Rodi

Kort nieuws

Depressie

HOORN - GGZ Noord-Holland-Noord houdt donderdag 21 september aan de Maelsonstraat 1 in Hoorn een informatiebijeenkomst over depressie. De bijeenkomst is van 19.00 tot 21.00 uur. Familieleden, mantelzorgers en direct betrokkenen zijn van harte welkom. Wat is een depressie? Hoe ontstaat het? Welke behandelingen zijn er mogelijk? Wat voor medicijnen bestaan er? Wat zijn de gevolgen voor de omgeving? Hoe kan familie het beste met een depressieve naaste omgaan? Deze en nog veel meer vragen komen aan de orde tijdens de informatieavond. De lezing wordt gehouden door mevrouw I. de Kleine (psychotherapeut/klinisch psycholoog i.o.) en mevrouw O. Swagemakers (GZ-psycholoog/klinisch psycholoog i.o.). Beiden hebben veel ervaring in het behandelen van mensen met depressieve klachten. Zij gaan in op oorzaken en behandelmogelijkheden. Een ervaringsdeskundige van RCO de Hoofdzaak vertelt hoe het is om te leven met depressieve klachten en welke hulp doeltreffend is. Entree is drie euro. Reserveren: 088-6565010. Meer informatie: www.ggz-nhn.nl/agenda .
Westfriese Tapas

BOVENKARSPEL - Omringpas biedt een geheel nieuwe workshop: Westfriese Tapas. Tijdens deze workshop maken de deelnemers in groepsverband verschillende hapjes met producten uit De Streek, geïnspireerd door de West-Friese en Noord-Hollandse keuken. De gerechtjes worden aan het einde van de workshop, onder het genot van een drankje, gezamenlijk opgegeten. Deze workshops vinden donderdag 21 september en woensdag 18 oktober van 18.00 tot 22.00 uur plaats in Hét Postkantoor aan de Hoofdstraat in Bovenkarspel. Opgeven kan via www.omringpas.nl/kookworkshop of 088-2067999.
Knarrenhof
HOORN - Een initiatiefgroep uit Hoorn en Blokker wil graag een Knarrenhof in Hoorn e.o. organiseren volgens het model van de landelijke stichting Knarrenhof. Deze stichting wil zonder commercieel oogmerk leeftijdsbestendige bouw realiseren voor woongroepen van gelijkgestemde, zelfredzame vijftigplussers (zie www.knarrenhof.nl). Wethouder Eijk - met ‘wonen’ en ‘ouderen’ in zijn portefeuille - heeft zich al enthousiast getoond. Belangstellenden kunnen zich vóór 22 september inschrijven op de website van Knarrenhof. Persoonlijke wensen en voorkeuren worden meegenomen in het ontwikkelproces. Eind september praat de initiatiefgroep verder met de wethouder, samen met deskundige inbreng van de stichting.

