Rodi

Kort nieuws

Jeu de boules

ZWAAG - Petanquevereniging de Bouledozers in Zwaag verzorgt zaterdag 21 en zondag 22 april het Nationaal Kampioenschap Tête-à-tête. De opening wordt rond 9.30 uur verricht door sportwethouder Ben Tap. De wedstrijden beginnen om 10.00 uur, zowel op zaterdag als op zondag. Beide dagen gaan de wedstrijden tot ongeveer 18.00 uur door. Bij de spelvorm tête-à-tête speelt men één tegen één. Er zijn drie categorieën: mannen, vrouwen en jeugd, die tegelijkertijd spelen. Het definitieve programma staat binnenkort op www.nlpetanque.nl. Publiek is van harte welkom, de toegang is gratis. Het terrein is te vinden aan het Leekerpad 8 in Zwaag (de laatste afslag links aan het Keern).
Theaterkerk Hemels

TWISK - Een deel van Theaterkerk Hemels aan de Dorpsweg 121 in Twisk staat in de steigers en tegelijkertijd is de programmering in volle gang. Ook is de kerk een formele trouwlocatie geworden en heeft de eerste uitvaartdienst plaatsgevonden. Wat de programmering betreft: er komen optredens van onder andere Fay Lovsky, Erik Vloeimans, Anne Soldaat, Spinvis, Chris Colleye, Clean Pete, Henk Poort, Carel Kraayenhof en The Holland International Music Sessions. Inmiddels is Dolf Jansen vastgelegd in mei 2019. Zaterdag 21 april treedt om 20.15 uur Skotwal op (West-Friese country/blues), zaterdag 19 mei om 20.15 uur Voice-Over (popklassiekers) en zondag 27 mei om 14.30 uur staan BB6 Burt Bacharach songs (door de band van René Smit) op het programma. Meer informatie: www.theaterkerkhemels.nl of kijk op de Facebookpagina.
Orde van Weefsters
HOORN - Loge Ariana van de Orde van Weefsters in Hoorn houdt zondag 22 april een informatiebijeenkomst in het Logegebouw van de Vrijmetselaren aan de Binnenluiendijk 2 in Hoorn. Sinds eind vorig jaar heeft Hoorn een eigen afdeling van de Orde van Weefsters. Belangstellende vrouwen uit de regio zijn van harte welkom om kennis te maken. De Orde van Weefsters richt zich op vrouwen die persoonlijke groei nastreven, met studie en gedachtenwisseling waarbij rituelen en plechtige bijeenkomsten een vaste werkwijze bieden. De bijeenkomst begint om 10.30 uur. Aanmelden kan via ariana@ordevanweefsters.nl. Meer informatie: www.ordevanweefsters.nl.
Tai chi
GROOTEBROEK - Taijischool Shen in Grootebroek organiseert een vrij toegankelijke training Pushing Hands (Tui Shou) op zondag 22 april van 12.00 tot 13.30 uur. Hierbij leren de deelnemers in partneroefeningen hoe ze de ander met weinig kracht uit balans kunnen brengen. Zowel ervaren als onervaren beoefenaars van tai chi zijn welkom. Deelname is gratis, wel graag aanmelden. De locatie is afhankelijk van het weer: het Streekbos of gymzaal Praktijkschool. Meer informatie: www.taijischool-shen.nl of 06-22212446.
Dubbelconcert
ANDIJK - Musici Hendrik van Veen en Hugo van der Meij geven zaterdag 28 april een dubbelconcert in de gereformeerde kerk aan de Middenweg 4 in Andijk. Zij zorgen voor een muzikale verrassing op orgel en vleugel. Aanvang 20.00 uur. Kaarten zijn vooraf aan de kerk verkrijgbaar. Meer informatie: www.zingenenzo.com.
Koningsdag Grootebroek
GROOTEBROEK - De festiviteiten tijdens Koningsdag in Grootebroek staan dit jaar in het teken van 'Ik hou van Holland. In de ochtend organiseert het Oranjecomité een vrijmarkt rondom Winkelcentrum Streekhof. Deze markt sluit om 12.00 uur. Het middagprogramma begint om 13.00 uur, met onder andere attracties, oude ambachten en poppenkastvoorstellingen. Ook staat er een feesttent waar het Raadhuisfestival plaatsvindt (van donderdag 26 tot en met zaterdag 28 april). Meer informatie staat op www.raadhuisfestival.nl. Daarnaast is Dorpshuis De Stek (Op den Hoef 36) opgenomen in 'het rondje' van Raadhuislaan, Zesstedenweg en Schrijnderlaan. Er zijn oud-Hollandse spellen te doen en er is een springkussen aanwezig. Om 17.00 sluit het Oranjecomité haar programma, de feesten in De Stek en het Raadhuisfestival gaan daarna door. Kijk voor het laatste nieuws en het complete programma op www.ocgrootebroek.nl en volg het laatste nieuws via Facebook (Koningsdag Grootebroek).
Eettafel

