Rodi

Kort nieuws

Vrije Vogels

MIDWOUD - Naturistenvereniging De Vrije Vogels in Midwoud houdt zondag 3 juni een open dag. Nieuwsgierig naar wat naturisme inhoudt? Kom dan tussen 10.00 en 17.00 uur langs aan Gouwtje 9a in Midwoud. Er zijn informatiestands, een kleine markt, gratis pannenkoeken en activiteiten voor de jeugd. Verder kunnen bezoekers gebruik maken van de sauna. Natuurlijk is de kantine geopend. Bij De Vrije Vogels is het mogelijk om te kamperen, met tent of caravan, maar dagbezoekers zijn ook welkom. Wie lid wordt van de vereniging op de open dag, krijgt vijftig procent korting. Meer informatie: www.devrijevogelsnfn.nl.
Avondvierdaagse

ENKHUIZEN - WSV De Haringstadters organiseert van 4 tot en met 7 juni de avondvierdaagse. De start is tussen 17.30 en 19.00 uur vanuit De Nieuwe Doelen aan de Spoorstraat 2 in Enkhuizen. Deelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden: vijf en tien kilometer. De voorinschrijving is tot 1 juni. Inschrijfadressen zijn: mevr. A. de Bruijn, Hoofdstraat 87, 1611 AC Bovenkarspel, 0228-514729 en mevr. E Laan, Kloosterpoort 47, 1613 EV in Grootebroek, 0228-515969. Inschrijven op maandag 4 juni kan ook. De kosten zijn dan vijf euro per persoon. Bij voorinschrijving is dat vier euro. Donderdag 7 juni is de intocht om 20.00 uur vanaf de Koepoort onder muzikale begeleiding van muziekkorpsen. Deze loopt dan door de Westerstraat naar het Venedie en eindigt bij De Nieuwe Doelen.
Autismecafé

BOVENKARSPEL - Mensen die ASS hebben, of een zoon of dochter met ASS, zijn donderdag 7 juni van harte welkom in het Autismecafé in het Vereenigingsgebouw aan de Hoofdstraat 206 in Bovenkarspel. Sander Klok is bewindvoerder en heeft cliënten met ASS onder zijn hoede. Hij is deze avond de spreker. Aanvang 20.00 uur. Meer informatie: www.autismecafe.nl/stedebroec/ .
Artrose
HOORN - De vakgroep Orthopedie van het Westfriesgasthuis en het Waterlandziekenhuis verzorgen maandag 4 juni een voorlichtingsavond over artrose (slijtage) van de heup en knie. De bijeenkomst is bedoeld voor mensen die meer willen weten over artrose en de behandelingsmogelijkheden. Locatie is het Westfriesgasthuis aan de Maelsonstraat 3 in Hoorn. De bijeenkomst is van 19.00 tot 20.30 uur. De toegang is gratis. Aanmelden: patientenservicepunt@westfriesgasthuis.nl of 0229-257613.
Aangepaste Avondvierdaagse

HOORN - Speciaal voor mensen die etalagebenen hebben, patiënten met hartklachten en longpatiënten is er tijdens de Avondvierdaagse - van 11 tot en met 14 juni - een aangepast parcours uitgezet. Het gaat om een kort traject van 2,5 kilometer per avond, met rustmomenten. De startlocatie is bij de Omring, Nieuwe Steen 36 in Hoorn. Er wordt om 17.50 uur verzameld, vertrek is om 18.00 uur, iets later dan de gewone Avondvierdaagse. Deelname kost vijf euro. Onderweg is er vers fruit en drinken. De route is geschikt om te lopen met een stok of rollator en op 13 juni is het mogelijk om een rustdag in te lassen. Er lopen ook professionele begeleiders van fysiotherapiepraktijken mee. Als beloning krijgt elke deelnemer een medaille, gezelligheid en voldoende beweging. Aanmelden kan door vóór 1 juni een mail te sturen naar connie.slichter@fysioteam.nl. De aangepaste Avondvierdaagse wordt georganiseerd in samenwerking met de vaatchirurgie van het Westfriesgasthuis, ClaudicatioNet fysiotherapeuten uit de regio West-Friesland en de organisatie van de Avondvierdaagse.
EHBO-cursus

