Rodi

Kort nieuws

Kledingbank-bingo

MEDEMBLIK - In het ABC-gebouw aan de Almereweg 36 in Medemblik wordt vrijdag 13 oktober een bingo voor de Kledingbank Medemblik gehouden. Er worden vijf rondes gespeeld en voor iedere ronde zijn een hoofdprijs en een aantal andere prijzen te winnen. Deze prijzen zijn beschikbaar gesteld door middenstanders, andere ondernemers en particulieren. Wie alsnog een prijs beschikbaar wil stellen, kan bellen of mailen met Kledingbank-voorzitter Rinus Huijsen (0227-542285; m.huijsen@hetnet.nl). De bingo-avond begint om 19.30 uur.
Eerst voeding, dan medicijnen

SPIERDIJK - Voeding vergeten factor bij gedrag, buikpijn, ziekte en overgewicht. In De Oever, Theresiahof 11 in Spierdijk wordt 11 oktober informatie gegeven over dit onderwerp. Kom luisteren waarom voedselcombinaties een leven drastisch kunnen veranderen. Waarom moet men juist niet lijnen. Dat verstoort de 'keten van gezondheid' mensen hebben leven lang last van het jojo-effect en gezondheidsklachten. Kosten 12,50 euro. Aanmelden en meer informatie via www.alsjehetnietmeerweet.nl of 06-37583634.
Lezing Oud Hoorn
HOORN - Frans van Iersel verzorgt zaterdag 14 oktober bij Vereniging Oud Hoorn een lezing over de ontwikkeling van de stad en het monumentenbeleid sinds 1917. De lezing vindt plaats in de Oosterkerk aan het Grote Oost 60 in Hoorn. Voorafgaand wordt de najaarsledenvergadering gehouden, aanvang 10.00 uur. Na afloop wordt op het pand dat een monumentenprijs krijgt, een gevelsteen onthuld.
Sigarenbandjes

BLOKKER - De heer Stuut verzorgt zondag 8 oktober - in samenwerking met Stichting Vonkvrij en de Sigarenbanden Koning - een ruilbeurs voor verzamelaars van lucifersmerken, sigarenbandjes en suikerzakjes. Deze beurs vindt plaats in De Nadorst, Westerblokker 171 in Blokker. De toegang bedraagt vijftig cent. Meer informatie: 0229-215681 of rstuut@lucifer-merken.nl.
Dorpsquiz

ZWAAG - Stichting Historisch Zwaag presenteert zondag 8 oktober in De Witte Valk aan de Dorpsstraat 175 in Zwaag voor de tweede keer een dorpsquiz. Een leuke, boeiende maar vooral leerzame manier om de geschiedenis van Zwaag te laten zien. Met veel foto- en filmbeelden wordt de quiz een happening van herkenbaarheid en discussie. Vragen worden op een groot doek geprojecteerd en beantwoord via stemkastjes. De quiz is voor jong en oud goed te doen. Aanvang 14.00 uur. De prijsuitreiking is rond 17.00 uur. Teams kunnen zich ter plekke inschrijven. De kosten zijn vijf euro per persoon. Sponsors en donateurs hebben voor twee personen vrij entree.
Onderwateronderzoek

HOORN - DE KNNV Hoorn/West-Friesland verzorgt maandag 9 oktober van 20.00 tot 22.00 uur in wijkcentreum Kersenboogerd in Hoorn (Brederodegracht 1) een lezing over onderwateronderzoek. De titel van de lezing is ‘Freediving in de Leidse grachten: adembenemend!’ De lezing wordt gegeven door Aaf Verkade, amateurbioloog en actief lid van KNNV Leiden e.o. In haar lezing neemt Aaf de aanwezigen aan de hand van foto's en filmpjes mee naar de Leidse onderwaterwereld. Maak kennis met zeelt Tout-est-Belle, Snoek-28 en meer dieren die Aaf de afgelopen jaren van heel dichtbij heeft bestudeerd. Meer informatie: https://onderwaterinleiden.nl .
Kleding- en speelgoedmarkt

