Rodi

Kort nieuws

Lenteconcert


ZWAAG - Muziekvereniging De Herleving uit Zwaag houdt zondag 8 april haar lenteconcert in café De Witte Valk aan de Dorpsstraat in Zwaag. Jeroen Schuurman speelt tijdens dit concert een solo met begeleiding van het harmonieorkest en hoopt hiermee aan de voorwaarden te voldoen om zijn HaFraBra D-diploma te behalen. Het HaFaBra-examen is een examen voor muziekleerlingen van harmonie, fanfare en brassband. Jeroen heeft hiervoor het stuk 'trompetenkonzert' van Joseph Haydn uitgekozen. Daarnaast staan nummers als Bonaparte en muziek van Michael Jackson op het programma. Ook het leerorkest laat van zich horen. Aanvang 11.30 uur, vrij entree.

West-Friesland Cup

REGIO - De strijd om de West-Friesland Cup gaat weer van start. Dit jaar strijden 45 voetbalteams - verdeeld over drie categorieën - om de Cup: 15 teams bij de JO14, 14 teams bij de JO15 en 16 teams bij de MO15. De eerste wedstrijden worden dinsdag 10 april gespeeld bij de JO14. Woensdag 11 en donderdag 12 april zijn de MO15 en de JO15 aan de beurt. Eerst wordt gespeeld in een poulefase, gevolgd door kwartfinales, halve finales en uiteindelijk drie finales. De finale voor de MO15 wordt donderdag 31 mei om 19.30 uur gespeeld bij Kwiek ‘78 in Avenhorn. De finales voor de JO14 en de JO15 worden vrijdag 1 juni gespeeld om respectievelijk 18.00 en 20.00 uur bij VV Dindua in Enkhuizen. Publiek is natuurlijk van harte welkom! Verdere informatie staat op www.wfcup.nl.


Zusss


ENKHUIZEN - In de Zuiderkerk aan de Zuiderkerksteeg 1 in Enkhuizen treedt zondag 8 april van 15.30 tot 16.45 uur het trio Zusss op. Deze drie zangeressen - Wendy Vroling, Annette Hooijboer en Kim Vreeker - begonnen als gelegenheidstrio in het Nicolaas Verpleeghuis in Lutjebroek maar worden inmiddels veel gevraagd om op te treden in verschillende verpleeg- en verzorgingshuizen. De toegang is gratis.

Weerzin

MEDEMBLIK - Gevoelens van eenzaamheid, of somberheid, geen zin hebben, liever op de bank blijven hangen of slapen komen voor bij alle leeftijden. Ook bij jongeren. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer twintig procent van de jongeren in Nederland last heeft van depressieve gevoelens. Dat zijn zo'n tachtigduizend jongeren per jaar. Omdat er nog steeds wel een soort taboe is op dit onderwerp hebben het jongerenwerk Medemblik, Stichting HWK en De Dijk-Atlascollege de handen ineen geslagen en voor leerlingen, ouders en belangstellenden een avond georganiseerd. Woensdag 11 april is de theatervoorstelling 'Weerzin' van Theater Traxx te zien op SG De Dijk aan de Admiraliteitsweg 6 in Medemblik. Jongeren, ouders, opvoeders en andere belangstellenden zijn vanaf 18.45 uur van harte welkom. De voorstelling begint om 19.00 uur en de toegang is gratis. Aanmelden kan via f.capuzzato@atlascollege.nl.

Boek & Theater


ENKHUIZEN - Peuters tussen de twee en vier jaar die zich graag verkleden en het leuk vinden om samen te dansen, zingen en theater te maken, kunnen vanaf woensdag 11 april terecht in Bibliotheek Enkhuizen, Wielewaal 3. Deze dag starten de vrolijke workshops onder leiding van Anna Verschoor van Kindertheater Spring. Tijdens deze workshops, gebaseerd op een prentenboek zoals ‘Rupsje Nooitgenoeg’ of ' De mol die wil weten wie er op zijn kop heeft gepoept', worden de peuters meegenomen in het verhaal door middel van muziek, dans en theater. De fantasie van het kind staat centraal. Lezen en theaterspel prikkelen de fantasiewereld van kinderen en verrijken de creativiteit. Ook stimuleren ze de communicatieve en sociale ontwikkeling. Kinderen leren samen te werken, initiatief te nemen, hun inlevingswereld te vergroten en hun eigenheid te ontdekken. Data: 11 april, 18 april, 25 april en 9 mei van 9.45 tot 10.45 uur. Aanmelden: klantenservice@westfriesebibliotheken.nl of 0228-743943. Er zijn geen kosten aan verbonden.


