Rodi

Kort nieuws

Schaatsen

HOORN / HOOGKARSPEL - Schaatstrainingsgroep (STG) Solid Aqua is 1 oktober gestart met de trainingen op het ijs van kunstijsbaan De Westfries in Hoorn. Jeugdleden die al een beetje kunnen schaatsen zijn welkom bij STG Solid Aqua om met plezier beter te leren schaatsen. Zij kunnen maandag- en woensdag van 18.00 tot 19.15 uur trainen op het ijs. Kinderen vanaf dertien jaar kunnen op maandag van 19.30 tot 20.45 uur en woensdag van 18.00 tot 19.15 uur mee trainen. Voor toerschaatsers zijn er afwisselende trainingen op maandag van 21.00 tot 22.15 uur en vrijdag van 18.45 tot 19.45 uur. Als de ijsbaan dicht gaat in maart, is het mogelijk om mee te doen met de training op de landijsbaan in Hoogkarspel en de fietstraining op vrijdagavond. Meer informatie: www.solidaqua.nl of mail naar saledenadm@gmail.com. Kijk ook op de Facebookpagina: STG Solid Aqua.
Kledinginzamelingsactie

HOORN - Sam’s Kledingactie zamelt al vijftig jaar kleding in voor mensen in nood. De opbrengst van de kleding komt dit najaar ten goede aan het onderwijs in de crisisgebieden in de Centraal Afrikaanse Republiek. Doel van het project is het geven van goed onderwijs aan kinderen van zes tot veertien jaar en in het bijzonder kinderen die geleden hebben onder het geweld. Om het onderwijs op gang te krijgen zorgt Cordaid, waar onder Sam’s Kledingactie valt, voor goede scholen en schoolmaterialen. Daarnaast bieden zij hulp aan de dorpen waar de scholen staan en aan het onderwijspersoneel van de scholen. Kleding, schoenen (samen gebonden) en huishoudtextiel (zoals lakens, dekens, gordijnen, dekbedovertrekken en handdoeken) kunnen in gesloten plastic zakken ingeleverd worden op Moerbalk 34, Tweeboomlaan 78 (tussen 9.00 en 19.00 uur) en Grote Oost 107 (tussen 9.30 en 12.00 uur) in Hoorn. Meer informatie: 0229-504749.
Standby

HOORN - De meeste bewoners hebben hun financiën goed op orde. Maar er zijn ook mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken. Voor Project Standby, een nieuw project in de Grote Waal in Hoorn, is Stichting Netwerk op zoek naar bewoners die zich willen inzetten als plan- of buurmaatje. Een maatje zet zich wekelijks of tweewekelijks in voor iemand die wat extra aandacht, ondersteuning of begeleiding nodig heeft. Een planmaatje helpt onder andere met de boekhouding en het ordenen van de administratie. Een buurmaatje gaat samen sporten, bijpraten of komt langs voor bijvoorbeeld een bezoekje aan de markt. De vrijwilligers krijgen begeleiding op maat en een training bij Stichting Netwerk en Jouw Budgetcoach. Interesse? Bel of mail Antoinette Roovers: 0229-280940 of a.roovers@netwerkhoorn.nl.
Kleindierententoonstelling

BERKHOUT - EWKC & PV (Eerste Westfriese Konijnenfokkers Club en Pluimveehouders Vereniging) houdt van donderdag 18 tot en met zaterdag 20 oktober haar jaarlijkse kleindierententoonstelling in de schuurkas van Neefjes Tulpen, Oosteinde 114 in Berkhout. Vele fokkers uit de regio zenden zo'n driehonderd konijnen, cavia's, (dwerg)hoenders en sierduiven in. Donderdag beoordelen ervaren keurmeesters de dieren. De resultaten worden op beoordelingskaarten genoteerd, die tijdens de tentoonstelling boven de kooien hangen. Aan het eind van de dag zijn de kampioenen bekend. Vrijdag en zaterdag is het 'showtime'. Iedereen is welkom om de dieren te komen bewonderen. Open van 9.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Meer informatie: www.ewkc-pv.nl.
Bridgen