HOORN - In het Rode-Kruisgebouw aan de Vredehofstraat in Hoorn start zaterdag 9 juni een uitgebreide EHBO-cursus. De lessen vinden op zes ochtenden van 9.00 tot 13.00 uur plaats. EHBO-cursussen worden meestal door de zorgverzekeraars vergoed. Aan deze cursus is bij goed gevolg een Europees erkend Rode Kruis-certificaat 'Uitgebreide EHBO' verbonden. De afdeling West-Friesland biedt de uitgebreide EHBO-cursus aan voor 160 euro. Aanmelden kan via e-mail: opleidingen@rodekruis-westfriesland.nl.
NK rolstoelhandbal

NIBBIXWOUD - In sporthal de Dres aan de Lange Dres 1 in Nibbixwoud vindt zondag 3 juni het Nederlands kampioenschap rolstoelhandbal plaats. CSV uit Castricum, Quintus uit Kwintsheul en Westfriesland SEW uit Nibbixwoud strijden om de nationale titel. Ook de nummers vier tot en met zes komen deze dag in actie: HCB’92 uit Boxtel, Quintus 2 en Ventura uit Schiedam. Deze ploegen maken geen aanspraak op de nationale titel. De wedstrijden beginnen om 10.30 uur. Rond 16.45 uur is bekend wie de nationale kampioensschaal mee naar huis mag nemen. Wie rolstoelhandbal wil uitproberen, kan zondag 1 juli meedoen aan het kennismakingstoernooi bij Westfriesland SEW. Stuur een mailtje naar rolstoelhandbal.sew@gmail.com.
Korenfestival

MEDEMBLIK - Het Korenfestival op het Achterom en in het Van Houweningepark in Medemblik vindt zaterdag 9 juni van 11.00 tot 18.00 uur plaats. Doorlopend zijn de optredens te volgen op twee podia. Dertien koren worden beoordeeld door een vakkundige jury: Join’s Meeting uit Wieringerwerf, Ooker uit Blokker, Pop4You uit Venhuizen, Popkoor 4 You uit Kampen, Popkoor Equality uit Medemblik, Popkoor Prestige uit Hoorn, Popkoor Puur uit Benningbroek, Popkoor Remix uit Almere, Pop-Musicalkoor uit Purmerend, Saensation uit Zaandam, Popkoor Scala uit Roelofarendsveen, A-meezing uit Den Helder en Popkoor Stembent uit Ede. Nieuwkomer is sponsor Vocal Center; zij geven power aan deze dag door middel van masterclasses voor zowel publiek als koren. Ook verzorgen de koren op diverse plekken straatoptredens. Het publiekkomt ze tegen op de Oosterhaven, Nieuwstraat en Kaasmarkt.
Velddienst

NIBBIXWOUD - 'Verbinding' is het thema van de velddienst die zondag 3 juni om 10.00 uur wordt gehouden op het erf van de familie Schouten aan de Dorpsstraat 1 in Nibbixwoud. Deze oecumenische dienst is een initiatief van de Cuneraparochie en de protestantse gemeenten Thomas en Het Vierkant. Voorgangers zijn Cor Hoogland, Chris Mataheru en Ina Broekhuizen. Medewerking verleent het Gelegenheidskoor onder leiding van Peter van Troost. De muziek wordt verzorgd door Johan de Vries (orgel) en Rita Vrieze (fluit). Na afloop van de dienst is er koffie en thee.

Computerclub

ZWAAG - De Algemene Computerclub Hoorn (ACH) houdt elke tweede zaterdag van de maand van 10.00 tot 16.00 uur een inloopdag. Zaterdag 9 juni is de laatste computer-clubdag voor de zomervakantie. Locatie is wijkcentrum de Cogge, Akkerwinde 44 in Zwaag. Belangstellenden kunnen terecht voor computervraagstukken op software- of hardware-gebied. Meer informatie en eventueel aanmelden: ach.hoorn.bestuur@gmail.com. Gewoon binnenlopen mag ook.
Spelenderwijs

