Rodi

Kort nieuws

Kledingbank-bingo

MEDEMBLIK - In het ABC-gebouw aan de Almereweg 36 in Medemblik wordt vrijdag 13 oktober een bingo voor de Kledingbank Medemblik gehouden. Er worden vijf rondes gespeeld en voor iedere ronde zijn een hoofdprijs en een aantal andere prijzen te winnen. Deze prijzen zijn beschikbaar gesteld door middenstanders, andere ondernemers en particulieren. Wie alsnog een prijs beschikbaar wil stellen, kan bellen of mailen met Kledingbank-voorzitter Rinus Huijsen (0227-542285; m.huijsen@hetnet.nl). De bingo-avond begint om 19.30 uur.
Eerst voeding, dan medicijnen

SPIERDIJK - Voeding vergeten factor bij gedrag, buikpijn, ziekte en overgewicht. In De Oever, Theresiahof 11 in Spierdijk wordt 11 oktober informatie gegeven over dit onderwerp. Kom luisteren waarom voedselcombinaties een leven drastisch kunnen veranderen. Waarom moet men juist niet lijnen. Dat verstoort de 'keten van gezondheid' mensen hebben leven lang last van het jojo-effect en gezondheidsklachten. Kosten 12,50 euro. Aanmelden en meer informatie via www.alsjehetnietmeerweet.nl of 06-37583634.
Lezing Oud Hoorn
HOORN - Frans van Iersel verzorgt zaterdag 14 oktober bij Vereniging Oud Hoorn een lezing over de ontwikkeling van de stad en het monumentenbeleid sinds 1917. De lezing vindt plaats in de Oosterkerk aan het Grote Oost 60 in Hoorn. Voorafgaand wordt de najaarsledenvergadering gehouden, aanvang 10.00 uur. Na afloop wordt op het pand dat een monumentenprijs krijgt, een gevelsteen onthuld.
Sigarenbandjes

BLOKKER - De heer Stuut verzorgt zondag 8 oktober - in samenwerking met Stichting Vonkvrij en de Sigarenbanden Koning - een ruilbeurs voor verzamelaars van lucifersmerken, sigarenbandjes en suikerzakjes. Deze beurs vindt plaats in De Nadorst, Westerblokker 171 in Blokker. De toegang bedraagt vijftig cent. Meer informatie: 0229-215681 of rstuut@lucifer-merken.nl.
Dorpsquiz

ZWAAG - Stichting Historisch Zwaag presenteert zondag 8 oktober in De Witte Valk aan de Dorpsstraat 175 in Zwaag voor de tweede keer een dorpsquiz. Een leuke, boeiende maar vooral leerzame manier om de geschiedenis van Zwaag te laten zien. Met veel foto- en filmbeelden wordt de quiz een happening van herkenbaarheid en discussie. Vragen worden op een groot doek geprojecteerd en beantwoord via stemkastjes. De quiz is voor jong en oud goed te doen. Aanvang 14.00 uur. De prijsuitreiking is rond 17.00 uur. Teams kunnen zich ter plekke inschrijven. De kosten zijn vijf euro per persoon. Sponsors en donateurs hebben voor twee personen vrij entree.
Onderwateronderzoek

HOORN - DE KNNV Hoorn/West-Friesland verzorgt maandag 9 oktober van 20.00 tot 22.00 uur in wijkcentreum Kersenboogerd in Hoorn (Brederodegracht 1) een lezing over onderwateronderzoek. De titel van de lezing is ‘Freediving in de Leidse grachten: adembenemend!’ De lezing wordt gegeven door Aaf Verkade, amateurbioloog en actief lid van KNNV Leiden e.o. In haar lezing neemt Aaf de aanwezigen aan de hand van foto's en filmpjes mee naar de Leidse onderwaterwereld. Maak kennis met zeelt Tout-est-Belle, Snoek-28 en meer dieren die Aaf de afgelopen jaren van heel dichtbij heeft bestudeerd. Meer informatie: https://onderwaterinleiden.nl .
Kleding- en speelgoedmarkt

