Rodi

Kort nieuws

Vrije Vogels

MIDWOUD - Naturistenvereniging De Vrije Vogels in Midwoud houdt zondag 3 juni een open dag. Nieuwsgierig naar wat naturisme inhoudt? Kom dan tussen 10.00 en 17.00 uur langs aan Gouwtje 9a in Midwoud. Er zijn informatiestands, een kleine markt, gratis pannenkoeken en activiteiten voor de jeugd. Verder kunnen bezoekers gebruik maken van de sauna. Natuurlijk is de kantine geopend. Bij De Vrije Vogels is het mogelijk om te kamperen, met tent of caravan, maar dagbezoekers zijn ook welkom. Wie lid wordt van de vereniging op de open dag, krijgt vijftig procent korting. Meer informatie: www.devrijevogelsnfn.nl.
Avondvierdaagse

ENKHUIZEN - WSV De Haringstadters organiseert van 4 tot en met 7 juni de avondvierdaagse. De start is tussen 17.30 en 19.00 uur vanuit De Nieuwe Doelen aan de Spoorstraat 2 in Enkhuizen. Deelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden: vijf en tien kilometer. De voorinschrijving is tot 1 juni. Inschrijfadressen zijn: mevr. A. de Bruijn, Hoofdstraat 87, 1611 AC Bovenkarspel, 0228-514729 en mevr. E Laan, Kloosterpoort 47, 1613 EV in Grootebroek, 0228-515969. Inschrijven op maandag 4 juni kan ook. De kosten zijn dan vijf euro per persoon. Bij voorinschrijving is dat vier euro. Donderdag 7 juni is de intocht om 20.00 uur vanaf de Koepoort onder muzikale begeleiding van muziekkorpsen. Deze loopt dan door de Westerstraat naar het Venedie en eindigt bij De Nieuwe Doelen.
Autismecafé

BOVENKARSPEL - Mensen die ASS hebben, of een zoon of dochter met ASS, zijn donderdag 7 juni van harte welkom in het Autismecafé in het Vereenigingsgebouw aan de Hoofdstraat 206 in Bovenkarspel. Sander Klok is bewindvoerder en heeft cliënten met ASS onder zijn hoede. Hij is deze avond de spreker. Aanvang 20.00 uur. Meer informatie: www.autismecafe.nl/stedebroec/ .
Artrose
HOORN - De vakgroep Orthopedie van het Westfriesgasthuis en het Waterlandziekenhuis verzorgen maandag 4 juni een voorlichtingsavond over artrose (slijtage) van de heup en knie. De bijeenkomst is bedoeld voor mensen die meer willen weten over artrose en de behandelingsmogelijkheden. Locatie is het Westfriesgasthuis aan de Maelsonstraat 3 in Hoorn. De bijeenkomst is van 19.00 tot 20.30 uur. De toegang is gratis. Aanmelden: patientenservicepunt@westfriesgasthuis.nl of 0229-257613.
Aangepaste Avondvierdaagse

HOORN - Speciaal voor mensen die etalagebenen hebben, patiënten met hartklachten en longpatiënten is er tijdens de Avondvierdaagse - van 11 tot en met 14 juni - een aangepast parcours uitgezet. Het gaat om een kort traject van 2,5 kilometer per avond, met rustmomenten. De startlocatie is bij de Omring, Nieuwe Steen 36 in Hoorn. Er wordt om 17.50 uur verzameld, vertrek is om 18.00 uur, iets later dan de gewone Avondvierdaagse. Deelname kost vijf euro. Onderweg is er vers fruit en drinken. De route is geschikt om te lopen met een stok of rollator en op 13 juni is het mogelijk om een rustdag in te lassen. Er lopen ook professionele begeleiders van fysiotherapiepraktijken mee. Als beloning krijgt elke deelnemer een medaille, gezelligheid en voldoende beweging. Aanmelden kan door vóór 1 juni een mail te sturen naar connie.slichter@fysioteam.nl. De aangepaste Avondvierdaagse wordt georganiseerd in samenwerking met de vaatchirurgie van het Westfriesgasthuis, ClaudicatioNet fysiotherapeuten uit de regio West-Friesland en de organisatie van de Avondvierdaagse.
EHBO-cursus

