Rodi

Kort nieuws

Jeu de boules

ZWAAG - Petanquevereniging de Bouledozers in Zwaag verzorgt zaterdag 21 en zondag 22 april het Nationaal Kampioenschap Tête-à-tête. De opening wordt rond 9.30 uur verricht door sportwethouder Ben Tap. De wedstrijden beginnen om 10.00 uur, zowel op zaterdag als op zondag. Beide dagen gaan de wedstrijden tot ongeveer 18.00 uur door. Bij de spelvorm tête-à-tête speelt men één tegen één. Er zijn drie categorieën: mannen, vrouwen en jeugd, die tegelijkertijd spelen. Het definitieve programma staat binnenkort op www.nlpetanque.nl. Publiek is van harte welkom, de toegang is gratis. Het terrein is te vinden aan het Leekerpad 8 in Zwaag (de laatste afslag links aan het Keern).
Theaterkerk Hemels

TWISK - Een deel van Theaterkerk Hemels aan de Dorpsweg 121 in Twisk staat in de steigers en tegelijkertijd is de programmering in volle gang. Ook is de kerk een formele trouwlocatie geworden en heeft de eerste uitvaartdienst plaatsgevonden. Wat de programmering betreft: er komen optredens van onder andere Fay Lovsky, Erik Vloeimans, Anne Soldaat, Spinvis, Chris Colleye, Clean Pete, Henk Poort, Carel Kraayenhof en The Holland International Music Sessions. Inmiddels is Dolf Jansen vastgelegd in mei 2019. Zaterdag 21 april treedt om 20.15 uur Skotwal op (West-Friese country/blues), zaterdag 19 mei om 20.15 uur Voice-Over (popklassiekers) en zondag 27 mei om 14.30 uur staan BB6 Burt Bacharach songs (door de band van René Smit) op het programma. Meer informatie: www.theaterkerkhemels.nl of kijk op de Facebookpagina.
Orde van Weefsters
HOORN - Loge Ariana van de Orde van Weefsters in Hoorn houdt zondag 22 april een informatiebijeenkomst in het Logegebouw van de Vrijmetselaren aan de Binnenluiendijk 2 in Hoorn. Sinds eind vorig jaar heeft Hoorn een eigen afdeling van de Orde van Weefsters. Belangstellende vrouwen uit de regio zijn van harte welkom om kennis te maken. De Orde van Weefsters richt zich op vrouwen die persoonlijke groei nastreven, met studie en gedachtenwisseling waarbij rituelen en plechtige bijeenkomsten een vaste werkwijze bieden. De bijeenkomst begint om 10.30 uur. Aanmelden kan via ariana@ordevanweefsters.nl. Meer informatie: www.ordevanweefsters.nl.
Tai chi
GROOTEBROEK - Taijischool Shen in Grootebroek organiseert een vrij toegankelijke training Pushing Hands (Tui Shou) op zondag 22 april van 12.00 tot 13.30 uur. Hierbij leren de deelnemers in partneroefeningen hoe ze de ander met weinig kracht uit balans kunnen brengen. Zowel ervaren als onervaren beoefenaars van tai chi zijn welkom. Deelname is gratis, wel graag aanmelden. De locatie is afhankelijk van het weer: het Streekbos of gymzaal Praktijkschool. Meer informatie: www.taijischool-shen.nl of 06-22212446.
Dubbelconcert
ANDIJK - Musici Hendrik van Veen en Hugo van der Meij geven zaterdag 28 april een dubbelconcert in de gereformeerde kerk aan de Middenweg 4 in Andijk. Zij zorgen voor een muzikale verrassing op orgel en vleugel. Aanvang 20.00 uur. Kaarten zijn vooraf aan de kerk verkrijgbaar. Meer informatie: www.zingenenzo.com.
Koningsdag Grootebroek
GROOTEBROEK - De festiviteiten tijdens Koningsdag in Grootebroek staan dit jaar in het teken van 'Ik hou van Holland. In de ochtend organiseert het Oranjecomité een vrijmarkt rondom Winkelcentrum Streekhof. Deze markt sluit om 12.00 uur. Het middagprogramma begint om 13.00 uur, met onder andere attracties, oude ambachten en poppenkastvoorstellingen. Ook staat er een feesttent waar het Raadhuisfestival plaatsvindt (van donderdag 26 tot en met zaterdag 28 april). Meer informatie staat op www.raadhuisfestival.nl. Daarnaast is Dorpshuis De Stek (Op den Hoef 36) opgenomen in 'het rondje' van Raadhuislaan, Zesstedenweg en Schrijnderlaan. Er zijn oud-Hollandse spellen te doen en er is een springkussen aanwezig. Om 17.00 sluit het Oranjecomité haar programma, de feesten in De Stek en het Raadhuisfestival gaan daarna door. Kijk voor het laatste nieuws en het complete programma op www.ocgrootebroek.nl en volg het laatste nieuws via Facebook (Koningsdag Grootebroek).
Eettafel

