Rodi

Kort nieuws

Lenteconcert


ZWAAG - Muziekvereniging De Herleving uit Zwaag houdt zondag 8 april haar lenteconcert in café De Witte Valk aan de Dorpsstraat in Zwaag. Jeroen Schuurman speelt tijdens dit concert een solo met begeleiding van het harmonieorkest en hoopt hiermee aan de voorwaarden te voldoen om zijn HaFraBra D-diploma te behalen. Het HaFaBra-examen is een examen voor muziekleerlingen van harmonie, fanfare en brassband. Jeroen heeft hiervoor het stuk 'trompetenkonzert' van Joseph Haydn uitgekozen. Daarnaast staan nummers als Bonaparte en muziek van Michael Jackson op het programma. Ook het leerorkest laat van zich horen. Aanvang 11.30 uur, vrij entree.

West-Friesland Cup

REGIO - De strijd om de West-Friesland Cup gaat weer van start. Dit jaar strijden 45 voetbalteams - verdeeld over drie categorieën - om de Cup: 15 teams bij de JO14, 14 teams bij de JO15 en 16 teams bij de MO15. De eerste wedstrijden worden dinsdag 10 april gespeeld bij de JO14. Woensdag 11 en donderdag 12 april zijn de MO15 en de JO15 aan de beurt. Eerst wordt gespeeld in een poulefase, gevolgd door kwartfinales, halve finales en uiteindelijk drie finales. De finale voor de MO15 wordt donderdag 31 mei om 19.30 uur gespeeld bij Kwiek ‘78 in Avenhorn. De finales voor de JO14 en de JO15 worden vrijdag 1 juni gespeeld om respectievelijk 18.00 en 20.00 uur bij VV Dindua in Enkhuizen. Publiek is natuurlijk van harte welkom! Verdere informatie staat op www.wfcup.nl.


Zusss


ENKHUIZEN - In de Zuiderkerk aan de Zuiderkerksteeg 1 in Enkhuizen treedt zondag 8 april van 15.30 tot 16.45 uur het trio Zusss op. Deze drie zangeressen - Wendy Vroling, Annette Hooijboer en Kim Vreeker - begonnen als gelegenheidstrio in het Nicolaas Verpleeghuis in Lutjebroek maar worden inmiddels veel gevraagd om op te treden in verschillende verpleeg- en verzorgingshuizen. De toegang is gratis.

Weerzin

MEDEMBLIK - Gevoelens van eenzaamheid, of somberheid, geen zin hebben, liever op de bank blijven hangen of slapen komen voor bij alle leeftijden. Ook bij jongeren. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer twintig procent van de jongeren in Nederland last heeft van depressieve gevoelens. Dat zijn zo'n tachtigduizend jongeren per jaar. Omdat er nog steeds wel een soort taboe is op dit onderwerp hebben het jongerenwerk Medemblik, Stichting HWK en De Dijk-Atlascollege de handen ineen geslagen en voor leerlingen, ouders en belangstellenden een avond georganiseerd. Woensdag 11 april is de theatervoorstelling 'Weerzin' van Theater Traxx te zien op SG De Dijk aan de Admiraliteitsweg 6 in Medemblik. Jongeren, ouders, opvoeders en andere belangstellenden zijn vanaf 18.45 uur van harte welkom. De voorstelling begint om 19.00 uur en de toegang is gratis. Aanmelden kan via f.capuzzato@atlascollege.nl.

