Rodi

Kort nieuws

Kerstkoor

HOORN - In de Koepelkerk aan het Grote Noord 15 in Hoorn vindt zondag 24 december (kerstavond) om 18.00 uur een viering voor kinderen plaats. Voor deze avond wordt een gelegenheidskoor geformeerd waaraan kinderen kunnen deelnemen. Kinderen tot ongeveer tien jaar zijn van harte welkom om te komen zingen. Er wordt gerepeteerd tot de kerst in het Stilte Centrum van de Koepelkerk op de woensdag van 15.30 tot 16.15 uur. Het koor staat onder leiding van Monique de Meza en Mark Heerink. Meer informatie: Monique de Meza, mm.de.meza@tabor.nl of 06-16370778.
Goede-doelenmarkt

HOORN - Diverse organisaties die de gemeenschap in Hoorn beter en mooier wil maken, presenteren zich zaterdag 9 december om 12.00 uur tijdens de goede doelenmarkt in de Cyriacus- en Franciscuskerk aan het Grote Noord. De goede doelen bieden demonstraties aan, mooie producten, een goed gesprek, lekkere etenswaren en interactieve uitleg. Dit alles wordt omlijst met live muziek op piano, orgel en zang.
Koersbal
HOORN - In wijkcentrum De Huesmolen in Hoorn zijn nog enkele plekken vrij bij de koersbalgroep op de dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur en woensdag van 10.00 tot 12.00 uur. Koersbal is zeer geschikt voor senioren die naast eenvoudig en rustig bewegen ook van een beetje wedstrijdspanning houden. De kosten zijn 8,50 euro per maand, inclusief een kopje koffie of thee. Kom een keer een kijkje nemen! Meer informatie: 0229-234390.
IJsbaan Roode Steen
HOORN - De Roode Steen in Hoorn is van donderdag 7 december tot en met zondag 7 januari omgetoverd tot een winters ijstafereel. Hier wordt een 250 vierkante meter grote ijsvloer aangelegd. Het geheel krijgt een nostalgische uitstraling midden op een fraai verlichte Roode Steen. De afgeschermde boarding geeft aan jong en oud de mogelijkheid om de eerste slagen op het ijs te zetten. Er is bewust gekozen voor een niet-overdekte baan. Door middel van lichtslingers krijgt de Hoornse ijsbaan de allure en uitstraling van een knus en sfeervol kerstevent. Ook komt er een aparte tent voor de koek en zopie. Ook zijn gedurende het event schaatsen beschikbaar. De ijsbaan is een gezamenlijk initiatief van Stichting de Roode Steen en 'Ik Hou van Hoorn'. Aan wethouder Ben Tap de eer om de ijsbaan 7 december feestelijk te openen!
Kerstconcert Spiro Musica

ZWAAG - In de dorpskerk aan de Kerkelaan 8 in Zwaag verzorgt Spiro Musica zaterdag 9 december om 20.00 een adventconcert. Op het programma staat muziek van onder andere Ruther, Purcell en Britten. Kaarten kosten tien euro per stuk (inclusief een glaasje glühwein na afloop). Kinderen tot veertien jaar hebben vrij entree. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.spiromusica.nl of aan de deur.
Kunst

HOORN - Onder de noemer 'Samen kijken naar kunst' verzorgen De Blauwe Schuit en de Bibliotheek Hoorn kunstlezingen op maandagmiddag in de bibliotheek. Kunsthistorica Juliette Verhofstad neemt deelnemers wekelijks mee op kunstreis langs diverse onderwerpen. De lezingen zijn bedoeld voor kunstliefhebbers in Hoorn en omstreken die hun kennis over kunst willen verdiepen. Alle lezingen zijn van 14.00 tot 15.30 uur en vinden plaatst in Bibliotheek Hoorn aan de Wisselstraat 8. Data: 4 december 'De Bergense School' en 11 december 'Japanse kunst & architectuur: oud en nieuw'. Aanmelden voor de lezingen vooraf is gewenst, maar niet verplicht. Stuur een e-mail naar inschrijven@blauweschuit.nl o.v.v. naam en het aantal personen. Kosten zijn vijf euro per lezing. Betaling vindt contant plaats voorafgaand aan de lezing. Koffie en thee worden verzorgd.
Kerstconcert Heilige Matteüsparochie