ZWAAG - Schuif een keer aan bij de Eettafel in wijkcentrum de Cogge, Akkerwinde 44 in Zwaag. Geniet samen met buurtbewoners van een zeer smakelijk en betaalbaar driegangendiner. Elke maand wordt een ander diner samengesteld. De Eettafel is elke laatste donderdag van de maand van 17.30 tot 19.30 uur. De eerstvolgende keer is 26 april. De kosten zijn 7,50 euro per keer. Aanmelden kan tot en met de woensdag via 0229-238546.
Stinzenplantenexcursie

HOORN - KNNV Hoorn/West-Friesland verzorgt zondag 22 april een excursie naar het landgoed Elswout in Overveen. Verspreid over het landschap van Elswout staan hoofd- en bijgebouwen schilderachtig gegroepeerd tussen weilanden, vijvers en bosschages. De follies - grappige tuinhuisjes - passen perfect in de romantiek van de voornamelijk Engelse stijl van het park. Het is heel levendig door de hoogteverschillen, de kronkelende paden en bosjes. Er zijn twee wandelroutes: een van 2,5 en een van 4,5 kilometer. Op Elswout zijn 67 bijzondere soorten planten gevonden, waaronder 57 soorten stinzenplanten. Ook voor vogelaars en paddenstoelliefhebbers is Elswout interessant. De deelnemers reizen per trein, deze vertrekt om 9.05 uur vanuit Hoorn en komt om 10.19 uur aan in Overveen. De groep stapt over op Sloterdijk. Aanmelden is verplicht (liefst per e-mail): Clemens Appelman, 0229-244357 of c.uitdenboogerd@quicknet.nl.
Korenfestival

BERKHOUT - Koor Berkensmart houdt zondag 22 april in café de Ridder, Kerkebuurt 171 in Berkhout, een korenfestival. Gastkoren zijn: De Smartsingers uit Oudkarspel en het meezingkoor Wieringen uit Wieringerwerf. Iedereen is vanaf 13.15 uur van harte welkom, de toegang is gratis.
Floraklanken

HOOGKARSPEL - Gemengd Zangkoor Floraklanken geeft zondag 22 april een concert in de PKN-kerk aan het Raadhuisplein in Hoogkarspel. Op het programma staan werken van Mokranjac, Nederlandse volksliederen en stukken van Mozart, Schubert, M. Haydn en Zemlinsky. Hiermee maakt het koor een verbinding tussen klanken van oost en west. Aan de piano wordt het koor begeleid door Mark Wyman. Het geheel staat onder leiding van Julia Scepanovic. Aanvang 15.00 uur. Kaarten zijn aan de kerk verkrijgbaar op dag zelf of via e-mail: info@floraklanken.nl.
Scheepsfolk

