Rodi

Kort nieuws

Kledingbank-bingo

MEDEMBLIK - In het ABC-gebouw aan de Almereweg 36 in Medemblik wordt vrijdag 13 oktober een bingo voor de Kledingbank Medemblik gehouden. Er worden vijf rondes gespeeld en voor iedere ronde zijn een hoofdprijs en een aantal andere prijzen te winnen. Deze prijzen zijn beschikbaar gesteld door middenstanders, andere ondernemers en particulieren. Wie alsnog een prijs beschikbaar wil stellen, kan bellen of mailen met Kledingbank-voorzitter Rinus Huijsen (0227-542285; m.huijsen@hetnet.nl). De bingo-avond begint om 19.30 uur.
Eerst voeding, dan medicijnen

SPIERDIJK - Voeding vergeten factor bij gedrag, buikpijn, ziekte en overgewicht. In De Oever, Theresiahof 11 in Spierdijk wordt 11 oktober informatie gegeven over dit onderwerp. Kom luisteren waarom voedselcombinaties een leven drastisch kunnen veranderen. Waarom moet men juist niet lijnen. Dat verstoort de 'keten van gezondheid' mensen hebben leven lang last van het jojo-effect en gezondheidsklachten. Kosten 12,50 euro. Aanmelden en meer informatie via www.alsjehetnietmeerweet.nl of 06-37583634.
Lezing Oud Hoorn
HOORN - Frans van Iersel verzorgt zaterdag 14 oktober bij Vereniging Oud Hoorn een lezing over de ontwikkeling van de stad en het monumentenbeleid sinds 1917. De lezing vindt plaats in de Oosterkerk aan het Grote Oost 60 in Hoorn. Voorafgaand wordt de najaarsledenvergadering gehouden, aanvang 10.00 uur. Na afloop wordt op het pand dat een monumentenprijs krijgt, een gevelsteen onthuld.
Sigarenbandjes

BLOKKER - De heer Stuut verzorgt zondag 8 oktober - in samenwerking met Stichting Vonkvrij en de Sigarenbanden Koning - een ruilbeurs voor verzamelaars van lucifersmerken, sigarenbandjes en suikerzakjes. Deze beurs vindt plaats in De Nadorst, Westerblokker 171 in Blokker. De toegang bedraagt vijftig cent. Meer informatie: 0229-215681 of rstuut@lucifer-merken.nl.
Dorpsquiz

ZWAAG - Stichting Historisch Zwaag presenteert zondag 8 oktober in De Witte Valk aan de Dorpsstraat 175 in Zwaag voor de tweede keer een dorpsquiz. Een leuke, boeiende maar vooral leerzame manier om de geschiedenis van Zwaag te laten zien. Met veel foto- en filmbeelden wordt de quiz een happening van herkenbaarheid en discussie. Vragen worden op een groot doek geprojecteerd en beantwoord via stemkastjes. De quiz is voor jong en oud goed te doen. Aanvang 14.00 uur. De prijsuitreiking is rond 17.00 uur. Teams kunnen zich ter plekke inschrijven. De kosten zijn vijf euro per persoon. Sponsors en donateurs hebben voor twee personen vrij entree.
Onderwateronderzoek

HOORN - DE KNNV Hoorn/West-Friesland verzorgt maandag 9 oktober van 20.00 tot 22.00 uur in wijkcentreum Kersenboogerd in Hoorn (Brederodegracht 1) een lezing over onderwateronderzoek. De titel van de lezing is ‘Freediving in de Leidse grachten: adembenemend!’ De lezing wordt gegeven door Aaf Verkade, amateurbioloog en actief lid van KNNV Leiden e.o. In haar lezing neemt Aaf de aanwezigen aan de hand van foto's en filmpjes mee naar de Leidse onderwaterwereld. Maak kennis met zeelt Tout-est-Belle, Snoek-28 en meer dieren die Aaf de afgelopen jaren van heel dichtbij heeft bestudeerd. Meer informatie: https://onderwaterinleiden.nl .
Kleding- en speelgoedmarkt

