Rodi

Kort nieuws

Bingo voor Doreen

HOORN - Doreen van Bale-Bouwman uit Hoorn was in de bloei van haar leven, had een drukke baan, een groot sociaal leven toen haar gezondheid haar in de steek liet. Na vele foute diagnoses en jaren van ‘kwakkelen’, is bij haar de ziekte van Lyme vastgesteld. Een stamcelbehandeling in Duitsland is de enige mogelijkheid om haar kwaliteit van leven te verbeteren. De kosten voor deze behandeling bedragen 30.000 euro en die wordt niet door de verzekering vergoed. Tien vriendinnen van Doreen houden vrijdag 22 juni om 20.00 uur in Rumours aan de Nieuwstraat in Medemblik een bingo om zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen om de behandeling mogelijk te maken. Deelnemers maken kans op mooie prijzen, zoals een hotelovernachting met ontbijt in Valkenburg, een rondvaart en een bowlingarrangement. De toegang bedraagt 25 euro per persoon, dit is inclusief vijf bingokaarten. De coverband Phoenix speelt deze avond live in het café. Wie een donatie wil doen, kan een bijdrage storten op rekeningnummer NL75 ABNA 0566267071 ten name van stichting MirandaMania onder vermelding van donatie Doreen.
Musiculaire Tour

WIJDENES - Fanfarekorps Ons Genoegen gaat zaterdag 16 juni op muzikale tour, met een culinaire touch op een unieke locatie in Wijdenes. Het spektakel, de Musiculaire Tour, vindt plaats bij de Appelhoek, een biologische belevenissenboerderij aan de Zuiderdijk 46 in Wijdenes. Chef-kok Frans ten Oever van Tocat Culinair staat garant voor een smaakvol culinair zevengangendiner, waarbij natuurlijk ingrediënten van de biologische boerderij en West-Friese producten in het menu verwerkt worden. Het fanfare-orkest zorgt natuurlijk voor de muziek. De opbrengsten komen ten goede aan Ons Genoegen. Aanvang 17.30 uur. Meer informatie: www.facebook.com/OGWijdenes/ . E-mail: fanfareogwijdenes@gmail.com.
Disco zonder drempels

HOORN - Voor mensen met een beperking organiseert Riccardo Arcari zondag 10 juni in het Hoornse poppodium Manifesto, Holenweg 14c, een discofeest met optredens van dj Cripple-X, Harde Rammers, Brosiaz en Jeroen Post. Het feest duurt van 14.00 tot 17.00 uur. Kaarten kosten vijf euro in de voorverkoop. Meer informatie: www.manifesto-hoorn.nl.
Berkhout Beach

BERKHOUT - De oever van het Wijdt in Berkhout wordt zondag 10 juni omgetoverd tot 'Berkhout aan zee'. Op het strand kunnen kinderen vanaf 11.30 uur diverse spelletjes doen. Bezoekers kunnen genieten van een kop koffie op het strandterras. Tussen 12.30 en 13.30 uur kunnen liefhebbers starten aan de vaarpuzzeltocht door de polder. Bij terugkomst op het strand kan iedereen wat eten en drinken en zorgt dj Peter Fransen voor muziek.
Tussen Amstel- en IJsselmeer

BLOKKER - De Westfriese Toerclub organiseert zondag 10 juni de fietstoertocht 'Tussen Amstel- en IJsselmeer'. Fietsers kiezen voor 65 of 120 kilometer. Start is tussen 9.00 en 9.30 uur bij Handbal Vereniging Blokker, Noorderdracht 42a in Blokker. Meer informatie: www.wftc.eu.
Bestuurdersontmoeting

ANDIJK - Team Sportservice West-Friesland organiseert - in samenwerking met NOC*NSF - maandag 11 juni de Westfriese Bestuurdersontmoeting. Bestuursleden van sportverenigingen die in gesprek willen gaan met andere bestuursleden over belangrijke onderwerpen voor de toekomst van de club, zijn van harte welkom. De ontmoeting begint om 17.30 uur met een lopend buffet in de kantine van Sporting Andijk, Kleingouw 115 in Andijk. Om 18.30 uur start het interactieve programma. Aanmelden en meer informatie: www.teamsportservice.nl/westfriesland of Rosa Schouten, 0229-287700 / rschouten@teamsportservice.nl.
Open tuinen

