Rodi

Kort nieuws

Depressie

HOORN - GGZ Noord-Holland-Noord houdt donderdag 21 september aan de Maelsonstraat 1 in Hoorn een informatiebijeenkomst over depressie. De bijeenkomst is van 19.00 tot 21.00 uur. Familieleden, mantelzorgers en direct betrokkenen zijn van harte welkom. Wat is een depressie? Hoe ontstaat het? Welke behandelingen zijn er mogelijk? Wat voor medicijnen bestaan er? Wat zijn de gevolgen voor de omgeving? Hoe kan familie het beste met een depressieve naaste omgaan? Deze en nog veel meer vragen komen aan de orde tijdens de informatieavond. De lezing wordt gehouden door mevrouw I. de Kleine (psychotherapeut/klinisch psycholoog i.o.) en mevrouw O. Swagemakers (GZ-psycholoog/klinisch psycholoog i.o.). Beiden hebben veel ervaring in het behandelen van mensen met depressieve klachten. Zij gaan in op oorzaken en behandelmogelijkheden. Een ervaringsdeskundige van RCO de Hoofdzaak vertelt hoe het is om te leven met depressieve klachten en welke hulp doeltreffend is. Entree is drie euro. Reserveren: 088-6565010. Meer informatie: www.ggz-nhn.nl/agenda .
Westfriese Tapas

BOVENKARSPEL - Omringpas biedt een geheel nieuwe workshop: Westfriese Tapas. Tijdens deze workshop maken de deelnemers in groepsverband verschillende hapjes met producten uit De Streek, geïnspireerd door de West-Friese en Noord-Hollandse keuken. De gerechtjes worden aan het einde van de workshop, onder het genot van een drankje, gezamenlijk opgegeten. Deze workshops vinden donderdag 21 september en woensdag 18 oktober van 18.00 tot 22.00 uur plaats in Hét Postkantoor aan de Hoofdstraat in Bovenkarspel. Opgeven kan via www.omringpas.nl/kookworkshop of 088-2067999.
Knarrenhof
HOORN - Een initiatiefgroep uit Hoorn en Blokker wil graag een Knarrenhof in Hoorn e.o. organiseren volgens het model van de landelijke stichting Knarrenhof. Deze stichting wil zonder commercieel oogmerk leeftijdsbestendige bouw realiseren voor woongroepen van gelijkgestemde, zelfredzame vijftigplussers (zie www.knarrenhof.nl). Wethouder Eijk - met ‘wonen’ en ‘ouderen’ in zijn portefeuille - heeft zich al enthousiast getoond. Belangstellenden kunnen zich vóór 22 september inschrijven op de website van Knarrenhof. Persoonlijke wensen en voorkeuren worden meegenomen in het ontwikkelproces. Eind september praat de initiatiefgroep verder met de wethouder, samen met deskundige inbreng van de stichting.

Kerkproeverij

HOORN - De protestantse gemeente Hoorn-Zwaag-Blokker houdt zondag 17 september een open huis. De activiteiten vinden plaats in kerkelijk centrum Het Octaaf aan de J.D. Pollstraat in Hoorn. Het programma begint om 10.30 en duurt tot circa 16.00 uur. Om 11.00 uur begint een feestelijke dienst, waarin ds. Tineke van Lente en ds. Jacob Meinders voorgaan. Centraal staat het verhaal over Zacheüs. Is hij een corrupte financiële sjoemelaar die profiteert van de Romeinse bezetter? Of toch meer een zoeker naar zingeving in zijn leven, maar die liever niet te dicht bij Jezus wil komen? Er is een speelkussen voor de kinderen. In en om de kerk vindt een speurtocht plaats. Verder zijn er diverse muzikale optredens. Een aantal groepen presenteert zich met kramen in de kerk, zoals Dorcas, Jeugdraad, Raaf van Kerken en de Diaconie. Om 15.00 uur begint een vesperdienst. Meer weten? Stuur een mailtje naar startzondagpghzb@gmail.com.
Hoofd-halskanker
HOORN - In de centrale hal van het Westfriesgasthuis in Hoorn staat dinsdag 19 september een informatiestand voor mensen met hoofd-halskanker. Die staat er in het kader van de Europese week voor mensen met hoofd-halskanker. Van 8.00 tot 14.00 uur kunnen patiënten en andere geïnteresseerden bij de stand terecht voor informatie over hoofd-halskanker. Ook worden kookboekjes verkocht, want patiënten met hoofd-halskanker kunnen vaak alleen nog vloeibaar eten en 98 procent van hen verliest smaak en reuk. De stand wordt bemand door vrijwilliger Nelly Groen, regiocoördinator van de patiëntenvereniging HOOFD-HALS. Ze heeft zelf meerdere keren hoofd-halskanker gehad en is daarvoor succesvol behandeld. Dit jaar staat Nelly voor de laatste keer bij de informatiestand, na zeventien jaar vrijwilligerswerk verricht te hebben voor de patiëntenvereniging.
Ontmoeting

