Rodi

Kort nieuws

Online zelfhulp

REGIO - In samenwerking met een aantal gemeenten in de regio biedt GGZ Noord-Holland-Noord gratis online zelfhulpmodules voor mensen met milde psychische problemen. De modules bieden inzicht en tips bij veelvoorkomende klachten als piekeren, (werk)stress, somberheid en slecht slapen. De zelfhulpmodules zijn te vinden via de website van GGZ Noord-Holland-Noord: www.ggz-nhn.nl/zelfhulp . De volgende zelfhulpmodules zijn beschikbaar: 'Beter slapen', 'Betrokken omgeving', 'Blij alcoholvrij', 'Fluitend naar je werk', 'Je probleem in kaart', 'Minder piekeren', 'Mindfulness', 'Oefenen met ontspannen', 'Pak je somberheid aan' en 'Zelfbeeld'. Uit onderzoek blijkt dat internetbehandeling goed kan werken, mede omdat mensen zelf aan de slag gaan met hun problemen.
Kermis Blokker

BLOKKER - Rond café Het Gouden Hoofd aan de Westerblokker 80 is tijdens de kermis in Blokker - van 14 tot en met 18 september - van alles te beleven. Op het Beursplein staan verschillende kermisattracties, zondagmiddag kunnen kinderen zich gratis laten schminken en dinsdag is het euro-dag. Bij Het Gouden Hoofd vindt vrijdag na het traditionele bakvoetbal vanaf 00.00 uur een afterparty plaats. Zaterdag start om 20.00 uur in het café een feest met dj Wicky met als thema 'white'. Zondag vanaf 16.00 uur gaat het dak eraf tijdens het Oktoberfest in de feesttent voor Het Gouden Hoofd met medewerking van de feestband Die Schluchtenkracher. Vanaf 20.00 uur doet dj Dolphin er nog een schepje bovenop. Maandag is het Lazy Monday, lekker bijkomen van het weekend. Vanaf 16.00 uur staat Kermispoker op het programma. Dinsdagavond wordt 'De Reünie van Blokker'. Iedereen is vanaf 20.00 uur van harte welkom om als vanouds klas- en dorpsgenoten, vrienden en bekenden te zien en te spreken op deze ouderwets gezellige slotavond. Vanaf 20.00 uur is er livemuziek met de Booming Piano’s.
Dansen met Parkinson

HOORN - In wijkcentrum de Zaagtand, Sint Eloystraat 106 in Hoorn, start woensdag 5 september het nieuwe lesseizoen van 'Dansen met Parkinson'. Iedereen met Parkinson en ook partners/mantelzorgers zijn van harte welkom om gratis een les uit te proberen. In de lessen wordt gewerkt met een combinatie van bewegingen uit moderne dans, klassiek ballet, yoga en improvisatie. Het eerste deel van de les wordt zittend op een stoel uitgevoerd. Balans, houding, kracht, flexibiliteit en coördinatie zijn belangrijke aandachtspunten. De lessen zijn geschikt voor alle leeftijden en alle stadia van Parkinson. Ervaring met dans is niet nodig. Dansplezier staat voorop. De lessen zijn op woensdag van 11.15 tot 12.15 uur. Meer informatie: www.meerdandans.nl, info@meerdandans.nl of 06-48043164.
Westerhavenkoor

HOORN - Het Westerhavenkoor is op zoek naar nieuwe leden. Vooral heren zijn van harte welkom. Dit seniorenkoor repeteert elke vrijdag van 13.45 tot 15.45 uur in het verzorgingshuis Westerhaven aan het Achterom 1 in Hoorn. Dirigent is Margreet Drijver en Paul Elsinga begeleidt het koor op de piano. Het repertoire is divers: van musical tot klassiek. Interesse? Kom gerust eens luisteren of meedoen. Meer informatie: Frieda (0229-233265) of Marijo (0229-246376).
Kerk In De Stad

