Rodi

Kort nieuws

Top 2000-concert
ZWAAG - Op de voorlaatste dag van het jaar knallen de klassiekers uit de Top 2000 in vele huiskamers uit de speakers, maar óók 's avonds in De Witte Valk aan de Dorpsstraat in Zwaag. Voor de derde keer organiseert muziekvereniging St. Caecilia Zwaag het Top 2000-concert. Presentatoren Leo Blokhuis en Matthijs van Nieuwkerk alias Marcel Korse en Jan Hoogland kondigen deze avond de nummers aan, de muziek wordt gespeeld door de muzikanten van St. Caecilia. Voor de gelegenheid wordt het orkest aangevuld met een combo van toetsen en gitaar. Luister naar muziek van onder andere The Police, ELO, Bruno Mars, Queen en Elvis. Zaterdag 30 december gaan de deuren van De Witte Valk open om 19.30 uur, het concert start om 20.00 uur. De entree is zeven euro. Meer informatie: www.stcaecilia.com.
Kerstvakantie op ijsbaan

HOORN - IJsbaan de Westfries aan de Westfriese Parkweg in Hoorn heeft van 23 december tot en met 7 januari een Vroege IJsvogel Deal: kom voor 10.30 uur en betaal 9,50 euro voor drie personen. Vanaf woensdag 27 december worden tal van leuke activiteiten georganiseerd. Iedereen is van harte welkom om mee te komen doen aan de georganiseerde kinderactiviteiten. Van oliebollenrace tot knutselwerkjes maken en diverse andere spelletjes op en rond het ijs. Dinsdag 2 januari organiseert IJsbaan De Westfries het Frozen-ijsfeest. Natuurlijk zijn Anna, Elza en Olaf ook van de partij. Alle activiteiten zijn van 13.00 tot 16.00 uur. Deelname aan de activiteiten is naast een geldig entreebewijs gratis. De ijsbaan is eerste kerstdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur en tweede kerstdag van 11.00 tot 17.00 uur. Op oudejaarsdag is de Westfries geopend van 9.00 tot 16.30 uur. Op nieuwjaarsdag is de ijsbaan gesloten. Kijk voor meer informatie op www.optisport.nl/ijsbaandewestfries .
Kerstnachtdienst
ANDIJK - In de gereformeerde kerk aan de Middenweg 4 in Andijk vindt zondag 24 december een kerstnachtdienst plaats. De dienst staat onder leiding van ds. J. Staat en een saxofoonkwartet verzorgt een aantal muzikale intermezzo's in kerstsfeer. Samen vieren en veel samen zingen met orgelbegeleiding door Marco Vriend. Iedereen is van harte welkom. Aanvang 22.00 uur, kerkdeuren open vanaf 21.15 uur. Er wordt een collecte gehouden; de opbrengst gaat naar Voedselbank West-Friesland. Meer informatie: www.gereformeerdekerkandijk.nl.
Wintertijd

MEDEMBLIK - In het Bakkerijmuseum in Medemblik worden weer vele ouderwetse lekkernijen gemaakt, zoals verse weihnachtsstollen, tulband en banketkransen, maar ook kerstkransen, chocolade-hulstblaadjes en kerstbonbons. De bakker demonstreert niet alleen hoe ze gemaakt worden, hij vertelt er ook graag over. Kortom, voor alle professionele en hobbybakkers is de komende tijd een uitgelezen mogelijkheid om wat fijne kneepjes van het oude ambacht te leren. Speciaal voor de kerst laten de bakkers zien hoe je die lekkere kerstchocolade maakt. Op oudejaarsdag worden appelflappen, appelbollen en beignets gemaakt. Maandag 1 januari is het museum dicht, maar daarna zijn de bakkers tot en met 7 januari elke dag volop bezig. Op veler verzoek is het museum ook de weekenden (inclusief de vrijdag) in januari en februari geopend. Het adres is Nieuwstraat 8 in Medemblik. Meer informatie: www.deoudebakkerij.nl of 0227-545014.
Bridgecursus

ZWAAG - Bridgeclub Roken Pas start half januari op woensdagmiddag een bridgecursus voor beginners in De Witte Valk aan de Dorpsweg in Zwaag. Docent Kees de Lange laat in korte tijd en op een aantrekkelijke manier zien dat iedereen dit fantastische spel onder de knie krijgt. Twaalf cursusdagen à 2 tot 2,5 uur, inclusief lesboek, kosten 65 euro. Opgave en inlichtingen bij C. de Lange: ca.delange@quicknet.nl of tel. 0228-562374.
Dubbelexpositie

