worden: de watervleermuis, de meervleermuis, de laatvlieger, de gewone en de ruige dwergvleermuis. De excursie duurt ongeveer 2,5 uur en is ook voor kinderen geschikt. Aanmelden: Fred Weel, 06-48664025 of zoogdierenwerkgroep@knnvhoorn.nl.
Stoelyoga

REGIO - Stoelyoga is een vorm van yoga met een prettige combinatie van inspanning en ontspanning. Omringpas organiseert twee soorten stoelyoga. Maandag 18 september starten twee stoelyogacursussen voor ouderen in Hoorn en Grootebroek. Donderdag 14 september begint in Zwaag de cursus stoelyoga voor alle leeftijden. De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten. Aanmelden en meer informatie: 088-2067999 of www.omringpas.nl/stoelyoga.
Kermis Blokker

WESTERBLOKKER - In en rond café Het Gouden Hoofd aan de Westerblokker is tijdens de kermis - 15 tot en met 19 september - van alles te beleven. De vrijdag na het traditionele bakvoetbal is er vanaf 00.00 uur een gezellige afterparty. Zaterdag start het feest in Het Gouden Hoofd om 20.00 uur met dj Cees Weel met als thema 'White' (kom dus in het wit gekleed). De avond wordt verder opgeluisterd met een optreden van Wesly Bronkhorst. Zondag begint om 16.00 uur het Oktoberfest in de feesttent voor Het Gouden Hoofd met medewerking van de feestband Tirol Sound. Vanaf 20.00 uur doet dj Dolphin er nog een schepje bovenop. Maandag is het Lazy Monday. De Kermispoker begint om 13.00 uur en vanaf 18.00 uur kunnen liefhebbers biefstuk eten. Dinsdagavond wordt 'De Reünie van Blokker'. Iedereen, jong en oud, is vanaf 20.00 uur van harte welkom om klas- en dorpsgenoten, vrienden en bekenden te zien en te spreken op deze ouderwets gezellige slotavond. Vanaf 20.00 is er livemuziek van de band Thats for U. Daarnaast staan op het Beursplein natuurlijk diverse kermisattracties. Zondagmiddag kunnen kinderen zich gratis laten schminken en maandagmiddag zijn er gratis oliebollen.
De Blokkers

BLOKKER - De twee nieuwe kunstgrasvelden van voetbalvereniging De Blokkers in Blokker worden zondag 10 september om 14.00 uur officieel geopend door wethouder Ben Tap van de gemeente Hoorn. De nieuwe kunstgrasvelden zijn voorzien van ingesneden belijning. Dit is volgens de nieuwste spelvormen van de KNVB. Uiteraard worden de velden omringd door nieuwe boarding en hekken én is er een nieuwe licht- en geluidsinstallatie aangelegd. Met de nieuwe velden heeft v.v. De Blokkers nu drie kunstgras- en drie grasvelden. Verder is De Blokkers een van de eerste rookvrije complexen in de regio. Roken is voortaan alleen nog toegestaan in de speciale abri naast het hoofdgebouw. Om de gezonde vaart erin te houden, gaat De Blokkers binnenkort experimenteren met een gezonder aanbod in de kantine. Zondag 10 september om 14.00 uur verricht wethouder Ben Tap de aftrap in de wedstrijd van VR1 tegen Alcmaria Victrix op een van de twee nieuwe velden. Aansluitend kunnen bezoekers onder het genot van een hapje en een drankje genieten van een spannende bekerwedstrijd van de vrouwen.
Bassen gezocht
ZWAAG - Kamerkoor Spiro Musica zoekt bassen. Dit ambitieuze koor telt zo'n twintig leden tussen de 20 en 65 jaar. Spiro Musica treedt op bij culturele evenementen, tijdens kerkdiensten en huisconcerten. Het koor repeteert elke maandag van 20.00 tot 22.00 uur in De Kreek aan de Meetketting in Zwaag. Kom een keertje kijken! Meer informatie staat op www.spiromusica.com en op Facebook. Een mailtje sturen kan ook: spiromusica@outlook.com.
Depressie