Kerkproeverij

HOORN - De protestantse gemeente Hoorn-Zwaag-Blokker houdt zondag 17 september een open huis. De activiteiten vinden plaats in kerkelijk centrum Het Octaaf aan de J.D. Pollstraat in Hoorn. Het programma begint om 10.30 en duurt tot circa 16.00 uur. Om 11.00 uur begint een feestelijke dienst, waarin ds. Tineke van Lente en ds. Jacob Meinders voorgaan. Centraal staat het verhaal over Zacheüs. Is hij een corrupte financiële sjoemelaar die profiteert van de Romeinse bezetter? Of toch meer een zoeker naar zingeving in zijn leven, maar die liever niet te dicht bij Jezus wil komen? Er is een speelkussen voor de kinderen. In en om de kerk vindt een speurtocht plaats. Verder zijn er diverse muzikale optredens. Een aantal groepen presenteert zich met kramen in de kerk, zoals Dorcas, Jeugdraad, Raaf van Kerken en de Diaconie. Om 15.00 uur begint een vesperdienst. Meer weten? Stuur een mailtje naar startzondagpghzb@gmail.com.
Hoofd-halskanker
HOORN - In de centrale hal van het Westfriesgasthuis in Hoorn staat dinsdag 19 september een informatiestand voor mensen met hoofd-halskanker. Die staat er in het kader van de Europese week voor mensen met hoofd-halskanker. Van 8.00 tot 14.00 uur kunnen patiënten en andere geïnteresseerden bij de stand terecht voor informatie over hoofd-halskanker. Ook worden kookboekjes verkocht, want patiënten met hoofd-halskanker kunnen vaak alleen nog vloeibaar eten en 98 procent van hen verliest smaak en reuk. De stand wordt bemand door vrijwilliger Nelly Groen, regiocoördinator van de patiëntenvereniging HOOFD-HALS. Ze heeft zelf meerdere keren hoofd-halskanker gehad en is daarvoor succesvol behandeld. Dit jaar staat Nelly voor de laatste keer bij de informatiestand, na zeventien jaar vrijwilligerswerk verricht te hebben voor de patiëntenvereniging.
Ontmoeting

HOORN - In het kader van de Internationale Dag van de Vrede op 21 september organiseren het Komitee Hoorn Helpt Vluchtelingen (Raad van Kerken, de moskeeën en de Rotaryclub Hoorn) en de Stichting Op Roet na afloop van de voorstelling Ed van Hoorn op zondag 24 september een bijeenkomst waarin ontmoeting centraal staat. Iedereen is van harte welkom om deze voorstelling bij te wonen, mét nagesprek en ontmoeting met de nieuwkomers die meespelen en nieuwkomers die de voorstelling hebben gezien. Er is een afwisselend multicultureel programma met muziek, dans, verhalen, een drankje en een hapje. Aanvang 14.30 uur in de voormalige Philipsfabriek aan de Holenweg in Hoorn. Toegangskaartjes voor de voorstelling zijn te reserveren via www.op-roet.nl.
Orgelconcert
MEDEMBLIK - Organist / clavecinist Pieter Dirksen verzorgt zaterdag 23 september het laatste orgelconcert in de Bonifaciuskerk van dit jaar. Pieter geeft recitals op clavecimbel en orgel en speelt continuo in diverse ensembles. Het programma dat hij voor het concert in Medemblik samenstelde vermeldt namen van Sweelinck, Froberger, Schildt, de Arauxo en Bach. Aanvang 20.00 uur. De ingang aan het Kerkplein is vanaf 19.30 uur open. Entree is zes euro.
Adrian Snell met Alpha & Omega

ANDIJK - Adrian Snell met Alpha & Omega treedt zaterdag 23 september op in de gereformeerde kerk, Middenweg 4 in Andijk. Adrian Snell wordt bijgestaan door een projectkoor en een volledige band met professionele muzikanten, die hun sporen verdiend hebben in de christelijke muziekwereld. Het projectkoor is van The Choir Company onder leiding van Maarten Wassink. Ook Gert van der Vijver, beter bekend als 'De Zandkunstenaar', is van de partij om de indrukwekkende muziek visueel te maken. Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.events4christ.nl en aan de kassa. Meer informatie: Arnold Groot, arnoldgroot@solcon.nl of 0228-597399.
Schoorkoor

HOORN - Het Schoorkoor houdt maandag 18 september van 13.15 tot 15.00 uur een open repetitie in wijkcentrum de Zaagtand, Sint Eloystraat 106 in Hoorn. Het Schoorkoor heeft een professionele begeleiding en het repertoire is zeer breed. Meer informatie en aanmelden: schoorkoor@gmail.com.
Yoga voor minima

