Rodi

Kort nieuws

Top 2000-concert
ZWAAG - Op de voorlaatste dag van het jaar knallen de klassiekers uit de Top 2000 in vele huiskamers uit de speakers, maar óók 's avonds in De Witte Valk aan de Dorpsstraat in Zwaag. Voor de derde keer organiseert muziekvereniging St. Caecilia Zwaag het Top 2000-concert. Presentatoren Leo Blokhuis en Matthijs van Nieuwkerk alias Marcel Korse en Jan Hoogland kondigen deze avond de nummers aan, de muziek wordt gespeeld door de muzikanten van St. Caecilia. Voor de gelegenheid wordt het orkest aangevuld met een combo van toetsen en gitaar. Luister naar muziek van onder andere The Police, ELO, Bruno Mars, Queen en Elvis. Zaterdag 30 december gaan de deuren van De Witte Valk open om 19.30 uur, het concert start om 20.00 uur. De entree is zeven euro. Meer informatie: www.stcaecilia.com.
Kerstvakantie op ijsbaan

HOORN - IJsbaan de Westfries aan de Westfriese Parkweg in Hoorn heeft van 23 december tot en met 7 januari een Vroege IJsvogel Deal: kom voor 10.30 uur en betaal 9,50 euro voor drie personen. Vanaf woensdag 27 december worden tal van leuke activiteiten georganiseerd. Iedereen is van harte welkom om mee te komen doen aan de georganiseerde kinderactiviteiten. Van oliebollenrace tot knutselwerkjes maken en diverse andere spelletjes op en rond het ijs. Dinsdag 2 januari organiseert IJsbaan De Westfries het Frozen-ijsfeest. Natuurlijk zijn Anna, Elza en Olaf ook van de partij. Alle activiteiten zijn van 13.00 tot 16.00 uur. Deelname aan de activiteiten is naast een geldig entreebewijs gratis. De ijsbaan is eerste kerstdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur en tweede kerstdag van 11.00 tot 17.00 uur. Op oudejaarsdag is de Westfries geopend van 9.00 tot 16.30 uur. Op nieuwjaarsdag is de ijsbaan gesloten. Kijk voor meer informatie op www.optisport.nl/ijsbaandewestfries .
Kerstnachtdienst
ANDIJK - In de gereformeerde kerk aan de Middenweg 4 in Andijk vindt zondag 24 december een kerstnachtdienst plaats. De dienst staat onder leiding van ds. J. Staat en een saxofoonkwartet verzorgt een aantal muzikale intermezzo's in kerstsfeer. Samen vieren en veel samen zingen met orgelbegeleiding door Marco Vriend. Iedereen is van harte welkom. Aanvang 22.00 uur, kerkdeuren open vanaf 21.15 uur. Er wordt een collecte gehouden; de opbrengst gaat naar Voedselbank West-Friesland. Meer informatie: www.gereformeerdekerkandijk.nl.
Wintertijd

MEDEMBLIK - In het Bakkerijmuseum in Medemblik worden weer vele ouderwetse lekkernijen gemaakt, zoals verse weihnachtsstollen, tulband en banketkransen, maar ook kerstkransen, chocolade-hulstblaadjes en kerstbonbons. De bakker demonstreert niet alleen hoe ze gemaakt worden, hij vertelt er ook graag over. Kortom, voor alle professionele en hobbybakkers is de komende tijd een uitgelezen mogelijkheid om wat fijne kneepjes van het oude ambacht te leren. Speciaal voor de kerst laten de bakkers zien hoe je die lekkere kerstchocolade maakt. Op oudejaarsdag worden appelflappen, appelbollen en beignets gemaakt. Maandag 1 januari is het museum dicht, maar daarna zijn de bakkers tot en met 7 januari elke dag volop bezig. Op veler verzoek is het museum ook de weekenden (inclusief de vrijdag) in januari en februari geopend. Het adres is Nieuwstraat 8 in Medemblik. Meer informatie: www.deoudebakkerij.nl of 0227-545014.
Bridgecursus

ZWAAG - Bridgeclub Roken Pas start half januari op woensdagmiddag een bridgecursus voor beginners in De Witte Valk aan de Dorpsweg in Zwaag. Docent Kees de Lange laat in korte tijd en op een aantrekkelijke manier zien dat iedereen dit fantastische spel onder de knie krijgt. Twaalf cursusdagen à 2 tot 2,5 uur, inclusief lesboek, kosten 65 euro. Opgave en inlichtingen bij C. de Lange: ca.delange@quicknet.nl of tel. 0228-562374.
Dubbelexpositie

