Rodi

Kort nieuws

Motown and Soul Night

HOORN - In café JP Coen aan de Veemarkt in Hoorn is zaterdag 16 september een grote verscheidenheid aan muziek te horen tijdens de Motown and Soul Night. Vele tientallen liefhebbers brengen op geheel eigen wijze een lied ten gehore uit het enorme aanbod aan nummers. Zij doen dat met behulp van de aanwezige muziekopnames zonder zang (karaoke) en weer anderen geven er de voorkeur aan om zichzelf te (laten) begeleiden. Nummers van Michael Jackson, Stevie Wonder, Diana Ross & the Supremes, The Temptations, Smokey Robinson, James Brown, Four Tops, Martha & the Vandellas, Lionel Richie en ook medleys zijn te horen. De entree is gratis. Meer informatie: info@hoornnoord.nl, 06-46668603 of kijk op Facebook.
Kantklossen
SCHELLINKHOUT - Kantklosschool 'Ieder voor allen Wijdenes' staat aan het begin van het nieuwe seizoen 2017-2018. Het seizoen begint met een open dag op woensdag 13 september van 10.00 tot 16.00 uur. Er is een demonstratie van het kantklossen, een presentatie van werkstukken en verkoop van materialen en patronen. Er is gelegenheid informatie in te winnen over de diverse cursussen die de school geeft, zowel voor gevorderden als beginners. Geïnteresseerden kunnen zich direct aanmelden. De kantklosschool is te vinden aan de Dorpsweg 109a in Schellinkhout. Meer informatie: www.kantklosschoolwijdenes.nl.
Quatro-motortocht
NIBBIXWOUD - De negentiende editie van de Quatro-motortocht vindt zondag 10 september plaats. Deze tocht wordt georganiseerd door drie motorclubs: MC. Mios, Motorclub West-Friesland en MC '68. Starten en eindigen kan bij één van de vier plaatsen naar keuze: clubhuis MC. Mios, Zoutpad 1 in Anna Paulowna (06-51069638), De Sluisven, Oosterwijzend 24a in Nibbixwoud (06-54397304), clubhuis MC '68, Hermesstraat 4 in Krommenie (06-50605575) en De Alkmaarse Poort, Omval 72 in Alkmaar (06-51482877). Wie mee wil rijden, kan zich op een van deze locaties inschrijven op de dag zelf. De routes zijn op gps en op papier bij de inschrijving ter plaatse verkrijgbaar. De lengte per route is ongeveer 55 kilometer, de totale dagrit is 220 kilometer. Inschrijfgeld is zes euro. Starten kan tussen 9.00 en 12.00 uur. Meer informatie: www.mcwest-friesland.nl.
Go with your workflow
HOORN - DeBroekriem verzorgt vrijdag 15 september voor actieve werkzoekenden de workshop 'Go with your workflow'. Marit Visser-Essen - ervaren loopbaanadviseur - neemt de deelnemers mee in het (her)ontdekken van ieders workflow. Dit helpt mee in de zoektocht naar een nieuwe baan. De workshop begint om 10.00 uur in Bibliotheek Hoorn aan de Wisselstraat in Hoorn. Rond 12.30 uur is de workshop afgelopen. Er zijn geen kosten aan verbonden. Wel wordt een bijdrage voor koffie/thee gevraagd. Meer informatie en opgave: www.debroekriem.nl.
Vleermuizen
HOORN - Vleermuizen bekijken in de binnenstad van Hoorn? Dat kan vrijdag 15 september tijdens de vleermuizenexcursie die om 19.30 uur van start gaat bij de Brandweer aan de Nieuwe Wal bij het Julianapark. Na een korte inleiding gaat de groep met bat-detectors op pad. Een bat-detector kan het hoge geluid van een vleermuis omzetten, zodat ze te horen zijn. De route gaat door het Julianapark, de haven en de oude binnenstad. Het eindpunt is bij de Oosterpoort. Er is kans dat er vijf verschillende soorten vleermuizen waargenomen kunnen worden: de watervleermuis, de meervleermuis, de laatvlieger, de gewone en de ruige dwergvleermuis. De excursie duurt ongeveer 2,5 uur en is ook voor kinderen geschikt. Aanmelden: Fred Weel, 06-48664025 of zoogdierenwerkgroep@knnvhoorn.nl.
Stoelyoga