HOORN - In het Rode-Kruisgebouw aan de Vredehofstraat in Hoorn start zaterdag 9 juni een uitgebreide EHBO-cursus. De lessen vinden op zes ochtenden van 9.00 tot 13.00 uur plaats. EHBO-cursussen worden meestal door de zorgverzekeraars vergoed. Aan deze cursus is bij goed gevolg een Europees erkend Rode Kruis-certificaat 'Uitgebreide EHBO' verbonden. De afdeling West-Friesland biedt de uitgebreide EHBO-cursus aan voor 160 euro. Aanmelden kan via e-mail: opleidingen@rodekruis-westfriesland.nl.
NK rolstoelhandbal

NIBBIXWOUD - In sporthal de Dres aan de Lange Dres 1 in Nibbixwoud vindt zondag 3 juni het Nederlands kampioenschap rolstoelhandbal plaats. CSV uit Castricum, Quintus uit Kwintsheul en Westfriesland SEW uit Nibbixwoud strijden om de nationale titel. Ook de nummers vier tot en met zes komen deze dag in actie: HCB’92 uit Boxtel, Quintus 2 en Ventura uit Schiedam. Deze ploegen maken geen aanspraak op de nationale titel. De wedstrijden beginnen om 10.30 uur. Rond 16.45 uur is bekend wie de nationale kampioensschaal mee naar huis mag nemen. Wie rolstoelhandbal wil uitproberen, kan zondag 1 juli meedoen aan het kennismakingstoernooi bij Westfriesland SEW. Stuur een mailtje naar rolstoelhandbal.sew@gmail.com.
Korenfestival

MEDEMBLIK - Het Korenfestival op het Achterom en in het Van Houweningepark in Medemblik vindt zaterdag 9 juni van 11.00 tot 18.00 uur plaats. Doorlopend zijn de optredens te volgen op twee podia. Dertien koren worden beoordeeld door een vakkundige jury: Join’s Meeting uit Wieringerwerf, Ooker uit Blokker, Pop4You uit Venhuizen, Popkoor 4 You uit Kampen, Popkoor Equality uit Medemblik, Popkoor Prestige uit Hoorn, Popkoor Puur uit Benningbroek, Popkoor Remix uit Almere, Pop-Musicalkoor uit Purmerend, Saensation uit Zaandam, Popkoor Scala uit Roelofarendsveen, A-meezing uit Den Helder en Popkoor Stembent uit Ede. Nieuwkomer is sponsor Vocal Center; zij geven power aan deze dag door middel van masterclasses voor zowel publiek als koren. Ook verzorgen de koren op diverse plekken straatoptredens. Het publiekkomt ze tegen op de Oosterhaven, Nieuwstraat en Kaasmarkt.
Velddienst

NIBBIXWOUD - 'Verbinding' is het thema van de velddienst die zondag 3 juni om 10.00 uur wordt gehouden op het erf van de familie Schouten aan de Dorpsstraat 1 in Nibbixwoud. Deze oecumenische dienst is een initiatief van de Cuneraparochie en de protestantse gemeenten Thomas en Het Vierkant. Voorgangers zijn Cor Hoogland, Chris Mataheru en Ina Broekhuizen. Medewerking verleent het Gelegenheidskoor onder leiding van Peter van Troost. De muziek wordt verzorgd door Johan de Vries (orgel) en Rita Vrieze (fluit). Na afloop van de dienst is er koffie en thee.

Computerclub

ZWAAG - De Algemene Computerclub Hoorn (ACH) houdt elke tweede zaterdag van de maand van 10.00 tot 16.00 uur een inloopdag. Zaterdag 9 juni is de laatste computer-clubdag voor de zomervakantie. Locatie is wijkcentrum de Cogge, Akkerwinde 44 in Zwaag. Belangstellenden kunnen terecht voor computervraagstukken op software- of hardware-gebied. Meer informatie en eventueel aanmelden: ach.hoorn.bestuur@gmail.com. Gewoon binnenlopen mag ook.
Spelenderwijs