HOORN - Noortje Peerdeman en Dominique Ampe geven van 13 januari tot en met 25 februari een dubbelexpositie in de Boterhal, Kerkplein 39 in Hoorn. Noortje Peerdeman benadert haar werk vanuit een gevoelservaring, waarbij de herinnering aan een gezinssituatie en/of een vroegere persoonlijke ervaring een verbeeldende rol spelen. Dominique Ampe werkt vanuit de verbinding met herinneringen uit het verre en recente verleden, uitgewerkt in zijn olieverf schilderijen.
Pubquiz

MIDWOUD - Hoe heet de spits van de Oranje Leeuwinnen? Welke minister van Defensie moest aftreden? Wie scoorde dé hit van het jaar en wat was er ook alweer met Patricia Paay aan de hand in 2017? De Vrienden van MOC houdt zaterdag 6 januari de eerste Pubquiz Midwoud/Oostwoud. Met een spetterende hoofdprijs: een weekend naar Antwerpen, voor twee personen. Deelnemers blikken op deze dag nog één keer achterom. De pubquiz bevat vragen uit de volgende categorieën: actualiteit, sport, media, entertainment én Mid- en Oostwoud. Onder het genot van een hapje en een drankje wordt de kennis over het afgelopen jaar getest. De quiz wordt gehouden de kantine van vv MOC, Tripkouw 28, aanvang 20.00 uur. Teams van maximaal twee personen spelen tegen elkaar en deelname kost 10 euro per team. Opgeven kan via vvm@vvmoc.nl, maximaal twintig koppels kunnen meedoen.
Vlooienmarkt

WERVERSHOOF - In sportcentrum De Dars aan de Europasingel wordt zondag 7 januari een gezellige vlooienmarkt gehouden. Die dag staan vele kramen boordevol gebruikte goederen te wachten op koopjesjagers, verzamelaars en tierlantijntjesliefhebbers. Naast huisraad, kleding en meubeltjes worden zaken als speelgoed, media en antiek en vaak voor schappelijke prijzen aangeboden. De markt is open van 09.30 tot 16.00 uur en de entreeprijs bedraagt 2,50 euro. Kinderen tot en met 11 jaar en onder begeleiding hebben gratis toegang. Voor meer informatie, kijk op www.mikki.nl.
Vaklieden

HOORN - Wat te doen met speelgoed dat het niet meer doet? Of met een cd-speler die niet meer open wil? Of met een koffiezetapparaat dat lekt? In wijkcentrum Kersenboogerd in Hoorn start begin februari een Repair Café. Netwerk Hoorn zoekt diverse vaklieden. Mensen die technisch zijn en zin hebben om één keer per week te komen helpen bij het repareren van spullen, kunnen een mailtje sturen naar Loes Meester: l.meester@netwerkhoorn.nl. Bellen kan ook (na 8 januari): 0229-219966.
EHBO

HOORN - EHBO-vereniging St. Jan Hoorn start donderdag 11 januari met een nieuwe basiscursus EHBO. De leerstof voor 'EHBO aan Kinderen' is in deze cursus opgenomen. In dertien lesavonden worden de cursisten door een kaderinstructeur vertrouwd gemaakt met diverse onderwerpen. De lesstof is voor iedereen toegankelijk en de cursus wordt afgesloten met het officiële landelijke Oranje Kruis-examen in april 2018. Er komen twee examendatums. De cursus wordt elke donderdag van 19.00 tot 21.30 uur gegeven in het nieuwe gebouw van de EHBO-vereniging aan de Diodeweg 2E in Hoorn. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de kosten van de cursus voor een groot deel of zelfs helemaal. Opgeven en meer informatie: www.ehbohoorn.nl.
Opfriscursus rijvaardigheid

HOORN - In opdracht van gemeente Hoorn verzorgt MEE & de Wering een gratis opfriscursus rijvaardigheid voor senioren uit Hoorn, Blokker en Zwaag. De cursus is speciaal bedoeld voor senioren die zich kwetsbaar voelen in het verkeer. De cursus wordt verzorgd door Veilig Verkeer Nederland en bestaat uit een online test en twee ochtenden theorieles over de huidige verkeersregels. De theorielessen worden gegeven op 23 januari en 27 februari van 10.00 tot 12.00 uur in de Buurtkamer aan de Van Beierenstraat 89 in Hoorn. De theorielessen zijn uit te breiden met een praktijkrit waarbij de instructeur meerijdt en waardevolle tips en aanwijzingen geeft. De kosten hiervoor zijn 42 euro. Aanmelden kan via infohoorn@meewering.nl of 088-0075140. Vermeld naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en geboortedatum. Aanmelden kan tot 15 januari. Meer informatie: www.meewering.nl.