Boek & Theater


ENKHUIZEN - Peuters tussen de twee en vier jaar die zich graag verkleden en het leuk vinden om samen te dansen, zingen en theater te maken, kunnen vanaf woensdag 11 april terecht in Bibliotheek Enkhuizen, Wielewaal 3. Deze dag starten de vrolijke workshops onder leiding van Anna Verschoor van Kindertheater Spring. Tijdens deze workshops, gebaseerd op een prentenboek zoals ‘Rupsje Nooitgenoeg’ of ' De mol die wil weten wie er op zijn kop heeft gepoept', worden de peuters meegenomen in het verhaal door middel van muziek, dans en theater. De fantasie van het kind staat centraal. Lezen en theaterspel prikkelen de fantasiewereld van kinderen en verrijken de creativiteit. Ook stimuleren ze de communicatieve en sociale ontwikkeling. Kinderen leren samen te werken, initiatief te nemen, hun inlevingswereld te vergroten en hun eigenheid te ontdekken. Data: 11 april, 18 april, 25 april en 9 mei van 9.45 tot 10.45 uur. Aanmelden: klantenservice@westfriesebibliotheken.nl of 0228-743943. Er zijn geen kosten aan verbonden.


Netwerk zoekt vrijwilligers


HOORN - Stichting Netwerk, wijkcentrum Kersenboogerd, zoekt vrijwilligers voor de begeleiding van de cursus 'Kleding in een nieuw jasje'. Hoe kan je een gekregen of tweedehands kledingstuk 'omtoveren' tot een verrassend eigen kledingstuk? Voor deze cursus zoekt Netwerk een begeleider. Hij of zij leert de deelnemers de basistechnieken van het naaien en geeft tips en trucs hoe een kledingstuk veranderd kan worden. De cursus is op maandag van 9.00 tot 11.30 uur in wijkcentrum Kersenboogerd aan de Brederodegracht 1 in Hoorn. Verder is Netwerk op zoek naar handige mensen voor het Repair Café, dat in de Kersenboogerd gestart wordt. Wie wil zich één keer per week hiervoor inzetten? Meer informatie: Loes Meester, 0229-219966 of l.meester@netwerkhoorn.nl .

Levensverhalen IJsselmeergebied


REGIO - Het Zuiderzeemuseum en auteur Eva Vriend zoeken nieuwe verhalen over de invloed van de Afsluitdijk op de levens van bewoners van het voormalige Zuiderzeegebied. De verhalen worden verzameld op de website www.mijnzuiderzee.nl. De verhalen vormen de basis van het nieuwe boek van Eva Vriend dat bij uitgeverij Atlas Contact verschijnt. In haar zoektocht naar verhalen, organiseert het Zuiderzeemuseum vertelcafés in plaatsen rond het IJsselmeer. Eva Vriend licht tijdens deze vertelcafés haar onderzoek toe en gaat met mensen in gesprek. Daarnaast krijgen scholen in de regio de kans om bij te dragen: leerlingen kunnen hun grootouders interviewen over de omschakeling. Ook deze verhalen komen op www.mijnzuiderzee.nl. Eva Vriend verzamelde al een aantal verhalen bij bekende Zuiderzee-Nederlanders, zoals turner Epke Zonderland en presentatrice Geraldine Kemper. Deze verhalen zijn ook te lezen op de website.

Parkinson


ENKHUIZEN - In woonzorgcentrum Overvest aan de Lijsterbesstraat 4 in Enkhuizen vindt woensdag 11 april (Wereld Parkinsondag) van 10.00 tot 12.00 uur een Parkinson-informatieochtend plaats. Iedereen die geïnteresseerd is en meer wil weten over de mogelijkheden van dagbesteding en/of therapie voor mensen met Parkinson(isme), is van harte welkom. Er zijn verschillende informatiekramen, met bijvoorbeeld informatie over fysiotherapie, ergotherapie en logopedie.

Help, mijn kind kan niet zonder!


HOORN - Brijder organiseert een cursus voor ouders en opvoeders waarvan de kinderen problematisch alcohol drinken, drugs gebruiken, gamen of gokken. Deze cursus 'Help, mijn kind kan niet zonder!' vindt plaats bij de Brijder aan het Keern 33d in Hoorn en duurt vijf avonden. De cursusavonden zijn dinsdag 10, 17, 24 april en 1 mei van 19.00 tot 21.00 uur. Daarna wordt nog een terugkombijeenkomst gepland. De cursus is kort, krachtig en praktisch. Ouders krijgen handvatten aangereikt waardoor zij zich minder machteloos voelen en de regie weer in handen krijgen. Voordat de cursus van start gaat, heeft de ouder/opvoeder een kennismakingsgesprek met de cursusleiding. Er zijn maximaal twaalf deelnemers. Aanmelden: 088-3582260 of preventie@brijder.nl .

