Rodi

Kort nieuws

Kledingbank-bingo

MEDEMBLIK - In het ABC-gebouw aan de Almereweg 36 in Medemblik wordt vrijdag 13 oktober een bingo voor de Kledingbank Medemblik gehouden. Er worden vijf rondes gespeeld en voor iedere ronde zijn een hoofdprijs en een aantal andere prijzen te winnen. Deze prijzen zijn beschikbaar gesteld door middenstanders, andere ondernemers en particulieren. Wie alsnog een prijs beschikbaar wil stellen, kan bellen of mailen met Kledingbank-voorzitter Rinus Huijsen (0227-542285; m.huijsen@hetnet.nl). De bingo-avond begint om 19.30 uur.
Eerst voeding, dan medicijnen

SPIERDIJK - Voeding vergeten factor bij gedrag, buikpijn, ziekte en overgewicht. In De Oever, Theresiahof 11 in Spierdijk wordt 11 oktober informatie gegeven over dit onderwerp. Kom luisteren waarom voedselcombinaties een leven drastisch kunnen veranderen. Waarom moet men juist niet lijnen. Dat verstoort de 'keten van gezondheid' mensen hebben leven lang last van het jojo-effect en gezondheidsklachten. Kosten 12,50 euro. Aanmelden en meer informatie via www.alsjehetnietmeerweet.nl of 06-37583634.
Lezing Oud Hoorn
HOORN - Frans van Iersel verzorgt zaterdag 14 oktober bij Vereniging Oud Hoorn een lezing over de ontwikkeling van de stad en het monumentenbeleid sinds 1917. De lezing vindt plaats in de Oosterkerk aan het Grote Oost 60 in Hoorn. Voorafgaand wordt de najaarsledenvergadering gehouden, aanvang 10.00 uur. Na afloop wordt op het pand dat een monumentenprijs krijgt, een gevelsteen onthuld.
Sigarenbandjes

BLOKKER - De heer Stuut verzorgt zondag 8 oktober - in samenwerking met Stichting Vonkvrij en de Sigarenbanden Koning - een ruilbeurs voor verzamelaars van lucifersmerken, sigarenbandjes en suikerzakjes. Deze beurs vindt plaats in De Nadorst, Westerblokker 171 in Blokker. De toegang bedraagt vijftig cent. Meer informatie: 0229-215681 of rstuut@lucifer-merken.nl.
Dorpsquiz

ZWAAG - Stichting Historisch Zwaag presenteert zondag 8 oktober in De Witte Valk aan de Dorpsstraat 175 in Zwaag voor de tweede keer een dorpsquiz. Een leuke, boeiende maar vooral leerzame manier om de geschiedenis van Zwaag te laten zien. Met veel foto- en filmbeelden wordt de quiz een happening van herkenbaarheid en discussie. Vragen worden op een groot doek geprojecteerd en beantwoord via stemkastjes. De quiz is voor jong en oud goed te doen. Aanvang 14.00 uur. De prijsuitreiking is rond 17.00 uur. Teams kunnen zich ter plekke inschrijven. De kosten zijn vijf euro per persoon. Sponsors en donateurs hebben voor twee personen vrij entree.
Onderwateronderzoek

HOORN - DE KNNV Hoorn/West-Friesland verzorgt maandag 9 oktober van 20.00 tot 22.00 uur in wijkcentreum Kersenboogerd in Hoorn (Brederodegracht 1) een lezing over onderwateronderzoek. De titel van de lezing is ‘Freediving in de Leidse grachten: adembenemend!’ De lezing wordt gegeven door Aaf Verkade, amateurbioloog en actief lid van KNNV Leiden e.o. In haar lezing neemt Aaf de aanwezigen aan de hand van foto's en filmpjes mee naar de Leidse onderwaterwereld. Maak kennis met zeelt Tout-est-Belle, Snoek-28 en meer dieren die Aaf de afgelopen jaren van heel dichtbij heeft bestudeerd. Meer informatie: https://onderwaterinleiden.nl .
Kleding- en speelgoedmarkt

