Rodi

Kort nieuws

Jeu de boules

ZWAAG - Petanquevereniging de Bouledozers in Zwaag verzorgt zaterdag 21 en zondag 22 april het Nationaal Kampioenschap Tête-à-tête. De opening wordt rond 9.30 uur verricht door sportwethouder Ben Tap. De wedstrijden beginnen om 10.00 uur, zowel op zaterdag als op zondag. Beide dagen gaan de wedstrijden tot ongeveer 18.00 uur door. Bij de spelvorm tête-à-tête speelt men één tegen één. Er zijn drie categorieën: mannen, vrouwen en jeugd, die tegelijkertijd spelen. Het definitieve programma staat binnenkort op www.nlpetanque.nl. Publiek is van harte welkom, de toegang is gratis. Het terrein is te vinden aan het Leekerpad 8 in Zwaag (de laatste afslag links aan het Keern).
Theaterkerk Hemels

TWISK - Een deel van Theaterkerk Hemels aan de Dorpsweg 121 in Twisk staat in de steigers en tegelijkertijd is de programmering in volle gang. Ook is de kerk een formele trouwlocatie geworden en heeft de eerste uitvaartdienst plaatsgevonden. Wat de programmering betreft: er komen optredens van onder andere Fay Lovsky, Erik Vloeimans, Anne Soldaat, Spinvis, Chris Colleye, Clean Pete, Henk Poort, Carel Kraayenhof en The Holland International Music Sessions. Inmiddels is Dolf Jansen vastgelegd in mei 2019. Zaterdag 21 april treedt om 20.15 uur Skotwal op (West-Friese country/blues), zaterdag 19 mei om 20.15 uur Voice-Over (popklassiekers) en zondag 27 mei om 14.30 uur staan BB6 Burt Bacharach songs (door de band van René Smit) op het programma. Meer informatie: www.theaterkerkhemels.nl of kijk op de Facebookpagina.
Orde van Weefsters
HOORN - Loge Ariana van de Orde van Weefsters in Hoorn houdt zondag 22 april een informatiebijeenkomst in het Logegebouw van de Vrijmetselaren aan de Binnenluiendijk 2 in Hoorn. Sinds eind vorig jaar heeft Hoorn een eigen afdeling van de Orde van Weefsters. Belangstellende vrouwen uit de regio zijn van harte welkom om kennis te maken. De Orde van Weefsters richt zich op vrouwen die persoonlijke groei nastreven, met studie en gedachtenwisseling waarbij rituelen en plechtige bijeenkomsten een vaste werkwijze bieden. De bijeenkomst begint om 10.30 uur. Aanmelden kan via ariana@ordevanweefsters.nl. Meer informatie: www.ordevanweefsters.nl.
Tai chi
GROOTEBROEK - Taijischool Shen in Grootebroek organiseert een vrij toegankelijke training Pushing Hands (Tui Shou) op zondag 22 april van 12.00 tot 13.30 uur. Hierbij leren de deelnemers in partneroefeningen hoe ze de ander met weinig kracht uit balans kunnen brengen. Zowel ervaren als onervaren beoefenaars van tai chi zijn welkom. Deelname is gratis, wel graag aanmelden. De locatie is afhankelijk van het weer: het Streekbos of gymzaal Praktijkschool. Meer informatie: www.taijischool-shen.nl of 06-22212446.
Dubbelconcert
ANDIJK - Musici Hendrik van Veen en Hugo van der Meij geven zaterdag 28 april een dubbelconcert in de gereformeerde kerk aan de Middenweg 4 in Andijk. Zij zorgen voor een muzikale verrassing op orgel en vleugel. Aanvang 20.00 uur. Kaarten zijn vooraf aan de kerk verkrijgbaar. Meer informatie: www.zingenenzo.com.
Koningsdag Grootebroek
GROOTEBROEK - De festiviteiten tijdens Koningsdag in Grootebroek staan dit jaar in het teken van 'Ik hou van Holland. In de ochtend organiseert het Oranjecomité een vrijmarkt rondom Winkelcentrum Streekhof. Deze markt sluit om 12.00 uur. Het middagprogramma begint om 13.00 uur, met onder andere attracties, oude ambachten en poppenkastvoorstellingen. Ook staat er een feesttent waar het Raadhuisfestival plaatsvindt (van donderdag 26 tot en met zaterdag 28 april). Meer informatie staat op www.raadhuisfestival.nl. Daarnaast is Dorpshuis De Stek (Op den Hoef 36) opgenomen in 'het rondje' van Raadhuislaan, Zesstedenweg en Schrijnderlaan. Er zijn oud-Hollandse spellen te doen en er is een springkussen aanwezig. Om 17.00 sluit het Oranjecomité haar programma, de feesten in De Stek en het Raadhuisfestival gaan daarna door. Kijk voor het laatste nieuws en het complete programma op www.ocgrootebroek.nl en volg het laatste nieuws via Facebook (Koningsdag Grootebroek).
Eettafel

