Rodi

Kort nieuws

Muziek en Baby

HOORN - (Groot)ouders en hun kindjes tussen de zes maanden en één jaar zijn vrijdag 29 juni om 11.00 uur van harte welkom in de bibliotheek Kersenboogerd om samen te zingen. Onder begeleiding van Ellen de Jong van Muziekschool Boedijn belooft het een unieke ervaring te worden. Deze workshop wordt gegeven in het kader van het programma Boekstart. Samen zingen stimuleert net als samen (voor)lezen de taalontwikkeling van baby's. BoekStart is een leesprogramma dat speciaal is ontwikkeld voor baby’s. Onderzoek bevestigt dat kinderen die als baby zijn voorgelezen het beter doen op school. Reserveer de laatste kaarten voor Muziek en Baby via www.bibliotheekhoorn.nl.

Jubileumconcert

MEDEMBLIK - Koor Unicaal werd vijftig jaar geleden opgericht. Het jubileumconcert wordt zondag 24 juni om 14.30 uur gehouden in het St. Pieter, Ridderstraat in Medemblik, met als thema Zonnewende. Dit was van oorsprong een Germaans offerfeest dat plaatsvond bij volle maan in de winter en in de zomer. De Zonnewende luidt het begin in van de zomer, de de langste dag wordt dan gevierd. Het publiek kan genieten van frisse, zonnige en zomerse muziek. Kaarten à 5 euro zijn verkrijgbaar bij het St. Pieter of aan de kassa.
Autisme
HOORN - Meer weten over autisme, behandelmogelijkheden en tips? Kom dan naar de bijeenkomst op donderdag 28 juni vanaf 19.00 uur in GGZ Hoorn aan de Maelsonstraat 2. De laatste jaren is er steeds meer bekend geworden over autisme bij volwassenen. Soms is bij mensen het autisme lang onopgemerkt gebleven. Autisme wordt in deze gevallen vaak pas opgemerkt op het moment dat er grote veranderingen spelen of wanneer gekeken wordt naar achterliggende factoren van terugkerende problemen: waarom loopt het in het leven telkens anders dan bij andere mensen? Tijdens de bijeenkomst krijgen de aanwezigen van Debbie Rens informatie over verschillende vormen van autisme, behandel- en begeleidingsmogelijkheden en adviezen voor mensen in de omgeving. Debbie is SPV (Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige) en heeft ruime ervaring in het werken met mensen met autisme. Daarnaast vertelt een ervaringsdeskundige uit eigen ervaring wat hem of haar geholpen heeft. Er is ruim gelegenheid voor het stellen van vragen. Aanmelden is gewenst: 088-6565010.
Simokos Outdoor

GROOTEBROEK - Volleybalvereniging Simokos presenteert zondag 8 juli het jaarlijkse Outdoortoernooi aan de Raadhuislaan in Grootebroek. Aan dit gezelligheidstoernooi kunnen teams in allerlei samenstellingen meedoen. Het thema is 'Let's go Orange'. Er wordt gespeeld tussen 12.00 en 16.00 uur. Teams kunnen zich inschrijven voor de volgende categorieën: 6x6 recreanten; 4x4 gevorderden 1e en 2e klasse; 2x2 jeugdteams. Inschrijven kan tot 30 juni via de website: www.simokos.nl.
Koor Unciaal

MEDEMBLIK - Het is al weer vijftig jaar geleden dat Koor Unciaal werd opgericht. Wat begonnen is met een viering in het verenigingsgebouw St. Pieter, is nu uitgegroeid tot een koor dat bijna elke maand een viering verzorgt in de St. Martinuskerk in Medemblik. Ook worden uitstapjes gemaakt naar andere parochies of gemeentes (katholiek of protestants). Voor het vijftigjarig jubileum geeft het koor zondag 24 juni in het verenigingsgebouw St. Pieter een concert met als thema 'Zonnewende', een van oorsprong Germaans offerfeest dat plaatsvond bij volle maan. De Zonnewende luidt het begin in van de zomer. Het concert staat daarom in het teken van frisse, zonnige en zomerse muziek. Aanvang 14.30 uur. Kaarten kosten vijf euro en zijn verkrijgbaar bij het St. Pieter (Ridderstraat 9 in Medemblik) of aan de kassa.
Keezmiddag

BOVENKARSPEL - Hans Veerman verzorgt elke maand een keezmiddag in 't Stadsplein aan de Hoofdstraat 17 in Bovenkarspel. De eerstvolgende keer is zondag 24 juni. De middag begint om 13.30 uur. Kom gezellig met familie of vrienden een spelletje doen! Er zijn prijzen te winnen. Meer informatie en aanmelden: www.tstadsplein.nl.
Kinderclub