HOORN - In het kader van de Internationale Dag van de Vrede op 21 september organiseren het Komitee Hoorn Helpt Vluchtelingen (Raad van Kerken, de moskeeën en de Rotaryclub Hoorn) en de Stichting Op Roet na afloop van de voorstelling Ed van Hoorn op zondag 24 september een bijeenkomst waarin ontmoeting centraal staat. Iedereen is van harte welkom om deze voorstelling bij te wonen, mét nagesprek en ontmoeting met de nieuwkomers die meespelen en nieuwkomers die de voorstelling hebben gezien. Er is een afwisselend multicultureel programma met muziek, dans, verhalen, een drankje en een hapje. Aanvang 14.30 uur in de voormalige Philipsfabriek aan de Holenweg in Hoorn. Toegangskaartjes voor de voorstelling zijn te reserveren via www.op-roet.nl.
Orgelconcert
MEDEMBLIK - Organist / clavecinist Pieter Dirksen verzorgt zaterdag 23 september het laatste orgelconcert in de Bonifaciuskerk van dit jaar. Pieter geeft recitals op clavecimbel en orgel en speelt continuo in diverse ensembles. Het programma dat hij voor het concert in Medemblik samenstelde vermeldt namen van Sweelinck, Froberger, Schildt, de Arauxo en Bach. Aanvang 20.00 uur. De ingang aan het Kerkplein is vanaf 19.30 uur open. Entree is zes euro.
Adrian Snell met Alpha & Omega

ANDIJK - Adrian Snell met Alpha & Omega treedt zaterdag 23 september op in de gereformeerde kerk, Middenweg 4 in Andijk. Adrian Snell wordt bijgestaan door een projectkoor en een volledige band met professionele muzikanten, die hun sporen verdiend hebben in de christelijke muziekwereld. Het projectkoor is van The Choir Company onder leiding van Maarten Wassink. Ook Gert van der Vijver, beter bekend als 'De Zandkunstenaar', is van de partij om de indrukwekkende muziek visueel te maken. Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.events4christ.nl en aan de kassa. Meer informatie: Arnold Groot, arnoldgroot@solcon.nl of 0228-597399.
Schoorkoor

HOORN - Het Schoorkoor houdt maandag 18 september van 13.15 tot 15.00 uur een open repetitie in wijkcentrum de Zaagtand, Sint Eloystraat 106 in Hoorn. Het Schoorkoor heeft een professionele begeleiding en het repertoire is zeer breed. Meer informatie en aanmelden: schoorkoor@gmail.com.
Yoga voor minima

HOORN - Yoga Club Hoorn vindt dat iedereen recht heeft op een uurtje voor zichzelf, om tot rust te komen en opgeladen de dagelijkse uitdagingen aan te gaan. Ook voor mensen met weinig geld. Daarom biedt Yoga Club Hoorn vanaf vrijdag 22 september eens per twee weken een gratis yogales aan. Deze les is van 12.00 tot 13.00 uur. Deelnemers kunnen een donatie doen; de opbrengst gaat naar een goed doel in Hoorn. Aanmelden kan via www.yogaclubhoorn.nl.
Zonnebloem-vrijwilligers