WESTWOUD - In de Sint Martinuskerk in Westwoud is zondag 10 december een kerstconcert met koormuziek en samenzang waaraan vier koren van de Heilige Matteüsparochie deelnemen: Marcanto onder leiding van Gerard Arendsen, Zingenderwijs onder leiding van Jan Vlaar, Grote Waalkoor onder leiding van Alwies Cock en Eigenwijs onder leiding van Ruwald Diderich. Aan dit concert verlenen verder ook medewerking de trompettisten Jurre Terhorst en Rinus Lakeman en de organisten Marianne Habets en Mark Heerink. Het concert begint om 15.00 uur en duurt tot ongeveer 18.00 uur. In de pauze is er koffie, thee en glühwein. Het adres van de kerk is Dr. Nuijensstraat 78. De toegang is gratis en na afloop is er een collecte. Maar informatie: Mark Heerink, m.heerink@planet.nl of 06-23400843.
Orgelconcert

VENHUIZEN - Willeke Smits geeft vrijdag 15 december om 20.00 uur een orgelconcert op het Pels & Van Leeuwen-orgel in de hervormde kerk in Venhuizen. Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten zijn vanaf een half uur voor aanvang in de kerk verkrijgbaar à tien euro. Kinderen tot twaalf jaar betalen vijf euro. Verdere informatie: orgel.venhuizen@gmail.com of kijk op www.zingenenzo.com.
Wereldwinkel Hoorn
HOORN - De vrijwilligers van Wereldwinkel Hoorn aan de Kruisstraat 20 staan weer klaar om het werk van sint en piet makkelijk te maken door een groot assortiment leuke, originele en betaalbare cadeautjes uit derdewereldlanden aan te bieden. En natuurlijk worden die dan ook nog ingepakt in vrolijk sinterklaaspapier. Ook aan het kerstfeest is gedacht. Er zijn allerlei fairtrade-kerstartikelen te koop zoals kerststalletjes, boomversiering, raamhangers, kerstversiering, kaarsen en kerstkaarten van Floris (gerecycled papier), Unicef en Amnesty International.
Shorttrack

HOORN - Op IJsbaan De Westfries aan de Westfriese Parkweg in Hoorn wordt vrijdag 8 december de eerste van een drietal Shorttrack Interclub Fun Games georganiseerd. De organisatie van de eerste wedstrijd is in handen van Shorttrack Hoorn. In de komende weken worden gelijksoortige wedstrijden gehouden in Haarlem en Alkmaar. Het doel van deze wedstrijden is om shorttrackers uit heel Noord-Holland van alle leeftijden en alle niveaus gezamenlijk te laten sporten. Shorttrack is namelijk een tak van de schaatssport die zich hiervoor goed leent. Een wedstrijd kan verreden worden op zowel vaste als shorttrackschaatsen. De eerste wedstrijd start om 18.45 uur. Beschermende kleding is te huur. Meer informatie: Anouk Karel, 06-31097860 of info@shorttrackhoorn.nl.
Cyrano
HOORN - Toneelgroep Drie Maal Plankenkoorts speelt vrijdag 8 december om 20.30 uur de voorstelling Cyrano in Theater Het Pakhuis, Onder de Boompjes 21 in Hoorn. Iedereen kent de man met de imposante neus. Het klassieke verhaal over Cyrano de Bergerac. Maar het gaat over zoveel meer, en is nog altijd actueel. Drie Maal Plankenkoorts duikt vol overgave in dit heldenepos en maakt er een geheel eigen voorstelling van. Humor en tragiek strijden om voorrang in een romantisch verhaal over schoonheidsidealen, waardigheid en bedrog, maar bovenal: de liefde. Kaarten reserveren: www.pakhuishoorn.nl.
Crowdfunding voor concert