HOORN - Yoga Club Hoorn vindt dat iedereen recht heeft op een uurtje voor zichzelf, om tot rust te komen en opgeladen de dagelijkse uitdagingen aan te gaan. Ook voor mensen met weinig geld. Daarom biedt Yoga Club Hoorn vanaf vrijdag 22 september eens per twee weken een gratis yogales aan. Deze les is van 12.00 tot 13.00 uur. Deelnemers kunnen een donatie doen; de opbrengst gaat naar een goed doel in Hoorn. Aanmelden kan via www.yogaclubhoorn.nl.
Zonnebloem-vrijwilligers

HOORN - In verband met de steeds grotere aanvraag voor een bezoek aan mensen die minder mobiel zijn door lichamelijke beperkingen, is de Zonnebloem op zoek naar extra vrijwilligers. De te bezoeken mensen wonen in de wijk Risdam Zuid / Nieuwe Steen. Het is ook mogelijk om samen met hen iets leuks te ondernemen. Daarnaast is er behoefte aan mensen die mee willen draaien in het bestuur als voorzitter en/of secretaris. Wie heeft wat tijd over om dit vrijwilligerswerk eens per twee of drie weken te doen? Bel dan met Hilda Hakhoff, 0229-236981 of hilda.hakhoff@kpnmail.nl.
Pubers

HOORN - De gratis oudercursus 'Beter omgaan met pubers' gaat maandag 18 september van start. Deze cursus is bedoeld voor ouders van pubers tussen de twaalf en zestien jaar en vindt plaats in wijkcentrum de Zaagtand, Sint Eloystraat 106 in Hoorn. Data en tijd: 18 en 25 september en 2, 9 en 16 oktober van 19.30 tot 21.30 uur. Aanmelden kan via het inschrijfformulier op www.ggdhn.nl/cursussen. Meer informatie: cursusbureau@ggdhn.nl of 088-0100557.
Dagje Artis
STEDE BROEC - Welzijn Stede Broec verzorgt donderdag 28 september - tijdens de Week tegen Eenzaamheid - een dagje Artis voor senioren die gevoelens van eenzaamheid ervaren. Thema van de Week tegen Eenzaamheid 2017 is: 'Kom erbij!' Leg nieuwe contacten of versterk bestaande contacten, bijvoorbeeld door mee te gaan naar Artis. Om het dagje Artis te kunnen realiseren, is Welzijn Stede Broec nog op zoek naar sponsors. Bijvoorbeeld om lunchpakketjes of koffie met gebak in Artis te sponsoren. Wie een bijdrage wil leveren, kan contact opnemen met Amber d’Haene of Anita Karman, 0228-511528 of info@welzijnstedebroec.nl.
Oldtimers
HOORN - In het kader van de Week van de Eenzaamheid (21 september tot 1 oktober) organiseert Stichting Netwerk samen met Omring, MEE & de Wering, 1.Hoorn en gezondheidscentrum Kersenboogerd de gratis theatervoorstelling 'Oldtimers' voor (eenzame) ouderen in Hoorn. Iedereen die zich eenzaam voelt, betrokken is bij ouderen of zich inzet voor eenzame ouderen wordt uitgenodigd om deze voorstelling bij te wonen in één van de wijkcentra van Stichting Netwerk. De voorstelling is inclusief soep en een broodje. Data en locaties: dinsdag 26 september om 16.00 uur in wijkcentrum De Huesmolen, woensdag 27 september om 13.00 uur in wijkcentrum De Zaagtand, woensdag 27 september om 18.00 uur in wijkcentrum Grote Waal, zaterdag 30 september om 13.00 uur in wijkcentrum Kersenboogerd. Kaartjes voor deze voorstelling zijn gratis verkrijgbaar bij bovenstaande wijkcentra op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur. Telefonisch reserveren: 0229-212587.
Dijk- en Duinenroute

