Rodi

Kort nieuws

Muziek en Baby

HOORN - (Groot)ouders en hun kindjes tussen de zes maanden en één jaar zijn vrijdag 29 juni om 11.00 uur van harte welkom in de bibliotheek Kersenboogerd om samen te zingen. Onder begeleiding van Ellen de Jong van Muziekschool Boedijn belooft het een unieke ervaring te worden. Deze workshop wordt gegeven in het kader van het programma Boekstart. Samen zingen stimuleert net als samen (voor)lezen de taalontwikkeling van baby's. BoekStart is een leesprogramma dat speciaal is ontwikkeld voor baby’s. Onderzoek bevestigt dat kinderen die als baby zijn voorgelezen het beter doen op school. Reserveer de laatste kaarten voor Muziek en Baby via www.bibliotheekhoorn.nl.

Jubileumconcert

MEDEMBLIK - Koor Unicaal werd vijftig jaar geleden opgericht. Het jubileumconcert wordt zondag 24 juni om 14.30 uur gehouden in het St. Pieter, Ridderstraat in Medemblik, met als thema Zonnewende. Dit was van oorsprong een Germaans offerfeest dat plaatsvond bij volle maan in de winter en in de zomer. De Zonnewende luidt het begin in van de zomer, de de langste dag wordt dan gevierd. Het publiek kan genieten van frisse, zonnige en zomerse muziek. Kaarten à 5 euro zijn verkrijgbaar bij het St. Pieter of aan de kassa.
Autisme
HOORN - Meer weten over autisme, behandelmogelijkheden en tips? Kom dan naar de bijeenkomst op donderdag 28 juni vanaf 19.00 uur in GGZ Hoorn aan de Maelsonstraat 2. De laatste jaren is er steeds meer bekend geworden over autisme bij volwassenen. Soms is bij mensen het autisme lang onopgemerkt gebleven. Autisme wordt in deze gevallen vaak pas opgemerkt op het moment dat er grote veranderingen spelen of wanneer gekeken wordt naar achterliggende factoren van terugkerende problemen: waarom loopt het in het leven telkens anders dan bij andere mensen? Tijdens de bijeenkomst krijgen de aanwezigen van Debbie Rens informatie over verschillende vormen van autisme, behandel- en begeleidingsmogelijkheden en adviezen voor mensen in de omgeving. Debbie is SPV (Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige) en heeft ruime ervaring in het werken met mensen met autisme. Daarnaast vertelt een ervaringsdeskundige uit eigen ervaring wat hem of haar geholpen heeft. Er is ruim gelegenheid voor het stellen van vragen. Aanmelden is gewenst: 088-6565010.
Simokos Outdoor

GROOTEBROEK - Volleybalvereniging Simokos presenteert zondag 8 juli het jaarlijkse Outdoortoernooi aan de Raadhuislaan in Grootebroek. Aan dit gezelligheidstoernooi kunnen teams in allerlei samenstellingen meedoen. Het thema is 'Let's go Orange'. Er wordt gespeeld tussen 12.00 en 16.00 uur. Teams kunnen zich inschrijven voor de volgende categorieën: 6x6 recreanten; 4x4 gevorderden 1e en 2e klasse; 2x2 jeugdteams. Inschrijven kan tot 30 juni via de website: www.simokos.nl.
Koor Unciaal

MEDEMBLIK - Het is al weer vijftig jaar geleden dat Koor Unciaal werd opgericht. Wat begonnen is met een viering in het verenigingsgebouw St. Pieter, is nu uitgegroeid tot een koor dat bijna elke maand een viering verzorgt in de St. Martinuskerk in Medemblik. Ook worden uitstapjes gemaakt naar andere parochies of gemeentes (katholiek of protestants). Voor het vijftigjarig jubileum geeft het koor zondag 24 juni in het verenigingsgebouw St. Pieter een concert met als thema 'Zonnewende', een van oorsprong Germaans offerfeest dat plaatsvond bij volle maan. De Zonnewende luidt het begin in van de zomer. Het concert staat daarom in het teken van frisse, zonnige en zomerse muziek. Aanvang 14.30 uur. Kaarten kosten vijf euro en zijn verkrijgbaar bij het St. Pieter (Ridderstraat 9 in Medemblik) of aan de kassa.
Keezmiddag

BOVENKARSPEL - Hans Veerman verzorgt elke maand een keezmiddag in 't Stadsplein aan de Hoofdstraat 17 in Bovenkarspel. De eerstvolgende keer is zondag 24 juni. De middag begint om 13.30 uur. Kom gezellig met familie of vrienden een spelletje doen! Er zijn prijzen te winnen. Meer informatie en aanmelden: www.tstadsplein.nl.
Kinderclub

