Rodi

Kort nieuws

Kledingbank-bingo

MEDEMBLIK - In het ABC-gebouw aan de Almereweg 36 in Medemblik wordt vrijdag 13 oktober een bingo voor de Kledingbank Medemblik gehouden. Er worden vijf rondes gespeeld en voor iedere ronde zijn een hoofdprijs en een aantal andere prijzen te winnen. Deze prijzen zijn beschikbaar gesteld door middenstanders, andere ondernemers en particulieren. Wie alsnog een prijs beschikbaar wil stellen, kan bellen of mailen met Kledingbank-voorzitter Rinus Huijsen (0227-542285; m.huijsen@hetnet.nl). De bingo-avond begint om 19.30 uur.
Eerst voeding, dan medicijnen

SPIERDIJK - Voeding vergeten factor bij gedrag, buikpijn, ziekte en overgewicht. In De Oever, Theresiahof 11 in Spierdijk wordt 11 oktober informatie gegeven over dit onderwerp. Kom luisteren waarom voedselcombinaties een leven drastisch kunnen veranderen. Waarom moet men juist niet lijnen. Dat verstoort de 'keten van gezondheid' mensen hebben leven lang last van het jojo-effect en gezondheidsklachten. Kosten 12,50 euro. Aanmelden en meer informatie via www.alsjehetnietmeerweet.nl of 06-37583634.
Lezing Oud Hoorn
HOORN - Frans van Iersel verzorgt zaterdag 14 oktober bij Vereniging Oud Hoorn een lezing over de ontwikkeling van de stad en het monumentenbeleid sinds 1917. De lezing vindt plaats in de Oosterkerk aan het Grote Oost 60 in Hoorn. Voorafgaand wordt de najaarsledenvergadering gehouden, aanvang 10.00 uur. Na afloop wordt op het pand dat een monumentenprijs krijgt, een gevelsteen onthuld.
Sigarenbandjes

BLOKKER - De heer Stuut verzorgt zondag 8 oktober - in samenwerking met Stichting Vonkvrij en de Sigarenbanden Koning - een ruilbeurs voor verzamelaars van lucifersmerken, sigarenbandjes en suikerzakjes. Deze beurs vindt plaats in De Nadorst, Westerblokker 171 in Blokker. De toegang bedraagt vijftig cent. Meer informatie: 0229-215681 of rstuut@lucifer-merken.nl.
Dorpsquiz

ZWAAG - Stichting Historisch Zwaag presenteert zondag 8 oktober in De Witte Valk aan de Dorpsstraat 175 in Zwaag voor de tweede keer een dorpsquiz. Een leuke, boeiende maar vooral leerzame manier om de geschiedenis van Zwaag te laten zien. Met veel foto- en filmbeelden wordt de quiz een happening van herkenbaarheid en discussie. Vragen worden op een groot doek geprojecteerd en beantwoord via stemkastjes. De quiz is voor jong en oud goed te doen. Aanvang 14.00 uur. De prijsuitreiking is rond 17.00 uur. Teams kunnen zich ter plekke inschrijven. De kosten zijn vijf euro per persoon. Sponsors en donateurs hebben voor twee personen vrij entree.
Onderwateronderzoek

HOORN - DE KNNV Hoorn/West-Friesland verzorgt maandag 9 oktober van 20.00 tot 22.00 uur in wijkcentreum Kersenboogerd in Hoorn (Brederodegracht 1) een lezing over onderwateronderzoek. De titel van de lezing is ‘Freediving in de Leidse grachten: adembenemend!’ De lezing wordt gegeven door Aaf Verkade, amateurbioloog en actief lid van KNNV Leiden e.o. In haar lezing neemt Aaf de aanwezigen aan de hand van foto's en filmpjes mee naar de Leidse onderwaterwereld. Maak kennis met zeelt Tout-est-Belle, Snoek-28 en meer dieren die Aaf de afgelopen jaren van heel dichtbij heeft bestudeerd. Meer informatie: https://onderwaterinleiden.nl .
Kleding- en speelgoedmarkt