BLOKKER - De Westfriese Toerclub presenteert zondag 24 september haar laatste vrije fietstoertocht van dit seizoen: de Dijk- en Duinenroute. Deelnemers kunnen zeventig of honderd kilometer fietsen. Starten kan tussen 9.00 en 9.30 uur bij Handbal Vereniging Blokker, Noorderdracth 42a in Blokker. Meer informatie: www.wftc.eu.
Trektellen
ENKHUIZEN - De KNNV Hoorn/West-Friesland gaat zaterdag 30 september trektellen bij Vuurtoren de Ven bij Enkhuizen van 09.00 tot 12.00 uur. De nazomer is dé tijd van de vogeltrek. De vogels volgen vooral de kustlijn. De Ven bij Enkhuizen is daarom een uitstekende plek om trekkende vogels te tellen. De KNNV-activiteit staat niet op zichzelf. In heel Europa worden dit weekend trekvogels geteld. 37 landen doen mee. Dit initiatief heet Euro Birdwatch en is een jaarlijks terugkerend gebeuren. De gegevens die het tellen op al die locaties oplevert worden gebruikt voor onderzoek. In Nederland wordt op ruim 150 locaties geteld. Meer weten over deze vogelactiviteit? Neem contact op met Douwe Greydanus: 06-14734554 of d.greydanus@quicknet.nl.
Concert voor de Vrede

HOORN - In aansluiting op de Internationale Week voor de Vrede vindt zondag 24 september in de Koepelkerk aan het Grote Noord in Hoorn een concert plaats rond het thema 'vrede'. Er wordt muziek gespeeld en gezongen uit de christelijke, Syrisch-orthodoxe en Joodse traditie en er worden teksten voorgedragen van onder meer Martin Luther King, Roberta Menchú, de Dalai Lama en Mahatma Gandhi. Aan dit concert werken het koor Voces Cyriaci, Canticum Gregorianum, organist Bas Groenewoud en de Syrische zangeres Roula Nicolas mee. Het concert wordt georganiseerd door zanger Wout Oosterkamp en stadsorganist Mark Heerink. Aanvang 15.30 uur. De toegang is gratis en na afloop is er een collecte.
Vogelexcursie

HOORN - Vanaf Schouwburg Het Park start zaterdag 30 september om 9.00 uur een KNNV-vogelexcursie per fiets van Hoorn naar Etersheim. Het is nazomer, dé tijd van de vogeltrek. Dit hele weekend staat in het teken van de vogeltrek. In 37 Europese landen worden in het kader van Euro Birdwatch trekvogels geteld op trektelposten langs de kusten. Vogels volgen op hun trek immers kustlijnen. Tijdens de fietstocht worden geen vogels geteld, maar de fietsers volgen wél de kustlijn die door de trekvogels gebruikt wordt. De excursie wordt geleid door Annemarie Dekker en Ben Pronk, beiden leden van de Vogelwerkgroep en vogeltellers in broed- en winterseizoen. Wie mee wil met deze excursie, kan contact opnemen met Annemarie via 0299-404512 / 06-12333261 of pr@knnvhoorn.nl.
Swingin' Times

HOORN - Close Harmony Pop & Jazz Koor Vocallure uit Hoorn heeft voor het programma Swingin’ Times plaats voor vijf nieuwe zangers en zangeressen: een alt, een sopraan, een tenor en twee bas/baritons. Vocallure staat vanaf februari 2018 met Swingin’ Times op verschillende podia in de regio. Repetities zijn op de woensdagavond in Muziekschool Boedijn. Meedoen? Kijk op www.vocallure.nl of bel 06-12805770.
Westfriesgasthuis Loop(t)