Netwerk zoekt vrijwilligers


HOORN - Stichting Netwerk, wijkcentrum Kersenboogerd, zoekt vrijwilligers voor de begeleiding van de cursus 'Kleding in een nieuw jasje'. Hoe kan je een gekregen of tweedehands kledingstuk 'omtoveren' tot een verrassend eigen kledingstuk? Voor deze cursus zoekt Netwerk een begeleider. Hij of zij leert de deelnemers de basistechnieken van het naaien en geeft tips en trucs hoe een kledingstuk veranderd kan worden. De cursus is op maandag van 9.00 tot 11.30 uur in wijkcentrum Kersenboogerd aan de Brederodegracht 1 in Hoorn. Verder is Netwerk op zoek naar handige mensen voor het Repair Café, dat in de Kersenboogerd gestart wordt. Wie wil zich één keer per week hiervoor inzetten? Meer informatie: Loes Meester, 0229-219966 of l.meester@netwerkhoorn.nl .

Levensverhalen IJsselmeergebied


REGIO - Het Zuiderzeemuseum en auteur Eva Vriend zoeken nieuwe verhalen over de invloed van de Afsluitdijk op de levens van bewoners van het voormalige Zuiderzeegebied. De verhalen worden verzameld op de website www.mijnzuiderzee.nl. De verhalen vormen de basis van het nieuwe boek van Eva Vriend dat bij uitgeverij Atlas Contact verschijnt. In haar zoektocht naar verhalen, organiseert het Zuiderzeemuseum vertelcafés in plaatsen rond het IJsselmeer. Eva Vriend licht tijdens deze vertelcafés haar onderzoek toe en gaat met mensen in gesprek. Daarnaast krijgen scholen in de regio de kans om bij te dragen: leerlingen kunnen hun grootouders interviewen over de omschakeling. Ook deze verhalen komen op www.mijnzuiderzee.nl. Eva Vriend verzamelde al een aantal verhalen bij bekende Zuiderzee-Nederlanders, zoals turner Epke Zonderland en presentatrice Geraldine Kemper. Deze verhalen zijn ook te lezen op de website.

Parkinson


ENKHUIZEN - In woonzorgcentrum Overvest aan de Lijsterbesstraat 4 in Enkhuizen vindt woensdag 11 april (Wereld Parkinsondag) van 10.00 tot 12.00 uur een Parkinson-informatieochtend plaats. Iedereen die geïnteresseerd is en meer wil weten over de mogelijkheden van dagbesteding en/of therapie voor mensen met Parkinson(isme), is van harte welkom. Er zijn verschillende informatiekramen, met bijvoorbeeld informatie over fysiotherapie, ergotherapie en logopedie.

Help, mijn kind kan niet zonder!


HOORN - Brijder organiseert een cursus voor ouders en opvoeders waarvan de kinderen problematisch alcohol drinken, drugs gebruiken, gamen of gokken. Deze cursus 'Help, mijn kind kan niet zonder!' vindt plaats bij de Brijder aan het Keern 33d in Hoorn en duurt vijf avonden. De cursusavonden zijn dinsdag 10, 17, 24 april en 1 mei van 19.00 tot 21.00 uur. Daarna wordt nog een terugkombijeenkomst gepland. De cursus is kort, krachtig en praktisch. Ouders krijgen handvatten aangereikt waardoor zij zich minder machteloos voelen en de regie weer in handen krijgen. Voordat de cursus van start gaat, heeft de ouder/opvoeder een kennismakingsgesprek met de cursusleiding. Er zijn maximaal twaalf deelnemers. Aanmelden: 088-3582260 of preventie@brijder.nl .

Ouder- en kindochtend


HOORN - In wijkcentrum Grote Waal aan de Grote Beer 3 in Hoorn vindt elke dinsdag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur een ouder- en kindochtend plaats; een gezellig ontmoetingsochtend voor ouders met kinderen tussen de nul en vier jaar. De kinderen kunnen samen spelen terwijl de ouders koffie drinken en bijvoorbeeld over het opvoeden van kinderen praten. Regelmatig organiseren de ouders in overleg creatieve, muzikale of andere activiteiten. Kosten: 1,50 euro per ochtend. Informatie: Antoinette Roovers, 0229-280940.