MEDEMBLIK - De Stichting Bonifaciuskerk Medemblik wil graag een uniek klassiek orkestconcert op zaterdagavond 3 februari 2018 mogelijk maken met medewerking van dirigent Jan Laan, een orkest van professionele musici en de jonge Medemblikker concertpianist Ramon van Engelenhoven. Tijdens dit concert worden twee werken van Beethoven, de 7e symfonie én het 4e pianoconcert, uitgevoerd. Het concert vindt plaats in de Bonifaciuskerk in Medemblik. De stichting kan dit niet alleen bekostigen en is daarom een crowdfundingsactie via www.hetluktons.nl begonnen om dit concert financieel (verantwoord) te kunnen organiseren en faciliteren. Bijdragen vanaf tien euro zijn van harte welkom. De actie loopt tot 10 december. Meer informatie: www.bonifaciusmedemblik.nl.
Snert-winterwandelingen

OUDENDIJK - Eetcafé Les Deux Ponts aan de Slimdijk 2 in Oudendijk verzorgt zondag 10, 17 en vrijdag 29 december snert-winterwandelingen. De gids laat de mooiste plekjes van de veenpolder Beetskoog en Werelderfgoed Beemster zien. Start 13.30 uur. De wandeling is ongeveer 8,4 kilometer lang. Kosten: 3,50 euro per persoon, kinderen tot twaalf jaar 2 euro. Meer informatie en reserveren: 0229-541275.
Sportdebat

HOORN - Het Hoorns SportCollectief nodigt alle tachtig Hoornse sportverenigingen én de lokale politiek uit het gesprek aan te gaan om te spreken over de kracht van sport. Dit Hoornse Sportdebat vindt maandag 11 december om 20.00 uur plaats in Sportcentrum Hoorn. Het sportcampagneteam van het Hoorns SportCollectief heeft de ambitie dat in de gemeente Hoorn sport een goede positie heeft in het coalitieakkoord dat na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 gevormd wordt. De politieke partijen en de sportclubs krijgen deze avond de kans hun standpunten naar voren te brengen. De vraag staat centraal hoe de sport in Hoorn kan bijdragen aan een gelukkigere, gezondere en slimmere samenleving. In een spannend debat wordt duidelijkheid gevraagd van de Hoornse politiek over hun visie op sport en sportverenigingen. Sportverenigingen krijgen de kans op te komen voor hun belangen. Gespreksleiders deze avond zijn Ted van der Bruggen en Hidde Sijbrands.
Alzheimer Café

HOORN - Alzheimer Café Hoorn houdt woensdag 13 december een bijeenkomst in De Zaagtand, Sint Eloystraat 106 in Hoorn. Het onderwerp deze middag luidt: ‘Wat vind IK ervan?’. Gespreksleider is Jeanet Lakeman. Koffie en thee staan om 14.30 uur klaar. Het programma start om 15.00 uur. De toegang is gratis. Bezoekers hoeven zich niet van tevoren aan te melden. Meer informatie: Jeanet Lakeman, jlakeman@omring.nl of 0229-291800.
Ontmoetingen

HOORN - 'Onvergetelijke ontmoetingen' is een activiteit voor Hoornse inwoners met geheugenverlies of (beginnende) dementie. Indien gewenst kan de mantelzorger meekomen, maar dit is niet noodzakelijk. Zij kunnen vanaf dinsdag 12 december in wijkcentrum Kersenboogerd terecht voor het leggen van contacten, emotionele steun, informatie en advies en voor een leuke vrijetijdsbesteding. De groep in de Kersenboogerd is op dinsdag van 10.00 tot 13.00 uur. Doorlopend kunnen nieuwe deelnemers zich aanmelden. Deelname kost vijf euro per persoon, inclusief consumpties en lunch. Meer informatie bij Nanda Leeuw, bereikbaar in wijkcentrum De Zaagtand, Sint Eloystraat 106 in Hoorn, 0229-855700 of n.leeuw@netwerkhoorn.nl. Kijk ook op www.netwerkhoorn.nl.
Kiekendieven
HOORN - Madeleine Postma (medewerker Werkgroep Grauwe Kiekendief) verzorgt maandag 11 december om 20.00 uur een lezing in wijkcentrum Kersenboogerd, Brederodegracht 1 in Hoorn. Zij neemt de aanwezigen mee op reis met de kiekendieven. Eerst komen de algemene kenmerken van de verschillende soorten kiekendieven aan bod. Daarna gaat Madeleine in op de meer specifieke kenmerken. De zaal is om 19.45 uur open. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
Werkzoekenden