ENKHUIZEN - KIDS (Kerk In De Stad – werkgroep van de Raad van Kerken in Enkhuizen) heeft tijdens de Open Monumentendag - zaterdag 8 en zondag 9 september - verschillende activiteiten gepland. In het kerkgebouw de Doopsgezinde Vermaning aan Venedie 17 is een schilderijenexpositie te zien van de Enkhuizer kunstkring Paulus Potter. De kerk is zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. In de Zuiderkerk aan de Zuiderkerksteeg 1 brengt organist J. Spijker diverse Europese composities ten gehore. Via de beamer is op gezette tijden een korte presentatie te zien over Europese kloosters en hun invloed. De kerk is zaterdag geopend van 11.00 tot 17.00 uur en zondag van 12.00 tot 16.00 uur. Ook zijn er rondleidingen met uitleg van de unieke plafondschilderingen. Beide dagen is een gevarieerde kunstexpositie te zien met als thema 'Verbinding'. Vijftig jaar Raad van Kerken in Enkhuizen is de feestelijke aanleiding voor dit thema en deze expositie. Ten slotte geeft kunstenares Maja de Haan tijdens de Monumentendagen een demonstratie over glas-in-lood. De Oud-Katholieke Kerk aan de Breedstraat is alleen zaterdag 8 september van 11.00 tot 16.00 uur te bezichtigen. Om 14.30 uur start een thematische wandeling: 'Europese invloeden in de godshuizen van Enkhuizen'. Deze wandeling vindt plaats onder leiding van gidsen van de Vereniging Oud Enkhuizen. Het belooft een bijzondere route te worden met onderweg een kijkje in interessante gebouwen, zoals de voormalige synagoge aan de Zuider Havendijk. Om 16.30 uur vindt in de Oud-Katholieke Kerk een afsluitende vesper plaats.
Kantklossen
WIJDENES - De Kantklosschool ‘Ieder voor allen Wijdenes’ start binnenkort weer met het nieuwe seizoen. Woensdag 12 september is er van 10.00 tot 16.00 uur open dag. Er is een demonstratie van het kantklossen, een presentatie van werkstukken en verkoop van materialen en patronen. Ook is er gelegenheid informatie in te winnen over de diverse cursussen die de school geeft, zowel voor gevorderden als beginners. Belangstellenden kunnen zich op de open dag ook als cursist aanmelden. Iedereen is van harte welkom! Kantklosschool ‘Ieder voor allen Wijdenes’ is gevestigd aan Dorpsweg 109a in Schellinkhout. Meer informatie: www.kantklosschoolwijdenes.nl.
Fondsen werven
HOORN - Meer aandacht, geld, middelen of kennis vragen voor een goed doel, project of organisatie? Kom dan dinsdag 11 september naar de gratis training fondsenwerving bij Vrijwilligerspunt, Maelsonstraat 20 in Hoorn. In deze workshop leren de deelnemers hoe ze een goed plan kunnen opstellen en wat er allemaal bij een aanvraag komt kijken. De training is van 19.30 tot 22.00 uur. Aanmelden: 0229-216499 / info@vrijwilligerspunt.com.
Nazomerwandeling

OUDENDIJK - Eetcafé Les Deux Ponts in Oudendijk verzorgt zondag 9 september een nazomerwandeling. De gids laat de mooiste plekjes van de polders Beetskoog en Werelderfgoed Beemster zien. Vertrek is om 14.00 uur vanaf het eetcafé aan de Slimdijk 2. De wandeling is 8,4 kilometer lang. Kosten: 3,50 euro p.p. (kinderen tot twaalf jaar 1,50 euro). Meer informatie: 0229-541275 of 0229-553183.
Orgelconcert