HOORN - De Westfriesgasthuis Loop(t) vindt dit jaar zondag 1 oktober plaats. Traditiegetrouw zijn de start en finish bij de hoofdingang van het Westfriesgasthuis in Hoorn. Er is een kidsloop voor kinderen tussen de zes en negen jaar en voor kinderen tussen tien en twaalf jaar. Volwassenen kunnen kiezen tussen twee afstanden: vijf of tien kilometer. De kidsloop start om 10.00 uur, de tien kilometer om 11.00 uur en de vijf kilometer om 11.05 uur. Deelname kost zes euro voor volwassenen en drie euro voor kinderen. De opbrengst gaat dit jaar naar de Voedselbank West-Friesland. Inschrijven kan via www.inschrijven.nl. Op de dag zelf inschrijven kan tussen 9.00 en 10.45 uur bij het Westfriesgasthuis.
Hulp bij administratie
REGIO - Veel mensen hebben hun administratie niet op orde. Gevolg is dat zij geen subsidie ontvangen waar zij misschien wel recht op hebben. Wel krijgen zij aanmaningen en dreigbrieven. Deze mensen kunnen een beroep doen op de vrijwilligers van Humanitas. Zij kunnen helpen bij de thuisadministratie. Mensen kunnen nu zelf die hulp inroepen en zijn niet afhankelijk van doorverwijzers zoals huisarts, woningcorporaties of gebiedsteams van de gemeente. Bel 06-13298307 of ga naar de website. Meer informatie: www.humanitas.nl/afdeling/west-friesland .
Songwriters Gilde

HOORN - Hoorn barst van het muzikale talent, ook van de singer-songwriters. Manifesto en Muziekschool Boedijn nodigen creatieve liedjesschrijvers, gitaristen, pianisten, zangers en zangeressen uit om mee te werken aan de oprichting van het Hoorns Songwriters Gilde. Optredens op bijzondere plekken in Hoorn, workshops, open sessies en uitwisselingen met songwritersgildes in andere steden zijn een aantal dingen die gepland staan. Donderdag 5 oktober vindt de aftrap plaats tijdens het Donderpopcafé in Manifesto met een Open Mike voor Hoornse songwriters en afsluitend een optreden met een gast singer-songwriter. Enthousiast? Aanmelden kan via info@manifesto-hoorn.nl of kom 5 oktober langs in Manifesto. Meer informatie: www.manifesto-hoorn.nl.
Dag van de Ouderen

HOORN - De Dag van de Ouderen in Hoorn wordt donderdag 5 oktober gevierd. Dit jaar hebben ouderen uit Hoorn het programma samengesteld in samenwerking met Hoornse organisaties. Het belooft een middag vol entertainment en plezier te worden op drie locaties in verschillende wijken. Er zijn optredens, film, sport en andere activiteiten. In de week voor 5 oktober worden het programma en de locaties bekendgemaakt via de pers en flyers. De ondersteunende organisaties zijn Stichting Netwerk, Stichting MEE-de Wering, Stichting Ouderenraad Hoorn, Omring en 1.Hoorn.
Lezing Oud Hoorn
HOORN - Frans van Iersel verzorgt zaterdag 14 oktober bij Vereniging Oud Hoorn een lezing over de ontwikkeling van de stad en het monumentenbeleid sinds 1917. De lezing vindt plaats in de Oosterkerk aan het Grote Oost 60 in Hoorn. Voorafgaand wordt de najaarsledenvergadering gehouden, aanvang 10.00 uur. Na afloop wordt op het pand dat een monumentenprijs krijgt, een gevelsteen onthuld.