HOORN - Anita Kreeftmeijer organiseert, als vrijwillige eventmanager bij de Broekriem, een workshop voor actieve werkzoekenden. Vrijdag 15 december vindt van 10.00 tot 12.30 uur in de bibliotheek aan de Wisselstraat 8 Hoorn de workshop 'Het merk JIJ' plaats, verzorgd door loopbaancoach Marit Visser. In deze interactieve workshop leren de werkzoekende zich te onderscheiden op de arbeidsmarkt en/of het sollicitatiegesprek. Deelname is gratis, er is alleen een bijdrage van 1,50 euro voor de koffie en thee. Opgave via www.debroekriem.nl.
Kerstmiddag

MIDWOUD - Seniorenvereniging Noorder Koggenland houdt zondag 17 december de traditionele kerstmiddag in de Post, Tripkouw 28 in Midwoud. Deze middag is er een optreden van Ina Broekhuizen-Slot. Zij heeft van de West-Friese taal min of meer haar levenswerk gemaakt en laat de aanwezigen horen hoe mooi je de gebeurtenissen van het leven kunt verwoorden. De verhalen van Ina worden omlijst door muziek van accordeoniste Clazien Visser. De middag begint om 14.00 uur. Er is ook een kerstmaaltijd, verzorgd door de Post. Wie vegetarisch is of een dieet volgt, kan dit bij opgave melden. Opgeven kan bij Henny Ramakers, Populierenlaan 34 in Abbekerk. Telefoon: 0229-581817. De kosten bedragen per persoon 20 euro (inclusief de maaltijd, koffie en een drankje). Niet-leden kunnen het middagprogramma bijwonen. De kosten zijn dan 12,50 euro. Introducés die het hele programma willen meemaken betalen 25 euro. Het bedrag kan overgemaakt worden op NL70 RBRB 0944 3704 03, t.n.v. Seniorenvereniging Noorder Koggenland, o.v.v. kerstmiddag.
Ontbijt voor Senioren

HOORN - Herberg Hoorn organiseert in samenwerking met ‘Kerst op het Plein’ zondag 17 december een bijzonder ontbijt voor senioren. Net als Herberg Hoorn staat ook dit ontbijt geheel in het teken van ontmoetingen. Het ontbijt vindt plaats in de verwarmde tent die voor Kerst op het Plein op de Noorderveemarkt staat opgesteld. Er is livemuziek met optredens van het Carol Inn Choir en zangduo Dick & Melissa. De aanvang is om 10.00 uur en deelname is gratis. Aanmelden kan vanaf nu bij Monique Oostendorp via moniqueoostendorp@live.nl.
Workshop songwriting

HOORN - Muziekschool Boedijn en poppodium Manifesto bieden in 2018 workshops songwriting aan voor beginnende en gevorderde muzikanten. Danny van Tiggele, gitarist van de band 'Mister & Mississippi', begeleidt gedurende drie avonden aspirant of gevorderde songwriters tijdens deze workshop. De workshops zijn op donderdagavonden vanaf 20.00 uur en wel 8, 15 en 22 februari. De week erna, 1 maart, krijgen de deelnemers de mogelijkheid om hun nieuwe nummer te spelen op het DonderPopCafe! (is niet verplicht). Aanmelden en meer informatie bij Efraim van Veen via e.v.veen@netwerkhoorn.nl of 06-18634913.

