Rodi

Kort nieuws

Op Roet

HOORN - De kaartverkoop voor de nieuwste voorstelling van stichting Op Roet uit Hoorn is van start gegaan. 'Friends to Be…' heet de nieuwe productie waarin Oost en West elkaar ontmoeten. Ofwel: wat gebeurt er als een Arabier een Westerling tegenkomt? Twee acteurs uit verschillende culturen onderzoeken of zij vrienden kunnen worden. Wat moet er gedeeld worden om elkaar te verstaan? En hoeveel water doe je dan bij de (alcoholvrije) wijn? De voorstelling is meerdere keren te zien in grand café Turf aan de Gedempte Turfhaven 19 in Hoorn. De aanvang is steeds om 20.30 uur. Speeldata: 3, 5, 6, 10, 11, 12 en 13 oktober. Meer informatie: www.op-roet.nl.
Beeldentuin

BERKHOUT - Beeldend kunstenaar Cobi Dierikx opent zaterdag 29 en zondag 30 september haar beeldentuin aan de Bobeldijk 25 in Berkhout. De tuin is geopend van 11.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis. Dit weekend is ook werk te zien van bronskunstenaar Elly de Witte uit Schoorl en van Monique van den Boomen (keramische objecten). Meer informatie: www.cobidierikx.nl. Na 1 oktober is de beeldentuin te bezoeken na telefonische afspraak: 06-23761218 of 0229-841115.
Rommelmarkt Spinner

HOORN - De straat Spinner in Risdam-Zuid in Hoorn houdt zondag 30 september een grote rommelmarkt. Bewoners verkopen voor hun huis tweedehands spullen. Iedereen is van 10.00 tot 14.00 uur van harte welkom.
Volleybalschool
HOORN - De Volleybalschool West-Friesland houdt zondag 30 september en 7 oktober selectietrainingen voor de jeugd A tot en met C. Deze trainingen vinden plaats in Sporthal De Kers in Hoorn en voor de CMV Jeugd in sporthal de Opgang in Hoorn. De Volleybalschool organiseert op zondagochtenden achttien tot twintig trainingen voor talentvolle speelsters / spelers onder leiding van gediplomeerde volleybaltrainers. Elke volleybalspeler die gemotiveerd is, die meer uitdaging zoekt naast de clubtrainingen, die zijn of haar volleybaltalent verder wil ontwikkelingen en die ouders of verzorgers hebben die op zondagochtend naar de sporthal in Hoorn willen komen, zijn bij de Volleybalschool van harte welkom. Interesse voor de selectietrainingen? Graag voor 25 september aanmelden via www.volleybalschool-westfriesland.nl. Klik op 'contact' en vul daar de gegevens in. Meer informatie: Frank Bruins (0229-279102) of Fabian Schreuder (06-46225329).
Het Diner

REGIO - Toneelgroep Het Meertheater speelt binnenkort het toneelstuk Het Diner naar het gelijknamige boek van Herman Koch. Het stuk, bewerkt door Kees Prins, gaat over een chic vijfgangendiner. Deelnemend aan het diner zijn de broers Serge en Paul Lohman samen met hun echtgenotes Babette en Claire. Serge Lohman staat op het punt om de nieuwe minister-president van Nederland te worden, maar zijn zoon en de zoon van zijn broer hebben iets verschrikkelijks gedaan. De pubers hebben iets uitgespookt wat hun toekomst kan verwoesten. Terwijl de spanning aan tafel stijgt, blijft de gerant doorkeuvelen over de herkomst van de tomaatjes en andere triviale zaken. Het diner is een cynische doch humoristische thriller die menig ouder een spiegel voorhoudt. Want in hoeverre ben je verantwoordelijk voor het gedrag van je kind? En hoe ver ga je in hen beschermen tegen de consequenties van hun daden? De regie is in handen van Robert-Jan van Dijk. Het Diner wordt gespeeld door Wilfried Ligthart (Serge), Linda Meester-Wiering (Babette), Vincent Sijs (Paul), Sascha Butter/Annette Wammes (Claire) en Chris van de Pol (Gérant). Speeldata: zaterdag 6 oktober om 20.00 uur in Het Pakhuis in Hoorn (première), zondag 7 oktober om 15.00 uur in Het Pakhuis in Hoorn, zaterdag 13 oktober om 20.00 uur in Pancratius in Oosterblokker, zaterdag 20 oktober om 20.00 uur in De Schalm in Westwoud, zaterdag 27 oktober om 20.00 uur in De Stek in Grootebroek, zaterdag 17 november om 20.00 uur in De Drommedaris in Enkhuizen en vrijdag 23 november om 20.00 uur in De Schoof in Wervershoof.
Kinderkledingbeurs