Artikel geplaatst op zondag 17 september 2017 - 06:00


Hoorn
Inzamelingsactie Nieuw-Apostolische Kerk voor Voedselbank BLOKKER - Zo'n vierhonderd kerken in Nederland hielden in september een Kerkproeverij; een initiatief van de Raad van Kerken Nederland. Ook de Nieuw-Apostolische Kerk in Blokker geeft hier zondag 7 oktober invulling aan tijdens een speciale kerkdienst die om 10.00 uur begint. Het is een toegankelijke en uitnodigende kerkdienst speciaal... Opstandige West-Friezen HOORN - Oktober is de Maand van de Geschiedenis, het grootste historische evenement van Nederland. Het thema dit jaar is: Opstand. Tijdens de Maand van de Geschiedenis organiseert het Westfries Archief in Hoorn een speciaal programma. Het thema Opstand komt tot leven met een lezing en een rondleiding in de... Rondje Hoorn voor Leergeld en Hospice HOORN - De Lionsclub De Doelen verzorgt zondag 30 september Rondje Hoorn: een wandeltocht door het historische Hoorn. Deelnemers steunen twee goede doelen: Stichting Leergeld en het Hospice Dignitas. Wandelaars kunnen kiezen uit drie routes van 7, 14 en 21 kilometer. Bij de start en finish bij de brandweerkazerne aan... 'Als ik de zee maar zie' OUDENDIJK - De oneindig deinende zee staat centraal in het muziektheaterprogramma 'Als ik de zee maar zie' van Victor Posch, Fleur Jagt, Helen Botman en Peter van Vleuten. De voorstelling, een tweeluik van muziek, dans, zang, verhalen en gedichten, is te zien op zaterdag 6 oktober in het kerkje van... Hulpverlenersdag HOORN - De vijfde editie van de Nationale Hulpverlenersdag vindt zondag 30 september in Hoorn plaats. Onder het thema'Respect voor Hulpverleners' demonstreren 65 hulpverlenende organisaties hun activiteiten aan het grote publiek. Een zestal hulpverleners krijgt rond 11.00 uur een onderscheiding uitgereikt door premier Rutte, die de Hulpverlenersdag ook officieel opent... Open dag bij Disnierats HOORN - Tafeltennisvereniging Disnierats in Hoorn houdt zondag 30 september een open dag. Tussen 13.00 en 17.00 uur kan iedereen kennismaken met tafeltennis en de vereniging. Er zijn verschillende activiteiten voor jong en oud. Belangstellenden zijn van harte welkom in de Ben Hagenaars-tafeltennishal aan de Blauwe Berg 29 in Hoorn.... Herfst in De Suyderbraeck SCHARWOUDE - Wie geïnteresseerd is in de geschiedenis, flora en fauna van De Suyderbraeck, een betrekkelijk onbekend natuurgebied vlak bij Hoorn, kan zondag 30 september op pad met twee IVN-gidsen. De Suyderbraeck is gerealiseerd rond 2000 en ligt tussen Scharwoude, de spoorbaan, Het Schot en de Zesstedenweg. Het is een... Dier van de Week HOORN - Sonia is een kniehoog teefje van bijna twee jaar oud. Het is een vrolijke, enthousiaste hond die wel waaks is naar vreemden. Ze kan loslopen in het park en reageert goed op de meeste andere honden, maar in huis kan ze beter als enige hond geplaatst worden. Sonia... D’r op uit MuziekMidwoud- Zon 23 sept - Sixtiesband de Stoel speelt om 15.30 uur in eetcafé Halfweg, Buurt 20 in Midwoud. Vele herkenbare, Engels en Nederlandstalige nummers om mee te zingen of de voetjes van de vloer.Zwaag- Zat 29 sept - 30 Dancing Party in de Witte Valk, Dorpsstraat 175. Uitgaan, dansen,... Mannenkoorconcert in Het Octaaf HOORN - Het mannenkoor Westerlauwers uit Friesland zingt zaterdag 20 oktober om 19.30 uur n Het Octaaf aan de J.D. Pollstraat 1in Hoorn. Er is ook samenzang en er zijn instrumentale intermezzo's. Het koor staat onder leiding van dirigent Jan Hibma. Jan Kroeske begeleidt het koor op orgel, Sebastiaan Schippers... Komische musical met diepere laag