ANDIJK - De vierkoppige band Scheepsfolk treedt zondag 22 april om 15.00 uur op in De Kapel, Middenweg 48 in Andijk. De groep brengt een mix van traditionele en nieuwe folkmuziek, met altijd het maritieme aspect als hoofdthema. Entree is tien euro. Meer informatie: www.scheepsfolk.nl.
Sappho

ZWAAG - De Koninklijke Zangvereniging Sappho zingt zondag 22 april om 15.30 uur in de hervormde kerk aan de Kerkelaan 8 in Zwaag. Het koor wordt begeleid op de vleugel door Mayumi Eguro en soliste is de sopraan Sabine Kirsten. Van Mendelssohn worden de Hymne Hör mein Bitten Herr en de geliefde Psalm 42, Wie der Hirsch Schreit ten gehore gebracht, maar ook het Stabat Mater van Rheinberger. Kaarten zijn van tevoren verkrijgbaar via 06-51791713. Meer informatie: www.sappho-hoorn.nl.
Orgelconcert op Koningsdag

HOORN - Martin Mans - één van de meest virtuoze organisten in Nederland - komt op Koningsdag (vrijdag 27 april) weer naar de Oosterkerk aan het Grote Oost in Hoorn. Dit orgelconcert wordt traditiegetrouw gevolgd door een oranje getint Koningsmaal. Net als vorig jaar wordt Martin vergezeld door panfluitiste Carina Bossenbroek. Martin speelt volksliedjes uit vervlogen tijden en hij brengt werk van beroemde componisten en melodieën uit musicals ten gehore. Het concert begint om 15.30 uur. Bij binnenkomst wordt koffie of thee geserveerd. Als de laatste klanken van het Bätzorgel zijn verstomd, wordt een aperitief geschonken en volgt nog een Koningsmaal. Het diner met het koninklijke tintje bestaat uit drie gangen en een kopje koffie of thee tot besluit. Reserveren: 06-53133271 of 0229-217909. Op www.oosterkerkhoorn.nl is meer informatie te vinden.
Parkinson Café
HOORN - Het Parkinson Café West-Friesland opent donderdag 26 april weer haar deuren in restaurant De Wilg in Avondlicht aan de Geldelozeweg 66 in Hoorn. Het Parkinson Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met de ziekte van Parkinson of Parkinsonisme, hun partner, familie, mantelzorgers en andere belangstellenden. Het programma start om 15.00 uur en het café sluit rond 16.30 uur. Het onderwerp deze middag is: 'Wat kan 1.Hoorn, zorg en ondersteuning voor ons betekenen?' door Caroline Kaagman. Entree is twee euro per persoon. Meer informatie: Sylvia Hendriks, 0228-542599 of sbhendriks@planet.nl.
Oranjeconcert

MEDEMBLIK - Stichting Pieter Backer Orgel presenteert zondag 22 april een Oranjeconcert in de Bonifaciuskerk aan het Kerkplein in Medemblik. Het Westfries Mannenkoor en de organist Dennis van der Heijden verlenen medewerking. Het programma staat in het teken van Koningsdag. Aanvang 15.00 uur, entree acht euro.
DeBroekriem

HOORN - In de bibliotheek aan de Wisselstraat 8 in Hoorn vinden maandag 23 en donderdag 26 april nieuwe workshops van DeBroekriem plaats: 23 april om 10.00 uur is dat 'Presenteer jezelf met LinkedIn) en 26 april om 10.00 uur 'Solliciteren met een krachtig imago'. DeBroekriem is een vrijwilligersorganisatie die workhops en lezingen organiseert voor mensen 'in between jobs'. De workshops zijn leerzaam, interessant en een goede manier om nieuwe mensen te leren kennen. Meer informatie: info@debroekriem.nl en www.debroekriem.nl.