REGIO - Stoelyoga is een vorm van yoga met een prettige combinatie van inspanning en ontspanning. Omringpas organiseert twee soorten stoelyoga. Maandag 18 september starten twee stoelyogacursussen voor ouderen in Hoorn en Grootebroek. Donderdag 14 september begint in Zwaag de cursus stoelyoga voor alle leeftijden. De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten. Aanmelden en meer informatie: 088-2067999 of www.omringpas.nl/stoelyoga.
Kermis Blokker

WESTERBLOKKER - In en rond café Het Gouden Hoofd aan de Westerblokker is tijdens de kermis - 15 tot en met 19 september - van alles te beleven. De vrijdag na het traditionele bakvoetbal is er vanaf 00.00 uur een gezellige afterparty. Zaterdag start het feest in Het Gouden Hoofd om 20.00 uur met dj Cees Weel met als thema 'White' (kom dus in het wit gekleed). De avond wordt verder opgeluisterd met een optreden van Wesly Bronkhorst. Zondag begint om 16.00 uur het Oktoberfest in de feesttent voor Het Gouden Hoofd met medewerking van de feestband Tirol Sound. Vanaf 20.00 uur doet dj Dolphin er nog een schepje bovenop. Maandag is het Lazy Monday. De Kermispoker begint om 13.00 uur en vanaf 18.00 uur kunnen liefhebbers biefstuk eten. Dinsdagavond wordt 'De Reünie van Blokker'. Iedereen, jong en oud, is vanaf 20.00 uur van harte welkom om klas- en dorpsgenoten, vrienden en bekenden te zien en te spreken op deze ouderwets gezellige slotavond. Vanaf 20.00 is er livemuziek van de band Thats for U. Daarnaast staan op het Beursplein natuurlijk diverse kermisattracties. Zondagmiddag kunnen kinderen zich gratis laten schminken en maandagmiddag zijn er gratis oliebollen.
De Blokkers

BLOKKER - De twee nieuwe kunstgrasvelden van voetbalvereniging De Blokkers in Blokker worden zondag 10 september om 14.00 uur officieel geopend door wethouder Ben Tap van de gemeente Hoorn. De nieuwe kunstgrasvelden zijn voorzien van ingesneden belijning. Dit is volgens de nieuwste spelvormen van de KNVB. Uiteraard worden de velden omringd door nieuwe boarding en hekken én is er een nieuwe licht- en geluidsinstallatie aangelegd. Met de nieuwe velden heeft v.v. De Blokkers nu drie kunstgras- en drie grasvelden. Verder is De Blokkers een van de eerste rookvrije complexen in de regio. Roken is voortaan alleen nog toegestaan in de speciale abri naast het hoofdgebouw. Om de gezonde vaart erin te houden, gaat De Blokkers binnenkort experimenteren met een gezonder aanbod in de kantine. Zondag 10 september om 14.00 uur verricht wethouder Ben Tap de aftrap in de wedstrijd van VR1 tegen Alcmaria Victrix op een van de twee nieuwe velden. Aansluitend kunnen bezoekers onder het genot van een hapje en een drankje genieten van een spannende bekerwedstrijd van de vrouwen.
Bassen gezocht
ZWAAG - Kamerkoor Spiro Musica zoekt bassen. Dit ambitieuze koor telt zo'n twintig leden tussen de 20 en 65 jaar. Spiro Musica treedt op bij culturele evenementen, tijdens kerkdiensten en huisconcerten. Het koor repeteert elke maandag van 20.00 tot 22.00 uur in De Kreek aan de Meetketting in Zwaag. Kom een keertje kijken! Meer informatie staat op www.spiromusica.com en op Facebook. Een mailtje sturen kan ook: spiromusica@outlook.com.
Depressie

