Rodi

Kort nieuws

Vrije Vogels

MIDWOUD - Naturistenvereniging De Vrije Vogels in Midwoud houdt zondag 3 juni een open dag. Nieuwsgierig naar wat naturisme inhoudt? Kom dan tussen 10.00 en 17.00 uur langs aan Gouwtje 9a in Midwoud. Er zijn informatiestands, een kleine markt, gratis pannenkoeken en activiteiten voor de jeugd. Verder kunnen bezoekers gebruik maken van de sauna. Natuurlijk is de kantine geopend. Bij De Vrije Vogels is het mogelijk om te kamperen, met tent of caravan, maar dagbezoekers zijn ook welkom. Wie lid wordt van de vereniging op de open dag, krijgt vijftig procent korting. Meer informatie: www.devrijevogelsnfn.nl.
Avondvierdaagse

ENKHUIZEN - WSV De Haringstadters organiseert van 4 tot en met 7 juni de avondvierdaagse. De start is tussen 17.30 en 19.00 uur vanuit De Nieuwe Doelen aan de Spoorstraat 2 in Enkhuizen. Deelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden: vijf en tien kilometer. De voorinschrijving is tot 1 juni. Inschrijfadressen zijn: mevr. A. de Bruijn, Hoofdstraat 87, 1611 AC Bovenkarspel, 0228-514729 en mevr. E Laan, Kloosterpoort 47, 1613 EV in Grootebroek, 0228-515969. Inschrijven op maandag 4 juni kan ook. De kosten zijn dan vijf euro per persoon. Bij voorinschrijving is dat vier euro. Donderdag 7 juni is de intocht om 20.00 uur vanaf de Koepoort onder muzikale begeleiding van muziekkorpsen. Deze loopt dan door de Westerstraat naar het Venedie en eindigt bij De Nieuwe Doelen.
Autismecafé

BOVENKARSPEL - Mensen die ASS hebben, of een zoon of dochter met ASS, zijn donderdag 7 juni van harte welkom in het Autismecafé in het Vereenigingsgebouw aan de Hoofdstraat 206 in Bovenkarspel. Sander Klok is bewindvoerder en heeft cliënten met ASS onder zijn hoede. Hij is deze avond de spreker. Aanvang 20.00 uur. Meer informatie: www.autismecafe.nl/stedebroec/ .
Artrose
HOORN - De vakgroep Orthopedie van het Westfriesgasthuis en het Waterlandziekenhuis verzorgen maandag 4 juni een voorlichtingsavond over artrose (slijtage) van de heup en knie. De bijeenkomst is bedoeld voor mensen die meer willen weten over artrose en de behandelingsmogelijkheden. Locatie is het Westfriesgasthuis aan de Maelsonstraat 3 in Hoorn. De bijeenkomst is van 19.00 tot 20.30 uur. De toegang is gratis. Aanmelden: patientenservicepunt@westfriesgasthuis.nl of 0229-257613.
Aangepaste Avondvierdaagse

HOORN - Speciaal voor mensen die etalagebenen hebben, patiënten met hartklachten en longpatiënten is er tijdens de Avondvierdaagse - van 11 tot en met 14 juni - een aangepast parcours uitgezet. Het gaat om een kort traject van 2,5 kilometer per avond, met rustmomenten. De startlocatie is bij de Omring, Nieuwe Steen 36 in Hoorn. Er wordt om 17.50 uur verzameld, vertrek is om 18.00 uur, iets later dan de gewone Avondvierdaagse. Deelname kost vijf euro. Onderweg is er vers fruit en drinken. De route is geschikt om te lopen met een stok of rollator en op 13 juni is het mogelijk om een rustdag in te lassen. Er lopen ook professionele begeleiders van fysiotherapiepraktijken mee. Als beloning krijgt elke deelnemer een medaille, gezelligheid en voldoende beweging. Aanmelden kan door vóór 1 juni een mail te sturen naar connie.slichter@fysioteam.nl. De aangepaste Avondvierdaagse wordt georganiseerd in samenwerking met de vaatchirurgie van het Westfriesgasthuis, ClaudicatioNet fysiotherapeuten uit de regio West-Friesland en de organisatie van de Avondvierdaagse.
EHBO-cursus