HOORN - In wijkcentrum De Huesmolen vindt zaterdag 14 oktober van 11.00 tot 14.00 uur een kleding- en speelgoedmarkt plaats. Bewoners kunnen zelf hun kleding, speelgoed en boeken verkopen. Per persoon kunnen maximaal drie tafels gereserveerd worden. Reserveren kan via kledingmarktrisdam@netwerkhoorn.nl. Vermeld hierbij naam, adres, telefoonnummer en het aantal tafels.
Orgaandonatie

WERVERSHOOF - Annet Wood geeft woensdag 11 oktober een lezing over de gevolgen van orgaandonatie voor de donor. In deze lezing wordt niet ingegaan op het mogelijke succesverhaal van de getransplanteerden, maar wordt indringend gekeken naar de gevolgen die de keuze heeft op het aangaan van het donorschap. De lezing vindt plaats in dorpshuis De Onderdijk, Sportlaan 10 in Onderdijk/Wervershoof. Aanvang 20.00 uur (zaal open om 19.30 uur). Entree tien euro. Reserveren: lezing@ziggo.nl of 06-57337755.
Inspiratiebijeenkomst

HOORN - Jan Bert ter Steege verzorgt donderdag 12 oktober in Inloophuis Pisa aan de Draafsingel 59 in Hoorn een inspiratiebijeenkomst over het verhogen van vitaliteit. Toen Jan Bert (48) een paar jaar geleden werd geconfronteerd met de diagnose kanker overvielen hem uiteraard in eerste instantie de angst en het ongeloof. Vervolgens besloot hij de regie over zijn gezondheid, veerkracht en vitaliteit zelf in handen te nemen. Hij creëerde zijn eigen ‘overlevingsplan’. Een plan gebaseerd op 'positief denken' en 'de schouders eronder'. Naast reguliere medische behandeling, aangepaste voeding, meditatie en veel bewegen, volgde Bert destijds een workshop bij Wim Hof (the Iceman). Het verhaal van Hof intrigeerde hem en hij ging vervolgens dagelijks elke dag onder een koude douche. Bovendien startte Bert een project om, in de winter, elke week te gaan zwemmen in de Noordzee met een groep vrienden en belangstellenden. Dit alles heeft er voor Jan Bert in geresulteerd dat hij zich fit voelt en met volle teugen van het leven geniet. Graag wil hij anderen inspireren met zijn verhaal. De bijeenkomst is van 19.30 tot 21.00 uur. Aanmelden kan via administratie@inloophuispisa.nl. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage voor het inloophuis is van harte welkom.
Valpreventie
HOORN - Jaarlijks melden zich 88.000 ouderen bij de spoedeisende hulp na een valpartij. In 2016 stierven 3300 personen na een ongelukkige val of struikelpartij. Helaas is een botbreuk ook fnuikend voor de zelfstandigheid van ouderen. Bovendien duurt het naarmate we ouder worden langer om van een kneuzing of botbreuk te genezen. Omring verzorgt donderdag 12 oktober in het Rode-Kruisgebouw aan de Vredehofstraat in Hoorn een bijeenkomst over valpreventie. Onder leiding van een fysiotherapeut, een verpleegkundige en ergotherapeut krijgen ouderen naast belangrijke informatie ook oefeningen en trainingen. Aanvang 14.00 uur, entree drie euro (inclusief koffie/thee).
Herfstwandeling

OUDENDIJK - Eetcafé Les Deux Ponts in Oudendijk verzorgt zondag 8 oktober een herfstwandeling in de polders van het Werelderfgoed Beemster en Beetskoog. Struinend door het polderlandschap laat de gids de mooiste plekjes zien en genieten de wandelaars van de mooie herfstkleuren. De start is om 14.00 uur bij het café aan de Slimdijk 2. De wandeling is 8,4 kilometer lang. Kosten zijn 3,50 euro per persoon, kinderen tot twaalf jaar 1,50 euro. Meer informatie: 0229-541275.
Kransen

