Rodi

Kort nieuws

Kerstkoor

HOORN - In de Koepelkerk aan het Grote Noord 15 in Hoorn vindt zondag 24 december (kerstavond) om 18.00 uur een viering voor kinderen plaats. Voor deze avond wordt een gelegenheidskoor geformeerd waaraan kinderen kunnen deelnemen. Kinderen tot ongeveer tien jaar zijn van harte welkom om te komen zingen. Er wordt gerepeteerd tot de kerst in het Stilte Centrum van de Koepelkerk op de woensdag van 15.30 tot 16.15 uur. Het koor staat onder leiding van Monique de Meza en Mark Heerink. Meer informatie: Monique de Meza, mm.de.meza@tabor.nl of 06-16370778.
Goede-doelenmarkt

HOORN - Diverse organisaties die de gemeenschap in Hoorn beter en mooier wil maken, presenteren zich zaterdag 9 december om 12.00 uur tijdens de goede doelenmarkt in de Cyriacus- en Franciscuskerk aan het Grote Noord. De goede doelen bieden demonstraties aan, mooie producten, een goed gesprek, lekkere etenswaren en interactieve uitleg. Dit alles wordt omlijst met live muziek op piano, orgel en zang.
Koersbal
HOORN - In wijkcentrum De Huesmolen in Hoorn zijn nog enkele plekken vrij bij de koersbalgroep op de dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur en woensdag van 10.00 tot 12.00 uur. Koersbal is zeer geschikt voor senioren die naast eenvoudig en rustig bewegen ook van een beetje wedstrijdspanning houden. De kosten zijn 8,50 euro per maand, inclusief een kopje koffie of thee. Kom een keer een kijkje nemen! Meer informatie: 0229-234390.
IJsbaan Roode Steen
HOORN - De Roode Steen in Hoorn is van donderdag 7 december tot en met zondag 7 januari omgetoverd tot een winters ijstafereel. Hier wordt een 250 vierkante meter grote ijsvloer aangelegd. Het geheel krijgt een nostalgische uitstraling midden op een fraai verlichte Roode Steen. De afgeschermde boarding geeft aan jong en oud de mogelijkheid om de eerste slagen op het ijs te zetten. Er is bewust gekozen voor een niet-overdekte baan. Door middel van lichtslingers krijgt de Hoornse ijsbaan de allure en uitstraling van een knus en sfeervol kerstevent. Ook komt er een aparte tent voor de koek en zopie. Ook zijn gedurende het event schaatsen beschikbaar. De ijsbaan is een gezamenlijk initiatief van Stichting de Roode Steen en 'Ik Hou van Hoorn'. Aan wethouder Ben Tap de eer om de ijsbaan 7 december feestelijk te openen!
Kerstconcert Spiro Musica

ZWAAG - In de dorpskerk aan de Kerkelaan 8 in Zwaag verzorgt Spiro Musica zaterdag 9 december om 20.00 een adventconcert. Op het programma staat muziek van onder andere Ruther, Purcell en Britten. Kaarten kosten tien euro per stuk (inclusief een glaasje glühwein na afloop). Kinderen tot veertien jaar hebben vrij entree. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.spiromusica.nl of aan de deur.
Kunst

HOORN - Onder de noemer 'Samen kijken naar kunst' verzorgen De Blauwe Schuit en de Bibliotheek Hoorn kunstlezingen op maandagmiddag in de bibliotheek. Kunsthistorica Juliette Verhofstad neemt deelnemers wekelijks mee op kunstreis langs diverse onderwerpen. De lezingen zijn bedoeld voor kunstliefhebbers in Hoorn en omstreken die hun kennis over kunst willen verdiepen. Alle lezingen zijn van 14.00 tot 15.30 uur en vinden plaatst in Bibliotheek Hoorn aan de Wisselstraat 8. Data: 4 december 'De Bergense School' en 11 december 'Japanse kunst & architectuur: oud en nieuw'. Aanmelden voor de lezingen vooraf is gewenst, maar niet verplicht. Stuur een e-mail naar inschrijven@blauweschuit.nl o.v.v. naam en het aantal personen. Kosten zijn vijf euro per lezing. Betaling vindt contant plaats voorafgaand aan de lezing. Koffie en thee worden verzorgd.
Kerstconcert Heilige Matteüsparochie