ZWAAG - Schuif een keer aan bij de Eettafel in wijkcentrum de Cogge, Akkerwinde 44 in Zwaag. Geniet samen met buurtbewoners van een zeer smakelijk en betaalbaar driegangendiner. Elke maand wordt een ander diner samengesteld. De Eettafel is elke laatste donderdag van de maand van 17.30 tot 19.30 uur. De eerstvolgende keer is 26 april. De kosten zijn 7,50 euro per keer. Aanmelden kan tot en met de woensdag via 0229-238546.
Stinzenplantenexcursie

HOORN - KNNV Hoorn/West-Friesland verzorgt zondag 22 april een excursie naar het landgoed Elswout in Overveen. Verspreid over het landschap van Elswout staan hoofd- en bijgebouwen schilderachtig gegroepeerd tussen weilanden, vijvers en bosschages. De follies - grappige tuinhuisjes - passen perfect in de romantiek van de voornamelijk Engelse stijl van het park. Het is heel levendig door de hoogteverschillen, de kronkelende paden en bosjes. Er zijn twee wandelroutes: een van 2,5 en een van 4,5 kilometer. Op Elswout zijn 67 bijzondere soorten planten gevonden, waaronder 57 soorten stinzenplanten. Ook voor vogelaars en paddenstoelliefhebbers is Elswout interessant. De deelnemers reizen per trein, deze vertrekt om 9.05 uur vanuit Hoorn en komt om 10.19 uur aan in Overveen. De groep stapt over op Sloterdijk. Aanmelden is verplicht (liefst per e-mail): Clemens Appelman, 0229-244357 of c.uitdenboogerd@quicknet.nl.
Korenfestival

BERKHOUT - Koor Berkensmart houdt zondag 22 april in café de Ridder, Kerkebuurt 171 in Berkhout, een korenfestival. Gastkoren zijn: De Smartsingers uit Oudkarspel en het meezingkoor Wieringen uit Wieringerwerf. Iedereen is vanaf 13.15 uur van harte welkom, de toegang is gratis.
Floraklanken

HOOGKARSPEL - Gemengd Zangkoor Floraklanken geeft zondag 22 april een concert in de PKN-kerk aan het Raadhuisplein in Hoogkarspel. Op het programma staan werken van Mokranjac, Nederlandse volksliederen en stukken van Mozart, Schubert, M. Haydn en Zemlinsky. Hiermee maakt het koor een verbinding tussen klanken van oost en west. Aan de piano wordt het koor begeleid door Mark Wyman. Het geheel staat onder leiding van Julia Scepanovic. Aanvang 15.00 uur. Kaarten zijn aan de kerk verkrijgbaar op dag zelf of via e-mail: info@floraklanken.nl.
Scheepsfolk