REGIO - De Groei & Bloei-fietstocht langs open tuin vindt zaterdag 16 en zondag 17 juni plaats, van 11.00 tot 17.00 uur. Dit jaar gaat de fietstocht langs tuinen in Oostwoud, Twisk en Opperdoes. Tuineigenaren stellen hun tuin deze twee dagen open. Bezoekers die met de auto komen, maar wel willen fietsen, kunnen de auto het beste parkeren op het Cor Druijfplein in Midwoud, naast café de Post. In Opperdoes kan dat bij dorpshuis De Torenschouw, Torenstraat 17. Bezoekers zijn welkom in de volgende tuinen: familie Bezemer, Nieuweweg 37 in Opperdoes (hier staat een promotiestand van Groei & Bloei en bezoekers krijgen een gratis drankje), mevrouw Dijkman-Rollema, Zuiderpad 6 in Opperdoes, familie Beukema toe Water, Westeinde 4a in Opperdoes, familie Meeuwes, Zuiderweg 6 in Opperdoes (alleen op zondag), familie Leegwater, Dorpsweg 54/ 55 in Twisk, Ruud en Saskia de Haan, Dorpsweg 61 in Twisk, Marja Tol-Hoek, Dorpsweg 103 in Twisk, familie Gaakeer, Oostwouder Dorpsstraat 51 in Oostwoud, mevrouw G. Snel, Heemraad Witweg 3a in Oostwoud (alleen op zondag, ingang aan de Woudrust) en Teun en Karin Hart, Oosteinde 45 in Oostwoud (alleen op zaterdag). Meer informatie: www.hoorn.groei.nl en www.facebook.com/GroeiBloeiHoorn .
Wandelen en helpen

HOORN - Vrijwilligerspunt organiseert voor iedereen die een ander wil helpen elke donderdag vanaf 14 juni een wandeling door Hoorn. Elke week wordt een andere organisatie bezocht. Na afloop staat een kop koffie of thee klaar op het kantoor van Vrijwilligerspunt aan de Maelsonstraat 20 in Hoorn. De wandeling start vanaf daar om 9.30 uur. Loop, praat, ontdek en help! Meer informatie: 0229-216499 of www.vrijwilligerspunt.com.
Ridders en jonkvrouwen gezocht

MEDEMBLIK - Kasteel Radboud is hard op zoek naar vrijwilligers. Zin om te komen helpen? Kom dan zondag 10 juni naar de Vrijwilligersdag. Deze begint om 14.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Maak kennis met de vrijwilligers, bekijk het kasteel en krijg een beeld van wat het vrijwilligerswerk inhoudt. Kasteel Radboud vormt het toneel voor allerlei feesten en rondleidingen. Hiervoor zoekt het kasteel mensen die het leuk vinden om de bezoekers gastvrij te ontvangen. En wie vindt het leuk om mee te bouwen en mee te denken over de tentoonstellingen? Handige aanpakkers zijn ook van harte welkom. Interesse om op deze prachtige, eeuwenoude plek in een team van enthousiaste vrijwilligers aan de slag te gaan? Kom naar de Vrijwilligersdag of stuur een mailtje naar vrijwilliger@kasteelradboud.nl.
Engelse koor- en orgelmuziek
HOORN - Voces Cyriaci (onder leiding van Mark Heerink) en organist Bas Groenewoud verzorgen zondag 10 juni een Koepelconcert in de Koepelkerk aan het Grote Noord 15 in Hoorn. Het publiek kan genieten van Engelse koor- en orgelmuziek. Het koor Voces Cyriaci (de stemmen van Cyriacus) is in 2007 opgericht en bestaat uit 22 geoefende amateurzangers die als thuisbasis de H.H. Cyriacus & Franciscuskerk (de Koepelkerk) in Hoorn hebben. Bas Groenewoud is als organist-dirigent verbonden aan de Sint Jansbasiliek in Laren. Hij geeft regelmatig orgelconcerten en is een veelgevraagd begeleider van koren en solisten. Het concert begint om 15.30 uur en is afgelopen rond 16.30 uur. Het concert is gratis toegankelijk en na afloop is er een collecte. Meer informatie: www.orgelconcerten-hoorn.nl.
Superstoomweekend
MEDEMBLIK - Het Stoommachinemuseum viert tijdens het superstoomweekend - zaterdag 16 en zondag 17 juni - dat het museum 33 jaar gevestigd is aan Oosterdijk 4 in het stoomgemaal 'Vier Noorder Koggen' in Medemblik. Binnen draaien de stoommachines en ook buiten in de machinetuin zijn diverse machines in werking te zien. De baggerboot ligt onder stoom en er zijn maaldemonstraties met het stoomgemaal. De Koggevaarder maakt twee keer per dag een rondvaart vanaf de steiger achter het museum, om 13.00 en 14.30 uur. Reserveren: 0227-544732 of communicatie@stoommachinemuseum.nl. Maak verder kans op een ritje met een stoomauto en bekijk de prachtig gerestaureerde klassieke brommers. Zaterdag 16 juni is tussen 12.00 en 14.00 uur een groot aantal klassieke brommers met bouwjaren vanaf de jaren 50 bij het museum te bewonderen. Voor jonge bezoekers is een leuke speurtocht door het museum uitgezet. Wie de stoker een handje helpt, verdient het diploma hulpstoker. Leer in het kinderlab met miniatuurstoommachines hoe je zelf stoom maakt en zie bij de watertafels waar al dat regenwater blijft. Meer informatie: www.stoommachinemuseum.nl.
Rioolwaterzuivering