HOORN - In verband met de steeds grotere aanvraag voor een bezoek aan mensen die minder mobiel zijn door lichamelijke beperkingen, is de Zonnebloem op zoek naar extra vrijwilligers. De te bezoeken mensen wonen in de wijk Risdam Zuid / Nieuwe Steen. Het is ook mogelijk om samen met hen iets leuks te ondernemen. Daarnaast is er behoefte aan mensen die mee willen draaien in het bestuur als voorzitter en/of secretaris. Wie heeft wat tijd over om dit vrijwilligerswerk eens per twee of drie weken te doen? Bel dan met Hilda Hakhoff, 0229-236981 of hilda.hakhoff@kpnmail.nl.
Pubers

HOORN - De gratis oudercursus 'Beter omgaan met pubers' gaat maandag 18 september van start. Deze cursus is bedoeld voor ouders van pubers tussen de twaalf en zestien jaar en vindt plaats in wijkcentrum de Zaagtand, Sint Eloystraat 106 in Hoorn. Data en tijd: 18 en 25 september en 2, 9 en 16 oktober van 19.30 tot 21.30 uur. Aanmelden kan via het inschrijfformulier op www.ggdhn.nl/cursussen. Meer informatie: cursusbureau@ggdhn.nl of 088-0100557.
Dagje Artis
STEDE BROEC - Welzijn Stede Broec verzorgt donderdag 28 september - tijdens de Week tegen Eenzaamheid - een dagje Artis voor senioren die gevoelens van eenzaamheid ervaren. Thema van de Week tegen Eenzaamheid 2017 is: 'Kom erbij!' Leg nieuwe contacten of versterk bestaande contacten, bijvoorbeeld door mee te gaan naar Artis. Om het dagje Artis te kunnen realiseren, is Welzijn Stede Broec nog op zoek naar sponsors. Bijvoorbeeld om lunchpakketjes of koffie met gebak in Artis te sponsoren. Wie een bijdrage wil leveren, kan contact opnemen met Amber d’Haene of Anita Karman, 0228-511528 of info@welzijnstedebroec.nl.
Oldtimers
HOORN - In het kader van de Week van de Eenzaamheid (21 september tot 1 oktober) organiseert Stichting Netwerk samen met Omring, MEE & de Wering, 1.Hoorn en gezondheidscentrum Kersenboogerd de gratis theatervoorstelling 'Oldtimers' voor (eenzame) ouderen in Hoorn. Iedereen die zich eenzaam voelt, betrokken is bij ouderen of zich inzet voor eenzame ouderen wordt uitgenodigd om deze voorstelling bij te wonen in één van de wijkcentra van Stichting Netwerk. De voorstelling is inclusief soep en een broodje. Data en locaties: dinsdag 26 september om 16.00 uur in wijkcentrum De Huesmolen, woensdag 27 september om 13.00 uur in wijkcentrum De Zaagtand, woensdag 27 september om 18.00 uur in wijkcentrum Grote Waal, zaterdag 30 september om 13.00 uur in wijkcentrum Kersenboogerd. Kaartjes voor deze voorstelling zijn gratis verkrijgbaar bij bovenstaande wijkcentra op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur. Telefonisch reserveren: 0229-212587.
Dijk- en Duinenroute