ANDIJK - De vierkoppige band Scheepsfolk treedt zondag 22 april om 15.00 uur op in De Kapel, Middenweg 48 in Andijk. De groep brengt een mix van traditionele en nieuwe folkmuziek, met altijd het maritieme aspect als hoofdthema. Entree is tien euro. Meer informatie: www.scheepsfolk.nl.
Sappho

ZWAAG - De Koninklijke Zangvereniging Sappho zingt zondag 22 april om 15.30 uur in de hervormde kerk aan de Kerkelaan 8 in Zwaag. Het koor wordt begeleid op de vleugel door Mayumi Eguro en soliste is de sopraan Sabine Kirsten. Van Mendelssohn worden de Hymne Hör mein Bitten Herr en de geliefde Psalm 42, Wie der Hirsch Schreit ten gehore gebracht, maar ook het Stabat Mater van Rheinberger. Kaarten zijn van tevoren verkrijgbaar via 06-51791713. Meer informatie: www.sappho-hoorn.nl.
Orgelconcert op Koningsdag

HOORN - Martin Mans - één van de meest virtuoze organisten in Nederland - komt op Koningsdag (vrijdag 27 april) weer naar de Oosterkerk aan het Grote Oost in Hoorn. Dit orgelconcert wordt traditiegetrouw gevolgd door een oranje getint Koningsmaal. Net als vorig jaar wordt Martin vergezeld door panfluitiste Carina Bossenbroek. Martin speelt volksliedjes uit vervlogen tijden en hij brengt werk van beroemde componisten en melodieën uit musicals ten gehore. Het concert begint om 15.30 uur. Bij binnenkomst wordt koffie of thee geserveerd. Als de laatste klanken van het Bätzorgel zijn verstomd, wordt een aperitief geschonken en volgt nog een Koningsmaal. Het diner met het koninklijke tintje bestaat uit drie gangen en een kopje koffie of thee tot besluit. Reserveren: 06-53133271 of 0229-217909. Op www.oosterkerkhoorn.nl is meer informatie te vinden.
Parkinson Café
HOORN - Het Parkinson Café West-Friesland opent donderdag 26 april weer haar deuren in restaurant De Wilg in Avondlicht aan de Geldelozeweg 66 in Hoorn. Het Parkinson Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met de ziekte van Parkinson of Parkinsonisme, hun partner, familie, mantelzorgers en andere belangstellenden. Het programma start om 15.00 uur en het café sluit rond 16.30 uur. Het onderwerp deze middag is: 'Wat kan 1.Hoorn, zorg en ondersteuning voor ons betekenen?' door Caroline Kaagman. Entree is twee euro per persoon. Meer informatie: Sylvia Hendriks, 0228-542599 of sbhendriks@planet.nl.
Oranjeconcert

MEDEMBLIK - Stichting Pieter Backer Orgel presenteert zondag 22 april een Oranjeconcert in de Bonifaciuskerk aan het Kerkplein in Medemblik. Het Westfries Mannenkoor en de organist Dennis van der Heijden verlenen medewerking. Het programma staat in het teken van Koningsdag. Aanvang 15.00 uur, entree acht euro.
DeBroekriem

HOORN - In de bibliotheek aan de Wisselstraat 8 in Hoorn vinden maandag 23 en donderdag 26 april nieuwe workshops van DeBroekriem plaats: 23 april om 10.00 uur is dat 'Presenteer jezelf met LinkedIn) en 26 april om 10.00 uur 'Solliciteren met een krachtig imago'. DeBroekriem is een vrijwilligersorganisatie die workhops en lezingen organiseert voor mensen 'in between jobs'. De workshops zijn leerzaam, interessant en een goede manier om nieuwe mensen te leren kennen. Meer informatie: info@debroekriem.nl en www.debroekriem.nl.