HOORN - In wijkcentrum De Huesmolen vindt zaterdag 14 oktober van 11.00 tot 14.00 uur een kleding- en speelgoedmarkt plaats. Bewoners kunnen zelf hun kleding, speelgoed en boeken verkopen. Per persoon kunnen maximaal drie tafels gereserveerd worden. Reserveren kan via kledingmarktrisdam@netwerkhoorn.nl. Vermeld hierbij naam, adres, telefoonnummer en het aantal tafels.
Orgaandonatie

WERVERSHOOF - Annet Wood geeft woensdag 11 oktober een lezing over de gevolgen van orgaandonatie voor de donor. In deze lezing wordt niet ingegaan op het mogelijke succesverhaal van de getransplanteerden, maar wordt indringend gekeken naar de gevolgen die de keuze heeft op het aangaan van het donorschap. De lezing vindt plaats in dorpshuis De Onderdijk, Sportlaan 10 in Onderdijk/Wervershoof. Aanvang 20.00 uur (zaal open om 19.30 uur). Entree tien euro. Reserveren: lezing@ziggo.nl of 06-57337755.
Inspiratiebijeenkomst

HOORN - Jan Bert ter Steege verzorgt donderdag 12 oktober in Inloophuis Pisa aan de Draafsingel 59 in Hoorn een inspiratiebijeenkomst over het verhogen van vitaliteit. Toen Jan Bert (48) een paar jaar geleden werd geconfronteerd met de diagnose kanker overvielen hem uiteraard in eerste instantie de angst en het ongeloof. Vervolgens besloot hij de regie over zijn gezondheid, veerkracht en vitaliteit zelf in handen te nemen. Hij creëerde zijn eigen ‘overlevingsplan’. Een plan gebaseerd op 'positief denken' en 'de schouders eronder'. Naast reguliere medische behandeling, aangepaste voeding, meditatie en veel bewegen, volgde Bert destijds een workshop bij Wim Hof (the Iceman). Het verhaal van Hof intrigeerde hem en hij ging vervolgens dagelijks elke dag onder een koude douche. Bovendien startte Bert een project om, in de winter, elke week te gaan zwemmen in de Noordzee met een groep vrienden en belangstellenden. Dit alles heeft er voor Jan Bert in geresulteerd dat hij zich fit voelt en met volle teugen van het leven geniet. Graag wil hij anderen inspireren met zijn verhaal. De bijeenkomst is van 19.30 tot 21.00 uur. Aanmelden kan via administratie@inloophuispisa.nl. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage voor het inloophuis is van harte welkom.
Valpreventie
HOORN - Jaarlijks melden zich 88.000 ouderen bij de spoedeisende hulp na een valpartij. In 2016 stierven 3300 personen na een ongelukkige val of struikelpartij. Helaas is een botbreuk ook fnuikend voor de zelfstandigheid van ouderen. Bovendien duurt het naarmate we ouder worden langer om van een kneuzing of botbreuk te genezen. Omring verzorgt donderdag 12 oktober in het Rode-Kruisgebouw aan de Vredehofstraat in Hoorn een bijeenkomst over valpreventie. Onder leiding van een fysiotherapeut, een verpleegkundige en ergotherapeut krijgen ouderen naast belangrijke informatie ook oefeningen en trainingen. Aanvang 14.00 uur, entree drie euro (inclusief koffie/thee).
Herfstwandeling

OUDENDIJK - Eetcafé Les Deux Ponts in Oudendijk verzorgt zondag 8 oktober een herfstwandeling in de polders van het Werelderfgoed Beemster en Beetskoog. Struinend door het polderlandschap laat de gids de mooiste plekjes zien en genieten de wandelaars van de mooie herfstkleuren. De start is om 14.00 uur bij het café aan de Slimdijk 2. De wandeling is 8,4 kilometer lang. Kosten zijn 3,50 euro per persoon, kinderen tot twaalf jaar 1,50 euro. Meer informatie: 0229-541275.
Kransen