Artikel geplaatst op zaterdag 23 december 2017 - 06:00Reacties (0)


Reageer

Hoorn
Hoornse inwoners investeren 1,6 miljoen euro in duurzamere woningen HOORN - Inwoners uit Hoorn hebben voor 1,6 miljoen euro aan geplande duurzame investeringen staan voor hun woning. Het gaat om 250 huishoudens die een aanvraag hebben gedaan voor de subsidie energiebesparende maatregelen. Vanaf 15 januari 2018 konden geïnteresseerden een aanvraag doen. Het subsidiebudget van 100.000 euro voor bestaande particuliere... Kom zwemmen in Noord-Hollands water REGIO - Het zwemseizoen start dit jaar officieel dinsdag 1 mei en loopt tot 1 oktober. In Noord-Holland zijn ruim 150 officiële zwemplekken waar de veiligheid en de waterkwaliteit regelmatig worden gecontroleerd. Actuele informatie over de zwemplekken staat ook dit zwemseizoen weer op www.zwemwater.nl. Tussen 1 mei en 1 oktober... Dier van de Week HOORN - Moortje is een lieve, gesteriliseerde poes van acht jaar oud. Ze is in het asiel terechtgekomen doordat haar baas overleed. Moortje is voor haar eigen mensen een aanhankelijke poes, maar ze heeft altijd als enige kat bij een oudere dame gewoond en is niks gewend qua drukte. Als... D’r op uit MuziekOosterleek- Zon 22 apr - Ierse folkmiddag met muziek van de band Coracle (met de Ierse zanger Mr. Jim Spiers) in Herbergh 't IJsselmeer. Aanvang 14.30 uur, entree 6 euro. Meer info: 0229-503150.Hoorn- Zon 22 apr - Café Chantant met Nederlandse kleinkunstliedjes in café JP Coen, Veemarkt. Aanvang 16.00 uur,... Dromehof ZWAAG - Stichting Dromehof, voorheen Goed voor Oud, bestaat drie jaar. De stichting zet zich in voor eenzame ouderen in West-Friesland en heeft sinds december een nieuwe kringloopwinkel geopend aan De Oude Veiling 22 in Zwaag. Om het driejarig bestaan te vieren worden zondag 22 april de heringerichte bovenverdieping heropend... Sponsor-obstakelrun voor Inloophuis Pisa HOORN - De Battle4Life, die donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag) plaatsvindt in en om het Julianapark in Hoorn, wordt georganiseerd voor en door Inloophuis Pisa. De sponsor-obstakelrun heeft een laagdrempelig karakter, zodat zoveel mogelijk mensen kunnen deelnemen. Op dit moment staat de teller op ruim zevenhonderd deelnemers. Er zijn vier categorieën:... Zwaags Oranjefestival ZWAAG - Op sportpark 't Krijt aan de Wilhelminastraat in Zwaag bruist het vrijdag 27 april weer van de activiteiten. De tenten worden weer opgebouwd, het podium wordt opgetrokken en de hamburgers en sausen worden in groten getale geleverd. Traditioneel start de versierde oranje fietsparade om 13.30 uur. De kinderspellen... Veertig jaar Oranjevereniging Blokker-Oosterblokker
Groot feest op Beursplein
BLOKKER - Haal de oranje spullen weer tevoorschijn en hang de vlaggen uit! Vrijdag 27 april viert Nederland weer Koningsdag. Oranjevereniging Blokker-Oosterblokker is er helemaal klaar voor. Het Beursplein in Blokker is dé plek waar jong en oud zich de hele dag kan vermaken. Op het plein staan verschillende kinderattracties...
Fotografeer een stolp REGIO - Wie maakt de mooiste foto van een stolpboerderij? Erfgoedvereniging Bond Heemschut, de Boerderijenstichting Noord-Holland ‘Vrienden van de stolp’ en het Westfries Genootschap houden van 21 april tot 25 juni de fotowedstrijd ‘Fotografeer een Stolp’, dit in het kader van de campagne Red de Stolp. De winnaar mag een... Verhaal achter stille tocht bewaard in Westfries Archief HOORN - Joost Schrickx draagt donderdag 26 april om 10.00 uur zijn in 2017 gemaakte film 'De Oorlog van mijn vader' over aan het Westfries Archief. Deze overdracht beslaat bovendien al het niet in deze spraakmakende documentaire vertoonde filmmateriaal met onder meer uitgebreide interviews met ooggetuigen. Het verhaal achter de... Asielkatten zoeken vrijwilligers HOORN - Het dierentehuis Hoorn is voor de ochtenden (maandag tot en met zondag) op zoek naar vrijwilligers die willen helpen met het verzorgen van de katten. Enthousiaste dierenliefhebbers vanaf zestien waar die op vaste tijden kunnen komen, zijn van harte welkom. Ook mensen die één ochtendje per week beschikbaar... Zeemeerminnen welkom bij MonoVinzz ZWAAG - Het nieuwe seizoen van zwembad de Wijzend in Zwaag gaat zaterdag 28 april van start. De opening is om 10.00 uur en om 11.00 uur verzorgt vinzwemclub MonoVinzz, net als vorig jaar, een korte demonstratie. De demonstratie van dit jaar is speciaal gericht op alle zeemeerminnen onder ons.... Dick Beers Nederlands Kampioen kolf 2018 NOORD-SCHARWOUDE - Op de kolfbaan van Concordia in Noord Scharwoude is afgelopen week het Nederlands kampioenschap kolf gespeeld. Van maandag tot en met vrijdag verschenen bijna 200 spelers aan de start voor hun eerste ronde, waarna op zaterdag de besten terug mochten komen. Vooraf waren de verwachtingen qua geslagen punten... Plant een zaadje deze meivakantie BLOKKER - Een zaadje planten, het langzaam zien groeien en er uiteindelijk van kunnen eten is een bijzondere ervaring. Kinderen kunnen in de meivakantie - van 28 april tot en met 6 mei - bij MAK Blokweer een biologisch afbreekbaar kweekbakje komen knutselen en er een zaadje in planten om... Pubquiz levert 3500 euro op voor Stichting Leergeld ZWAAG - Serviceclub De Ronde Tafel 130 - Drechterland, een ondernemersclub die lokale serviceprojecten actief en op eigen wijze ondersteunt, overhandigde maandag 16 april in Zwaag een cheque aan Stichting Leergeld West-Friesland. Afgelopen februari organiseerde de serviceclub een pubquiz, die met tweehonderd deelnemers een enorm succes was. De opbrengst van... Kort nieuws RepaircaféHOORN - Iets te repareren? Ga bij het Repaircafé in wijkcentrum Grote Waal, Grote Beer 3 in Hoorn, samen met het enthousiaste team aan de slag. Een broek inkorten? Een kapotte stofzuiger of zelfs een koelkast die niet meer werkt? Niet weggooien maar samen repareren! Kom langs op de dinsdagmiddag...