HOORN - In wijkcentrum De Huesmolen vindt zaterdag 14 oktober van 11.00 tot 14.00 uur een kleding- en speelgoedmarkt plaats. Bewoners kunnen zelf hun kleding, speelgoed en boeken verkopen. Per persoon kunnen maximaal drie tafels gereserveerd worden. Reserveren kan via kledingmarktrisdam@netwerkhoorn.nl. Vermeld hierbij naam, adres, telefoonnummer en het aantal tafels.
Orgaandonatie

WERVERSHOOF - Annet Wood geeft woensdag 11 oktober een lezing over de gevolgen van orgaandonatie voor de donor. In deze lezing wordt niet ingegaan op het mogelijke succesverhaal van de getransplanteerden, maar wordt indringend gekeken naar de gevolgen die de keuze heeft op het aangaan van het donorschap. De lezing vindt plaats in dorpshuis De Onderdijk, Sportlaan 10 in Onderdijk/Wervershoof. Aanvang 20.00 uur (zaal open om 19.30 uur). Entree tien euro. Reserveren: lezing@ziggo.nl of 06-57337755.
Inspiratiebijeenkomst

HOORN - Jan Bert ter Steege verzorgt donderdag 12 oktober in Inloophuis Pisa aan de Draafsingel 59 in Hoorn een inspiratiebijeenkomst over het verhogen van vitaliteit. Toen Jan Bert (48) een paar jaar geleden werd geconfronteerd met de diagnose kanker overvielen hem uiteraard in eerste instantie de angst en het ongeloof. Vervolgens besloot hij de regie over zijn gezondheid, veerkracht en vitaliteit zelf in handen te nemen. Hij creëerde zijn eigen ‘overlevingsplan’. Een plan gebaseerd op 'positief denken' en 'de schouders eronder'. Naast reguliere medische behandeling, aangepaste voeding, meditatie en veel bewegen, volgde Bert destijds een workshop bij Wim Hof (the Iceman). Het verhaal van Hof intrigeerde hem en hij ging vervolgens dagelijks elke dag onder een koude douche. Bovendien startte Bert een project om, in de winter, elke week te gaan zwemmen in de Noordzee met een groep vrienden en belangstellenden. Dit alles heeft er voor Jan Bert in geresulteerd dat hij zich fit voelt en met volle teugen van het leven geniet. Graag wil hij anderen inspireren met zijn verhaal. De bijeenkomst is van 19.30 tot 21.00 uur. Aanmelden kan via administratie@inloophuispisa.nl. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage voor het inloophuis is van harte welkom.
Valpreventie
HOORN - Jaarlijks melden zich 88.000 ouderen bij de spoedeisende hulp na een valpartij. In 2016 stierven 3300 personen na een ongelukkige val of struikelpartij. Helaas is een botbreuk ook fnuikend voor de zelfstandigheid van ouderen. Bovendien duurt het naarmate we ouder worden langer om van een kneuzing of botbreuk te genezen. Omring verzorgt donderdag 12 oktober in het Rode-Kruisgebouw aan de Vredehofstraat in Hoorn een bijeenkomst over valpreventie. Onder leiding van een fysiotherapeut, een verpleegkundige en ergotherapeut krijgen ouderen naast belangrijke informatie ook oefeningen en trainingen. Aanvang 14.00 uur, entree drie euro (inclusief koffie/thee).
Herfstwandeling

OUDENDIJK - Eetcafé Les Deux Ponts in Oudendijk verzorgt zondag 8 oktober een herfstwandeling in de polders van het Werelderfgoed Beemster en Beetskoog. Struinend door het polderlandschap laat de gids de mooiste plekjes zien en genieten de wandelaars van de mooie herfstkleuren. De start is om 14.00 uur bij het café aan de Slimdijk 2. De wandeling is 8,4 kilometer lang. Kosten zijn 3,50 euro per persoon, kinderen tot twaalf jaar 1,50 euro. Meer informatie: 0229-541275.
Kransen