HOORN - Groei & Bloei afdeling Hoorn organiseert dit najaar drie keer op een donderdagmorgen een korte cursus 'Kransen', waarbij de cursisten drie keer met een zelfgemaakte krans naar huis gaan. Alle materialen worden verzorgd door de docente. De data zijn donderdag 12 oktober, 2 en 23 november. Locatie is de Blauwe Schuit, Vredehofstraat 7a in Hoorn. Opgave bij Tineke Out: groeibloeihoorn.workshops@gmail.com.
OtherWise
NIBBIXWOUD - Popkoor OtherWise zoekt enthousiaste nieuwe leden (sopranen, alten, tenoren en bassen) en houdt woensdag 11 en 18 oktober open (inloop)repetitieavonden. Het koor bestaat uit ongeveer 35 mannen en vrouwen. Het repertoire bestaat uit hedendaagse popmuziek (met bijvoorbeeld nummers van Anouk, Coldplay en Michael Bublé), maar ook evergreens van onder andere Abba, Queen en Sting. Dirigent is Frank Hoebe. Hij begeleidt het koor ook op piano. De open repetitieavonden zijn van 20.00 tot 22.00 uur in cultureel centrum Bessie aan de Dorpsstraat 60 in Nibbixwoud. Meer informatie: 0229-582926 of watermunt2@ziggo.nl.
Computerclub

ZWAAG - De Algemene Computerclub Hoorn (ACH) houdt elke tweede zaterdag van de maand een inloopdag tussen 10.00 en 16.00 uur. De eerstvolgende inloopdag is zaterdag 14 oktober in wijkcentrum de Cogge, Akkerwinde 44 in Zwaag. Hier kan iedereen terecht met computervraagstukken op software- en hardware-gebied. Deskundige leden staan klaar om te helpen. Voor leden is deze dag gratis, voor niet-leden is de toegang tien euro. Aanmelden kan via ach.hoorn.bestuur@gmail.com.
Storytrail

HOORN - Beleef de stadsgeschiedenis van Hoorn tijdens een bijzondere stadswandeling op zondag 15 oktober. Verhalenverteller Johannes van theatergroep Stadsavonturen is de gids. Hij wijst de weg door de bewogen historie van Hoorn en brengt de verhalen van de stad op meeslepende wijze tot leven. Deze Storytrail-stadswandeling Hoorn begint om 14.00 uur op de Rode Steen in Hoorn, bij het standbeeld van J.P. Coen. Reserveren is noodzakelijk: www.storytrail.nl/stadswandeling-hoorn. Reserveer nu met de kortingscode STORYTRAIL7BS421R .
Taizé-viering

WESTWOUD - Taizé Westfriesland verzorgt zondag 15 oktober een Taizé-viering in de PKN-kerk van Westwoud aan de Dr. Nuijensstraat 24. Aanvang 19.30 uur. Naast de iconen van vriendschap en die van barmhartigheid, staat het kruis centraal dat in Taizé bij de gebedsvieringen wordt gebruikt. Zoals gebruikelijk heeft de viering een meditatief karakter. Taizé-liederen worden afgewisseld met stiltes en korte teksten. Een oase van rust en bezinning in een hectische wereld. Meer informatie: www.taizewestfiesland.nl.
Bassie en Bobo

OOSTERBLOKKER - Voor badkamerzangers, zangers in de auto, bruiloftzangers, valse zangers en een ieder die blij wordt van zingen, organiseert Cultureel Centrum Pancratius in Oosterblokker zondag 15 oktober een meezingmiddag onder leiding van Bassie en Bobo. Het publiek kiest een lied uit de bundel en onder leiding van Bassie en Bobo zingt iedereen mee. De middag duurt van 15.00 tot 17.00 uur. Pancratius is te vinden aan de Oosterblokker 98. Entree is 3,50 euro p.p., kinderen onder de twaalf jaar hebben vrij entree. Reserveren: info@ccp.nu of 06-27076702. Kaarten zijn ook aan de deur verkrijgbaar.
Gebakken meeuw