HOORN - In wijkcentrum De Huesmolen vindt zaterdag 14 oktober van 11.00 tot 14.00 uur een kleding- en speelgoedmarkt plaats. Bewoners kunnen zelf hun kleding, speelgoed en boeken verkopen. Per persoon kunnen maximaal drie tafels gereserveerd worden. Reserveren kan via kledingmarktrisdam@netwerkhoorn.nl. Vermeld hierbij naam, adres, telefoonnummer en het aantal tafels.
Orgaandonatie

WERVERSHOOF - Annet Wood geeft woensdag 11 oktober een lezing over de gevolgen van orgaandonatie voor de donor. In deze lezing wordt niet ingegaan op het mogelijke succesverhaal van de getransplanteerden, maar wordt indringend gekeken naar de gevolgen die de keuze heeft op het aangaan van het donorschap. De lezing vindt plaats in dorpshuis De Onderdijk, Sportlaan 10 in Onderdijk/Wervershoof. Aanvang 20.00 uur (zaal open om 19.30 uur). Entree tien euro. Reserveren: lezing@ziggo.nl of 06-57337755.
Inspiratiebijeenkomst

HOORN - Jan Bert ter Steege verzorgt donderdag 12 oktober in Inloophuis Pisa aan de Draafsingel 59 in Hoorn een inspiratiebijeenkomst over het verhogen van vitaliteit. Toen Jan Bert (48) een paar jaar geleden werd geconfronteerd met de diagnose kanker overvielen hem uiteraard in eerste instantie de angst en het ongeloof. Vervolgens besloot hij de regie over zijn gezondheid, veerkracht en vitaliteit zelf in handen te nemen. Hij creëerde zijn eigen ‘overlevingsplan’. Een plan gebaseerd op 'positief denken' en 'de schouders eronder'. Naast reguliere medische behandeling, aangepaste voeding, meditatie en veel bewegen, volgde Bert destijds een workshop bij Wim Hof (the Iceman). Het verhaal van Hof intrigeerde hem en hij ging vervolgens dagelijks elke dag onder een koude douche. Bovendien startte Bert een project om, in de winter, elke week te gaan zwemmen in de Noordzee met een groep vrienden en belangstellenden. Dit alles heeft er voor Jan Bert in geresulteerd dat hij zich fit voelt en met volle teugen van het leven geniet. Graag wil hij anderen inspireren met zijn verhaal. De bijeenkomst is van 19.30 tot 21.00 uur. Aanmelden kan via administratie@inloophuispisa.nl. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage voor het inloophuis is van harte welkom.
Valpreventie
HOORN - Jaarlijks melden zich 88.000 ouderen bij de spoedeisende hulp na een valpartij. In 2016 stierven 3300 personen na een ongelukkige val of struikelpartij. Helaas is een botbreuk ook fnuikend voor de zelfstandigheid van ouderen. Bovendien duurt het naarmate we ouder worden langer om van een kneuzing of botbreuk te genezen. Omring verzorgt donderdag 12 oktober in het Rode-Kruisgebouw aan de Vredehofstraat in Hoorn een bijeenkomst over valpreventie. Onder leiding van een fysiotherapeut, een verpleegkundige en ergotherapeut krijgen ouderen naast belangrijke informatie ook oefeningen en trainingen. Aanvang 14.00 uur, entree drie euro (inclusief koffie/thee).
Herfstwandeling

OUDENDIJK - Eetcafé Les Deux Ponts in Oudendijk verzorgt zondag 8 oktober een herfstwandeling in de polders van het Werelderfgoed Beemster en Beetskoog. Struinend door het polderlandschap laat de gids de mooiste plekjes zien en genieten de wandelaars van de mooie herfstkleuren. De start is om 14.00 uur bij het café aan de Slimdijk 2. De wandeling is 8,4 kilometer lang. Kosten zijn 3,50 euro per persoon, kinderen tot twaalf jaar 1,50 euro. Meer informatie: 0229-541275.
Kransen