Tien jaar Sociaal Eetcafé

OPPERDOES - Het Sociaal Eetcafé Opperdoes bestaat deze maand alweer tien jaar. Senioren, chronisch zieken, mantelzorgers en alleenstaanden zijn dinsdag 24 april weer van harte welkom bij Jos Klaver in de Torenschouw, Torenstaat 17 in Opperdoes. Deze dag wordt een speciaal oranje-menu geserveerd. Kosten zijn 10,50 euro (exclusief drankjes). Het diner begint om 17.30 uur. Opgave bij Jos: 0227-542250 of info@torenschouw.nl.
Dierenbuddy
HOORN - Dierenbuddy is een initiatief van de Dierenbescherming en richt zich op ouderen of chronisch zieken met huisdieren, die hulp nodig hebben bij de zorg voor deze dieren. Vaak hebben zij zelf niet de financiële middelen om deze hulp 'in te kopen'. Eerder is dit initiatief al met succes in Amsterdam, Amersfoort, Utrecht, Enschede, Purmerend en Zaanstad gestart. Nu start Dierenbuddy ook in Hoorn en daarvoor zijn vrijwilligers nodig die als Dierenbuddy aan de slag willen. Mensen die van huisdieren houden en graag iets doen voor ouderen of chronisch zieken, kunnen zich aanmelden. Een Dierenbuddy ondersteunt ouderen die vaak door lichamelijk beperkingen niet meer in staat zijn de benodigde zorg aan hun huisdier te geven. Deze taken doet de vrijwilliger. Denk aan het verschonen van de kattenbak, een wandeling met de hond maken of naar de dierenarts gaan. Het is de bedoeling dat een vrijwilliger ongeveer een dagdeel per week beschikbaar is gedurende minimaal een half jaar. Interesse? Neem contact op met het regiokantoor van de Dierenbescherming: 088-8113390 of info.regionoordwest@dierenbescherming.nl.
Kookvereniging

HOORN - Bij Kookvereniging de Eenhoorn zijn nieuwe leden van harte welkom. De groep komt bij elkaar aan de Huesmolen 60b in Hoorn, waar een professionele keuken en restaurant te vinden zijn. De leden worden ingedeeld in vaste kookgroepen, die elk op een vaste avond in de maand het menu met een eigen chef koken. In de maanden juli en augustus wordt niet gekookt. Het menu wordt samengesteld door een menucommissie en/of een professionele kok, waarbij gelet wordt op de originaliteit van de gerechten, de leeraspecten en de manier van opmaken. Over het algemeen zijn de gerechten gebaseerd op de Franse / Italiaanse keuken. Het menu bestaat meestal uit vijf gangen. Bij de gekozen gerechten worden passende wijnen geschonken. Elk lid krijgt op de kookavond de receptuur uitgereikt. Zin om samen met andere 'kookgekken' één keer per maand een vijfgangenmenu te maken? Mail dan naar Bob Mica: bob.mica@quicknet.nl. Meer informatie: www.kookvereniging-de-eenhoorn.nl.
Russische avond
VENHUIZEN - In De Triangel / Nederlands hervormde kerk aan de Kerkweg 113 in Venhuizen verzorgt de Russische volks- en popzangeres Nadejda Utkina dinsdag 8 mei een optreden. Nadejda is de vertolkster van de oude Oedmoertse cultuur die de barbarij van Stalin heeft overleefd. Zij laat het publiek zien hoe zij haar landgenoten nieuwe hoop geeft op een beter leven. Haar zang kenmerkt zich door romantiek en de liefde voor haar land. Het onmetelijke Russische platteland waar mensen hun dagelijkse zorgen hebben en intens geloven, werken en vooral willen overleven. Nadejda wordt bij haar optreden in Venhuizen gesteund door de jonge en talentvolle pianist Bo de Myttenaere uit Hoogkarspel. Bo is geboren op 24 februari 2000 in Suwon (Zuid-Korea). Al vanaf zijn zevende speelt hij passievol piano. Zijn favoriete klassieke componisten zijn Liszt en Chopin naast moderne componisten als Glass, Einaudi, Tiersen en Yiruma. Aanvang 20.00 uur. Kaarten en meer informatie: Jan Snoek (06-51347117) of Henk Verreijen (06-53160933). Kijk ook op www.triangel-venhuizen.nl.
Open kerkendag
HOORN - Zes monumentale kerken in de gemeente Hoorn openen zondag 13 mei van 13.00 tot 17.00 uur hun deuren voor publiek. Met als thema 'pelgrimeren' bieden de deelnemende kerken gratis activiteiten voor kinderen en volwassenen. De volgende kerken in de gemeente Hoorn doen mee: Oosterkerk, Foreestenhuis, Koepelkerk, Lutherse kerk, PKN Blokker en de Martinuskerk. De toegang is gratis. Kinderen kunnen onder andere een glas-in-lood-raam ontwerpen, een DOE-orgel bouwen of meedoen aan een speurtocht. Volwassenen kunnen luisteren naar pelgrimsverhalen, meegaan met een rondleiding of zelf een speciale kalender maken. Kinderen krijgen in de kerk een kerfstok. Na afloop van een activiteit krijgen ze een kerfje op hun stok. In de middeleeuwen werd een kerfstok gebruikt om schulden op bij te houden. Een kerfje stond dan voor het geld dat je nog moest betalen voor de drank die je in de herberg had genomen. Tijdens open kerkendag krijgen kinderen bij drie of meer kerfjes limonade of sap. Het volledige programma is te vinden op de Facebookpagina van Platform Religieus Erfgoed Hoorn.
EHBO en reanimatie