HOORN - Noortje Peerdeman en Dominique Ampe geven van 13 januari tot en met 25 februari een dubbelexpositie in de Boterhal, Kerkplein 39 in Hoorn. Noortje Peerdeman benadert haar werk vanuit een gevoelservaring, waarbij de herinnering aan een gezinssituatie en/of een vroegere persoonlijke ervaring een verbeeldende rol spelen. Dominique Ampe werkt vanuit de verbinding met herinneringen uit het verre en recente verleden, uitgewerkt in zijn olieverf schilderijen.
Pubquiz

MIDWOUD - Hoe heet de spits van de Oranje Leeuwinnen? Welke minister van Defensie moest aftreden? Wie scoorde dé hit van het jaar en wat was er ook alweer met Patricia Paay aan de hand in 2017? De Vrienden van MOC houdt zaterdag 6 januari de eerste Pubquiz Midwoud/Oostwoud. Met een spetterende hoofdprijs: een weekend naar Antwerpen, voor twee personen. Deelnemers blikken op deze dag nog één keer achterom. De pubquiz bevat vragen uit de volgende categorieën: actualiteit, sport, media, entertainment én Mid- en Oostwoud. Onder het genot van een hapje en een drankje wordt de kennis over het afgelopen jaar getest. De quiz wordt gehouden de kantine van vv MOC, Tripkouw 28, aanvang 20.00 uur. Teams van maximaal twee personen spelen tegen elkaar en deelname kost 10 euro per team. Opgeven kan via vvm@vvmoc.nl, maximaal twintig koppels kunnen meedoen.
Vlooienmarkt

WERVERSHOOF - In sportcentrum De Dars aan de Europasingel wordt zondag 7 januari een gezellige vlooienmarkt gehouden. Die dag staan vele kramen boordevol gebruikte goederen te wachten op koopjesjagers, verzamelaars en tierlantijntjesliefhebbers. Naast huisraad, kleding en meubeltjes worden zaken als speelgoed, media en antiek en vaak voor schappelijke prijzen aangeboden. De markt is open van 09.30 tot 16.00 uur en de entreeprijs bedraagt 2,50 euro. Kinderen tot en met 11 jaar en onder begeleiding hebben gratis toegang. Voor meer informatie, kijk op www.mikki.nl.
Vaklieden

HOORN - Wat te doen met speelgoed dat het niet meer doet? Of met een cd-speler die niet meer open wil? Of met een koffiezetapparaat dat lekt? In wijkcentrum Kersenboogerd in Hoorn start begin februari een Repair Café. Netwerk Hoorn zoekt diverse vaklieden. Mensen die technisch zijn en zin hebben om één keer per week te komen helpen bij het repareren van spullen, kunnen een mailtje sturen naar Loes Meester: l.meester@netwerkhoorn.nl. Bellen kan ook (na 8 januari): 0229-219966.
EHBO

HOORN - EHBO-vereniging St. Jan Hoorn start donderdag 11 januari met een nieuwe basiscursus EHBO. De leerstof voor 'EHBO aan Kinderen' is in deze cursus opgenomen. In dertien lesavonden worden de cursisten door een kaderinstructeur vertrouwd gemaakt met diverse onderwerpen. De lesstof is voor iedereen toegankelijk en de cursus wordt afgesloten met het officiële landelijke Oranje Kruis-examen in april 2018. Er komen twee examendatums. De cursus wordt elke donderdag van 19.00 tot 21.30 uur gegeven in het nieuwe gebouw van de EHBO-vereniging aan de Diodeweg 2E in Hoorn. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de kosten van de cursus voor een groot deel of zelfs helemaal. Opgeven en meer informatie: www.ehbohoorn.nl.
Opfriscursus rijvaardigheid

HOORN - In opdracht van gemeente Hoorn verzorgt MEE & de Wering een gratis opfriscursus rijvaardigheid voor senioren uit Hoorn, Blokker en Zwaag. De cursus is speciaal bedoeld voor senioren die zich kwetsbaar voelen in het verkeer. De cursus wordt verzorgd door Veilig Verkeer Nederland en bestaat uit een online test en twee ochtenden theorieles over de huidige verkeersregels. De theorielessen worden gegeven op 23 januari en 27 februari van 10.00 tot 12.00 uur in de Buurtkamer aan de Van Beierenstraat 89 in Hoorn. De theorielessen zijn uit te breiden met een praktijkrit waarbij de instructeur meerijdt en waardevolle tips en aanwijzingen geeft. De kosten hiervoor zijn 42 euro. Aanmelden kan via infohoorn@meewering.nl of 088-0075140. Vermeld naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en geboortedatum. Aanmelden kan tot 15 januari. Meer informatie: www.meewering.nl.