Artikel geplaatst op zaterdag 02 december 2017 - 06:00


Hoorn
Dier van de Week HOORN - Droppie is een leuke, gecastreerde kater van vier jaar oud. Het is voor zijn eigen mensen een aanhankelijke kat die graag geknuffeld wordt en bij je op de bank ligt. Hij kan niet bij andere dieren en kleine kinderen vindt hij heel eng. Daarom zoekt het dierentehuis voor... D’r op uit DiversenMedemblik- Zon 22 juli - Oldtimerdag in het centrum. De eerste deelnemers arriveren om 9.30 uur. Na de rondrit komen de automobielen rond 12.00 uur weer aan op Nieuwstraat, waarna het publiek ze allemaal kan bekijken. De toegang is gratis.MarktenBovenkarspel- Zon 22 juli - Kofferbakmarkt in het Nassaupark (voor de... Kort nieuws VakantiespelenZWAAG - De Vakantiespelen, georganiseerd door Stichting Netwerk, vinden maandag 23 juli plaats in de wijk Bangert en Oosterpolder in Zwaag (ter hoogte van Vredemaker 47). De activiteiten voor kinderen tussen de vier en twaalf jaar staan in het teken van 'Afrika'. Zo kunnen zij op leeuwenjacht, een hut kleien,... Jaarlijkse barbecue Hoge Hop HOORN - Bewoners van Omringlocatie De Hoge Hop in Hoorn genoten dinsdag 17 juli van de jaarlijkse barbecue. De middag was mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Nationaal Ouderenfonds. Medewerkers en vrijwilligers zamelden afgelopen april geld in met een rommelmarkt. De opbrengst werd verdubbeld door het Premieplan via... Lunchconcert HOORN - Elk jaar organiseert Stichting Concertfonds Hoornse Orgels een aantal lunchconcerten tijdens de Hoornse zomermarkten. Deze serie wordt dit jaar woensdag 25 juli geopend door de Russische organiste Galina Elshaeva. Zij brengt op het Pieter Müller-orgel van de Lutherse Kerk, Ramen 4 in Hoorn, werken ten gehore van Georg... Zomeravondwandeling OUDENDIJK - Eetcafé Les Deux Ponts in Oudendijk verzorgt woensdag 25 juli een zomeravondwandeling door de polders Beetskoog en Werelderfgoed Beemster. De wandeling - onder leiding van een IVN-gids - start om 19.30 uur bij het eetcafé aan de Slimdijk 2 en is ongeveer 8,4 kilometer lang. Kosten: 3,50 euro... Eenmaal, andermaal....
Imca Marina organiseert ludieke veiling
HEM - In verband met haar op handen zijnde verhuizing naar Blaricum organiseert zangeres Imca Marina zondag 22 juli vanaf 11.00 uur een veiling in en om haar huidige woning aan de Hemmerbuurt 205 in Hem. "Het wordt een ludieke veiling waarbij Hannes Knoin en ikzelf als veilingmeester optreden", zegt...
Zomers Suyderbraeck SCHARWOUDE - Wie geïnteresseerd is in de geschiedenis, flora en fauna van de Suyderbraeck kan zondag 29 juli op pad met twee IVN-gidsen. Tijdens de rondleiding komen de kenmerken van de omgeving, het ontstaan, de huidige inrichting en diversiteit van de flora en fauna ter sprake. De Suyderbraeck wordt beheerd... Kijk- en verwondergesprekken in Westfries Museum HOORN - Deze zomer, tijdens de expositie Lage Landen, biedt het Westfries Museum zijn bezoekers de mogelijkheid om de ‘kunst van het kijken’ te verfijnen. In de weekenden vinden speciale kijk- en verwondergesprekken plaats. Deelnemers worden uitgenodigd een aantal schilderijen in de expositie Lage Landen samen te bekijken en te...