HOORN - GGZ Noord-Holland-Noord houdt donderdag 21 september aan de Maelsonstraat 1 in Hoorn een informatiebijeenkomst over depressie. De bijeenkomst is van 19.00 tot 21.00 uur. Familieleden, mantelzorgers en direct betrokkenen zijn van harte welkom. Wat is een depressie? Hoe ontstaat het? Welke behandelingen zijn er mogelijk? Wat voor medicijnen bestaan er? Wat zijn de gevolgen voor de omgeving? Hoe kan familie het beste met een depressieve naaste omgaan? Deze en nog veel meer vragen komen aan de orde tijdens de informatieavond. De lezing wordt gehouden door mevrouw I. de Kleine (psychotherapeut/klinisch psycholoog i.o.) en mevrouw O. Swagemakers (GZ-psycholoog/klinisch psycholoog i.o.). Beiden hebben veel ervaring in het behandelen van mensen met depressieve klachten. Zij gaan in op oorzaken en behandelmogelijkheden. Een ervaringsdeskundige van RCO de Hoofdzaak vertelt hoe het is om te leven met depressieve klachten en welke hulp doeltreffend is. Entree is drie euro. Reserveren: 088-6565010. Meer informatie: www.ggz-nhn.nl/agenda .
Burendag
MIDWOUD - De landelijke Burendag vindt dit jaar zaterdag 23 september plaats. Daarom is iedereen die dag tussen 11.00 en 14.00 uur van harte welkom bij het Koggelandhuis aan de Korteling 5 in Midwoud. Er is een rommelmarkt, de kinderen kunnen springen op het springkussen en op het plein is een terras. De opbrengst van de rommelmarkt is bedoeld om een rustbankje te realiseren tussen de Spar en het Koggenlandhuis. Meer informatie? Stuur een mailtje naar els.commandeur@omring.nl.
Westfriese Tapas

BOVENKARSPEL - Omringpas biedt een geheel nieuwe workshop: Westfriese Tapas. Tijdens deze workshop maken de deelnemers in groepsverband verschillende hapjes met producten uit De Streek, geïnspireerd door de West-Friese en Noord-Hollandse keuken. De gerechtjes worden aan het einde van de workshop, onder het genot van een drankje, gezamenlijk opgegeten. Deze workshops vinden donderdag 21 september en woensdag 18 oktober van 18.00 tot 22.00 uur plaats in Hét Postkantoor aan de Hoofdstraat in Bovenkarspel. Opgeven kan via www.omringpas.nl/kookworkshop of 088-2067999.
Knarrenhof
HOORN - Een initiatiefgroep uit Hoorn en Blokker wil graag een Knarrenhof in Hoorn e.o. organiseren volgens het model van de landelijke stichting Knarrenhof. Deze stichting wil zonder commercieel oogmerk leeftijdsbestendige bouw realiseren voor woongroepen van gelijkgestemde, zelfredzame vijftigplussers (zie www.knarrenhof.nl). Wethouder Eijk - met ‘wonen’ en ‘ouderen’ in zijn portefeuille - heeft zich al enthousiast getoond. Belangstellenden kunnen zich vóór 22 september inschrijven op de website van Knarrenhof. Persoonlijke wensen en voorkeuren worden meegenomen in het ontwikkelproces. Eind september praat de initiatiefgroep verder met de wethouder, samen met deskundige inbreng van de stichting.

Filmavond

HOORN - In het Foreestenhuis aan het Grote Oost 43 in Hoorn wordt maandag 18 september de film 'Noah' van regisseur Darren Aronofsky vertoond. In een wrede wereld die overheerst wordt door krijgsheren en barbaarse troepen, staat één man aan de kant van het goede: Noach. Noach heeft elke nacht visioenen over een eindeloze vloed die alle leven vernietigt. Geleidelijk begrijpt hij dat de Schepper hem een allerlaatste kans geeft om het leven op aarde te redden. De film begint om 20.00 uur, koffie/thee vooraf om 19.30 uur. Voor wie wil is er een korte nabespreking. Iedereen is welkom, toegang vrijwillig bijdrage.
Dagje Artis
STEDE BROEC - Welzijn Stede Broec verzorgt donderdag 28 september - tijdens de Week tegen Eenzaamheid - een dagje Artis voor senioren die gevoelens van eenzaamheid ervaren. Thema van de Week tegen Eenzaamheid 2017 is: 'Kom erbij!' Leg nieuwe contacten of versterk bestaande contacten, bijvoorbeeld door mee te gaan naar Artis. Om het dagje Artis te kunnen realiseren, is Welzijn Stede Broec nog op zoek naar sponsors. Bijvoorbeeld om lunchpakketjes of koffie met gebak in Artis te sponsoren. Wie een bijdrage wil leveren, kan contact opnemen met Amber d’Haene of Anita Karman, 0228-511528 of info@welzijnstedebroec.nl.
Westfriesgasthuis Loop(t)