BERKHOUT - Op basisschool de Geert Holle aan de Kerkebuurt 156 in Berkhout vindt vrijdag 5 oktober van 20.00 tot 21.30 uur een kinderkleding- en speelgoedbeurs plaats. De opbrengst komt ten goede aan het schoolpleinproject. Wie zelf kleding of speelgoed in wil brengen, kan een mailtje sturen naar vriendenvandegeertholle@hotmail.com. Bellen kan ook: 06-10337225 (Kalja Vestering). Eenderde van de opbrengst gaat naar de school, tweederde is voor de inbrenger. Meer informatie: www.kledingbeursberkhout.simplesite.com of kijk op Facebook (Kledingbeurs Vrienden van De Geert Holle).
Schaatsen

HOORN / HOOGKARSPEL - Schaatstrainingsgroep (STG) Solid Aqua start maandag 1 oktober met de trainingen op het ijs van kunstijsbaan De Westfries in Hoorn. Jeugdleden die al een beetje kunnen schaatsen zijn welkom bij STG Solid Aqua om met plezier beter te leren schaatsen. Zij kunnen maandag- en woensdag van 18.00 tot 19.15 uur trainen op het ijs. Kinderen vanaf dertien jaar kunnen op maandag van 19.30 tot 20.45 uur en woensdag van 18.00 tot 19.15 uur mee trainen. Voor toerschaatsers zijn er afwisselende trainingen op maandag van 21.00 tot 22.15 uur en vrijdag van 18.45 tot 19.45 uur. Als de ijsbaan dicht gaat in maart, is het mogelijk om mee te doen met de training op de landijsbaan in Hoogkarspel en de fietstraining op vrijdagavond. Meer informatie: www.solidaqua.nl of mail naar saledenadm@gmail.com. Kijk ook op de Facebookpagina: STG Solid Aqua.
Bridgen

TWISK - Bridgeclub Klein Begin verzorgt van 5 oktober tot en met 29 maart elke week op vrijdag een vrije inloop bridgemiddag. De bridgemiddagen worden gehouden in het dorpshuis, Dorpsweg 91 in Twisk. Inschrijven kan tot 13.30 uur. Meespelen kost 2 euro per persoon. Voor meer informatie, bel Sjaak Visser 0227-544502 of stuur een e-mail naar s.visser48@quicknet.nl.
Keezmiddag

BOVENKARSPEL - Gezellig de zondagmiddag doorbrengen en ouderwets een spelletje spelen? Elke maand organiseert Hans Veerman een keezmiddag. Gezelligheid staat voorop, maar er zijn ook prijzen te winnen. Zondag 30 september vindt om 13.30 uur weer een keezmiddag plaats in 't Stadsplein, Hoofdstraat 17 in Bovenkarspel. Aanmelden en meer informatie: www.tstadsplein.nl.
Sterren kijken