Orgelconcert


VENHUIZEN - Organist Dirk Out verzorgt zondag 8 april een orgelconcert op het Pels & Van Leeuwen-orgel in de hervormde kerk aan de Kerkweg 113 in Venhuizen. Aanvang 15.30 uur, entree tien euro, kinderen tot en met elf jaar vijf euro. Kaarten zijn voorafgaande aan het concert in de kerk verkrijgbaar. Meer informatie: www.zingenenzo.com.

Kookworkshop

BOVENKARSPEL - In de Kookstudio van 't Stadsplein aan de Hoofdstraat 17 in Bovenkarspel vindt zondag 8 april een kookworkshop plaats. Patissier Harry leert de deelnemers klassieke desserts te maken. De workshop is van 14.00 tot 17.00 uur. Meer informatie en inschrijven: www.tstadsplein.nl.

Beter op de been

HOORN - Omring heeft de valpreventiecursus 'Beter op de been' ontwikkeld, die maandag 9 april van start gaat in Hoorn. Het aantal valongevallen blijft stijgen, vooral onder 85-plussers. Elke dag overlijden negen mensen aan de gevolgen van een val. Elke vijf minuten komt een oudere op de Spoedeisende Hulp binnen door een valongeval. De training van Omring bestaat uit twee delen. In het eerste deel krijgen de deelnemers informatie over valrisico’s en hoe deze te vermijden zijn. In het tweede deel staan oefeningen centraal. Met deze oefeningen werken de deelnemers aan een betere conditie en meer spierkracht. Het evenwicht wordt zo verbeterd, waardoor de kans op vallen kleiner wordt. De cursus bestaat uit vier lessen van anderhalf uur. Uiterste aanmelddatum is 1 april. De kosten van deze training worden in de meeste gevallen vergoed door de zorgverzekeraar. Informeer voor de exacte vergoeding bij de zorgverzekeraar.

Gegevensbescherming


BLOKKER - Veel sportbestuurders zijn enorm geschrokken. Vanaf eind mei geldt een nieuwe, strengere regelgeving op het gebied van privacy, de zogeheten Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Iedere sportvereniging moet de regels in acht nemen. Het bestuur is aansprakelijk en de boetes zijn fors. Het Hoorns SportCollectief ondersteunt de sportverenigingen. Donderdag 12 april verzorgt zij in samenwerking met Vrijwilligerspunt West-Friesland een avond die in het teken staat over wat de club moet ondernemen om aan de wetgeving te voldoen. Auke Abbekerk van Vrijwilligerspunt West-Friesland, specialist op dit terrein, komt deze avond met een praktijkgerichte aanpak. Ook Jan Kramer van Vitasys heeft deze avond een deskundige inbreng. De avond vindt plaats in de kantine van voetbalvereniging De Blokkers aan de Gildenweg in Blokker. Aanvang 19.30 uur. Aanmelden: ted@vanderbruggen.net.

Emmaüswandeling


ANDIJK - Vanaf de gereformeerde kerk aan de Middenweg in Andijk start zondag 8 april om 14.00 uur een Emmaüswandeling. Net als in het Bijbelverhaal gaan de wandelaars twee aan twee op weg. Bij vertrek krijgen ze een route mee en een aantal gespreksvragen. Tijdens de wandeling kan een gedeelte in stilte worden gelopen. Gedachten die opkomen zouden gedeeld kunnen worden met elkaar. De wandeling duurt ongeveer een uur. Mensen die niet in staat zijn om mee te wandelen, kunnen in de kerk, naar aanleiding van dezelfde vragen, met elkaar in gesprek gaan. Ook zijn enkele kunstwerken, met de Emmaüsgangers als inspiratiebron, te zien. De wandeling wordt georganiseerd door de Raad van Kerken Andijk - Onderdijk - Wervershoof - Zwaagdijk.

Ouders van overleden kind


HOORN - In Inloophuis Pisa aan de Draafsingel 59 in Hoorn vindt donderdag 12 april van 19.30 tot 21.30 uur een bijeenkomst plaats voor ouders van een overleden kind. Deze avond biedt het inloophuis gelegenheid om andere ouders, stiefouders, schoonouders en grootouders te ontmoeten die een kind aan kanker verloren hebben. De bijeenkomst wordt begeleid door Wiek Luza, coördinator/begeleider en Marijke Krumoerman, gastvrouw én ervaringsdeskundige. Aanmelden kan via administratie@inloophuispisa.nl. Meer informatie: www.inloophuispisa.nl of www.facebook.com/inloophuispisa/ .