HOORN - Stadsspeeltuin De Speelhoorn aan de Holenweg in Hoorn barst vrijdag 8 juni van 13.00 tot 17.00 uur uit haar voegen vanwege Spelenderwijs: een evenement voor ouders en kinderen. Stichting Netwerk heeft samen met SKH, Berend Botje, Small Steps, GGD, 1.Hoorn, Bibliotheek Hoorn en Muziekschool Gerard Boedijn de handen ineen geslagen om een leuke activiteit te bieden voor ouders en kinderen. Er wordt die dag van alles aangeboden: muziek, voorlezen, schminken, workshops, bellenblaas, (plastic) eendjes vangen, kinderkleding van De Groene Cirkel, Speelotheek De Marionet: te veel om op te noemen. De deelnemende organisaties presenteren op de infomarkt wat ze in huis hebben. Bij elke kraam is een leuke activiteit. Er is een quiz en als klap op de vuurpijl: een prijsvraag met leuke prijzen. Speciaal voor deze dag is de speeltuin gratis toegankelijk en ook deelname aan de activiteiten is kosteloos. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van Stichting Netwerk en de deelnemende partners.
Archeologisch onderzoek

HOOGKARSPEL - In Het Streekpunt aan de Streekweg 220 in Hoogkarspel is donderdag 7 juni van 20.00 tot 22.00 uur een presentatie van Nico Bregman. Hij vertelt over zestig jaar archeologisch onderzoek naar de prehistorie in Hoogkarspel en Westwoud. Het eerste onderzoek was in 1958, toen een bedreigde grafheuvel vlak achter de watertoren werd opgegraven. De bijzondere vondsten bij de grootschalige opgraving voorafgaand aan de aanleg van de N23-Westfrisiaweg liggen nog vers in ons geheugen. Inloop 19.30 uur. Entree is drie euro, inclusief koffie en thee.
Disco zonder drempels

HOORN - Voor mensen met een beperking organiseert Riccardo Arcari zondag 10 juni in het Hoornse poppodium Manifesto, Holenweg 14c, een discofeest met optredens van dj Cripple-X, Harde Rammers, Brosiaz en Jeroen Post. Het feest duurt van 14.00 tot 17.00 uur. Kaarten kosten vijf euro in de voorverkoop. Meer informatie: www.manifesto-hoorn.nl.
Berkhout Beach

BERKHOUT - De oever van het Wijdt in Berkhout wordt zondag 10 juni omgetoverd tot 'Berkhout aan zee'. Op het strand kunnen kinderen vanaf 11.30 uur diverse spelletjes doen. Bezoekers kunnen genieten van een kop koffie op het strandterras. Tussen 12.30 en 13.30 uur kunnen liefhebbers starten aan de vaarpuzzeltocht door de polder. Bij terugkomst op het strand kan iedereen wat eten en drinken en zorgt dj Peter Fransen voor muziek.
Tussen Amstel- en IJsselmeer

BLOKKER - De Westfriese Toerclub organiseert zondag 10 juni de fietstoertocht 'Tussen Amstel- en IJsselmeer'. Fietsers kiezen voor 65 of 120 kilometer. Start is tussen 9.00 en 9.30 uur bij Handbal Vereniging Blokker, Noorderdracht 42a in Blokker. Meer informatie: www.wftc.eu.
Bestuurdersontmoeting

ANDIJK - Team Sportservice West-Friesland organiseert - in samenwerking met NOC*NSF - maandag 11 juni de Westfriese Bestuurdersontmoeting. Bestuursleden van sportverenigingen die in gesprek willen gaan met andere bestuursleden over belangrijke onderwerpen voor de toekomst van de club, zijn van harte welkom. De ontmoeting begint om 17.30 uur met een lopend buffet in de kantine van Sporting Andijk, Kleingouw 115 in Andijk. Om 18.30 uur start het interactieve programma. Aanmelden en meer informatie: www.teamsportservice.nl/westfriesland of Rosa Schouten, 0229-287700 / rschouten@teamsportservice.nl.
Fietstocht langs open tuinen