HOORN - De Westfriesgasthuis Loop(t) vindt dit jaar zondag 1 oktober plaats. Traditiegetrouw zijn de start en finish bij de hoofdingang van het Westfriesgasthuis in Hoorn. Er is een kidsloop voor kinderen tussen de zes en negen jaar en voor kinderen tussen tien en twaalf jaar. Volwassenen kunnen kiezen tussen twee afstanden: vijf of tien kilometer. De kidsloop start om 10.00 uur, de tien kilometer om 11.00 uur en de vijf kilometer om 11.05 uur. Deelname kost zes euro voor volwassenen en drie euro voor kinderen. De opbrengst gaat dit jaar naar de Voedselbank West-Friesland. Inschrijven kan via www.inschrijven.nl. Op de dag zelf inschrijven kan tussen 9.00 en 10.45 uur bij het Westfriesgasthuis.
Songwriters Gilde

HOORN - Hoorn barst van het muzikale talent, ook van de singer-songwriters. Manifesto en Muziekschool Boedijn nodigen creatieve liedjesschrijvers, gitaristen, pianisten, zangers en zangeressen uit om mee te werken aan de oprichting van het Hoorns Songwriters Gilde. Optredens op bijzondere plekken in Hoorn, workshops, open sessies en uitwisselingen met songwritersgildes in andere steden zijn een aantal dingen die gepland staan. Donderdag 5 oktober vindt de aftrap plaats tijdens het Donderpopcafé in Manifesto met een Open Mike voor Hoornse songwriters en afsluitend een optreden met een gast singer-songwriter. Enthousiast? Aanmelden kan via info@manifesto-hoorn.nl of kom 5 oktober langs in Manifesto. Meer informatie: www.manifesto-hoorn.nl.
Dag van de Ouderen

HOORN - De Dag van de Ouderen in Hoorn wordt donderdag 5 oktober gevierd. Dit jaar hebben ouderen uit Hoorn het programma samengesteld in samenwerking met Hoornse organisaties. Het belooft een middag vol entertainment en plezier te worden op drie locaties in verschillende wijken. Er zijn optredens, film, sport en andere activiteiten. In de week voor 5 oktober worden het programma en de locaties bekendgemaakt via de pers en flyers. De ondersteunende organisaties zijn Stichting Netwerk, Stichting MEE-de Wering, Stichting Ouderenraad Hoorn, Omring en 1.Hoorn.
Lezing Oud Hoorn
HOORN - Frans van Iersel verzorgt zaterdag 14 oktober bij Vereniging Oud Hoorn een lezing over de ontwikkeling van de stad en het monumentenbeleid sinds 1917. De lezing vindt plaats in de Oosterkerk aan het Grote Oost 60 in Hoorn. Voorafgaand wordt de najaarsledenvergadering gehouden, aanvang 10.00 uur. Na afloop wordt op het pand dat een monumentenprijs krijgt, een gevelsteen onthuld.