HOORN - In wijkcentrum De Huesmolen vindt zaterdag 14 oktober van 11.00 tot 14.00 uur een kleding- en speelgoedmarkt plaats. Bewoners kunnen zelf hun kleding, speelgoed en boeken verkopen. Per persoon kunnen maximaal drie tafels gereserveerd worden. Reserveren kan via kledingmarktrisdam@netwerkhoorn.nl. Vermeld hierbij naam, adres, telefoonnummer en het aantal tafels.
Orgaandonatie

WERVERSHOOF - Annet Wood geeft woensdag 11 oktober een lezing over de gevolgen van orgaandonatie voor de donor. In deze lezing wordt niet ingegaan op het mogelijke succesverhaal van de getransplanteerden, maar wordt indringend gekeken naar de gevolgen die de keuze heeft op het aangaan van het donorschap. De lezing vindt plaats in dorpshuis De Onderdijk, Sportlaan 10 in Onderdijk/Wervershoof. Aanvang 20.00 uur (zaal open om 19.30 uur). Entree tien euro. Reserveren: lezing@ziggo.nl of 06-57337755.
Inspiratiebijeenkomst

HOORN - Jan Bert ter Steege verzorgt donderdag 12 oktober in Inloophuis Pisa aan de Draafsingel 59 in Hoorn een inspiratiebijeenkomst over het verhogen van vitaliteit. Toen Jan Bert (48) een paar jaar geleden werd geconfronteerd met de diagnose kanker overvielen hem uiteraard in eerste instantie de angst en het ongeloof. Vervolgens besloot hij de regie over zijn gezondheid, veerkracht en vitaliteit zelf in handen te nemen. Hij creëerde zijn eigen ‘overlevingsplan’. Een plan gebaseerd op 'positief denken' en 'de schouders eronder'. Naast reguliere medische behandeling, aangepaste voeding, meditatie en veel bewegen, volgde Bert destijds een workshop bij Wim Hof (the Iceman). Het verhaal van Hof intrigeerde hem en hij ging vervolgens dagelijks elke dag onder een koude douche. Bovendien startte Bert een project om, in de winter, elke week te gaan zwemmen in de Noordzee met een groep vrienden en belangstellenden. Dit alles heeft er voor Jan Bert in geresulteerd dat hij zich fit voelt en met volle teugen van het leven geniet. Graag wil hij anderen inspireren met zijn verhaal. De bijeenkomst is van 19.30 tot 21.00 uur. Aanmelden kan via administratie@inloophuispisa.nl. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage voor het inloophuis is van harte welkom.
Valpreventie
HOORN - Jaarlijks melden zich 88.000 ouderen bij de spoedeisende hulp na een valpartij. In 2016 stierven 3300 personen na een ongelukkige val of struikelpartij. Helaas is een botbreuk ook fnuikend voor de zelfstandigheid van ouderen. Bovendien duurt het naarmate we ouder worden langer om van een kneuzing of botbreuk te genezen. Omring verzorgt donderdag 12 oktober in het Rode-Kruisgebouw aan de Vredehofstraat in Hoorn een bijeenkomst over valpreventie. Onder leiding van een fysiotherapeut, een verpleegkundige en ergotherapeut krijgen ouderen naast belangrijke informatie ook oefeningen en trainingen. Aanvang 14.00 uur, entree drie euro (inclusief koffie/thee).
Herfstwandeling

OUDENDIJK - Eetcafé Les Deux Ponts in Oudendijk verzorgt zondag 8 oktober een herfstwandeling in de polders van het Werelderfgoed Beemster en Beetskoog. Struinend door het polderlandschap laat de gids de mooiste plekjes zien en genieten de wandelaars van de mooie herfstkleuren. De start is om 14.00 uur bij het café aan de Slimdijk 2. De wandeling is 8,4 kilometer lang. Kosten zijn 3,50 euro per persoon, kinderen tot twaalf jaar 1,50 euro. Meer informatie: 0229-541275.
Kransen