ZWAAG - Schuif een keer aan bij de Eettafel in wijkcentrum de Cogge, Akkerwinde 44 in Zwaag. Geniet samen met buurtbewoners van een zeer smakelijk en betaalbaar driegangendiner. Elke maand wordt een ander diner samengesteld. De Eettafel is elke laatste donderdag van de maand van 17.30 tot 19.30 uur. De eerstvolgende keer is 26 april. De kosten zijn 7,50 euro per keer. Aanmelden kan tot en met de woensdag via 0229-238546.
Stinzenplantenexcursie

HOORN - KNNV Hoorn/West-Friesland verzorgt zondag 22 april een excursie naar het landgoed Elswout in Overveen. Verspreid over het landschap van Elswout staan hoofd- en bijgebouwen schilderachtig gegroepeerd tussen weilanden, vijvers en bosschages. De follies - grappige tuinhuisjes - passen perfect in de romantiek van de voornamelijk Engelse stijl van het park. Het is heel levendig door de hoogteverschillen, de kronkelende paden en bosjes. Er zijn twee wandelroutes: een van 2,5 en een van 4,5 kilometer. Op Elswout zijn 67 bijzondere soorten planten gevonden, waaronder 57 soorten stinzenplanten. Ook voor vogelaars en paddenstoelliefhebbers is Elswout interessant. De deelnemers reizen per trein, deze vertrekt om 9.05 uur vanuit Hoorn en komt om 10.19 uur aan in Overveen. De groep stapt over op Sloterdijk. Aanmelden is verplicht (liefst per e-mail): Clemens Appelman, 0229-244357 of c.uitdenboogerd@quicknet.nl.
Korenfestival

BERKHOUT - Koor Berkensmart houdt zondag 22 april in café de Ridder, Kerkebuurt 171 in Berkhout, een korenfestival. Gastkoren zijn: De Smartsingers uit Oudkarspel en het meezingkoor Wieringen uit Wieringerwerf. Iedereen is vanaf 13.15 uur van harte welkom, de toegang is gratis.
Floraklanken

HOOGKARSPEL - Gemengd Zangkoor Floraklanken geeft zondag 22 april een concert in de PKN-kerk aan het Raadhuisplein in Hoogkarspel. Op het programma staan werken van Mokranjac, Nederlandse volksliederen en stukken van Mozart, Schubert, M. Haydn en Zemlinsky. Hiermee maakt het koor een verbinding tussen klanken van oost en west. Aan de piano wordt het koor begeleid door Mark Wyman. Het geheel staat onder leiding van Julia Scepanovic. Aanvang 15.00 uur. Kaarten zijn aan de kerk verkrijgbaar op dag zelf of via e-mail: info@floraklanken.nl.
Scheepsfolk