HOORN - Kinderclub Voltreffer van Het Lichtbaken houdt zaterdag 30 juni de afsluiting van het kinderclubseizoen. Er worden spelletjes gedaan en om 12.00 uur eten de kinderen samen patat. Verder kunnen de kinderen luisteren naar een bijbelverhaal en wordt er samen gezongen. Alle kinderen tussen de vier en twaalf jaar zijn om 10.30 uur van harte welkom bij Het Lichtbaken, Maelsonstraat 6 in Hoorn. De toegang is gratis. Neem gerust een vriendje of vriendinnetje mee! De kinderclub start zaterdag 1 september weer. Daarna is er elke tweede en vierde zaterdag van de maand een bijeenkomst. Vragen? Stuur een mailtje naar kinderclubvoltreffer@gmail.com.
Girls Only

ZWAAG - Een nieuw zangproject gaat binnenkort van start in Zwaag: een popzangkwartet voor vrouwen: Girls Only!. Er zijn acht repetities op dinsdagavond (19.15 tot 21.15 uur) en uiteraard een optreden. De eerste repetitie is 4 september, de laatste is 18 december. De audities vinden dinsdagavond 3 juli plaats. Aanmelden of meer informatie: mariekeduinmusic@gmail.com of kijk op www.mariekeduin.nl.
Zwemvierdaagse

HEM - Zwembad Het Hemmerven aan de Hertog Willemweg 68 in Hem houdt van maandag 2 tot en met vrijdag 6 juli de zwemvierdaagse. Belangstellenden kunnen deze week vier dagen banen zwemmen tussen 11.30 en 20.00 uur. Vrijdag wordt de week afgesloten met een barbecue om 17.30 uur. Om 19.00 uur start een aantal rondjes kienen. Kaarten voor deze zwemvierdaagse kosten zes euro. Deelnemers tot en met tien jaar zwemmen per dag tien banen en iedereen vanaf elf jaar zwemt twintig banen. De hele week zijn er activiteiten, zoals broodbakken, centen duiken, spelletjesmiddag op woensdag, pannenkoeken en poffertjes eten. Meer informatie staat op www.hemmerven.nl.
Zwanger, gezond en fit

MEDEMBLIK - GGD Hollands Noorden start maandag 25 juni een cursus 'Zwanger, gezond en fit!' in Medemblik. Bij deze cursus ligt de nadruk op actief bewegen, houding en conditie. Vanaf ongeveer 25 weken zwangerschap kan gestart worden met de cursus. De cursus bestaat uit zeven bijeenkomsten die in de avonduren plaatsvinden. Bij één van de lessen is ook de partner welkom. Tijd: van 19.30 tot 20.45 uur. Locatie: CJG St. Maartenshof, St. Maartenshof 36f in Medemblik. Aanmelden en meer informatie: www.ggdhollandsnoorden.nl/cursussen . E-mail: cursusbureau@ggdhn.nl. Telefoon: 088-0100557.
Concert Martinuskerk
SCHELLINKHOUT - De Russische pianiste Julia Achkinazy geeft zondag 24 juni een recital in de Martinuskerk aan de Dorpsweg 116 in Schellinkhout. Zij speelt werken van Schumann, Liszt, Ravel, Skriabin en Rachmaninoff. Het concert begint om 15.00 uur. Reserveren: 0229-503145 of 501726.
Recreatieve triatlon

HOORN - Senioren kunnen vrijdag 29 juni meedoen aan een recreatieve triatlon. Deze bestaat uit drie onderdelen: vijfhonderd meter zwemmen, twintig kilometer fietsen en vijf kilometer wandelen. De triatlon is geen wedstrijd, er wordt geen tijd opgenomen. Ook senioren met een minder goede conditie kunnen meedoen. De triatlon wordt georganiseerd door een samenwerkingsverband van zwembad De Waterhoorn en de Stichting Sportwandelschool Hoorn. Om 11.00 uur start het eerste onderdeel: zwemmen. De deelnemers zwemmen op eigen tempo twintig banen. Hier krijgen zij dertig minuten de tijd voor. Het tweede onderdeel (fietsen) start om 12.15 uur bij voetbalvereniging Always Forward in Hoorn. Er is een route uitgezet van twintig kilometer door West-Friesland. De deelnemers fietsen op een eigen fiets, dit mag ook een elektrische fiets zijn. Het derde en laatste onderdeel is wandelen. Onder begeleiding van de Sportwandelschool Hoorn West-Friesland wandelen de deelnemers een route van vijf kilometer. De deelnemers kunnen ook kiezen voor nordic walking. Start en finish bij Always Forward. Tussen elk onderdeel is er een korte pauze in de kantine van de voetbalvereniging. Na het zwemmen is er gelegenheid om de meegebrachte lunch op te eten. Na het fietsen staat voor iedereen koffie en thee klaar. Aanmelden kan bij Team Sport via 0229-252200 of teamsport@hoorn.nl. Aanmelden kan tot en met donderdag 28 juni 12.00 uur. Deelname kost vijf euro per deelnemer. Dit is inclusief entree voor het zwembad, koffie of thee en een deelnemerscertificaat. Deelnemers kunnen zich 29 juni vanaf 10.30 uur melden in het restaurant van De Waterhoorn.
Tramharmonie