WESTWOUD - In de Sint Martinuskerk in Westwoud is zondag 10 december een kerstconcert met koormuziek en samenzang waaraan vier koren van de Heilige Matteüsparochie deelnemen: Marcanto onder leiding van Gerard Arendsen, Zingenderwijs onder leiding van Jan Vlaar, Grote Waalkoor onder leiding van Alwies Cock en Eigenwijs onder leiding van Ruwald Diderich. Aan dit concert verlenen verder ook medewerking de trompettisten Jurre Terhorst en Rinus Lakeman en de organisten Marianne Habets en Mark Heerink. Het concert begint om 15.00 uur en duurt tot ongeveer 18.00 uur. In de pauze is er koffie, thee en glühwein. Het adres van de kerk is Dr. Nuijensstraat 78. De toegang is gratis en na afloop is er een collecte. Maar informatie: Mark Heerink, m.heerink@planet.nl of 06-23400843.
Orgelconcert

VENHUIZEN - Willeke Smits geeft vrijdag 15 december om 20.00 uur een orgelconcert op het Pels & Van Leeuwen-orgel in de hervormde kerk in Venhuizen. Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten zijn vanaf een half uur voor aanvang in de kerk verkrijgbaar à tien euro. Kinderen tot twaalf jaar betalen vijf euro. Verdere informatie: orgel.venhuizen@gmail.com of kijk op www.zingenenzo.com.
Wereldwinkel Hoorn
HOORN - De vrijwilligers van Wereldwinkel Hoorn aan de Kruisstraat 20 staan weer klaar om het werk van sint en piet makkelijk te maken door een groot assortiment leuke, originele en betaalbare cadeautjes uit derdewereldlanden aan te bieden. En natuurlijk worden die dan ook nog ingepakt in vrolijk sinterklaaspapier. Ook aan het kerstfeest is gedacht. Er zijn allerlei fairtrade-kerstartikelen te koop zoals kerststalletjes, boomversiering, raamhangers, kerstversiering, kaarsen en kerstkaarten van Floris (gerecycled papier), Unicef en Amnesty International.
Shorttrack

HOORN - Op IJsbaan De Westfries aan de Westfriese Parkweg in Hoorn wordt vrijdag 8 december de eerste van een drietal Shorttrack Interclub Fun Games georganiseerd. De organisatie van de eerste wedstrijd is in handen van Shorttrack Hoorn. In de komende weken worden gelijksoortige wedstrijden gehouden in Haarlem en Alkmaar. Het doel van deze wedstrijden is om shorttrackers uit heel Noord-Holland van alle leeftijden en alle niveaus gezamenlijk te laten sporten. Shorttrack is namelijk een tak van de schaatssport die zich hiervoor goed leent. Een wedstrijd kan verreden worden op zowel vaste als shorttrackschaatsen. De eerste wedstrijd start om 18.45 uur. Beschermende kleding is te huur. Meer informatie: Anouk Karel, 06-31097860 of info@shorttrackhoorn.nl.
Cyrano
HOORN - Toneelgroep Drie Maal Plankenkoorts speelt vrijdag 8 december om 20.30 uur de voorstelling Cyrano in Theater Het Pakhuis, Onder de Boompjes 21 in Hoorn. Iedereen kent de man met de imposante neus. Het klassieke verhaal over Cyrano de Bergerac. Maar het gaat over zoveel meer, en is nog altijd actueel. Drie Maal Plankenkoorts duikt vol overgave in dit heldenepos en maakt er een geheel eigen voorstelling van. Humor en tragiek strijden om voorrang in een romantisch verhaal over schoonheidsidealen, waardigheid en bedrog, maar bovenal: de liefde. Kaarten reserveren: www.pakhuishoorn.nl.
Crowdfunding voor concert