REGIO - De Groei & Bloei-fietstocht langs open tuin vindt zaterdag 16 en zondag 17 juni plaats, van 11.00 tot 17.00 uur. Dit jaar gaat de fietstocht langs tuinen in Oostwoud, Twisk en Opperdoes. Tuineigenaren stellen hun tuin deze twee dagen open. Bezoekers die met de auto komen, maar wel willen fietsen, kunnen de auto het beste parkeren op het Cor Druijfplein in Midwoud, naast café de Post. In Opperdoes kan dat bij dorpshuis De Torenschouw, Torenstraat 17. Bezoekers zijn welkom in de volgende tuinen: familie Bezemer, Nieuweweg 37 in Opperdoes (hier staat een promotiestand van Groei & Bloei en bezoekers krijgen een gratis drankje), mevrouw Dijkman-Rollema, Zuiderpad 6 in Opperdoes, familie Beukema toe Water, Westeinde 4a in Opperdoes, familie Meeuwes, Zuiderweg 6 in Opperdoes (alleen op zondag), familie Leegwater, Dorpsweg 54/ 55 in Twisk, Ruud en Saskia de Haan, Dorpsweg 61 in Twisk, Marja Tol-Hoek, Dorpsweg 103 in Twisk, familie Gaakeer, Oostwouder Dorpsstraat 51 in Oostwoud, mevrouw G. Snel, Heemraad Witweg 3a in Oostwoud (alleen op zondag, ingang aan de Woudrust) en Teun en Karin Hart, Oosteinde 45 in Oostwoud (alleen op zaterdag). Meer informatie: www.hoorn.groei.nl en www.facebook.com/GroeiBloeiHoorn .
Rode Kruis zoekt collectanten

REGIO - De afdeling West-Friesland van het Rode Kruis is op zoek naar collectanten in Andijk, Bovenkarspel, Grootebroek, Enkhuizen, Hem, Venhuizen, Hoogkarspel, Wester-en Oosterblokker, Hoorn, Zwaag, Berkhout, Wognum, Obdam en Hensbroek. Van 24 tot en met 30 juni gaan enthousiaste collectanten langs de deuren voor het Nederlandse Rode Kruis. Het geld dat in West-Friesland wordt opgehaald wordt ook in de regio besteed. Van de opbrengst van de collecte wordt onder andere korting gegeven op EHBO-cursussen. Ook worden nieuwe AED's aangeschaft die de hulpverleners bij evenementen bij zich hebben. Interesse om collectant te worden? Aanmelden kan via collecte@rodekruis-westfriesland.nl of bij Johan de Vries, 06-38378793.
Smartlappenfestival

HOORN - Voor de elfde en waarschijnlijk laatste keer vindt zondag 24 juni het smartlappenfestival De Hoornse Bokaal plaats in de binnenstad van Hoorn. Deze meezingmiddag begint om 13.00 uur en eindigt rond 17.30 uur met de prijsuitreiking. Op vijf locaties treden tien koren drie keer een half uur op met hun mooiste liedjes. Er wordt gezongen op het Kerkplein, in Het Huis Verloren, op de hoek bij het Statenlogement/Nieuwstraat en op de Gouw. De koren komen uit het hele land: De Blonde Lokken uit Abcoude, Om te Huilen uit Zwaag, Breukels Glorie uit Breukelen, De Hoekse Tranentrekkers uit Hoek van Holland, De Poldertranen uit Almere, De Rooise Dommelklanken uit St. Oedenrode, Zeemanskoor Ahoy uit Abcoude, Bataviakoor uit Lelystad, Simpel Hollands uit Heerhugowaard en Shantymen Kaap Hoorn uit Hoorn.
Zomerconcert
VENHUIZEN - Het Driebankoor geeft zaterdag 30 juni - onder leiding van Jan Verhoef - een zomerconcert, waarbij een selectie van Tom Parker-nummers ten gehore wordt gebracht. Dit concert vindt plaats in de Nederlands hervormde kerk aan de Kerkweg 113 in Venhuizen. Jan Lenselink (vleugel) en André van Vliet (orgel) zorgen voor de begeleiding. Aanvang 20.00 uur. Reserveren: www.driebankoor.nl of 06-13496712.

Aangepast watersporten

HOORN - WSV Hoorn, Kanovereniging Flevo en Supspirit houden zaterdag 30 juni een kennismakingsdag voor (toekomstige) watersporters met een beperking. Zij kunnen deze dag varen in zeilboten, kano's en suppen. De dag vindt van 10.00 tot 16.00 uur plaats bij WSV Hoorn in het Julianapark. Er zijn reddingsvesten en er is een tillift om de sporters (indien nodig) in en uit de boot te helpen. Twee begeleidingsboten zijn constant aanwezig om te zorgen dat op het water alles veilig verloopt. aanmelden is niet nodig.
Blauwe Schuit exposeert