WERVERSHOOF - Noord-Hollanders, van het Noordzeekanaal tot en met Texel, produceren samen ongeveer 100.000.000 m3 afvalwater per jaar. Dat is ruim 464 keer het AFAS-stadion vol met water. Het hoogheemraadschap zorgt ervoor dat dit water allemaal gezuiverd wordt. Bovendien worden er grondstoffen uit gewonnen. Nieuwsgierig hoe het hoogheemraadschap dit doet? Ontdek het zaterdag 16 juni tussen 10.00 en 16.00 uur tijdens de open dag van de rioolwaterzuivering aan Ketellap 1 in Wervershoof. Neem bijvoorbeeld plaats op de poepdoos bij de toiletdames: wat mag er nou echt niet in het riool? Ontdek op het terrein hoe bacteriën aan het werk gaan om vies water schoon te maken. Bekijk deze hardwerkende beestjes onder een microscoop. Vraag de medewerkers het hemd van hun lijf. Waarom werken zij eigenlijk op een zuivering? En hoe haal je energie en grondstoffen uit poep en plas? Ook benieuwd naar het leven in de sloot? Er is een aquarium met vissen uit de omgeving en een afvaardiging van de West-Friese gemeenten is deze dag aanwezig. Alvast een voorproefje? Kom dan naar de tentoonstelling 'Het riool leeft' in het gemeentehuis Hoorn van 11 tot en met 15 juni en in het gemeentehuis Medemblik van 18 tot en met 22 juni.
Ontwerp Kerkplein

HOORN - Een werkgroep van ondernemers, bewoners en de gemeente heeft met een ontwerpbureau een ontwerp voor het Kerkplein in Hoorn gemaakt. De werkgroep laat dit ontwerp graag aan bewoners, ondernemers en bezoekers van het Kerkplein zien. Geïnteresseerden zijn van harte welkom op woensdag 13 juni in de Bibliotheek Hoorn, Wisselstraat 8. De inloop is vanaf 18.45 uur. De bijeenkomst start met een presentatie om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Het ontwerp is vanaf 14 juni ook online te zien via www.hoorn.nl/kerkplein.
Zomerschool vijftigplussers