HOORN - Groei & Bloei afdeling Hoorn organiseert dit najaar drie keer op een donderdagmorgen een korte cursus 'Kransen', waarbij de cursisten drie keer met een zelfgemaakte krans naar huis gaan. Alle materialen worden verzorgd door de docente. De data zijn donderdag 12 oktober, 2 en 23 november. Locatie is de Blauwe Schuit, Vredehofstraat 7a in Hoorn. Opgave bij Tineke Out: groeibloeihoorn.workshops@gmail.com.
OtherWise
NIBBIXWOUD - Popkoor OtherWise zoekt enthousiaste nieuwe leden (sopranen, alten, tenoren en bassen) en houdt woensdag 11 en 18 oktober open (inloop)repetitieavonden. Het koor bestaat uit ongeveer 35 mannen en vrouwen. Het repertoire bestaat uit hedendaagse popmuziek (met bijvoorbeeld nummers van Anouk, Coldplay en Michael Bublé), maar ook evergreens van onder andere Abba, Queen en Sting. Dirigent is Frank Hoebe. Hij begeleidt het koor ook op piano. De open repetitieavonden zijn van 20.00 tot 22.00 uur in cultureel centrum Bessie aan de Dorpsstraat 60 in Nibbixwoud. Meer informatie: 0229-582926 of watermunt2@ziggo.nl.
Computerclub

ZWAAG - De Algemene Computerclub Hoorn (ACH) houdt elke tweede zaterdag van de maand een inloopdag tussen 10.00 en 16.00 uur. De eerstvolgende inloopdag is zaterdag 14 oktober in wijkcentrum de Cogge, Akkerwinde 44 in Zwaag. Hier kan iedereen terecht met computervraagstukken op software- en hardware-gebied. Deskundige leden staan klaar om te helpen. Voor leden is deze dag gratis, voor niet-leden is de toegang tien euro. Aanmelden kan via ach.hoorn.bestuur@gmail.com.
Storytrail

HOORN - Beleef de stadsgeschiedenis van Hoorn tijdens een bijzondere stadswandeling op zondag 15 oktober. Verhalenverteller Johannes van theatergroep Stadsavonturen is de gids. Hij wijst de weg door de bewogen historie van Hoorn en brengt de verhalen van de stad op meeslepende wijze tot leven. Deze Storytrail-stadswandeling Hoorn begint om 14.00 uur op de Rode Steen in Hoorn, bij het standbeeld van J.P. Coen. Reserveren is noodzakelijk: www.storytrail.nl/stadswandeling-hoorn. Reserveer nu met de kortingscode STORYTRAIL7BS421R .
Taizé-viering

WESTWOUD - Taizé Westfriesland verzorgt zondag 15 oktober een Taizé-viering in de PKN-kerk van Westwoud aan de Dr. Nuijensstraat 24. Aanvang 19.30 uur. Naast de iconen van vriendschap en die van barmhartigheid, staat het kruis centraal dat in Taizé bij de gebedsvieringen wordt gebruikt. Zoals gebruikelijk heeft de viering een meditatief karakter. Taizé-liederen worden afgewisseld met stiltes en korte teksten. Een oase van rust en bezinning in een hectische wereld. Meer informatie: www.taizewestfiesland.nl.
Bassie en Bobo

OOSTERBLOKKER - Voor badkamerzangers, zangers in de auto, bruiloftzangers, valse zangers en een ieder die blij wordt van zingen, organiseert Cultureel Centrum Pancratius in Oosterblokker zondag 15 oktober een meezingmiddag onder leiding van Bassie en Bobo. Het publiek kiest een lied uit de bundel en onder leiding van Bassie en Bobo zingt iedereen mee. De middag duurt van 15.00 tot 17.00 uur. Pancratius is te vinden aan de Oosterblokker 98. Entree is 3,50 euro p.p., kinderen onder de twaalf jaar hebben vrij entree. Reserveren: info@ccp.nu of 06-27076702. Kaarten zijn ook aan de deur verkrijgbaar.
Gebakken meeuw