HOORN - GGZ Noord-Holland-Noord houdt donderdag 21 september aan de Maelsonstraat 1 in Hoorn een informatiebijeenkomst over depressie. De bijeenkomst is van 19.00 tot 21.00 uur. Familieleden, mantelzorgers en direct betrokkenen zijn van harte welkom. Wat is een depressie? Hoe ontstaat het? Welke behandelingen zijn er mogelijk? Wat voor medicijnen bestaan er? Wat zijn de gevolgen voor de omgeving? Hoe kan familie het beste met een depressieve naaste omgaan? Deze en nog veel meer vragen komen aan de orde tijdens de informatieavond. De lezing wordt gehouden door mevrouw I. de Kleine (psychotherapeut/klinisch psycholoog i.o.) en mevrouw O. Swagemakers (GZ-psycholoog/klinisch psycholoog i.o.). Beiden hebben veel ervaring in het behandelen van mensen met depressieve klachten. Zij gaan in op oorzaken en behandelmogelijkheden. Een ervaringsdeskundige van RCO de Hoofdzaak vertelt hoe het is om te leven met depressieve klachten en welke hulp doeltreffend is. Entree is drie euro. Reserveren: 088-6565010. Meer informatie: www.ggz-nhn.nl/agenda .
Burendag
MIDWOUD - De landelijke Burendag vindt dit jaar zaterdag 23 september plaats. Daarom is iedereen die dag tussen 11.00 en 14.00 uur van harte welkom bij het Koggelandhuis aan de Korteling 5 in Midwoud. Er is een rommelmarkt, de kinderen kunnen springen op het springkussen en op het plein is een terras. De opbrengst van de rommelmarkt is bedoeld om een rustbankje te realiseren tussen de Spar en het Koggenlandhuis. Meer informatie? Stuur een mailtje naar els.commandeur@omring.nl.
Westfriese Tapas

BOVENKARSPEL - Omringpas biedt een geheel nieuwe workshop: Westfriese Tapas. Tijdens deze workshop maken de deelnemers in groepsverband verschillende hapjes met producten uit De Streek, geïnspireerd door de West-Friese en Noord-Hollandse keuken. De gerechtjes worden aan het einde van de workshop, onder het genot van een drankje, gezamenlijk opgegeten. Deze workshops vinden donderdag 21 september en woensdag 18 oktober van 18.00 tot 22.00 uur plaats in Hét Postkantoor aan de Hoofdstraat in Bovenkarspel. Opgeven kan via www.omringpas.nl/kookworkshop of 088-2067999.
Knarrenhof
HOORN - Een initiatiefgroep uit Hoorn en Blokker wil graag een Knarrenhof in Hoorn e.o. organiseren volgens het model van de landelijke stichting Knarrenhof. Deze stichting wil zonder commercieel oogmerk leeftijdsbestendige bouw realiseren voor woongroepen van gelijkgestemde, zelfredzame vijftigplussers (zie www.knarrenhof.nl). Wethouder Eijk - met ‘wonen’ en ‘ouderen’ in zijn portefeuille - heeft zich al enthousiast getoond. Belangstellenden kunnen zich vóór 22 september inschrijven op de website van Knarrenhof. Persoonlijke wensen en voorkeuren worden meegenomen in het ontwikkelproces. Eind september praat de initiatiefgroep verder met de wethouder, samen met deskundige inbreng van de stichting.