TWISK - Bridgeclub Klein Begin verzorgt van 5 oktober tot en met 29 maart elke week op vrijdag een vrije inloop bridgemiddag. De bridgemiddagen worden gehouden in het dorpshuis, Dorpsweg 91 in Twisk. Inschrijven kan tot 13.30 uur. Meespelen kost twee euro per persoon. Meer informatie: Sjaak Visser 0227-544502 of stuur een e-mail naar s.visser48@quicknet.nl.
Volkorenfestival

ANDIJK - Cultura-Horeca, Popkoor Cantabile en Andijks Gemengd Koor organiseren dit jaar gezamenlijk een Volkorenfestival op zondag 14 oktober. De andere deelnemende koren zijn het Jongerenkoor AOW, Rieleks, en Absolutely Music. Inloop om 13.30 uur, aanvang om 14.00 uur en de toegang is gratis. Voor iedereen is er een gratis kopje soep met een broodje. Om 17.00 uur kan iedereen meezingen met Het Amsterdamse Duo.
Taizé-viering

WESTWOUD - Taizé Westfriesland verzorgt zondag 14 oktober een viering in de PKN-kerk aan de Dr. Nuijensstraat 24 in Westwoud. Aanvang 19.30 uur. Oktober is 'Mariamaand' en dus heeft de icoon 'van moeder en kind' een speciale plaats in de viering. Zoals gebruikelijk heeft de viering een meditatief karakter. Taizé-liederen worden afgewisseld met stiltes en korte teksten. Na afloop is er gelegenheid tot ontmoeten in de consistorie van de kerk. Volg Taizé Westfriesland op de gelijknamige Facebookpagina en op de website www.taizewestfiesland.nl. E-mail: taizewestfriesland@gmail.com.
Opera

LUTJEBROEK - Even het geheugen opfrissen? Kees Schilder uit Volendam presenteert woensdag 17 oktober bij de Seniorenraad Stede Broec een muzikale middag over opera en operette. Deze middag krijgt het publiek mooie fragmenten te horen met daarnaast interessante informatie over de muziek, het verhaal en de uitvoerende artiesten. Aanvang 14.00 uur in De Wurf, Fresialaan 2 in Lutjebroek. Toegang en koffie/thee in de pauze gratis.
Alzheimer Café

HOORN - Het Alzheimer Café houdt woensdag 17 oktober een bijeenkomst in het Hoge Hop, Roerdomp 2 in Hoorn. Het onderwerp deze avond luidt: 'Juridische zaken en dementie'. Zijn de zaken goed geregeld? Wat kan ik nog regelen bij dementie? Bewindvoering, mentorschap en curatele; wat houdt dat in? Als deskundige is uitgenodigd Wolbrecht van Heuvel, kandidaatsnotaris. De gespreksleider van deze avond is Marjolein Boersma. Het programma begint om 19.30 uur, de toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie: Ellen Bos-Ruijer, e.ruijer@geriant.nl of 0229-741741.
Mooie borders

ENKHUIZEN - Groei & Bloei afdeling Enkhuizen verzorgt donderdag 18 oktober in de Nieuwe Doelen, Spoorstraat 2 in Enkhuizen, de lezing 'Mooie borders, prachtige combinaties'. Gastspreekster is Martje van de Bosch uit Demen. Zij komt met opnames en praktische tips om het tuinplezier te vergroten. Aanvang 20.00 uur. Niet-leden betalen 3,50 euro.
SeniorenAcademie