WESTWOUD - Toneelvereniging D.E.N.E.G. speelt dit jaar 'Gebakken meeuw' van toneelgroep Het Volk. Bij een ernstig ongeluk met een kabelbaan in de Dolomieten in Italië komen drie zwagers om. In 'Gebakken meeuw' ontmoeten zij elkaar weer in het Hiernamaals. Dit stuk is zaterdag 21 oktober om 20.30 en zondag 22 oktober om 15.00 uur te zien in De Schalm, Doctor Nuijensstraat 14b in Westwoud. Kaarten kosten 8,50 euro per stuk. Deze zijn verkrijgbaar via deneg@aol.nl, 06-30820201 (tussen 18.00 en 19.00 uur) of aan de zaal.
Byzantijnse kerkmuziek

HOORN - In de Koepelkerk aan het Grote Noord in Hoorn vindt zondag 15 oktober het laatste Koepelconcert van 2017 plaats. Publiek kan luisteren naar Byzantijnse kerkmuziek en orgelmuziek van Arvo Pärt. Uitvoerenden zijn het Byzantijns Koor Indrik onder leiding van Serge Latychev, organist Mark Heerink en de alt Mariëtte van Berkum. Indrik is een gemengd koor dat zich toelegt op de vertolking van de gezangen van de Byzantijnse ritus volgens de traditie van de Oosters-orthodoxe kerken. Voor de Estse componist Arvo Pärt is de kerkmuziek van de Oosters-orthodoxe kerken een grote inspiratiebron en zijn orgelwerken laten zich dan ook uitstekend combineren met de Byzantijnse kerkmuziek. Het concert begint om 15.30 uur. De toegang is gratis toegang en er is een collecte na afloop.
Kleindierententoonstelling
BERKHOUT - EWKC&PV (Eerste Westfriese Konijnenfokkers Club en Pluimveehouders Vereniging) presenteert van donderdag 19 tot en met zaterdag 21 oktober haar kleindierententoonstelling bij Neefjes Tulpen aan het Oosteinde 114 in Berkhout. Veel fokkers uit de regio zenden circa driehonderd konijnen, cavia's, (dwerg)hoenders en sierduiven in. Donderdag worden de dieren door ervaren keurmeesters beoordeeld. De resultaten worden op beoordelingskaarten genoteerd, die tijdens de tentoonstelling boven de kooien hangen. Aan het eind van de dag zijn de kampioenen bekend. Vrijdag en zaterdag is het 'showtime'. De toegang is gratis. Openingstijden: donderdag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Meer informatie: www.ewkc-pv.nl.
Ambulancedienst

HOORN - In het personeelsrestaurant van het Westfriesgasthuis in Hoorn vindt donderdag 19 oktober een gecombineerde Hart- en Vaatpunt- plus Longpunt-middag plaats. Het thema deze middag is '112 Help, de Ambulancedienst. Wat nu en hoe verder?. Een verpleegkundige van de ambulancedienst vertelt. Inloop vanaf 14.45 uur, het programma begint om 15.00 uur. Aanmelden is gewenst en kan via Greet Hoffman-Weijtze, 0229-561591 / greethoffman-weijtze@ziggo.nl of Nancy Evers, njevers@quicknet.nl. De toegang is gratis. Aan bezoekers wordt gevraagd geen geurtjes te gebruiken, omdat long- of astmapatiënten daar last van kunnen hebben.
Muziek in kerk