Ouder- en kindochtend


HOORN - In wijkcentrum Grote Waal aan de Grote Beer 3 in Hoorn vindt elke dinsdag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur een ouder- en kindochtend plaats; een gezellig ontmoetingsochtend voor ouders met kinderen tussen de nul en vier jaar. De kinderen kunnen samen spelen terwijl de ouders koffie drinken en bijvoorbeeld over het opvoeden van kinderen praten. Regelmatig organiseren de ouders in overleg creatieve, muzikale of andere activiteiten. Kosten: 1,50 euro per ochtend. Informatie: Antoinette Roovers, 0229-280940.

Orgelconcert


VENHUIZEN - Organist Dirk Out verzorgt zondag 8 april een orgelconcert op het Pels & Van Leeuwen-orgel in de hervormde kerk aan de Kerkweg 113 in Venhuizen. Aanvang 15.30 uur, entree tien euro, kinderen tot en met elf jaar vijf euro. Kaarten zijn voorafgaande aan het concert in de kerk verkrijgbaar. Meer informatie: www.zingenenzo.com.

Kookworkshop

BOVENKARSPEL - In de Kookstudio van 't Stadsplein aan de Hoofdstraat 17 in Bovenkarspel vindt zondag 8 april een kookworkshop plaats. Patissier Harry leert de deelnemers klassieke desserts te maken. De workshop is van 14.00 tot 17.00 uur. Meer informatie en inschrijven: www.tstadsplein.nl.

Beter op de been

HOORN - Omring heeft de valpreventiecursus 'Beter op de been' ontwikkeld, die maandag 9 april van start gaat in Hoorn. Het aantal valongevallen blijft stijgen, vooral onder 85-plussers. Elke dag overlijden negen mensen aan de gevolgen van een val. Elke vijf minuten komt een oudere op de Spoedeisende Hulp binnen door een valongeval. De training van Omring bestaat uit twee delen. In het eerste deel krijgen de deelnemers informatie over valrisico’s en hoe deze te vermijden zijn. In het tweede deel staan oefeningen centraal. Met deze oefeningen werken de deelnemers aan een betere conditie en meer spierkracht. Het evenwicht wordt zo verbeterd, waardoor de kans op vallen kleiner wordt. De cursus bestaat uit vier lessen van anderhalf uur. Uiterste aanmelddatum is 1 april. De kosten van deze training worden in de meeste gevallen vergoed door de zorgverzekeraar. Informeer voor de exacte vergoeding bij de zorgverzekeraar.

Gegevensbescherming


BLOKKER - Veel sportbestuurders zijn enorm geschrokken. Vanaf eind mei geldt een nieuwe, strengere regelgeving op het gebied van privacy, de zogeheten Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Iedere sportvereniging moet de regels in acht nemen. Het bestuur is aansprakelijk en de boetes zijn fors. Het Hoorns SportCollectief ondersteunt de sportverenigingen. Donderdag 12 april verzorgt zij in samenwerking met Vrijwilligerspunt West-Friesland een avond die in het teken staat over wat de club moet ondernemen om aan de wetgeving te voldoen. Auke Abbekerk van Vrijwilligerspunt West-Friesland, specialist op dit terrein, komt deze avond met een praktijkgerichte aanpak. Ook Jan Kramer van Vitasys heeft deze avond een deskundige inbreng. De avond vindt plaats in de kantine van voetbalvereniging De Blokkers aan de Gildenweg in Blokker. Aanvang 19.30 uur. Aanmelden: ted@vanderbruggen.net.