HOORN - In het Rode-Kruisgebouw aan de Vredehofstraat in Hoorn start zaterdag 9 juni een uitgebreide EHBO-cursus. De lessen vinden op zes ochtenden van 9.00 tot 13.00 uur plaats. EHBO-cursussen worden meestal door de zorgverzekeraars vergoed. Aan deze cursus is bij goed gevolg een Europees erkend Rode Kruis-certificaat 'Uitgebreide EHBO' verbonden. De afdeling West-Friesland biedt de uitgebreide EHBO-cursus aan voor 160 euro. Aanmelden kan via e-mail: opleidingen@rodekruis-westfriesland.nl.
NK rolstoelhandbal

NIBBIXWOUD - In sporthal de Dres aan de Lange Dres 1 in Nibbixwoud vindt zondag 3 juni het Nederlands kampioenschap rolstoelhandbal plaats. CSV uit Castricum, Quintus uit Kwintsheul en Westfriesland SEW uit Nibbixwoud strijden om de nationale titel. Ook de nummers vier tot en met zes komen deze dag in actie: HCB’92 uit Boxtel, Quintus 2 en Ventura uit Schiedam. Deze ploegen maken geen aanspraak op de nationale titel. De wedstrijden beginnen om 10.30 uur. Rond 16.45 uur is bekend wie de nationale kampioensschaal mee naar huis mag nemen. Wie rolstoelhandbal wil uitproberen, kan zondag 1 juli meedoen aan het kennismakingstoernooi bij Westfriesland SEW. Stuur een mailtje naar rolstoelhandbal.sew@gmail.com.
Korenfestival

MEDEMBLIK - Het Korenfestival op het Achterom en in het Van Houweningepark in Medemblik vindt zaterdag 9 juni van 11.00 tot 18.00 uur plaats. Doorlopend zijn de optredens te volgen op twee podia. Dertien koren worden beoordeeld door een vakkundige jury: Join’s Meeting uit Wieringerwerf, Ooker uit Blokker, Pop4You uit Venhuizen, Popkoor 4 You uit Kampen, Popkoor Equality uit Medemblik, Popkoor Prestige uit Hoorn, Popkoor Puur uit Benningbroek, Popkoor Remix uit Almere, Pop-Musicalkoor uit Purmerend, Saensation uit Zaandam, Popkoor Scala uit Roelofarendsveen, A-meezing uit Den Helder en Popkoor Stembent uit Ede. Nieuwkomer is sponsor Vocal Center; zij geven power aan deze dag door middel van masterclasses voor zowel publiek als koren. Ook verzorgen de koren op diverse plekken straatoptredens. Het publiekkomt ze tegen op de Oosterhaven, Nieuwstraat en Kaasmarkt.
Velddienst

NIBBIXWOUD - 'Verbinding' is het thema van de velddienst die zondag 3 juni om 10.00 uur wordt gehouden op het erf van de familie Schouten aan de Dorpsstraat 1 in Nibbixwoud. Deze oecumenische dienst is een initiatief van de Cuneraparochie en de protestantse gemeenten Thomas en Het Vierkant. Voorgangers zijn Cor Hoogland, Chris Mataheru en Ina Broekhuizen. Medewerking verleent het Gelegenheidskoor onder leiding van Peter van Troost. De muziek wordt verzorgd door Johan de Vries (orgel) en Rita Vrieze (fluit). Na afloop van de dienst is er koffie en thee.

Computerclub

ZWAAG - De Algemene Computerclub Hoorn (ACH) houdt elke tweede zaterdag van de maand van 10.00 tot 16.00 uur een inloopdag. Zaterdag 9 juni is de laatste computer-clubdag voor de zomervakantie. Locatie is wijkcentrum de Cogge, Akkerwinde 44 in Zwaag. Belangstellenden kunnen terecht voor computervraagstukken op software- of hardware-gebied. Meer informatie en eventueel aanmelden: ach.hoorn.bestuur@gmail.com. Gewoon binnenlopen mag ook.
Spelenderwijs

