Rodi

Kort nieuws

Muziek en Baby

HOORN - (Groot)ouders en hun kindjes tussen de zes maanden en één jaar zijn vrijdag 29 juni om 11.00 uur van harte welkom in de bibliotheek Kersenboogerd om samen te zingen. Onder begeleiding van Ellen de Jong van Muziekschool Boedijn belooft het een unieke ervaring te worden. Deze workshop wordt gegeven in het kader van het programma Boekstart. Samen zingen stimuleert net als samen (voor)lezen de taalontwikkeling van baby's. BoekStart is een leesprogramma dat speciaal is ontwikkeld voor baby’s. Onderzoek bevestigt dat kinderen die als baby zijn voorgelezen het beter doen op school. Reserveer de laatste kaarten voor Muziek en Baby via www.bibliotheekhoorn.nl.

Jubileumconcert

MEDEMBLIK - Koor Unicaal werd vijftig jaar geleden opgericht. Het jubileumconcert wordt zondag 24 juni om 14.30 uur gehouden in het St. Pieter, Ridderstraat in Medemblik, met als thema Zonnewende. Dit was van oorsprong een Germaans offerfeest dat plaatsvond bij volle maan in de winter en in de zomer. De Zonnewende luidt het begin in van de zomer, de de langste dag wordt dan gevierd. Het publiek kan genieten van frisse, zonnige en zomerse muziek. Kaarten à 5 euro zijn verkrijgbaar bij het St. Pieter of aan de kassa.
Autisme
HOORN - Meer weten over autisme, behandelmogelijkheden en tips? Kom dan naar de bijeenkomst op donderdag 28 juni vanaf 19.00 uur in GGZ Hoorn aan de Maelsonstraat 2. De laatste jaren is er steeds meer bekend geworden over autisme bij volwassenen. Soms is bij mensen het autisme lang onopgemerkt gebleven. Autisme wordt in deze gevallen vaak pas opgemerkt op het moment dat er grote veranderingen spelen of wanneer gekeken wordt naar achterliggende factoren van terugkerende problemen: waarom loopt het in het leven telkens anders dan bij andere mensen? Tijdens de bijeenkomst krijgen de aanwezigen van Debbie Rens informatie over verschillende vormen van autisme, behandel- en begeleidingsmogelijkheden en adviezen voor mensen in de omgeving. Debbie is SPV (Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige) en heeft ruime ervaring in het werken met mensen met autisme. Daarnaast vertelt een ervaringsdeskundige uit eigen ervaring wat hem of haar geholpen heeft. Er is ruim gelegenheid voor het stellen van vragen. Aanmelden is gewenst: 088-6565010.
Simokos Outdoor

GROOTEBROEK - Volleybalvereniging Simokos presenteert zondag 8 juli het jaarlijkse Outdoortoernooi aan de Raadhuislaan in Grootebroek. Aan dit gezelligheidstoernooi kunnen teams in allerlei samenstellingen meedoen. Het thema is 'Let's go Orange'. Er wordt gespeeld tussen 12.00 en 16.00 uur. Teams kunnen zich inschrijven voor de volgende categorieën: 6x6 recreanten; 4x4 gevorderden 1e en 2e klasse; 2x2 jeugdteams. Inschrijven kan tot 30 juni via de website: www.simokos.nl.
Koor Unciaal

MEDEMBLIK - Het is al weer vijftig jaar geleden dat Koor Unciaal werd opgericht. Wat begonnen is met een viering in het verenigingsgebouw St. Pieter, is nu uitgegroeid tot een koor dat bijna elke maand een viering verzorgt in de St. Martinuskerk in Medemblik. Ook worden uitstapjes gemaakt naar andere parochies of gemeentes (katholiek of protestants). Voor het vijftigjarig jubileum geeft het koor zondag 24 juni in het verenigingsgebouw St. Pieter een concert met als thema 'Zonnewende', een van oorsprong Germaans offerfeest dat plaatsvond bij volle maan. De Zonnewende luidt het begin in van de zomer. Het concert staat daarom in het teken van frisse, zonnige en zomerse muziek. Aanvang 14.30 uur. Kaarten kosten vijf euro en zijn verkrijgbaar bij het St. Pieter (Ridderstraat 9 in Medemblik) of aan de kassa.
Keezmiddag

BOVENKARSPEL - Hans Veerman verzorgt elke maand een keezmiddag in 't Stadsplein aan de Hoofdstraat 17 in Bovenkarspel. De eerstvolgende keer is zondag 24 juni. De middag begint om 13.30 uur. Kom gezellig met familie of vrienden een spelletje doen! Er zijn prijzen te winnen. Meer informatie en aanmelden: www.tstadsplein.nl.
Kinderclub