BLOKKER - De Westfriese Toerclub presenteert zondag 24 september haar laatste vrije fietstoertocht van dit seizoen: de Dijk- en Duinenroute. Deelnemers kunnen zeventig of honderd kilometer fietsen. Starten kan tussen 9.00 en 9.30 uur bij Handbal Vereniging Blokker, Noorderdracth 42a in Blokker. Meer informatie: www.wftc.eu.
Trektellen
ENKHUIZEN - De KNNV Hoorn/West-Friesland gaat zaterdag 30 september trektellen bij Vuurtoren de Ven bij Enkhuizen van 09.00 tot 12.00 uur. De nazomer is dé tijd van de vogeltrek. De vogels volgen vooral de kustlijn. De Ven bij Enkhuizen is daarom een uitstekende plek om trekkende vogels te tellen. De KNNV-activiteit staat niet op zichzelf. In heel Europa worden dit weekend trekvogels geteld. 37 landen doen mee. Dit initiatief heet Euro Birdwatch en is een jaarlijks terugkerend gebeuren. De gegevens die het tellen op al die locaties oplevert worden gebruikt voor onderzoek. In Nederland wordt op ruim 150 locaties geteld. Meer weten over deze vogelactiviteit? Neem contact op met Douwe Greydanus: 06-14734554 of d.greydanus@quicknet.nl.
Concert voor de Vrede

HOORN - In aansluiting op de Internationale Week voor de Vrede vindt zondag 24 september in de Koepelkerk aan het Grote Noord in Hoorn een concert plaats rond het thema 'vrede'. Er wordt muziek gespeeld en gezongen uit de christelijke, Syrisch-orthodoxe en Joodse traditie en er worden teksten voorgedragen van onder meer Martin Luther King, Roberta Menchú, de Dalai Lama en Mahatma Gandhi. Aan dit concert werken het koor Voces Cyriaci, Canticum Gregorianum, organist Bas Groenewoud en de Syrische zangeres Roula Nicolas mee. Het concert wordt georganiseerd door zanger Wout Oosterkamp en stadsorganist Mark Heerink. Aanvang 15.30 uur. De toegang is gratis en na afloop is er een collecte.
Vogelexcursie

HOORN - Vanaf Schouwburg Het Park start zaterdag 30 september om 9.00 uur een KNNV-vogelexcursie per fiets van Hoorn naar Etersheim. Het is nazomer, dé tijd van de vogeltrek. Dit hele weekend staat in het teken van de vogeltrek. In 37 Europese landen worden in het kader van Euro Birdwatch trekvogels geteld op trektelposten langs de kusten. Vogels volgen op hun trek immers kustlijnen. Tijdens de fietstocht worden geen vogels geteld, maar de fietsers volgen wél de kustlijn die door de trekvogels gebruikt wordt. De excursie wordt geleid door Annemarie Dekker en Ben Pronk, beiden leden van de Vogelwerkgroep en vogeltellers in broed- en winterseizoen. Wie mee wil met deze excursie, kan contact opnemen met Annemarie via 0299-404512 / 06-12333261 of pr@knnvhoorn.nl.
Swingin' Times

HOORN - Close Harmony Pop & Jazz Koor Vocallure uit Hoorn heeft voor het programma Swingin’ Times plaats voor vijf nieuwe zangers en zangeressen: een alt, een sopraan, een tenor en twee bas/baritons. Vocallure staat vanaf februari 2018 met Swingin’ Times op verschillende podia in de regio. Repetities zijn op de woensdagavond in Muziekschool Boedijn. Meedoen? Kijk op www.vocallure.nl of bel 06-12805770.
Westfriesgasthuis Loop(t)