HOOGKARSPEL - Cursisten van kunst- en cultuurcentrum De Blauwe Schuit in Hoorn exposeren van 18 mei tot 7 september in de Bibliotheek in Hoogkarspel. Zij laten een serie geabstraheerde bomen zien die zijn gemaakt in de lessen van docent Hilde Schaap. De werken zijn te zien tijdens openingstijden van de bied: maandag, woensdag en donderdag van 14.00 tot 18.00 uur, vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 18.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. Het adres is Streekweg 220 in Hoogkarspel. Meer informatie: www.blauweschuit.nl.
Musical Summer School

ENKHUIZEN - Kinderen tussen de zes en vijftien jaar kunnen deze zomervakantie hun creatieve en theatrale hart ophalen met zingen, toneelspelen en dansen. Ook deze zomer wordt weer een vierdaagse musical-bootcamp georganiseerd. In deze vierde editie van de Musical Summer School gaan de kinderen onder leiding van de ervaren musical- en dansdocent Menno Leemhuis aan de slag met een zelfgeschreven script waarin de ultieme strijd tussen het goede en het slechte de hoofdrol speelt. Musical Summer School is een initiatief van Theater Academie Enkhuizen. Toneel- of danservaring is niet vereist. De kinderen krijgen vier dagen lang les in zang, toneel en dans maar ook in stage-fighting en decorbouw. Aan het einde van de week worden de aangeleerde kunsten opgevoerd voor de ouders in de Drommedaris in Enkhuizen. De Summer School is dit jaar in de eerste, tweede en laatste week van de zomervakantie (week 30, 31 en 35). Aanmelden of meer informatie: info@theateracademieEnkhuizen.nl.
Wandelvrijwilligers

HOORN - Gezond Natuur Wandelen slaat aan. Het concept is eenvoudig: elke week een uur samen wandelen door mooie gebieden. Ook in Hoorn wordt nu wekelijks gewandeld vanuit MAK Blokweer. Gezond Natuur Wandelen is enkele jaren geleden in Noord-Holland ontstaan en er lopen nu duizenden mensen mee in vier provincies. Vanwege het succes zijn er nieuwe vrijwilligers nodig. Ook het enthousiasme voor de natuur of het wandelen overbrengen op anderen en een keer per week (of per maand) een wandelgroep begeleiden? Geef dan op! Per wandeling zijn er twee begeleiders. Nieuwe vrijwilligers krijgen een gratis dagcursus van de wandelbond (KWBN) en een EHBO-cursus aangeboden. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Johan Stuart, j.stuart@landschapnoordholland.nl of 088-0064476. Meer informatie: www.gezondnatuurwandelen.nl.
Gratis yogales

HOORN - Yoga Club Hoorn biedt vanaf vrijdag 22 september eens per twee weken een gratis yogales aan, speciaal voor mensen die krap bij kas zitten. De les is op donatiebasis, de deelnemers mogen geven wat ze willen. De donatie gaat naar het Leger des Heils. De les is van 12.00 tot 13.00 uur. Aanmelden kan op www.yogaclubhoorn.nl.
Voorlezen op locatie

REGIO - Westfriese Bibliotheken zoeken enthousiaste voorlezers die willen voorlezen in de periode januari tot en met maart 2019, voor maximaal een half uur per week aan jonge kinderen in de kinderopvang. Het gaat om de volgende locaties: De Goorn, Zwaagdijk-Oost, Medemblik, Midwoud, Wervershoof en Enkhuizen. Het leesbevorderingsprogramma BoekStart in de kinderopvang heeft als doel kinderen in de leeftijd van nul tot vier jaar via de kinderopvang met voorlezen en boeken in aanraking te brengen. ‘Voorlezen op locatie’ maakt deel uit van Boekstart. De Westfriese Bibliotheken bieden de vrijwilligers een workshop en ondersteuning bij het zoeken van geschikte prentenboeken. Meewerken aan het bevorderen van het leesplezier bij jonge kinderen? Kom dan het voorleesteam versterken! Dinsdag 6 november staat de workshop gepland in de Bibliotheek van Hoogkarspel van 9.00 tot 12.30 uur. Aanmelden en meer informatie: Marian Blom, 0228-743944 of mblom@westfriesebibliotheken.nl.