ANDIJK - De vierkoppige band Scheepsfolk treedt zondag 22 april om 15.00 uur op in De Kapel, Middenweg 48 in Andijk. De groep brengt een mix van traditionele en nieuwe folkmuziek, met altijd het maritieme aspect als hoofdthema. Entree is tien euro. Meer informatie: www.scheepsfolk.nl.
Sappho

ZWAAG - De Koninklijke Zangvereniging Sappho zingt zondag 22 april om 15.30 uur in de hervormde kerk aan de Kerkelaan 8 in Zwaag. Het koor wordt begeleid op de vleugel door Mayumi Eguro en soliste is de sopraan Sabine Kirsten. Van Mendelssohn worden de Hymne Hör mein Bitten Herr en de geliefde Psalm 42, Wie der Hirsch Schreit ten gehore gebracht, maar ook het Stabat Mater van Rheinberger. Kaarten zijn van tevoren verkrijgbaar via 06-51791713. Meer informatie: www.sappho-hoorn.nl.
Orgelconcert op Koningsdag

HOORN - Martin Mans - één van de meest virtuoze organisten in Nederland - komt op Koningsdag (vrijdag 27 april) weer naar de Oosterkerk aan het Grote Oost in Hoorn. Dit orgelconcert wordt traditiegetrouw gevolgd door een oranje getint Koningsmaal. Net als vorig jaar wordt Martin vergezeld door panfluitiste Carina Bossenbroek. Martin speelt volksliedjes uit vervlogen tijden en hij brengt werk van beroemde componisten en melodieën uit musicals ten gehore. Het concert begint om 15.30 uur. Bij binnenkomst wordt koffie of thee geserveerd. Als de laatste klanken van het Bätzorgel zijn verstomd, wordt een aperitief geschonken en volgt nog een Koningsmaal. Het diner met het koninklijke tintje bestaat uit drie gangen en een kopje koffie of thee tot besluit. Reserveren: 06-53133271 of 0229-217909. Op www.oosterkerkhoorn.nl is meer informatie te vinden.
Parkinson Café
HOORN - Het Parkinson Café West-Friesland opent donderdag 26 april weer haar deuren in restaurant De Wilg in Avondlicht aan de Geldelozeweg 66 in Hoorn. Het Parkinson Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met de ziekte van Parkinson of Parkinsonisme, hun partner, familie, mantelzorgers en andere belangstellenden. Het programma start om 15.00 uur en het café sluit rond 16.30 uur. Het onderwerp deze middag is: 'Wat kan 1.Hoorn, zorg en ondersteuning voor ons betekenen?' door Caroline Kaagman. Entree is twee euro per persoon. Meer informatie: Sylvia Hendriks, 0228-542599 of sbhendriks@planet.nl.
Oranjeconcert

MEDEMBLIK - Stichting Pieter Backer Orgel presenteert zondag 22 april een Oranjeconcert in de Bonifaciuskerk aan het Kerkplein in Medemblik. Het Westfries Mannenkoor en de organist Dennis van der Heijden verlenen medewerking. Het programma staat in het teken van Koningsdag. Aanvang 15.00 uur, entree acht euro.
DeBroekriem

HOORN - In de bibliotheek aan de Wisselstraat 8 in Hoorn vinden maandag 23 en donderdag 26 april nieuwe workshops van DeBroekriem plaats: 23 april om 10.00 uur is dat 'Presenteer jezelf met LinkedIn) en 26 april om 10.00 uur 'Solliciteren met een krachtig imago'. DeBroekriem is een vrijwilligersorganisatie die workhops en lezingen organiseert voor mensen 'in between jobs'. De workshops zijn leerzaam, interessant en een goede manier om nieuwe mensen te leren kennen. Meer informatie: info@debroekriem.nl en www.debroekriem.nl.