Emmaüswandeling


ANDIJK - Vanaf de gereformeerde kerk aan de Middenweg in Andijk start zondag 8 april om 14.00 uur een Emmaüswandeling. Net als in het Bijbelverhaal gaan de wandelaars twee aan twee op weg. Bij vertrek krijgen ze een route mee en een aantal gespreksvragen. Tijdens de wandeling kan een gedeelte in stilte worden gelopen. Gedachten die opkomen zouden gedeeld kunnen worden met elkaar. De wandeling duurt ongeveer een uur. Mensen die niet in staat zijn om mee te wandelen, kunnen in de kerk, naar aanleiding van dezelfde vragen, met elkaar in gesprek gaan. Ook zijn enkele kunstwerken, met de Emmaüsgangers als inspiratiebron, te zien. De wandeling wordt georganiseerd door de Raad van Kerken Andijk - Onderdijk - Wervershoof - Zwaagdijk.

Ouders van overleden kind


HOORN - In Inloophuis Pisa aan de Draafsingel 59 in Hoorn vindt donderdag 12 april van 19.30 tot 21.30 uur een bijeenkomst plaats voor ouders van een overleden kind. Deze avond biedt het inloophuis gelegenheid om andere ouders, stiefouders, schoonouders en grootouders te ontmoeten die een kind aan kanker verloren hebben. De bijeenkomst wordt begeleid door Wiek Luza, coördinator/begeleider en Marijke Krumoerman, gastvrouw én ervaringsdeskundige. Aanmelden kan via administratie@inloophuispisa.nl. Meer informatie: www.inloophuispisa.nl of www.facebook.com/inloophuispisa/ .

Longpunt

HOORN - Theater TOM verzorgt maandag 9 april om 15.00 uur een voorstelling bij Longpunt Westfriesland in het personeelsrestaurant in het Westfries Gasthuis in Hoorn. Het Longpunt is de ontmoetingsplek voor longpatiënten, hun omgeving en zorgverleners. Entree is gratis. Aanmelden: westfriesland@longpunt.longfonds.nl of 06-53724206. Meer informatie: www.facebook.com/longpuntwf . Aan bezoekers wordt gevraagd geen geurtjes te gebruiken tijdens de bijeenkomst, omdat niet iedereen daar tegen kan.

Vrouwen van Nu


BOVENKARSPEL - Vrouwen van Nu Stede Broec houdt maandag 9 april een bijeenkomst in het Vereenigingsgebouw De Tuf, Hoofdstraat 206 in Bovenkarspel. De Stichting Holland Building Nepal verzorgt een lezing. Deze stichting ondersteunt kinderen in Nepal die een hersenbeschadiging hebben. Ook is er verkoop van Nepalese producten. De opbrengst gaat naar de stichting. De toegang is gratis. Aanvang 19.45 uur.

Vrijmibo-Grey


HOORN - De week afsluiten en het weekend gezellig inluiden? Dat kan vrijdag 13 april tijdens de Vrijmibo-Grey in Het Huis Verloren aan de Kerkstraat 10b in Hoorn, speciaal bedoeld voor vijftigplussers. Bijkletsen en leuke leeftijdsgenoten ontmoeten onder het genot van een borrel en hapje. Aanvang 17.00 uur.

Singer-songwriterfestival


MEDEMBLIK - In Medemblik vindt zondag 15 april van 16.00 tot 20.00 uur de eerste editie van het singer-songwriterfestival plaats. De organisatie van dit festival is in handen van Jongersoos'72, een club enthousiaste mensen die in het verleden de stand-up-comedy in Medemblik op de kaart hebben gezet en ook bij de oprichting van het nu zo succesvolle Rondomweekend een grote rol hebben gespeeld. Wat kan het publiek verwachten? In acht verschillende cafés/grand cafés/eetcafés in het centrum van Medemblik treden drie singer-songwriters op, dus 24 in totaal. De opbrengst van het festival komt geheel ten goede aan Bake For Life. Deze stichting bouwt bakkerijen in de Afrikaanse landen Oeganda en Kenia. Gehandicapten, wezen, kindsoldaten, alleenstaande moeders en mensen die door omstandigheden op jonge leeftijd school hebben moeten verlaten, werken hier en leren het bakkersvak. Hierdoor krijgen deze mensen een eerlijk bestaan en verdienen ze een salaris waarmee ze in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Meer informatie staat op www.bakeforlife.nl. De entreeprijs van het singer-songwriterfestival is vijftien euro. Kijk voor alle informatie op www.singandwritefor.nl.