Longpunt

HOORN - Theater TOM verzorgt maandag 9 april om 15.00 uur een voorstelling bij Longpunt Westfriesland in het personeelsrestaurant in het Westfries Gasthuis in Hoorn. Het Longpunt is de ontmoetingsplek voor longpatiënten, hun omgeving en zorgverleners. Entree is gratis. Aanmelden: westfriesland@longpunt.longfonds.nl of 06-53724206. Meer informatie: www.facebook.com/longpuntwf . Aan bezoekers wordt gevraagd geen geurtjes te gebruiken tijdens de bijeenkomst, omdat niet iedereen daar tegen kan.

Vrouwen van Nu


BOVENKARSPEL - Vrouwen van Nu Stede Broec houdt maandag 9 april een bijeenkomst in het Vereenigingsgebouw De Tuf, Hoofdstraat 206 in Bovenkarspel. De Stichting Holland Building Nepal verzorgt een lezing. Deze stichting ondersteunt kinderen in Nepal die een hersenbeschadiging hebben. Ook is er verkoop van Nepalese producten. De opbrengst gaat naar de stichting. De toegang is gratis. Aanvang 19.45 uur.

Vrijmibo-Grey


HOORN - De week afsluiten en het weekend gezellig inluiden? Dat kan vrijdag 13 april tijdens de Vrijmibo-Grey in Het Huis Verloren aan de Kerkstraat 10b in Hoorn, speciaal bedoeld voor vijftigplussers. Bijkletsen en leuke leeftijdsgenoten ontmoeten onder het genot van een borrel en hapje. Aanvang 17.00 uur.

Singer-songwriterfestival


MEDEMBLIK - In Medemblik vindt zondag 15 april van 16.00 tot 20.00 uur de eerste editie van het singer-songwriterfestival plaats. De organisatie van dit festival is in handen van Jongersoos'72, een club enthousiaste mensen die in het verleden de stand-up-comedy in Medemblik op de kaart hebben gezet en ook bij de oprichting van het nu zo succesvolle Rondomweekend een grote rol hebben gespeeld. Wat kan het publiek verwachten? In acht verschillende cafés/grand cafés/eetcafés in het centrum van Medemblik treden drie singer-songwriters op, dus 24 in totaal. De opbrengst van het festival komt geheel ten goede aan Bake For Life. Deze stichting bouwt bakkerijen in de Afrikaanse landen Oeganda en Kenia. Gehandicapten, wezen, kindsoldaten, alleenstaande moeders en mensen die door omstandigheden op jonge leeftijd school hebben moeten verlaten, werken hier en leren het bakkersvak. Hierdoor krijgen deze mensen een eerlijk bestaan en verdienen ze een salaris waarmee ze in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Meer informatie staat op www.bakeforlife.nl. De entreeprijs van het singer-songwriterfestival is vijftien euro. Kijk voor alle informatie op www.singandwritefor.nl.

Repaircafé


HOORN - Iets te repareren? Ga bij het Repaircafé in wijkcentrum Grote Waal, Grote Beer 3 in Hoorn, samen met het enthousiaste team aan de slag. Een broek inkorten? Een kapotte stofzuiger of zelfs een koelkast die niet meer werkt? Niet weggooien maar samen repareren! Kom langs op de dinsdagmiddag (om de week) tussen 13.30 en 15.30 uur. Data: 17 april, 15 en 29 mei, 12 en 26 juni). Ook voor het bijknippen van een kapsel is een vrijwilliger aanwezig. Meer informatie: 0229-280940.

Tai chi


GROOTEBROEK – Taijischool Shen in Grootebroek organiseert een vrij toegankelijke training Pushing Hands (Tui Shou) op zondag 22 april van 12.00 tot 13.30 uur. Hierbij leren de deelnemers in partneroefeningen hoe ze de ander met weinig kracht uit balans kunnen brengen. Zowel ervaren als onervaren beoefenaars van tai chi zijn welkom. Deelname is gratis, wel graag aanmelden. De locatie is afhankelijk van het weer: het Streekbos of gymzaal Praktijkschool. Meer informatie: www.taijischool-shen.nl of 06-22212446.