Tien jaar Sociaal Eetcafé

OPPERDOES - Het Sociaal Eetcafé Opperdoes bestaat deze maand alweer tien jaar. Senioren, chronisch zieken, mantelzorgers en alleenstaanden zijn dinsdag 24 april weer van harte welkom bij Jos Klaver in de Torenschouw, Torenstaat 17 in Opperdoes. Deze dag wordt een speciaal oranje-menu geserveerd. Kosten zijn 10,50 euro (exclusief drankjes). Het diner begint om 17.30 uur. Opgave bij Jos: 0227-542250 of info@torenschouw.nl.
Dierenbuddy
HOORN - Dierenbuddy is een initiatief van de Dierenbescherming en richt zich op ouderen of chronisch zieken met huisdieren, die hulp nodig hebben bij de zorg voor deze dieren. Vaak hebben zij zelf niet de financiële middelen om deze hulp 'in te kopen'. Eerder is dit initiatief al met succes in Amsterdam, Amersfoort, Utrecht, Enschede, Purmerend en Zaanstad gestart. Nu start Dierenbuddy ook in Hoorn en daarvoor zijn vrijwilligers nodig die als Dierenbuddy aan de slag willen. Mensen die van huisdieren houden en graag iets doen voor ouderen of chronisch zieken, kunnen zich aanmelden. Een Dierenbuddy ondersteunt ouderen die vaak door lichamelijk beperkingen niet meer in staat zijn de benodigde zorg aan hun huisdier te geven. Deze taken doet de vrijwilliger. Denk aan het verschonen van de kattenbak, een wandeling met de hond maken of naar de dierenarts gaan. Het is de bedoeling dat een vrijwilliger ongeveer een dagdeel per week beschikbaar is gedurende minimaal een half jaar. Interesse? Neem contact op met het regiokantoor van de Dierenbescherming: 088-8113390 of info.regionoordwest@dierenbescherming.nl.
Kookvereniging

HOORN - Bij Kookvereniging de Eenhoorn zijn nieuwe leden van harte welkom. De groep komt bij elkaar aan de Huesmolen 60b in Hoorn, waar een professionele keuken en restaurant te vinden zijn. De leden worden ingedeeld in vaste kookgroepen, die elk op een vaste avond in de maand het menu met een eigen chef koken. In de maanden juli en augustus wordt niet gekookt. Het menu wordt samengesteld door een menucommissie en/of een professionele kok, waarbij gelet wordt op de originaliteit van de gerechten, de leeraspecten en de manier van opmaken. Over het algemeen zijn de gerechten gebaseerd op de Franse / Italiaanse keuken. Het menu bestaat meestal uit vijf gangen. Bij de gekozen gerechten worden passende wijnen geschonken. Elk lid krijgt op de kookavond de receptuur uitgereikt. Zin om samen met andere 'kookgekken' één keer per maand een vijfgangenmenu te maken? Mail dan naar Bob Mica: bob.mica@quicknet.nl. Meer informatie: www.kookvereniging-de-eenhoorn.nl.
Russische avond
VENHUIZEN - In De Triangel / Nederlands hervormde kerk aan de Kerkweg 113 in Venhuizen verzorgt de Russische volks- en popzangeres Nadejda Utkina dinsdag 8 mei een optreden. Nadejda is de vertolkster van de oude Oedmoertse cultuur die de barbarij van Stalin heeft overleefd. Zij laat het publiek zien hoe zij haar landgenoten nieuwe hoop geeft op een beter leven. Haar zang kenmerkt zich door romantiek en de liefde voor haar land. Het onmetelijke Russische platteland waar mensen hun dagelijkse zorgen hebben en intens geloven, werken en vooral willen overleven. Nadejda wordt bij haar optreden in Venhuizen gesteund door de jonge en talentvolle pianist Bo de Myttenaere uit Hoogkarspel. Bo is geboren op 24 februari 2000 in Suwon (Zuid-Korea). Al vanaf zijn zevende speelt hij passievol piano. Zijn favoriete klassieke componisten zijn Liszt en Chopin naast moderne componisten als Glass, Einaudi, Tiersen en Yiruma. Aanvang 20.00 uur. Kaarten en meer informatie: Jan Snoek (06-51347117) of Henk Verreijen (06-53160933). Kijk ook op www.triangel-venhuizen.nl.
Open kerkendag
HOORN - Zes monumentale kerken in de gemeente Hoorn openen zondag 13 mei van 13.00 tot 17.00 uur hun deuren voor publiek. Met als thema 'pelgrimeren' bieden de deelnemende kerken gratis activiteiten voor kinderen en volwassenen. De volgende kerken in de gemeente Hoorn doen mee: Oosterkerk, Foreestenhuis, Koepelkerk, Lutherse kerk, PKN Blokker en de Martinuskerk. De toegang is gratis. Kinderen kunnen onder andere een glas-in-lood-raam ontwerpen, een DOE-orgel bouwen of meedoen aan een speurtocht. Volwassenen kunnen luisteren naar pelgrimsverhalen, meegaan met een rondleiding of zelf een speciale kalender maken. Kinderen krijgen in de kerk een kerfstok. Na afloop van een activiteit krijgen ze een kerfje op hun stok. In de middeleeuwen werd een kerfstok gebruikt om schulden op bij te houden. Een kerfje stond dan voor het geld dat je nog moest betalen voor de drank die je in de herberg had genomen. Tijdens open kerkendag krijgen kinderen bij drie of meer kerfjes limonade of sap. Het volledige programma is te vinden op de Facebookpagina van Platform Religieus Erfgoed Hoorn.
EHBO en reanimatie