HOORN - Groei & Bloei afdeling Hoorn organiseert dit najaar drie keer op een donderdagmorgen een korte cursus 'Kransen', waarbij de cursisten drie keer met een zelfgemaakte krans naar huis gaan. Alle materialen worden verzorgd door de docente. De data zijn donderdag 12 oktober, 2 en 23 november. Locatie is de Blauwe Schuit, Vredehofstraat 7a in Hoorn. Opgave bij Tineke Out: groeibloeihoorn.workshops@gmail.com.
OtherWise
NIBBIXWOUD - Popkoor OtherWise zoekt enthousiaste nieuwe leden (sopranen, alten, tenoren en bassen) en houdt woensdag 11 en 18 oktober open (inloop)repetitieavonden. Het koor bestaat uit ongeveer 35 mannen en vrouwen. Het repertoire bestaat uit hedendaagse popmuziek (met bijvoorbeeld nummers van Anouk, Coldplay en Michael Bublé), maar ook evergreens van onder andere Abba, Queen en Sting. Dirigent is Frank Hoebe. Hij begeleidt het koor ook op piano. De open repetitieavonden zijn van 20.00 tot 22.00 uur in cultureel centrum Bessie aan de Dorpsstraat 60 in Nibbixwoud. Meer informatie: 0229-582926 of watermunt2@ziggo.nl.
Computerclub

ZWAAG - De Algemene Computerclub Hoorn (ACH) houdt elke tweede zaterdag van de maand een inloopdag tussen 10.00 en 16.00 uur. De eerstvolgende inloopdag is zaterdag 14 oktober in wijkcentrum de Cogge, Akkerwinde 44 in Zwaag. Hier kan iedereen terecht met computervraagstukken op software- en hardware-gebied. Deskundige leden staan klaar om te helpen. Voor leden is deze dag gratis, voor niet-leden is de toegang tien euro. Aanmelden kan via ach.hoorn.bestuur@gmail.com.
Storytrail

HOORN - Beleef de stadsgeschiedenis van Hoorn tijdens een bijzondere stadswandeling op zondag 15 oktober. Verhalenverteller Johannes van theatergroep Stadsavonturen is de gids. Hij wijst de weg door de bewogen historie van Hoorn en brengt de verhalen van de stad op meeslepende wijze tot leven. Deze Storytrail-stadswandeling Hoorn begint om 14.00 uur op de Rode Steen in Hoorn, bij het standbeeld van J.P. Coen. Reserveren is noodzakelijk: www.storytrail.nl/stadswandeling-hoorn. Reserveer nu met de kortingscode STORYTRAIL7BS421R .
Taizé-viering

WESTWOUD - Taizé Westfriesland verzorgt zondag 15 oktober een Taizé-viering in de PKN-kerk van Westwoud aan de Dr. Nuijensstraat 24. Aanvang 19.30 uur. Naast de iconen van vriendschap en die van barmhartigheid, staat het kruis centraal dat in Taizé bij de gebedsvieringen wordt gebruikt. Zoals gebruikelijk heeft de viering een meditatief karakter. Taizé-liederen worden afgewisseld met stiltes en korte teksten. Een oase van rust en bezinning in een hectische wereld. Meer informatie: www.taizewestfiesland.nl.
Bassie en Bobo

OOSTERBLOKKER - Voor badkamerzangers, zangers in de auto, bruiloftzangers, valse zangers en een ieder die blij wordt van zingen, organiseert Cultureel Centrum Pancratius in Oosterblokker zondag 15 oktober een meezingmiddag onder leiding van Bassie en Bobo. Het publiek kiest een lied uit de bundel en onder leiding van Bassie en Bobo zingt iedereen mee. De middag duurt van 15.00 tot 17.00 uur. Pancratius is te vinden aan de Oosterblokker 98. Entree is 3,50 euro p.p., kinderen onder de twaalf jaar hebben vrij entree. Reserveren: info@ccp.nu of 06-27076702. Kaarten zijn ook aan de deur verkrijgbaar.
Gebakken meeuw