WERVERSHOOF - Jan van der Leek speelt zondag 9 september op het orgel in de Sint Werenfriduskerk in Wervershoof. Het Van Dinter/Gradussenorgel werd in 2000 gerestaureerd en leent zich voor een breed repertoire. Op het programma staan werken van Frescobaldi, Langlais, De Grigny, Rynja, Bach, Alain en Chaminade. Het concert begint om 14.30 uur. Entree is drie euro.
Toerclub

BLOKKER - De Westfriese Toerclub verzorgt zondag 9 september de fietstocht 'Hel van de Wieringermeer'. Deelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden: zestig en negentig kilometer. Start en finish zijn bij Handbal Vereniging Blokker, Noorderdracht 42a in Blokker. Starten kan tussen 9.00 en 9.30 uur. Meer informatie: www.wftc.eu.
Ecosysteem

HOORN - Martijn Smit geeft maandag 10 september bij de KNNV afdeling Hoorn/West-Friesland een lezing met de titel 'Zonnepanelen, elektrische auto, plantaardig eten? Waarom zou je?'. Het verhaal van Martijn is gebaseerd op het verhaal van Al Gore bij wie hij in de zomer van 2017 een training volgde in Seattle. Na deze ervaring was Martijn zich meer dan ooit bewust van hoe mooi ons wereldwijde ecosysteem in elkaar steekt en hoe we dat systeem nu aan het verstoren zijn. In zijn lezing neemt Martijn de aanwezigen mee in hoe groot de noodzaak is om onze kijk en ons handelen te veranderen en hoe we de oplossingen al in handen hebben. Martijn gaat in op hoe het klimaat verandert, wat de oorzaken daarvan zijn en wat de effecten van de veranderingen zijn. De lezing vindt plaats in Wijkcentrum Kersenboogerd aan de Brederodegracht 1 in Hoorn. De zaal is om 19.45 uur open. De toegang is gratis maar een bijdrage in de kosten wordt gewaardeerd. Meer informatie: Jan-Pieter de Krijger, n.h.secretaris@hoorn.knnv.nl.
Longpunt
HOORN - In het personeelsrestaurant van het Westfriesgasthuis aan de Maelsonstraat in Hoorn vindt maandag 10 september van 19.00 tot 20.30 uur het Longpunt plaats. Voor één keer wordt dit in de avond gehouden. Het Longpunt is de ontmoetingsplek die vrijwilligers van het Longfonds organiseren voor longpatiënten, hun omgeving en zorgverleners. Het onderwerp deze avond is 'Zelfmanagement, wat kan ik er mee? Hoe kan ik een beetje meer grip krijgen op de gevolgen van mijn longziekte?' Spreker is dr. Saskia Weldam, onderzoeker divisie Hart en Longen UMC Utrecht. Aanmelden is gewenst en kan bij Jolanda Bron: westfriesland@longpunt.longfonds.nl of 06-53724206.
Doe-orgel

HOORN - Het Doe-orgel in Hoorn is een educatief project voor kinderen dat georganiseerd wordt door stadsorganist Mark Heerink op zondag 9 september in de Koepelkerk aan het Grote Noord 15 in Hoorn. Kinderen tussen de acht en twaalf jaar kunnen onder leiding van Mark Heerink en Marit Doodeman het zogenaamde Doe-orgel, een bouwpakket van een kerkorgel, zelf in elkaar zetten. Als het orgel klaar is, mogen ze erop spelen. Vervolgens mogen de kinderen mee naar de koorzolder van de kerk waar het grote Maarschalkerweerd-orgel staat. Het orgel wordt gedemonstreerd en de kinderen mogen ook binnen in het orgel kijken. Tot slot mogen ze zelf spelen. Er zijn twee sessies: de eerste is van 13.15 tot 14.15 uur en de tweede is van 15.00 tot 16.00 uur. Opgeven kan bij Mark Heerink via m.heerink@planet.nl of 06-23400843. Deelname aan het project is gratis. Meer informatie: www.orgelconcerten-hoorn.nl.
Vrijmibo Grey