HOORN - Stadsspeeltuin De Speelhoorn aan de Holenweg in Hoorn barst vrijdag 8 juni van 13.00 tot 17.00 uur uit haar voegen vanwege Spelenderwijs: een evenement voor ouders en kinderen. Stichting Netwerk heeft samen met SKH, Berend Botje, Small Steps, GGD, 1.Hoorn, Bibliotheek Hoorn en Muziekschool Gerard Boedijn de handen ineen geslagen om een leuke activiteit te bieden voor ouders en kinderen. Er wordt die dag van alles aangeboden: muziek, voorlezen, schminken, workshops, bellenblaas, (plastic) eendjes vangen, kinderkleding van De Groene Cirkel, Speelotheek De Marionet: te veel om op te noemen. De deelnemende organisaties presenteren op de infomarkt wat ze in huis hebben. Bij elke kraam is een leuke activiteit. Er is een quiz en als klap op de vuurpijl: een prijsvraag met leuke prijzen. Speciaal voor deze dag is de speeltuin gratis toegankelijk en ook deelname aan de activiteiten is kosteloos. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van Stichting Netwerk en de deelnemende partners.
Archeologisch onderzoek

HOOGKARSPEL - In Het Streekpunt aan de Streekweg 220 in Hoogkarspel is donderdag 7 juni van 20.00 tot 22.00 uur een presentatie van Nico Bregman. Hij vertelt over zestig jaar archeologisch onderzoek naar de prehistorie in Hoogkarspel en Westwoud. Het eerste onderzoek was in 1958, toen een bedreigde grafheuvel vlak achter de watertoren werd opgegraven. De bijzondere vondsten bij de grootschalige opgraving voorafgaand aan de aanleg van de N23-Westfrisiaweg liggen nog vers in ons geheugen. Inloop 19.30 uur. Entree is drie euro, inclusief koffie en thee.
Disco zonder drempels

HOORN - Voor mensen met een beperking organiseert Riccardo Arcari zondag 10 juni in het Hoornse poppodium Manifesto, Holenweg 14c, een discofeest met optredens van dj Cripple-X, Harde Rammers, Brosiaz en Jeroen Post. Het feest duurt van 14.00 tot 17.00 uur. Kaarten kosten vijf euro in de voorverkoop. Meer informatie: www.manifesto-hoorn.nl.
Berkhout Beach

BERKHOUT - De oever van het Wijdt in Berkhout wordt zondag 10 juni omgetoverd tot 'Berkhout aan zee'. Op het strand kunnen kinderen vanaf 11.30 uur diverse spelletjes doen. Bezoekers kunnen genieten van een kop koffie op het strandterras. Tussen 12.30 en 13.30 uur kunnen liefhebbers starten aan de vaarpuzzeltocht door de polder. Bij terugkomst op het strand kan iedereen wat eten en drinken en zorgt dj Peter Fransen voor muziek.
Tussen Amstel- en IJsselmeer

BLOKKER - De Westfriese Toerclub organiseert zondag 10 juni de fietstoertocht 'Tussen Amstel- en IJsselmeer'. Fietsers kiezen voor 65 of 120 kilometer. Start is tussen 9.00 en 9.30 uur bij Handbal Vereniging Blokker, Noorderdracht 42a in Blokker. Meer informatie: www.wftc.eu.
Bestuurdersontmoeting

ANDIJK - Team Sportservice West-Friesland organiseert - in samenwerking met NOC*NSF - maandag 11 juni de Westfriese Bestuurdersontmoeting. Bestuursleden van sportverenigingen die in gesprek willen gaan met andere bestuursleden over belangrijke onderwerpen voor de toekomst van de club, zijn van harte welkom. De ontmoeting begint om 17.30 uur met een lopend buffet in de kantine van Sporting Andijk, Kleingouw 115 in Andijk. Om 18.30 uur start het interactieve programma. Aanmelden en meer informatie: www.teamsportservice.nl/westfriesland of Rosa Schouten, 0229-287700 / rschouten@teamsportservice.nl.
Fietstocht langs open tuinen