Repaircafé


HOORN - Iets te repareren? Ga bij het Repaircafé in wijkcentrum Grote Waal, Grote Beer 3 in Hoorn, samen met het enthousiaste team aan de slag. Een broek inkorten? Een kapotte stofzuiger of zelfs een koelkast die niet meer werkt? Niet weggooien maar samen repareren! Kom langs op de dinsdagmiddag (om de week) tussen 13.30 en 15.30 uur. Data: 17 april, 15 en 29 mei, 12 en 26 juni). Ook voor het bijknippen van een kapsel is een vrijwilliger aanwezig. Meer informatie: 0229-280940.

Tai chi


GROOTEBROEK – Taijischool Shen in Grootebroek organiseert een vrij toegankelijke training Pushing Hands (Tui Shou) op zondag 22 april van 12.00 tot 13.30 uur. Hierbij leren de deelnemers in partneroefeningen hoe ze de ander met weinig kracht uit balans kunnen brengen. Zowel ervaren als onervaren beoefenaars van tai chi zijn welkom. Deelname is gratis, wel graag aanmelden. De locatie is afhankelijk van het weer: het Streekbos of gymzaal Praktijkschool. Meer informatie: www.taijischool-shen.nl of 06-22212446.

Darttoernooi


ZWAAGDIJK-WEST - JB Zwaagdijk houdt vrijdag 20 april om 20.00 uur het jaarlijkse darttoernooi in dorpshuis De Wildebras, Balkweiterhoek 56 in Zwaagdijk-West. Wie mee wil doen aan de wedstrijden, kan zich opgeven via JB.Zwaagdijk@gmail.com en op de avond zelf tot ongeveer 19.30 uur. De zaal is om 19.00 uur geopend en de deelnemers kunnen dan ingooien. Inschrijfgeld bedraagt vijf euro en de darters maken kans om mooie prijzen te winnen. Meer informatie: www.facebook.com/jbzwaagdijk.

Jubileumfeest


HOORN - Jan Schneider heeft in tien jaar tijd in zijn lesruimte aan de Hoornse Gasfabriekstraat talloze gitaar- en basleerlingen voorbij zien komen. Enkele daarvan staan zondag 15 april met hun band op het podium van Manifesto: een feestje ter ere van zijn jubileum. Er spelen zes bands en artiesten: Plug & Play, Joey Vriend, Liquid Blue, Springsteen & Wij, The Gear en Breakout. In iedere band speelt minimaal één leerling of oud-leerling. Aanvang 13.30 uur, vrij entree. Het adres van Manifesto is Holenweg 14c in Hoorn.

Still Alice


HOORN - De film 'Still Alice' is maandag 16 april te zien in het Foreestenhuis, Grote Oost 43 in Hoorn. Aanvang van de film 20.00 uur, inloop met koffie/thee vanaf 19.30 uur. De film gaat over een vijftigjarige docente taalkunde aan de Harvard Universiteit, die op het toppunt van haar carrière te maken krijgt met geheugenproblemen. Ze blijkt te lijden aan de ziekte van Alzheimer en moet als sterke, onafhankelijke vrouw zien om te gaan met de gevolgen van deze diagnose, die haar leven zal veranderen. Na afloop van de film is er voor wie dat wil een nagesprek. Iedereen is welkom. Toegang vrij, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