HOORN - De eerstvolgende Vrijmibo Grey vindt vrijdag 14 september plaats in het Huis Verloren aan de Kerkstraat in Hoorn. Voor deze nazomereditie staan de vijf mannen van de Timboektoeband op het podium met hits van toen en nu. De entree is gratis, de zaal is om 17.00 uur open.
Noorderlicht

HOORN - De themamiddag van de KBO op woensdag 12 september staat in het teken van het Noorderlicht. Waar komt dat licht vandaan? Wat is het eigenlijk en hoe ontstaat het? De heer Van Bokhoven en mevrouw Kok komen vertellen over hun avontuur in het poolgebied en laten opnames zien. Belangstellenden zijn om 14.00 uur welkom in het Rode Kruisgebouw aan de Vredehofstraat in Hoorn. Entree is drie euro, inclusief koffie/thee.

Modelboten

HOORN - Wijkcentrum De Zaagtand, Sint Eloystraat 106 in Hoorn, biedt al jarenlang ruimte aan een club enthousiaste bouwers van modelboten. Elke woensdag van 19.30 tot 22.00 uur kunnen liefhebbers hier terecht om te bouwen, ideeën uit te wisselen en inspiratie op te doen. Nieuwe deelnemers van alle leeftijden zijn van harte welkom; ervaring met modelbouw is geen vereiste. Loop gerust eens binnen op een woensdagavond. De kosten bedragen 7,50 euro per maand en de deelnemers zorgen zelf voor materiaal. Voor een deel is gereedschap aanwezig. Meer informatie: 0229-855700 of zaagtand@netwerkhoorn.nl.
Dementie

HOORN - In samenwerking met zorgorganisatie Geriant organiseert de gemeente een voorlichting over dementie en mantelzorg. Tijdens de voorlichting worden verschillende thema’s rondom dementie besproken, worden praktische tips gegeven en is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. Gemeente en Geriant gaan in meerdere wijken in Hoorn deze voorlichting aanbieden. De eerste bijeenkomsten zijn in het Venenlaankwartier, in Praethuys 't Slot, Van Beijerenstraat 89. Mensen met dementie, hun naasten, mantelzorgers en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. Er zijn twee bijeenkomsten: dinsdag 11 september van 15.00 tot 17.00 uur en woensdag 26 september van 19.00 tot 21.00 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig en de bijeenkomsten zijn gratis. Meer informatie: www.dementievriendelijkhoorn.nl.
Yoga in openlucht

BLOKKER - Zes Hoornse yogadocenten verzorgen zondag 16 september een les in het natuurpark van MAK Blokweer. Dit doen zij als onderdeel van het jaarlijkse yogafeest Global Mala, waarbij over de hele wereld tegelijkertijd yoga wordt beoefend. Het doel van Global Mala is om een snoer ('mala') van positieve energie te vormen dat mensen over de hele wereld met elkaar verbindt. Tegelijkertijd halen yogascholen geld op voor goede doelen. Deelname aan de les is gratis, maar deelnemers kunnen een vrijwillige bijdrage doen. De opbrengst van deze les gaat naar MAK Blokweer. De les vindt zondag 16 september van 10.00 tot 11.00 uur plaats op het terrein van MAK Blokweer, Kloosterhout 1-2 in Blokker. Iedereen kan meedoen, ervaring is niet nodig. Neem een eigen yogamatje mee. Meer informatie: www.mak-blokweer.nl.
Hobbybrouwers
HOORN - Biergilde Hoorn verzorgt woensdag 19 september voor het vierde jaar op rij een proefavond met uitsluitend bier van hobbybrouwers uit Hoorn en omstreken. Een zestal hobbybrouwers presenteren hun eigen bier bij Café CharlieS op de Dubbele Buurt 4 in Hoorn. Het aantal plaatsen voor deze avond is beperkt. Aanmelding is verplicht en kan alleen via biergildehoorn.nl. Lid worden van Biergilde Hoorn is gratis; leden betalen slechts de proefavonden die ze bezoeken. Biergilde Hoorn organiseert tien maal per jaar op de derde woensdag van de maand een bierproefavond. Woensdag 19 september start de avond om 19.30 uur; proevers worden verzocht ruim voor die tijd aanwezig te zijn. De kosten zijn 12 euro; leden van biervereniging PINT krijgen 2 euro korting.
Artrose
HOORN - De vakgroep Orthopedie van het Westfriesgasthuis aan de Maelsonstraat 3 in Hoorn verzorgt dinsdag 18 september een voorlichtingsavond over artrose (slijtage) van de heup en knie. De bijeenkomst is bedoeld voor mensen die meer willen weten over artrose en de behandelingsmogelijkheden. De bijeenkomst is van 19.00 tot 20.30 uur. De toegang is gratis. Aanmelden kan via wfg.nl/artrose of patientenservicepunt@westfriesgasthuis.nl. Telefonisch: 0229-257613.
SeniorenAcademie