Darttoernooi


ZWAAGDIJK-WEST - JB Zwaagdijk houdt vrijdag 20 april om 20.00 uur het jaarlijkse darttoernooi in dorpshuis De Wildebras, Balkweiterhoek 56 in Zwaagdijk-West. Wie mee wil doen aan de wedstrijden, kan zich opgeven via JB.Zwaagdijk@gmail.com en op de avond zelf tot ongeveer 19.30 uur. De zaal is om 19.00 uur geopend en de deelnemers kunnen dan ingooien. Inschrijfgeld bedraagt vijf euro en de darters maken kans om mooie prijzen te winnen. Meer informatie: www.facebook.com/jbzwaagdijk.

Jubileumfeest


HOORN - Jan Schneider heeft in tien jaar tijd in zijn lesruimte aan de Hoornse Gasfabriekstraat talloze gitaar- en basleerlingen voorbij zien komen. Enkele daarvan staan zondag 15 april met hun band op het podium van Manifesto: een feestje ter ere van zijn jubileum. Er spelen zes bands en artiesten: Plug & Play, Joey Vriend, Liquid Blue, Springsteen & Wij, The Gear en Breakout. In iedere band speelt minimaal één leerling of oud-leerling. Aanvang 13.30 uur, vrij entree. Het adres van Manifesto is Holenweg 14c in Hoorn.

Still Alice


HOORN - De film 'Still Alice' is maandag 16 april te zien in het Foreestenhuis, Grote Oost 43 in Hoorn. Aanvang van de film 20.00 uur, inloop met koffie/thee vanaf 19.30 uur. De film gaat over een vijftigjarige docente taalkunde aan de Harvard Universiteit, die op het toppunt van haar carrière te maken krijgt met geheugenproblemen. Ze blijkt te lijden aan de ziekte van Alzheimer en moet als sterke, onafhankelijke vrouw zien om te gaan met de gevolgen van deze diagnose, die haar leven zal veranderen. Na afloop van de film is er voor wie dat wil een nagesprek. Iedereen is welkom. Toegang vrij, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

AD(H)D bij volwassenen


HOORN - GGZ Noord-Holland-Noord verzorgt donderdag 19 april in samenwerking met de gemeente een informatieavond 'Volwassenen met AD(H)D'. De bijeenkomst is van 19.00 tot 21.00 uur en vindt plaats aan de Maelsonstraat 1 in Hoorn. Familieleden, mantelzorgers en direct betrokkenen zijn van harte welkom. Mevrouw P. Tamis, verpleegkundig specialist van Amici Zorgt, houdt een inleiding. Een ervaringsdeskundige van RCO de Hoofdzaak vertelt hoe het is om te leven met AD(H)D en welke hulp doeltreffend is. Reserveren kan via 088-6565010. Meer informatie op www.ggz-nhn.nl/agenda .

Accordeon


BERKHOUT - Accordeonvereniging Con Zelo geeft zaterdag 21 april een voorjaarsconcert in de Berkhouter kerk, Kerkebuurt 172 in Berkhout. De twee orkesten van de vereniging staan onder leiding van Christa Groeneveld. Extra verrassing is het accordeonkwintet Vijfkwarts, bestaande uit leden van het A-orkest. Verder verzorgt het koperkwintet Emergo uit Castricum een intermezzo. De muzikale avond begint om 20.00 uur. Reserveren: 0229-581693 of elly.h@kpnmail.nl.

Sporten zonder stigma


ENKHUIZEN - Team Sportservice West-Friesland houdt woensdag 18 april bij voetbalvereniging Dindua (op Sportpark Immerhorn) in Enkhuizen een themabijeenkomst over wat sportclubs voor mensen met psychische klachten (kunnen) betekenen. Mensen met een psychische kwetsbaarheid ervaren dikwijls drempels bij het gaan sporten. Zij hebben bijvoorbeeld te kampen met gevoelens van onzekerheid en schaamte; ze voelen zich anders. Sportclubs kunnen hierin een actieve rol spelen. Maar hoe voorkom je dat mensen met psychische klachten hun lidmaatschap opzeggen? Of zorg je ervoor dat zij zich toch aanmelden bij de club? Tijdens de bijeenkomst wordt met de aanwezigen de discussie aangegaan vanuit drie perspectieven: de sporter, de trainer en de bestuurder. Ervaringsdeskundige sporters/sporttrainers vertellen over hun ervaringen met sportclubs. En een bestuurder vertelt over waarom en hoe zijn club een aanbod heeft ontwikkeld. Bestuurders, trainers, coaches en begeleiders van reguliere- en aangepaste sportclubs en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. De bijeenkomst begint om 19.30 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden: https://jouw.teamsportservice.nl/west-friesland/ . Meer informatie: 0229-287700 of pbakker@teamsportservice.nl .