Filmavond

HOORN - In het Foreestenhuis aan het Grote Oost 43 in Hoorn wordt maandag 18 september de film 'Noah' van regisseur Darren Aronofsky vertoond. In een wrede wereld die overheerst wordt door krijgsheren en barbaarse troepen, staat één man aan de kant van het goede: Noach. Noach heeft elke nacht visioenen over een eindeloze vloed die alle leven vernietigt. Geleidelijk begrijpt hij dat de Schepper hem een allerlaatste kans geeft om het leven op aarde te redden. De film begint om 20.00 uur, koffie/thee vooraf om 19.30 uur. Voor wie wil is er een korte nabespreking. Iedereen is welkom, toegang vrijwillig bijdrage.
Dagje Artis
STEDE BROEC - Welzijn Stede Broec verzorgt donderdag 28 september - tijdens de Week tegen Eenzaamheid - een dagje Artis voor senioren die gevoelens van eenzaamheid ervaren. Thema van de Week tegen Eenzaamheid 2017 is: 'Kom erbij!' Leg nieuwe contacten of versterk bestaande contacten, bijvoorbeeld door mee te gaan naar Artis. Om het dagje Artis te kunnen realiseren, is Welzijn Stede Broec nog op zoek naar sponsors. Bijvoorbeeld om lunchpakketjes of koffie met gebak in Artis te sponsoren. Wie een bijdrage wil leveren, kan contact opnemen met Amber d’Haene of Anita Karman, 0228-511528 of info@welzijnstedebroec.nl.
Westfriesgasthuis Loop(t)

HOORN - De Westfriesgasthuis Loop(t) vindt dit jaar zondag 1 oktober plaats. Traditiegetrouw zijn de start en finish bij de hoofdingang van het Westfriesgasthuis in Hoorn. Er is een kidsloop voor kinderen tussen de zes en negen jaar en voor kinderen tussen tien en twaalf jaar. Volwassenen kunnen kiezen tussen twee afstanden: vijf of tien kilometer. De kidsloop start om 10.00 uur, de tien kilometer om 11.00 uur en de vijf kilometer om 11.05 uur. Deelname kost zes euro voor volwassenen en drie euro voor kinderen. De opbrengst gaat dit jaar naar de Voedselbank West-Friesland. Inschrijven kan via www.inschrijven.nl. Op de dag zelf inschrijven kan tussen 9.00 en 10.45 uur bij het Westfriesgasthuis.
Songwriters Gilde

HOORN - Hoorn barst van het muzikale talent, ook van de singer-songwriters. Manifesto en Muziekschool Boedijn nodigen creatieve liedjesschrijvers, gitaristen, pianisten, zangers en zangeressen uit om mee te werken aan de oprichting van het Hoorns Songwriters Gilde. Optredens op bijzondere plekken in Hoorn, workshops, open sessies en uitwisselingen met songwritersgildes in andere steden zijn een aantal dingen die gepland staan. Donderdag 5 oktober vindt de aftrap plaats tijdens het Donderpopcafé in Manifesto met een Open Mike voor Hoornse songwriters en afsluitend een optreden met een gast singer-songwriter. Enthousiast? Aanmelden kan via info@manifesto-hoorn.nl of kom 5 oktober langs in Manifesto. Meer informatie: www.manifesto-hoorn.nl.
Dag van de Ouderen

HOORN - De Dag van de Ouderen in Hoorn wordt donderdag 5 oktober gevierd. Dit jaar hebben ouderen uit Hoorn het programma samengesteld in samenwerking met Hoornse organisaties. Het belooft een middag vol entertainment en plezier te worden op drie locaties in verschillende wijken. Er zijn optredens, film, sport en andere activiteiten. In de week voor 5 oktober worden het programma en de locaties bekendgemaakt via de pers en flyers. De ondersteunende organisaties zijn Stichting Netwerk, Stichting MEE-de Wering, Stichting Ouderenraad Hoorn, Omring en 1.Hoorn.
Lezing Oud Hoorn
HOORN - Frans van Iersel verzorgt zaterdag 14 oktober bij Vereniging Oud Hoorn een lezing over de ontwikkeling van de stad en het monumentenbeleid sinds 1917. De lezing vindt plaats in de Oosterkerk aan het Grote Oost 60 in Hoorn. Voorafgaand wordt de najaarsledenvergadering gehouden, aanvang 10.00 uur. Na afloop wordt op het pand dat een monumentenprijs krijgt, een gevelsteen onthuld.