HOORN - Stadsspeeltuin De Speelhoorn aan de Holenweg in Hoorn barst vrijdag 8 juni van 13.00 tot 17.00 uur uit haar voegen vanwege Spelenderwijs: een evenement voor ouders en kinderen. Stichting Netwerk heeft samen met SKH, Berend Botje, Small Steps, GGD, 1.Hoorn, Bibliotheek Hoorn en Muziekschool Gerard Boedijn de handen ineen geslagen om een leuke activiteit te bieden voor ouders en kinderen. Er wordt die dag van alles aangeboden: muziek, voorlezen, schminken, workshops, bellenblaas, (plastic) eendjes vangen, kinderkleding van De Groene Cirkel, Speelotheek De Marionet: te veel om op te noemen. De deelnemende organisaties presenteren op de infomarkt wat ze in huis hebben. Bij elke kraam is een leuke activiteit. Er is een quiz en als klap op de vuurpijl: een prijsvraag met leuke prijzen. Speciaal voor deze dag is de speeltuin gratis toegankelijk en ook deelname aan de activiteiten is kosteloos. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van Stichting Netwerk en de deelnemende partners.
Archeologisch onderzoek

HOOGKARSPEL - In Het Streekpunt aan de Streekweg 220 in Hoogkarspel is donderdag 7 juni van 20.00 tot 22.00 uur een presentatie van Nico Bregman. Hij vertelt over zestig jaar archeologisch onderzoek naar de prehistorie in Hoogkarspel en Westwoud. Het eerste onderzoek was in 1958, toen een bedreigde grafheuvel vlak achter de watertoren werd opgegraven. De bijzondere vondsten bij de grootschalige opgraving voorafgaand aan de aanleg van de N23-Westfrisiaweg liggen nog vers in ons geheugen. Inloop 19.30 uur. Entree is drie euro, inclusief koffie en thee.
Disco zonder drempels

HOORN - Voor mensen met een beperking organiseert Riccardo Arcari zondag 10 juni in het Hoornse poppodium Manifesto, Holenweg 14c, een discofeest met optredens van dj Cripple-X, Harde Rammers, Brosiaz en Jeroen Post. Het feest duurt van 14.00 tot 17.00 uur. Kaarten kosten vijf euro in de voorverkoop. Meer informatie: www.manifesto-hoorn.nl.
Berkhout Beach

BERKHOUT - De oever van het Wijdt in Berkhout wordt zondag 10 juni omgetoverd tot 'Berkhout aan zee'. Op het strand kunnen kinderen vanaf 11.30 uur diverse spelletjes doen. Bezoekers kunnen genieten van een kop koffie op het strandterras. Tussen 12.30 en 13.30 uur kunnen liefhebbers starten aan de vaarpuzzeltocht door de polder. Bij terugkomst op het strand kan iedereen wat eten en drinken en zorgt dj Peter Fransen voor muziek.
Tussen Amstel- en IJsselmeer

BLOKKER - De Westfriese Toerclub organiseert zondag 10 juni de fietstoertocht 'Tussen Amstel- en IJsselmeer'. Fietsers kiezen voor 65 of 120 kilometer. Start is tussen 9.00 en 9.30 uur bij Handbal Vereniging Blokker, Noorderdracht 42a in Blokker. Meer informatie: www.wftc.eu.
Bestuurdersontmoeting

ANDIJK - Team Sportservice West-Friesland organiseert - in samenwerking met NOC*NSF - maandag 11 juni de Westfriese Bestuurdersontmoeting. Bestuursleden van sportverenigingen die in gesprek willen gaan met andere bestuursleden over belangrijke onderwerpen voor de toekomst van de club, zijn van harte welkom. De ontmoeting begint om 17.30 uur met een lopend buffet in de kantine van Sporting Andijk, Kleingouw 115 in Andijk. Om 18.30 uur start het interactieve programma. Aanmelden en meer informatie: www.teamsportservice.nl/westfriesland of Rosa Schouten, 0229-287700 / rschouten@teamsportservice.nl.
Fietstocht langs open tuinen