HOORN - De Zomerschool wordt ieder jaar georganiseerd door Stichting Netwerk en Mee & de Wering, speciaal voor vijftigplussers. Dit jaar is samen met senioren weer een leuk en gevarieerd aanbod gepland. Gedurende twee weken - van 23 juli tot en met donderdag 2 augustus - worden allerlei leuke, handige en bijzondere workshops georganiseerd. De locatie van de Zomerschool is wijkcentrum Grote Waal, Grote Beer 3 in Hoorn. De Zomerschool wordt op de laatste donderdag afgesloten met een lunch en cabaretvoorstelling. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op vier dagdelen in juni. Meer informatie: www.netwerkhoorn.nl of www.meewering.nl. Bellen kan ook: Antoinette Roovers, 0229-280940, of Piet Koelemeijer, 088-0075140.
Alzheimer Café
HOORN - Het Alzheimer Café Hoorn houdt woensdag 20 juni een bijeenkomst in het Hoge Hop, Roerdomp 2 in Hoorn. Het onderwerp luidt: ‘Zó hoeft het voor mij niet meer!' Wat kan iemand met dementie nog regelen? Wie heeft dat voor het zeggen? En wat zijn de mogelijkheden bij een euthanasiewens? Als deskundige is uitgenodigd Cees Miedema, voormalig huisarts en SCEN-arts. Gespreksleider van deze avond is Jeanet Lakeman. Aanvang 19.30 uur, vrij entree. Van tevoren aanmelden is niet nodig. Meer informatie: Ellen Bos-Ruijer, e.ruijer@geriant.nl of 0229-741741.
Rode Kruis

REGIO - De afdeling West-Friesland van het Rode Kruis is op zoek naar collectanten in Andijk, Bovenkarspel, Grootebroek, Enkhuizen, Hem, Venhuizen, Hoogkarspel, Wester-en Oosterblokker, Hoorn, Zwaag, Berkhout, Wognum, Obdam en Hensbroek. Van 24 tot en met 30 juni gaan enthousiaste collectanten langs de deuren voor het Nederlandse Rode Kruis. Het geld dat in West-Friesland wordt opgehaald wordt ook in de regio besteed. Van de opbrengst van de collecte wordt onder andere korting gegeven op EHBO-cursussen. Ook worden nieuwe AED's aangeschaft die de hulpverleners bij evenementen bij zich hebben. Interesse om collectant te worden? Aanmelden kan via collecte@rodekruis-westfriesland.nl of bij Johan de Vries, 06-38378793.
Smartlappenfestival

HOORN - Voor de elfde en waarschijnlijk laatste keer vindt zondag 24 juni het smartlappenfestival De Hoornse Bokaal plaats in de binnenstad van Hoorn. Deze meezingmiddag begint om 13.00 uur en eindigt rond 17.30 uur met de prijsuitreiking. Op vijf locaties treden tien koren drie keer een half uur op met hun mooiste liedjes. Er wordt gezongen op het Kerkplein, in Het Huis Verloren, op de hoek bij het Statenlogement/Nieuwstraat en op de Gouw. De koren komen uit het hele land: De Blonde Lokken uit Abcoude, Om te Huilen uit Zwaag, Breukels Glorie uit Breukelen, De Hoekse Tranentrekkers uit Hoek van Holland, De Poldertranen uit Almere, De Rooise Dommelklanken uit St. Oedenrode, Zeemanskoor Ahoy uit Abcoude, Bataviakoor uit Lelystad, Simpel Hollands uit Heerhugowaard en Shantymen Kaap Hoorn uit Hoorn.
Zomerconcert
VENHUIZEN - Het Driebankoor geeft zaterdag 30 juni - onder leiding van Jan Verhoef - een zomerconcert, waarbij een selectie van Tom Parker-nummers ten gehore wordt gebracht. Dit concert vindt plaats in de Nederlands hervormde kerk aan de Kerkweg 113 in Venhuizen. Jan Lenselink (vleugel) en André van Vliet (orgel) zorgen voor de begeleiding. Aanvang 20.00 uur. Reserveren: www.driebankoor.nl of 06-13496712.