BLOKKER - De gemeente Hoorn, stichting Schooldag van de Duurzaamheid en MAK Blokweer organiseren vrijdag 2 november de eerste Hoornse Schooldag van de Duurzaamheid. Het doel is om kinderen spelenderwijs in beweging te brengen om de leefomgeving leuker, eerlijker en schoner te maken. In aanloop naar deze dag kunnen kinderen, onder leiding van de bekende meteoroloog Reinier van den Berg, vrijdag 5 oktober een indrukwekkende reis maken door het heelal in een mobiel planetarium. Alle basisschoolleerlingen van Hoorn zijn van harte uitgenodigd! Op het terrein van MAK Blokweer aan de Kloosterhout 1-2 in Blokker staat 5 oktober voor één dag een mobiel planetarium. Liggend kijken de kinderen omhoog naar een virtuele sterrenhemel. In de koepel krijgen ze het idee dat ze zelf door het heelal heen reizen. Ze zien sterren geboren worden en leren de grote en kleine beer en de poolster herkennen. Van 10.00 tot 15.00 uur is er elk heel uur een voorstelling. Reserveren is niet mogelijk. De toegang is gratis. Meer informatie: 0229-266344 of info@mak-blokweer.nl. Kijk ook op www.mak-blokweer.nl.
Middeleeuws feestje

HOORN - In de Oosterkerk aan het Grote Oost in Hoorn vindt zaterdag 6 oktober een middeleeuws feestje plaats, een middag gevuld met lezingen en middeleeuwse voordrachten. Dit wordt georganiseerd door Beleef de Geschiedenis en uitgeverij Godijn Publishing in samenwerking met de Nederlandse Kastelenstichting. Het programma start om 14.15 uur en duurt tot circa 17.00 uur. Wat aten de mensen in de middeleeuwen? Wat voor schoeisel droegen ze? Hoe schrijf je een middeleeuws verhaal? Deze en andere vragen komen aan bod. Bezoekers worden bovendien getrakteerd op middeleeuwse hapjes. Rondom deze dag is ook een schrijfwedstrijd georganiseerd, waarin verschillende schrijvers een verhaal hebben ingestuurd. De beste vijfentwintig verhalen zijn gekozen en gepubliceerd in een middeleeuwse verhalenbundel. Na de laatste lezing worden de auteurs bekendgemaakt en draagt de top 3 een kort fragment voor. Meer informatie en entreekaartjes: www.godijnpublishing.nl.
Herensociëteit in Pisa

HOORN - Bij Inloophuis Pisa aan de Draafsingel 59 in Hoorn vindt donderdag 4 oktober van 18.00 tot circa 20.30 uur de eerste Herensociëteit plaats. Dit is een bijeenkomst speciaal bedoeld voor mannen die geconfronteerd zijn met de gevolgen van kanker: zelf ziek zijn (geweest), mannen die de partner van iemand zijn die ziek is en mannen die nabestaande zijn. Al deze mannen zijn van harte welkom! Doel? Met elkaar een zinvolle en gezellige avond beleven waarin ruimte is voor uitwisseling, ontmoeting, serieuze zaken, maar ook voor plezier en ontspanning. Deze eerste bijeenkomst wordt gezamenlijk een eenvoudige maaltijd bereid en genuttigd. Tijdens het diner wordt er gebrainstormd over de verdere invulling van deze bijeenkomsten. Bijdrage: vijf euro per bijeenkomst, plus het delen van eventueel gemaakte extra kosten. Aanmelden: administratie@inloophuispisa.nl, via www.inloophuispisa.nl of telefonisch tijdens opening: 0229-758531.
Kookstudio

BOVENKARSPEL - Kookstudio 't Stadsplein - Hoofdstraat 17 in Bovenkarspel - verzorgt binnenkort twee kookworkshops. Donderdag 4 oktober staat de Bulgaarse keuken centraal. Deze kenmerkt zich door verse, gekookte en gegrilde gerechten, maaltijdsoepen, salades en ovenschotels. De workshop is van 17.00 tot 21.00 uur. Zaterdag 6 oktober is het de beurt aan de Afrikaanse en Surinaamse keuken. Deze workshop is van 17.00 tot 21.00 uur. Aanmelden voor deze kookworkshops? Surf naar www.tstadsplein.nl.
Word
HOORN - Stichting Netwerk verzorgt vanaf maandag 8 oktober een cursus Word 2013 in wijkcentrum de Huesmolen, Huesmolen 60 in Hoorn. De cursus bestaat uit acht lessen, elke maandag van 13.30 tot 16.00 uur. Meer informatie: Marcel Frankfort, 0229-219966 of m.frankfort@netwerkhoorn.nl.
Bloemstyling