MEDEMBLIK - De Stichting Bonifaciuskerk Medemblik wil graag een uniek klassiek orkestconcert op zaterdagavond 3 februari 2018 mogelijk maken met medewerking van dirigent Jan Laan, een orkest van professionele musici en de jonge Medemblikker concertpianist Ramon van Engelenhoven. Tijdens dit concert worden twee werken van Beethoven, de 7e symfonie én het 4e pianoconcert, uitgevoerd. Het concert vindt plaats in de Bonifaciuskerk in Medemblik. De stichting kan dit niet alleen bekostigen en is daarom een crowdfundingsactie via www.hetluktons.nl begonnen om dit concert financieel (verantwoord) te kunnen organiseren en faciliteren. Bijdragen vanaf tien euro zijn van harte welkom. De actie loopt tot 10 december. Meer informatie: www.bonifaciusmedemblik.nl.
Snert-winterwandelingen

OUDENDIJK - Eetcafé Les Deux Ponts aan de Slimdijk 2 in Oudendijk verzorgt zondag 10, 17 en vrijdag 29 december snert-winterwandelingen. De gids laat de mooiste plekjes van de veenpolder Beetskoog en Werelderfgoed Beemster zien. Start 13.30 uur. De wandeling is ongeveer 8,4 kilometer lang. Kosten: 3,50 euro per persoon, kinderen tot twaalf jaar 2 euro. Meer informatie en reserveren: 0229-541275.
Sportdebat

HOORN - Het Hoorns SportCollectief nodigt alle tachtig Hoornse sportverenigingen én de lokale politiek uit het gesprek aan te gaan om te spreken over de kracht van sport. Dit Hoornse Sportdebat vindt maandag 11 december om 20.00 uur plaats in Sportcentrum Hoorn. Het sportcampagneteam van het Hoorns SportCollectief heeft de ambitie dat in de gemeente Hoorn sport een goede positie heeft in het coalitieakkoord dat na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 gevormd wordt. De politieke partijen en de sportclubs krijgen deze avond de kans hun standpunten naar voren te brengen. De vraag staat centraal hoe de sport in Hoorn kan bijdragen aan een gelukkigere, gezondere en slimmere samenleving. In een spannend debat wordt duidelijkheid gevraagd van de Hoornse politiek over hun visie op sport en sportverenigingen. Sportverenigingen krijgen de kans op te komen voor hun belangen. Gespreksleiders deze avond zijn Ted van der Bruggen en Hidde Sijbrands.
Alzheimer Café

HOORN - Alzheimer Café Hoorn houdt woensdag 13 december een bijeenkomst in De Zaagtand, Sint Eloystraat 106 in Hoorn. Het onderwerp deze middag luidt: ‘Wat vind IK ervan?’. Gespreksleider is Jeanet Lakeman. Koffie en thee staan om 14.30 uur klaar. Het programma start om 15.00 uur. De toegang is gratis. Bezoekers hoeven zich niet van tevoren aan te melden. Meer informatie: Jeanet Lakeman, jlakeman@omring.nl of 0229-291800.
Ontmoetingen

HOORN - 'Onvergetelijke ontmoetingen' is een activiteit voor Hoornse inwoners met geheugenverlies of (beginnende) dementie. Indien gewenst kan de mantelzorger meekomen, maar dit is niet noodzakelijk. Zij kunnen vanaf dinsdag 12 december in wijkcentrum Kersenboogerd terecht voor het leggen van contacten, emotionele steun, informatie en advies en voor een leuke vrijetijdsbesteding. De groep in de Kersenboogerd is op dinsdag van 10.00 tot 13.00 uur. Doorlopend kunnen nieuwe deelnemers zich aanmelden. Deelname kost vijf euro per persoon, inclusief consumpties en lunch. Meer informatie bij Nanda Leeuw, bereikbaar in wijkcentrum De Zaagtand, Sint Eloystraat 106 in Hoorn, 0229-855700 of n.leeuw@netwerkhoorn.nl. Kijk ook op www.netwerkhoorn.nl.
Kiekendieven
HOORN - Madeleine Postma (medewerker Werkgroep Grauwe Kiekendief) verzorgt maandag 11 december om 20.00 uur een lezing in wijkcentrum Kersenboogerd, Brederodegracht 1 in Hoorn. Zij neemt de aanwezigen mee op reis met de kiekendieven. Eerst komen de algemene kenmerken van de verschillende soorten kiekendieven aan bod. Daarna gaat Madeleine in op de meer specifieke kenmerken. De zaal is om 19.45 uur open. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
Werkzoekenden