REGIO - De Groei & Bloei-fietstocht langs open tuin vindt zaterdag 16 en zondag 17 juni plaats, van 11.00 tot 17.00 uur. Dit jaar gaat de fietstocht langs tuinen in Oostwoud, Twisk en Opperdoes. Tuineigenaren stellen hun tuin deze twee dagen open. Bezoekers die met de auto komen, maar wel willen fietsen, kunnen de auto het beste parkeren op het Cor Druijfplein in Midwoud, naast café de Post. In Opperdoes kan dat bij dorpshuis De Torenschouw, Torenstraat 17. Bezoekers zijn welkom in de volgende tuinen: familie Bezemer, Nieuweweg 37 in Opperdoes (hier staat een promotiestand van Groei & Bloei en bezoekers krijgen een gratis drankje), mevrouw Dijkman-Rollema, Zuiderpad 6 in Opperdoes, familie Beukema toe Water, Westeinde 4a in Opperdoes, familie Meeuwes, Zuiderweg 6 in Opperdoes (alleen op zondag), familie Leegwater, Dorpsweg 54/ 55 in Twisk, Ruud en Saskia de Haan, Dorpsweg 61 in Twisk, Marja Tol-Hoek, Dorpsweg 103 in Twisk, familie Gaakeer, Oostwouder Dorpsstraat 51 in Oostwoud, mevrouw G. Snel, Heemraad Witweg 3a in Oostwoud (alleen op zondag, ingang aan de Woudrust) en Teun en Karin Hart, Oosteinde 45 in Oostwoud (alleen op zaterdag). Meer informatie: www.hoorn.groei.nl en www.facebook.com/GroeiBloeiHoorn .
Rode Kruis zoekt collectanten

REGIO - De afdeling West-Friesland van het Rode Kruis is op zoek naar collectanten in Andijk, Bovenkarspel, Grootebroek, Enkhuizen, Hem, Venhuizen, Hoogkarspel, Wester-en Oosterblokker, Hoorn, Zwaag, Berkhout, Wognum, Obdam en Hensbroek. Van 24 tot en met 30 juni gaan enthousiaste collectanten langs de deuren voor het Nederlandse Rode Kruis. Het geld dat in West-Friesland wordt opgehaald wordt ook in de regio besteed. Van de opbrengst van de collecte wordt onder andere korting gegeven op EHBO-cursussen. Ook worden nieuwe AED's aangeschaft die de hulpverleners bij evenementen bij zich hebben. Interesse om collectant te worden? Aanmelden kan via collecte@rodekruis-westfriesland.nl of bij Johan de Vries, 06-38378793.
Smartlappenfestival

HOORN - Voor de elfde en waarschijnlijk laatste keer vindt zondag 24 juni het smartlappenfestival De Hoornse Bokaal plaats in de binnenstad van Hoorn. Deze meezingmiddag begint om 13.00 uur en eindigt rond 17.30 uur met de prijsuitreiking. Op vijf locaties treden tien koren drie keer een half uur op met hun mooiste liedjes. Er wordt gezongen op het Kerkplein, in Het Huis Verloren, op de hoek bij het Statenlogement/Nieuwstraat en op de Gouw. De koren komen uit het hele land: De Blonde Lokken uit Abcoude, Om te Huilen uit Zwaag, Breukels Glorie uit Breukelen, De Hoekse Tranentrekkers uit Hoek van Holland, De Poldertranen uit Almere, De Rooise Dommelklanken uit St. Oedenrode, Zeemanskoor Ahoy uit Abcoude, Bataviakoor uit Lelystad, Simpel Hollands uit Heerhugowaard en Shantymen Kaap Hoorn uit Hoorn.
Zomerconcert
VENHUIZEN - Het Driebankoor geeft zaterdag 30 juni - onder leiding van Jan Verhoef - een zomerconcert, waarbij een selectie van Tom Parker-nummers ten gehore wordt gebracht. Dit concert vindt plaats in de Nederlands hervormde kerk aan de Kerkweg 113 in Venhuizen. Jan Lenselink (vleugel) en André van Vliet (orgel) zorgen voor de begeleiding. Aanvang 20.00 uur. Reserveren: www.driebankoor.nl of 06-13496712.