WESTWOUD - Toneelvereniging D.E.N.E.G. speelt dit jaar 'Gebakken meeuw' van toneelgroep Het Volk. Bij een ernstig ongeluk met een kabelbaan in de Dolomieten in Italië komen drie zwagers om. In 'Gebakken meeuw' ontmoeten zij elkaar weer in het Hiernamaals. Dit stuk is zaterdag 21 oktober om 20.30 en zondag 22 oktober om 15.00 uur te zien in De Schalm, Doctor Nuijensstraat 14b in Westwoud. Kaarten kosten 8,50 euro per stuk. Deze zijn verkrijgbaar via deneg@aol.nl, 06-30820201 (tussen 18.00 en 19.00 uur) of aan de zaal.
Byzantijnse kerkmuziek

HOORN - In de Koepelkerk aan het Grote Noord in Hoorn vindt zondag 15 oktober het laatste Koepelconcert van 2017 plaats. Publiek kan luisteren naar Byzantijnse kerkmuziek en orgelmuziek van Arvo Pärt. Uitvoerenden zijn het Byzantijns Koor Indrik onder leiding van Serge Latychev, organist Mark Heerink en de alt Mariëtte van Berkum. Indrik is een gemengd koor dat zich toelegt op de vertolking van de gezangen van de Byzantijnse ritus volgens de traditie van de Oosters-orthodoxe kerken. Voor de Estse componist Arvo Pärt is de kerkmuziek van de Oosters-orthodoxe kerken een grote inspiratiebron en zijn orgelwerken laten zich dan ook uitstekend combineren met de Byzantijnse kerkmuziek. Het concert begint om 15.30 uur. De toegang is gratis toegang en er is een collecte na afloop.
Kleindierententoonstelling
BERKHOUT - EWKC&PV (Eerste Westfriese Konijnenfokkers Club en Pluimveehouders Vereniging) presenteert van donderdag 19 tot en met zaterdag 21 oktober haar kleindierententoonstelling bij Neefjes Tulpen aan het Oosteinde 114 in Berkhout. Veel fokkers uit de regio zenden circa driehonderd konijnen, cavia's, (dwerg)hoenders en sierduiven in. Donderdag worden de dieren door ervaren keurmeesters beoordeeld. De resultaten worden op beoordelingskaarten genoteerd, die tijdens de tentoonstelling boven de kooien hangen. Aan het eind van de dag zijn de kampioenen bekend. Vrijdag en zaterdag is het 'showtime'. De toegang is gratis. Openingstijden: donderdag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Meer informatie: www.ewkc-pv.nl.
Ambulancedienst

HOORN - In het personeelsrestaurant van het Westfriesgasthuis in Hoorn vindt donderdag 19 oktober een gecombineerde Hart- en Vaatpunt- plus Longpunt-middag plaats. Het thema deze middag is '112 Help, de Ambulancedienst. Wat nu en hoe verder?. Een verpleegkundige van de ambulancedienst vertelt. Inloop vanaf 14.45 uur, het programma begint om 15.00 uur. Aanmelden is gewenst en kan via Greet Hoffman-Weijtze, 0229-561591 / greethoffman-weijtze@ziggo.nl of Nancy Evers, njevers@quicknet.nl. De toegang is gratis. Aan bezoekers wordt gevraagd geen geurtjes te gebruiken, omdat long- of astmapatiënten daar last van kunnen hebben.
Muziek in kerk