HOORN - Groei & Bloei afdeling Hoorn organiseert dit najaar drie keer op een donderdagmorgen een korte cursus 'Kransen', waarbij de cursisten drie keer met een zelfgemaakte krans naar huis gaan. Alle materialen worden verzorgd door de docente. De data zijn donderdag 12 oktober, 2 en 23 november. Locatie is de Blauwe Schuit, Vredehofstraat 7a in Hoorn. Opgave bij Tineke Out: groeibloeihoorn.workshops@gmail.com.
OtherWise
NIBBIXWOUD - Popkoor OtherWise zoekt enthousiaste nieuwe leden (sopranen, alten, tenoren en bassen) en houdt woensdag 11 en 18 oktober open (inloop)repetitieavonden. Het koor bestaat uit ongeveer 35 mannen en vrouwen. Het repertoire bestaat uit hedendaagse popmuziek (met bijvoorbeeld nummers van Anouk, Coldplay en Michael Bublé), maar ook evergreens van onder andere Abba, Queen en Sting. Dirigent is Frank Hoebe. Hij begeleidt het koor ook op piano. De open repetitieavonden zijn van 20.00 tot 22.00 uur in cultureel centrum Bessie aan de Dorpsstraat 60 in Nibbixwoud. Meer informatie: 0229-582926 of watermunt2@ziggo.nl.
Computerclub

ZWAAG - De Algemene Computerclub Hoorn (ACH) houdt elke tweede zaterdag van de maand een inloopdag tussen 10.00 en 16.00 uur. De eerstvolgende inloopdag is zaterdag 14 oktober in wijkcentrum de Cogge, Akkerwinde 44 in Zwaag. Hier kan iedereen terecht met computervraagstukken op software- en hardware-gebied. Deskundige leden staan klaar om te helpen. Voor leden is deze dag gratis, voor niet-leden is de toegang tien euro. Aanmelden kan via ach.hoorn.bestuur@gmail.com.
Storytrail

HOORN - Beleef de stadsgeschiedenis van Hoorn tijdens een bijzondere stadswandeling op zondag 15 oktober. Verhalenverteller Johannes van theatergroep Stadsavonturen is de gids. Hij wijst de weg door de bewogen historie van Hoorn en brengt de verhalen van de stad op meeslepende wijze tot leven. Deze Storytrail-stadswandeling Hoorn begint om 14.00 uur op de Rode Steen in Hoorn, bij het standbeeld van J.P. Coen. Reserveren is noodzakelijk: www.storytrail.nl/stadswandeling-hoorn. Reserveer nu met de kortingscode STORYTRAIL7BS421R .
Taizé-viering

WESTWOUD - Taizé Westfriesland verzorgt zondag 15 oktober een Taizé-viering in de PKN-kerk van Westwoud aan de Dr. Nuijensstraat 24. Aanvang 19.30 uur. Naast de iconen van vriendschap en die van barmhartigheid, staat het kruis centraal dat in Taizé bij de gebedsvieringen wordt gebruikt. Zoals gebruikelijk heeft de viering een meditatief karakter. Taizé-liederen worden afgewisseld met stiltes en korte teksten. Een oase van rust en bezinning in een hectische wereld. Meer informatie: www.taizewestfiesland.nl.
Bassie en Bobo

OOSTERBLOKKER - Voor badkamerzangers, zangers in de auto, bruiloftzangers, valse zangers en een ieder die blij wordt van zingen, organiseert Cultureel Centrum Pancratius in Oosterblokker zondag 15 oktober een meezingmiddag onder leiding van Bassie en Bobo. Het publiek kiest een lied uit de bundel en onder leiding van Bassie en Bobo zingt iedereen mee. De middag duurt van 15.00 tot 17.00 uur. Pancratius is te vinden aan de Oosterblokker 98. Entree is 3,50 euro p.p., kinderen onder de twaalf jaar hebben vrij entree. Reserveren: info@ccp.nu of 06-27076702. Kaarten zijn ook aan de deur verkrijgbaar.
Gebakken meeuw