HOORN - De Westfriesgasthuis Loop(t) vindt dit jaar zondag 1 oktober plaats. Traditiegetrouw zijn de start en finish bij de hoofdingang van het Westfriesgasthuis in Hoorn. Er is een kidsloop voor kinderen tussen de zes en negen jaar en voor kinderen tussen tien en twaalf jaar. Volwassenen kunnen kiezen tussen twee afstanden: vijf of tien kilometer. De kidsloop start om 10.00 uur, de tien kilometer om 11.00 uur en de vijf kilometer om 11.05 uur. Deelname kost zes euro voor volwassenen en drie euro voor kinderen. De opbrengst gaat dit jaar naar de Voedselbank West-Friesland. Inschrijven kan via www.inschrijven.nl. Op de dag zelf inschrijven kan tussen 9.00 en 10.45 uur bij het Westfriesgasthuis.
Hulp bij administratie
REGIO - Veel mensen hebben hun administratie niet op orde. Gevolg is dat zij geen subsidie ontvangen waar zij misschien wel recht op hebben. Wel krijgen zij aanmaningen en dreigbrieven. Deze mensen kunnen een beroep doen op de vrijwilligers van Humanitas. Zij kunnen helpen bij de thuisadministratie. Mensen kunnen nu zelf die hulp inroepen en zijn niet afhankelijk van doorverwijzers zoals huisarts, woningcorporaties of gebiedsteams van de gemeente. Bel 06-13298307 of ga naar de website. Meer informatie: www.humanitas.nl/afdeling/west-friesland .
Songwriters Gilde

HOORN - Hoorn barst van het muzikale talent, ook van de singer-songwriters. Manifesto en Muziekschool Boedijn nodigen creatieve liedjesschrijvers, gitaristen, pianisten, zangers en zangeressen uit om mee te werken aan de oprichting van het Hoorns Songwriters Gilde. Optredens op bijzondere plekken in Hoorn, workshops, open sessies en uitwisselingen met songwritersgildes in andere steden zijn een aantal dingen die gepland staan. Donderdag 5 oktober vindt de aftrap plaats tijdens het Donderpopcafé in Manifesto met een Open Mike voor Hoornse songwriters en afsluitend een optreden met een gast singer-songwriter. Enthousiast? Aanmelden kan via info@manifesto-hoorn.nl of kom 5 oktober langs in Manifesto. Meer informatie: www.manifesto-hoorn.nl.
Dag van de Ouderen

HOORN - De Dag van de Ouderen in Hoorn wordt donderdag 5 oktober gevierd. Dit jaar hebben ouderen uit Hoorn het programma samengesteld in samenwerking met Hoornse organisaties. Het belooft een middag vol entertainment en plezier te worden op drie locaties in verschillende wijken. Er zijn optredens, film, sport en andere activiteiten. In de week voor 5 oktober worden het programma en de locaties bekendgemaakt via de pers en flyers. De ondersteunende organisaties zijn Stichting Netwerk, Stichting MEE-de Wering, Stichting Ouderenraad Hoorn, Omring en 1.Hoorn.
Lezing Oud Hoorn
HOORN - Frans van Iersel verzorgt zaterdag 14 oktober bij Vereniging Oud Hoorn een lezing over de ontwikkeling van de stad en het monumentenbeleid sinds 1917. De lezing vindt plaats in de Oosterkerk aan het Grote Oost 60 in Hoorn. Voorafgaand wordt de najaarsledenvergadering gehouden, aanvang 10.00 uur. Na afloop wordt op het pand dat een monumentenprijs krijgt, een gevelsteen onthuld.

Artikel geplaatst op zondag 17 september 2017 - 06:00Reacties (0)