REGIO - De Groei & Bloei-fietstocht langs open tuin vindt zaterdag 16 en zondag 17 juni plaats, van 11.00 tot 17.00 uur. Dit jaar gaat de fietstocht langs tuinen in Oostwoud, Twisk en Opperdoes. Tuineigenaren stellen hun tuin deze twee dagen open. Bezoekers die met de auto komen, maar wel willen fietsen, kunnen de auto het beste parkeren op het Cor Druijfplein in Midwoud, naast café de Post. In Opperdoes kan dat bij dorpshuis De Torenschouw, Torenstraat 17. Bezoekers zijn welkom in de volgende tuinen: familie Bezemer, Nieuweweg 37 in Opperdoes (hier staat een promotiestand van Groei & Bloei en bezoekers krijgen een gratis drankje), mevrouw Dijkman-Rollema, Zuiderpad 6 in Opperdoes, familie Beukema toe Water, Westeinde 4a in Opperdoes, familie Meeuwes, Zuiderweg 6 in Opperdoes (alleen op zondag), familie Leegwater, Dorpsweg 54/ 55 in Twisk, Ruud en Saskia de Haan, Dorpsweg 61 in Twisk, Marja Tol-Hoek, Dorpsweg 103 in Twisk, familie Gaakeer, Oostwouder Dorpsstraat 51 in Oostwoud, mevrouw G. Snel, Heemraad Witweg 3a in Oostwoud (alleen op zondag, ingang aan de Woudrust) en Teun en Karin Hart, Oosteinde 45 in Oostwoud (alleen op zaterdag). Meer informatie: www.hoorn.groei.nl en www.facebook.com/GroeiBloeiHoorn .
Rode Kruis zoekt collectanten

REGIO - De afdeling West-Friesland van het Rode Kruis is op zoek naar collectanten in Andijk, Bovenkarspel, Grootebroek, Enkhuizen, Hem, Venhuizen, Hoogkarspel, Wester-en Oosterblokker, Hoorn, Zwaag, Berkhout, Wognum, Obdam en Hensbroek. Van 24 tot en met 30 juni gaan enthousiaste collectanten langs de deuren voor het Nederlandse Rode Kruis. Het geld dat in West-Friesland wordt opgehaald wordt ook in de regio besteed. Van de opbrengst van de collecte wordt onder andere korting gegeven op EHBO-cursussen. Ook worden nieuwe AED's aangeschaft die de hulpverleners bij evenementen bij zich hebben. Interesse om collectant te worden? Aanmelden kan via collecte@rodekruis-westfriesland.nl of bij Johan de Vries, 06-38378793.
Smartlappenfestival

HOORN - Voor de elfde en waarschijnlijk laatste keer vindt zondag 24 juni het smartlappenfestival De Hoornse Bokaal plaats in de binnenstad van Hoorn. Deze meezingmiddag begint om 13.00 uur en eindigt rond 17.30 uur met de prijsuitreiking. Op vijf locaties treden tien koren drie keer een half uur op met hun mooiste liedjes. Er wordt gezongen op het Kerkplein, in Het Huis Verloren, op de hoek bij het Statenlogement/Nieuwstraat en op de Gouw. De koren komen uit het hele land: De Blonde Lokken uit Abcoude, Om te Huilen uit Zwaag, Breukels Glorie uit Breukelen, De Hoekse Tranentrekkers uit Hoek van Holland, De Poldertranen uit Almere, De Rooise Dommelklanken uit St. Oedenrode, Zeemanskoor Ahoy uit Abcoude, Bataviakoor uit Lelystad, Simpel Hollands uit Heerhugowaard en Shantymen Kaap Hoorn uit Hoorn.
Zomerconcert
VENHUIZEN - Het Driebankoor geeft zaterdag 30 juni - onder leiding van Jan Verhoef - een zomerconcert, waarbij een selectie van Tom Parker-nummers ten gehore wordt gebracht. Dit concert vindt plaats in de Nederlands hervormde kerk aan de Kerkweg 113 in Venhuizen. Jan Lenselink (vleugel) en André van Vliet (orgel) zorgen voor de begeleiding. Aanvang 20.00 uur. Reserveren: www.driebankoor.nl of 06-13496712.