HOORN - De HCC!-SeniorenAcademie presenteert woensdag 19 september in het Sport Centrum aan de Holenweg 14a in Hoorn een bijeenkomst voor de beginnende en de minder gevorderde computergebruikers. Het onderwerp deze ochtend is 'DigiD en Mijn Overheid'. Aanvang 10.00 uur. De toegang is gratis voor leden van de HCC. Niet-leden zijn van harte welkom voor een kennismakingsbijeenkomst. Meer informatie: 06-83351218 of f.bieri@hccnet.nl.
Alzheimer Café

HOORN - In het Hoge Hop, Roerdomp 2 in Hoorn, vindt woensdag 19 september een bijeenkomst van het Alzheimer Café Hoorn plaats. Het onderwerp van deze avond luidt: 'Geborgenheid, intimiteit en seksualiteit'. Als deskundige is uitgenodigd seksuoloog Esther van den Berg. Gespreksleider deze avond is Jeanet Lakeman. Het programma begint om 19.30 uur. De toegang is gratis. Bezoekers hoeven zich niet van tevoren aan te melden. Meer informatie: Ellen Bos-Ruijer (e.ruijer@geriant.nl of 0229-741741).
Op Roet

HOORN - De kaartverkoop voor de nieuwste voorstelling van stichting Op Roet uit Hoorn is van start gegaan. 'Friends to Be…' heet de nieuwe productie waarin Oost en West elkaar ontmoeten. Ofwel: wat gebeurt er als een Arabier een Westerling tegenkomt? Twee acteurs uit verschillende culturen onderzoeken of zij vrienden kunnen worden. Wat moet er gedeeld worden om elkaar te verstaan? En hoeveel water doe je dan bij de (alcoholvrije) wijn? De voorstelling is meerdere keren te zien in grand café Turf aan de Gedempte Turfhaven 19 in Hoorn. De aanvang is steeds om 20.30 uur. De première is vrijdag 28 september. Overige speeldata en meer informatie: www.op-roet.nl.
Bridgen

ZWAAG - Bridgeclub Roken Pas start woensdag 26 september een bridgecursus voor beginners. Docent Kees de Lange laat in korte tijd en op een aantrekkelijke manier zien dat iedereen dit spel onder de knie kan krijgen. De cursus bestaat uit twaalf bijeenkomsten op de woensdagmiddag in café De Witte Valk aan de Dorpsstraat in Zwaag. De lessen duren circa 2,5 uur. Opgave en inlichtingen bij C. de Lange: ca.delange@quicknet.nl of 0228-562374.
Volleybalschool
HOORN - De Volleybalschool West-Friesland houdt zondag 30 september en 7 oktober selectietrainingen voor de jeugd A tot en met C. Deze trainingen vinden plaats in Sporthal De Kers in Hoorn en voor de CMV Jeugd in sporthal de Opgang in Hoorn. De Volleybalschool organiseert op zondagochtenden achttien tot twintig trainingen voor talentvolle speelsters / spelers onder leiding van gediplomeerde volleybaltrainers. Elke volleybalspeler die gemotiveerd is, die meer uitdaging zoekt naast de clubtrainingen, die zijn of haar volleybaltalent verder wil ontwikkelingen en die ouders of verzorgers hebben die op zondagochtend naar de sporthal in Hoorn willen komen, zijn bij de Volleybalschool van harte welkom. Interesse voor de selectietrainingen? Graag voor 25 september aanmelden via www.volleybalschool-westfriesland.nl. Klik op 'contact' en vul daar de gegevens in. Meer informatie: Frank Bruins (0229-279102) of Fabian Schreuder (06-46225329).
Het Diner