Aangepast watersporten

HOORN - WSV Hoorn, Kanovereniging Flevo en Supspirit houden zaterdag 30 juni een kennismakingsdag voor (toekomstige) watersporters met een beperking. Zij kunnen deze dag varen in zeilboten, kano's en suppen. De dag vindt van 10.00 tot 16.00 uur plaats bij WSV Hoorn in het Julianapark. Er zijn reddingsvesten en er is een tillift om de sporters (indien nodig) in en uit de boot te helpen. Twee begeleidingsboten zijn constant aanwezig om te zorgen dat op het water alles veilig verloopt. aanmelden is niet nodig.
Blauwe Schuit exposeert

HOOGKARSPEL - Cursisten van kunst- en cultuurcentrum De Blauwe Schuit in Hoorn exposeren van 18 mei tot 7 september in de Bibliotheek in Hoogkarspel. Zij laten een serie geabstraheerde bomen zien die zijn gemaakt in de lessen van docent Hilde Schaap. De werken zijn te zien tijdens openingstijden van de bied: maandag, woensdag en donderdag van 14.00 tot 18.00 uur, vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 18.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. Het adres is Streekweg 220 in Hoogkarspel. Meer informatie: www.blauweschuit.nl.
Musical Summer School

ENKHUIZEN - Kinderen tussen de zes en vijftien jaar kunnen deze zomervakantie hun creatieve en theatrale hart ophalen met zingen, toneelspelen en dansen. Ook deze zomer wordt weer een vierdaagse musical-bootcamp georganiseerd. In deze vierde editie van de Musical Summer School gaan de kinderen onder leiding van de ervaren musical- en dansdocent Menno Leemhuis aan de slag met een zelfgeschreven script waarin de ultieme strijd tussen het goede en het slechte de hoofdrol speelt. Musical Summer School is een initiatief van Theater Academie Enkhuizen. Toneel- of danservaring is niet vereist. De kinderen krijgen vier dagen lang les in zang, toneel en dans maar ook in stage-fighting en decorbouw. Aan het einde van de week worden de aangeleerde kunsten opgevoerd voor de ouders in de Drommedaris in Enkhuizen. De Summer School is dit jaar in de eerste, tweede en laatste week van de zomervakantie (week 30, 31 en 35). Aanmelden of meer informatie: info@theateracademieEnkhuizen.nl.
Wandelvrijwilligers

HOORN - Gezond Natuur Wandelen slaat aan. Het concept is eenvoudig: elke week een uur samen wandelen door mooie gebieden. Ook in Hoorn wordt nu wekelijks gewandeld vanuit MAK Blokweer. Gezond Natuur Wandelen is enkele jaren geleden in Noord-Holland ontstaan en er lopen nu duizenden mensen mee in vier provincies. Vanwege het succes zijn er nieuwe vrijwilligers nodig. Ook het enthousiasme voor de natuur of het wandelen overbrengen op anderen en een keer per week (of per maand) een wandelgroep begeleiden? Geef dan op! Per wandeling zijn er twee begeleiders. Nieuwe vrijwilligers krijgen een gratis dagcursus van de wandelbond (KWBN) en een EHBO-cursus aangeboden. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Johan Stuart, j.stuart@landschapnoordholland.nl of 088-0064476. Meer informatie: www.gezondnatuurwandelen.nl.
Gratis yogales

HOORN - Yoga Club Hoorn biedt vanaf vrijdag 22 september eens per twee weken een gratis yogales aan, speciaal voor mensen die krap bij kas zitten. De les is op donatiebasis, de deelnemers mogen geven wat ze willen. De donatie gaat naar het Leger des Heils. De les is van 12.00 tot 13.00 uur. Aanmelden kan op www.yogaclubhoorn.nl.
Voorlezen op locatie

REGIO - Westfriese Bibliotheken zoeken enthousiaste voorlezers die willen voorlezen in de periode januari tot en met maart 2019, voor maximaal een half uur per week aan jonge kinderen in de kinderopvang. Het gaat om de volgende locaties: De Goorn, Zwaagdijk-Oost, Medemblik, Midwoud, Wervershoof en Enkhuizen. Het leesbevorderingsprogramma BoekStart in de kinderopvang heeft als doel kinderen in de leeftijd van nul tot vier jaar via de kinderopvang met voorlezen en boeken in aanraking te brengen. ‘Voorlezen op locatie’ maakt deel uit van Boekstart. De Westfriese Bibliotheken bieden de vrijwilligers een workshop en ondersteuning bij het zoeken van geschikte prentenboeken. Meewerken aan het bevorderen van het leesplezier bij jonge kinderen? Kom dan het voorleesteam versterken! Dinsdag 6 november staat de workshop gepland in de Bibliotheek van Hoogkarspel van 9.00 tot 12.30 uur. Aanmelden en meer informatie: Marian Blom, 0228-743944 of mblom@westfriesebibliotheken.nl.