Aangepast watersporten

HOORN - WSV Hoorn, Kanovereniging Flevo en Supspirit houden zaterdag 30 juni een kennismakingsdag voor (toekomstige) watersporters met een beperking. Zij kunnen deze dag varen in zeilboten, kano's en suppen. De dag vindt van 10.00 tot 16.00 uur plaats bij WSV Hoorn in het Julianapark. Er zijn reddingsvesten en er is een tillift om de sporters (indien nodig) in en uit de boot te helpen. Twee begeleidingsboten zijn constant aanwezig om te zorgen dat op het water alles veilig verloopt. aanmelden is niet nodig.
Blauwe Schuit exposeert

HOOGKARSPEL - Cursisten van kunst- en cultuurcentrum De Blauwe Schuit in Hoorn exposeren van 18 mei tot 7 september in de Bibliotheek in Hoogkarspel. Zij laten een serie geabstraheerde bomen zien die zijn gemaakt in de lessen van docent Hilde Schaap. De werken zijn te zien tijdens openingstijden van de bied: maandag, woensdag en donderdag van 14.00 tot 18.00 uur, vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 18.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. Het adres is Streekweg 220 in Hoogkarspel. Meer informatie: www.blauweschuit.nl.
Musical Summer School

ENKHUIZEN - Kinderen tussen de zes en vijftien jaar kunnen deze zomervakantie hun creatieve en theatrale hart ophalen met zingen, toneelspelen en dansen. Ook deze zomer wordt weer een vierdaagse musical-bootcamp georganiseerd. In deze vierde editie van de Musical Summer School gaan de kinderen onder leiding van de ervaren musical- en dansdocent Menno Leemhuis aan de slag met een zelfgeschreven script waarin de ultieme strijd tussen het goede en het slechte de hoofdrol speelt. Musical Summer School is een initiatief van Theater Academie Enkhuizen. Toneel- of danservaring is niet vereist. De kinderen krijgen vier dagen lang les in zang, toneel en dans maar ook in stage-fighting en decorbouw. Aan het einde van de week worden de aangeleerde kunsten opgevoerd voor de ouders in de Drommedaris in Enkhuizen. De Summer School is dit jaar in de eerste, tweede en laatste week van de zomervakantie (week 30, 31 en 35). Aanmelden of meer informatie: info@theateracademieEnkhuizen.nl.
Wandelvrijwilligers

HOORN - Gezond Natuur Wandelen slaat aan. Het concept is eenvoudig: elke week een uur samen wandelen door mooie gebieden. Ook in Hoorn wordt nu wekelijks gewandeld vanuit MAK Blokweer. Gezond Natuur Wandelen is enkele jaren geleden in Noord-Holland ontstaan en er lopen nu duizenden mensen mee in vier provincies. Vanwege het succes zijn er nieuwe vrijwilligers nodig. Ook het enthousiasme voor de natuur of het wandelen overbrengen op anderen en een keer per week (of per maand) een wandelgroep begeleiden? Geef dan op! Per wandeling zijn er twee begeleiders. Nieuwe vrijwilligers krijgen een gratis dagcursus van de wandelbond (KWBN) en een EHBO-cursus aangeboden. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Johan Stuart, j.stuart@landschapnoordholland.nl of 088-0064476. Meer informatie: www.gezondnatuurwandelen.nl.
Gratis yogales

HOORN - Yoga Club Hoorn biedt vanaf vrijdag 22 september eens per twee weken een gratis yogales aan, speciaal voor mensen die krap bij kas zitten. De les is op donatiebasis, de deelnemers mogen geven wat ze willen. De donatie gaat naar het Leger des Heils. De les is van 12.00 tot 13.00 uur. Aanmelden kan op www.yogaclubhoorn.nl.
Voorlezen op locatie

REGIO - Westfriese Bibliotheken zoeken enthousiaste voorlezers die willen voorlezen in de periode januari tot en met maart 2019, voor maximaal een half uur per week aan jonge kinderen in de kinderopvang. Het gaat om de volgende locaties: De Goorn, Zwaagdijk-Oost, Medemblik, Midwoud, Wervershoof en Enkhuizen. Het leesbevorderingsprogramma BoekStart in de kinderopvang heeft als doel kinderen in de leeftijd van nul tot vier jaar via de kinderopvang met voorlezen en boeken in aanraking te brengen. ‘Voorlezen op locatie’ maakt deel uit van Boekstart. De Westfriese Bibliotheken bieden de vrijwilligers een workshop en ondersteuning bij het zoeken van geschikte prentenboeken. Meewerken aan het bevorderen van het leesplezier bij jonge kinderen? Kom dan het voorleesteam versterken! Dinsdag 6 november staat de workshop gepland in de Bibliotheek van Hoogkarspel van 9.00 tot 12.30 uur. Aanmelden en meer informatie: Marian Blom, 0228-743944 of mblom@westfriesebibliotheken.nl.