Tien jaar Sociaal Eetcafé

OPPERDOES - Het Sociaal Eetcafé Opperdoes bestaat deze maand alweer tien jaar. Senioren, chronisch zieken, mantelzorgers en alleenstaanden zijn dinsdag 24 april weer van harte welkom bij Jos Klaver in de Torenschouw, Torenstaat 17 in Opperdoes. Deze dag wordt een speciaal oranje-menu geserveerd. Kosten zijn 10,50 euro (exclusief drankjes). Het diner begint om 17.30 uur. Opgave bij Jos: 0227-542250 of info@torenschouw.nl.
Dierenbuddy
HOORN - Dierenbuddy is een initiatief van de Dierenbescherming en richt zich op ouderen of chronisch zieken met huisdieren, die hulp nodig hebben bij de zorg voor deze dieren. Vaak hebben zij zelf niet de financiële middelen om deze hulp 'in te kopen'. Eerder is dit initiatief al met succes in Amsterdam, Amersfoort, Utrecht, Enschede, Purmerend en Zaanstad gestart. Nu start Dierenbuddy ook in Hoorn en daarvoor zijn vrijwilligers nodig die als Dierenbuddy aan de slag willen. Mensen die van huisdieren houden en graag iets doen voor ouderen of chronisch zieken, kunnen zich aanmelden. Een Dierenbuddy ondersteunt ouderen die vaak door lichamelijk beperkingen niet meer in staat zijn de benodigde zorg aan hun huisdier te geven. Deze taken doet de vrijwilliger. Denk aan het verschonen van de kattenbak, een wandeling met de hond maken of naar de dierenarts gaan. Het is de bedoeling dat een vrijwilliger ongeveer een dagdeel per week beschikbaar is gedurende minimaal een half jaar. Interesse? Neem contact op met het regiokantoor van de Dierenbescherming: 088-8113390 of info.regionoordwest@dierenbescherming.nl.
Kookvereniging

HOORN - Bij Kookvereniging de Eenhoorn zijn nieuwe leden van harte welkom. De groep komt bij elkaar aan de Huesmolen 60b in Hoorn, waar een professionele keuken en restaurant te vinden zijn. De leden worden ingedeeld in vaste kookgroepen, die elk op een vaste avond in de maand het menu met een eigen chef koken. In de maanden juli en augustus wordt niet gekookt. Het menu wordt samengesteld door een menucommissie en/of een professionele kok, waarbij gelet wordt op de originaliteit van de gerechten, de leeraspecten en de manier van opmaken. Over het algemeen zijn de gerechten gebaseerd op de Franse / Italiaanse keuken. Het menu bestaat meestal uit vijf gangen. Bij de gekozen gerechten worden passende wijnen geschonken. Elk lid krijgt op de kookavond de receptuur uitgereikt. Zin om samen met andere 'kookgekken' één keer per maand een vijfgangenmenu te maken? Mail dan naar Bob Mica: bob.mica@quicknet.nl. Meer informatie: www.kookvereniging-de-eenhoorn.nl.
Russische avond
VENHUIZEN - In De Triangel / Nederlands hervormde kerk aan de Kerkweg 113 in Venhuizen verzorgt de Russische volks- en popzangeres Nadejda Utkina dinsdag 8 mei een optreden. Nadejda is de vertolkster van de oude Oedmoertse cultuur die de barbarij van Stalin heeft overleefd. Zij laat het publiek zien hoe zij haar landgenoten nieuwe hoop geeft op een beter leven. Haar zang kenmerkt zich door romantiek en de liefde voor haar land. Het onmetelijke Russische platteland waar mensen hun dagelijkse zorgen hebben en intens geloven, werken en vooral willen overleven. Nadejda wordt bij haar optreden in Venhuizen gesteund door de jonge en talentvolle pianist Bo de Myttenaere uit Hoogkarspel. Bo is geboren op 24 februari 2000 in Suwon (Zuid-Korea). Al vanaf zijn zevende speelt hij passievol piano. Zijn favoriete klassieke componisten zijn Liszt en Chopin naast moderne componisten als Glass, Einaudi, Tiersen en Yiruma. Aanvang 20.00 uur. Kaarten en meer informatie: Jan Snoek (06-51347117) of Henk Verreijen (06-53160933). Kijk ook op www.triangel-venhuizen.nl.
Open kerkendag
HOORN - Zes monumentale kerken in de gemeente Hoorn openen zondag 13 mei van 13.00 tot 17.00 uur hun deuren voor publiek. Met als thema 'pelgrimeren' bieden de deelnemende kerken gratis activiteiten voor kinderen en volwassenen. De volgende kerken in de gemeente Hoorn doen mee: Oosterkerk, Foreestenhuis, Koepelkerk, Lutherse kerk, PKN Blokker en de Martinuskerk. De toegang is gratis. Kinderen kunnen onder andere een glas-in-lood-raam ontwerpen, een DOE-orgel bouwen of meedoen aan een speurtocht. Volwassenen kunnen luisteren naar pelgrimsverhalen, meegaan met een rondleiding of zelf een speciale kalender maken. Kinderen krijgen in de kerk een kerfstok. Na afloop van een activiteit krijgen ze een kerfje op hun stok. In de middeleeuwen werd een kerfstok gebruikt om schulden op bij te houden. Een kerfje stond dan voor het geld dat je nog moest betalen voor de drank die je in de herberg had genomen. Tijdens open kerkendag krijgen kinderen bij drie of meer kerfjes limonade of sap. Het volledige programma is te vinden op de Facebookpagina van Platform Religieus Erfgoed Hoorn.
EHBO en reanimatie