BERKHOUT - Jonkvrouw presenteert zondag 22 oktober haar muzikale programma voor jong en oud in de Berkhouter kerk, Kerkebuurt 172 in Berkhout. Het programma wordt geopend door zangeres en theatermaker Ageeth de Haan voor de allerkleinsten. Zij brengt om 11.00 uur haar show 'Zingen over mooie dingen', voor kinderen tussen de twee en zes jaar. Entree is tien euro. Reserveren met Code 22OKT11. Om 15.00 uur betreedt Fuse het podium. Deze groep is al twee jaar het huisensemble van Podium Witteman dat elke zondagmiddag uitgezonden wordt bij de NPO1. Fuse brengt muzikale invloeden bij elkaar in een unieke mix van klassiek, jazz, pop en rock. Entree 22,50 euro. Reserveren met Code 22OKT15. Kaarten zijn te reserveren door het totaalbedrag over te maken op de rekening van Jonkvrouw; NL26INGB 000 801 8348 met vermelding van naam en code van het concert. Meer informatie: www.jonkvrouw.net en www.berkhouterkerk.nl.
Minder piekeren

HOORN - GGZ Noord-Holland Noord verzorgt donderdag 26 oktober een informatieavond over minder piekeren. De bijeenkomst is van 19.00 tot 21.00 uur aan de Maelsonstraat 1 in Hoorn. Iedereen piekert wel eens. Wanneer mensen veel piekeren en problemen maar niet los kunnen laten, kunnen zij onrustig of gestrest worden. Het piekeren kan in de weg gaan staan van de dagelijkse bezigheden. Tijdens de bijeenkomst worden onder meer tips gegeven om minder te piekeren. De lezing wordt gegeven door mevrouw I. Floris, sociaal psychiatrisch verpleegkundige / praktijkondersteuner (POH) Vicino. Een ervaringsdeskundige van RCO de Hoofdzaak vertelt hoe het is om te leven met piekerklachten en welke hulp doeltreffend is. Entree is drie euro. Reserveren is gewenst en kan via de receptie van GGZ Noord-Holland-Noord, locatie Hoorn: 088-6565010. Meer informatie op www.ggz-nhn.nl/agenda .
Voci d’ Angeli

BLOKKER - Het a capella-koor Voci d’Angeli vertolkt overwegend liederen uit de renaissance en barok. Dit seizoen wordt het repertoire aangevuld met muziek van Felix Mendelssohn-Bartholdy en Thomas Tallis. Het koor hoopt het komend jaar haar twintigjarig jubileum met een concert te vieren. Voci boogt op een jarenlange vaste kern, maar voor de balans kunnen de sopranen, tenoren en bassen wat versterking gebruiken. Een zanger per partij is heel welkom! Belangstellenden kunnen vier repetities gratis bijwonen alvorens te beslissen definitief lid te worden. De repetities zijn op de donderdag van 19.30 tot 21.30 uur in het kerkje op de hoek van de Kolenbergstraat en de Westerblokker in Blokker. Aanmelden kan voor 1 november via www.vocidangeli.nl. Of kom langs om de sfeer te proeven! Meer informatie: Marian Meyles, 06-49976415.
Collectanten gezocht

HOORN - Het Leger des Heils zoekt collectanten in Hoorn voor de jaarlijkse deur-tot-deurcollecte. De collecte wordt gehouden van 27 november tot en met 2 december. De opbrengst van de collecte wordt gebruikt voor het sociaal maatschappelijk werk van het Leger des Heils. Aanmelden? Ga dan naar www.legerdesheils.nl/collecte of bel met 036-5398175.

Artikel geplaatst op zaterdag 07 oktober 2017 - 06:00Reacties (0)