Artikel geplaatst op vrijdag 01 juni 2018 - 06:00


Hoorn
Dier van de Week HOORN - Mylo is een gecastreerde Amerikaanse stafford-reu van vijf aar oud. Hij is naar het asiel gebracht omdat er een baby geboren was en hij te sterk was om hem samen met de kinderwagen uit te laten. Het is een vrolijke allemansvriend die wel even aanslaat als er mensen... Kort nieuws Muziek en Baby HOORN - (Groot)ouders en hun kindjes tussen de zes maanden en één jaar zijn vrijdag 29 juni om 11.00 uur van harte welkom in de bibliotheek Kersenboogerd om samen te zingen. Onder begeleiding van Ellen de Jong van Muziekschool Boedijn belooft het een unieke ervaring te worden.... Zomerfeest op Ooievaarsnest ZWAAG - Ouders en leerkrachten verzorgen vrijdag 6 juli het Zomerfeest op basisschool het Ooievaarsnest aan de Kalbstraat 1 in Zwaag. Ook deze editie belooft weer een gezellige middag/avond te worden. Er worden veel activiteiten georganiseerd: spelletjes, glamourfoto’s maken, grabbelen en springkussens. Ouders maken heerlijke gerechten, zoet en hartig. Er... Koeien schilderen met de ezel in de wei BLOKKER - Kunstschilder Ruud Spil geeft zondag 8 juli een schilderworkshop bij MAK Blokweer, Kloosterhout 1-2 in Blokker. De schildersezel wordt in de wei gezet, en de blaarkop-ossen staan model. De workshop is bedoeld voor volwassenen en duurt van 13.00 tot 16.30 uur. Het werk van Spil is een ode... D’r op uit MarktenBlokker- Zon 24 juni - Tiende editie van de Blokweermarkt met biologische en duurzame (streek)producten bij MAK Blokweer, Kloosterhout 1-2. Open van 10.00 tot 17.00 uur, vrij entree. Meer info: www.mak-blokweer.nl.TheaterHoorn- Zat 23 en zon 24 juni - Musical 'A Man of No Importance' in Theater Het Pakhuis, Onder de... Roode Steen voor elfde maal decor voor beachvolleybaltoernooi HOORN - Voor de elfde maal wordt in het weekend van vrijdag 29 juni, zaterdag 30 juni en zondag 1 juli het Beachvolleybaltoernooi Hoorn georganiseerd. De sportieve strijd speelt zich af op het meest markante plein van Hoorn: de Roode Steen. 132 teams nemen deel aan dit zomerse spektakel. Op... Veertigste editie Boekweit|Olie Tennistoernooi HOORN - Op het tennispark van HLTV Juliana, gelegen op sportpark De Blauwe Berg in Hoorn, wordt van zaterdag 7 tot en met zondag 15 juli de veertigste editie van het Boekweit|Olie Tennistoernooi gespeeld. In de speelsterktecategorieën 2, 3, 4, 5, 6, 7 17, 8 17, 6 35 en 7... Benefiet voor stichting Bikers4all HOORN - In Manifesto aan de Holenweg 14c in Hoorn vindt zaterdag 30 juni een benefietmiddag en -avond plaats ten behoeve van de stichting Bikers4all. Doel van deze stichting is om mensen die bijvoorbeeld met ziekte te maken hebben tot steun te zijn. Dit doen zij door iemand voor een... Kzing HOORN - Kzing brengt in juli maar liefst twee musicalvoorstellingen op de planken met jonge kinderen. Club Fa (kids van negen, tien en elf jaar) speelt zondag 1 juli om 16.00 uur in Wijkcentrum De Huesmolen in Hoorn de grappige musical 'Snap Face'. De musical gaat in op de voor-... Zomerconcert Hoorns Kamerkoor HOORN - Het Hoorns Kamerkoor brengt zondag 15 juli haar traditionele zomerconcert in het Westfries Museum aan de Roode Steen in Hoorn ten gehore. Deze keer is gekozen voor de beleving van emoties, de jaargetijden en het landschap. Er worden werken van componisten uit de Lage Landen en Engeland uitgevoerd.... Schuldhulpmaatje West-Friesland groeit REGIO - Vanuit