WESTWOUD - Toneelvereniging D.E.N.E.G. speelt dit jaar 'Gebakken meeuw' van toneelgroep Het Volk. Bij een ernstig ongeluk met een kabelbaan in de Dolomieten in Italië komen drie zwagers om. In 'Gebakken meeuw' ontmoeten zij elkaar weer in het Hiernamaals. Dit stuk is zaterdag 21 oktober om 20.30 en zondag 22 oktober om 15.00 uur te zien in De Schalm, Doctor Nuijensstraat 14b in Westwoud. Kaarten kosten 8,50 euro per stuk. Deze zijn verkrijgbaar via deneg@aol.nl, 06-30820201 (tussen 18.00 en 19.00 uur) of aan de zaal.
Byzantijnse kerkmuziek

HOORN - In de Koepelkerk aan het Grote Noord in Hoorn vindt zondag 15 oktober het laatste Koepelconcert van 2017 plaats. Publiek kan luisteren naar Byzantijnse kerkmuziek en orgelmuziek van Arvo Pärt. Uitvoerenden zijn het Byzantijns Koor Indrik onder leiding van Serge Latychev, organist Mark Heerink en de alt Mariëtte van Berkum. Indrik is een gemengd koor dat zich toelegt op de vertolking van de gezangen van de Byzantijnse ritus volgens de traditie van de Oosters-orthodoxe kerken. Voor de Estse componist Arvo Pärt is de kerkmuziek van de Oosters-orthodoxe kerken een grote inspiratiebron en zijn orgelwerken laten zich dan ook uitstekend combineren met de Byzantijnse kerkmuziek. Het concert begint om 15.30 uur. De toegang is gratis toegang en er is een collecte na afloop.
Kleindierententoonstelling
BERKHOUT - EWKC&PV (Eerste Westfriese Konijnenfokkers Club en Pluimveehouders Vereniging) presenteert van donderdag 19 tot en met zaterdag 21 oktober haar kleindierententoonstelling bij Neefjes Tulpen aan het Oosteinde 114 in Berkhout. Veel fokkers uit de regio zenden circa driehonderd konijnen, cavia's, (dwerg)hoenders en sierduiven in. Donderdag worden de dieren door ervaren keurmeesters beoordeeld. De resultaten worden op beoordelingskaarten genoteerd, die tijdens de tentoonstelling boven de kooien hangen. Aan het eind van de dag zijn de kampioenen bekend. Vrijdag en zaterdag is het 'showtime'. De toegang is gratis. Openingstijden: donderdag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Meer informatie: www.ewkc-pv.nl.
Ambulancedienst

HOORN - In het personeelsrestaurant van het Westfriesgasthuis in Hoorn vindt donderdag 19 oktober een gecombineerde Hart- en Vaatpunt- plus Longpunt-middag plaats. Het thema deze middag is '112 Help, de Ambulancedienst. Wat nu en hoe verder?. Een verpleegkundige van de ambulancedienst vertelt. Inloop vanaf 14.45 uur, het programma begint om 15.00 uur. Aanmelden is gewenst en kan via Greet Hoffman-Weijtze, 0229-561591 / greethoffman-weijtze@ziggo.nl of Nancy Evers, njevers@quicknet.nl. De toegang is gratis. Aan bezoekers wordt gevraagd geen geurtjes te gebruiken, omdat long- of astmapatiënten daar last van kunnen hebben.
Muziek in kerk