MEDEMBLIK - De Amsterdamse Tramharmonie geeft donderdag 5 juli een concert in de Bonifaciuskerk aan het Kerkplein in Medemblik. Het vijftigkoppige orkest laat deze avond horen hoe gevarieerd het blaasmuziekrepertoire kan zijn. Aanvang 20.30 uur. De toegang is gratis.
Swaegh Open

ZWAAG - De 38e editie van het tennistoernooi Swaegh Open gaat zaterdag 14 juli van start bij tv Swaegh aan de Dorpsstraat 225 in Zwaag. Er worden ruim tweehonderd wedstrijden gespeeld. Zaterdag 21 juli is de traditionele feestavond en zondag 22 juli staan de finales gepland. Rond 18.00 uur wordt het toernooi afgesloten met een act en aansluitend de prijsuitreiking. Ook gaat de barbecue dan aan. Inschrijven kan tot en met 5 juli via www.toernooi.nl. Meer informatie over tv Swaegh: www.tvswaegh.nl.
Musical Summer School

ENKHUIZEN - Kinderen tussen de zes en vijftien jaar kunnen deze zomervakantie hun creatieve en theatrale hart ophalen met zingen, toneelspelen en dansen. Ook deze zomer wordt weer een vierdaagse musical-bootcamp georganiseerd. In deze vierde editie van de Musical Summer School gaan de kinderen onder leiding van de ervaren musical- en dansdocent Menno Leemhuis aan de slag met een zelfgeschreven script waarin de ultieme strijd tussen het goede en het slechte de hoofdrol speelt. Musical Summer School is een initiatief van Theater Academie Enkhuizen. Toneel- of danservaring is niet vereist. De kinderen krijgen vier dagen lang les in zang, toneel en dans maar ook in stage-fighting en decorbouw. Aan het einde van de week worden de aangeleerde kunsten opgevoerd voor de ouders in de Drommedaris in Enkhuizen. De Summer School is dit jaar in de eerste, tweede en laatste week van de zomervakantie (week 30, 31 en 35). Aanmelden of meer informatie: info@theateracademieEnkhuizen.nl.
Wandelvrijwilligers

HOORN - Gezond Natuur Wandelen slaat aan. Het concept is eenvoudig: elke week een uur samen wandelen door mooie gebieden. Ook in Hoorn wordt nu wekelijks gewandeld vanuit MAK Blokweer. Gezond Natuur Wandelen is enkele jaren geleden in Noord-Holland ontstaan en er lopen nu duizenden mensen mee in vier provincies. Vanwege het succes zijn er nieuwe vrijwilligers nodig. Ook het enthousiasme voor de natuur of het wandelen overbrengen op anderen en een keer per week (of per maand) een wandelgroep begeleiden? Geef dan op! Per wandeling zijn er twee begeleiders. Nieuwe vrijwilligers krijgen een gratis dagcursus van de wandelbond (KWBN) en een EHBO-cursus aangeboden. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Johan Stuart, j.stuart@landschapnoordholland.nl of 088-0064476. Meer informatie: www.gezondnatuurwandelen.nl.
Gratis yogales

HOORN - Yoga Club Hoorn biedt vanaf vrijdag 22 september eens per twee weken een gratis yogales aan, speciaal voor mensen die krap bij kas zitten. De les is op donatiebasis, de deelnemers mogen geven wat ze willen. De donatie gaat naar het Leger des Heils. De les is van 12.00 tot 13.00 uur. Aanmelden kan op www.yogaclubhoorn.nl.
Vrijwilligersprijs

HOORN - Vrijwilligerspunt houdt vrijdag 7 december, de Nationale Vrijwilligersdag, de feestelijke uitreiking van de Hoornse Vrijwilligersprijs 2018 in SG Newton in Hoorn. Er worden prijzen uitgereikt aan de juniorvrijwilliger, vrijwilliger en vrijwilligersorganisatie van het jaar 2018. Het belooft een sprankelende avond te worden ter ere van alle Hoornse vrijwilligers en organisaties. Kandidaten voor de prijs kunnen worden aangemeld door organisaties, verenigingen en particulieren via de website www.hoornsevrijwilligersprijs.nl. Aanmelden kan tot 5 oktober.