HOORN - Kinderclub Voltreffer van Het Lichtbaken houdt zaterdag 30 juni de afsluiting van het kinderclubseizoen. Er worden spelletjes gedaan en om 12.00 uur eten de kinderen samen patat. Verder kunnen de kinderen luisteren naar een bijbelverhaal en wordt er samen gezongen. Alle kinderen tussen de vier en twaalf jaar zijn om 10.30 uur van harte welkom bij Het Lichtbaken, Maelsonstraat 6 in Hoorn. De toegang is gratis. Neem gerust een vriendje of vriendinnetje mee! De kinderclub start zaterdag 1 september weer. Daarna is er elke tweede en vierde zaterdag van de maand een bijeenkomst. Vragen? Stuur een mailtje naar kinderclubvoltreffer@gmail.com.
Girls Only

ZWAAG - Een nieuw zangproject gaat binnenkort van start in Zwaag: een popzangkwartet voor vrouwen: Girls Only!. Er zijn acht repetities op dinsdagavond (19.15 tot 21.15 uur) en uiteraard een optreden. De eerste repetitie is 4 september, de laatste is 18 december. De audities vinden dinsdagavond 3 juli plaats. Aanmelden of meer informatie: mariekeduinmusic@gmail.com of kijk op www.mariekeduin.nl.
Zwemvierdaagse

HEM - Zwembad Het Hemmerven aan de Hertog Willemweg 68 in Hem houdt van maandag 2 tot en met vrijdag 6 juli de zwemvierdaagse. Belangstellenden kunnen deze week vier dagen banen zwemmen tussen 11.30 en 20.00 uur. Vrijdag wordt de week afgesloten met een barbecue om 17.30 uur. Om 19.00 uur start een aantal rondjes kienen. Kaarten voor deze zwemvierdaagse kosten zes euro. Deelnemers tot en met tien jaar zwemmen per dag tien banen en iedereen vanaf elf jaar zwemt twintig banen. De hele week zijn er activiteiten, zoals broodbakken, centen duiken, spelletjesmiddag op woensdag, pannenkoeken en poffertjes eten. Meer informatie staat op www.hemmerven.nl.
Zwanger, gezond en fit

MEDEMBLIK - GGD Hollands Noorden start maandag 25 juni een cursus 'Zwanger, gezond en fit!' in Medemblik. Bij deze cursus ligt de nadruk op actief bewegen, houding en conditie. Vanaf ongeveer 25 weken zwangerschap kan gestart worden met de cursus. De cursus bestaat uit zeven bijeenkomsten die in de avonduren plaatsvinden. Bij één van de lessen is ook de partner welkom. Tijd: van 19.30 tot 20.45 uur. Locatie: CJG St. Maartenshof, St. Maartenshof 36f in Medemblik. Aanmelden en meer informatie: www.ggdhollandsnoorden.nl/cursussen . E-mail: cursusbureau@ggdhn.nl. Telefoon: 088-0100557.
Concert Martinuskerk
SCHELLINKHOUT - De Russische pianiste Julia Achkinazy geeft zondag 24 juni een recital in de Martinuskerk aan de Dorpsweg 116 in Schellinkhout. Zij speelt werken van Schumann, Liszt, Ravel, Skriabin en Rachmaninoff. Het concert begint om 15.00 uur. Reserveren: 0229-503145 of 501726.
Recreatieve triatlon

HOORN - Senioren kunnen vrijdag 29 juni meedoen aan een recreatieve triatlon. Deze bestaat uit drie onderdelen: vijfhonderd meter zwemmen, twintig kilometer fietsen en vijf kilometer wandelen. De triatlon is geen wedstrijd, er wordt geen tijd opgenomen. Ook senioren met een minder goede conditie kunnen meedoen. De triatlon wordt georganiseerd door een samenwerkingsverband van zwembad De Waterhoorn en de Stichting Sportwandelschool Hoorn. Om 11.00 uur start het eerste onderdeel: zwemmen. De deelnemers zwemmen op eigen tempo twintig banen. Hier krijgen zij dertig minuten de tijd voor. Het tweede onderdeel (fietsen) start om 12.15 uur bij voetbalvereniging Always Forward in Hoorn. Er is een route uitgezet van twintig kilometer door West-Friesland. De deelnemers fietsen op een eigen fiets, dit mag ook een elektrische fiets zijn. Het derde en laatste onderdeel is wandelen. Onder begeleiding van de Sportwandelschool Hoorn West-Friesland wandelen de deelnemers een route van vijf kilometer. De deelnemers kunnen ook kiezen voor nordic walking. Start en finish bij Always Forward. Tussen elk onderdeel is er een korte pauze in de kantine van de voetbalvereniging. Na het zwemmen is er gelegenheid om de meegebrachte lunch op te eten. Na het fietsen staat voor iedereen koffie en thee klaar. Aanmelden kan bij Team Sport via 0229-252200 of teamsport@hoorn.nl. Aanmelden kan tot en met donderdag 28 juni 12.00 uur. Deelname kost vijf euro per deelnemer. Dit is inclusief entree voor het zwembad, koffie of thee en een deelnemerscertificaat. Deelnemers kunnen zich 29 juni vanaf 10.30 uur melden in het restaurant van De Waterhoorn.
Tramharmonie

