Rodi

Kort nieuws

Kerstkoor

HOORN - In de Koepelkerk aan het Grote Noord 15 in Hoorn vindt zondag 24 december (kerstavond) om 18.00 uur een viering voor kinderen plaats. Voor deze avond wordt een gelegenheidskoor geformeerd waaraan kinderen kunnen deelnemen. Kinderen tot ongeveer tien jaar zijn van harte welkom om te komen zingen. Er wordt gerepeteerd tot de kerst in het Stilte Centrum van de Koepelkerk op de woensdag van 15.30 tot 16.15 uur. Het koor staat onder leiding van Monique de Meza en Mark Heerink. Meer informatie: Monique de Meza, mm.de.meza@tabor.nl of 06-16370778.
Goede-doelenmarkt

HOORN - Diverse organisaties die de gemeenschap in Hoorn beter en mooier wil maken, presenteren zich zaterdag 9 december om 12.00 uur tijdens de goede doelenmarkt in de Cyriacus- en Franciscuskerk aan het Grote Noord. De goede doelen bieden demonstraties aan, mooie producten, een goed gesprek, lekkere etenswaren en interactieve uitleg. Dit alles wordt omlijst met live muziek op piano, orgel en zang.
Koersbal
HOORN - In wijkcentrum De Huesmolen in Hoorn zijn nog enkele plekken vrij bij de koersbalgroep op de dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur en woensdag van 10.00 tot 12.00 uur. Koersbal is zeer geschikt voor senioren die naast eenvoudig en rustig bewegen ook van een beetje wedstrijdspanning houden. De kosten zijn 8,50 euro per maand, inclusief een kopje koffie of thee. Kom een keer een kijkje nemen! Meer informatie: 0229-234390.
IJsbaan Roode Steen
HOORN - De Roode Steen in Hoorn is van donderdag 7 december tot en met zondag 7 januari omgetoverd tot een winters ijstafereel. Hier wordt een 250 vierkante meter grote ijsvloer aangelegd. Het geheel krijgt een nostalgische uitstraling midden op een fraai verlichte Roode Steen. De afgeschermde boarding geeft aan jong en oud de mogelijkheid om de eerste slagen op het ijs te zetten. Er is bewust gekozen voor een niet-overdekte baan. Door middel van lichtslingers krijgt de Hoornse ijsbaan de allure en uitstraling van een knus en sfeervol kerstevent. Ook komt er een aparte tent voor de koek en zopie. Ook zijn gedurende het event schaatsen beschikbaar. De ijsbaan is een gezamenlijk initiatief van Stichting de Roode Steen en 'Ik Hou van Hoorn'. Aan wethouder Ben Tap de eer om de ijsbaan 7 december feestelijk te openen!
Kerstconcert Spiro Musica

ZWAAG - In de dorpskerk aan de Kerkelaan 8 in Zwaag verzorgt Spiro Musica zaterdag 9 december om 20.00 een adventconcert. Op het programma staat muziek van onder andere Ruther, Purcell en Britten. Kaarten kosten tien euro per stuk (inclusief een glaasje glühwein na afloop). Kinderen tot veertien jaar hebben vrij entree. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.spiromusica.nl of aan de deur.
Kunst

HOORN - Onder de noemer 'Samen kijken naar kunst' verzorgen De Blauwe Schuit en de Bibliotheek Hoorn kunstlezingen op maandagmiddag in de bibliotheek. Kunsthistorica Juliette Verhofstad neemt deelnemers wekelijks mee op kunstreis langs diverse onderwerpen. De lezingen zijn bedoeld voor kunstliefhebbers in Hoorn en omstreken die hun kennis over kunst willen verdiepen. Alle lezingen zijn van 14.00 tot 15.30 uur en vinden plaatst in Bibliotheek Hoorn aan de Wisselstraat 8. Data: 4 december 'De Bergense School' en 11 december 'Japanse kunst & architectuur: oud en nieuw'. Aanmelden voor de lezingen vooraf is gewenst, maar niet verplicht. Stuur een e-mail naar inschrijven@blauweschuit.nl o.v.v. naam en het aantal personen. Kosten zijn vijf euro per lezing. Betaling vindt contant plaats voorafgaand aan de lezing. Koffie en thee worden verzorgd.
Kerstconcert Heilige Matteüsparochie