Artikel geplaatst op vrijdag 22 juni 2018 - 06:00


Hoorn
Mannenkoorconcert in Het Octaaf HOORN - Het mannenkoor Westerlauwers uit Friesland zingt zaterdag 20 oktober om 19.30 uur n Het Octaaf aan de J.D. Pollstraat 1in Hoorn. Er is ook samenzang en er zijn instrumentale intermezzo's. Het koor staat onder leiding van dirigent Jan Hibma. Jan Kroeske begeleidt het koor op orgel, Sebastiaan Schippers... Komische musical met diepere laag
Westend brengt 'Wat zien ik?!' op de planken
HOORN - Na producties als 'Zorro' en 'Oliver' brengt musicalvereniging Westend uit Hoorn nu een musical van Nederlandse bodem naar Schouwburg Het Park: 'Wat Zien Ik?!'. De musical vol Amsterdamse humor én schrijnende plotwendingen wordt begeleid door een live orkest. De oer-Hollandse comedy 'Wat Zien ik?!' speelt zich af op...
Twintig jaar bijbelse tuin HOORN - De Doopsgezinde-Remonstrantse Gemeente Hoorn viert zondag 30 september dat de bijbelse tuin achter het Foreestenhuis aan het Grote Oost 43 in Hoorn twintig jaar bestaat. Dat gebeurt met een feestelijke bijeenkomst in het Foreestenhuis, waaraan Erik Post (verteltheater), Jan Maarten Koeman (musicus) en verschillende leden van de tuinploeg... Kort nieuws Sociaal eetcaféOPPERDOES - Het sociaal eetcafé is dinsdag 25 september weer open. Senioren, chronisch zieken, mantelzorgers en alleenstaanden zijn vanaf 17.00 uur welkom bij Jos Klaver in Torenschouw, Torenstraat 17 in Opperdoes. Op het menu staat Ierse runderstoofpot met groente en aardappelkroketjes en een heerlijke Brusselse wafel met warme kersen... Kansen pakken op weg naar nieuwe (loop)baan HOORN - Schouwburg Het Park in Hoorn staat maandag 8 oktober in het teken van kansen pakken op weg naar een nieuwe (loop)baan. In de ochtend kunnen West-Friese vrouwen inspiratie opdoen, workshops volgen en potentiële werkgevers ontmoeten bij Kracht on Tour. In de middag kunnen alle cliënten van WerkSaam Westfriesland... Hoorn beweegt HOORN - Bij het sportcomplex aan de Holenweg in Hoorn vindt zondag 23 september het Hoorn Beweegt Festival plaats. Iedereen is tussen 11.00 en 15.00 uur welkom om kennis te maken met het sport- en beweegaanbod van Hoorn: van balsporten en zwemmen tot vechtsporten en schaatsen. Kinderen kunnen zich uitleven... Vrijwilligerstekort? Gebruik maatschappelijke stagiaires REGIO - Veel verenigingen en stichtingen kampen tegenwoordig met een tekort aan vrijwilligers. Of het nou gaat om het draaien van bardiensten, trainen van de jeugd, verkopen van kaartjes bij de speeltuin, of helpen in de activiteitenbegeleiding bij ouderen; het zijn allemaal functies waar momenteel vrijwilligers voor gezocht worden. Nu... Dorcas Winkel Hoorn breidt uit HOORN - Dorcas Winkel Hoorn biedt een zeer divers aanbod; van kleding tot speelgoed, van boeken tot knutselspullen en natuurlijk veel huishoudelijke artikelen en woonaccessoires. Veel mensen weten inmiddels de weg te vinden en komen regelmatig in de winkel. Begin 2019 wordt de winkel flink uitgebreid zodat er meer ruimte... Dier van de Week HOORN - Jax is een mooie, gecastreerde kater van twee jaar oud. Hij is naar het asiel gebracht omdat er een baby op komt was en Jax regelmatig een tik of een hap geeft tijdens het aaien. Jax is een echte vrijbuiter die graag buiten speelt en lekker zijn eigen... D’r op uit MuziekEnkhuizen- Vrij 21 sept - Optreden van de band Six Ways op het podium van de Drommedaris, Paktuinen 1. Aanvang 21.00 uur, vrij entree. Meer info: www.drom.nl of 0228-312076.Andijk- Zat 22 sept - Optreden van de tienkoppige soulband Soulsville bij Club Jazz & Pop in Cultura aan de Kleingouw 112-113.... 'Een mooie, maar ook emotionele laatste loop'