Vriendenkring Zwaag speelt 'Hotel op Stelten'

ZWAAG - Toneelvereniging Vriendenkring in Zwaag speelt dit jaar de komedie ‘Hotel op Stelten’ van Anthony Mariott en Bob Grant. Het verhaal speelt zich af in een hotel dat duidelijk betere tijden heeft gekend. Dokter Gronsveld arriveert in een hotel dat duidelijk betere tijden heeft gekend, in de hoop een...
Dier van de Week HOORN - Noesse is een lieve, gesteriliseerde poes van circa elf jaar. Ze was gevonden en vond in het asiel al snel een nieuwe baas, maar nu is ze helaas teruggebracht omdat ze de andere kat in huis opjoeg. Het asiel zoekt voor haar nu dus een nieuw adres zonder... D’r op uit MuziekBlokker- Zon 15 apr - Optreden van The Mordants in Het Gouden Hoofd, Westerblokker 80. Muziek uit de jaren 60 en 70. Aanvang 16.00 uur, vrij entree.Berkhout- Zon 15 apr - Liedjesprogramma 'If you're happy (and you know it)' door Ageeth de Haan in de Berkhouter kerk, Kerkebuurt 172. Ageeth... ‘Met je hart maak je de beste beslissingen’
Jacques en Wanda zetten Nadine Foundation voort in Doesburg
HOORN - De Hanzestad Doesburg ligt aan de IJssel in de provincie Gelderland. Sinds 28 maart is dit de nieuwe woonplaats van Jacques en Wanda Beemsterboer. Zij verruilende hun Hoornse appartement aan het IJsselmeer voor een appartement in Doesburg dat uitkijkt over de IJssel. “Het is hier in één woord...