Verzoening

BLOKKER - De oecumenische werkgroep 'Op zoek naar nieuwe vormen' heeft voor de viering op zondag 15 april een dienst voorbereid met als thema 'Verzoening'. De dienst begint om 10.00 uur in de oude hervormde kerk aan de Westerblokker, hoek Kolenbergstraat in Blokker. Na afloop is er koffie/thee en gelegenheid om bij te praten. Iedereen is van harte welkom.

Artikel geplaatst op vrijdag 06 april 2018 - 06:00


Hoorn
Dier van de Week HOORN - Sootie is een leuke, gesteriliseerde poes van circa twee jaar oud. Ze is met haar kittens gevangen toen ze liep te zwerven bij een tuindersbedrijf. Sootie gedroeg zich eerst als een wilde kat, maar na verloop van tijd kwam ze tot rust en inmiddels vindt ze het stiekem... D’r op uit MarktenOosterblokker- Zon 9 dec - Winterfair in Cultureel Centrum Pancratius, Oosterblokker 98. Kraampjes en optredens van een gelegenheidsorkest. Geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Entree 1 euro, kinderen onder de 12 jaar gratis (onder begeleiding). Meer info: www.ccp.nu.Scharwoude- Zon 9 dec - Kerstmarkt in Meerzicht, T. vd Meerstraat, van 11.00... Kort nieuws Bamestra Nova ZWAAG - Het Noord-Hollandse zangensemble Bamestra Nova (onder leiding van Jean-Luc Vriend uit Zwaag) verzorgt in de maand december drie kerstconcerten. Een van die drie concerten is in de hervormde kerk aan de Kerkelaan 8 in Zwaag op zondag 9 december om 15.00 uur. Niet alleen wordt het... Zingenderwijs OOSTERBLOKKER - Zangkoor Zingenderwijs geeft zondag 16 december om 14.00 uur een kerstconcert in cultureel centrum Pancratius, Oosterblokker 98 in Oosterblokker. De toegang is gratis. 'Onder de indruk van de resultaten'
eDepot voor West-Friese regio komt dichterbij
HOORN - Met de ontwikkeling van het Westfries eDepot zet West-Friesland een belangrijke stap naar een regionale digitale archiefbewaarplaats. Dinsdag 4 december ondertekenden Dirk Dekema, directeur van het Westfries Archief, en Hans Mannaert, CEO Divault, het contract voor de realisatie van een digitaal depot. Elke overheidsorganisatie, ook de gemeenten, moet...
Kindermiddag op ijsbaan Roode Steen HOORN - Herberg Hoorn organiseert én bundelt in december opnieuw verschillende soorten activiteiten in de stad, die samen bijdragen aan een gevoel van verbondenheid, het delen van talent en laten zien wat Hoorn in huis heeft. Zo is er zondag 16 december een kindermiddag op en rond de ijsbaan op... Ookerst! BLOKKER - Het koor Ooker heeft een mooi, creatief, enerverend jaar achter de rug en kijkt vol vertrouwen naar de toekomst. Om dit jaar stemmig af te sluiten geeft 'Ooker – een koor met spirit' een kerstconcert op maandagavond 17 december in de dorpskerk aan de Westerblokker 105 in Blokker.... Museum zoekt herinneringen aan Floris HOORN - Het Museum van de 20e Eeuw aan de Krententuin 24 in Hoorn toont van 1 februari tot en met 15 september 2019 een expositie over de befaamde tv-serie 'Floris'. Het is in 2019 exact vijftig jaar geleden dat de serie werd uitgezonden. In de tentoonstelling is ook plek... Westfries Museum toont nieuwe aanwinsten HOORN - Het Westfries Museum aan de Roode Steen heeft twee voor Hoorn belangrijke werken kunnen aanschaffen, dankzij financiële bijdragen van de Vrienden van het Westfries Museum, de Kerkmeijer-De Regt Stichting en het Le Cocq-Planckenfonds. Het gaat om een tekening van Johannes Bosboom en een olieverfschilderij van Hendrik Willebrord Jansen.... Wind meten bij MAK BLOKKER - Het weer meten en voorspellen; hoe werkt dat eigenlijk? Kinderen tussen de zes en twaalf jaar kunnen daar zondag 16 december