WESTWOUD - Toneelvereniging D.E.N.E.G. speelt dit jaar 'Gebakken meeuw' van toneelgroep Het Volk. Bij een ernstig ongeluk met een kabelbaan in de Dolomieten in Italië komen drie zwagers om. In 'Gebakken meeuw' ontmoeten zij elkaar weer in het Hiernamaals. Dit stuk is zaterdag 21 oktober om 20.30 en zondag 22 oktober om 15.00 uur te zien in De Schalm, Doctor Nuijensstraat 14b in Westwoud. Kaarten kosten 8,50 euro per stuk. Deze zijn verkrijgbaar via deneg@aol.nl, 06-30820201 (tussen 18.00 en 19.00 uur) of aan de zaal.
Byzantijnse kerkmuziek

HOORN - In de Koepelkerk aan het Grote Noord in Hoorn vindt zondag 15 oktober het laatste Koepelconcert van 2017 plaats. Publiek kan luisteren naar Byzantijnse kerkmuziek en orgelmuziek van Arvo Pärt. Uitvoerenden zijn het Byzantijns Koor Indrik onder leiding van Serge Latychev, organist Mark Heerink en de alt Mariëtte van Berkum. Indrik is een gemengd koor dat zich toelegt op de vertolking van de gezangen van de Byzantijnse ritus volgens de traditie van de Oosters-orthodoxe kerken. Voor de Estse componist Arvo Pärt is de kerkmuziek van de Oosters-orthodoxe kerken een grote inspiratiebron en zijn orgelwerken laten zich dan ook uitstekend combineren met de Byzantijnse kerkmuziek. Het concert begint om 15.30 uur. De toegang is gratis toegang en er is een collecte na afloop.
Kleindierententoonstelling
BERKHOUT - EWKC&PV (Eerste Westfriese Konijnenfokkers Club en Pluimveehouders Vereniging) presenteert van donderdag 19 tot en met zaterdag 21 oktober haar kleindierententoonstelling bij Neefjes Tulpen aan het Oosteinde 114 in Berkhout. Veel fokkers uit de regio zenden circa driehonderd konijnen, cavia's, (dwerg)hoenders en sierduiven in. Donderdag worden de dieren door ervaren keurmeesters beoordeeld. De resultaten worden op beoordelingskaarten genoteerd, die tijdens de tentoonstelling boven de kooien hangen. Aan het eind van de dag zijn de kampioenen bekend. Vrijdag en zaterdag is het 'showtime'. De toegang is gratis. Openingstijden: donderdag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Meer informatie: www.ewkc-pv.nl.
Ambulancedienst

HOORN - In het personeelsrestaurant van het Westfriesgasthuis in Hoorn vindt donderdag 19 oktober een gecombineerde Hart- en Vaatpunt- plus Longpunt-middag plaats. Het thema deze middag is '112 Help, de Ambulancedienst. Wat nu en hoe verder?. Een verpleegkundige van de ambulancedienst vertelt. Inloop vanaf 14.45 uur, het programma begint om 15.00 uur. Aanmelden is gewenst en kan via Greet Hoffman-Weijtze, 0229-561591 / greethoffman-weijtze@ziggo.nl of Nancy Evers, njevers@quicknet.nl. De toegang is gratis. Aan bezoekers wordt gevraagd geen geurtjes te gebruiken, omdat long- of astmapatiënten daar last van kunnen hebben.
Muziek in kerk