Reageer

Hoorn
Kort nieuws KoersbalHOORN - In wijkcentrum De Huesmolen in Hoorn zijn nog enkele plekken vrij bij de koersbalgroep op de dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur en woensdag van 10.00 tot 12.00 uur. Koersbal is zeer geschikt voor senioren die naast eenvoudig en rustig bewegen ook van een beetje wedstrijdspanning houden. De... Dier van de Week HOORN - Rudy is een lieve, gecastreerde kater van circa twee jaar oud. Deze imposante kerel is gevonden in Medemblik en zijn eigenaar heeft zich vreemd genoeg nooit gemeld. Hierdoor is helaas niets bekend over zijn achtergrond, maar in elk geval is Rudy dol op aandacht en knuffelen! Wie geeft... D’r op uit MuziekBerkhout- Zon 10 dec - Kerstconcert door pianist Jan Vayne en zangeres Petra Berger in de Berkhouter kerk, Kerkebuurt 172. Aanvang 15.00 uur. Reserveren: www.petraberger.nl/agenda . Oosterleek- Zon 10 dec - Back to the sixties-middag in Herbergh 't IJsselmeer, met een optreden van rock-'n-rollband The Blue Bandits. Aanvang 14.30 uur,... ‘Niet ingewikkeld, maar gewoon normaal doen’
Gezonde Dutchies gaan voor gezond, simpel en snel
ZWAAG / ASSENDELFT - Ze leerden elkaar elf jaar geleden kennen als collega’s in de uitzendbranche. Hun gezamenlijk passie voor voeding en gezondheid zorgde voor genoeg gespreksonderwerpen en uiteindelijk voor een samenbundeling van hun krachten. Denise (33) uit Assendelft en Mirella (34) uit Zwaag presenteren onder de naam ‘Gezonde Dutchies’...
Heijmans en De Flierefluiter vinden elkaar ZWAAG - "Dit worden prachtige tuinen. Wat hier gezaaid of geplant wordt, gaat groeien als riet in de slootkant." Arie Schouten, een van de actieve oude rotten van de matchgroep van de Westfriese Uitdaging, heeft een prachtig contact gelegd tussen bedrijfsleven en een maatschappelijke organisatie. Wegenbouwer Heijmans leverde stoepranden en... Mevrouw Maassen viert honderdste verjaardag HOORN - Locoburgemeester Theo van Eijk bracht zaterdag 2 december een bezoek aan mevrouw Maassen in Westerhaven in Hoorn. Zij vierde deze dag haar honderdste verjaardag. Mevrouw Maassen is op 2 december 1917 geboren in Hoorn, een echte Horinese dus. Gedurende haar leven heeft mevrouw Maassen op meerdere adressen gewoond... Zonnebloem HOORN - De Zonnebloem Hoorn, afdeling Risdam Zuid/Nieuwe Steen zoekt nieuwe bestuursleden. Het is een afdeling van gemiddeld twintig enthousiaste vrijwilligers die zich inzetten voor veel mensen middels bezoek of activiteiten. In het dagelijks bestuur is vernieuwing nodig: een voorzitter en een secretaris. Meer informatie bij H. Hakhoff, telefoon 0229-236981... Kerstmarkt SCHARWOUDE - In Meerzicht aan de T. v.d. Meerstraat in Scharwoud verzorgt Vereniging Meerzicht zondag 10 december een kerstmarkt. Kerstspullen, kerststukken,. theesoorten, chocola, honing, oliebollen; er is van alles verkrijgbaar. Ook is er een loterij waarmee diverse prijzen te winnen zijn. Kinderen kunnen tegen een kleine vergoeding een leuke workshop...