Artikel geplaatst op zondag 10 september 2017 - 06:00Reacties (0)


Reageer

Hoorn
Nieuwe locatie Jongerenloket geopend HOORN - Wethouder Samir Bashara verzorgde dinsdag 19 september de officiële opening van de nieuwe locatie van het Jongerenloket in West-Friesland. Het Jongerenloket is sinds 1 september gevestigd in de binnenstad op Grote Noord 20. Jongeren hebben belangrijke bijdragen geleverd aan het nieuwe Jongerenloket. De afgelopen maanden hebben leerlingen van... Dineren in de kas met SG Newton BLOKKER - De leerlingen van de Cooking Skills-klas van SG Newton aan het Dampten 22 in Hoorn koken en serveren woensdag 27 en donderdag 28 september een driegangen verrassingsmenu in de historische druivenkas aan de Koewijzend 4 in Blokker. De opbrengst van het diner is bestemd voor de verdere realisering... Crowdfundingactie 'Met Finn Europa in!' HOORN - Drievoudig jeugdkampioen badminton van Nederland. Als vijftienjarige gevraagd worden om intern op Papendal te wonen. Grenzeloos ambitieus zijn en alles voor de sport over hebben. Dan ook nog van kenners te horen krijgen dat je Europa in moet om de volgende stappen in de sport te zetten. Dat... Dierentehuis Hoorn houdt open dag HOORN - Het dierentehuis in Hoorn houdt zondag 1 oktober haar jaarlijkse open dag. Tussen 13.00 en 16.00 uur kan het publiek een kijkje nemen achter de schermen. Ontdek alles over het asielwerk en de mogelijkheden voor pension voor eigen hond of kat. Natuurlijk kunnen bezoekers ook kennismaken met de... Theatervoorstelling 'Oldtimers' voor (eenzame) ouderen HOORN - In het kader van de Week van de Eenzaamheid (21 september tot 1 oktober) organiseert Stichting Netwerk samen met Omring, MEE & de Wering, 1.Hoorn en gezondheidscentrum Kersenboogerd de gratis theatervoorstelling 'Oldtimers' voor (eenzame) ouderen in Hoorn. Iedereen die zich eenzaam voelt, betrokken is bij ouderen of zich... Stichting Leergeld viert jubileum met symposium HOORN - Tóch mee op het schoolreisje. Ook als er thuis geen geld voor is. Tóch nieuwe voetbalschoenen. Ook als ouders die niet kunnen betalen. Met steun van Stichting Leergeld West-Friesland kunnen kinderen uit gezinnen met geldgebrek alsnog volop meedraaien. De vrijwilligers van Leergeld vieren het tienjarig bestaan van hun... Kookworkshop in Westfriesgasthuis HOORN - In het kader van de Dutch Agri Food Week verzorgt het Westfriesgasthuis zaterdag 14 oktober een kookworkshop voor belangstellenden. Tijdens de workshop laten de koks van het Westfriesgasthuis zien hoe je smaakvol kan koken zonder zout toe te voegen. Van 9 tot en met 19 oktober is het... Stella Burggraaf exposeert landschappen in Westfriesgasthuis HOORN - Stella Burggraaf exposeert tot 6 januari 2018 olieverflandschappen in het Westfriesgasthuis in Hoorn. Haar schilderijen zijn geen registratie van de werkelijkheid, maar geven een impressie. Niet-bestaande plekken, die je eigenlijk overal in Nederland kunt tegenkomen. Uitgangspunt daarbij is de horizon, waaromheen zij haar eigen beeld creëert; ruimtelijk en... Expositie Ruud Spil HOORN - Koeienkunstenaar Ruud Spil exposeert zondag 24 september zijn schilderijen in Het Huis Verloren aan de Kerkstraat in Hoorn. Koeien van Stille Pieter, varkens uit Berkhout, ploegende paarden van Opperdoes en landgeiten van MAK Blokweer; dit is een greep uit de serie 'Buitengewoon West-Friesland' waarvoor Spil deze zomer op... Van appel tot moes BLOKKER - Wat maakt appels zo gezond? Waar komen ze vandaan? En kan je de pitten van de appel eigenlijk eten? Ontdek zondag 1 oktober alles over appels bij MAK Blokweer, Kloosterhout 1-2 in Blokker. Kinderen