HOORN / ENKHUIZEN - Bij het Rode Kruis in Enkhuizen start zaterdag 2 juni om 9.00 uur een reanimatiecursus. Cursisten leren een slachtoffer in veiligheid te brengen, de toestand te beoordelen en EHBO te verlenen bij een hartstilstand door middel van reanimatie en het gebruik van een Automatische Externe Defibrillator (AED). Opgeven kan via opleidingen@rodekruis-westfriesland.nl. Daarnaast start zaterdag 9 juni om 9.00 uur een EHBO-cursus in het Rode-Kruisgebouw in Hoorn. Deze cursus bestaat uit zes ochtenden (9.00 tot 13.00 uur). Aanmelden: opleidingen@rodekruis-westfriesland.nl.
Rode Kruis zoekt collectanten

REGIO - De afdeling West-Friesland van het Rode Kruis is op zoek naar collectanten in Andijk, Bovenkarspel, Grootebroek, Enkhuizen, Hem, Venhuizen, Hoogkarspel, Wester-en Oosterblokker, Hoorn, Zwaag, Berkhout, Wognum, Obdam en Hensbroek. Van 24 tot en met 30 juni gaan enthousiaste collectanten langs de deuren voor het Nederlandse Rode Kruis. Het geld dat in West-Friesland wordt opgehaald wordt ook in de regio besteed. Van de opbrengst van de collecte wordt onder andere korting gegeven op EHBO-cursussen. Ook worden nieuwe AED's aangeschaft die de hulpverleners bij evenementen bij zich hebben. Interesse om collectant te worden? Aanmelden kan via collecte@rodekruis-westfriesland.nl of bij Johan de Vries, 06-38378793.