Treinen op bezoek bij de Zwaluw

OOSTERBLOKKER - De leden van de modelspoorclub Alkmaar en oma Els en opa Bert Dubbelman kwamen een jaar geleden naar Enkhuizen om kinderen met een beperking een unieke ervaring te geven. Dit jaar kwamen ze opnieuw en nu op de nieuwe groep: de Zwaluw in Oosterblokker. De Zwaluw is een...
The Tibbs in Manifesto HOORN - The Tibbs - in 2012 opgericht door een groep fervente northern soul- en funkliefhebbers - treedt zaterdag 16 december op in Manifesto, Holenweg 14c in Hoorn. Vorig jaar verscheen op het fameuze Italiaanse label Record Kicks het album van The Tibbs: 'Takin’ Over'. De eerste single (Next Time... Rapworkshop als verbinding tussen thuis en school
Tabor College d'Ampte investeert in preventieve jeugdzorg
HOORN - Op Tabor College d'Ampte in Hoorn krijgen tien leerlingen twaalf weken lang een workshop rappen. De rapworkshop wordt georganiseerd in samenwerking met het Jongerenwerk Hoorn. Er is een docent uit Amsterdam gekomen en er is een samenwerking met artiesten en producers. Het is een investering die de school...
Schaken voor beginners bij Caïssa-Eenhoorn ZWAAG - De Hoornse schaakclub Caïssa-Eenhoorn wil de schaaksport promoten en biedt daarom van 9 januari tot en met 27 februari een beginnerscursus aan in De Kreek, Meetketting 1-3 in Zwaag. De deelnemers krijgen op acht dinsdagavonden les tussen 19.00 en 20.00 uur en kunnen elke cursusavond vanaf 20.00 uur... Lijda and the Shakers HOORN - De Hoornse formatie Lijda and the Shakers treedt zondag 17 december op in café J.P. Coen aan de Veemarkt in Hoorn. De groep brengt ballads, rock-, blues- en countrynummers uit de jaren zestig, zeventig en tachtig. Het optreden begint om 17.00 uur, de toegang is gratis.

'Niet van plan om ze allemaal te tellen'
Rob Stuut verzot op lucifersetiketten en sigarenbandjes

HOORN - 'Zijn' kamertje op de eerste verdieping in huis staat helemaal vol met ordners, keurig gesorteerd op jaartal naast elkaar. Rob Stuut (71) uit Hoorn verzamelt al zo'n achttien jaar lucifersetiketten en daarnaast ook sigarenbandjes. Hij nam de verzameling lucifersetiketten over van zijn vader, die het weer van zíjn...
Kort nieuws Kerstkoor HOORN - In de Koepelkerk aan het Grote Noord 15 in Hoorn vindt zondag 24 december (kerstavond) om 18.00 uur een viering voor kinderen plaats. Voor deze avond wordt een gelegenheidskoor geformeerd waaraan kinderen kunnen deelnemen. Kinderen tot ongeveer tien jaar zijn van harte welkom om te komen zingen.... Dier van de Week HOORN - Loki is een gecastreerde Pointer-reu van vier jaar oud. Het is een vrolijke allemansvriend die iedereen aardig vindt. Hij speelt graag met andere honden. Hij kan goed mee in de auto maar hij vindt het ook geen probleem om eventjes alleen thuis te blijven. In huis is Loki... D’r op uit MuziekOosterleek- Zon 3 dec - Irish folkmiddag in Folkclub Oosterleek (Herbergh 't IJsselmeer) met muziek van de formatie 4SomeFolk. Aanvang 14.30 uur, entree 6 euro (kinderen hebben gratis toegang). Meer info: 0229- 503150.Hoorn- Programma Manifesto, Holenweg 14c: don 7 dec DonderPopCafé, met optredens van het Hoornse Songwriters Gilde i.s.m. Muziekschool... Groenere tuinen in Hoorn HOORN - Milja van Rijswijk uit de Risdam in Hoorn heeft symbolisch een eerste plantje in haar tuin gezet, als vervanging voor straatklinkers. Dit deed ze donderdag 30 november samen met wethouder Samir Bashara. Zij is een van de bewoners die aan de gemeente hebben gevraagd mee te doen met... Licht in donkere dagen BLOKKER - In deze donkere dagen zorgen flakkerende kaarsjes voor warmte en gezelligheid. Het is extra leuk om een zelfgemaakte kaars aan te steken. Op de doe-middag Kaarsenmagie bij MAK Blokweer op zondag 17 december kunnen kinderen kaarsvet laten smelten en weer stollen om zo een prachtige kaars te toveren!... Brassband HOORN - De Hoornse Brassband trakteert liefhebbers zaterdag 9 december om 20.00 uur op frisse, lichte muziek uit de jaren zestig. De Hoornse Brassband laat in Het Huis Verloren aan de Kerkstraat 10b in Hoorn horen hoe de hits van toen nu zouden klinken. Entree is 7,50 euro. Zelf meespelen...