HOORN - Kinderclub Voltreffer van Het Lichtbaken houdt zaterdag 30 juni de afsluiting van het kinderclubseizoen. Er worden spelletjes gedaan en om 12.00 uur eten de kinderen samen patat. Verder kunnen de kinderen luisteren naar een bijbelverhaal en wordt er samen gezongen. Alle kinderen tussen de vier en twaalf jaar zijn om 10.30 uur van harte welkom bij Het Lichtbaken, Maelsonstraat 6 in Hoorn. De toegang is gratis. Neem gerust een vriendje of vriendinnetje mee! De kinderclub start zaterdag 1 september weer. Daarna is er elke tweede en vierde zaterdag van de maand een bijeenkomst. Vragen? Stuur een mailtje naar kinderclubvoltreffer@gmail.com.
Girls Only

ZWAAG - Een nieuw zangproject gaat binnenkort van start in Zwaag: een popzangkwartet voor vrouwen: Girls Only!. Er zijn acht repetities op dinsdagavond (19.15 tot 21.15 uur) en uiteraard een optreden. De eerste repetitie is 4 september, de laatste is 18 december. De audities vinden dinsdagavond 3 juli plaats. Aanmelden of meer informatie: mariekeduinmusic@gmail.com of kijk op www.mariekeduin.nl.
Zwemvierdaagse

HEM - Zwembad Het Hemmerven aan de Hertog Willemweg 68 in Hem houdt van maandag 2 tot en met vrijdag 6 juli de zwemvierdaagse. Belangstellenden kunnen deze week vier dagen banen zwemmen tussen 11.30 en 20.00 uur. Vrijdag wordt de week afgesloten met een barbecue om 17.30 uur. Om 19.00 uur start een aantal rondjes kienen. Kaarten voor deze zwemvierdaagse kosten zes euro. Deelnemers tot en met tien jaar zwemmen per dag tien banen en iedereen vanaf elf jaar zwemt twintig banen. De hele week zijn er activiteiten, zoals broodbakken, centen duiken, spelletjesmiddag op woensdag, pannenkoeken en poffertjes eten. Meer informatie staat op www.hemmerven.nl.
Zwanger, gezond en fit

MEDEMBLIK - GGD Hollands Noorden start maandag 25 juni een cursus 'Zwanger, gezond en fit!' in Medemblik. Bij deze cursus ligt de nadruk op actief bewegen, houding en conditie. Vanaf ongeveer 25 weken zwangerschap kan gestart worden met de cursus. De cursus bestaat uit zeven bijeenkomsten die in de avonduren plaatsvinden. Bij één van de lessen is ook de partner welkom. Tijd: van 19.30 tot 20.45 uur. Locatie: CJG St. Maartenshof, St. Maartenshof 36f in Medemblik. Aanmelden en meer informatie: www.ggdhollandsnoorden.nl/cursussen . E-mail: cursusbureau@ggdhn.nl. Telefoon: 088-0100557.
Concert Martinuskerk
SCHELLINKHOUT - De Russische pianiste Julia Achkinazy geeft zondag 24 juni een recital in de Martinuskerk aan de Dorpsweg 116 in Schellinkhout. Zij speelt werken van Schumann, Liszt, Ravel, Skriabin en Rachmaninoff. Het concert begint om 15.00 uur. Reserveren: 0229-503145 of 501726.
Recreatieve triatlon

HOORN - Senioren kunnen vrijdag 29 juni meedoen aan een recreatieve triatlon. Deze bestaat uit drie onderdelen: vijfhonderd meter zwemmen, twintig kilometer fietsen en vijf kilometer wandelen. De triatlon is geen wedstrijd, er wordt geen tijd opgenomen. Ook senioren met een minder goede conditie kunnen meedoen. De triatlon wordt georganiseerd door een samenwerkingsverband van zwembad De Waterhoorn en de Stichting Sportwandelschool Hoorn. Om 11.00 uur start het eerste onderdeel: zwemmen. De deelnemers zwemmen op eigen tempo twintig banen. Hier krijgen zij dertig minuten de tijd voor. Het tweede onderdeel (fietsen) start om 12.15 uur bij voetbalvereniging Always Forward in Hoorn. Er is een route uitgezet van twintig kilometer door West-Friesland. De deelnemers fietsen op een eigen fiets, dit mag ook een elektrische fiets zijn. Het derde en laatste onderdeel is wandelen. Onder begeleiding van de Sportwandelschool Hoorn West-Friesland wandelen de deelnemers een route van vijf kilometer. De deelnemers kunnen ook kiezen voor nordic walking. Start en finish bij Always Forward. Tussen elk onderdeel is er een korte pauze in de kantine van de voetbalvereniging. Na het zwemmen is er gelegenheid om de meegebrachte lunch op te eten. Na het fietsen staat voor iedereen koffie en thee klaar. Aanmelden kan bij Team Sport via 0229-252200 of teamsport@hoorn.nl. Aanmelden kan tot en met donderdag 28 juni 12.00 uur. Deelname kost vijf euro per deelnemer. Dit is inclusief entree voor het zwembad, koffie of thee en een deelnemerscertificaat. Deelnemers kunnen zich 29 juni vanaf 10.30 uur melden in het restaurant van De Waterhoorn.
Tramharmonie