HOORN - Groei & Bloei afdeling Hoorn organiseert dit najaar drie keer op een donderdagmorgen een korte cursus 'Kransen', waarbij de cursisten drie keer met een zelfgemaakte krans naar huis gaan. Alle materialen worden verzorgd door de docente. De data zijn donderdag 12 oktober, 2 en 23 november. Locatie is de Blauwe Schuit, Vredehofstraat 7a in Hoorn. Opgave bij Tineke Out: groeibloeihoorn.workshops@gmail.com.
OtherWise
NIBBIXWOUD - Popkoor OtherWise zoekt enthousiaste nieuwe leden (sopranen, alten, tenoren en bassen) en houdt woensdag 11 en 18 oktober open (inloop)repetitieavonden. Het koor bestaat uit ongeveer 35 mannen en vrouwen. Het repertoire bestaat uit hedendaagse popmuziek (met bijvoorbeeld nummers van Anouk, Coldplay en Michael Bublé), maar ook evergreens van onder andere Abba, Queen en Sting. Dirigent is Frank Hoebe. Hij begeleidt het koor ook op piano. De open repetitieavonden zijn van 20.00 tot 22.00 uur in cultureel centrum Bessie aan de Dorpsstraat 60 in Nibbixwoud. Meer informatie: 0229-582926 of watermunt2@ziggo.nl.
Computerclub

ZWAAG - De Algemene Computerclub Hoorn (ACH) houdt elke tweede zaterdag van de maand een inloopdag tussen 10.00 en 16.00 uur. De eerstvolgende inloopdag is zaterdag 14 oktober in wijkcentrum de Cogge, Akkerwinde 44 in Zwaag. Hier kan iedereen terecht met computervraagstukken op software- en hardware-gebied. Deskundige leden staan klaar om te helpen. Voor leden is deze dag gratis, voor niet-leden is de toegang tien euro. Aanmelden kan via ach.hoorn.bestuur@gmail.com.
Storytrail

HOORN - Beleef de stadsgeschiedenis van Hoorn tijdens een bijzondere stadswandeling op zondag 15 oktober. Verhalenverteller Johannes van theatergroep Stadsavonturen is de gids. Hij wijst de weg door de bewogen historie van Hoorn en brengt de verhalen van de stad op meeslepende wijze tot leven. Deze Storytrail-stadswandeling Hoorn begint om 14.00 uur op de Rode Steen in Hoorn, bij het standbeeld van J.P. Coen. Reserveren is noodzakelijk: www.storytrail.nl/stadswandeling-hoorn. Reserveer nu met de kortingscode STORYTRAIL7BS421R .
Taizé-viering

WESTWOUD - Taizé Westfriesland verzorgt zondag 15 oktober een Taizé-viering in de PKN-kerk van Westwoud aan de Dr. Nuijensstraat 24. Aanvang 19.30 uur. Naast de iconen van vriendschap en die van barmhartigheid, staat het kruis centraal dat in Taizé bij de gebedsvieringen wordt gebruikt. Zoals gebruikelijk heeft de viering een meditatief karakter. Taizé-liederen worden afgewisseld met stiltes en korte teksten. Een oase van rust en bezinning in een hectische wereld. Meer informatie: www.taizewestfiesland.nl.
Bassie en Bobo

OOSTERBLOKKER - Voor badkamerzangers, zangers in de auto, bruiloftzangers, valse zangers en een ieder die blij wordt van zingen, organiseert Cultureel Centrum Pancratius in Oosterblokker zondag 15 oktober een meezingmiddag onder leiding van Bassie en Bobo. Het publiek kiest een lied uit de bundel en onder leiding van Bassie en Bobo zingt iedereen mee. De middag duurt van 15.00 tot 17.00 uur. Pancratius is te vinden aan de Oosterblokker 98. Entree is 3,50 euro p.p., kinderen onder de twaalf jaar hebben vrij entree. Reserveren: info@ccp.nu of 06-27076702. Kaarten zijn ook aan de deur verkrijgbaar.
Gebakken meeuw