HOORN / ENKHUIZEN - Bij het Rode Kruis in Enkhuizen start zaterdag 2 juni om 9.00 uur een reanimatiecursus. Cursisten leren een slachtoffer in veiligheid te brengen, de toestand te beoordelen en EHBO te verlenen bij een hartstilstand door middel van reanimatie en het gebruik van een Automatische Externe Defibrillator (AED). Opgeven kan via opleidingen@rodekruis-westfriesland.nl. Daarnaast start zaterdag 9 juni om 9.00 uur een EHBO-cursus in het Rode-Kruisgebouw in Hoorn. Deze cursus bestaat uit zes ochtenden (9.00 tot 13.00 uur). Aanmelden: opleidingen@rodekruis-westfriesland.nl.
Rode Kruis zoekt collectanten

REGIO - De afdeling West-Friesland van het Rode Kruis is op zoek naar collectanten in Andijk, Bovenkarspel, Grootebroek, Enkhuizen, Hem, Venhuizen, Hoogkarspel, Wester-en Oosterblokker, Hoorn, Zwaag, Berkhout, Wognum, Obdam en Hensbroek. Van 24 tot en met 30 juni gaan enthousiaste collectanten langs de deuren voor het Nederlandse Rode Kruis. Het geld dat in West-Friesland wordt opgehaald wordt ook in de regio besteed. Van de opbrengst van de collecte wordt onder andere korting gegeven op EHBO-cursussen. Ook worden nieuwe AED's aangeschaft die de hulpverleners bij evenementen bij zich hebben. Interesse om collectant te worden? Aanmelden kan via collecte@rodekruis-westfriesland.nl of bij Johan de Vries, 06-38378793.

Artikel geplaatst op vrijdag 20 april 2018 - 06:00Reacties (0)