MEDEMBLIK - De Amsterdamse Tramharmonie geeft donderdag 5 juli een concert in de Bonifaciuskerk aan het Kerkplein in Medemblik. Het vijftigkoppige orkest laat deze avond horen hoe gevarieerd het blaasmuziekrepertoire kan zijn. Aanvang 20.30 uur. De toegang is gratis.
Swaegh Open

ZWAAG - De 38e editie van het tennistoernooi Swaegh Open gaat zaterdag 14 juli van start bij tv Swaegh aan de Dorpsstraat 225 in Zwaag. Er worden ruim tweehonderd wedstrijden gespeeld. Zaterdag 21 juli is de traditionele feestavond en zondag 22 juli staan de finales gepland. Rond 18.00 uur wordt het toernooi afgesloten met een act en aansluitend de prijsuitreiking. Ook gaat de barbecue dan aan. Inschrijven kan tot en met 5 juli via www.toernooi.nl. Meer informatie over tv Swaegh: www.tvswaegh.nl.
Musical Summer School

ENKHUIZEN - Kinderen tussen de zes en vijftien jaar kunnen deze zomervakantie hun creatieve en theatrale hart ophalen met zingen, toneelspelen en dansen. Ook deze zomer wordt weer een vierdaagse musical-bootcamp georganiseerd. In deze vierde editie van de Musical Summer School gaan de kinderen onder leiding van de ervaren musical- en dansdocent Menno Leemhuis aan de slag met een zelfgeschreven script waarin de ultieme strijd tussen het goede en het slechte de hoofdrol speelt. Musical Summer School is een initiatief van Theater Academie Enkhuizen. Toneel- of danservaring is niet vereist. De kinderen krijgen vier dagen lang les in zang, toneel en dans maar ook in stage-fighting en decorbouw. Aan het einde van de week worden de aangeleerde kunsten opgevoerd voor de ouders in de Drommedaris in Enkhuizen. De Summer School is dit jaar in de eerste, tweede en laatste week van de zomervakantie (week 30, 31 en 35). Aanmelden of meer informatie: info@theateracademieEnkhuizen.nl.
Wandelvrijwilligers

HOORN - Gezond Natuur Wandelen slaat aan. Het concept is eenvoudig: elke week een uur samen wandelen door mooie gebieden. Ook in Hoorn wordt nu wekelijks gewandeld vanuit MAK Blokweer. Gezond Natuur Wandelen is enkele jaren geleden in Noord-Holland ontstaan en er lopen nu duizenden mensen mee in vier provincies. Vanwege het succes zijn er nieuwe vrijwilligers nodig. Ook het enthousiasme voor de natuur of het wandelen overbrengen op anderen en een keer per week (of per maand) een wandelgroep begeleiden? Geef dan op! Per wandeling zijn er twee begeleiders. Nieuwe vrijwilligers krijgen een gratis dagcursus van de wandelbond (KWBN) en een EHBO-cursus aangeboden. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Johan Stuart, j.stuart@landschapnoordholland.nl of 088-0064476. Meer informatie: www.gezondnatuurwandelen.nl.
Gratis yogales

HOORN - Yoga Club Hoorn biedt vanaf vrijdag 22 september eens per twee weken een gratis yogales aan, speciaal voor mensen die krap bij kas zitten. De les is op donatiebasis, de deelnemers mogen geven wat ze willen. De donatie gaat naar het Leger des Heils. De les is van 12.00 tot 13.00 uur. Aanmelden kan op www.yogaclubhoorn.nl.
Vrijwilligersprijs

HOORN - Vrijwilligerspunt houdt vrijdag 7 december, de Nationale Vrijwilligersdag, de feestelijke uitreiking van de Hoornse Vrijwilligersprijs 2018 in SG Newton in Hoorn. Er worden prijzen uitgereikt aan de juniorvrijwilliger, vrijwilliger en vrijwilligersorganisatie van het jaar 2018. Het belooft een sprankelende avond te worden ter ere van alle Hoornse vrijwilligers en organisaties. Kandidaten voor de prijs kunnen worden aangemeld door organisaties, verenigingen en particulieren via de website www.hoornsevrijwilligersprijs.nl. Aanmelden kan tot 5 oktober.