WESTWOUD - In de Sint Martinuskerk in Westwoud is zondag 10 december een kerstconcert met koormuziek en samenzang waaraan vier koren van de Heilige Matteüsparochie deelnemen: Marcanto onder leiding van Gerard Arendsen, Zingenderwijs onder leiding van Jan Vlaar, Grote Waalkoor onder leiding van Alwies Cock en Eigenwijs onder leiding van Ruwald Diderich. Aan dit concert verlenen verder ook medewerking de trompettisten Jurre Terhorst en Rinus Lakeman en de organisten Marianne Habets en Mark Heerink. Het concert begint om 15.00 uur en duurt tot ongeveer 18.00 uur. In de pauze is er koffie, thee en glühwein. Het adres van de kerk is Dr. Nuijensstraat 78. De toegang is gratis en na afloop is er een collecte. Maar informatie: Mark Heerink, m.heerink@planet.nl of 06-23400843.
Orgelconcert

VENHUIZEN - Willeke Smits geeft vrijdag 15 december om 20.00 uur een orgelconcert op het Pels & Van Leeuwen-orgel in de hervormde kerk in Venhuizen. Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten zijn vanaf een half uur voor aanvang in de kerk verkrijgbaar à tien euro. Kinderen tot twaalf jaar betalen vijf euro. Verdere informatie: orgel.venhuizen@gmail.com of kijk op www.zingenenzo.com.
Wereldwinkel Hoorn
HOORN - De vrijwilligers van Wereldwinkel Hoorn aan de Kruisstraat 20 staan weer klaar om het werk van sint en piet makkelijk te maken door een groot assortiment leuke, originele en betaalbare cadeautjes uit derdewereldlanden aan te bieden. En natuurlijk worden die dan ook nog ingepakt in vrolijk sinterklaaspapier. Ook aan het kerstfeest is gedacht. Er zijn allerlei fairtrade-kerstartikelen te koop zoals kerststalletjes, boomversiering, raamhangers, kerstversiering, kaarsen en kerstkaarten van Floris (gerecycled papier), Unicef en Amnesty International.
Shorttrack

HOORN - Op IJsbaan De Westfries aan de Westfriese Parkweg in Hoorn wordt vrijdag 8 december de eerste van een drietal Shorttrack Interclub Fun Games georganiseerd. De organisatie van de eerste wedstrijd is in handen van Shorttrack Hoorn. In de komende weken worden gelijksoortige wedstrijden gehouden in Haarlem en Alkmaar. Het doel van deze wedstrijden is om shorttrackers uit heel Noord-Holland van alle leeftijden en alle niveaus gezamenlijk te laten sporten. Shorttrack is namelijk een tak van de schaatssport die zich hiervoor goed leent. Een wedstrijd kan verreden worden op zowel vaste als shorttrackschaatsen. De eerste wedstrijd start om 18.45 uur. Beschermende kleding is te huur. Meer informatie: Anouk Karel, 06-31097860 of info@shorttrackhoorn.nl.
Cyrano
HOORN - Toneelgroep Drie Maal Plankenkoorts speelt vrijdag 8 december om 20.30 uur de voorstelling Cyrano in Theater Het Pakhuis, Onder de Boompjes 21 in Hoorn. Iedereen kent de man met de imposante neus. Het klassieke verhaal over Cyrano de Bergerac. Maar het gaat over zoveel meer, en is nog altijd actueel. Drie Maal Plankenkoorts duikt vol overgave in dit heldenepos en maakt er een geheel eigen voorstelling van. Humor en tragiek strijden om voorrang in een romantisch verhaal over schoonheidsidealen, waardigheid en bedrog, maar bovenal: de liefde. Kaarten reserveren: www.pakhuishoorn.nl.
Crowdfunding voor concert