Aangepast watersporten

HOORN - WSV Hoorn, Kanovereniging Flevo en Supspirit houden zaterdag 30 juni een kennismakingsdag voor (toekomstige) watersporters met een beperking. Zij kunnen deze dag varen in zeilboten, kano's en suppen. De dag vindt van 10.00 tot 16.00 uur plaats bij WSV Hoorn in het Julianapark. Er zijn reddingsvesten en er is een tillift om de sporters (indien nodig) in en uit de boot te helpen. Twee begeleidingsboten zijn constant aanwezig om te zorgen dat op het water alles veilig verloopt. aanmelden is niet nodig.
Blauwe Schuit exposeert

HOOGKARSPEL - Cursisten van kunst- en cultuurcentrum De Blauwe Schuit in Hoorn exposeren van 18 mei tot 7 september in de Bibliotheek in Hoogkarspel. Zij laten een serie geabstraheerde bomen zien die zijn gemaakt in de lessen van docent Hilde Schaap. De werken zijn te zien tijdens openingstijden van de bied: maandag, woensdag en donderdag van 14.00 tot 18.00 uur, vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 18.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. Het adres is Streekweg 220 in Hoogkarspel. Meer informatie: www.blauweschuit.nl.
Musical Summer School

ENKHUIZEN - Kinderen tussen de zes en vijftien jaar kunnen deze zomervakantie hun creatieve en theatrale hart ophalen met zingen, toneelspelen en dansen. Ook deze zomer wordt weer een vierdaagse musical-bootcamp georganiseerd. In deze vierde editie van de Musical Summer School gaan de kinderen onder leiding van de ervaren musical- en dansdocent Menno Leemhuis aan de slag met een zelfgeschreven script waarin de ultieme strijd tussen het goede en het slechte de hoofdrol speelt. Musical Summer School is een initiatief van Theater Academie Enkhuizen. Toneel- of danservaring is niet vereist. De kinderen krijgen vier dagen lang les in zang, toneel en dans maar ook in stage-fighting en decorbouw. Aan het einde van de week worden de aangeleerde kunsten opgevoerd voor de ouders in de Drommedaris in Enkhuizen. De Summer School is dit jaar in de eerste, tweede en laatste week van de zomervakantie (week 30, 31 en 35). Aanmelden of meer informatie: info@theateracademieEnkhuizen.nl.
Wandelvrijwilligers

HOORN - Gezond Natuur Wandelen slaat aan. Het concept is eenvoudig: elke week een uur samen wandelen door mooie gebieden. Ook in Hoorn wordt nu wekelijks gewandeld vanuit MAK Blokweer. Gezond Natuur Wandelen is enkele jaren geleden in Noord-Holland ontstaan en er lopen nu duizenden mensen mee in vier provincies. Vanwege het succes zijn er nieuwe vrijwilligers nodig. Ook het enthousiasme voor de natuur of het wandelen overbrengen op anderen en een keer per week (of per maand) een wandelgroep begeleiden? Geef dan op! Per wandeling zijn er twee begeleiders. Nieuwe vrijwilligers krijgen een gratis dagcursus van de wandelbond (KWBN) en een EHBO-cursus aangeboden. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Johan Stuart, j.stuart@landschapnoordholland.nl of 088-0064476. Meer informatie: www.gezondnatuurwandelen.nl.
Gratis yogales

HOORN - Yoga Club Hoorn biedt vanaf vrijdag 22 september eens per twee weken een gratis yogales aan, speciaal voor mensen die krap bij kas zitten. De les is op donatiebasis, de deelnemers mogen geven wat ze willen. De donatie gaat naar het Leger des Heils. De les is van 12.00 tot 13.00 uur. Aanmelden kan op www.yogaclubhoorn.nl.
Voorlezen op locatie

REGIO - Westfriese Bibliotheken zoeken enthousiaste voorlezers die willen voorlezen in de periode januari tot en met maart 2019, voor maximaal een half uur per week aan jonge kinderen in de kinderopvang. Het gaat om de volgende locaties: De Goorn, Zwaagdijk-Oost, Medemblik, Midwoud, Wervershoof en Enkhuizen. Het leesbevorderingsprogramma BoekStart in de kinderopvang heeft als doel kinderen in de leeftijd van nul tot vier jaar via de kinderopvang met voorlezen en boeken in aanraking te brengen. ‘Voorlezen op locatie’ maakt deel uit van Boekstart. De Westfriese Bibliotheken bieden de vrijwilligers een workshop en ondersteuning bij het zoeken van geschikte prentenboeken. Meewerken aan het bevorderen van het leesplezier bij jonge kinderen? Kom dan het voorleesteam versterken! Dinsdag 6 november staat de workshop gepland in de Bibliotheek van Hoogkarspel van 9.00 tot 12.30 uur. Aanmelden en meer informatie: Marian Blom, 0228-743944 of mblom@westfriesebibliotheken.nl.