BERKHOUT - Jonkvrouw presenteert zondag 22 oktober haar muzikale programma voor jong en oud in de Berkhouter kerk, Kerkebuurt 172 in Berkhout. Het programma wordt geopend door zangeres en theatermaker Ageeth de Haan voor de allerkleinsten. Zij brengt om 11.00 uur haar show 'Zingen over mooie dingen', voor kinderen tussen de twee en zes jaar. Entree is tien euro. Reserveren met Code 22OKT11. Om 15.00 uur betreedt Fuse het podium. Deze groep is al twee jaar het huisensemble van Podium Witteman dat elke zondagmiddag uitgezonden wordt bij de NPO1. Fuse brengt muzikale invloeden bij elkaar in een unieke mix van klassiek, jazz, pop en rock. Entree 22,50 euro. Reserveren met Code 22OKT15. Kaarten zijn te reserveren door het totaalbedrag over te maken op de rekening van Jonkvrouw; NL26INGB 000 801 8348 met vermelding van naam en code van het concert. Meer informatie: www.jonkvrouw.net en www.berkhouterkerk.nl.
Minder piekeren

HOORN - GGZ Noord-Holland Noord verzorgt donderdag 26 oktober een informatieavond over minder piekeren. De bijeenkomst is van 19.00 tot 21.00 uur aan de Maelsonstraat 1 in Hoorn. Iedereen piekert wel eens. Wanneer mensen veel piekeren en problemen maar niet los kunnen laten, kunnen zij onrustig of gestrest worden. Het piekeren kan in de weg gaan staan van de dagelijkse bezigheden. Tijdens de bijeenkomst worden onder meer tips gegeven om minder te piekeren. De lezing wordt gegeven door mevrouw I. Floris, sociaal psychiatrisch verpleegkundige / praktijkondersteuner (POH) Vicino. Een ervaringsdeskundige van RCO de Hoofdzaak vertelt hoe het is om te leven met piekerklachten en welke hulp doeltreffend is. Entree is drie euro. Reserveren is gewenst en kan via de receptie van GGZ Noord-Holland-Noord, locatie Hoorn: 088-6565010. Meer informatie op www.ggz-nhn.nl/agenda .
Voci d’ Angeli

BLOKKER - Het a capella-koor Voci d’Angeli vertolkt overwegend liederen uit de renaissance en barok. Dit seizoen wordt het repertoire aangevuld met muziek van Felix Mendelssohn-Bartholdy en Thomas Tallis. Het koor hoopt het komend jaar haar twintigjarig jubileum met een concert te vieren. Voci boogt op een jarenlange vaste kern, maar voor de balans kunnen de sopranen, tenoren en bassen wat versterking gebruiken. Een zanger per partij is heel welkom! Belangstellenden kunnen vier repetities gratis bijwonen alvorens te beslissen definitief lid te worden. De repetities zijn op de donderdag van 19.30 tot 21.30 uur in het kerkje op de hoek van de Kolenbergstraat en de Westerblokker in Blokker. Aanmelden kan voor 1 november via www.vocidangeli.nl. Of kom langs om de sfeer te proeven! Meer informatie: Marian Meyles, 06-49976415.
Collectanten gezocht

HOORN - Het Leger des Heils zoekt collectanten in Hoorn voor de jaarlijkse deur-tot-deurcollecte. De collecte wordt gehouden van 27 november tot en met 2 december. De opbrengst van de collecte wordt gebruikt voor het sociaal maatschappelijk werk van het Leger des Heils. Aanmelden? Ga dan naar www.legerdesheils.nl/collecte of bel met 036-5398175.