Artikel geplaatst op vrijdag 01 juni 2018 - 06:00


Hoorn
Kerst-kerkdiensten Raad van Kerken REGIO - De Raad van Kerken presenteert een aantal diensten en vieringen van de bij de Raad van Kerken Hoorn Zwaag Blokker aangesloten kerken rondom Kerstmis. Hieronder een overzicht. Klassieke kerstnachtvieringen24 december 22.30 uur: nachtmis, met Schola Cantorum en Voces Cyriaci, Koepelkerk, Grote Noord, Hoorn24 december 22.00 uur: eucharistieviering, met... 'Een heerlijke stad waar ik graag over schrijf'
Columnist Egbert Ottens is verliefd op Hoorn
HOORN - Hij woont sinds 1972 in Hoorn, een stad waar hij naar eigen zeggen al snel verliefd op was. "De authentieke sfeer, de haven en monumentale panden vond én vind ik prachtig", vertelt Egbert Ottens (73), die elke maand een column in West-Friesland op Zondag schrijft. "Het plan was...
‘Als het moet, ga ik door tot mijn tachtigste’
‘Druk baasje’ Wally Ooms stopt nog lang niet met columns schrijven
HOORN - De privacywet, gemeenteraadsverkiezingen, Westfrisiaweg en de plastic soep; een kleine greep uit de onderwerpen waar geboren en getogen Horinees Wally Ooms (68) al jarenlang in zijn maandelijkse column voor West-Friesland op Zondag over schrijft. En voorlopig is hij nog niet van plan ermee te stoppen. “Bij deze krant...
Kort nieuws Springlevende honderdjarige HOORN - Oratoriumvereniging Soli Deo Gloria bestaat honderd jaar. Op dit moment telt het koor 83 leden en viert het zondag 16 december om 14.30 uur springlevend zijn jubileum met een feestelijk concert in de Oosterkerk aan het Grote Oost 58-60 in Hoorn. Op het programma staan de... Nieuw: Bloemenleven.nl, een leven in volle bloei REGIO - Bloemenleven.nl geeft iedereen de kans om de natuur echt te beleven. De deur uitgaan is niet nodig, want alle bloemen kunnen gewoon op de keukentafel, het dressoir of op een andere plek gekweekt worden. Bloemenleven.nl biedt minimaal vier weken plezier van de leerzame groei met als resultaat een... Kerstpakketten voor stille krachten REGIO - Mantelzorgers, familie en vrijwilligers zijn voor Omring van onschatbare waarde. Zij zorgen er samen met de professionals voor dat cliënten thuis en op de woonzorglocaties liefdevolle zorg krijgen. En daarom verdienen zij iets extra's. Kerst staat in het teken van geven en delen. Een moment om stil te... Werenfridus-leerlingen schrijven brieven voor Amnesty HOORN - Elk jaar worden op 10 december duizenden brieven geschreven tegen onrecht. Ook leerlingen van Tabor College Werenfridus in Hoorn deden maandag mee aan de actie Write for rights van Amnesty International. Heel veel leerlingen klommen in de pen om op te komen voor mensen die groot onrecht is... Uitreiking Hoornse Vrijwilligersprijs HOORN - In SG Newton in Hoorn werd vrijdag 7 december - op Nationale Vrijwilligersdag - voor de derde keer de Hoornse Vrijwilligersprijs uitgereikt. De afgelopen weken hebben 6.487 mensen in Hoorn hun stem uitgebracht op hun favoriete genomineerde vrijwilliger. Tijdens een feestelijk diner, verzorgd door de leerlingen van SG... Kerstvakantie in Westfries Museum met 'Winters van weleer' HOORN - Het Westfries Museum biedt in de kerstvakantie een familieprogramma rond het thema 'Winters van weleer'. Buiten, op de Roode Steen, ligt een overdekte ijsbaan (tot en met 5 januari). Binnen kunnen bezoekers kennismaken met de Kleine IJstijd en het winterplezier in de zeventiende eeuw. Het hele museum is... Inzamelen voor eenzame ouderen rond kerst ZWAAG - Stichting Dromehof zamelt dit jaar spullen in voor de kerstactie die jaarlijks