Rodi

Kort nieuws

Top 2000-concert
ZWAAG - Op de voorlaatste dag van het jaar knallen de klassiekers uit de Top 2000 in vele huiskamers uit de speakers, maar óók 's avonds in De Witte Valk aan de Dorpsstraat in Zwaag. Voor de derde keer organiseert muziekvereniging St. Caecilia Zwaag het Top 2000-concert. Presentatoren Leo Blokhuis en Matthijs van Nieuwkerk alias Marcel Korse en Jan Hoogland kondigen deze avond de nummers aan, de muziek wordt gespeeld door de muzikanten van St. Caecilia. Voor de gelegenheid wordt het orkest aangevuld met een combo van toetsen en gitaar. Luister naar muziek van onder andere The Police, ELO, Bruno Mars, Queen en Elvis. Zaterdag 30 december gaan de deuren van De Witte Valk open om 19.30 uur, het concert start om 20.00 uur. De entree is zeven euro. Meer informatie: www.stcaecilia.com.
Kerstvakantie op ijsbaan

HOORN - IJsbaan de Westfries aan de Westfriese Parkweg in Hoorn heeft van 23 december tot en met 7 januari een Vroege IJsvogel Deal: kom voor 10.30 uur en betaal 9,50 euro voor drie personen. Vanaf woensdag 27 december worden tal van leuke activiteiten georganiseerd. Iedereen is van harte welkom om mee te komen doen aan de georganiseerde kinderactiviteiten. Van oliebollenrace tot knutselwerkjes maken en diverse andere spelletjes op en rond het ijs. Dinsdag 2 januari organiseert IJsbaan De Westfries het Frozen-ijsfeest. Natuurlijk zijn Anna, Elza en Olaf ook van de partij. Alle activiteiten zijn van 13.00 tot 16.00 uur. Deelname aan de activiteiten is naast een geldig entreebewijs gratis. De ijsbaan is eerste kerstdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur en tweede kerstdag van 11.00 tot 17.00 uur. Op oudejaarsdag is de Westfries geopend van 9.00 tot 16.30 uur. Op nieuwjaarsdag is de ijsbaan gesloten. Kijk voor meer informatie op www.optisport.nl/ijsbaandewestfries .
Kerstnachtdienst
ANDIJK - In de gereformeerde kerk aan de Middenweg 4 in Andijk vindt zondag 24 december een kerstnachtdienst plaats. De dienst staat onder leiding van ds. J. Staat en een saxofoonkwartet verzorgt een aantal muzikale intermezzo's in kerstsfeer. Samen vieren en veel samen zingen met orgelbegeleiding door Marco Vriend. Iedereen is van harte welkom. Aanvang 22.00 uur, kerkdeuren open vanaf 21.15 uur. Er wordt een collecte gehouden; de opbrengst gaat naar Voedselbank West-Friesland. Meer informatie: www.gereformeerdekerkandijk.nl.
Wintertijd

MEDEMBLIK - In het Bakkerijmuseum in Medemblik worden weer vele ouderwetse lekkernijen gemaakt, zoals verse weihnachtsstollen, tulband en banketkransen, maar ook kerstkransen, chocolade-hulstblaadjes en kerstbonbons. De bakker demonstreert niet alleen hoe ze gemaakt worden, hij vertelt er ook graag over. Kortom, voor alle professionele en hobbybakkers is de komende tijd een uitgelezen mogelijkheid om wat fijne kneepjes van het oude ambacht te leren. Speciaal voor de kerst laten de bakkers zien hoe je die lekkere kerstchocolade maakt. Op oudejaarsdag worden appelflappen, appelbollen en beignets gemaakt. Maandag 1 januari is het museum dicht, maar daarna zijn de bakkers tot en met 7 januari elke dag volop bezig. Op veler verzoek is het museum ook de weekenden (inclusief de vrijdag) in januari en februari geopend. Het adres is Nieuwstraat 8 in Medemblik. Meer informatie: www.deoudebakkerij.nl of 0227-545014.
Bridgecursus

ZWAAG - Bridgeclub Roken Pas start half januari op woensdagmiddag een bridgecursus voor beginners in De Witte Valk aan de Dorpsweg in Zwaag. Docent Kees de Lange laat in korte tijd en op een aantrekkelijke manier zien dat iedereen dit fantastische spel onder de knie krijgt. Twaalf cursusdagen à 2 tot 2,5 uur, inclusief lesboek, kosten 65 euro. Opgave en inlichtingen bij C. de Lange: ca.delange@quicknet.nl of tel. 0228-562374.
Dubbelexpositie