een aantal West-Friese kerken is in 2014 Schuldhulpmaatje gestart. "Een organisatie met betrokken en goed getrainde vrijwilligers, die een maatje proberen te zijn voor mensen die vast dreigen te lopen in ons goede, maar vaak zo ingewikkeld georganiseerde Nederland", aldus Wout Lourens, de tijdelijke coördinator. "Mensen die... Lekker vies worden op Modderdag BLOKKER - Tijdens Internationale Modderdag ontdekken kinderen wat modder is, hoe je er mee kunt spelen en wat de verbinding met de aarde voor hen betekent. Honderdduizenden kinderen in binnen- en buitenland zijn tegelijkertijd actief bezig met natuur. Bij MAK mogen kinderen zondag 1 juli losgaan op de modderglijbaan. Lekker... Dier van de Week HOORN - Maya is een mooie, gesteriliseerde poes van vijf jaar oud. Ze is naar het asiel gebracht omdat ze niet overweg kon met de andere katten en de kinderen in huis. Maya is een gezellige poes die nog heel speels is, maar ook lekker haar eigen gang gaat. Ze... Kort nieuws Zomerschool vijftigplussersHOORN - De Zomerschool wordt ieder jaar georganiseerd door Stichting Netwerk en Mee & de Wering, speciaal voor vijftigplussers. Dit jaar is samen met senioren weer een leuk en gevarieerd aanbod gepland. Gedurende twee weken - van 23 juli tot en met donderdag 2 augustus - worden allerlei leuke,... D’r op uit MuziekAndijk- Zon 17 jun - Optreden van trio DiMonGo bij Club Jazz & Pop in Cultura aan de Kleingouw 112-113. Aanvang 14.30 uur. Medemblik- Zon 17 juni - Optreden van The Family Tree bij De Zoete Zee aan Vooroever 15. Aanvang 15.00 uur, vrij entree.Hoorn- Vrij 23 juni - Metal... Ode aan danschoreograaf Pina Bausch HOORN - Cinema Oostereiland biedt zondag 24 juni samen met het Danserscollectief Hoorn (DCH) een bijzonder programma. Het resultaat van de West-Friese filmversie van de Nelken Line van Pina Bausch is dan op groot doek te zien, in combinatie met de film PINA van Wim Wenders. Na afloop van de... Tuinfair Tesselschade HOORN - De afdeling West-Friesland van de vereniging Tesselschade Arbeid Adelt houdt vrijdag 22 juni een tuinfair. De verkoop vindt plaats in de tuin van Emmalaan 22 in Hoorn. Van 10.00 tot 14.00 uur kunnen bezoekers hier terecht voor originele cadeaus als tassen, sfeerlichten, ballen en knuffels. Alle producten zijn... Bettine OOSTERBLOKKER - Bettine Vriesekoop verzorgt donderdag 21 juni een clinic bij tafeltennisvereniging Amerk in het Koetshuis aan de Oosterblokker 53 in Oosterblokker. Bettine is de beste Nederlandse tafeltennisster ooit. In 1999 werd zij uitgeroepen tot Nederlands tafeltennisster van de twintigste eeuw. Bij tafeltennisvereniging Amerk kunnen 55-plussers elke maandag en donderdag... Zeldzame collectie glazen voor Westfries Museum HOORN - Een Hoornse particulier heeft het Westfries Museum in Hoorn een aantal zeldzame zogeheten gelegenheidsglazen geschonken. Deze glazen herinneren door een tekst en/of een afbeelding aan een gedenkwaardige gebeurtenis. De meeste glazen zijn twee tot drie eeuwen oud. In totaal is de glascollectie van het museum door deze schenking... Lalay Yssel gekozen tot mbo-ambassadeur Horizon College HOORN - Een vakvrouw met een groot hart voor haar cliënten. Met deze lovende woorden van de jury is Lalay Yssel (18) uit Hoorn gekozen tot mbo-ambassadeur van het ROC Horizon College. Zij is gekozen uit de elfduizend studenten van het Horizon College, met vestigingen in Alkmaar, Hoorn, Heerhugowaard en...