HOORN - Groei & Bloei verzorgt binnenkort cursussen Bloemstyling in de Blauwe Schuit aan de Vredehofstraat in Hoorn. De cursus 'Bloemstyling Algemeen' bestaat uit drie lessen (maandag 15 oktober, 19 november en 10 december) van 19.45 tot 21.45 uur. Docent is Joke Hottentot. De cursus Bloemstyling Niveau 2 bestaat uit acht lessen (dinsdag 2 en 30 oktober, 20 november, 11 december, 22 januari, 12 februari, 12 maart en 2 april) van 19.45 tot 22.00 uur. Voor deze cursus is het een vereiste dat er recent workshop/cursussen bij Groei & Bloei zijn gevolgd. Docent is Pascal Stroet. Ten slotte staat een korte cursus Bloemstyling Najaar op het programma. Het gaat om drie lessen (donderdag 18 oktober, 8 november en 29 november) van 9.30 tot 12.00 uur. Na afloop van elke les gaan de deelnemers met een prachtig arrangement naar huis. Docent is Tineke Out. Aanmelden voor de cursussen kan via groeibloeihoorn.workshops@gmail.com.
Kledinginzamelingsactie

HOORN - Sam’s Kledingactie zamelt al vijftig jaar kleding in voor mensen in nood. De opbrengst van de kleding komt dit najaar ten goede aan het onderwijs in de crisisgebieden in de Centraal Afrikaanse Republiek. Doel van het project is het geven van goed onderwijs aan kinderen van zes tot veertien jaar en in het bijzonder kinderen die geleden hebben onder het geweld. Om het onderwijs op gang te krijgen zorgt Cordaid, waar onder Sam’s Lledingactie valt, voor goede scholen en schoolmaterialen. Daarnaast bieden zij hulp aan de dorpen waar de scholen staan en aan het onderwijspersoneel van de scholen. Kleding, schoenen (samen gebonden) en huishoudtextiel (zoals lakens, dekens, gordijnen, dekbedovertrekken en handdoeken) kunnen in gesloten plastic zakken ingeleverd worden op Moerbalk 34, Tweeboomlaan 78 (tussen 9.00 en 19.00 uur) en Grote Oost 107 (tussen 9.30 en 12.00 uur) in Hoorn. Meer informatie: 0229-504749.
Ruilbeurs

BLOKKER - De vereniging Vonkvrij houdt zondag 7 oktober van 10.00 tot 15.00 uur een grote ruilbeurs in De Nadorst, Westerblokker 171 in Blokker. Iedereen die lucifermerken, sigarenbandjes en suikerzakjes is van harte welkom. De toegang bedraagt vijftig eurocent. Meer informatie: 0229-215681 of rstuut@lucifer-merken.nl. Kijk ook op www.lucifer-merken.nl.
Fashion event

HOORN - Modeontwerper Sepehr Maghsoudi nodigt iedereen uit voor zijn fashion event op zaterdag 13 oktober in het oude stadhuis aan de Nieuwstraat 23 in Hoorn. Het evenement wordt georganiseerd ter ere van zijn tienjarig jubileum als modeontwerper. Om 12.00, 15.00 en 17.00 uur zijn er shows van Sepehrs nieuwste collectie 'The One'. Gratis tickets zijn verkrijgbaar via e-mail: sepehrmaghsoudi@gmail.com. Vermeld het voorkeurstijdstip van de modeshow en het aantal personen. Meer informatie: www.sepehrmaghsoudi.com.
Standby