MEDEMBLIK - De Stichting Bonifaciuskerk Medemblik wil graag een uniek klassiek orkestconcert op zaterdagavond 3 februari 2018 mogelijk maken met medewerking van dirigent Jan Laan, een orkest van professionele musici en de jonge Medemblikker concertpianist Ramon van Engelenhoven. Tijdens dit concert worden twee werken van Beethoven, de 7e symfonie én het 4e pianoconcert, uitgevoerd. Het concert vindt plaats in de Bonifaciuskerk in Medemblik. De stichting kan dit niet alleen bekostigen en is daarom een crowdfundingsactie via www.hetluktons.nl begonnen om dit concert financieel (verantwoord) te kunnen organiseren en faciliteren. Bijdragen vanaf tien euro zijn van harte welkom. De actie loopt tot 10 december. Meer informatie: www.bonifaciusmedemblik.nl.
Snert-winterwandelingen

OUDENDIJK - Eetcafé Les Deux Ponts aan de Slimdijk 2 in Oudendijk verzorgt zondag 10, 17 en vrijdag 29 december snert-winterwandelingen. De gids laat de mooiste plekjes van de veenpolder Beetskoog en Werelderfgoed Beemster zien. Start 13.30 uur. De wandeling is ongeveer 8,4 kilometer lang. Kosten: 3,50 euro per persoon, kinderen tot twaalf jaar 2 euro. Meer informatie en reserveren: 0229-541275.
Sportdebat

HOORN - Het Hoorns SportCollectief nodigt alle tachtig Hoornse sportverenigingen én de lokale politiek uit het gesprek aan te gaan om te spreken over de kracht van sport. Dit Hoornse Sportdebat vindt maandag 11 december om 20.00 uur plaats in Sportcentrum Hoorn. Het sportcampagneteam van het Hoorns SportCollectief heeft de ambitie dat in de gemeente Hoorn sport een goede positie heeft in het coalitieakkoord dat na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 gevormd wordt. De politieke partijen en de sportclubs krijgen deze avond de kans hun standpunten naar voren te brengen. De vraag staat centraal hoe de sport in Hoorn kan bijdragen aan een gelukkigere, gezondere en slimmere samenleving. In een spannend debat wordt duidelijkheid gevraagd van de Hoornse politiek over hun visie op sport en sportverenigingen. Sportverenigingen krijgen de kans op te komen voor hun belangen. Gespreksleiders deze avond zijn Ted van der Bruggen en Hidde Sijbrands.
Alzheimer Café

HOORN - Alzheimer Café Hoorn houdt woensdag 13 december een bijeenkomst in De Zaagtand, Sint Eloystraat 106 in Hoorn. Het onderwerp deze middag luidt: ‘Wat vind IK ervan?’. Gespreksleider is Jeanet Lakeman. Koffie en thee staan om 14.30 uur klaar. Het programma start om 15.00 uur. De toegang is gratis. Bezoekers hoeven zich niet van tevoren aan te melden. Meer informatie: Jeanet Lakeman, jlakeman@omring.nl of 0229-291800.
Ontmoetingen

HOORN - 'Onvergetelijke ontmoetingen' is een activiteit voor Hoornse inwoners met geheugenverlies of (beginnende) dementie. Indien gewenst kan de mantelzorger meekomen, maar dit is niet noodzakelijk. Zij kunnen vanaf dinsdag 12 december in wijkcentrum Kersenboogerd terecht voor het leggen van contacten, emotionele steun, informatie en advies en voor een leuke vrijetijdsbesteding. De groep in de Kersenboogerd is op dinsdag van 10.00 tot 13.00 uur. Doorlopend kunnen nieuwe deelnemers zich aanmelden. Deelname kost vijf euro per persoon, inclusief consumpties en lunch. Meer informatie bij Nanda Leeuw, bereikbaar in wijkcentrum De Zaagtand, Sint Eloystraat 106 in Hoorn, 0229-855700 of n.leeuw@netwerkhoorn.nl. Kijk ook op www.netwerkhoorn.nl.
Kiekendieven
HOORN - Madeleine Postma (medewerker Werkgroep Grauwe Kiekendief) verzorgt maandag 11 december om 20.00 uur een lezing in wijkcentrum Kersenboogerd, Brederodegracht 1 in Hoorn. Zij neemt de aanwezigen mee op reis met de kiekendieven. Eerst komen de algemene kenmerken van de verschillende soorten kiekendieven aan bod. Daarna gaat Madeleine in op de meer specifieke kenmerken. De zaal is om 19.45 uur open. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
Werkzoekenden