Artikel geplaatst op zaterdag 23 december 2017 - 06:00


Hoorn
Dier van de Week HOORN - Luna is een mooie, gesteriliseerde poes van circa acht jaar oud. Omdat ze gevonden is, is helaas niets bekend over haar achtergrond. Luna wil graag geknuffeld worden als ze je eenmaal kent, maar ze is wel erg onzeker/schrikkerig en ze heeft tijd nodig om te wennen. Ze reageert... D’r op uit MuziekHoorn- Zon 21 okt - Optreden van Johnny Feel Good in Radio501 Blues on Sunday in poppodium Manifesto, Holenweg 14c. Met speciale gast blueslegende Oscar Benton. Aanvang 14.30 uur. Tickets en meer info: www.manifesto-hoorn.nl. - 26 t/m 28 okt en 2 t/m 4 nov - Kamermuziekfestival op diverse locaties in... Theatergroep TDPD speelt 'Familie' van Maria Goos HOORN / ENKHUIZEN - Theatergroep TDPD (Tussen De Planken Door) is een Noord-Hollands gezelschap van ambitieuze amateurspelers. Voor de vierde keer brengt TDPD-theater een nieuwe bezetting bijeen om een voorstelling neer te zetten in Theater Het Pakhuis in Hoorn (18 november) en Theater de Drom in Enkhuizen (8 december). Dit... Uitwisseling De Boterhal - De Ploegh HOORN - Voor de tweede keer vindt een uitwisseling plaats tussen de kunstenaarsverenigingen De Ploegh in Amersfoort en De Boterhal in Hoorn. Vijftien kunstenaars van De Ploegh tonen hun werk in De Boterhal en omgekeerd laten vijftien kunstenaars van De Boterhal hun kunstwerken zien in Galerie De Ploegh. De expositie... Kort nieuws JeugdschaaktoernooiZWAAG - Het jaarlijks terugkerende Grand Prix jeugdschaaktoernooi vindt zondag 21 oktober plaats in cultureel centrum de Plataan, Pastoor Nuijenstraat 1 in Zwaag. Het toernooi - dat deel uitmaakt van de GP-cyclus van de Noord-Hollandse Schaakbond - wordt dit jaar gesponsord door het bedrijf Finbotx. Het jeugdschaaktoernooi trekt elk jaar... Doe- en praatgroep voor jongeren HOORN - Als een ouder een psychisch en/of verslavingsprobleem heeft, dan worden kinderen en jongeren thuis vaak met stressvolle situaties geconfronteerd. Vaak voelen zij aan dat het niet goed gaat met hun ouder en reageren daar allemaal anders op. Woensdag 31 oktober start in Hoorn de doe- en praatgroep voor... Verwondering in tiende Theater van de Nacht
Beleef een magische en spannende avond bij MAK Blokweer
BLOKKER - MAK Blokweer presenteert zaterdag 27 oktober - tijdens de landelijke Nacht van de Nacht - voor de tiende keer het Theater van de Nacht. Een avontuurlijke avond voor het hele gezin, vol verwondering in en over het donker. Dit jaar is het thema 'Verhalen van de Nacht'. Je...
Populaire schrijfster te gast in Museum van de 20e Eeuw HOORN - Annegreet van Bergen houdt zondag 4 november in het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn een lezing over haar nieuwe boek 'Het goede leven'. Zij is vooral bekend als auteur van de bestseller 'Gouden jaren – Hoe ons dagelijks leven in een halve eeuw onvoorstelbaar is veranderd'.... Twee kampioenen bij Urbanus ZWAAG - De Pupillen (8 tot 12 jaar) en de Junioren (16 tot 21 jaar) van honk- en softbalvereniging Urbanus zijn vorig weekend kampioen geworden in hun klasse door klinkende zeges te boeken op het honkbalcomplex in Zwaag. Daarmee worden de inspanningen van Urbanus in een sterkere jeugd nu al... Brandweer nodigt 65-plussers uit voor lunch in kazerne HOORN - De brandweer nodigt 65-plussers uit om gezellig samen te komen lunchen in de brandweerkazerne. Naast een lekkere lunch krijgen de bezoekers een rondleiding door de kazerne en tips over veilig wonen. De bijeenkomst, genaamd Broodje Brandweer, opent