Reageer

Hoorn
Planten en vlinders SCHARWOUDE - KNNV Hoorn/West-Friesland verzorgt zondag 27 mei een excursie over de relatie tussen planten en vlinders op de Suyderbraeck. De Suyderbraeck is een particulier maar openbaar toegankelijk natuurgebiedje rondom een opnieuw uitgegraven oud wiel. De excursie start om 12.00 uur op de Suyderbraeck, verzamelen bij de ingang op de... Openstelling bijbelse tuin Foreestenhuis HOORN - De bijbelse tuin achter het Foreestenhuis in Hoorn staat weer volop in bloei. Tussen mei en augustus, op de laatste vrijdag van de maand, is de tuin te bezichtigen. Dus kom langs op 25 mei, 29 juni, 27 juli of 25 augustus tussen 13.30 en 16.30 uur. In... Lage Landen brengt parels uit het Rijks naar Hoorn HOORN - Het Westfries Museum aan de Roode Steen in Hoorn presenteert van 10 juni tot 1 oktober de reizende tentoonstelling Lage Landen. Een prachtige reis door de geschiedenis van de Nederlandse landschapsschilderkunst aan de hand van veertig parels uit de collectie van het Rijksmuseum, aangevuld met een tiental recente... Dier van de Week HOORN - Brava is een lieve, gesteriliseerde poes van circa drie jaar oud. Ze is gevangen op een camping waar een grote groep verwilderde katten rondloopt, alleen bleek Brava hartstikke tam te zijn! Brava is een zachtaardig poesje dat dol is op knuffelen. Ze zal misschien wel even tijd nodig... Kort nieuws MiddeleeuwenMEDEMBLIK - Bij Kasteel Radboud aan de Oudevaartsgat 8 in Medemblik vinden tijdens het pinksterweekend allerlei middeleeuwse activiteiten plaats. Het Verbond van Christophorus heeft een onderhoudend en spannend programma voor bezoekers samengesteld. Zondag 20 en maandag 21 mei vindt om 12.00 uur een zwaardvecht-duel plaats. Wie van de ridders gaat... D’r op uit MuziekOosterleek- Zon 27 mei - Optreden van The Mordants in Herbergh 't IJsselmeer. Muziek uit de jaren 60. Aanvang 14.30 uur, entree 6 euro.Hoorn- Zat 26 mei - Optreden van rapper Jacin Trill in Manifesto, Holenweg 14c. Supports: Jowners en KB Sessions. Het optreden van Jacin begint om 00.00 uur.... 'We maken er een gezellige dag van'
Help mee flyeren voor de Honderd van Hoorn
HOORN - De meeste mensen in de gemeente Hoorn hebben 'm ondertussen al op de deurmat gekregen: de 'uitnodiging om niet te vergeten' van Vrijwilligerspunt. In samenwerking met de gemeente Hoorn, MEE & de Wering, Stichting Geriant, Omring en Wilgaerden is Vrijwilligerspunt op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten...
Stratentoernooi bij TV De Balletuin ZWAAG - Bij Tennisvereniging de Balletuin in park Risdam-Noord, aan de Weegbree 80a in Zwaag, vindt van 18 tot en met 23 juni het stratentoernooi plaats. Iedereen van twaalf jaar en ouder kan meedoen aan dit tennistoernooi. Leenrackets en ballen zijn beschikbaar. Zaterdag 16 en zondag 17 juni is er... Werenfridus weer 'thuis' aan De Keyzerstraat HOORN - 'Welkom thuis'. Met deze woorden sprak rector Hans Peeters maandag de medewerkers van Tabor College Werenfridus toe. Na een grootschalige verbouwing, waarna het oude Werenfridus nog nauwelijks te herkennen is, is er nu dan eindelijk de terugkeer naar de vertrouwde maar compleet vernieuwde school aan De Keyzerstraat in... Wandeling door Drachterveld BLOKKER - De oeverzwaluwen zijn er weer! Wordt het weer zo’n broedsucces als vorig jaar? Zondag 27 mei start om 14.00 uur onder leiding van IVN-gidsen een Drachterveld-rondwandeling bij het Wijzenddijkje in Blokker. Vanaf het dijkje en de heuvel hebben fietsers/wandelaars een goed zicht op dit fraaie gebied, maar