Artikel geplaatst op vrijdag 22 juni 2018 - 06:00


Hoorn
Eenmaal, andermaal....
Imca Marina organiseert ludieke veiling
HEM - In verband met haar op handen zijde verhuizing naar Blaricum organiseert zangeres Imca Marina zondag 15 juli vanaf 11.00 uur een veiling in en om haar huidige woning aan de Hemmerbuurt 205 in Hem. "Het wordt een ludieke veiling waarbij Hannes Knoin en ikzelf als veilingmeester optreden", zegt...
Zomers Suyderbraeck SCHARWOUDE - Wie geïnteresseerd is in de geschiedenis, flora en fauna van de Suyderbraeck kan zondag 29 juli op pad met twee IVN-gidsen. Tijdens de rondleiding komen de kenmerken van de omgeving, het ontstaan, de huidige inrichting en diversiteit van de flora en fauna ter sprake. De Suyderbraeck wordt beheerd... Kijk- en verwondergesprekken in Westfries Museum HOORN - Deze zomer, tijdens de expositie Lage Landen, biedt het Westfries Museum zijn bezoekers de mogelijkheid om de ‘kunst van het kijken’ te verfijnen. In de weekenden vinden speciale kijk- en verwondergesprekken plaats. Deelnemers worden uitgenodigd een aantal schilderijen in de expositie Lage Landen samen te bekijken en te...

'Geen stress en een veel relaxter leven'
Sabine, José en Sem klaar voor Portugese droom