Tiende en laatste editie Nadine OK Run wordt grote happening
SCHARWOUDE - Wie altijd al een keer mee wil doen aan de Nadine OK Run óf wie graag nóg een keer meedoet, moet deze kans pakken: zondag 14 oktober vindt namelijk de tiende én allerlaatste editie van de Nadine OK Run in Scharwoude plaats. En dat heeft volgens organisator Jacques...
Kort nieuws Online zelfhulpREGIO - In samenwerking met een aantal gemeenten in de regio biedt GGZ Noord-Holland-Noord gratis online zelfhulpmodules voor mensen met milde psychische problemen. De modules bieden inzicht en tips bij veelvoorkomende klachten als piekeren, (werk)stress, somberheid en slecht slapen. De zelfhulpmodules zijn te vinden via de website van GGZ... Personenrijtuig 86 van Staatsmijn Emma keert terug op de rails HOORN - Rijtuig SME 86 heeft deze week met succes zijn afleveringsproefrit gemaakt bij de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik. Een 2,5 jaar durende en duizenden uren kostende restauratie door een team van conservatoren, vrijwillige vakmensen en stagiaires is hiermee voltoord. De restauratie is mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van het VSB Cultuurfonds, het... Expositie Randi Vettewinkel in Galerie Westfriesgasthuis HOORN - Randi Vettewinkel exposeert tot zaterdag 4 januari 2019 in de galerie van het Westfriesgasthuis (afdeling E, eerste verdieping) in Hoorn. Haar schilderijen vormen een soort dagboek, een fictieve briefwisseling. De omgeving die ze daarvoor kiest - stations, publieke gebouwen, landschappen of andere inspiratiebronnen - reflecteren haar eigen ervaringen.... Cursus 'Omgaan met mensen met een depressie' HOORN - Een echte depressie is geen sombere bui die na een paar dagen vanzelf verdwijnt. Heeft iemand in de familie of directe omgeving een depressie? Het eigen leven kan daardoor flink beïnvloed worden. Wie dicht bij deze persoon leeft, kan zelf ook het gevoel krijgen in een sociaal isolement... Slotconcert Abendmusiken met stadsorganist Mark Heerink HOORN - In de Koepelkerk aan het Grote Noord in Hoorn vindt zaterdag 22 september om 17.00 uur het slotconcert van het seizoen 2018 plaats in de serie 'Abendmusiken'. Deze keer geen cantate van Bach, maar een van zijn zogenoemde 'Lutherse Missen', de Missa in g-klein, BWV 235, uitgevoerd door... Rommelmarkt HOORN - Camping 't Venhof, De Hulk 6a in Hoorn, houdt zondag 16 september van 11.00 tot 15.00 uur een rommelmarkt. Wie ook iets wil verkopen, kan met een eigen kleed of kraampje komen. De kosten zijn vijf euro per plaats. Inbreng vanaf 10.30 uur. Aanmelden kan via 0229-551371 of... Dijk- en Duinenroute BLOKKER - De Westfriese Toerclub verzorgt zondag 23 september twee fietstoertochten onder de noemer 'Dijk- en Duinenroute'. Deelnemers kunnen kiezen uit een route van zeventig of van honderd kilometer. Het zijn vrije toertochten en deelnemers bepalen hun eigen tempo. Starten kan tussen 9.00 en 9.30 uur bij Handbal Vereniging Blokker,... De Volgspot goes country HOORN - De Volgspot, hét evenement voor hobbyzangers in Hoorn en omstreken, maakt zondag 23 september een flitsende start van het seizoen. Twaalf deelnemers staan die middag vanaf 16.00 uur op het podium van café JP Coen aan de Veemarkt in Hoorn om een onvervalste countrysong nummer te vertolken met... Kinderen op vakantie dankzij Humanitas West-Friesland REGIO - Een week lang op vakantie. Veel kinderen in West-Friesland kunnen dit steeds nog niet zeggen. Soms zit het er gewoon niet in. Misschien is de gezondheid een spelbreker, is het geld er niet voor of verkeert het kind in een sociaal isolement. Humanitas West-Friesland heeft drie kinderen uit...