wordt georganiseerd. Doel van de inzameling is om zoveel mogelijk pakketten te maken die worden uitgedeeld tijdens een persoonlijk bezoekje aan de ouderen. In de kringloopwinkel van Dromehof vindt de inzameling plaats tot en met 15... Dier van de Week HOORN - Sootie is een leuke, gesteriliseerde poes van circa twee jaar oud. Ze is met haar kittens gevangen toen ze liep te zwerven bij een tuindersbedrijf. Sootie gedroeg zich eerst als een wilde kat, maar na verloop van tijd kwam ze tot rust en inmiddels vindt ze het stiekem... D’r op uit MarktenOosterblokker- Zon 9 dec - Winterfair in Cultureel Centrum Pancratius, Oosterblokker 98. Kraampjes en optredens van een gelegenheidsorkest. Geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Entree 1 euro, kinderen onder de 12 jaar gratis (onder begeleiding). Meer info: www.ccp.nu.Scharwoude- Zon 9 dec - Kerstmarkt in Meerzicht, T. vd Meerstraat, van 11.00... Kort nieuws Bamestra Nova ZWAAG - Het Noord-Hollandse zangensemble Bamestra Nova (onder leiding van Jean-Luc Vriend uit Zwaag) verzorgt in de maand december drie kerstconcerten. Een van die drie concerten is in de hervormde kerk aan de Kerkelaan 8 in Zwaag op zondag 9 december om 15.00 uur. Niet alleen wordt het... Zingenderwijs OOSTERBLOKKER - Zangkoor Zingenderwijs geeft zondag 16 december om 14.00 uur een kerstconcert in cultureel centrum Pancratius, Oosterblokker 98 in Oosterblokker. De toegang is gratis. 'Onder de indruk van de resultaten'
eDepot voor West-Friese regio komt dichterbij
HOORN - Met de ontwikkeling van het Westfries eDepot zet West-Friesland een belangrijke stap naar een regionale digitale archiefbewaarplaats. Dinsdag 4 december ondertekenden Dirk Dekema, directeur van het Westfries Archief, en Hans Mannaert, CEO Divault, het contract voor de realisatie van een digitaal depot. Elke overheidsorganisatie, ook de gemeenten, moet...
Kindermiddag op ijsbaan Roode Steen HOORN - Herberg Hoorn organiseert én bundelt in december opnieuw verschillende soorten activiteiten in de stad, die samen bijdragen aan een gevoel van verbondenheid, het delen van talent en laten zien wat Hoorn in huis heeft. Zo is er zondag 16 december een kindermiddag op en rond de ijsbaan op... Ookerst! BLOKKER - Het koor Ooker heeft een mooi, creatief, enerverend jaar achter de rug en kijkt vol vertrouwen naar de toekomst. Om dit jaar stemmig af te sluiten geeft 'Ooker – een koor met spirit' een kerstconcert op maandagavond 17 december in de dorpskerk aan de Westerblokker 105 in Blokker.... Museum zoekt herinneringen aan Floris HOORN - Het Museum van de 20e Eeuw aan de Krententuin 24 in Hoorn toont van 1 februari tot en met 15 september 2019 een expositie over de befaamde tv-serie 'Floris'. Het is in 2019 exact vijftig jaar geleden dat de serie werd uitgezonden. In de tentoonstelling is ook plek... Westfries Museum toont nieuwe aanwinsten HOORN - Het Westfries Museum aan de Roode Steen heeft twee voor Hoorn belangrijke werken kunnen aanschaffen, dankzij financiële bijdragen van de Vrienden van het Westfries Museum, de Kerkmeijer-De Regt Stichting en het Le Cocq-Planckenfonds. Het gaat om een tekening van Johannes Bosboom en een olieverfschilderij van Hendrik Willebrord Jansen.... Wind meten bij MAK BLOKKER - Het weer meten en voorspellen; hoe werkt dat eigenlijk? Kinderen tussen de zes en twaalf jaar kunnen daar zondag 16 december achterkomen bij MAK Blokweer, Kloosterhout 1-2 in Blokker. Zij mogen zelf een instrument maken waarmee je de kracht van de wind goed in de gaten kunt houden....