MEDEMBLIK - De Amsterdamse Tramharmonie geeft donderdag 5 juli een concert in de Bonifaciuskerk aan het Kerkplein in Medemblik. Het vijftigkoppige orkest laat deze avond horen hoe gevarieerd het blaasmuziekrepertoire kan zijn. Aanvang 20.30 uur. De toegang is gratis.
Swaegh Open

ZWAAG - De 38e editie van het tennistoernooi Swaegh Open gaat zaterdag 14 juli van start bij tv Swaegh aan de Dorpsstraat 225 in Zwaag. Er worden ruim tweehonderd wedstrijden gespeeld. Zaterdag 21 juli is de traditionele feestavond en zondag 22 juli staan de finales gepland. Rond 18.00 uur wordt het toernooi afgesloten met een act en aansluitend de prijsuitreiking. Ook gaat de barbecue dan aan. Inschrijven kan tot en met 5 juli via www.toernooi.nl. Meer informatie over tv Swaegh: www.tvswaegh.nl.
Musical Summer School

ENKHUIZEN - Kinderen tussen de zes en vijftien jaar kunnen deze zomervakantie hun creatieve en theatrale hart ophalen met zingen, toneelspelen en dansen. Ook deze zomer wordt weer een vierdaagse musical-bootcamp georganiseerd. In deze vierde editie van de Musical Summer School gaan de kinderen onder leiding van de ervaren musical- en dansdocent Menno Leemhuis aan de slag met een zelfgeschreven script waarin de ultieme strijd tussen het goede en het slechte de hoofdrol speelt. Musical Summer School is een initiatief van Theater Academie Enkhuizen. Toneel- of danservaring is niet vereist. De kinderen krijgen vier dagen lang les in zang, toneel en dans maar ook in stage-fighting en decorbouw. Aan het einde van de week worden de aangeleerde kunsten opgevoerd voor de ouders in de Drommedaris in Enkhuizen. De Summer School is dit jaar in de eerste, tweede en laatste week van de zomervakantie (week 30, 31 en 35). Aanmelden of meer informatie: info@theateracademieEnkhuizen.nl.
Wandelvrijwilligers

HOORN - Gezond Natuur Wandelen slaat aan. Het concept is eenvoudig: elke week een uur samen wandelen door mooie gebieden. Ook in Hoorn wordt nu wekelijks gewandeld vanuit MAK Blokweer. Gezond Natuur Wandelen is enkele jaren geleden in Noord-Holland ontstaan en er lopen nu duizenden mensen mee in vier provincies. Vanwege het succes zijn er nieuwe vrijwilligers nodig. Ook het enthousiasme voor de natuur of het wandelen overbrengen op anderen en een keer per week (of per maand) een wandelgroep begeleiden? Geef dan op! Per wandeling zijn er twee begeleiders. Nieuwe vrijwilligers krijgen een gratis dagcursus van de wandelbond (KWBN) en een EHBO-cursus aangeboden. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Johan Stuart, j.stuart@landschapnoordholland.nl of 088-0064476. Meer informatie: www.gezondnatuurwandelen.nl.
Gratis yogales

HOORN - Yoga Club Hoorn biedt vanaf vrijdag 22 september eens per twee weken een gratis yogales aan, speciaal voor mensen die krap bij kas zitten. De les is op donatiebasis, de deelnemers mogen geven wat ze willen. De donatie gaat naar het Leger des Heils. De les is van 12.00 tot 13.00 uur. Aanmelden kan op www.yogaclubhoorn.nl.
Vrijwilligersprijs

HOORN - Vrijwilligerspunt houdt vrijdag 7 december, de Nationale Vrijwilligersdag, de feestelijke uitreiking van de Hoornse Vrijwilligersprijs 2018 in SG Newton in Hoorn. Er worden prijzen uitgereikt aan de juniorvrijwilliger, vrijwilliger en vrijwilligersorganisatie van het jaar 2018. Het belooft een sprankelende avond te worden ter ere van alle Hoornse vrijwilligers en organisaties. Kandidaten voor de prijs kunnen worden aangemeld door organisaties, verenigingen en particulieren via de website www.hoornsevrijwilligersprijs.nl. Aanmelden kan tot 5 oktober.