HOORN - Anita Kreeftmeijer organiseert, als vrijwillige eventmanager bij de Broekriem, een workshop voor actieve werkzoekenden. Vrijdag 15 december vindt van 10.00 tot 12.30 uur in de bibliotheek aan de Wisselstraat 8 Hoorn de workshop 'Het merk JIJ' plaats, verzorgd door loopbaancoach Marit Visser. In deze interactieve workshop leren de werkzoekende zich te onderscheiden op de arbeidsmarkt en/of het sollicitatiegesprek. Deelname is gratis, er is alleen een bijdrage van 1,50 euro voor de koffie en thee. Opgave via www.debroekriem.nl.
Kerstmiddag

MIDWOUD - Seniorenvereniging Noorder Koggenland houdt zondag 17 december de traditionele kerstmiddag in de Post, Tripkouw 28 in Midwoud. Deze middag is er een optreden van Ina Broekhuizen-Slot. Zij heeft van de West-Friese taal min of meer haar levenswerk gemaakt en laat de aanwezigen horen hoe mooi je de gebeurtenissen van het leven kunt verwoorden. De verhalen van Ina worden omlijst door muziek van accordeoniste Clazien Visser. De middag begint om 14.00 uur. Er is ook een kerstmaaltijd, verzorgd door de Post. Wie vegetarisch is of een dieet volgt, kan dit bij opgave melden. Opgeven kan bij Henny Ramakers, Populierenlaan 34 in Abbekerk. Telefoon: 0229-581817. De kosten bedragen per persoon 20 euro (inclusief de maaltijd, koffie en een drankje). Niet-leden kunnen het middagprogramma bijwonen. De kosten zijn dan 12,50 euro. Introducés die het hele programma willen meemaken betalen 25 euro. Het bedrag kan overgemaakt worden op NL70 RBRB 0944 3704 03, t.n.v. Seniorenvereniging Noorder Koggenland, o.v.v. kerstmiddag.
Ontbijt voor Senioren

HOORN - Herberg Hoorn organiseert in samenwerking met ‘Kerst op het Plein’ zondag 17 december een bijzonder ontbijt voor senioren. Net als Herberg Hoorn staat ook dit ontbijt geheel in het teken van ontmoetingen. Het ontbijt vindt plaats in de verwarmde tent die voor Kerst op het Plein op de Noorderveemarkt staat opgesteld. Er is livemuziek met optredens van het Carol Inn Choir en zangduo Dick & Melissa. De aanvang is om 10.00 uur en deelname is gratis. Aanmelden kan vanaf nu bij Monique Oostendorp via moniqueoostendorp@live.nl.
Workshop songwriting

HOORN - Muziekschool Boedijn en poppodium Manifesto bieden in 2018 workshops songwriting aan voor beginnende en gevorderde muzikanten. Danny van Tiggele, gitarist van de band 'Mister & Mississippi', begeleidt gedurende drie avonden aspirant of gevorderde songwriters tijdens deze workshop. De workshops zijn op donderdagavonden vanaf 20.00 uur en wel 8, 15 en 22 februari. De week erna, 1 maart, krijgen de deelnemers de mogelijkheid om hun nieuwe nummer te spelen op het DonderPopCafe! (is niet verplicht). Aanmelden en meer informatie bij Efraim van Veen via e.v.veen@netwerkhoorn.nl of 06-18634913.

Artikel geplaatst op zaterdag 02 december 2017 - 06:00Reacties (0)


Reageer

Hoorn
Kort nieuws MaatjesHOORN - Stichting Netwerk in Hoorn is onder andere in de wijk Grote Waal op zoek naar maatjes. Zij kunnen maatje worden voor iemand die wekelijks of tweewekelijks wat extra aandacht, ondersteuning of begeleiding nodig heeft. Dat kan op heel veel manieren: samen koffie drinken, bijpraten, wandelen, boekhouden, administratie ordenen...