Artikel geplaatst op vrijdag 20 april 2018 - 06:00


Hoorn
'Laten zien wat nieuwkomers in Nederland ervaren'
Syrische kunstenaars exposeren in Zwaagse tuinderskas
ZWAAG - Hij ontvluchtte in 2015 zijn thuisland Syrië en kwam via veel omzwervingen in Hoorn terecht. Als een kind dat alles nog moet leren, zoals hij zelf zegt, probeert Akram Hamza (56) zijn weg in de Nederlandse samenleving te vinden. Schilderen is voor hem een middel om expressie te...
Hoornse Havenconcerten in aantocht HOORN - De vijftiende editie van Hoornse Havenconcerten vindt zaterdag 1 september plaats: een mooi en gevarieerd muziekprogramma vanaf de barkentijn Abel Tasman in de Karperkuilhaven in Hoorn. Dit muzikale evenement met een middag- en avondprogramma is gratis toegankelijk. Ook dit jaar vallen de concerten samen met het Kunst en... Kort nieuws KookvrijwilligerHOORN - Hospice Dignitas in Hoorn vindt het belangrijk dat gasten, voor wie de laatste fase van hun leven is aangebroken, zich thuis voelen. De deskundige medewerkers en vrijwilligers zetten zich dag en nacht in om hen dat te laten ervaren. Het hospice is op dit moment op zoek naar... Pakhuis verrast tijdens culturele weekend HOORN - Bijzondere dans, een hilarische theater-act, indrukwekkende acapellazang, een boeiende vertelling over het vak van klassiek componist en inspirerende kunst: belangstellenden vinden het allemaal in Theater Het Pakhuis tijdens de opening van het culturele seizoen op 31 augustus en 1 en 2 september. Het monumentale theaterpand aan Onder de... Hoge zorgkosten? Vraag een vergoeding aan HOORN - Mensen die door een chronische ziekte of een beperking hoge zorgkosten maken, kunnen een compensatie aanvragen. Dat laat de gemeente Hoorn weten. In augustus 2018 gaat de compensatieregeling van de gemeente van start. Deze regeling is bedoeld voor mensen die door een chronische ziekte of een beperking hoge... Lunchconcert Lutherse kerk HOORN – Wim Dijkstra sluit woensdag 22 augustus om 13.00 uur de Hoornse serie Zomermarkt-lunchconcerten af in de Lutherse Kerk, Ramen 4 in Hoorn. Dijkstra is organist van de Grote Kerk in Monnickendam en hij is een veelgevraagd concertorganist in binnen- en buitenland. Zijn integrale opname van het gehele Wohltemperierte... Hing Ting Lai topper op Hoornse schaakstrijd HOORN – Met Hing Ting Lai als voorlopig hoogstgeplaatste op de deelnemerslijst verwelkomt de organisatie van het Oscar Romero Open Hoorns/NHSB-kampioenschap op 31 augustus een topschaker. De 21-jarige Amsterdammer heeft een grootmeesterachtige rating (2457) en is daarmee de sterkste deelnemer ooit. De Hoornse schaakvereniging Caïssa-Eenhoorn veranderde vorig jaar de opzet... 'It giet oan' in Avondlicht HOORN - Woonzorgcentrum Avondlicht in Hoorn startte vrijdag 3 augustus de Friese week. Ruim honderd bewoners van woonzorgcentrum Avondlicht en hun begeleiders vertrokken ‘s morgens in opperbeste stemming naar de Pampuskade in Sneek voor een rondvaart op de Friese meren. De hele dag werden de bewoners verwend met drankjes, een... Vicky Schot in Boterhal HOORN - Vicky Schot exposeert tijdens de Zondagmiddagsalon op zondag 26 augustus om 15.00 uur in de Boterhal, Kerkplein 39 in Hoorn. Zij is sinds vorig jaar lid van Kunstenaarsvereniging Hoorn en omstreken en stopte dit jaar als docent filosofie en Nederlands om zich nog intensiever met haar intrigerende schilderkunst... Dier van de Week HOORN - Skitty is een lieve gesteriliseerde poes van 12 jaar oud. Haar eigenaar is overleden en daarom kwam zij terecht in het asiel. Het is een gezellige dame die dol is op aandacht en knuffelen. Ze heeft wel een duidelijke eigen mening en kan even fel uit de hoek... 