Artikel geplaatst op vrijdag 08 juni 2018 - 06:00


Hoorn
Kerst-kerkdiensten Raad van Kerken REGIO - De Raad van Kerken presenteert een aantal diensten en vieringen van de bij de Raad van Kerken Hoorn Zwaag Blokker aangesloten kerken rondom Kerstmis. Hieronder een overzicht. Klassieke kerstnachtvieringen24 december 22.30 uur: nachtmis, met Schola Cantorum en Voces Cyriaci, Koepelkerk, Grote Noord, Hoorn24 december 22.00 uur: eucharistieviering, met... 'Een heerlijke stad waar ik graag over schrijf'
Columnist Egbert Ottens is verliefd op Hoorn
HOORN - Hij woont sinds 1972 in Hoorn, een stad waar hij naar eigen zeggen al snel verliefd op was. "De authentieke sfeer, de haven en monumentale panden vond én vind ik prachtig", vertelt Egbert Ottens (73), die elke maand een column in West-Friesland op Zondag schrijft. "Het plan was...
‘Als het moet, ga ik door tot mijn tachtigste’
‘Druk baasje’ Wally Ooms stopt nog lang niet met columns schrijven
HOORN - De privacywet, gemeenteraadsverkiezingen, Westfrisiaweg en de plastic soep; een kleine greep uit de onderwerpen waar geboren en getogen Horinees Wally Ooms (68) al jarenlang in zijn maandelijkse column voor West-Friesland op Zondag over schrijft. En voorlopig is hij nog niet van plan ermee te stoppen. “Bij deze krant...
Kort nieuws Springlevende honderdjarige HOORN - Oratoriumvereniging Soli Deo Gloria bestaat honderd jaar. Op dit moment telt het koor 83 leden en viert het zondag 16 december om 14.30 uur springlevend zijn jubileum met een feestelijk concert in de Oosterkerk aan het Grote Oost 58-60 in Hoorn. Op het programma staan de... Nieuw: Bloemenleven.nl, een leven in volle bloei REGIO - Bloemenleven.nl geeft iedereen de kans om de natuur echt te beleven. De deur uitgaan is niet nodig, want alle bloemen kunnen gewoon op de keukentafel, het dressoir of op een andere plek gekweekt worden. Bloemenleven.nl biedt minimaal vier weken plezier van de leerzame groei met als resultaat een... Kerstpakketten voor stille krachten REGIO - Mantelzorgers, familie en vrijwilligers zijn voor Omring van onschatbare waarde. Zij zorgen er samen met de professionals voor dat cliënten thuis en op de woonzorglocaties liefdevolle zorg krijgen. En daarom verdienen zij iets extra's. Kerst staat in het teken van geven en delen. Een moment om stil te... Werenfridus-leerlingen schrijven brieven voor Amnesty HOORN - Elk jaar worden op 10 december duizenden brieven geschreven tegen onrecht. Ook leerlingen van Tabor College Werenfridus in Hoorn deden maandag mee aan de actie Write for rights van Amnesty International. Heel veel leerlingen klommen in de pen om op te komen voor mensen die groot onrecht is... Uitreiking Hoornse Vrijwilligersprijs HOORN - In SG Newton in Hoorn werd vrijdag 7 december - op Nationale Vrijwilligersdag - voor de derde keer de Hoornse Vrijwilligersprijs uitgereikt. De afgelopen weken hebben 6.487 mensen in Hoorn hun stem uitgebracht op hun favoriete genomineerde vrijwilliger. Tijdens een feestelijk diner, verzorgd door de leerlingen van SG... Kerstvakantie in Westfries Museum met 'Winters van weleer' HOORN - Het Westfries Museum biedt in de kerstvakantie een familieprogramma rond het thema 'Winters van weleer'. Buiten, op de Roode Steen, ligt een overdekte ijsbaan (tot en met 5 januari). Binnen kunnen bezoekers kennismaken met de Kleine IJstijd en het winterplezier in de zeventiende eeuw. Het hele museum is... Inzamelen voor eenzame ouderen rond kerst ZWAAG - Stichting Dromehof zamelt dit jaar spullen in voor de kerstactie die jaarlijks