HOORN / ENKHUIZEN - Bij het Rode Kruis in Enkhuizen start zaterdag 2 juni om 9.00 uur een reanimatiecursus. Cursisten leren een slachtoffer in veiligheid te brengen, de toestand te beoordelen en EHBO te verlenen bij een hartstilstand door middel van reanimatie en het gebruik van een Automatische Externe Defibrillator (AED). Opgeven kan via opleidingen@rodekruis-westfriesland.nl. Daarnaast start zaterdag 9 juni om 9.00 uur een EHBO-cursus in het Rode-Kruisgebouw in Hoorn. Deze cursus bestaat uit zes ochtenden (9.00 tot 13.00 uur). Aanmelden: opleidingen@rodekruis-westfriesland.nl.
Rode Kruis zoekt collectanten

REGIO - De afdeling West-Friesland van het Rode Kruis is op zoek naar collectanten in Andijk, Bovenkarspel, Grootebroek, Enkhuizen, Hem, Venhuizen, Hoogkarspel, Wester-en Oosterblokker, Hoorn, Zwaag, Berkhout, Wognum, Obdam en Hensbroek. Van 24 tot en met 30 juni gaan enthousiaste collectanten langs de deuren voor het Nederlandse Rode Kruis. Het geld dat in West-Friesland wordt opgehaald wordt ook in de regio besteed. Van de opbrengst van de collecte wordt onder andere korting gegeven op EHBO-cursussen. Ook worden nieuwe AED's aangeschaft die de hulpverleners bij evenementen bij zich hebben. Interesse om collectant te worden? Aanmelden kan via collecte@rodekruis-westfriesland.nl of bij Johan de Vries, 06-38378793.