HOORN - Noortje Peerdeman en Dominique Ampe geven van 13 januari tot en met 25 februari een dubbelexpositie in de Boterhal, Kerkplein 39 in Hoorn. Noortje Peerdeman benadert haar werk vanuit een gevoelservaring, waarbij de herinnering aan een gezinssituatie en/of een vroegere persoonlijke ervaring een verbeeldende rol spelen. Dominique Ampe werkt vanuit de verbinding met herinneringen uit het verre en recente verleden, uitgewerkt in zijn olieverf schilderijen.
Pubquiz

MIDWOUD - Hoe heet de spits van de Oranje Leeuwinnen? Welke minister van Defensie moest aftreden? Wie scoorde dé hit van het jaar en wat was er ook alweer met Patricia Paay aan de hand in 2017? De Vrienden van MOC houdt zaterdag 6 januari de eerste Pubquiz Midwoud/Oostwoud. Met een spetterende hoofdprijs: een weekend naar Antwerpen, voor twee personen. Deelnemers blikken op deze dag nog één keer achterom. De pubquiz bevat vragen uit de volgende categorieën: actualiteit, sport, media, entertainment én Mid- en Oostwoud. Onder het genot van een hapje en een drankje wordt de kennis over het afgelopen jaar getest. De quiz wordt gehouden de kantine van vv MOC, Tripkouw 28, aanvang 20.00 uur. Teams van maximaal twee personen spelen tegen elkaar en deelname kost 10 euro per team. Opgeven kan via vvm@vvmoc.nl, maximaal twintig koppels kunnen meedoen.
Vlooienmarkt

WERVERSHOOF - In sportcentrum De Dars aan de Europasingel wordt zondag 7 januari een gezellige vlooienmarkt gehouden. Die dag staan vele kramen boordevol gebruikte goederen te wachten op koopjesjagers, verzamelaars en tierlantijntjesliefhebbers. Naast huisraad, kleding en meubeltjes worden zaken als speelgoed, media en antiek en vaak voor schappelijke prijzen aangeboden. De markt is open van 09.30 tot 16.00 uur en de entreeprijs bedraagt 2,50 euro. Kinderen tot en met 11 jaar en onder begeleiding hebben gratis toegang. Voor meer informatie, kijk op www.mikki.nl.
Vaklieden

HOORN - Wat te doen met speelgoed dat het niet meer doet? Of met een cd-speler die niet meer open wil? Of met een koffiezetapparaat dat lekt? In wijkcentrum Kersenboogerd in Hoorn start begin februari een Repair Café. Netwerk Hoorn zoekt diverse vaklieden. Mensen die technisch zijn en zin hebben om één keer per week te komen helpen bij het repareren van spullen, kunnen een mailtje sturen naar Loes Meester: l.meester@netwerkhoorn.nl. Bellen kan ook (na 8 januari): 0229-219966.
EHBO

HOORN - EHBO-vereniging St. Jan Hoorn start donderdag 11 januari met een nieuwe basiscursus EHBO. De leerstof voor 'EHBO aan Kinderen' is in deze cursus opgenomen. In dertien lesavonden worden de cursisten door een kaderinstructeur vertrouwd gemaakt met diverse onderwerpen. De lesstof is voor iedereen toegankelijk en de cursus wordt afgesloten met het officiële landelijke Oranje Kruis-examen in april 2018. Er komen twee examendatums. De cursus wordt elke donderdag van 19.00 tot 21.30 uur gegeven in het nieuwe gebouw van de EHBO-vereniging aan de Diodeweg 2E in Hoorn. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de kosten van de cursus voor een groot deel of zelfs helemaal. Opgeven en meer informatie: www.ehbohoorn.nl.
Opfriscursus rijvaardigheid

HOORN - In opdracht van gemeente Hoorn verzorgt MEE & de Wering een gratis opfriscursus rijvaardigheid voor senioren uit Hoorn, Blokker en Zwaag. De cursus is speciaal bedoeld voor senioren die zich kwetsbaar voelen in het verkeer. De cursus wordt verzorgd door Veilig Verkeer Nederland en bestaat uit een online test en twee ochtenden theorieles over de huidige verkeersregels. De theorielessen worden gegeven op 23 januari en 27 februari van 10.00 tot 12.00 uur in de Buurtkamer aan de Van Beierenstraat 89 in Hoorn. De theorielessen zijn uit te breiden met een praktijkrit waarbij de instructeur meerijdt en waardevolle tips en aanwijzingen geeft. De kosten hiervoor zijn 42 euro. Aanmelden kan via infohoorn@meewering.nl of 088-0075140. Vermeld naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en geboortedatum. Aanmelden kan tot 15 januari. Meer informatie: www.meewering.nl.