HOORN - Anita Kreeftmeijer organiseert, als vrijwillige eventmanager bij de Broekriem, een workshop voor actieve werkzoekenden. Vrijdag 15 december vindt van 10.00 tot 12.30 uur in de bibliotheek aan de Wisselstraat 8 Hoorn de workshop 'Het merk JIJ' plaats, verzorgd door loopbaancoach Marit Visser. In deze interactieve workshop leren de werkzoekende zich te onderscheiden op de arbeidsmarkt en/of het sollicitatiegesprek. Deelname is gratis, er is alleen een bijdrage van 1,50 euro voor de koffie en thee. Opgave via www.debroekriem.nl.
Kerstmiddag

MIDWOUD - Seniorenvereniging Noorder Koggenland houdt zondag 17 december de traditionele kerstmiddag in de Post, Tripkouw 28 in Midwoud. Deze middag is er een optreden van Ina Broekhuizen-Slot. Zij heeft van de West-Friese taal min of meer haar levenswerk gemaakt en laat de aanwezigen horen hoe mooi je de gebeurtenissen van het leven kunt verwoorden. De verhalen van Ina worden omlijst door muziek van accordeoniste Clazien Visser. De middag begint om 14.00 uur. Er is ook een kerstmaaltijd, verzorgd door de Post. Wie vegetarisch is of een dieet volgt, kan dit bij opgave melden. Opgeven kan bij Henny Ramakers, Populierenlaan 34 in Abbekerk. Telefoon: 0229-581817. De kosten bedragen per persoon 20 euro (inclusief de maaltijd, koffie en een drankje). Niet-leden kunnen het middagprogramma bijwonen. De kosten zijn dan 12,50 euro. Introducés die het hele programma willen meemaken betalen 25 euro. Het bedrag kan overgemaakt worden op NL70 RBRB 0944 3704 03, t.n.v. Seniorenvereniging Noorder Koggenland, o.v.v. kerstmiddag.
Ontbijt voor Senioren

HOORN - Herberg Hoorn organiseert in samenwerking met ‘Kerst op het Plein’ zondag 17 december een bijzonder ontbijt voor senioren. Net als Herberg Hoorn staat ook dit ontbijt geheel in het teken van ontmoetingen. Het ontbijt vindt plaats in de verwarmde tent die voor Kerst op het Plein op de Noorderveemarkt staat opgesteld. Er is livemuziek met optredens van het Carol Inn Choir en zangduo Dick & Melissa. De aanvang is om 10.00 uur en deelname is gratis. Aanmelden kan vanaf nu bij Monique Oostendorp via moniqueoostendorp@live.nl.
Workshop songwriting

HOORN - Muziekschool Boedijn en poppodium Manifesto bieden in 2018 workshops songwriting aan voor beginnende en gevorderde muzikanten. Danny van Tiggele, gitarist van de band 'Mister & Mississippi', begeleidt gedurende drie avonden aspirant of gevorderde songwriters tijdens deze workshop. De workshops zijn op donderdagavonden vanaf 20.00 uur en wel 8, 15 en 22 februari. De week erna, 1 maart, krijgen de deelnemers de mogelijkheid om hun nieuwe nummer te spelen op het DonderPopCafe! (is niet verplicht). Aanmelden en meer informatie bij Efraim van Veen via e.v.veen@netwerkhoorn.nl of 06-18634913.