Reageer

Hoorn
Winters tafereeltje in hartje Hoorn HOORN - Een sfeervolle verlichte kerstboom van twaalf meter hoog én een ijsbaan op de Roode Steen; het plein in de Hoornse binnenstad ziet er sinds 7 december extra feestelijk en winters uit. De kerstboom - afkomstig uit de Ardennen - is voorzien van maar liefst 12.500 lampjes! Wethouder Tap... Kerstmiddag bij Seniorencircuit HOORN - Duo Passie biedt een muzikaal kerstprogramma tijdens het Seniorencircuit donderdag 21 december in wijkcentrum De Huesmolen. Het repertoire van Duo Passie bestaat uit instrumentele nummers op de accordeon, afgewisseld met Nederlandstalige zang en kerstgedichten en -gedachten. De middag is van 14.00 tot 16.00 uur. Entree is vier euro.... Burgemeester sluit drugswoning in Zwaag ZWAAG - Burgemeester Nieuwenburg heeft dinsdag 12 december een drugswoning aan de Stolphoeve in Zwaag voor drie maanden gesloten. In de woning was een professionele hennepkwekerij actief en werd illegaal stroom afgetapt. De sluiting is gebeurd op grond van de Opiumwet en het gemeentelijke Damoclesbeleid. Met de sluiting wordt de... Kerstconcert Hoorns Kamerkoor HOORN - Het Hoorns Kamerkoor geeft zondag 17 december een kerstconcert in de schutterijzaal van het Westfries Museum in Hoorn. Het concert wordt twee keer uitgevoerd, om 15.00 en om 16.00 uur. Dit jaar heeft het Hoorns Kamerkoor onder leiding van Arnold Bakker een mooie mix van oude, moderne, bekende... Albumrelease Jawek Kamstra in Het Pakhuis HOORN - Wie heeft 'm ook, een rommellade? Een la vol onbetaalbare rekwisieten van hoofdstukken uit het leven? Met Fishing for Souls brengt de in Amsterdam wonende Horinees Jawek Kamstra het muzikale equivalent van zijn rommella. Fishing for Souls is een verzameling liedjes die zich door de jaren in zijn... Verbouwing Molshoop MAK Blokweer BLOKKER - De benedenverdieping van het bezoekerscentrum van MAK Blokweer, de Molshoop, wordt begin 2018 verbouwd. Hierbij worden het MAK-café en de bijbehorende bezoekersruimte geheel vernieuwd. De oude, 'onderaardse' inrichting moet plaats maken voor een nieuw thema: 'water en lucht'. Eind februari opent de vernieuwde Molshoop zijn deuren. Van buiten... Kerstcadeautjes voor kinderen Voedselbank West-Friesland REGIO - Voor de tiende keer op rij zetten inwoners en bedrijven uit West-Friesland zich in om kinderen blij te maken met een cadeautje tijdens kerst. Het gaat bij deze actie om cadeautjes voor kinderen uit gezinnen die afhankelijk zijn van Voedselbank West-Friesland. Lokale ondernemers, instellingen en organisaties willen de... Hakkebakke-speurtocht BLOKKER - Bij MAK Blokweer kunnen kinderen tussen de drie en twaalf jaar vanaf 22 december speuren naar diersporen in het park tijdens de Hakkebakke-speurtocht. Deze speurtocht sluit aan op de film 'Dieren uit het Hakkebakkebos', die in dezelfde periode draait bij Cinema Oostereiland in Hoorn. 'Dieren uit het Hakkebakkebos'... Rockband Black Operator heeft succes met single 'Marita' REGIO - Opnieuw succes voor de Noord-Hollandse formatie Black Operator. De band met leden uit onder andere Alkmaar, Hoogwoud en Hoorn, bracht onlangs de hun nieuwe single ‘Marita’ uit en deze is zeer enthousiast ontvangen bij nationale en internationale muziekpers. 