wordt georganiseerd. Doel van de inzameling is om zoveel mogelijk pakketten te maken die worden uitgedeeld tijdens een persoonlijk bezoekje aan de ouderen. In de kringloopwinkel van Dromehof vindt de inzameling plaats tot en met 15... Dier van de Week HOORN - Sootie is een leuke, gesteriliseerde poes van circa twee jaar oud. Ze is met haar kittens gevangen toen ze liep te zwerven bij een tuindersbedrijf. Sootie gedroeg zich eerst als een wilde kat, maar na verloop van tijd kwam ze tot rust en inmiddels vindt ze het stiekem... D’r op uit MarktenOosterblokker- Zon 9 dec - Winterfair in Cultureel Centrum Pancratius, Oosterblokker 98. Kraampjes en optredens van een gelegenheidsorkest. Geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Entree 1 euro, kinderen onder de 12 jaar gratis (onder begeleiding). Meer info: www.ccp.nu.Scharwoude- Zon 9 dec - Kerstmarkt in Meerzicht, T. vd Meerstraat, van 11.00... Kort nieuws Bamestra Nova ZWAAG - Het Noord-Hollandse zangensemble Bamestra Nova (onder leiding van Jean-Luc Vriend uit Zwaag) verzorgt in de maand december drie kerstconcerten. Een van die drie concerten is in de hervormde kerk aan de Kerkelaan 8 in Zwaag op zondag 9 december om 15.00 uur. Niet alleen wordt het... Zingenderwijs OOSTERBLOKKER - Zangkoor Zingenderwijs geeft zondag 16 december om 14.00 uur een kerstconcert in cultureel centrum Pancratius, Oosterblokker 98 in Oosterblokker. De toegang is gratis. 'Onder de indruk van de resultaten'
eDepot voor West-Friese regio komt dichterbij
HOORN - Met de ontwikkeling van het Westfries eDepot zet West-Friesland een belangrijke stap naar een regionale digitale archiefbewaarplaats. Dinsdag 4 december ondertekenden Dirk Dekema, directeur van het Westfries Archief, en Hans Mannaert, CEO Divault, het contract voor de realisatie van een digitaal depot. Elke overheidsorganisatie, ook de gemeenten, moet...
Kindermiddag op ijsbaan Roode Steen HOORN - Herberg Hoorn organiseert én bundelt in december opnieuw verschillende soorten activiteiten in de stad, die samen bijdragen aan een gevoel van verbondenheid, het delen van talent en laten zien wat Hoorn in huis heeft. Zo is er zondag 16 december een kindermiddag op en rond de ijsbaan op... Ookerst! BLOKKER - Het koor Ooker heeft een mooi, creatief, enerverend jaar achter de rug en kijkt vol vertrouwen naar de toekomst. Om dit jaar stemmig af te sluiten geeft 'Ooker – een koor met spirit' een kerstconcert op maandagavond 17 december in de dorpskerk aan de Westerblokker 105 in Blokker.... Museum zoekt herinneringen aan Floris HOORN - Het Museum van de 20e Eeuw aan de Krententuin 24 in Hoorn toont van 1 februari tot en met 15 september 2019 een expositie over de befaamde tv-serie 'Floris'. Het is in 2019 exact vijftig jaar geleden dat de serie werd uitgezonden. In de tentoonstelling is ook plek... Westfries Museum toont nieuwe aanwinsten HOORN - Het Westfries Museum aan de Roode Steen heeft twee voor Hoorn belangrijke werken kunnen aanschaffen, dankzij financiële bijdragen van de Vrienden van het Westfries Museum, de Kerkmeijer-De Regt Stichting en het Le Cocq-Planckenfonds. Het gaat om een tekening van Johannes Bosboom en een olieverfschilderij van Hendrik Willebrord Jansen.... Wind meten bij MAK BLOKKER - Het weer meten en voorspellen; hoe werkt dat eigenlijk? Kinderen tussen de zes en twaalf jaar kunnen daar zondag 16 december achterkomen bij MAK Blokweer, Kloosterhout 1-2 in Blokker. Zij mogen zelf een instrument maken waarmee je de kracht van de wind goed in de gaten kunt houden....