Artikel geplaatst op zondag 10 september 2017 - 06:00Reacties (0)


Reageer

Hoorn
Tessa van Truijen scoort tijdens Home2Build TeamCup HOORN / HOOGWOUD - De Home2Build TeamCup vond afgelopen weekend bij TopTurnen Opmeer in Hoogwoud plaats. Een thuiswedstrijd voor de turnsters van TopTurnen Opmeer die zich voor eigen publiek van hun beste kant lieten zien. Tijdens dit internationale evenement waren individueel prijzen te verdienen, maar ook voor de aanwezige teams... Foto-expositie 'Bomen' door Mieke Brouwer BLOKKER - Op de bovenverdieping van het bezoekerscentrum van MAK Blokweer aan de Kloosterhout 1-2 in Blokker is een foto-expositie van Mieke Brouwer te zien. Zij is de winnaar van MAKS' Fotowedstrijd 2017 en mag daarom een jaar lang haar winnende fotoserie tentoonstellen. Het thema van de fotoserie is ‘Bomen’....

'Doodeng, maar tegelijkertijd heel bevrijdend'
Sylvia Aimee brengt eerste single 'Stories' uit

HOORN - De 21-jarige Sylvia Aimee heeft onlangs haar eerste officiële single 'Stories' uitgebracht. De Hoornse deed in 2014 mee aan De Beste Singer/Songwriter van Nederland waarna zij zichzelf even kwijt was. Ze heeft bijna drie jaar de tijd genomen om zichzelf en haar liefde voor muziek te herontdekken. Nu...
Scholierentafeltennistoernooi bij Disnierats HOORN - Tafeltennisvereniging Disnierats presenteert zondag 18 maart een tafeltennistoernooi voor alle basisscholen in Hoorn. De zaal is open vanaf 12.00 uur om even in te spelen en te wennen. Om 13.00 uur beginnen de wedstrijden met om ongeveer 17.00 uur de prijsuitreiking. Iedereen uit groep 5, 6, 7 en...