Artikel geplaatst op zaterdag 02 december 2017 - 06:00Reacties (0)


Reageer

Hoorn
Eerste kievitsei gevonden BERKHOUT – Het eerste kievitsei van Noord-Holland is op 20 maart bij Berkhout gevonden door weidevogelbeschermers Theo Reus uit de Goorn en Feiko Inia uit Berkhout. Zij belden direct met Wim Tijsen van Landschap Noord-Holland om de vondst te laten controleren. Het nestje lag op het maïsland van een veehouderij... Stadsspeeltuin De Speelhoorn zoekt vrijwilligers HOORN - Stadsspeeltuin De Speelhoorn aan de Holenweg 14 in Hoorn gaat vrijdag 30 maart - Goede Vrijdag - weer open. Van 12.00 tot 17.00 uur kunnen kinderen zich uitleven op bekende en nieuwe speeltoestellen. Om de kinderen te laten genieten van een leuk speelseizoen is Stichting Netwerk op zoek... Oproep: paranormale activiteiten REGIO - Het team Paranormal Activities doet al jarenlang op professionele wijze onderzoek naar paranormale activiteiten in historische gebouwen in heel Nederland. De groep bestaat uit veertien personen: drie mediums en een aantal personen met paranormale aanleg. Het team doet ook huisonderzoeken (huiszuiveringen) bij mensen thuis die last hebben van... Huis-aan-huiscollecte Koningsdagfeest
Oranjeverenging Blokker-Oosterblokker bestaat veertig jaar
BLOKKER / OOSTERBLOKKER - Oranje vereniging Blokker - Oosterblokker presenteert vrijdag 27 april weer een Koningsdagfeest tegenover winkelcentrum De Beurs aan de Westerblokker in Blokker. De Oranjevereniging bestaat dit jaar veertig jaar en pakt daarom groot uit en heeft een aantal spectaculaire attracties kunnen huren. Mede dankzij de jaarlijkse huis-aan-huiscollecte...
Praatgroep voor kinderen van verslaafde ouders HOORN - Wanneer een ouder een psychisch en/of verslavingsprobleem heeft, dan worden kinderen en jongeren thuis vaak met stressvolle situaties geconfronteerd. Vaak voelen zij aan dat het niet goed gaat met hun ouder en reageren daar allemaal anders op. Maandag 26 maart start in Hoorn de doe- en praatgroep voor... Eieren zoeken bij MAK Blokweer BLOKKER - Kinderen tussen de zes en twaalf jaar kunnen maandag 2 april - tweede paasdag - naar eieren speuren bij MAK Blokweer, Kloosterhout 1-2 in Blokker. De paashaas verstopt eieren in de Molshoop, de Kijkboerderij en het Natuurpark. Op elk ei staat een letter die ingevuld moet worden op... Avond van Ontmoeting krijgt vervolg HOORN - Stichting Op Roet organiseerde afgelopen december in samenwerking met Herberg Hoorn, Fiolet taaltraining en grand café Turf een Avond van Ontmoeting. Honderd nieuwkomers en honderd Nederlanders gingen met elkaar in gesprek; het werd een bijzondere én feestelijke avond. In april krijgt deze ontmoetingsavond een vervolg, opnieuw bij Turf... Jubileumconcert Kamerkoor Voci d’Angeli BLOKKER - Het kamerkoor Voci d’Angeli viert zondag 8 april om 14.00 uur haar twintigjarig bestaan met een bijzonder concert in het Nederlands hervormde kerkje aan de Westerblokker 105 in Blokker. Het koor vertolkt overwegend liederen uit de renaissance en de barok. Vanwege het jubileum is het repertoire aangevuld met... 'Brexit... gelukkig hebben we de muziek nog!' HOORN - Onder de titel 'Brexit... gelukkig hebben we de muziek nog!' presenteert symfonieorkest Sinfonia in samenwerking met het Hoorns Kamerkoor een veelzijdig programma waarin de muzikale rijkdom in de Britse cultuur centraal staat. Dit gebeurt zondag 22 april in de Oosterkerk aan het Grote Oost in Hoorn. Muziek van... Dier van de Week HOORN - Dex is een gecastreerde kruising labrador reu van één jaar oud. Het is een vrolijke, enthousiaste allemansvriend. Hij gaat graag mee in de auto, maar