Artikel geplaatst op vrijdag 20 april 2018 - 06:00


Hoorn
Dier van de Week HOORN - Luna is een mooie, gesteriliseerde poes van circa acht jaar oud. Omdat ze gevonden is, is helaas niets bekend over haar achtergrond. Luna wil graag geknuffeld worden als ze je eenmaal kent, maar ze is wel erg onzeker/schrikkerig en ze heeft tijd nodig om te wennen. Ze reageert... D’r op uit MuziekHoorn- Zon 21 okt - Optreden van Johnny Feel Good in Radio501 Blues on Sunday in poppodium Manifesto, Holenweg 14c. Met speciale gast blueslegende Oscar Benton. Aanvang 14.30 uur. Tickets en meer info: www.manifesto-hoorn.nl. - 26 t/m 28 okt en 2 t/m 4 nov - Kamermuziekfestival op diverse locaties in... Theatergroep TDPD speelt 'Familie' van Maria Goos HOORN / ENKHUIZEN - Theatergroep TDPD (Tussen De Planken Door) is een Noord-Hollands gezelschap van ambitieuze amateurspelers. Voor de vierde keer brengt TDPD-theater een nieuwe bezetting bijeen om een voorstelling neer te zetten in Theater Het Pakhuis in Hoorn (18 november) en Theater de Drom in Enkhuizen (8 december). Dit... Uitwisseling De Boterhal - De Ploegh HOORN - Voor de tweede keer vindt een uitwisseling plaats tussen de kunstenaarsverenigingen De Ploegh in Amersfoort en De Boterhal in Hoorn. Vijftien kunstenaars van De Ploegh tonen hun werk in De Boterhal en omgekeerd laten vijftien kunstenaars van De Boterhal hun kunstwerken zien in Galerie De Ploegh. De expositie... Kort nieuws JeugdschaaktoernooiZWAAG - Het jaarlijks terugkerende Grand Prix jeugdschaaktoernooi vindt zondag 21 oktober plaats in cultureel centrum de Plataan, Pastoor Nuijenstraat 1 in Zwaag. Het toernooi - dat deel uitmaakt van de GP-cyclus van de Noord-Hollandse Schaakbond - wordt dit jaar gesponsord door het bedrijf Finbotx. Het jeugdschaaktoernooi trekt elk jaar... Doe- en praatgroep voor jongeren HOORN - Als een ouder een psychisch en/of verslavingsprobleem heeft, dan worden kinderen en jongeren thuis vaak met stressvolle situaties geconfronteerd. Vaak voelen zij aan dat het niet goed gaat met hun ouder en reageren daar allemaal anders op. Woensdag 31 oktober start in Hoorn de doe- en praatgroep voor... Verwondering in tiende Theater van de Nacht
Beleef een magische en spannende avond bij MAK Blokweer
BLOKKER - MAK Blokweer presenteert zaterdag 27 oktober - tijdens de landelijke Nacht van de Nacht - voor de tiende keer het Theater van de Nacht. Een avontuurlijke avond voor het hele gezin, vol verwondering in en over het donker. Dit jaar is het thema 'Verhalen van de Nacht'. Je...
Populaire schrijfster te gast in Museum van de 20e Eeuw HOORN - Annegreet van Bergen houdt zondag 4 november in het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn een lezing over haar nieuwe boek 'Het goede leven'. Zij is vooral bekend als auteur van de bestseller 'Gouden jaren – Hoe ons dagelijks leven in een halve eeuw onvoorstelbaar is veranderd'.... Twee kampioenen bij Urbanus ZWAAG - De Pupillen (8 tot 12 jaar) en de Junioren (16 tot 21 jaar) van honk- en softbalvereniging Urbanus zijn vorig weekend kampioen geworden in hun klasse door klinkende zeges te boeken op het honkbalcomplex in Zwaag. Daarmee worden de inspanningen van Urbanus in een sterkere jeugd nu al... Brandweer nodigt 65-plussers uit voor lunch in kazerne HOORN - De brandweer nodigt 65-plussers uit om gezellig samen te komen lunchen in de brandweerkazerne. Naast een lekkere lunch krijgen de bezoekers een rondleiding door de kazerne en tips over veilig wonen. De bijeenkomst, genaamd Broodje Brandweer, opent