Artikel geplaatst op zaterdag 07 oktober 2017 - 06:00


Hoorn
Dier van de Week HOORN - Sonia is een kniehoog teefje van bijna twee jaar oud. Het is een vrolijke, enthousiaste hond die wel waaks is naar vreemden. Ze kan loslopen in het park en reageert goed op de meeste andere honden, maar in huis kan ze beter als enige hond geplaatst worden. Sonia... D’r op uit MuziekMidwoud- Zon 23 sept - Sixtiesband de Stoel speelt om 15.30 uur in eetcafé Halfweg, Buurt 20 in Midwoud. Vele herkenbare, Engels en Nederlandstalige nummers om mee te zingen of de voetjes van de vloer.Zwaag- Zat 29 sept - 30 Dancing Party in de Witte Valk, Dorpsstraat 175. Uitgaan, dansen,... Mannenkoorconcert in Het Octaaf HOORN - Het mannenkoor Westerlauwers uit Friesland zingt zaterdag 20 oktober om 19.30 uur n Het Octaaf aan de J.D. Pollstraat 1in Hoorn. Er is ook samenzang en er zijn instrumentale intermezzo's. Het koor staat onder leiding van dirigent Jan Hibma. Jan Kroeske begeleidt het koor op orgel, Sebastiaan Schippers... Komische musical met diepere laag
Westend brengt 'Wat zien ik?!' op de planken
HOORN - Na producties als 'Zorro' en 'Oliver' brengt musicalvereniging Westend uit Hoorn nu een musical van Nederlandse bodem naar Schouwburg Het Park: 'Wat Zien Ik?!'. De musical vol Amsterdamse humor én schrijnende plotwendingen wordt begeleid door een live orkest. De oer-Hollandse comedy 'Wat Zien ik?!' speelt zich af op...
Twintig jaar bijbelse tuin HOORN - De Doopsgezinde-Remonstrantse Gemeente Hoorn viert zondag 30 september dat de bijbelse tuin achter het Foreestenhuis aan het Grote Oost 43 in Hoorn twintig jaar bestaat. Dat gebeurt met een feestelijke bijeenkomst in het Foreestenhuis, waaraan Erik Post (verteltheater), Jan Maarten Koeman (musicus) en verschillende leden van de tuinploeg... Kort nieuws Sociaal eetcaféOPPERDOES - Het sociaal eetcafé is dinsdag 25 september weer open. Senioren, chronisch zieken, mantelzorgers en alleenstaanden zijn vanaf 17.00 uur welkom bij Jos Klaver in Torenschouw, Torenstraat 17 in Opperdoes. Op het menu staat Ierse runderstoofpot met groente en aardappelkroketjes en een heerlijke Brusselse wafel met warme kersen... Kansen pakken op weg naar nieuwe (loop)baan HOORN - Schouwburg Het Park in Hoorn staat maandag 8 oktober in het teken van kansen pakken op weg naar een nieuwe (loop)baan. In de ochtend kunnen West-Friese vrouwen inspiratie opdoen, workshops volgen en potentiële werkgevers ontmoeten bij Kracht on Tour. In de middag kunnen alle cliënten van WerkSaam Westfriesland... Hoorn beweegt HOORN - Bij het sportcomplex aan de Holenweg in Hoorn vindt zondag 23 september het Hoorn Beweegt Festival plaats. Iedereen is tussen 11.00 en 15.00 uur welkom om kennis te maken met het sport- en beweegaanbod van Hoorn: van balsporten en zwemmen tot vechtsporten en schaatsen. Kinderen kunnen zich uitleven... Vrijwilligerstekort? Gebruik maatschappelijke stagiaires REGIO - Veel verenigingen en stichtingen kampen tegenwoordig met een tekort aan vrijwilligers. Of het nou gaat om het draaien van bardiensten, trainen van de jeugd, verkopen van kaartjes bij de speeltuin, of helpen in de activiteitenbegeleiding bij ouderen; het zijn allemaal functies waar momenteel vrijwilligers voor gezocht worden. Nu... Dorcas Winkel Hoorn breidt uit HOORN - Dorcas Winkel Hoorn biedt een zeer divers aanbod; van kleding tot speelgoed, van boeken tot knutselspullen en natuurlijk veel huishoudelijke artikelen en woonaccessoires. Veel mensen weten inmiddels de weg te vinden en komen regelmatig in de winkel. Begin 2019 wordt de winkel flink uitgebreid zodat er meer