wandelend... Avondlichtmarkt HOORN - Centrum ouderenzorg Avondlicht aan de Geldelozeweg 66 in Hoorn houdt woensdag 30 mei haar jaarlijkse Avondlichtmarkt van 13.30 tot 16.30 uur. Op deze markt kan jong en oud lekker rondstruinen langs kraampjes, creatief bezig zijn, lekkere hapjes proeven en relaxen op het heerlijke terras. De Avondlichtmarkt is een... Stoomtram trekken met Rotaryclub De Eenhoorn HOORN - Rotaryclub De Eenhoorn uit Hoorn organiseert in samenwerking met Museumstoomtram Hoorn-Medemblik het unieke event Stoomtram Trekken. Tien teams strijden om de titel door met maximaal tien personen per team de wereldberoemde stoomtram Bello voort te trekken over een lengte van honderd meter. Hiermee wordt mogelijk zelfs een record... Open weekend bezoektuin 'Beleef 't' WESTWOUD - De bezoektuin 'Beleef 't' in Westwoud gaat zijn zevende 'beleefseizoen' in. Zaterdag 26 en zondag 27 mei houdt de tuin - gelegen aan het Wijzenddijkje 19 Westwoud - een open weekend. De inspirerende tuin van 5500 vierkante meter met zeven verschillende tuinimpressies is een plek waar bezoekers kunnen... Voetballen in Het Park tijdens Hoornse Stadsfeesten HOORN - Tijdens de Hoornse Stadsfeesten wordt gevoetbald in Schouwburg Het Park! Zaterdag 16 juni wordt de vlakke vloerzaal van Het Park voor even omgetoverd tot sportzaal en vindt er een uniek evenement plaats, namelijk een vriendschappelijk zaalvoetbaltoernooi voor de jeugd van vijf tot en met twaalf jaar. Theo Viset,... Vier de lente bij MAK Blokweer BLOKKER - De lente hangt in de lucht! De schapen worden geschoren, de natuur bloeit op en iedereen zit vol lentekriebels. Dat wordt zondag 27 mei gevierd tijdens SPRING!, een lentefair voor het hele gezin bij MAK Blokweer, Kloosterhout 1-2 in Blokker. De hele dag door zijn er activiteiten en... Swingen tijdens Rock ‘n Roll Festival HOORN - Haal de brylcreem, petticoats en witte kousjes maar tevoorschijn, want zondag 27 mei vindt het Rock 'n Roll Festival plaats in de Hoornse binnenstad. De jaren vijftig en zestig komen deze dag weer helemaal tot leven. Op twintig locaties in en om de binnenstad treden nationale en internationale... Bezoek de Kynologen Club West-Friesland op Dag van de Hond ZWAAG - Voor de achtste keer vindt zondag 27 mei de landelijke Dag van de Hond plaats. Deze dag opent de Kynologen Club West-Friesland (KCWF) aan de Roskam 3 in Zwaag haar deuren voor iedereen die geïnteresseerd is in honden en in activiteiten met honden. Dit jaar staat de dag... Dier van de Week HOORN - Logan is een gecastreerde kater van circa één jaar oud. Hij is gevangen op een camping waar een grote groep verwilderde katten rondloopt, alleen bleek Logan hartstikke tam te zijn. Hij is duidelijk niet veel gewend en nog wat schrikachtig, maar als hij je eenmaal kent, wil hij... Kort nieuws Vrijwilliger gezochtOOSTERBLOKKER - De Zwaluw, één van de buitenlocaties van ODC de Carrousel, is op zoek naar een vrijwilliger. De Carrousel biedt dagbesteding aan kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking. De Zwaluw heeft een eigen lokaal binnen basisschool de Pancratius in Oosterblokker, waar kinderen tussen de vier en twaalf... D’r op uit MuziekOosterleek- Zon 13 mei - Muziekmiddag van de Folkclub Oosterleek in Herbergh 't IJsselmeer m.m.v. de Zuid-Afrikaanse band '1925Band'. Aanvang 14.30 uur, entree 6 euro. Meer info: 0229-503150.Bovenkarspel- Zon 13 mei - Optreden Dudok Kwartet Amsterdam in Hét Postkantoor, Hoofdstraat 17. Aanvang 11.00 uur. Meer info: www.hetpostkantoor.info.TheaterHoorn- Zat 12 en...