Artikel geplaatst op zaterdag 23 december 2017 - 06:00


Hoorn
Dier van de Week HOORN - Droppie is een leuke, gecastreerde kater van vier jaar oud. Het is voor zijn eigen mensen een aanhankelijke kat die graag geknuffeld wordt en bij je op de bank ligt. Hij kan niet bij andere dieren en kleine kinderen vindt hij heel eng. Daarom zoekt het dierentehuis voor... D’r op uit DiversenMedemblik- Zon 22 juli - Oldtimerdag in het centrum. De eerste deelnemers arriveren om 9.30 uur. Na de rondrit komen de automobielen rond 12.00 uur weer aan op Nieuwstraat, waarna het publiek ze allemaal kan bekijken. De toegang is gratis.MarktenBovenkarspel- Zon 22 juli - Kofferbakmarkt in het Nassaupark (voor de... Kort nieuws VakantiespelenZWAAG - De Vakantiespelen, georganiseerd door Stichting Netwerk, vinden maandag 23 juli plaats in de wijk Bangert en Oosterpolder in Zwaag (ter hoogte van Vredemaker 47). De activiteiten voor kinderen tussen de vier en twaalf jaar staan in het teken van 'Afrika'. Zo kunnen zij op leeuwenjacht, een hut kleien,... Jaarlijkse barbecue Hoge Hop HOORN - Bewoners van Omringlocatie De Hoge Hop in Hoorn genoten dinsdag 17 juli van de jaarlijkse barbecue. De middag was mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Nationaal Ouderenfonds. Medewerkers en vrijwilligers zamelden afgelopen april geld in met een rommelmarkt. De opbrengst werd verdubbeld door het Premieplan via... Lunchconcert HOORN - Elk jaar organiseert Stichting Concertfonds Hoornse Orgels een aantal lunchconcerten tijdens de Hoornse zomermarkten. Deze serie wordt dit jaar woensdag 25 juli geopend door de Russische organiste Galina Elshaeva. Zij brengt op het Pieter Müller-orgel van de Lutherse Kerk, Ramen 4 in Hoorn, werken ten gehore van Georg... Zomeravondwandeling OUDENDIJK - Eetcafé Les Deux Ponts in Oudendijk verzorgt woensdag 25 juli een zomeravondwandeling door de polders Beetskoog en Werelderfgoed Beemster. De wandeling - onder leiding van een IVN-gids - start om 19.30 uur bij het eetcafé aan de Slimdijk 2 en is ongeveer 8,4 kilometer lang. Kosten: 3,50 euro... Eenmaal, andermaal....
Imca Marina organiseert ludieke veiling
HEM - In verband met haar op handen zijnde verhuizing naar Blaricum organiseert zangeres Imca Marina zondag 22 juli vanaf 11.00 uur een veiling in en om haar huidige woning aan de Hemmerbuurt 205 in Hem. "Het wordt een ludieke veiling waarbij Hannes Knoin en ikzelf als veilingmeester optreden", zegt...
Zomers Suyderbraeck SCHARWOUDE - Wie geïnteresseerd is in de geschiedenis, flora en fauna van de Suyderbraeck kan zondag 29 juli op pad met twee IVN-gidsen. Tijdens de rondleiding komen de kenmerken van de omgeving, het ontstaan, de huidige inrichting en diversiteit van de flora en fauna ter sprake. De Suyderbraeck wordt beheerd... Kijk- en verwondergesprekken in Westfries Museum HOORN - Deze zomer, tijdens de expositie Lage Landen, biedt het Westfries Museum zijn bezoekers de mogelijkheid om de ‘kunst van het kijken’ te verfijnen. In de weekenden vinden speciale kijk- en verwondergesprekken plaats. Deelnemers worden uitgenodigd een aantal schilderijen in de expositie Lage Landen samen te bekijken en te...