BERKHOUT - Jonkvrouw presenteert zondag 22 oktober haar muzikale programma voor jong en oud in de Berkhouter kerk, Kerkebuurt 172 in Berkhout. Het programma wordt geopend door zangeres en theatermaker Ageeth de Haan voor de allerkleinsten. Zij brengt om 11.00 uur haar show 'Zingen over mooie dingen', voor kinderen tussen de twee en zes jaar. Entree is tien euro. Reserveren met Code 22OKT11. Om 15.00 uur betreedt Fuse het podium. Deze groep is al twee jaar het huisensemble van Podium Witteman dat elke zondagmiddag uitgezonden wordt bij de NPO1. Fuse brengt muzikale invloeden bij elkaar in een unieke mix van klassiek, jazz, pop en rock. Entree 22,50 euro. Reserveren met Code 22OKT15. Kaarten zijn te reserveren door het totaalbedrag over te maken op de rekening van Jonkvrouw; NL26INGB 000 801 8348 met vermelding van naam en code van het concert. Meer informatie: www.jonkvrouw.net en www.berkhouterkerk.nl.
Minder piekeren

HOORN - GGZ Noord-Holland Noord verzorgt donderdag 26 oktober een informatieavond over minder piekeren. De bijeenkomst is van 19.00 tot 21.00 uur aan de Maelsonstraat 1 in Hoorn. Iedereen piekert wel eens. Wanneer mensen veel piekeren en problemen maar niet los kunnen laten, kunnen zij onrustig of gestrest worden. Het piekeren kan in de weg gaan staan van de dagelijkse bezigheden. Tijdens de bijeenkomst worden onder meer tips gegeven om minder te piekeren. De lezing wordt gegeven door mevrouw I. Floris, sociaal psychiatrisch verpleegkundige / praktijkondersteuner (POH) Vicino. Een ervaringsdeskundige van RCO de Hoofdzaak vertelt hoe het is om te leven met piekerklachten en welke hulp doeltreffend is. Entree is drie euro. Reserveren is gewenst en kan via de receptie van GGZ Noord-Holland-Noord, locatie Hoorn: 088-6565010. Meer informatie op www.ggz-nhn.nl/agenda .
Voci d’ Angeli

BLOKKER - Het a capella-koor Voci d’Angeli vertolkt overwegend liederen uit de renaissance en barok. Dit seizoen wordt het repertoire aangevuld met muziek van Felix Mendelssohn-Bartholdy en Thomas Tallis. Het koor hoopt het komend jaar haar twintigjarig jubileum met een concert te vieren. Voci boogt op een jarenlange vaste kern, maar voor de balans kunnen de sopranen, tenoren en bassen wat versterking gebruiken. Een zanger per partij is heel welkom! Belangstellenden kunnen vier repetities gratis bijwonen alvorens te beslissen definitief lid te worden. De repetities zijn op de donderdag van 19.30 tot 21.30 uur in het kerkje op de hoek van de Kolenbergstraat en de Westerblokker in Blokker. Aanmelden kan voor 1 november via www.vocidangeli.nl. Of kom langs om de sfeer te proeven! Meer informatie: Marian Meyles, 06-49976415.
Collectanten gezocht

HOORN - Het Leger des Heils zoekt collectanten in Hoorn voor de jaarlijkse deur-tot-deurcollecte. De collecte wordt gehouden van 27 november tot en met 2 december. De opbrengst van de collecte wordt gebruikt voor het sociaal maatschappelijk werk van het Leger des Heils. Aanmelden? Ga dan naar www.legerdesheils.nl/collecte of bel met 036-5398175.

Artikel geplaatst op zaterdag 07 oktober 2017 - 06:00Reacties (0)