WESTWOUD - Toneelvereniging D.E.N.E.G. speelt dit jaar 'Gebakken meeuw' van toneelgroep Het Volk. Bij een ernstig ongeluk met een kabelbaan in de Dolomieten in Italië komen drie zwagers om. In 'Gebakken meeuw' ontmoeten zij elkaar weer in het Hiernamaals. Dit stuk is zaterdag 21 oktober om 20.30 en zondag 22 oktober om 15.00 uur te zien in De Schalm, Doctor Nuijensstraat 14b in Westwoud. Kaarten kosten 8,50 euro per stuk. Deze zijn verkrijgbaar via deneg@aol.nl, 06-30820201 (tussen 18.00 en 19.00 uur) of aan de zaal.
Byzantijnse kerkmuziek

HOORN - In de Koepelkerk aan het Grote Noord in Hoorn vindt zondag 15 oktober het laatste Koepelconcert van 2017 plaats. Publiek kan luisteren naar Byzantijnse kerkmuziek en orgelmuziek van Arvo Pärt. Uitvoerenden zijn het Byzantijns Koor Indrik onder leiding van Serge Latychev, organist Mark Heerink en de alt Mariëtte van Berkum. Indrik is een gemengd koor dat zich toelegt op de vertolking van de gezangen van de Byzantijnse ritus volgens de traditie van de Oosters-orthodoxe kerken. Voor de Estse componist Arvo Pärt is de kerkmuziek van de Oosters-orthodoxe kerken een grote inspiratiebron en zijn orgelwerken laten zich dan ook uitstekend combineren met de Byzantijnse kerkmuziek. Het concert begint om 15.30 uur. De toegang is gratis toegang en er is een collecte na afloop.
Kleindierententoonstelling
BERKHOUT - EWKC&PV (Eerste Westfriese Konijnenfokkers Club en Pluimveehouders Vereniging) presenteert van donderdag 19 tot en met zaterdag 21 oktober haar kleindierententoonstelling bij Neefjes Tulpen aan het Oosteinde 114 in Berkhout. Veel fokkers uit de regio zenden circa driehonderd konijnen, cavia's, (dwerg)hoenders en sierduiven in. Donderdag worden de dieren door ervaren keurmeesters beoordeeld. De resultaten worden op beoordelingskaarten genoteerd, die tijdens de tentoonstelling boven de kooien hangen. Aan het eind van de dag zijn de kampioenen bekend. Vrijdag en zaterdag is het 'showtime'. De toegang is gratis. Openingstijden: donderdag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Meer informatie: www.ewkc-pv.nl.
Ambulancedienst

HOORN - In het personeelsrestaurant van het Westfriesgasthuis in Hoorn vindt donderdag 19 oktober een gecombineerde Hart- en Vaatpunt- plus Longpunt-middag plaats. Het thema deze middag is '112 Help, de Ambulancedienst. Wat nu en hoe verder?. Een verpleegkundige van de ambulancedienst vertelt. Inloop vanaf 14.45 uur, het programma begint om 15.00 uur. Aanmelden is gewenst en kan via Greet Hoffman-Weijtze, 0229-561591 / greethoffman-weijtze@ziggo.nl of Nancy Evers, njevers@quicknet.nl. De toegang is gratis. Aan bezoekers wordt gevraagd geen geurtjes te gebruiken, omdat long- of astmapatiënten daar last van kunnen hebben.
Muziek in kerk