Artikel geplaatst op vrijdag 22 juni 2018 - 06:00


Hoorn
De kippen van het MAK BLOKKER - Hoeveel eieren legt een kip? Zijn kippen slimme dieren? Waarom pikken ze altijd op de grond? Kom zondag 18 november van alles te weten over de kippen van MAK Blokweer. Deze Maks' doe-middag, van 14.00 tot 15.30 uur, is voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar... Fonte di Musica in schutterijzaal HOORN - Het dubbelkwartet Fonte di Musica verzorgt zondag 18 november twee optredens in de schutterijzaal van het Westfries Museum. Om 14.00 en 15.00 uur brengt het dubbelkwartet een divers palet ten gehore, van diepreligieuze gebeden tot frivole dansmuziekjes en van ernstige levenswijsheden tot schalkse volksliedjes. De acht leden van... Blauwe Schuit exposeert bij Turf HOORN - De Blauwe Schuit exposeert in de maanden november en december bij Grand Café Turf aan de Gedempte Turfhaven 19 in Hoorn. Zij laten werken zien van verschillende cursisten uit vier verschillende groepen, waaronder fotografie, gemengde techniek, acrylverf en potloodtekeningen. Openingstijden zijn zondag en maandag van 10.00 tot 18.00... Double V dankzij crowdfunding naar WK in China HOORN - Het dansteam Double V uit Hoorn vertrekt over een paar weken naar China. Zondag 2 december vindt daar in Shenzhen het wereldkampioenschap Latin formatiedansen plaats, waar het Hoornse team Nederland vertegenwoordigt. In deze dansstijl worden door acht dansparen, synchroon dansend, figuren gevormd op de dansvloer; Latin-dansen in teamverband... Muziektrio uit Hoorn treedt op met Roxeanne Hazes HOORN - Het muziektrio van Theatergroep Eenhoorn uit Hoorn werd onlangs verrast met het nieuws dat ze met Roxeanne Hazes mogen optreden op het Knoop Gala 2018. Ze waren dolblij. Voor de achtste keer organiseren de NTR en HandicapNL het Knoop Gala. Op dit bijzondere gala staan muzikale talenten met... Dier van de Week HOORN - Luca is een lieve, gecastreerde kater van vijf jaar oud. Het is een vriendelijke kat die graag geknuffeld wordt en gezellig bij je op schoot ligt. Luca is naar het asiel gebracht omdat hij in huis plaste, waarschijnlijk doordat het niet goed ging tussen hem en de andere... D’r op uit MuziekHauwert- Vrij 16 nov - De Noord-Hollandse groep Dark Rosie treedt om 20.15 uur op in de Witte kerk, Hauwert 95 in Hauwert. Toegang: 12,50 euro. Naast kaartverkoop aan de kerkdeur reserveren via hauwertinconcert@gmail.com. Zie ook www.darkrosie.nl en www.hauwertinconcert.nl.Blokker- Zat 17 nov - 30 Dancing Party in De Nadorst, Westerblokker... Doorzie Doorzichtig Waterdicht nog even te zien BLOKKER - De tijdelijke interactieve tentoonstelling Doorzie Doorzichtig Waterdicht is nog tot en met 25 november te bezoeken bij MAK Blokweer. Kinderen vanaf acht jaar ontdekken tijdens deze tentoonstelling alles over duurzaam waterverbruik. Zij kunnen proefjes doen in het waterlaboratorium. De toegang is gratis. Het water in beekjes, sloten, plassen... Kort nieuws PrinsbekendmakingOOSTERBLOKKER - Carnavalsvereniging de Blockeniers presenteert vrijdag 16 november de prinsbekendmaking in de Harmonie aan de Oosterblokker 38 in Oosterblokker. Wie wordt de nieuwe prins of prinses van de Blockeniers? En wie wordt de adjudant of adjudante? En wie zijn de hofdames? De deuren zijn om 21.00 uur open. Om... Leerlingen IBS Elif ontbijten in stadhuis HOORN - Leerlingen van de Islamitische Basisschool Elif uit Hoorn ontbeten woensdag 7 november samen met het college van burgemeester en wethouders in het stadhuis. Dit Burgemeestersontbijt is onderdeel van de week van het Nationaal Schoolontbijt. De kinderen, hun juf, de burgemeester en wethouders praatten gezellig met elkaar onder het... Oproep: ook dertig jaar? REGIO - West-Friesland op Zondag viert 16 december een feestje: de krant bestaat dertig jaar! Die dag komt West-Friesland op Zondag met een speciale en feestelijke jubileumuitgave boordevol verhalen die allemaal iets met het getal dertig te maken hebben. Daar hebben we onze lezers voor nodig. We zijn bijvoorbeeld op... ‘Als je goed ontbijt, kan je goed poepen’