HOORN - De meeste bewoners hebben hun financiën goed op orde. Maar er zijn ook mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken. Voor Project Standby, een nieuw project in de Grote Waal in Hoorn, is Stichting Netwerk op zoek naar bewoners die zich willen inzetten als plan- of buurmaatje. Een maatje zet zich wekelijks of tweewekelijks in voor iemand die wat extra aandacht, ondersteuning of begeleiding nodig heeft. Een planmaatje helpt onder andere met de boekhouding en het ordenen van de administratie. Een buurmaatje gaat samen sporten, bijpraten of komt langs voor bijvoorbeeld een bezoekje aan de markt. De vrijwilligers krijgen begeleiding op maat en een training bij Stichting Netwerk en Jouw Budgetcoach. Interesse? Bel of mail Antoinette Roovers: 0229-280940 of a.roovers@netwerkhoorn.nl.
Kleding- en speelgoedmarkt

HOORN - In wijkcentrum De Huesmolen, De Huesmolen 60 in Hoorn, vindt zaterdag 13 oktober van 11.00 tot 14.00 uur een kleding- en speelgoedmarkt plaats. Wie zelf wil verkopen, kan reserveren via kledingmarktrisdam@netwerkhoorn.nl. Vermeld hierin naam, adres, telefoonnummer, het aantal tafels en wat er verkocht wordt (kinderkleding, kleding voor volwassenen of speelgoed). De opbrengst is honderd procent voor de verkoper zelf. Kosten zijn 3,50 euro per tafel. Kleding en speelgoed die niet meer mee naar huis hoeven, kunnen in het wijkcentrum achtergelaten worden. Alles wordt gedoneerd aan de kinderkledingbank en stichting Emmaus.
Taizé-viering

WESTWOUD - Taizé Westfriesland verzorgt zondag 14 oktober een viering in de PKN-kerk aan de Dr. Nuijensstraat 24 in Westwoud. Aanvang 19.30 uur. Oktober is 'Mariamaand' en dus heeft de icoon 'van moeder en kind' een speciale plaats in de viering. Zoals gebruikelijk heeft de viering een meditatief karakter. Taizé-liederen worden afgewisseld met stiltes en korte teksten. Na afloop is er gelegenheid tot ontmoeten in de consistorie van de kerk. Volg Taizé Westfriesland op de gelijknamige Facebookpagina en op de website www.taizewestfiesland.nl. E-mail: taizewestfriesland@gmail.com.
Lezing

HAUWERT - De Seniorenvereniging NKL houdt dinsdag 23 oktober om 14.00 uur een lezing over Nepal in dorpshuis De Werf, Heemraad Witweg 1 in Hauwert. Het land van de Himalaya, de sherpa’s, bijzondere kloosters en cultuur. Omdat het land ligt ingeklemd tussen India en Tibet heeft het een uniek landschap, waar tijgers wonen en de zeldzame sneeuwluipaard jaagt. Nepal is vier keer zo groot dan Nederland. De entree voor leden is gratis, niet leden betalen 2,50 euro.
FRIS

HOORN - FRIS is een avond uit voor tieners tussen de twaalf en zestien jaar in Manifesto, Holenweg 14c in Hoorn. Vrijdag 26 oktober (glow in the dark-editie) zorgen de vetste dj’s, artiesten en acts van dit moment voor een te gekke avond. Maar wel op een verantwoorde manier: geen alcohol, geen drugs; gewoon FRIS. Line-up: Deion Dwight, Hansie, Tijn Verkerk, Jay Zwarts, DJVM en Geano Vayn. Het feest duurt van 19.30 tot 00.30 uur. Meer informatie en tickets: www.manifesto-hoorn.nl. Kijk ook op www.wijzijnfris.nl.