'Maak het verschil voor mensen met dementie'
Honderd van Hoorn: in één jaar tijd honderd vrijwilligers erbij

HOORN - Alle huishoudens in Hoorn, Blokker en Zwaag ontvangen vanaf 18 december 'Een uitnodiging om niet te vergeten' in de bus. Deze kaart komt van Vrijwilligerspunt, dat in samenwerking met gemeente Hoorn, MEE & de Wering, Stichting Geriant, Omring en Wilgaerden op zoek gaat naar vrijwilligers die zich willen...
Dier van de Week HOORN - Minoes is een lieve, gesteriliseerde poes van vijf jaar oud. Ze is in het asiel terechtgekomen doordat haar eigenaar wegens gezondheidsproblemen niet meer voor haar kon zorgen. Minoes is een vriendelijke en vrij rustige poes die tegen je 'praat'. Met de oude rustige hond in huis kon ze... D’r op uit MuziekHoorn- Zon 17 dec - Optreden Lijda and the Shakers in café J.P. Coen aan de Veemarkt. Aanvang 17.00 uur, vrij entree.Enkhuizen- Zon 17 dec - Lakeside Stories in de Drommedaris, Paktuinen 1. Deze middag een optreden van Ivo Bernard uit Bloemendaal en Matthijs Laan uit Wervershoof. Aanvang 15.00 uur,... Oudejaarsconference in Het Pakhuis HOORN - In Theater Het Pakhuis, Onder de Boompjes 21 in Hoorn, is woensdag 27 december om 20.30 uur een echte oudejaarsconference te zien. Arie Vuyk brengt zijn programma 'Vooruit, we gaan terug' op de planken. Kaarten kosten elf euro per stuk en zijn te reserveren via www.pakhuishoorn.nl. Nieuwe datum Hoorns Sportdebat HOORN - Het geplande Hoorns Sportdebat dat maandag 11 december zou plaatsvinden, werd vanwege de ernstige weerswaarschuwingen verplaatst. De nieuwe datum is woensdag 10 januari om 20.00 uur, weer in Sportcentrum Hoorn. Hidde Sijbrands, één van de organisatoren namens het Hoorns SportCollectief, vertelt: "Onder dergelijke omstandigheden zou de opkomst geringer... Winters tafereeltje in hartje Hoorn HOORN - Een sfeervolle verlichte kerstboom van twaalf meter hoog én een ijsbaan op de Roode Steen; het plein in de Hoornse binnenstad ziet er sinds 7 december extra feestelijk en winters uit. De kerstboom - afkomstig uit de Ardennen - is voorzien van maar liefst 12.500 lampjes! Wethouder Tap... Kerstmiddag bij Seniorencircuit HOORN - Duo Passie biedt een muzikaal kerstprogramma tijdens het Seniorencircuit donderdag 21 december in wijkcentrum De Huesmolen. Het repertoire van Duo Passie bestaat uit instrumentele nummers op de accordeon, afgewisseld met Nederlandstalige zang en kerstgedichten en -gedachten. De middag is van 14.00 tot 16.00 uur. Entree is vier euro.... Burgemeester sluit drugswoning in Zwaag ZWAAG - Burgemeester Nieuwenburg heeft dinsdag 12 december een drugswoning aan de Stolphoeve in Zwaag voor drie maanden gesloten. In de woning was een professionele hennepkwekerij actief en werd illegaal stroom afgetapt. De sluiting is gebeurd op grond van de Opiumwet en het gemeentelijke Damoclesbeleid. Met de sluiting wordt de... Kerstconcert Hoorns Kamerkoor HOORN - Het Hoorns Kamerkoor geeft zondag 17 december een kerstconcert in de schutterijzaal van het Westfries Museum in Hoorn. Het concert wordt twee keer uitgevoerd, om 15.00 en om 16.00 uur. Dit jaar heeft het Hoorns Kamerkoor onder leiding van Arnold Bakker een mooie mix van oude, moderne, bekende... Albumrelease Jawek Kamstra in Het Pakhuis HOORN - Wie heeft 'm ook, een rommellade? Een la vol onbetaalbare rekwisieten van hoofdstukken uit het leven? Met Fishing for Souls brengt de in Amsterdam wonende Horinees Jawek Kamstra het muzikale equivalent van