Gezonde start van de dag op De Bussel
BLOKKER - De dag begon voor de leerlingen van openbare basisschool De Bussel in Blokker woensdag 7 november anders dan anders. De kinderen mochten namelijk eerst gezellig aanschuiven aan de ontbijttafel in de klas. Groep 5/6 van juf Marije van der Fluit had er duidelijk zin in. Elke dag genieten...
Bijeenkomst 'Ouders van een overleden kind' HOORN - Bij Inloophuis Pisa aan de Draafsingel 59 in Hoorn vindt dinsdag 20 november van 19.30 tot 21.30 uur een bijeenkomst plaats voor ouders van een overleden kind. Zij kunnen gedachten, gevoelens en ervaringen met elkaar uitwisselen. Onderwerpen die aan bod kunnen komen: de ervaringen met de behandelingen in... Toneelspelers gezocht voor blijspel HOORN - Graag eens in de huid van een ander kruipen? Theatergroep 'Veel Theater' zoekt acteurs voor een blijspel die in het eerste weekend van november 2019 in Schouwburg Het Park op de planken wordt gezet. Ervaring is fijn, maar niet per se noodzakelijk. Inzet, enthousiasme, samenwerken, positiviteit en passie... Thuisrestaurants bij gastvrije Hoornaren HOORN - Na het succes van vorig jaar organiseren Herberg Hoorn en Voor een Mooie Stad dit jaar weer 'Glouwe Bai de Buren'. Van 18 tot en met 31 december serveren gastvrije inwoners een maaltijd in hun huiskamer voor stadsgenoten die houden van gezelligheid. Vorig jaar deden meer dan 25... Sint en pieten zetten voet aan wal in Hoorn HOORN - Op uitnodiging van ondernemend Hoorn, de gemeente Hoorn en Kinderopvang Berend Botje meert de stoomboot van Sint Nicolaas zaterdag 17 november af in de haven van Hoorn. Vergezeld van tientallen pieten, de hoofdpiet, de schimmel en natuurlijk beladen met duizenden pakjes en pepernoten wordt de goedheilig man welkom... Dier van de Week HOORN - Ayla is een gesteriliseerde teef van vijf jaar oud. Ze is naar het asiel gebracht omdat ze niet goed overweg kon met het kleine hondje in huis. Ayla is wat terughoudend naar vreemden, maar voor haar eigen mensen is ze heel aanhankelijk. Ze kan niet loslopen bij het... D’r op uit MuziekHoorn- 2 t/m 4 nov - Kamermuziekfestival op diverse locaties in de binnenstad. Meer informatie en het volledige programma zijn te vinden op www.kamermuziekfestivalhoorn.nl.Zwaag- Zon 4 nov - Optreden van de band The Mordants in café de Witte Valk, Dorpsstraat 175. Aanvang 15.00 uur, vrij entree. Ook een optreden van... Uniek evenement op nieuwe N307
Marktkramen, foodtrucks, sport- en kinderactiviteiten
REGIO - Pak de eenmalige kans om zaterdag 10 november tijdens een gezellige dag een kijkje te nemen op de nieuwe N307 tussen bedrijventerrein WFO in Zwaagdijk en de Voetakkers in Lutjebroek. Struin over de nieuwe provinciale weg langs veel leuke marktkramen, smul bij één van de foodtrucks, doe mee...
Kort nieuws EHBO aan kinderenENKHUIZEN - Het Rode Kruis, afdeling West-Friesland, biedt zaterdag 10 en 17 november van 9.00 tot 13.00 uur de cursus 'EHBO aan baby’s en kinderen'. Tijdens de acht uur durende cursus worden alle EHBO-vaardigheden geoefend die nodig zijn om een kind in veiligheid te brengen. De cursus wordt...