'Geen stress en een veel relaxter leven'
Sabine, José en Sem klaar voor Portugese droom

HOORN - Sabine Kolken (37), José Fernandes Crispim (55) en hun vijfjarige zoontje Sem zijn helemaal klaar voor het grote avontuur. Vrijdag 20 juli vertrekt het Hoornse gezin naar Portugal om daar een bed and breakfast op te zetten: Quinta do Rio Alva. Een bestemming voor de echte rustzoeker, vinden...
Dier van de Week HOORN - Twinkel is een klein teefje (zes kilo) van twaalf jaar oud. Ze is naar het asiel gebracht omdat haar eigenaar na de scheiding niet meer voor haar kon zorgen. Twinkel is een aanhankelijk allemansvriendje dat graag geknuffeld wordt en gezellig bij je op schoot wil zitten. Ze werd... Kort nieuws ZomeravondbadmintonHOORN - Bij de Hoornse Badminton Vereniging (HBV) is dinsdag 3 juli Zomerbadminton van start gegaan. Elke dinsdag in juli en augustus kunnen zowel leden als niet-leden badmintonnen in de hal aan de Nieuwe Steen 1 in Hoorn. Deze is vanaf 19.00 uur geopend. Voor HBV'ers is het gratis, niet-leden... Tieners maken kunstwerk voor jongerencentrum ZWAAG - Een twintigtal tieners uit de wijk Bangert en Oosterpolder in Zwaag werkte de afgelopen weken aan een kunstwerk voor in het jongerencentrum van MFA De Kreek. Het doel was om de lege muren van het jongerencentrum een gezellige uitstraling te geven. Het kunstwerk is dinsdagavond 10 juli in... Leerlingen Oscar Romero in de prijzen HOORN - Drie leerlingen van het Tabor College in Hoorn, locatie Oscar Romero, zijn in de prijzen gevallen. Jan Schagen, Mark Tool en Rob van Santen behaalden de tweede plaats van de landelijke Profielwerkstukkenwedstrijd van NISS (Stichting Ondersteuningsfonds Nationaal Instituut voor de Scheepvaart en Scheepsbouw). Maandagavond 9 juli, tijdens de... Dier van de Week HOORN - Muis is een lieve, gesteriliseerde poes van circa drie jaar oud. Het is een vriendelijke poes die graag geknuffeld wordt. Ze is in een tuin gevonden met haar pasgeboren kittens. Deze heeft ze in het asiel keurig grootgebracht en nu die eind van de week naar nieuwe adressen... Basisscholen West-Friesland gaan ook afval scheiden REGIO - Alle basisscholen in de zeven West-Friese (CAW) gemeenten kunnen voortaan plastic, blik en drinkpakken, gft en papier scheiden en op laten halen door HVC. Zo leren kinderen hoe afval scheiden werkt en wat de positieve gevolgen zijn. Ook zorgt het voor een betere afvalscheiding en recycling van grondstoffen.... Bangert Toernooi beleeft 42e editie
Van 11 tot en met 19 augustus op tenniscomplex Wings
OOSTERBLOKKER - Van zaterdag 11 tot en met zondag 19 augustus wordt op het complex van LTC Wings de 42e editie van het Bangert Toernooi gespeeld. Volgens goede traditie gaan sportiviteit en gezelligheid samen tijdens het open tennistoernooi. Het thema is Italië.De Bangert, zoals het toernooi in de wandelgangen wordt...
Kort nieuws Kammerkoret GOCKHOORN - Kammerkoret GOCK uit Denemarken is een klassiek koor met 25 leden. Het repertoire strekt zich uit van renaissance tot hedendaagse muziek. Het koor zingt hoofdzakelijk kerkelijke muziek en staat in Denemarken midden in de Lutherse traditie. Kammerkoret GOCK is van 7 tot en met 12 juli op... Topequipe Zanardi Racing Team Holland presteert sterk tijdens NK X30 OOSTERBLOKKER - Mede dankzij de korte lijnen met de fabriek van Zanardi, is het Zanardi Racing Team Holland één van de Nederlandse topteams waarvoor karters graag rijden. Daan Steenman uit Oosterblokker en Kevin Stehouwer uit Strijen bewezen afgelopen weekeinde in Venray dat zij betere rijders worden bij het team. Beiden... Tuinen struinen REGIO - De Groene Route timmert al enige jaren aan de weg met privétuinen en kwekerijen in Noord-Holland die gezamenlijk meerdere weekenden en één avond open zijn. Duurzaamheid en milieubewust werken staan bij allen hoog in het vaandel. In het weekend van zaterdag 14 en zondag 15 juli viert De...