tussen de zes en twaalf jaar kunnen hun eigen appelmoes maken. Deze doemiddag duurt... Kort nieuws DepressieHOORN - GGZ Noord-Holland-Noord houdt donderdag 21 september aan de Maelsonstraat 1 in Hoorn een informatiebijeenkomst over depressie. De bijeenkomst is van 19.00 tot 21.00 uur. Familieleden, mantelzorgers en direct betrokkenen zijn van harte welkom. Wat is een depressie? Hoe ontstaat het? Welke behandelingen zijn er mogelijk? Wat voor medicijnen... D’r op uit MuziekSchellinkhout- Zon 17 sept - Optreden van het Highland Saxofoonkwartet, met zowel klassieke als moderne muziek, in de Martinuskerk. Aanvang 15.00 uur, entree 10 euro. Kinderen tot 12 jaar betalen 5 euro. MarktenHoorn- Zon 24 sept - Rommelmarkt op de Baljuw (wijk Risdam Zuid), georganiseerd door de bewoners. Open van... Dier van de Week HOORN - Tommie is een lieve, gecastreerde kater van tien jaar oud. Omdat hij gevonden is, is er niets bekend over zijn achtergrond. Tommie is dol op knuffelen maar soms nog ineens schrikachtig. Dit komt waarschijnlijk doordat hij lang buiten heeft geleefd. Het dierentehuis zoekt voor hem een rustig nieuw... Negende editie Speeldag NL nóg grootser
Spelen, springen en rennen in Hoornse binnenstad
HOORN - Spelen, springen en rennen in de binnenstad van Hoorn; dat kan zondag 17 september tijdens Speeldag NL, het grootste, gaafste en gratis kids-event van Nederland. Alles wat met spellen en spelen te maken heeft, komt deze dag naar Hoorn. Alle deelnemers en tientallen attracties worden opgesteld in de...
Maak kennis met kolfsport BERKHOUT - Kolfvereniging RSJ verzorgt vanaf vrijdag 29 september een kolfclinic voor beginners. Vijf weken kunnen geïnteresseerden - zowel mannen als vrouwen - deze clinic gratis bijwonen en zo kennismaken met de kolfsport. Spelmateriaal is aanwezig. Kom naar café De Ridder, Kerkebuurt 171 in Berkhout. De andere data zijn 6,... Filmavond HOORN - In het Foreestenhuis aan het Grote Oost 43 in Hoorn wordt maandag 18 september de film 'Noah' van regisseur Darren Aronofsky vertoond. In een wrede wereld die overheerst wordt door krijgsheren en barbaarse troepen, staat één man aan de kant van het goede: Noach. Noach heeft elke nacht... Gezondheidszorg in West-Friesland krijgt ruime voldoende REGIO - Inwoners van oostelijk West-Friesland geven de gezondheidszorg in hun regio een mooi rapportcijfer: 7,5. Slechts twee procent geeft de gezondheidszorg in de regio een onvoldoende. Maar ze zijn tegelijk bezorgd over de toekomst en willen dat het huidige kwaliteitsniveau minimaal gehandhaafd blijft en op sommige onderdelen nog verbetert.... Mannenavond bij UpTight HOORN - Als man bij een koor gaan zingen? En ook lid blijven? De mannen van soul- en gospelkoor UpTight weten wel waarom zij dat doen. Zelf ervaren waarom zingen bij een koor leuk, gezellig, leerzaam en goed voor de muzikaliteit is? Wees dinsdag 26 september welkom op de mannenavond... Projectkoor Young Forever bestaat 25 jaar HOORN - Het projectkoor Young Forever, dat uit bijna honderd leden bestaat, viert vrijdag 13 en zaterdag 14 oktober het 25-jarig bestaan. Deze dagen verzorgt het koor het jubileumconcert 'Thuis' in Schouwburg Het Park in Hoorn. Alle muziek van dit project is van Nederlandse bodem. Muziek van Anouk, Kensington, Claudia... Wandeltocht Rondje Hoorn HOORN - Voor de vijfde keer vindt zondag 24 september de wandeltocht Rondje Hoorn plaats. Er zijn verschillende afstanden te kiezen: 7, 14 en 21 kilometer. Deelnemers steunen twee goede doelen: Stichting Leergeld en het Hospice Dignitas. Ter ere van het lustrum van Rondje Hoorn zijn er nieuwe routes uitgestippeld...