AD(H)D bij volwassenen


HOORN - GGZ Noord-Holland-Noord verzorgt donderdag 19 april in samenwerking met de gemeente een informatieavond 'Volwassenen met AD(H)D'. De bijeenkomst is van 19.00 tot 21.00 uur en vindt plaats aan de Maelsonstraat 1 in Hoorn. Familieleden, mantelzorgers en direct betrokkenen zijn van harte welkom. Mevrouw P. Tamis, verpleegkundig specialist van Amici Zorgt, houdt een inleiding. Een ervaringsdeskundige van RCO de Hoofdzaak vertelt hoe het is om te leven met AD(H)D en welke hulp doeltreffend is. Reserveren kan via 088-6565010. Meer informatie op www.ggz-nhn.nl/agenda .

Accordeon


BERKHOUT - Accordeonvereniging Con Zelo geeft zaterdag 21 april een voorjaarsconcert in de Berkhouter kerk, Kerkebuurt 172 in Berkhout. De twee orkesten van de vereniging staan onder leiding van Christa Groeneveld. Extra verrassing is het accordeonkwintet Vijfkwarts, bestaande uit leden van het A-orkest. Verder verzorgt het koperkwintet Emergo uit Castricum een intermezzo. De muzikale avond begint om 20.00 uur. Reserveren: 0229-581693 of elly.h@kpnmail.nl.

Sporten zonder stigma


ENKHUIZEN - Team Sportservice West-Friesland houdt woensdag 18 april bij voetbalvereniging Dindua (op Sportpark Immerhorn) in Enkhuizen een themabijeenkomst over wat sportclubs voor mensen met psychische klachten (kunnen) betekenen. Mensen met een psychische kwetsbaarheid ervaren dikwijls drempels bij het gaan sporten. Zij hebben bijvoorbeeld te kampen met gevoelens van onzekerheid en schaamte; ze voelen zich anders. Sportclubs kunnen hierin een actieve rol spelen. Maar hoe voorkom je dat mensen met psychische klachten hun lidmaatschap opzeggen? Of zorg je ervoor dat zij zich toch aanmelden bij de club? Tijdens de bijeenkomst wordt met de aanwezigen de discussie aangegaan vanuit drie perspectieven: de sporter, de trainer en de bestuurder. Ervaringsdeskundige sporters/sporttrainers vertellen over hun ervaringen met sportclubs. En een bestuurder vertelt over waarom en hoe zijn club een aanbod heeft ontwikkeld. Bestuurders, trainers, coaches en begeleiders van reguliere- en aangepaste sportclubs en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. De bijeenkomst begint om 19.30 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden: https://jouw.teamsportservice.nl/west-friesland/ . Meer informatie: 0229-287700 of pbakker@teamsportservice.nl .

Verzoening

BLOKKER - De oecumenische werkgroep 'Op zoek naar nieuwe vormen' heeft voor de viering op zondag 15 april een dienst voorbereid met als thema 'Verzoening'. De dienst begint om 10.00 uur in de oude hervormde kerk aan de Westerblokker, hoek Kolenbergstraat in Blokker. Na afloop is er koffie/thee en gelegenheid om bij te praten. Iedereen is van harte welkom.