REGIO - Toneelgroep Het Meertheater speelt binnenkort het toneelstuk Het Diner naar het gelijknamige boek van Herman Koch. Het stuk, bewerkt door Kees Prins, gaat over een chic vijfgangendiner. Deelnemend aan het diner zijn de broers Serge en Paul Lohman samen met hun echtgenotes Babette en Claire. Serge Lohman staat op het punt om de nieuwe minister-president van Nederland te worden, maar zijn zoon en de zoon van zijn broer hebben iets verschrikkelijks gedaan. De pubers hebben iets uitgespookt wat hun toekomst kan verwoesten. Terwijl de spanning aan tafel stijgt, blijft de gerant doorkeuvelen over de herkomst van de tomaatjes en andere triviale zaken. Het diner is een cynische doch humoristische thriller die menig ouder een spiegel voorhoudt. Want in hoeverre ben je verantwoordelijk voor het gedrag van je kind? En hoe ver ga je in hen beschermen tegen de consequenties van hun daden? De regie is in handen van Robert-Jan van Dijk. Het Diner wordt gespeeld door Wilfried Ligthart (Serge), Linda Meester-Wiering (Babette), Vincent Sijs (Paul), Sascha Butter/Annette Wammes (Claire) en Chris van de Pol (Gérant). Speeldata: zaterdag 6 oktober om 20.00 uur in Het Pakhuis in Hoorn (première), zondag 7 oktober om 15.00 uur in Het Pakhuis in Hoorn, zaterdag 13 oktober om 20.00 uur in Pancratius in Oosterblokker, zaterdag 20 oktober om 20.00 uur in De Schalm in Westwoud, zaterdag 27 oktober om 20.00 uur in De Stek in Grootebroek, zaterdag 17 november om 20.00 uur in De Drommedaris in Enkhuizen en vrijdag 23 november om 20.00 uur in De Schoof in Wervershoof.
Word
HOORN - Stichting Netwerk verzorgt vanaf maandag 8 oktober een cursus Word 2013 in wijkcentrum de Huesmolen, Huesmolen 60 in Hoorn. De cursus bestaat uit acht lessen, elke maandag van 13.30 tot 16.00 uur. Meer informatie: Marcel Frankfort, 0229-219966 of m.frankfort@netwerkhoorn.nl.

Artikel geplaatst op donderdag 06 september 2018 - 06:00


Reacties (0)