BERKHOUT - Jonkvrouw presenteert zondag 22 oktober haar muzikale programma voor jong en oud in de Berkhouter kerk, Kerkebuurt 172 in Berkhout. Het programma wordt geopend door zangeres en theatermaker Ageeth de Haan voor de allerkleinsten. Zij brengt om 11.00 uur haar show 'Zingen over mooie dingen', voor kinderen tussen de twee en zes jaar. Entree is tien euro. Reserveren met Code 22OKT11. Om 15.00 uur betreedt Fuse het podium. Deze groep is al twee jaar het huisensemble van Podium Witteman dat elke zondagmiddag uitgezonden wordt bij de NPO1. Fuse brengt muzikale invloeden bij elkaar in een unieke mix van klassiek, jazz, pop en rock. Entree 22,50 euro. Reserveren met Code 22OKT15. Kaarten zijn te reserveren door het totaalbedrag over te maken op de rekening van Jonkvrouw; NL26INGB 000 801 8348 met vermelding van naam en code van het concert. Meer informatie: www.jonkvrouw.net en www.berkhouterkerk.nl.
Minder piekeren

HOORN - GGZ Noord-Holland Noord verzorgt donderdag 26 oktober een informatieavond over minder piekeren. De bijeenkomst is van 19.00 tot 21.00 uur aan de Maelsonstraat 1 in Hoorn. Iedereen piekert wel eens. Wanneer mensen veel piekeren en problemen maar niet los kunnen laten, kunnen zij onrustig of gestrest worden. Het piekeren kan in de weg gaan staan van de dagelijkse bezigheden. Tijdens de bijeenkomst worden onder meer tips gegeven om minder te piekeren. De lezing wordt gegeven door mevrouw I. Floris, sociaal psychiatrisch verpleegkundige / praktijkondersteuner (POH) Vicino. Een ervaringsdeskundige van RCO de Hoofdzaak vertelt hoe het is om te leven met piekerklachten en welke hulp doeltreffend is. Entree is drie euro. Reserveren is gewenst en kan via de receptie van GGZ Noord-Holland-Noord, locatie Hoorn: 088-6565010. Meer informatie op www.ggz-nhn.nl/agenda .
Voci d’ Angeli

BLOKKER - Het a capella-koor Voci d’Angeli vertolkt overwegend liederen uit de renaissance en barok. Dit seizoen wordt het repertoire aangevuld met muziek van Felix Mendelssohn-Bartholdy en Thomas Tallis. Het koor hoopt het komend jaar haar twintigjarig jubileum met een concert te vieren. Voci boogt op een jarenlange vaste kern, maar voor de balans kunnen de sopranen, tenoren en bassen wat versterking gebruiken. Een zanger per partij is heel welkom! Belangstellenden kunnen vier repetities gratis bijwonen alvorens te beslissen definitief lid te worden. De repetities zijn op de donderdag van 19.30 tot 21.30 uur in het kerkje op de hoek van de Kolenbergstraat en de Westerblokker in Blokker. Aanmelden kan voor 1 november via www.vocidangeli.nl. Of kom langs om de sfeer te proeven! Meer informatie: Marian Meyles, 06-49976415.
Collectanten gezocht

HOORN - Het Leger des Heils zoekt collectanten in Hoorn voor de jaarlijkse deur-tot-deurcollecte. De collecte wordt gehouden van 27 november tot en met 2 december. De opbrengst van de collecte wordt gebruikt voor het sociaal maatschappelijk werk van het Leger des Heils. Aanmelden? Ga dan naar www.legerdesheils.nl/collecte of bel met 036-5398175.

Artikel geplaatst op zaterdag 07 oktober 2017 - 06:00Reacties (0)