met een korte presentatie over brandveiligheid. Hierin geeft de brandweer eenvoudige,... Reünie op Tabor College Werenfridus HOORN - Tabor College Werenfridus houdt zaterdag 3 november een reünie met als thema 'Ontmoeten in het nieuwe gebouw'. Daarmee komt de school tegemoet aan de wens van veel oud-leerlingen en oud-medewerkers die massaal hebben laten weten het nieuwe gebouw graag van binnen te willen bekijken. Na een grootschalige verbouwing... Pompoenlampionnen maken BLOKKER - Kinderen tussen de zes en twaalf jaar kunnen zondag 4 november bij MAK Blokweer een pompoen uithollen en een lampion maken. Deze activiteit is van 11.00 tot 12.30 uur en van 14.00 tot 15.30 uur. Het adres is Kloosterhout 1-2 in Blokker. De kosten zijn 4,50 euro per... Mozart Cantat in Het Octaaf HOORN - Mozart Cantat geeft zaterdag 3 november een herfstconcert in kerkelijk centrum Het Octaaf aan de J.D. Pollstraat 1 in Hoorn. Naast werk van Wolfgang Amadeus Mozart zijn ook het Laudate Jehovam van George Philip Telemann, de hymne Hör mein Bittten van Felix Mendelssohn Bartholdy en het Casta diva... Dier van de Week HOORN - Jan is een Jack Russell-reutje van één jaar oud. Hij is naar het asiel gebracht omdat zijn eigenaar fulltime ging werken. Jan is een vrolijk allemansvriendje dat drie grotere kinderen gewend is in huis. Hij is heel speels en niet moe te krijgen. Jan ging regelmatig een stuk... D’r op uit MuziekHoorn- Zon 14 okt - Optreden van The Oldtime Stringband (bluegrass, oldtime en americana) en Tildon Krautz (apalachian folkmuziek, bluegrass, jazz en pop) in Het Huis Verloren aan de Kerkstraat. Aanvang 16.00 uur, entree 10 euro. Meer info: www.huisverloren.nl. - In poppodium Manifesto, Holenweg 14c: vrij 19 okt optredens van... Gezelligheid en spanning op Hoornse Bordspellendag
Ontdek de nieuwste (bord)spellen en probeer ze zelf uit
HOORN - In wijkcentrum De Zaagtand aan de Sint Eloystraat 106 in Hoorn vindt zondag 14 oktober van 11.00 tot 17.00 uur de jaarlijkse Hoornse Bordspellendag plaatst. Kom langs en ontdek wat de nieuwste (bord)spellen zijn. Natuurlijk mogen bezoekers ze ook zelf uitproberen. Schermpjes van telefoons en computers worden steeds...
Kort nieuws SchaatsenHOORN / HOOGKARSPEL - Schaatstrainingsgroep (STG) Solid Aqua is 1 oktober gestart met de trainingen op het ijs van kunstijsbaan De Westfries in Hoorn. Jeugdleden die al een beetje kunnen schaatsen zijn welkom bij STG Solid Aqua om met plezier beter te leren schaatsen. Zij kunnen maandag- en woensdag van... Flintstones-tentoonstelling in Museum van de 20e Eeuw HOORN - Yabba Dabba Doo! Het Museum van de 20e Eeuw eert de Flintstones - inmiddels al bijna zestig jaar oud - met een tentoonstelling die te zien is van 13 oktober tot en met 3 maart 2019. Behalve veel prachtige, originele Flintstones-memorabilia is er veel te doen voor jong... Pisa zoekt versterking voor team gastvrouwen en -heren HOORN - Inloophuis Pisa heeft een stabiel team van vrijwillige gastvrouwen en -heren. Toch kan het gebeuren dat iemand weggaat of zijn/haar aandacht aan andere zaken wil of moet schenken. Dát, gecombineerd met een uitbreiding in het aanbod en dus een toename van werkzaamheden, betekent momenteel dat Pisa op zoek... Skotwal-achttal in Het Park HOORN - In de Othellozaal van Schouwburg Het Park in Hoorn gaan zaterdag 20 oktober de stoelen aan de kant. Dan pakt Skotwal flink uit met een stevige acht man sterke band. De drie mannen van Skotwal krijgen met hun West-Friese country steeds meer bekendheid in de regio. Dat stemt...