Reageer

Hoorn
'Niet altijd rozengeur en maneschijn'
Twee nieuwe zelfhulpgroepen van start bij RCO De Hoofdzaak
HOORN - 'Herstellen staat centraal' en 'praten lucht op' zijn veelgehoorde kreten bij Regionale Cliënten Organisatie (RCO) De Hoofdzaak. Onlangs zijn twee nieuwe zelfhulpgroepen gestart: een groep voor vrouwen met een postnatale of postpartum depressie (PND) én een zelfhulpgroep Verslavingszorg. Je eigen zorgen, behoeftes, problemen en ervaringen delen, maar ook...
D’r op uit MuziekOosterleek- Zon 25 febr - Oosterleek back to the sixties met een optreden van de formatie Keep on Rocking in Herbergh 't IJsselmeer. Aanvang 14.30 uur, entree 6 euro (kinderen hebben gratis toegang). Meer info: 0229-503150.Hoorn- Zon 25 febr - Zangeres Helen Botman komt naar Het Huis Verloren, Kerkstraat 10b,... Cor Schipper geëerd met nieuw wandelpad WESTWOUD - Er is een nieuwe wandelroute in Westwoud: langs het spoor tussen het Dokter Singelenbergpark en het Landpad in Westwoud is een wandelpad aangelegd. Het pad wordt vernoemd naar verzetsman Cor Schipper. De wens voor een wandelpad komt voort uit het project Vitale Dorpen. Het nieuwe wandelpad werd dinsdag... Jazzkwartet Frazz in Het Pakhuis HOORN - De muzikale voorstelling van jazzkwartet Frazz uit Amsterdam is vrijdag 9 maart om 20.30 uur in Theater Het Pakhuis, Onder de Boompjes 21 in Hoorn, te zien. Frazz brengt een jazzy ode aan het Franse chanson. Het jazzkwartet vervangt de accordeon door een jazzy piano, een coole bas...

Battle4Life voor Inloophuis Pisa

HOORN - Inloophuis Pisa organiseert donderdag 10 mei - Hemelvaartsdag - de Battle4Life, een sponsor-obstakelrun in en om het Julianapark in Hoorn. Het doel is zoveel mogelijk geld op te halen voor het inloophuis, een gastvrij huis voor mensen uit West-Friesland met kanker, hun naasten of hun nabestaanden. De sponsor-obstakelrun...
Tessa van Truijen scoort tijdens Home2Build TeamCup HOORN / HOOGWOUD - De Home2Build TeamCup vond afgelopen weekend bij TopTurnen Opmeer in Hoogwoud plaats. Een thuiswedstrijd voor de turnsters van TopTurnen Opmeer die zich voor eigen publiek van hun beste kant lieten zien. Tijdens dit internationale evenement waren individueel prijzen te verdienen, maar ook voor de aanwezige teams... Foto-expositie 'Bomen' door Mieke Brouwer BLOKKER - Op de bovenverdieping van het bezoekerscentrum van MAK Blokweer aan de Kloosterhout 1-2 in Blokker is een foto-expositie van Mieke Brouwer te zien. Zij is de winnaar van MAKS' Fotowedstrijd 2017 en mag daarom een jaar lang haar winnende fotoserie tentoonstellen. Het thema van de fotoserie is ‘Bomen’....

'Doodeng, maar tegelijkertijd heel bevrijdend'
Sylvia Aimee brengt eerste single 'Stories' uit

HOORN - De 21-jarige Sylvia Aimee heeft onlangs haar eerste officiële single 'Stories' uitgebracht. De Hoornse deed in 2014 mee aan De Beste Singer/Songwriter van Nederland waarna zij zichzelf even kwijt was. Ze heeft bijna drie jaar de tijd genomen om zichzelf en haar liefde voor muziek te herontdekken. Nu...
Scholierentafeltennistoernooi bij Disnierats HOORN - Tafeltennisvereniging Disnierats presenteert zondag 18 maart een tafeltennistoernooi voor alle basisscholen in Hoorn. De zaal is open vanaf 12.00 uur om even in te spelen en te wennen. Om 13.00 uur beginnen de wedstrijden met om ongeveer 17.00 uur de prijsuitreiking. Iedereen uit groep 5, 6, 7 en...