Hollandia’s Dijkenloop

HOORN - Atletiekverenging Hollandia presenteert zondag 18 maart de jaarlijkse Dijkenloop. Dit evenement heeft start en finish op de atletiekbaan van de club op sportpark De Blauwe Berg in Hoorn. De route, voor zowel de tien kilometer als de tien Engelse mijl, ligt in het landelijke gebied nabij Wognum. De...
Vrijgezellen opgelet! REGIO - Na twee succesvolle edities van 'West-Fries zoekt West-Fries', verschijnt binnenkort in deze krant de derde editie! Vrijgezel en op zoek naar een nieuwe liefde, maar geen zin in een langeafstandsrelatie of gewoon een zwak voor een echte West-Fries? Trek dan de stoute schoenen aan, stuur een mailtje mét... Dier van de Week HOORN - Noesse is een lieve gesteriliseerde poes van ongeveer 11 jaar oud. Omdat ze gevonden is, is niets bekend over haar achtergrond. In elk geval is ze een vrij rustige, zachtaardige poes die graag geknuffeld wordt als ze je eenmaal kent. Bij drukte of onverwachte dingen kan ze wat... Kort nieuws SeniorenpartijHOORN - De Hoornse Seniorenpartij gaat tot aan de Gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart kiezers op locatie spreken, informeren en van koffie voorzien. In een winkelpand - dat is ingericht als een campagnelokaal - hebben kiezers de mogelijkheid om hun wensen kenbaar te maken. Kom op de woensdag, donderdag, vrijdag of... D’r op uit MuziekOosterleek- Zon 18 febr - Valentijnsjam met The Clue en gastmuzikanten in Herbergh 't IJsselmeer Aanvang 14.30 uur, vrij entree. Berkhout- Zon 18 febr - Farah Day treedt om 15.00 uur op in Cultureel Centrum Berkhouter kerk, Kerkebuurt 172. Samen met Lode de Roos, Lucas Stam en Terence Samson zet... Sportplezier op een rustiger tempo
Walking Football in Hoorn-Noord en Venenlaankwartier
HOORN - Degenen die 60 jaar en ouder zijn en toch lekker willen blijven voetballen kunnen dat doen door middel van OldStars Walking Football. In Hoorn-Noord en Venenlaankwartier maakt Walking Football deel uit van het beweegprogramma in de wijk. OldStars Walking Football is ontstaan in Engeland als variant op het...
Herdenking Februaristaking ENKHUIZEN - In Amsterdam vond 25 februari 1941 een massaal protest tegen de Jodenvervolging plaats: de Februaristaking. ‘Staakt! Staakt Staakt!’ stond er boven het manifest dat verspreid werd na de razzia op 427 joodse mannen. Arbeiders staakten op de werven, het trampersoneel legde het openbaar vervoer plat. Gemeentelijke diensten, winkels,... Marja Foppen ontvangt Gouden Haring ENKHUIZEN - Carnavalsvereniging de Haringhoppers reikt tijdens het carnavalsfeest traditiegetrouw een Gouden Haring uit aan een inwoner van Enkhuizen die zich inzet voor de medemens. Dit jaar werd in de Nieuwe Doelen tijdens de Bonte Middag voor senioren door Prins Tom de Gouden Haring uitgereikt aan Marja Foppen.Als voorzitter van... Mad Dogs and Englishmen in Manifesto HOORN - In Manifesto, Holenweg 14C in Hoorn, wordt zaterdag 24 februari van 21.00 tot 02.00 uur een Hoornse tribute voor Joe Cocker gehouden door Mad Dogs and Egelishmen. De in Sheffield geboren zanger Joe Cocker, met zijn karakteristieke rauwe stem, overleed op 22 december 2014. Hij liet een enorm... Start van natuurspeeltuin Skik SCHELLINKHOUT - Na een jaar van voorbereidingen om te onderzoeken wat de beste locatie is, vergaderen, plannen maken en ontwerpen gaat de aanleg van natuurspeeltuin Skik in Schellinkhout van start. Woensdag 22 februari wordt een begin gemaakt met het kappen van een aantal bomen. Kinderen en tieners van Schellinkhout hebben... Stoomtram ontwaakt uit winterslaap HOORN - Na een korte winterslaap wordt de locomotief in de voorjaarsvakantie opgestookt voor de ontdekkingsreis Op Stoomtramavontuur. Jong en oud ontdekken alles over de stoomtram op het museumterrein van de stoomtram in Hoorn en maken aansluitend een korte rit met de stoomtram. Een unieke kans om zelf het kolenvuur... Acht kunstenaars tonen werk in Boterhal HOORN - De Hoornse Nieuwe laat werk zien van acht kunstenaars die in 2015 en 2016, na ballotage, zijn aangenomen als lid van Kunstenaarsvereniging Hoorn en omstreken. Allard Kaai is landschapsschilder. "Hoe leg je de wind vast, en hoe schilder je broeierig weer? Ik zou het niet weten. Dagelijks worstel... Radio Bontekoe, het geluid van Hoorn en omstreken
HOORN - Radio Bontekoe is hét lokale radiostation voor Hoorn en omliggende dorpen. Doelstelling: midden in de Hoornse samenleving staan met toegankelijke programma’s voor een zo breed mogelijk luisterpubliek. Opgericht in 2013 en sindsdien gegroeid, zowel wat aantal luisteraars als medewerkers betreft. Nieuwe collega’s zijn van harte welkom, ervaren en...
Zangers en zangeressen uit West-Friesland gezocht ANDIJK - Het 70-jarige Andijks Gemengd Koor heeft een open repetitie op maandag 19 februari om 20.00 uur. Het koor mag dan op leeftijd zijn, het zingen houdt de koorleden jong. Het Andijks Gemengd Koor zingt vierstemmig in alle talen en heeft een zeer divers repertoire. Van klassiek tot musical,...

Foto's carnaval Zwaag

Foto's: Rowin van Diest
Westfries Museum presenteert 'Withoos meets Withoos' HOORN - Fotokunstenaar Hans Withoos exposeert van 24 februari tot en met 20 mei 2018 in het Westfries Museum in Hoorn. De expositie 'Withoos meets Withoos' toont veertig 'fotografische schilderijen' van Hans Withoos, een verre achterkleinzoon van de zeventiende-eeuwse fijnschilder Matthias Withoos. Met zijn intrigerende beeldbewerkingen overbrugt hij moeiteloos de...