HOORN - Sabine Kolken (37), José Fernandes Crispim (55) en hun vijfjarige zoontje Sem zijn helemaal klaar voor het grote avontuur. Vrijdag 20 juli vertrekt het Hoornse gezin naar Portugal om daar een bed and breakfast op te zetten: Quinta do Rio Alva. Een bestemming voor de echte rustzoeker, vinden...
Dier van de Week HOORN - Twinkel is een klein teefje (zes kilo) van twaalf jaar oud. Ze is naar het asiel gebracht omdat haar eigenaar na de scheiding niet meer voor haar kon zorgen. Twinkel is een aanhankelijk allemansvriendje dat graag geknuffeld wordt en gezellig bij je op schoot wil zitten. Ze werd... Kort nieuws ZomeravondbadmintonHOORN - Bij de Hoornse Badminton Vereniging (HBV) is dinsdag 3 juli Zomerbadminton van start gegaan. Elke dinsdag in juli en augustus kunnen zowel leden als niet-leden badmintonnen in de hal aan de Nieuwe Steen 1 in Hoorn. Deze is vanaf 19.00 uur geopend. Voor HBV'ers is het gratis, niet-leden... Tieners maken kunstwerk voor jongerencentrum ZWAAG - Een twintigtal tieners uit de wijk Bangert en Oosterpolder in Zwaag werkte de afgelopen weken aan een kunstwerk voor in het jongerencentrum van MFA De Kreek. Het doel was om de lege muren van het jongerencentrum een gezellige uitstraling te geven. Het kunstwerk is dinsdagavond 10 juli in... Leerlingen Oscar Romero in de prijzen HOORN - Drie leerlingen van het Tabor College in Hoorn, locatie Oscar Romero, zijn in de prijzen gevallen. Jan Schagen, Mark Tool en Rob van Santen behaalden de tweede plaats van de landelijke Profielwerkstukkenwedstrijd van NISS (Stichting Ondersteuningsfonds Nationaal Instituut voor de Scheepvaart en Scheepsbouw). Maandagavond 9 juli, tijdens de... Dier van de Week HOORN - Muis is een lieve, gesteriliseerde poes van circa drie jaar oud. Het is een vriendelijke poes die graag geknuffeld wordt. Ze is in een tuin gevonden met haar pasgeboren kittens. Deze heeft ze in het asiel keurig grootgebracht en nu die eind van de week naar nieuwe adressen... Basisscholen West-Friesland gaan ook afval scheiden REGIO - Alle basisscholen in de zeven West-Friese (CAW) gemeenten kunnen voortaan plastic, blik en drinkpakken, gft en papier scheiden en op laten halen door HVC. Zo leren kinderen hoe afval scheiden werkt en wat de positieve gevolgen zijn. Ook zorgt het voor een betere afvalscheiding en recycling van grondstoffen.... Bangert Toernooi beleeft 42e editie
Van 11 tot en met 19 augustus op tenniscomplex Wings
OOSTERBLOKKER - Van zaterdag 11 tot en met zondag 19 augustus wordt op het complex van LTC Wings de 42e editie van het Bangert Toernooi gespeeld. Volgens goede traditie gaan sportiviteit en gezelligheid samen tijdens het open tennistoernooi. Het thema is Italië.De Bangert, zoals het toernooi in de wandelgangen wordt...
Kort nieuws Kammerkoret GOCKHOORN - Kammerkoret GOCK uit Denemarken is een klassiek koor met 25 leden. Het repertoire strekt zich uit van renaissance tot hedendaagse muziek. Het koor zingt hoofdzakelijk kerkelijke muziek en staat in Denemarken midden in de Lutherse traditie. Kammerkoret GOCK is van 7 tot en met 12 juli op... Topequipe Zanardi Racing Team Holland presteert sterk tijdens NK X30 OOSTERBLOKKER - Mede dankzij de korte lijnen met de fabriek van Zanardi, is het Zanardi Racing Team Holland één van de Nederlandse topteams waarvoor karters graag rijden. Daan Steenman uit Oosterblokker en Kevin Stehouwer uit Strijen bewezen afgelopen weekeinde in Venray dat zij betere rijders worden bij het team. Beiden... Tuinen struinen REGIO - De Groene Route timmert al enige jaren aan de weg met privétuinen en kwekerijen in Noord-Holland die gezamenlijk meerdere weekenden en één avond open zijn. Duurzaamheid en milieubewust werken staan bij allen hoog in het vaandel. In het weekend van zaterdag 14 en zondag 15 juli viert De... Waterleven HOORN - KNNV Hoorn/West-Friesland verzorgt zaterdag 14 juli de excursie 'Waterleven in de Mijzen'. Deelnemers woelen met schepnetten door de sloot en gaan daarna met de handen door de drab om er slakjes, larven en visjes uit te halen. De excursie, van 10.00 tot 12.0 uur, is geschikt voor jong... Simone van der Vlugt presenteert historische roman in Westfries Museum HOORN - Bestsellerauteur Simone van der Vlugt heeft haar nieuwste historische roman Het Schaduwspel vrijdag 29 juni gepresenteerd in het Westfries Museum in Hoorn. In de roman beschrijft Van der Vlugt het veelbewogen leven van regentendochter Eva Ment en haar huwelijk met gouverneur-generaal Jan Pieterszoon Coen, waaraan al na vier... Lijda and the Shakers HOORN - De Hoornse formatie Lijda and the Shakers geeft zondag 15 juli vanaf 16.00 uur een optreden in het Huis Verloren aan de Kerkstraat 10b in Hoorn. Geniet van muziek uit de jaren zestig, zeventig en tachtig; van rock en blues tot country en ballads. De toegang is gratis.... Show Band Hoorn staat niet stil met Piet Has Taptoe HOORN - De Show Band Hoorn is letterlijk en figuurlijk in beweging. Tijdens evenementen verzorgt de Show Band lopende/marcherende optredens en sinds anderhalf jaar zijn ze ook gestart met een taptoeshow. De taptoe van Show Band Hoorn heeft als thema 'Space'. Hoofdinstructeur/arrangeur Jeroen Woelders heeft van verschillende muziekstukken - die... Museum in zomervakantie met gratis bioscoopbezoek                             AdvertorialHOORN - Tijdens de zomervakantie heeft het Museum van de 20e Eeuw een wel zeer leuk aanbod: bij een bezoek aan het museum, met de succesvolle Buurman & Buurman-tentoonstelling, is een bezoek aan de buren, Cinema Oostereiland, inbegrepen. Na of tijdens het museumbezoek mag je de nieuwste bioscoopfilm van... Dier van de Week HOORN - Sunny is een lieve, gecastreerde kater van zes jaar oud. Hij is naar het asiel gebracht wegens ziekte van zijn eigenaar. Sunny is een vrolijke kat die veel aandacht vraagt, voor je voeten loopt en honderduit tegen je 'praat'. Hij ligt graag op schoot of naast je op...