zijn rommella. Fishing for Souls is een verzameling liedjes die zich door de jaren in zijn... Verbouwing Molshoop MAK Blokweer BLOKKER - De benedenverdieping van het bezoekerscentrum van MAK Blokweer, de Molshoop, wordt begin 2018 verbouwd. Hierbij worden het MAK-café en de bijbehorende bezoekersruimte geheel vernieuwd. De oude, 'onderaardse' inrichting moet plaats maken voor een nieuw thema: 'water en lucht'. Eind februari opent de vernieuwde Molshoop zijn deuren. Van buiten... Kerstcadeautjes voor kinderen Voedselbank West-Friesland REGIO - Voor de tiende keer op rij zetten inwoners en bedrijven uit West-Friesland zich in om kinderen blij te maken met een cadeautje tijdens kerst. Het gaat bij deze actie om cadeautjes voor kinderen uit gezinnen die afhankelijk zijn van Voedselbank West-Friesland. Lokale ondernemers, instellingen en organisaties willen de... Hakkebakke-speurtocht BLOKKER - Bij MAK Blokweer kunnen kinderen tussen de drie en twaalf jaar vanaf 22 december speuren naar diersporen in het park tijdens de Hakkebakke-speurtocht. Deze speurtocht sluit aan op de film 'Dieren uit het Hakkebakkebos', die in dezelfde periode draait bij Cinema Oostereiland in Hoorn. 'Dieren uit het Hakkebakkebos'... Rockband Black Operator heeft succes met single 'Marita' REGIO - Opnieuw succes voor de Noord-Hollandse formatie Black Operator. De band met leden uit onder andere Alkmaar, Hoogwoud en Hoorn, bracht onlangs de hun nieuwe single ‘Marita’ uit en deze is zeer enthousiast ontvangen bij nationale en internationale muziekpers. 'Marita' is zojuist IndieDisc van de week geworden op Nederlandse... Kort nieuws KoersbalHOORN - In wijkcentrum De Huesmolen in Hoorn zijn nog enkele plekken vrij bij de koersbalgroep op de dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur en woensdag van 10.00 tot 12.00 uur. Koersbal is zeer geschikt voor senioren die naast eenvoudig en rustig bewegen ook van een beetje wedstrijdspanning houden. De... Dier van de Week HOORN - Rudy is een lieve, gecastreerde kater van circa twee jaar oud. Deze imposante kerel is gevonden in Medemblik en zijn eigenaar heeft zich vreemd genoeg nooit gemeld. Hierdoor is helaas niets bekend over zijn achtergrond, maar in elk geval is Rudy dol op aandacht en knuffelen! Wie geeft... D’r op uit MuziekBerkhout- Zon 10 dec - Kerstconcert door pianist Jan Vayne en zangeres Petra Berger in de Berkhouter kerk, Kerkebuurt 172. Aanvang 15.00 uur. Reserveren: www.petraberger.nl/agenda . Oosterleek- Zon 10 dec - Back to the sixties-middag in Herbergh 't IJsselmeer, met een optreden van rock-'n-rollband The Blue Bandits. Aanvang 14.30 uur,... ‘Niet ingewikkeld, maar gewoon normaal doen’
Gezonde Dutchies gaan voor gezond, simpel en snel
ZWAAG / ASSENDELFT - Ze leerden elkaar elf jaar geleden kennen als collega’s in de uitzendbranche. Hun gezamenlijk passie voor voeding en gezondheid zorgde voor genoeg gespreksonderwerpen en uiteindelijk voor een samenbundeling van hun krachten. Denise (33) uit Assendelft en Mirella (34) uit Zwaag presenteren onder de naam ‘Gezonde Dutchies’...
Heijmans en De Flierefluiter vinden elkaar ZWAAG - "Dit worden prachtige tuinen. Wat hier gezaaid of geplant wordt, gaat groeien als riet in de slootkant." Arie Schouten, een van de actieve oude rotten van de matchgroep van de Westfriese Uitdaging, heeft een prachtig contact gelegd tussen bedrijfsleven en een maatschappelijke organisatie. Wegenbouwer Heijmans leverde stoepranden en...