Artikel geplaatst op vrijdag 06 april 2018 - 06:00


Hoorn
Dier van de Week HOORN - Sonia is een kniehoog teefje van bijna twee jaar oud. Het is een vrolijke, enthousiaste hond die wel waaks is naar vreemden. Ze kan loslopen in het park en reageert goed op de meeste andere honden, maar in huis kan ze beter als enige hond geplaatst worden. Sonia... D’r op uit MuziekMidwoud- Zon 23 sept - Sixtiesband de Stoel speelt om 15.30 uur in eetcafé Halfweg, Buurt 20 in Midwoud. Vele herkenbare, Engels en Nederlandstalige nummers om mee te zingen of de voetjes van de vloer.Zwaag- Zat 29 sept - 30 Dancing Party in de Witte Valk, Dorpsstraat 175. Uitgaan, dansen,... Mannenkoorconcert in Het Octaaf HOORN - Het mannenkoor Westerlauwers uit Friesland zingt zaterdag 20 oktober om 19.30 uur n Het Octaaf aan de J.D. Pollstraat 1in Hoorn. Er is ook samenzang en er zijn instrumentale intermezzo's. Het koor staat onder leiding van dirigent Jan Hibma. Jan Kroeske begeleidt het koor op orgel, Sebastiaan Schippers... Komische musical met diepere laag
Westend brengt 'Wat zien ik?!' op de planken
HOORN - Na producties als 'Zorro' en 'Oliver' brengt musicalvereniging Westend uit Hoorn nu een musical van Nederlandse bodem naar Schouwburg Het Park: 'Wat Zien Ik?!'. De musical vol Amsterdamse humor én schrijnende plotwendingen wordt begeleid door een live orkest. De oer-Hollandse comedy 'Wat Zien ik?!' speelt zich af op...
Twintig jaar bijbelse tuin HOORN - De Doopsgezinde-Remonstrantse Gemeente Hoorn viert zondag 30 september dat de bijbelse tuin achter het Foreestenhuis aan het Grote Oost 43 in Hoorn twintig jaar bestaat. Dat gebeurt met een feestelijke bijeenkomst in het Foreestenhuis, waaraan Erik Post (verteltheater), Jan Maarten Koeman (musicus) en verschillende leden van de tuinploeg... Kort nieuws Sociaal eetcaféOPPERDOES - Het sociaal eetcafé is dinsdag 25 september weer open. Senioren, chronisch zieken, mantelzorgers en alleenstaanden zijn vanaf 17.00 uur welkom bij Jos Klaver in Torenschouw, Torenstraat 17 in Opperdoes. Op het menu staat Ierse runderstoofpot met groente en aardappelkroketjes en een heerlijke Brusselse wafel met warme kersen... Kansen pakken op weg naar nieuwe (loop)baan HOORN - Schouwburg Het Park in Hoorn staat maandag 8 oktober in het teken van kansen pakken op weg naar een nieuwe (loop)baan. In de ochtend kunnen West-Friese vrouwen inspiratie opdoen, workshops volgen en potentiële werkgevers ontmoeten bij Kracht on Tour. In de middag kunnen alle cliënten van WerkSaam Westfriesland... Hoorn beweegt HOORN - Bij het sportcomplex aan de Holenweg in Hoorn vindt zondag 23 september het Hoorn Beweegt Festival plaats. Iedereen is tussen 11.00 en 15.00 uur welkom om kennis te maken met het sport- en beweegaanbod van Hoorn: van balsporten en zwemmen tot vechtsporten en schaatsen. Kinderen kunnen zich uitleven... Vrijwilligerstekort? Gebruik maatschappelijke stagiaires REGIO - Veel verenigingen en stichtingen kampen tegenwoordig met een tekort aan vrijwilligers. Of het nou gaat om het draaien van bardiensten, trainen van de jeugd, verkopen van kaartjes bij de speeltuin, of helpen in de activiteitenbegeleiding bij ouderen; het zijn allemaal functies waar momenteel vrijwilligers voor gezocht worden. Nu... Dorcas Winkel Hoorn breidt uit HOORN - Dorcas Winkel Hoorn biedt een zeer divers aanbod; van kleding tot speelgoed, van boeken tot knutselspullen en natuurlijk veel huishoudelijke artikelen en woonaccessoires. Veel mensen weten inmiddels de weg te vinden en komen regelmatig in de winkel. Begin 2019 wordt de winkel flink uitgebreid zodat er meer