BERKHOUT - Jonkvrouw presenteert zondag 22 oktober haar muzikale programma voor jong en oud in de Berkhouter kerk, Kerkebuurt 172 in Berkhout. Het programma wordt geopend door zangeres en theatermaker Ageeth de Haan voor de allerkleinsten. Zij brengt om 11.00 uur haar show 'Zingen over mooie dingen', voor kinderen tussen de twee en zes jaar. Entree is tien euro. Reserveren met Code 22OKT11. Om 15.00 uur betreedt Fuse het podium. Deze groep is al twee jaar het huisensemble van Podium Witteman dat elke zondagmiddag uitgezonden wordt bij de NPO1. Fuse brengt muzikale invloeden bij elkaar in een unieke mix van klassiek, jazz, pop en rock. Entree 22,50 euro. Reserveren met Code 22OKT15. Kaarten zijn te reserveren door het totaalbedrag over te maken op de rekening van Jonkvrouw; NL26INGB 000 801 8348 met vermelding van naam en code van het concert. Meer informatie: www.jonkvrouw.net en www.berkhouterkerk.nl.
Minder piekeren

HOORN - GGZ Noord-Holland Noord verzorgt donderdag 26 oktober een informatieavond over minder piekeren. De bijeenkomst is van 19.00 tot 21.00 uur aan de Maelsonstraat 1 in Hoorn. Iedereen piekert wel eens. Wanneer mensen veel piekeren en problemen maar niet los kunnen laten, kunnen zij onrustig of gestrest worden. Het piekeren kan in de weg gaan staan van de dagelijkse bezigheden. Tijdens de bijeenkomst worden onder meer tips gegeven om minder te piekeren. De lezing wordt gegeven door mevrouw I. Floris, sociaal psychiatrisch verpleegkundige / praktijkondersteuner (POH) Vicino. Een ervaringsdeskundige van RCO de Hoofdzaak vertelt hoe het is om te leven met piekerklachten en welke hulp doeltreffend is. Entree is drie euro. Reserveren is gewenst en kan via de receptie van GGZ Noord-Holland-Noord, locatie Hoorn: 088-6565010. Meer informatie op www.ggz-nhn.nl/agenda .
Voci d’ Angeli

BLOKKER - Het a capella-koor Voci d’Angeli vertolkt overwegend liederen uit de renaissance en barok. Dit seizoen wordt het repertoire aangevuld met muziek van Felix Mendelssohn-Bartholdy en Thomas Tallis. Het koor hoopt het komend jaar haar twintigjarig jubileum met een concert te vieren. Voci boogt op een jarenlange vaste kern, maar voor de balans kunnen de sopranen, tenoren en bassen wat versterking gebruiken. Een zanger per partij is heel welkom! Belangstellenden kunnen vier repetities gratis bijwonen alvorens te beslissen definitief lid te worden. De repetities zijn op de donderdag van 19.30 tot 21.30 uur in het kerkje op de hoek van de Kolenbergstraat en de Westerblokker in Blokker. Aanmelden kan voor 1 november via www.vocidangeli.nl. Of kom langs om de sfeer te proeven! Meer informatie: Marian Meyles, 06-49976415.
Collectanten gezocht

HOORN - Het Leger des Heils zoekt collectanten in Hoorn voor de jaarlijkse deur-tot-deurcollecte. De collecte wordt gehouden van 27 november tot en met 2 december. De opbrengst van de collecte wordt gebruikt voor het sociaal maatschappelijk werk van het Leger des Heils. Aanmelden? Ga dan naar www.legerdesheils.nl/collecte of bel met 036-5398175.