hij vindt het ook geen probleem om een paar uurtjes alleen thuis te blijven. Dan zat hij in zijn bench. Hij is goed... Kort nieuws Jouw West, Mij BestMEDEMBLIK - Indianen, duels, een saloon met barmeid, een moeder, een paar vreemde 'strangers', enkele heetgebakerde cowboys en een sheriff; dat zijn globaal de bijzondere ingrediënten die voorbijkomen in het nieuwe stuk van Medemblikker Toneelgroep Sint Pieter. De regie is in handen van Heleen van Wiechen. De... D’r op uit MuziekOosterleek- Zon 18 mrt - Saint Patricks Party bij Folkclub Oosterleek (Herbergh 't IJsselmeer) met muziek van de formatie 4SomeFolk. Aanvang 14.30 uur, entree 6 euro (kids for free). Meer info: 0229-503150.Enkhuizen- Zat 24 mrt - Optreden van The Explosion Rockets in De Nieuwe Doelen, Spoorstraat 2. Zij spelen muziek... Samenwerking Berend Botje en De Klipper succes HOORN - "Dit is waar je op hoopt als je een samenwerking aan gaat", vertelt Gaby Alberts, pedagogisch directeur van Kinderopvang Berend Botje enthousiast. De kinderopvangorganisatie is nog geen anderhalf jaar in de basisschool De Klipper in Hoorn gevestigd, maar groeit snel. Ook de school heeft dit jaar een extra... Heel Hoorn Danst HOORN - Na het succes van de eerste editie van Heel Hoorn Danst in 2017, organiseert Double V zondag 25 maart de tweede editie van het grootste dansspektakel van Hoorn. Heel Hoorn Danst is een combinatie van het beste wat Hoorn op dansgebied te bieden heeft, tezamen met de finale... Overnachten in het bos en nieuwe vrienden maken REGIO - 's Morgens wakker worden door het getjilp van vogels, een vlot in elkaar zetten en daarmee gaan varen en tegen de avond eten bereiden op een zelfgemaakt vuur; het zijn allemaal dingen die bij ExpeR horen. Komende zomer gaat voor de vijftiende keer ExpeR van start in het... Workshop Eric Swiggers met St. Caecilia en NHJFO HOORN - Speciaal uit Noord-Brabant komt componist Eric Swiggers zaterdag 24 maart een workshop verzorgen voor St. Caecilia Zwaag en het NHJFO. Eric Swiggers is een bekende naam in de muziekwereld; hij schreef talrijke composities voor harmonieën en fanfares. Daarnaast is hij ook dirigent. Tijdens de workshop wordt een dag... Enorme groei voor Stichting Leergeld REGIO - Duizenden ouders deden in 2017 een beroep op Stichting Leergeld voor activiteiten van hun kinderen waarvoor ze zelf de financiële middelen niet hebben. Met steun van Leergeld worden bijvoorbeeld schoolspullen of een sportabonnement aangeschaft. Ruim 103.000 kinderen kunnen daardoor onbezorgd deelnemen aan activiteiten die voor hun leeftijdgenootjes heel... Discofeest der herkenning bij Volgspot HOORN - 'I will survive', 'This is my life', 'Relight my fire'; alle grote discohits uit de jaren tachtig komen voorbij in Volgspot 9 op zondag 18 maart bij café JP Coen aan de Veemarkt in Hoorn. De deelnemers gaan er een heerlijk dansfeestje van maken met ondersteuning van The... Jan (16) werkt zich in het zweet voor Villa Joep HOORN - Tijdens het sportevenement Sport for Life - dat zondag 25 maart plaatsvindt - wordt geld ingezameld voor Villa Joep. Deze stichting zet zich in voor onderzoek naar neuroblastoomkanker, een agressieve vorm van kinderkanker. Maar liefst zeventig procent van de kinderen die deze diagnose krijgen, zien hun toekomstdromen nooit... Levende tuinen BLOKKER - MAK Blokweer en de KNNV presenteren zondag 25 maart de jaarlijkse themadag Levende Tuinen. Een levende tuin is een tuin die in elk seizoen barst van de levende planten en dieren. Op de Levende Tuinen-dag bij MAK Blokweer, Kloosterhout 1-2 in Blokker, kunnen liefhebbers advies inwinnen en inspiratie...