Artikel geplaatst op donderdag 27 september 2018 - 06:00


Reacties (0)


Reageer

Hoorn
Dier van de Week HOORN - Sootie is een leuke, gesteriliseerde poes van circa twee jaar oud. Ze is met haar kittens gevangen toen ze liep te zwerven bij een tuindersbedrijf. Sootie gedroeg zich eerst als een wilde kat, maar na verloop van tijd kwam ze tot rust en inmiddels vindt ze het stiekem... D’r op uit MarktenOosterblokker- Zon 9 dec - Winterfair in Cultureel Centrum Pancratius, Oosterblokker 98. Kraampjes en optredens van een gelegenheidsorkest. Geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Entree 1 euro, kinderen onder de 12 jaar gratis (onder begeleiding). Meer info: www.ccp.nu.Scharwoude- Zon 9 dec - Kerstmarkt in Meerzicht, T. vd Meerstraat, van 11.00... Kort nieuws Bamestra Nova ZWAAG - Het Noord-Hollandse zangensemble Bamestra Nova (onder leiding van Jean-Luc Vriend uit Zwaag) verzorgt in de maand december drie kerstconcerten. Een van die drie concerten is in de hervormde kerk aan de Kerkelaan 8 in Zwaag op zondag 9 december om 15.00 uur. Niet alleen wordt het... Zingenderwijs OOSTERBLOKKER - Zangkoor Zingenderwijs geeft zondag 16 december om 14.00 uur een kerstconcert in cultureel centrum Pancratius, Oosterblokker 98 in Oosterblokker. De toegang is gratis. 'Onder de indruk van de resultaten'
eDepot voor West-Friese regio komt dichterbij
HOORN - Met de ontwikkeling van het Westfries eDepot zet West-Friesland een belangrijke stap naar een regionale digitale archiefbewaarplaats. Dinsdag 4 december ondertekenden Dirk Dekema, directeur van het Westfries Archief, en Hans Mannaert, CEO Divault, het contract voor de realisatie van een digitaal depot. Elke overheidsorganisatie, ook de gemeenten, moet...
Kindermiddag op ijsbaan Roode Steen HOORN - Herberg Hoorn organiseert én bundelt in december opnieuw verschillende soorten activiteiten in de stad, die samen bijdragen aan een gevoel van verbondenheid, het delen van talent en laten zien wat Hoorn in huis heeft. Zo is er zondag 16 december een kindermiddag op en rond de ijsbaan op... Ookerst! BLOKKER - Het koor Ooker heeft een mooi, creatief, enerverend jaar achter de rug en kijkt vol vertrouwen naar de toekomst. Om dit jaar stemmig af te sluiten geeft 'Ooker – een koor met spirit' een kerstconcert op maandagavond 17 december in de dorpskerk aan de Westerblokker 105 in Blokker.... Museum zoekt herinneringen aan Floris HOORN - Het Museum van de 20e Eeuw aan de Krententuin 24 in Hoorn toont van 1 februari tot en met 15 september 2019 een expositie over de befaamde tv-serie 'Floris'. Het is in 2019 exact vijftig jaar geleden dat de serie werd uitgezonden. In de tentoonstelling is ook plek... Westfries Museum toont nieuwe aanwinsten HOORN - Het Westfries Museum aan de Roode Steen heeft twee voor Hoorn belangrijke werken kunnen aanschaffen, dankzij financiële bijdragen van de Vrienden van het Westfries Museum, de Kerkmeijer-De Regt Stichting en het Le Cocq-Planckenfonds. Het gaat om een tekening van Johannes Bosboom en een olieverfschilderij van Hendrik Willebrord Jansen.... Wind meten bij MAK BLOKKER - Het weer meten en voorspellen; hoe werkt dat eigenlijk? Kinderen tussen de zes en twaalf jaar kunnen daar zondag 16 december achterkomen bij MAK Blokweer, Kloosterhout 1-2 in Blokker. Zij mogen zelf een instrument maken waarmee je de kracht van de wind goed in de gaten kunt houden.... Kerst met