Artikel geplaatst op zaterdag 07 oktober 2017 - 06:00Reacties (0)


Reageer

Hoorn
D’r op uit MarktenBlokker- Zon 24 juni - Tiende editie van de Blokweermarkt met biologische en duurzame (streek)producten bij MAK Blokweer, Kloosterhout 1-2. Open van 10.00 tot 17.00 uur, vrij entree. Meer info: www.mak-blokweer.nl.TheaterHoorn- Zat 23 en zon 24 juni - Musical 'A Man of No Importance' in Theater Het Pakhuis, Onder de... Roode Steen voor elfde maal decor voor beachvolleybaltoernooi HOORN - Voor de elfde maal wordt in het weekend van vrijdag 29 juni, zaterdag 30 juni en zondag 1 juli het Beachvolleybaltoernooi Hoorn georganiseerd. De sportieve strijd speelt zich af op het meest markante plein van Hoorn: de Roode Steen. 132 teams nemen deel aan dit zomerse spektakel. Op... Veertigste editie Boekweit|Olie Tennistoernooi HOORN - Op het tennispark van HLTV Juliana, gelegen op sportpark De Blauwe Berg in Hoorn, wordt van zaterdag 7 tot en met zondag 15 juli de veertigste editie van het Boekweit|Olie Tennistoernooi gespeeld. In de speelsterktecategorieën 2, 3, 4, 5, 6, 7 17, 8 17, 6 35 en 7... Benefiet voor stichting Bikers4all HOORN - In Manifesto aan de Holenweg 14c in Hoorn vindt zaterdag 30 juni een benefietmiddag en -avond plaats ten behoeve van de stichting Bikers4all. Doel van deze stichting is om mensen die bijvoorbeeld met ziekte te maken hebben tot steun te zijn. Dit doen zij door iemand voor een... Kzing HOORN - Kzing brengt in juli maar liefst twee musicalvoorstellingen op de planken met jonge kinderen. Club Fa (kids van negen, tien en elf jaar) speelt zondag 1 juli om 16.00 uur in Wijkcentrum De Huesmolen in Hoorn de grappige musical 'Snap Face'. De musical gaat in op de voor-... Zomerconcert Hoorns Kamerkoor HOORN - Het Hoorns Kamerkoor brengt zondag 15 juli haar traditionele zomerconcert in het Westfries Museum aan de Roode Steen in Hoorn ten gehore. Deze keer is gekozen voor de beleving van emoties, de jaargetijden en het landschap. Er worden werken van componisten uit de Lage Landen en Engeland uitgevoerd.... Schuldhulpmaatje West-Friesland groeit REGIO - Vanuit een aantal West-Friese kerken is in 2014 Schuldhulpmaatje gestart. "Een organisatie met betrokken en goed getrainde vrijwilligers, die een maatje proberen te zijn voor mensen die vast dreigen te lopen in ons goede, maar vaak zo ingewikkeld georganiseerde Nederland", aldus Wout Lourens, de tijdelijke coördinator. "Mensen die... Lekker vies worden op Modderdag BLOKKER - Tijdens Internationale Modderdag ontdekken kinderen wat modder is, hoe je er mee kunt spelen en wat de verbinding met de aarde voor hen betekent. Honderdduizenden kinderen in binnen- en buitenland zijn tegelijkertijd actief bezig met natuur. Bij MAK mogen kinderen zondag 1 juli losgaan op de modderglijbaan. Lekker... Dier van de Week HOORN - Maya is een mooie, gesteriliseerde poes van vijf jaar oud. Ze is naar het asiel gebracht omdat ze niet overweg kon met de andere katten en de kinderen in huis. Maya is een gezellige poes die nog heel speels is, maar ook lekker haar eigen gang gaat. Ze... Kort nieuws Zomerschool vijftigplussersHOORN - De Zomerschool wordt ieder jaar georganiseerd door Stichting Netwerk en Mee & de Wering, speciaal voor vijftigplussers. Dit jaar is samen met senioren weer een leuk en gevarieerd aanbod gepland. Gedurende twee weken - van 23 juli tot en met donderdag 2 augustus - worden allerlei leuke,... D’r op uit MuziekAndijk- Zon 17 jun - Optreden van trio DiMonGo