Reageer

Hoorn
Orde van Weefsters van start in Hoorn HOORN - Een nieuwe loge van de Orde van Weefsters gaat 15 november van start in Hoorn. Een langgekoesterde wens om ook in West-Friesland vertegenwoordigd te zijn gaat dan in vervulling. De vrijmetselaars, die al heel lang hun loges hebben in het monumentale gebouw aan de Binnenluiendijk 2 in Hoorn... Verkiezing Hoornse vrijwilligers van het jaar HOORN - De Hoornse vrijwilligersprijs wordt ook dit jaar uitgereikt. De verkiezing vond vorig jaar voor het eerst plaats en was een groot succes. De bedoeling van de prijs: waardering uitspreken voor vrijwilligers. Veel mensen in Hoorn doen vrijwilligerswerk. Die verdienen een pluim! Iedereen in Hoorn kan z’n favoriete vrijwilliger,... God van de slachtig in Pakhuis HOORN - Onder het motto ‘waarom zullen we het beschaafd houden’ presenteert theatergroep Tussen De Planken Door dit najaar 'God van de slachting'. Het is een gitzwarte komedie van toneelschrijfster en actrice Yasmina Reza, ook bekend van de spraakmakende drama’s Kunst en Babylon. "Zodra je een voet op aarde zet,... Expositie Donker Zwart in de Boterhal HOORN - In de Boterhal in Hoorn is van 28 oktober tot en met 3 december de tentoonstelling ‘Donker Zwart’ te zien. De deelnemende kunstenaars zijn Anneke Helder, Nuray Atas, Thea van Lier, Mai Movrin en Wietse Stuurman. Vervreemden mensen van het donker? Welke invloed heeft dit op de mens... De kringloop van een bos BOVENKARSPEL - ‘Afval in de natuur bestaat niet’. Alles wordt (her)gebruikt in de kringloop en heeft een doel. Zondag 29 oktober is het onderwerp Kringloop tijdens de herfstwandeling door het Streekbos. Start om 14.00 uur bij IVN West-Friesland in het Streekbos Paviljoen. Een kringloop is een belangrijk onderdeel van de... Gestolen Minerva weer te zien voor publiek HOORN - Minerva, het bronzen beeld van beeldhouwer Jan Havermans dat meer dan dertig jaar geleden in Amsterdam werd gestolen, is weer te zien voor het publiek. Het beeld werd zaterdag 14 oktober onthuld bij het Westfries Museum in Hoorn. Daar is het tot 12 februari onderdeel van de expositie... Herfstvakantie-activiteiten op IJsbaan De Westfries HOORN - IJsbaan De Westfries aan de Westfriese Parkweg in Hoorn presenteert van 23 tot en met 29 oktober - tijdens de herfstvakantie - veel kinderactiviteiten. Naast het normale vrijschaatsen kunnen kinderen zonder extra kosten deelnemen aan de activiteiten. Elke dag is er wat leuks te doen, van schminken tot... Museum van de 20e Eeuw tweede bij DagjeWeg.NL Award HOORN - Het Museum van de 20e Eeuw is tweede geworden bij de race om de DagjeWeg.NL Award 2017. Het Hoornse museum is trots op deze plek direct na winnaar het Openluchtmuseum Arnhem. Vrijdagmiddag 13 oktober werden op het Oostereiland in Hoorn taart en een muurschild bezorgd. Directeur Hans Stuijfbergen... Runnersworld Hoorn Crosscircuit van start met Hollandia’s Parkcross HOORN - Atletiekvereniging Hollandia in Hoorn verzorgt zondag 29 oktober voor de twintigste keer de Parkcross in de Risdammerhout. Het parcours bestaat uit gras-, bos- en asfaltpaden en een aantal heuveltjes. Om 9.45 uur start de jongste jeugd (tot en met negen jaar) voor een wedstrijd over duizend meter. Na... Kort nieuws Taizé-viering WESTWOUD - Taizé Westfriesland verzorgt zondag 15 oktober een Taizé-viering in de PKN-kerk van Westwoud aan de Dr. Nuijensstraat 24. Aanvang 19.30 uur. Naast de iconen van vriendschap en die van barmhartigheid, staat het kruis centraal dat in Taizé bij