Hollandia’s Dijkenloop

HOORN - Atletiekverenging Hollandia presenteert zondag 18 maart de jaarlijkse Dijkenloop. Dit evenement heeft start en finish op de atletiekbaan van de club op sportpark De Blauwe Berg in Hoorn. De route, voor zowel de tien kilometer als de tien Engelse mijl, ligt in het landelijke gebied nabij Wognum. De...
Vrijgezellen opgelet! REGIO - Na twee succesvolle edities van 'West-Fries zoekt West-Fries', verschijnt binnenkort in deze krant de derde editie! Vrijgezel en op zoek naar een nieuwe liefde, maar geen zin in een langeafstandsrelatie of gewoon een zwak voor een echte West-Fries? Trek dan de stoute schoenen aan, stuur een mailtje mét... Dier van de Week HOORN - Noesse is een lieve gesteriliseerde poes van ongeveer 11 jaar oud. Omdat ze gevonden is, is niets bekend over haar achtergrond. In elk geval is ze een vrij rustige, zachtaardige poes die graag geknuffeld wordt als ze je eenmaal kent. Bij drukte of onverwachte dingen kan ze wat... Kort nieuws SeniorenpartijHOORN - De Hoornse Seniorenpartij gaat tot aan de Gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart kiezers op locatie spreken, informeren en van koffie voorzien. In een winkelpand - dat is ingericht als een campagnelokaal - hebben kiezers de mogelijkheid om hun wensen kenbaar te maken. Kom op de woensdag, donderdag, vrijdag of... D’r op uit MuziekOosterleek- Zon 18 febr - Valentijnsjam met The Clue en gastmuzikanten in Herbergh 't IJsselmeer Aanvang 14.30 uur, vrij entree. Berkhout- Zon 18 febr - Farah Day treedt om 15.00 uur op in Cultureel Centrum Berkhouter kerk, Kerkebuurt 172. Samen met Lode de Roos, Lucas Stam en Terence Samson zet... Sportplezier op een rustiger tempo
Walking Football in Hoorn-Noord en Venenlaankwartier
HOORN - Degenen die 60 jaar en ouder zijn en toch lekker willen blijven voetballen kunnen dat doen door middel van OldStars Walking Football. In Hoorn-Noord en Venenlaankwartier maakt Walking Football deel uit van het beweegprogramma in de wijk. OldStars Walking Football is ontstaan in Engeland als variant op het...
Herdenking Februaristaking ENKHUIZEN - In Amsterdam vond 25 februari 1941 een massaal protest tegen de Jodenvervolging plaats: de Februaristaking. ‘Staakt! Staakt Staakt!’ stond er boven het manifest dat verspreid werd na de razzia op 427 joodse mannen. Arbeiders staakten op de werven, het trampersoneel legde het openbaar vervoer plat. Gemeentelijke diensten, winkels,... Marja Foppen ontvangt Gouden Haring ENKHUIZEN - Carnavalsvereniging de Haringhoppers reikt tijdens het carnavalsfeest traditiegetrouw een Gouden Haring uit aan een inwoner van Enkhuizen die zich inzet voor de medemens. Dit jaar werd in de Nieuwe Doelen tijdens de Bonte Middag voor senioren door Prins Tom de Gouden Haring uitgereikt aan Marja Foppen.Als voorzitter van... Mad Dogs and Englishmen in Manifesto HOORN - In Manifesto, Holenweg 14C in Hoorn, wordt zaterdag 24 februari van 21.00 tot 02.00 uur een Hoornse tribute voor Joe Cocker gehouden door Mad Dogs and Egelishmen. De in Sheffield geboren zanger Joe Cocker, met zijn karakteristieke rauwe stem, overleed op 22 december 2014. Hij liet een enorm... Start van natuurspeeltuin Skik SCHELLINKHOUT - Na een jaar van voorbereidingen om te onderzoeken wat de beste locatie is, vergaderen, plannen maken en ontwerpen gaat de aanleg van natuurspeeltuin Skik in Schellinkhout van start. Woensdag 22 februari wordt een begin gemaakt met het kappen van een aantal bomen. Kinderen en tieners van Schellinkhout hebben... Stoomtram ontwaakt uit winterslaap HOORN - Na een korte winterslaap wordt de locomotief in de voorjaarsvakantie opgestookt voor de ontdekkingsreis Op Stoomtramavontuur. Jong en oud ontdekken alles over de stoomtram op het museumterrein van de stoomtram in Hoorn en maken aansluitend een korte rit met de stoomtram. Een unieke kans om zelf het kolenvuur...