'Kopje van Bloemendaal' BLOKKER - De Westfriese Toerclub (WFTC) houdt zondag 26 augustus de fietstocht 'Kopje van Bloemendaal'. Er kunnen afstanden gefietst worden van 70 en 130 kilometer. De tocht van 70 kilometer reikt niet verder dan de Purmer. Het is een vrije toertocht, waarbij er soms ook wel in groepjes wordt gereden.... D’r op uit MuziekHoorn- Zon 12 aug - Optreden van Lijda and the Shakers in Het Huis Verloren, Kerkstraat 10. Aanvang 16.00 uur, vrij entree. Meer info: www.lijdaandtheshakers.nl. Oosterleek- Woe 15, 22 en 29 aug - Smartlapkaffee: koorleden van smartlappenkoor Oosterleed zingen smartlappen en levensliederen in Herbergh 't IJsselmeer. Aanvang 20.00 uur, vrij... Historische lunch op Open Monumentendag BLOKKER - Beleef de Geschiedenis verzorgt zaterdag 8 september - Open Monumentendag - om 12.00 uur een historische lunch in de historische kas in Blokker (Koewijzend 4). Het thema van Open Monumentendag 2018 is Europa. Onder de rijpe druiventrossen gaan de deelnemers terug in de tijd. De lunch geeft een... Taalmaatjes en -trainers gezocht REGIO - Eén op de negen mensen in Nederland heeft moeite met lezen en schrijven. Dit kunnen anderstaligen zijn die de Nederlandse taal nog aan het leren zijn of mensen die hier geboren en getogen zijn, maar ergens in hun leven een taalachterstand hebben opgelopen. Taalmaatjes en taaltrainers kunnen deze... Een wereldreis met een Moordenaar HOORN - Zo'n eeuw geleden reden er vijfhonderd rond in heel Nederland. De klassieke Nederlandse stoomtram was een bijzondere verschijning. Een stoomlocomotief met een vierkante vorm, die ervoor moest zorgen dat paarden niet schrokken als het briesende gevaarte aan kwam rijden. Nu zijn er nog twee over die kunnen rijden.... Kort nieuws KermispartyHOORN - In café JP Coen aan de Veemarkt 17 in Hoorn vindt dinsdag 14 augustus van 19.00 tot 23.00 uur een kermisparty plaats die speciaal bedoeld is voor mensen met een verstandelijke beperking, maar iedereen is natuurlijk welkom. Er zijn diverse live-optredens en de toegang is gratis. Alzheimer CaféHOORN... Familie Jacobs verdient pluim HOORN – De familie Jacobs uit Hoorn verdient een pluim. Zij viel in de prijzen door mee te doen aan de landelijke campagne 'Lege batterijen? Lever ze in en WIN!' van Stibat. Met haar deelname bewijst de familie zichzelf en het milieu een uitstekende dienst. Door lege batterijen in te... Tennistoernooi op nagelnieuwe banen BERKHOUT - Tennisvereniging De Berk in Berkhout houdt van 1 tot en met 9 september weer het Slaaphuys Berkenslag Toernooi. Dit jaar wordt gespeeld op nagelnieuwe tennisbanen. Al weken zijn vrijwilligers bezig geweest met het voorbereidende werk, zodat in juni het oude tapijt er uitgehaald kon worden en er nu... Hoornse Pride Walk: voor acceptatie en tolerantie HOORN - Tijdens Roze Maandag, 13 augustus, vindt de tweede Hoornse Pride Walk plaats. De gemeente en LHBTI Westfriesland organiseren dit samen met partners. Met de Pride Walk wordt de seksuele en genderdiversiteit gevierd en omarmd. Iedereen is van harte welkom om mee te wandelen. Wethouder mevrouw Kholoud al Mobayed... RSJ start seizoen met gratis kolfsportlessen BERKHOUT - Het nieuwe seizoen starten met een ‘nieuwe groep beginners’, dat is het motto van kolfvereniging Ridder Sint Joris (RSJ) in Berkhout. Daarom start de vereniging het seizoen 24 augustus met vijf gratis kolfsportlessen. De kolfsport is een sport waarbij inzicht, concentratie en een competitieve houding drijfveer zijn. Het...