bij Club Jazz & Pop in Cultura aan de Kleingouw 112-113. Aanvang 14.30 uur. Medemblik- Zon 17 juni - Optreden van The Family Tree bij De Zoete Zee aan Vooroever 15. Aanvang 15.00 uur, vrij entree.Hoorn- Vrij 23 juni - Metal... Ode aan danschoreograaf Pina Bausch HOORN - Cinema Oostereiland biedt zondag 24 juni samen met het Danserscollectief Hoorn (DCH) een bijzonder programma. Het resultaat van de West-Friese filmversie van de Nelken Line van Pina Bausch is dan op groot doek te zien, in combinatie met de film PINA van Wim Wenders. Na afloop van de... Tuinfair Tesselschade HOORN - De afdeling West-Friesland van de vereniging Tesselschade Arbeid Adelt houdt vrijdag 22 juni een tuinfair. De verkoop vindt plaats in de tuin van Emmalaan 22 in Hoorn. Van 10.00 tot 14.00 uur kunnen bezoekers hier terecht voor originele cadeaus als tassen, sfeerlichten, ballen en knuffels. Alle producten zijn... Bettine OOSTERBLOKKER - Bettine Vriesekoop verzorgt donderdag 21 juni een clinic bij tafeltennisvereniging Amerk in het Koetshuis aan de Oosterblokker 53 in Oosterblokker. Bettine is de beste Nederlandse tafeltennisster ooit. In 1999 werd zij uitgeroepen tot Nederlands tafeltennisster van de twintigste eeuw. Bij tafeltennisvereniging Amerk kunnen 55-plussers elke maandag en donderdag... Zeldzame collectie glazen voor Westfries Museum HOORN - Een Hoornse particulier heeft het Westfries Museum in Hoorn een aantal zeldzame zogeheten gelegenheidsglazen geschonken. Deze glazen herinneren door een tekst en/of een afbeelding aan een gedenkwaardige gebeurtenis. De meeste glazen zijn twee tot drie eeuwen oud. In totaal is de glascollectie van het museum door deze schenking... Lalay Yssel gekozen tot mbo-ambassadeur Horizon College HOORN - Een vakvrouw met een groot hart voor haar cliënten. Met deze lovende woorden van de jury is Lalay Yssel (18) uit Hoorn gekozen tot mbo-ambassadeur van het ROC Horizon College. Zij is gekozen uit de elfduizend studenten van het Horizon College, met vestigingen in Alkmaar, Hoorn, Heerhugowaard en... Westfriese Omringdijk Skeelertocht REGIO - Skeeleren over de oudste dijk van Nederland, de Westfriese Omringdijk. Een bijzondere ervaring! IJs- en Skeelervereniging Radboud uit Medemblik verzorgt zondag 1 juli de negende editie van de skeelertocht van 126 en 60 kilometer over de monumentale Westfriese Omringdijk. De tocht wordt begeleid door een geluidswagen, voorfietsers en... Ronde van de Westfriese Omringdijk
Ontdek het bijzondere West-Friese dijklandschap
REGIO - Le Champion presenteert zondag 15 juli de achtste editie van de Ronde van de Westfriese Omringdijk. In aanloop naar en tijdens deze fietsklassieker is het mogelijk om in te schrijven voor drie verschillende afstanden: 50, 80 en 135 kilometer. De deelnemers komen op deze routes over de Westfriese...
MAK zet kippen in het zonnetje BLOKKER - MAK Blokweer presenteert woensdag 27 juni een interactief voorleesfeest voor peuters en kleuters. Deze keer zat MAK de kippen in het zonnetje. Eerst luisteren de kinderen naar een humoristisch verhaal over een kip die zichzelf en haar 'kipzijn' moet ontdekken. Daarna maken de peuters en kleuters van natuurlijke... Dier van de Week HOORN - Bumper is een gecastreerde Old English Bulldog-reu van vier jaar oud. Hij is naar het asiel gebracht omdat zijn baas wegens werk te weinig tijd voor hem had. Bumper is naar mensen toe een vrolijke, speelse allemansvriend. Hij gaat graag mee in de auto, maar hij vindt het...