achterkomen bij MAK Blokweer, Kloosterhout 1-2 in Blokker. Zij mogen zelf een instrument maken waarmee je de kracht van de wind goed in de gaten kunt houden.... Kerst met het Hoorns Kamerkoor HOORN - Het Hoorns Kamerkoor geeft zondag 16 december een kerstconcert in het Westfries Museum aan de Roode Steen in Hoorn. Het koor staat onder leiding van dirigent Arnold Bakker en zingt onder andere 'Es ist ein Ros entsprungen', 'Nu sijt willekome', 'Ding dong! merrily on high' en 'Shepherds in... Winter-kerst-editie Café Chantant HOORN - De winter-kerst-editie van Café Chantant vindt zondag 16 december plaats in café JP Coen aan de Veemarkt in Hoorn. Het programma bestaat uit vileine liedjes tussen cabaret en kleinkunst. Enigszins stoute en tegendraadse Nederlandstalige teksten, humor en licht sarcasme als pleister op de onvolkomenheden van het leven. Het... Sfeervolle kerstmarkt in Bonifaciuskerk MEDEMBLIK – In de Bonifaciuskerk wordt 7 en 8 december de Dickens kunst- en kerstfair gehouden. Na weken van voorbereiding is de kerk omgetoverd tot een fantastische ambiance, waar het kerstgevoel overweldigend is. Het is elk jaar spannend of er voldoende groen aanwezig is om de hele kerk te decoreren.... Dier van de Week HOORN - Bolletje is een lieve, gesteriliseerde poes van elf jaar oud. Ze is in het dierenasiel gekomen omdat ze al een geruime tijd buiten leefde. Ze was bang voor de honden die op haar vorige adres woonden en wilde daardoor niet meer in huis komen. Ze wordt graag geknuffeld,... D’r op uit MarktenHoorn- Zat 8 dec - Kerstmarkt in de Oosterkerk aan het Grote Oost, georganiseerd door koorleden van Soli Deo Gloria. Open van 10.30 tot 15.00 uur. ExpositiesHoorn- T/m 20 jan - Het Westfries Museum aan de Roode Steen exposeert 'Indische Pracht': 40 werken van fotograaf Dennis A-Tjak. Hij laat zijn... Kort nieuws Herberg HoornHOORN - De voorbereidingen voor de vierde editie van Herberg Hoorn zijn in volle gang. Van 15 tot en met 26 december laat Herberg Hoorn de stad opnieuw bruisen met tal van activiteiten die samen bijdragen aan een gevoel van verbondenheid, het delen van talent en laten zien wat... Red een kerst, koop een kerstboom HOORN - Leden van Rotaryclub Hoorn-de Compagnie houden een actie om Nordmannen te verkopen, om verzorgingshuis Westerhaven in Hoorn aan nieuwe kunstkerstbomen te helpen. Wie een kerstboom bij deze actie koopt, draagt zo een steentje bij aan het goede doel. Westerhaven biedt zorg en steun aan 230 mensen en is,... Inloophuis Pisa zoekt vrijwillige begeleider Kindertijd HOORN - Door het vertrek van een van de begeleiders, is Inloophuis Pisa in Hoorn op zoek naar een nieuwe begeleider van de activiteit 'Kindertijd'. Kinderen tussen de vijf en twaalf jaar komen eens in de twee weken naar het inloophuis om te praten en te spelen. Deskundige begeleiding is... 'Wat ze leuk vinden, doen ze goed'
Mooie uitdaging voor Vakkanjers van d'Ampte
HOORN - Leerlingen van Tabor College d'Ampte staan voor een mooie uitdaging. Zij gaan de komende maanden aan de slag voor het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Dat alles in het kader van de Vakkanjer Challenge. Vakkanjers is een initiatief van de technische sectoren om de instroom van goed...
Lichtjesavond in Hoornse haven HOORN - Centrum Varend Erfgoed presenteert zaterdag 8 december - in samenwerking met Scoutinggroep Vaandrig Peetoom Vendel Hoorn en reddingsbrigade Notwin - een lichtjesavond in de haven van Hoorn. Lopend en varend brengen kinderen het licht de haven in. Langs de route roepen zij de schippers aan om de kerstverlichting...