Reageer

Hoorn
Dier van de Week HOORN - Sonia is een kniehoog teefje van bijna twee jaar oud. Het is een vrolijke, enthousiaste hond die wel waaks is naar vreemden. Ze kan loslopen in het park en reageert goed op de meeste andere honden, maar in huis kan ze beter als enige hond geplaatst worden. Sonia... D’r op uit MuziekMidwoud- Zon 23 sept - Sixtiesband de Stoel speelt om 15.30 uur in eetcafé Halfweg, Buurt 20 in Midwoud. Vele herkenbare, Engels en Nederlandstalige nummers om mee te zingen of de voetjes van de vloer.Zwaag- Zat 29 sept - 30 Dancing Party in de Witte Valk, Dorpsstraat 175. Uitgaan, dansen,... Mannenkoorconcert in Het Octaaf HOORN - Het mannenkoor Westerlauwers uit Friesland zingt zaterdag 20 oktober om 19.30 uur n Het Octaaf aan de J.D. Pollstraat 1in Hoorn. Er is ook samenzang en er zijn instrumentale intermezzo's. Het koor staat onder leiding van dirigent Jan Hibma. Jan Kroeske begeleidt het koor op orgel, Sebastiaan Schippers... Komische musical met diepere laag
Westend brengt 'Wat zien ik?!' op de planken
HOORN - Na producties als 'Zorro' en 'Oliver' brengt musicalvereniging Westend uit Hoorn nu een musical van Nederlandse bodem naar Schouwburg Het Park: 'Wat Zien Ik?!'. De musical vol Amsterdamse humor én schrijnende plotwendingen wordt begeleid door een live orkest. De oer-Hollandse comedy 'Wat Zien ik?!' speelt zich af op...
Twintig jaar bijbelse tuin HOORN - De Doopsgezinde-Remonstrantse Gemeente Hoorn viert zondag 30 september dat de bijbelse tuin achter het Foreestenhuis aan het Grote Oost 43 in Hoorn twintig jaar bestaat. Dat gebeurt met een feestelijke bijeenkomst in het Foreestenhuis, waaraan Erik Post (verteltheater), Jan Maarten Koeman (musicus) en verschillende leden van de tuinploeg... Kort nieuws Sociaal eetcaféOPPERDOES - Het sociaal eetcafé is dinsdag 25 september weer open. Senioren, chronisch zieken, mantelzorgers en alleenstaanden zijn vanaf 17.00 uur welkom bij Jos Klaver in Torenschouw, Torenstraat 17 in Opperdoes. Op het menu staat Ierse runderstoofpot met groente en aardappelkroketjes en een heerlijke Brusselse wafel met warme kersen... Kansen pakken op weg naar nieuwe (loop)baan HOORN - Schouwburg Het Park in Hoorn staat maandag 8 oktober in het teken van kansen pakken op weg naar een nieuwe (loop)baan. In de ochtend kunnen West-Friese vrouwen inspiratie opdoen, workshops volgen en potentiële werkgevers ontmoeten bij Kracht on Tour. In de middag kunnen alle cliënten van WerkSaam Westfriesland... Hoorn beweegt HOORN - Bij het sportcomplex aan de Holenweg in Hoorn vindt zondag 23 september het Hoorn Beweegt Festival plaats. Iedereen is tussen 11.00 en 15.00 uur welkom om kennis te maken met het sport- en beweegaanbod van Hoorn: van balsporten en zwemmen tot vechtsporten en schaatsen. Kinderen kunnen zich uitleven... Vrijwilligerstekort? Gebruik maatschappelijke stagiaires REGIO - Veel verenigingen en stichtingen kampen tegenwoordig met een tekort aan vrijwilligers. Of het nou gaat om het draaien van bardiensten, trainen van de jeugd, verkopen van kaartjes bij de speeltuin, of helpen in de activiteitenbegeleiding bij ouderen; het zijn allemaal functies waar momenteel vrijwilligers voor gezocht worden. Nu... Dorcas Winkel Hoorn breidt uit HOORN - Dorcas Winkel Hoorn biedt een zeer divers aanbod; van kleding tot speelgoed, van boeken tot knutselspullen en natuurlijk veel huishoudelijke artikelen en woonaccessoires. Veel mensen weten inmiddels de weg te vinden en komen regelmatig in de winkel. Begin 2019 wordt de winkel flink uitgebreid zodat er meer ruimte... Dier van de Week