de gebedsvieringen wordt gebruikt. Zoals gebruikelijk heeft de viering... D’r op uit MuziekOosterblokker- Zon 15 okt - Meezingmiddag bij Cultureel Centrum Pancratius met Bassie & Bobo. Aanvang: 15.00 uur. Kaarten kosten 3,50 euro inclusief consumptie (kinderen tot en met twaalf jaar gratis). Kaarten reserveren kan via info@ccp.nu of 06-27076702.Medemblik- Vrij 20 okt - Optreden van Loek Manshande, de look-alike van Neil Diamond... Dier van de Week HOORN - Katie is een mooi poesje van circa elf weken oud. Ze is samen met haar familie buiten gevangen en waarschijnlijk 'in het wild' geboren, want ze was hartstikke bang voor mensen. Gelukkig leert ze snel bij en inmiddels vindt ze het stiekem best fijn om geknuffeld worden. Het... Ruimteschepen knutselen in museum HOORN - Wie tijdens de herfstvakantie zin heeft om te knutselen, moet naar het Museum van de 20e Eeuw gaan. De tentoonstelling 'Store Wars, 40 years merchandise' is hoe dan ook een feest voor jong en oud. Voor iedere Star Wars-fan genieten geblazen. Maar leuker nog dan kijken, is dingen... Toneel in Foreestenhuis HOORN - Marijke Broekhuijsen speelt zondag 22 oktober de vertelvoorstelling 'Arminius' in het Foreestenhuis, Grote Oost 43 in Hoorn. Ingrediënten van de voorstelling zijn verhalen, geschiedenis en muziek. Aanvang 14.00 uur, zaal open vanaf 13.30 uur. Arminius (1559-1609) is de geestelijk vader van de remonstranten. Hij was het niet eens... Hoornse band The Nightwatch in Het Pakhuis HOORN - De Hoornse folknoire-band The Nightwatch presenteert vrijdag 20 oktober hun nog titelloze debuut-EP. De zesmansformatie nam begin dit jaar zeven songs op onder de hoede van producer Ernst van Dusseldorp, werkte aan aanvullend materiaal en wil nu graag de planken op om de werken te delen met het... Programma concertstichting Johan Messchaert HOORN - Concertstichting Johan Messchaert verzorgt elk jaar een aantal kamermuziekconcerten in Schouwburg Het Park. Deze vinden op de zondagmorgen om 11.30 uur plaats. Het programma voor de komende tijd ziet er als volgt uit: zondag 15 oktober Ramon van Engelenhoven (piano), met op het programma werken van Ravel, Debussy,... Robots HOORN - Prof. Dr. Bob de Wit daagt geïnteresseerden donderdag 19 oktober uit om in de Centrale Bibliotheek Hoorn samen de gevolgen van digitalisering en robotisering te verkennen. Hoe gaan we in de toekomst om met kunstmatige intelligentie? En hoe kunnen we ons daar het beste op voorbereiden? In zijn... Mart en Merie HOOGKARSPEL - In de Protestantse kerk van Hoogkarspel aan het Raadhuisplein wordt op zondag 15 oktober een West-Friese dienst gehouden. De viering begint om 10.00 uur met als thema 'Twei vrouwe' en het gaat over Mart en Merie. De woorden worden gesproken door Ina Broekhuizen-Slot uit Wognum. Sopraan Tiny Vlaar-Irgolitsch... Nieuwe pastoor ZWAAG - De nieuwe pastoor van de H. Matteüsparochie (Hoorn, Zwaag, Westerblokker, Oosterblokker en Westwoud) wordt zondag 22 oktober geïnstalleerd. Samuel Marcantognini wordt de nieuwe pastoor. De installatieviering vindt plaats tijdens een plechtige Eucharistieviering op zondag 22 oktober om 10.00 uur in de Sint Martinuskerk in Zwaag. Kunst in de Kas in Zwaag ZWAAG - Beeldende kunst omlijst door gitaar-performances; dat is het aanbod zondag 22 oktober bij Kunst in de Kas aan de Beatrixstraat 3a in Zwaag. De kas is geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur. De expositie is vrij toegankelijk. De authentieke tuinderskas, in een verborgen tuin in het oude...