ruimte... Dier van de Week HOORN - Jax is een mooie, gecastreerde kater van twee jaar oud. Hij is naar het asiel gebracht omdat er een baby op komt was en Jax regelmatig een tik of een hap geeft tijdens het aaien. Jax is een echte vrijbuiter die graag buiten speelt en lekker zijn eigen... D’r op uit MuziekEnkhuizen- Vrij 21 sept - Optreden van de band Six Ways op het podium van de Drommedaris, Paktuinen 1. Aanvang 21.00 uur, vrij entree. Meer info: www.drom.nl of 0228-312076.Andijk- Zat 22 sept - Optreden van de tienkoppige soulband Soulsville bij Club Jazz & Pop in Cultura aan de Kleingouw 112-113.... 'Een mooie, maar ook emotionele laatste loop'
Tiende en laatste editie Nadine OK Run wordt grote happening
SCHARWOUDE - Wie altijd al een keer mee wil doen aan de Nadine OK Run óf wie graag nóg een keer meedoet, moet deze kans pakken: zondag 14 oktober vindt namelijk de tiende én allerlaatste editie van de Nadine OK Run in Scharwoude plaats. En dat heeft volgens organisator Jacques...
Kort nieuws Online zelfhulpREGIO - In samenwerking met een aantal gemeenten in de regio biedt GGZ Noord-Holland-Noord gratis online zelfhulpmodules voor mensen met milde psychische problemen. De modules bieden inzicht en tips bij veelvoorkomende klachten als piekeren, (werk)stress, somberheid en slecht slapen. De zelfhulpmodules zijn te vinden via de website van GGZ... Personenrijtuig 86 van Staatsmijn Emma keert terug op de rails HOORN - Rijtuig SME 86 heeft deze week met succes zijn afleveringsproefrit gemaakt bij de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik. Een 2,5 jaar durende en duizenden uren kostende restauratie door een team van conservatoren, vrijwillige vakmensen en stagiaires is hiermee voltoord. De restauratie is mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van het VSB Cultuurfonds, het... Expositie Randi Vettewinkel in Galerie Westfriesgasthuis HOORN - Randi Vettewinkel exposeert tot zaterdag 4 januari 2019 in de galerie van het Westfriesgasthuis (afdeling E, eerste verdieping) in Hoorn. Haar schilderijen vormen een soort dagboek, een fictieve briefwisseling. De omgeving die ze daarvoor kiest - stations, publieke gebouwen, landschappen of andere inspiratiebronnen - reflecteren haar eigen ervaringen.... Cursus 'Omgaan met mensen met een depressie' HOORN - Een echte depressie is geen sombere bui die na een paar dagen vanzelf verdwijnt. Heeft iemand in de familie of directe omgeving een depressie? Het eigen leven kan daardoor flink beïnvloed worden. Wie dicht bij deze persoon leeft, kan zelf ook het gevoel krijgen in een sociaal isolement... Slotconcert Abendmusiken met stadsorganist Mark Heerink HOORN - In de Koepelkerk aan het Grote Noord in Hoorn vindt zaterdag 22 september om 17.00 uur het slotconcert van het seizoen 2018 plaats in de serie 'Abendmusiken'. Deze keer geen cantate van Bach, maar een van zijn zogenoemde 'Lutherse Missen', de Missa in g-klein, BWV 235, uitgevoerd door... Rommelmarkt HOORN - Camping 't Venhof, De Hulk 6a in Hoorn, houdt zondag 16 september van 11.00 tot 15.00 uur een rommelmarkt. Wie ook iets wil verkopen, kan met een eigen kleed of kraampje komen. De kosten zijn vijf euro per plaats. Inbreng vanaf 10.30 uur. Aanmelden kan via 0229-551371 of... Dijk- en Duinenroute BLOKKER - De Westfriese Toerclub verzorgt zondag 23 september twee fietstoertochten onder de noemer 'Dijk- en Duinenroute'. Deelnemers kunnen kiezen uit een route van zeventig of van honderd kilometer. Het zijn vrije toertochten en deelnemers bepalen hun eigen tempo. Starten kan tussen 9.00 en 9.30 uur bij Handbal Vereniging Blokker,...