'Marita' is zojuist IndieDisc van de week geworden op Nederlandse... Kort nieuws KoersbalHOORN - In wijkcentrum De Huesmolen in Hoorn zijn nog enkele plekken vrij bij de koersbalgroep op de dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur en woensdag van 10.00 tot 12.00 uur. Koersbal is zeer geschikt voor senioren die naast eenvoudig en rustig bewegen ook van een beetje wedstrijdspanning houden. De... Dier van de Week HOORN - Rudy is een lieve, gecastreerde kater van circa twee jaar oud. Deze imposante kerel is gevonden in Medemblik en zijn eigenaar heeft zich vreemd genoeg nooit gemeld. Hierdoor is helaas niets bekend over zijn achtergrond, maar in elk geval is Rudy dol op aandacht en knuffelen! Wie geeft... D’r op uit MuziekBerkhout- Zon 10 dec - Kerstconcert door pianist Jan Vayne en zangeres Petra Berger in de Berkhouter kerk, Kerkebuurt 172. Aanvang 15.00 uur. Reserveren: www.petraberger.nl/agenda . Oosterleek- Zon 10 dec - Back to the sixties-middag in Herbergh 't IJsselmeer, met een optreden van rock-'n-rollband The Blue Bandits. Aanvang 14.30 uur,... ‘Niet ingewikkeld, maar gewoon normaal doen’
Gezonde Dutchies gaan voor gezond, simpel en snel
ZWAAG / ASSENDELFT - Ze leerden elkaar elf jaar geleden kennen als collega’s in de uitzendbranche. Hun gezamenlijk passie voor voeding en gezondheid zorgde voor genoeg gespreksonderwerpen en uiteindelijk voor een samenbundeling van hun krachten. Denise (33) uit Assendelft en Mirella (34) uit Zwaag presenteren onder de naam ‘Gezonde Dutchies’...
Heijmans en De Flierefluiter vinden elkaar ZWAAG - "Dit worden prachtige tuinen. Wat hier gezaaid of geplant wordt, gaat groeien als riet in de slootkant." Arie Schouten, een van de actieve oude rotten van de matchgroep van de Westfriese Uitdaging, heeft een prachtig contact gelegd tussen bedrijfsleven en een maatschappelijke organisatie. Wegenbouwer Heijmans leverde stoepranden en... Mevrouw Maassen viert honderdste verjaardag HOORN - Locoburgemeester Theo van Eijk bracht zaterdag 2 december een bezoek aan mevrouw Maassen in Westerhaven in Hoorn. Zij vierde deze dag haar honderdste verjaardag. Mevrouw Maassen is op 2 december 1917 geboren in Hoorn, een echte Horinese dus. Gedurende haar leven heeft mevrouw Maassen op meerdere adressen gewoond... Zonnebloem HOORN - De Zonnebloem Hoorn, afdeling Risdam Zuid/Nieuwe Steen zoekt nieuwe bestuursleden. Het is een afdeling van gemiddeld twintig enthousiaste vrijwilligers die zich inzetten voor veel mensen middels bezoek of activiteiten. In het dagelijks bestuur is vernieuwing nodig: een voorzitter en een secretaris. Meer informatie bij H. Hakhoff, telefoon 0229-236981... Kerstmarkt SCHARWOUDE - In Meerzicht aan de T. v.d. Meerstraat in Scharwoud verzorgt Vereniging Meerzicht zondag 10 december een kerstmarkt. Kerstspullen, kerststukken,. theesoorten, chocola, honing, oliebollen; er is van alles verkrijgbaar. Ook is er een loterij waarmee diverse prijzen te winnen zijn. Kinderen kunnen tegen een kleine vergoeding een leuke workshop...

Treinen op bezoek bij de Zwaluw

OOSTERBLOKKER - De leden van de modelspoorclub Alkmaar en oma Els en opa Bert Dubbelman kwamen een jaar geleden naar Enkhuizen om kinderen met een beperking een unieke ervaring te geven. Dit jaar kwamen ze opnieuw en nu op de nieuwe groep: de Zwaluw in Oosterblokker. De Zwaluw is een...
The Tibbs in Manifesto HOORN - The Tibbs - in 2012 opgericht door een groep fervente northern soul- en funkliefhebbers - treedt zaterdag 16 december op in Manifesto, Holenweg 14c in Hoorn. Vorig jaar verscheen op het fameuze Italiaanse label Record Kicks het album van The Tibbs: 'Takin’ Over'. De eerste single (Next Time... Rapworkshop als verbinding tussen thuis en school
Tabor College d'Ampte investeert in preventieve jeugdzorg
HOORN - Op Tabor College d'Ampte in Hoorn krijgen tien leerlingen twaalf weken lang een workshop rappen. De rapworkshop wordt georganiseerd in samenwerking met het Jongerenwerk Hoorn. Er is een docent uit Amsterdam gekomen en er is een samenwerking met artiesten en producers. Het is een investering die de school...