'Geen stress en een veel relaxter leven'
Sabine, José en Sem klaar voor Portugese droom

HOORN - Sabine Kolken (37), José Fernandes Crispim (55) en hun vijfjarige zoontje Sem zijn helemaal klaar voor het grote avontuur. Vrijdag 20 juli vertrekt het Hoornse gezin naar Portugal om daar een bed and breakfast op te zetten: Quinta do Rio Alva. Een bestemming voor de echte rustzoeker, vinden...
Dier van de Week HOORN - Twinkel is een klein teefje (zes kilo) van twaalf jaar oud. Ze is naar het asiel gebracht omdat haar eigenaar na de scheiding niet meer voor haar kon zorgen. Twinkel is een aanhankelijk allemansvriendje dat graag geknuffeld wordt en gezellig bij je op schoot wil zitten. Ze werd... Kort nieuws ZomeravondbadmintonHOORN - Bij de Hoornse Badminton Vereniging (HBV) is dinsdag 3 juli Zomerbadminton van start gegaan. Elke dinsdag in juli en augustus kunnen zowel leden als niet-leden badmintonnen in de hal aan de Nieuwe Steen 1 in Hoorn. Deze is vanaf 19.00 uur geopend. Voor HBV'ers is het gratis, niet-leden... Tieners maken kunstwerk voor jongerencentrum ZWAAG - Een twintigtal tieners uit de wijk Bangert en Oosterpolder in Zwaag werkte de afgelopen weken aan een kunstwerk voor in het jongerencentrum van MFA De Kreek. Het doel was om de lege muren van het jongerencentrum een gezellige uitstraling te geven. Het kunstwerk is dinsdagavond 10 juli in... Leerlingen Oscar Romero in de prijzen HOORN - Drie leerlingen van het Tabor College in Hoorn, locatie Oscar Romero, zijn in de prijzen gevallen. Jan Schagen, Mark Tool en Rob van Santen behaalden de tweede plaats van de landelijke Profielwerkstukkenwedstrijd van NISS (Stichting Ondersteuningsfonds Nationaal Instituut voor de Scheepvaart en Scheepsbouw). Maandagavond 9 juli, tijdens de... Dier van de Week HOORN - Muis is een lieve, gesteriliseerde poes van circa drie jaar oud. Het is een vriendelijke poes die graag geknuffeld wordt. Ze is in een tuin gevonden met haar pasgeboren kittens. Deze heeft ze in het asiel keurig grootgebracht en nu die eind van de week naar nieuwe adressen... Basisscholen West-Friesland gaan ook afval scheiden REGIO - Alle basisscholen in de zeven West-Friese (CAW) gemeenten kunnen voortaan plastic, blik en drinkpakken, gft en papier scheiden en op laten halen door HVC. Zo leren kinderen hoe afval scheiden werkt en wat de positieve gevolgen zijn. Ook zorgt het voor een betere afvalscheiding en recycling van grondstoffen.... Bangert Toernooi beleeft 42e editie
Van 11 tot en met 19 augustus op tenniscomplex Wings
OOSTERBLOKKER - Van zaterdag 11 tot en met zondag 19 augustus wordt op het complex van LTC Wings de 42e editie van het Bangert Toernooi gespeeld. Volgens goede traditie gaan sportiviteit en gezelligheid samen tijdens het open tennistoernooi. Het thema is Italië.De Bangert, zoals het toernooi in de wandelgangen wordt...
Kort nieuws Kammerkoret GOCKHOORN - Kammerkoret GOCK uit Denemarken is een klassiek koor met 25 leden. Het repertoire strekt zich uit van renaissance tot hedendaagse muziek. Het koor zingt hoofdzakelijk kerkelijke muziek en staat in Denemarken midden in de Lutherse traditie. Kammerkoret GOCK is van 7 tot en met 12 juli op... Topequipe Zanardi Racing Team Holland presteert sterk tijdens NK X30 OOSTERBLOKKER - Mede dankzij de korte lijnen met de fabriek van Zanardi, is het Zanardi Racing Team Holland één van de Nederlandse topteams waarvoor karters graag rijden. Daan Steenman uit Oosterblokker en Kevin Stehouwer uit Strijen bewezen afgelopen weekeinde in Venray dat zij betere rijders worden bij het team. Beiden... Tuinen struinen REGIO - De Groene Route timmert al enige jaren aan de weg met privétuinen en kwekerijen in Noord-Holland die gezamenlijk meerdere weekenden en één avond open zijn. Duurzaamheid en milieubewust werken staan bij allen hoog in het vaandel. In het weekend van zaterdag 14 en zondag 15 juli viert De...