ruimte... Dier van de Week HOORN - Jax is een mooie, gecastreerde kater van twee jaar oud. Hij is naar het asiel gebracht omdat er een baby op komt was en Jax regelmatig een tik of een hap geeft tijdens het aaien. Jax is een echte vrijbuiter die graag buiten speelt en lekker zijn eigen... D’r op uit MuziekEnkhuizen- Vrij 21 sept - Optreden van de band Six Ways op het podium van de Drommedaris, Paktuinen 1. Aanvang 21.00 uur, vrij entree. Meer info: www.drom.nl of 0228-312076.Andijk- Zat 22 sept - Optreden van de tienkoppige soulband Soulsville bij Club Jazz & Pop in Cultura aan de Kleingouw 112-113.... 'Een mooie, maar ook emotionele laatste loop'
Tiende en laatste editie Nadine OK Run wordt grote happening
SCHARWOUDE - Wie altijd al een keer mee wil doen aan de Nadine OK Run óf wie graag nóg een keer meedoet, moet deze kans pakken: zondag 14 oktober vindt namelijk de tiende én allerlaatste editie van de Nadine OK Run in Scharwoude plaats. En dat heeft volgens organisator Jacques...
Kort nieuws Online zelfhulpREGIO - In samenwerking met een aantal gemeenten in de regio biedt GGZ Noord-Holland-Noord gratis online zelfhulpmodules voor mensen met milde psychische problemen. De modules bieden inzicht en tips bij veelvoorkomende klachten als piekeren, (werk)stress, somberheid en slecht slapen. De zelfhulpmodules zijn te vinden via de website van GGZ... Personenrijtuig 86 van Staatsmijn Emma keert terug op de rails HOORN - Rijtuig SME 86 heeft deze week met succes zijn afleveringsproefrit gemaakt bij de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik. Een 2,5 jaar durende en duizenden uren kostende restauratie door een team van conservatoren, vrijwillige vakmensen en stagiaires is hiermee voltoord. De restauratie is mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van het VSB Cultuurfonds, het... Expositie Randi Vettewinkel in Galerie Westfriesgasthuis HOORN - Randi Vettewinkel exposeert tot zaterdag 4 januari 2019 in de galerie van het Westfriesgasthuis (afdeling E, eerste verdieping) in Hoorn. Haar schilderijen vormen een soort dagboek, een fictieve briefwisseling. De omgeving die ze daarvoor kiest - stations, publieke gebouwen, landschappen of andere inspiratiebronnen - reflecteren haar eigen ervaringen.... Cursus 'Omgaan met mensen met een depressie' HOORN - Een echte depressie is geen sombere bui die na een paar dagen vanzelf verdwijnt. Heeft iemand in de familie of directe omgeving een depressie? Het eigen leven kan daardoor flink beïnvloed worden. Wie dicht bij deze persoon leeft, kan zelf ook het gevoel krijgen in een sociaal isolement... Slotconcert Abendmusiken met stadsorganist Mark Heerink HOORN - In de Koepelkerk aan het Grote Noord in Hoorn vindt zaterdag 22 september om 17.00 uur het slotconcert van het seizoen 2018 plaats in de serie 'Abendmusiken'. Deze keer geen cantate van Bach, maar een van zijn zogenoemde 'Lutherse Missen', de Missa in g-klein, BWV 235, uitgevoerd door... Rommelmarkt HOORN - Camping 't Venhof, De Hulk 6a in Hoorn, houdt zondag 16 september van 11.00 tot 15.00 uur een rommelmarkt. Wie ook iets wil verkopen, kan met een eigen kleed of kraampje komen. De kosten zijn vijf euro per plaats. Inbreng vanaf 10.30 uur. Aanmelden kan via 0229-551371 of... Dijk- en Duinenroute BLOKKER - De Westfriese Toerclub verzorgt zondag 23 september twee fietstoertochten onder de noemer 'Dijk- en Duinenroute'. Deelnemers kunnen kiezen uit een route van zeventig of van honderd kilometer. Het zijn vrije toertochten en deelnemers bepalen hun eigen tempo. Starten kan tussen 9.00 en 9.30 uur bij Handbal Vereniging Blokker,...