Westend brengt 'Wat zien ik?!' op de planken
HOORN - Na producties als 'Zorro' en 'Oliver' brengt musicalvereniging Westend uit Hoorn nu een musical van Nederlandse bodem naar Schouwburg Het Park: 'Wat Zien Ik?!'. De musical vol Amsterdamse humor én schrijnende plotwendingen wordt begeleid door een live orkest. De oer-Hollandse comedy 'Wat Zien ik?!' speelt zich af op...
Twintig jaar bijbelse tuin HOORN - De Doopsgezinde-Remonstrantse Gemeente Hoorn viert zondag 30 september dat de bijbelse tuin achter het Foreestenhuis aan het Grote Oost 43 in Hoorn twintig jaar bestaat. Dat gebeurt met een feestelijke bijeenkomst in het Foreestenhuis, waaraan Erik Post (verteltheater), Jan Maarten Koeman (musicus) en verschillende leden van de tuinploeg... Kort nieuws Sociaal eetcaféOPPERDOES - Het sociaal eetcafé is dinsdag 25 september weer open. Senioren, chronisch zieken, mantelzorgers en alleenstaanden zijn vanaf 17.00 uur welkom bij Jos Klaver in Torenschouw, Torenstraat 17 in Opperdoes. Op het menu staat Ierse runderstoofpot met groente en aardappelkroketjes en een heerlijke Brusselse wafel met warme kersen... Kansen pakken op weg naar nieuwe (loop)baan HOORN - Schouwburg Het Park in Hoorn staat maandag 8 oktober in het teken van kansen pakken op weg naar een nieuwe (loop)baan. In de ochtend kunnen West-Friese vrouwen inspiratie opdoen, workshops volgen en potentiële werkgevers ontmoeten bij Kracht on Tour. In de middag kunnen alle cliënten van WerkSaam Westfriesland... Hoorn beweegt HOORN - Bij het sportcomplex aan de Holenweg in Hoorn vindt zondag 23 september het Hoorn Beweegt Festival plaats. Iedereen is tussen 11.00 en 15.00 uur welkom om kennis te maken met het sport- en beweegaanbod van Hoorn: van balsporten en zwemmen tot vechtsporten en schaatsen. Kinderen kunnen zich uitleven... Vrijwilligerstekort? Gebruik maatschappelijke stagiaires REGIO - Veel verenigingen en stichtingen kampen tegenwoordig met een tekort aan vrijwilligers. Of het nou gaat om het draaien van bardiensten, trainen van de jeugd, verkopen van kaartjes bij de speeltuin, of helpen in de activiteitenbegeleiding bij ouderen; het zijn allemaal functies waar momenteel vrijwilligers voor gezocht worden. Nu... Kunst en muziek bij Kunst in de Kas ZWAAG - Tijdens de laatste editie van Kunst in de Kas - zondag 7 oktober - in Zwaag is het de beurt aan kunstenaars Sebastiaan Koenen en Paul Krynen. De van oorsprong uit Wognum afkomstige Sebastiaan begon al op jonge leeftijd met tekenen en muziek maken. De drang tot scheppen... Dorcas Winkel Hoorn breidt uit HOORN - Dorcas Winkel Hoorn biedt een zeer divers aanbod; van kleding tot speelgoed, van boeken tot knutselspullen en natuurlijk veel huishoudelijke artikelen en woonaccessoires. Veel mensen weten inmiddels de weg te vinden en komen regelmatig in de winkel. Begin 2019 wordt de winkel flink uitgebreid zodat er meer ruimte... Dier van de Week HOORN - Jax is een mooie, gecastreerde kater van twee jaar oud. Hij is naar het asiel gebracht omdat er een baby op komt was en Jax regelmatig een tik of een hap geeft tijdens het aaien. Jax is een echte vrijbuiter die graag buiten speelt en lekker zijn eigen... D’r op uit MuziekEnkhuizen- Vrij 21 sept - Optreden van de band Six Ways op het podium van de Drommedaris, Paktuinen 1. Aanvang 21.00 uur, vrij entree. Meer info: www.drom.nl of 0228-312076.Andijk- Zat 22 sept - Optreden van de tienkoppige soulband Soulsville bij Club Jazz & Pop in Cultura aan de Kleingouw 112-113....