het Hoorns Kamerkoor HOORN - Het Hoorns Kamerkoor geeft zondag 16 december een kerstconcert in het Westfries Museum aan de Roode Steen in Hoorn. Het koor staat onder leiding van dirigent Arnold Bakker en zingt onder andere 'Es ist ein Ros entsprungen', 'Nu sijt willekome', 'Ding dong! merrily on high' en 'Shepherds in... Winter-kerst-editie Café Chantant HOORN - De winter-kerst-editie van Café Chantant vindt zondag 16 december plaats in café JP Coen aan de Veemarkt in Hoorn. Het programma bestaat uit vileine liedjes tussen cabaret en kleinkunst. Enigszins stoute en tegendraadse Nederlandstalige teksten, humor en licht sarcasme als pleister op de onvolkomenheden van het leven. Het... Sfeervolle kerstmarkt in Bonifaciuskerk MEDEMBLIK – In de Bonifaciuskerk wordt 7 en 8 december de Dickens kunst- en kerstfair gehouden. Na weken van voorbereiding is de kerk omgetoverd tot een fantastische ambiance, waar het kerstgevoel overweldigend is. Het is elk jaar spannend of er voldoende groen aanwezig is om de hele kerk te decoreren.... Dier van de Week HOORN - Bolletje is een lieve, gesteriliseerde poes van elf jaar oud. Ze is in het dierenasiel gekomen omdat ze al een geruime tijd buiten leefde. Ze was bang voor de honden die op haar vorige adres woonden en wilde daardoor niet meer in huis komen. Ze wordt graag geknuffeld,... D’r op uit MarktenHoorn- Zat 8 dec - Kerstmarkt in de Oosterkerk aan het Grote Oost, georganiseerd door koorleden van Soli Deo Gloria. Open van 10.30 tot 15.00 uur. ExpositiesHoorn- T/m 20 jan - Het Westfries Museum aan de Roode Steen exposeert 'Indische Pracht': 40 werken van fotograaf Dennis A-Tjak. Hij laat zijn... Kort nieuws Herberg HoornHOORN - De voorbereidingen voor de vierde editie van Herberg Hoorn zijn in volle gang. Van 15 tot en met 26 december laat Herberg Hoorn de stad opnieuw bruisen met tal van activiteiten die samen bijdragen aan een gevoel van verbondenheid, het delen van talent en laten zien wat... Red een kerst, koop een kerstboom HOORN - Leden van Rotaryclub Hoorn-de Compagnie houden een actie om Nordmannen te verkopen, om verzorgingshuis Westerhaven in Hoorn aan nieuwe kunstkerstbomen te helpen. Wie een kerstboom bij deze actie koopt, draagt zo een steentje bij aan het goede doel. Westerhaven biedt zorg en steun aan 230 mensen en is,... Inloophuis Pisa zoekt vrijwillige begeleider Kindertijd HOORN - Door het vertrek van een van de begeleiders, is Inloophuis Pisa in Hoorn op zoek naar een nieuwe begeleider van de activiteit 'Kindertijd'. Kinderen tussen de vijf en twaalf jaar komen eens in de twee weken naar het inloophuis om te praten en te spelen. Deskundige begeleiding is... 'Wat ze leuk vinden, doen ze goed'
Mooie uitdaging voor Vakkanjers van d'Ampte
HOORN - Leerlingen van Tabor College d'Ampte staan voor een mooie uitdaging. Zij gaan de komende maanden aan de slag voor het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Dat alles in het kader van de Vakkanjer Challenge. Vakkanjers is een initiatief van de technische sectoren om de instroom van goed...
Lichtjesavond in Hoornse haven HOORN - Centrum Varend Erfgoed presenteert zaterdag 8 december - in samenwerking met Scoutinggroep Vaandrig Peetoom Vendel Hoorn en reddingsbrigade Notwin - een lichtjesavond in de haven van Hoorn. Lopend en varend brengen kinderen het licht de haven in. Langs de route roepen zij de schippers aan om de kerstverlichting...