met een korte presentatie over brandveiligheid. Hierin geeft de brandweer eenvoudige,... Reünie op Tabor College Werenfridus HOORN - Tabor College Werenfridus houdt zaterdag 3 november een reünie met als thema 'Ontmoeten in het nieuwe gebouw'. Daarmee komt de school tegemoet aan de wens van veel oud-leerlingen en oud-medewerkers die massaal hebben laten weten het nieuwe gebouw graag van binnen te willen bekijken. Na een grootschalige verbouwing... Pompoenlampionnen maken BLOKKER - Kinderen tussen de zes en twaalf jaar kunnen zondag 4 november bij MAK Blokweer een pompoen uithollen en een lampion maken. Deze activiteit is van 11.00 tot 12.30 uur en van 14.00 tot 15.30 uur. Het adres is Kloosterhout 1-2 in Blokker. De kosten zijn 4,50 euro per... Mozart Cantat in Het Octaaf HOORN - Mozart Cantat geeft zaterdag 3 november een herfstconcert in kerkelijk centrum Het Octaaf aan de J.D. Pollstraat 1 in Hoorn. Naast werk van Wolfgang Amadeus Mozart zijn ook het Laudate Jehovam van George Philip Telemann, de hymne Hör mein Bittten van Felix Mendelssohn Bartholdy en het Casta diva... Dier van de Week HOORN - Jan is een Jack Russell-reutje van één jaar oud. Hij is naar het asiel gebracht omdat zijn eigenaar fulltime ging werken. Jan is een vrolijk allemansvriendje dat drie grotere kinderen gewend is in huis. Hij is heel speels en niet moe te krijgen. Jan ging regelmatig een stuk... D’r op uit MuziekHoorn- Zon 14 okt - Optreden van The Oldtime Stringband (bluegrass, oldtime en americana) en Tildon Krautz (apalachian folkmuziek, bluegrass, jazz en pop) in Het Huis Verloren aan de Kerkstraat. Aanvang 16.00 uur, entree 10 euro. Meer info: www.huisverloren.nl. - In poppodium Manifesto, Holenweg 14c: vrij 19 okt optredens van... Gezelligheid en spanning op Hoornse Bordspellendag
Ontdek de nieuwste (bord)spellen en probeer ze zelf uit
HOORN - In wijkcentrum De Zaagtand aan de Sint Eloystraat 106 in Hoorn vindt zondag 14 oktober van 11.00 tot 17.00 uur de jaarlijkse Hoornse Bordspellendag plaatst. Kom langs en ontdek wat de nieuwste (bord)spellen zijn. Natuurlijk mogen bezoekers ze ook zelf uitproberen. Schermpjes van telefoons en computers worden steeds...
Kort nieuws SchaatsenHOORN / HOOGKARSPEL - Schaatstrainingsgroep (STG) Solid Aqua is 1 oktober gestart met de trainingen op het ijs van kunstijsbaan De Westfries in Hoorn. Jeugdleden die al een beetje kunnen schaatsen zijn welkom bij STG Solid Aqua om met plezier beter te leren schaatsen. Zij kunnen maandag- en woensdag van... Flintstones-tentoonstelling in Museum van de 20e Eeuw HOORN - Yabba Dabba Doo! Het Museum van de 20e Eeuw eert de Flintstones - inmiddels al bijna zestig jaar oud - met een tentoonstelling die te zien is van 13 oktober tot en met 3 maart 2019. Behalve veel prachtige, originele Flintstones-memorabilia is er veel te doen voor jong... Pisa zoekt versterking voor team gastvrouwen en -heren HOORN - Inloophuis Pisa heeft een stabiel team van vrijwillige gastvrouwen en -heren. Toch kan het gebeuren dat iemand weggaat of zijn/haar aandacht aan andere zaken wil of moet schenken. Dát, gecombineerd met een uitbreiding in het aanbod en dus een toename van werkzaamheden, betekent momenteel dat Pisa op zoek... Skotwal-achttal in Het Park HOORN - In de Othellozaal van Schouwburg Het Park in Hoorn gaan zaterdag 20 oktober de stoelen aan de kant. Dan pakt Skotwal flink uit met een stevige acht man sterke band. De drie mannen van Skotwal krijgen met hun West-Friese country steeds meer bekendheid in de regio. Dat stemt...