HOORN - Jax is een mooie, gecastreerde kater van twee jaar oud. Hij is naar het asiel gebracht omdat er een baby op komt was en Jax regelmatig een tik of een hap geeft tijdens het aaien. Jax is een echte vrijbuiter die graag buiten speelt en lekker zijn eigen... D’r op uit MuziekEnkhuizen- Vrij 21 sept - Optreden van de band Six Ways op het podium van de Drommedaris, Paktuinen 1. Aanvang 21.00 uur, vrij entree. Meer info: www.drom.nl of 0228-312076.Andijk- Zat 22 sept - Optreden van de tienkoppige soulband Soulsville bij Club Jazz & Pop in Cultura aan de Kleingouw 112-113.... 'Een mooie, maar ook emotionele laatste loop'
Tiende en laatste editie Nadine OK Run wordt grote happening
SCHARWOUDE - Wie altijd al een keer mee wil doen aan de Nadine OK Run óf wie graag nóg een keer meedoet, moet deze kans pakken: zondag 14 oktober vindt namelijk de tiende én allerlaatste editie van de Nadine OK Run in Scharwoude plaats. En dat heeft volgens organisator Jacques...
Kort nieuws Online zelfhulpREGIO - In samenwerking met een aantal gemeenten in de regio biedt GGZ Noord-Holland-Noord gratis online zelfhulpmodules voor mensen met milde psychische problemen. De modules bieden inzicht en tips bij veelvoorkomende klachten als piekeren, (werk)stress, somberheid en slecht slapen. De zelfhulpmodules zijn te vinden via de website van GGZ... Personenrijtuig 86 van Staatsmijn Emma keert terug op de rails HOORN - Rijtuig SME 86 heeft deze week met succes zijn afleveringsproefrit gemaakt bij de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik. Een 2,5 jaar durende en duizenden uren kostende restauratie door een team van conservatoren, vrijwillige vakmensen en stagiaires is hiermee voltoord. De restauratie is mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van het VSB Cultuurfonds, het... Expositie Randi Vettewinkel in Galerie Westfriesgasthuis HOORN - Randi Vettewinkel exposeert tot zaterdag 4 januari 2019 in de galerie van het Westfriesgasthuis (afdeling E, eerste verdieping) in Hoorn. Haar schilderijen vormen een soort dagboek, een fictieve briefwisseling. De omgeving die ze daarvoor kiest - stations, publieke gebouwen, landschappen of andere inspiratiebronnen - reflecteren haar eigen ervaringen.... Cursus 'Omgaan met mensen met een depressie' HOORN - Een echte depressie is geen sombere bui die na een paar dagen vanzelf verdwijnt. Heeft iemand in de familie of directe omgeving een depressie? Het eigen leven kan daardoor flink beïnvloed worden. Wie dicht bij deze persoon leeft, kan zelf ook het gevoel krijgen in een sociaal isolement... Slotconcert Abendmusiken met stadsorganist Mark Heerink HOORN - In de Koepelkerk aan het Grote Noord in Hoorn vindt zaterdag 22 september om 17.00 uur het slotconcert van het seizoen 2018 plaats in de serie 'Abendmusiken'. Deze keer geen cantate van Bach, maar een van zijn zogenoemde 'Lutherse Missen', de Missa in g-klein, BWV 235, uitgevoerd door... Rommelmarkt HOORN - Camping 't Venhof, De Hulk 6a in Hoorn, houdt zondag 16 september van 11.00 tot 15.00 uur een rommelmarkt. Wie ook iets wil verkopen, kan met een eigen kleed of kraampje komen. De kosten zijn vijf euro per plaats. Inbreng vanaf 10.30 uur. Aanmelden kan via 0229-551371 of... Dijk- en Duinenroute BLOKKER - De Westfriese Toerclub verzorgt zondag 23 september twee fietstoertochten onder de noemer 'Dijk- en Duinenroute'. Deelnemers kunnen kiezen uit een route van zeventig of van honderd kilometer. Het zijn vrije toertochten en deelnemers bepalen hun eigen tempo. Starten kan tussen 9.00 en 9.30 uur bij Handbal Vereniging Blokker,...