Artikel geplaatst op vrijdag 01 juni 2018 - 06:00


Hoorn
Open dag bij Disnierats HOORN - Tafeltennisvereniging Disnierats in Hoorn houdt zondag 30 september een open dag. Tussen 13.00 en 17.00 uur kan iedereen kennismaken met tafeltennis en de vereniging. Er zijn verschillende activiteiten voor jong en oud. Belangstellenden zijn van harte welkom in de Ben Hagenaars-tafeltennishal aan de Blauwe Berg 29 in Hoorn.... Herfst in De Suyderbraeck SCHARWOUDE - Wie geïnteresseerd is in de geschiedenis, flora en fauna van De Suyderbraeck, een betrekkelijk onbekend natuurgebied vlak bij Hoorn, kan zondag 30 september op pad met twee IVN-gidsen. De Suyderbraeck is gerealiseerd rond 2000 en ligt tussen Scharwoude, de spoorbaan, Het Schot en de Zesstedenweg. Het is een... Dier van de Week HOORN - Sonia is een kniehoog teefje van bijna twee jaar oud. Het is een vrolijke, enthousiaste hond die wel waaks is naar vreemden. Ze kan loslopen in het park en reageert goed op de meeste andere honden, maar in huis kan ze beter als enige hond geplaatst worden. Sonia... D’r op uit MuziekMidwoud- Zon 23 sept - Sixtiesband de Stoel speelt om 15.30 uur in eetcafé Halfweg, Buurt 20 in Midwoud. Vele herkenbare, Engels en Nederlandstalige nummers om mee te zingen of de voetjes van de vloer.Zwaag- Zat 29 sept - 30 Dancing Party in de Witte Valk, Dorpsstraat 175. Uitgaan, dansen,... Mannenkoorconcert in Het Octaaf HOORN - Het mannenkoor Westerlauwers uit Friesland zingt zaterdag 20 oktober om 19.30 uur n Het Octaaf aan de J.D. Pollstraat 1in Hoorn. Er is ook samenzang en er zijn instrumentale intermezzo's. Het koor staat onder leiding van dirigent Jan Hibma. Jan Kroeske begeleidt het koor op orgel, Sebastiaan Schippers... Komische musical met diepere laag
Westend brengt 'Wat zien ik?!' op de planken
HOORN - Na producties als 'Zorro' en 'Oliver' brengt musicalvereniging Westend uit Hoorn nu een musical van Nederlandse bodem naar Schouwburg Het Park: 'Wat Zien Ik?!'. De musical vol Amsterdamse humor én schrijnende plotwendingen wordt begeleid door een live orkest. De oer-Hollandse comedy 'Wat Zien ik?!' speelt zich af op...
Twintig jaar bijbelse tuin HOORN - De Doopsgezinde-Remonstrantse Gemeente Hoorn viert zondag 30 september dat de bijbelse tuin achter het Foreestenhuis aan het Grote Oost 43 in Hoorn twintig jaar bestaat. Dat gebeurt met een feestelijke bijeenkomst in het Foreestenhuis, waaraan Erik Post (verteltheater), Jan Maarten Koeman (musicus) en verschillende leden van de tuinploeg... Kort nieuws Sociaal eetcaféOPPERDOES - Het sociaal eetcafé is dinsdag 25 september weer open. Senioren, chronisch zieken, mantelzorgers en alleenstaanden zijn vanaf 17.00 uur welkom bij Jos Klaver in Torenschouw, Torenstraat 17 in Opperdoes. Op het menu staat Ierse runderstoofpot met groente en aardappelkroketjes en een heerlijke Brusselse wafel met warme kersen... Kansen pakken op weg naar nieuwe (loop)baan HOORN - Schouwburg Het Park in Hoorn staat maandag 8 oktober in het teken van kansen pakken op weg naar een nieuwe (loop)baan. In de ochtend kunnen West-Friese vrouwen inspiratie opdoen, workshops volgen en potentiële werkgevers ontmoeten bij Kracht on Tour. In de middag kunnen alle cliënten van WerkSaam Westfriesland... Hoorn beweegt HOORN - Bij het sportcomplex aan de Holenweg in Hoorn vindt zondag 23 september het Hoorn Beweegt Festival plaats. Iedereen is tussen 11.00 en 15.00 uur welkom om kennis te maken met het sport- en beweegaanbod van Hoorn: van balsporten en zwemmen tot vechtsporten en schaatsen. Kinderen kunnen zich uitleven... Vrijwilligerstekort? Gebruik maatschappelijke stagiaires REGIO - Veel verenigingen en stichtingen kampen tegenwoordig met een tekort aan vrijwilligers. Of het nou gaat om het draaien van bardiensten, trainen van de jeugd, verkopen van kaartjes bij de speeltuin, of helpen in de activiteitenbegeleiding bij ouderen; het zijn allemaal functies waar momenteel vrijwilligers voor gezocht worden. Nu... Dorcas Winkel Hoorn breidt uit HOORN - Dorcas Winkel Hoorn biedt een zeer divers aanbod; van kleding tot speelgoed, van boeken tot knutselspullen en natuurlijk veel huishoudelijke artikelen en woonaccessoires. Veel mensen weten inmiddels de weg te vinden en komen regelmatig in de winkel. Begin 2019 wordt de winkel flink uitgebreid zodat er meer ruimte... Dier van de Week HOORN - Jax is een mooie, gecastreerde kater van twee jaar oud. Hij is naar het asiel gebracht omdat er een baby op komt was en Jax regelmatig een tik of een hap geeft tijdens het aaien. Jax is een echte vrijbuiter die graag buiten speelt en lekker zijn eigen... D’r op uit MuziekEnkhuizen- Vrij 21 sept - Optreden van de band Six Ways op het podium van de Drommedaris, Paktuinen 1. Aanvang 21.00 uur, vrij entree. Meer info: www.drom.nl of 0228-312076.Andijk- Zat 22 sept - Optreden van de tienkoppige soulband Soulsville bij Club Jazz & Pop in Cultura aan de Kleingouw 112-113.... 'Een mooie, maar ook emotionele laatste loop'
Tiende en laatste editie Nadine OK Run wordt grote happening
SCHARWOUDE - Wie altijd al een keer mee wil doen aan de Nadine OK Run óf wie graag nóg een keer meedoet, moet deze kans pakken: zondag 14 oktober vindt namelijk de tiende én allerlaatste editie van de Nadine OK Run in Scharwoude plaats. En dat heeft volgens organisator Jacques...
Kort nieuws Online zelfhulpREGIO - In samenwerking met een aantal gemeenten in de regio biedt GGZ Noord-Holland-Noord gratis online zelfhulpmodules voor mensen met milde psychische problemen. De modules bieden inzicht en tips bij veelvoorkomende klachten als piekeren, (werk)stress, somberheid en slecht slapen. De zelfhulpmodules zijn te vinden via de website van GGZ... Personenrijtuig 86 van Staatsmijn Emma keert terug op de rails HOORN - Rijtuig SME 86 heeft deze week met succes zijn afleveringsproefrit gemaakt bij de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik. Een 2,5 jaar durende en duizenden uren kostende restauratie door een team van conservatoren, vrijwillige vakmensen en stagiaires is hiermee voltoord. De restauratie is mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van het VSB Cultuurfonds, het... Expositie Randi Vettewinkel in Galerie Westfriesgasthuis HOORN - Randi Vettewinkel exposeert tot zaterdag 4 januari 2019 in de galerie van het Westfriesgasthuis (afdeling E, eerste verdieping) in Hoorn. Haar schilderijen vormen een soort dagboek, een fictieve briefwisseling. De omgeving die ze daarvoor kiest - stations, publieke gebouwen, landschappen of andere inspiratiebronnen - reflecteren haar eigen ervaringen.... Cursus 'Omgaan met mensen met een depressie' HOORN - Een echte depressie is geen sombere bui die na een paar dagen vanzelf verdwijnt. Heeft iemand in de familie of directe omgeving een depressie? Het eigen leven kan daardoor flink beïnvloed worden. Wie dicht bij deze persoon leeft, kan zelf ook het gevoel krijgen in een sociaal isolement... Slotconcert Abendmusiken met stadsorganist Mark Heerink HOORN - In de Koepelkerk aan het Grote Noord in Hoorn vindt zaterdag 22 september om 17.00 uur het slotconcert van het seizoen 2018 plaats in de serie 'Abendmusiken'. Deze keer geen cantate van Bach, maar een van zijn zogenoemde 'Lutherse Missen', de Missa in g-klein, BWV 235, uitgevoerd door...