HOORN - De HCC!-SeniorenAcademie presenteert woensdag 17 oktober in het Sport Centrum, Holenweg 14a in Hoorn, een bijeenkomst voor de beginnende en minder gevorderde computergebruikers. Het onderwerp deze morgen is 'Beter fotograferen met je smartphone'. De presentatie begint om 10.00 uur. De toegang is gratis voor leden van de HCC; niet-leden zijn van harte uitgenodigd voor een kennismakingsbijeenkomst. Meer informatie: 06-83351218 of f.bieri@hccnet.nl.
Hartfalen bij vrouwen

TWISK - Signalen dat er iets mis is met het hart, zijn bij vrouwen vaak minder duidelijk dan bij mannen. Daarom worden hartziekten bij vrouwen niet altijd op tijd herkend. Cathelijne Dickhoff, cardioloog in het Westfriesgasthuis, verzorgt een lezing over dit onderwerp tijdens de bijeenkomst van de Vrouwen van Nu afdeling Twisk op donderdag 18 oktober in Dorpshuis De Nuwe Skool, Dorpsweg 40 in Twisk. Aanvang 20.00 uur. Entree is 5,50 euro per persoon voor niet-leden.

Road Trippin

MEDEMBLIK - De voorstelling 'Road Trippin' is donderdag 18 oktober te zien in de theaterzaal van de Muiter, Admiraliteitsweg 6a in Medemblik. De organisatie deze avond is in handen van het jongerenwerk Medemblik en Scholengemeenschap De Dijk. 'Road Trippin' gaat over vijf jongeren die samen op school zitten en worstelen met psychische problemen en het 'anders' zijn. In hun weg naar volwassenheid weerhield vaak de angst hen ervan hulp te zoeken, en daardoor voor gek te worden versleten. Mede hierdoor groeien de vijf naar elkaar toe. Er ontstaat een hechte vriendengroep. Jaren gaan voorbij, waarin ze veel dansen en muziek maken om de dagen te verlichten. En dat lukt, ze zijn gelukkig. Maar dan op een dag neemt het leven een heel andere wending... We durven vaak niet te praten over onze ervaringen met bijvoorbeeld huiselijk geweld, verslaving, autisme, homoseksualiteit, discriminatie of pesten. Met Road Trippin worden taboes doorbroken. Aanvang 19.45 uur, vrij entree. Wel graag van tevoren aanmelden: j.lomax@meewering.nl
Zintuigentuin
HOORN - Cees Verkerke van de Zintuigentuin in Heerhugowaard geeft donderdag 18 oktober in cultureel centrum de Huesmolen in Hoorn een presentatie over zijn inspirerende tuin. De lezing, verzorgd door Groei & Bloei, begint om 20.00 uur. Leden van Groei & Bloei hebben gratis toegang, niet-leden betalen 2,50 euro. Benieuwd naar de tuin? Neem alvast een kijkje op www.dezintuigentuin.nl.
Open Koffieochtend

HOORN - In Het Lichtbaken, Maelsonstraat 6 in Hoorn, vindt donderdag 18 oktober een Open Koffieochtend plaats. Deze ochtend is vooral bedoeld voor mensen die nieuwe contacten willen leggen. De inloop is vanaf 10.00 uur. De ontmoeting duurt tot circa 12.00 uur en wordt afgesloten met een korte boodschap uit de Bijbel. Iedereen - ongeacht zijn of haar achtergrond - is hartelijk welkom. Meer informatie: www.hetlichtbakenhoorn.nl.
Jeugdschaaktoernooi

ZWAAG - Het jaarlijks terugkerende Grand Prix jeugdschaaktoernooi vindt zondag 21 oktober plaats in cultureel centrum de Plataan, Pastoor Nuijenstraat 1 in Zwaag. Het toernooi - dat deel uitmaakt van de GP-cyclus van de Noord-Hollandse Schaakbond - wordt dit jaar gesponsord door het bedrijf Finbotx. Het jeugdschaaktoernooi trekt elk jaar ongeveer honderd kinderen tussen zes en achttien jaar. Zowel beginnende als meer gevorderde jeugdschakers kunnen meedoen. In groepen van acht kinderen wordt op niveau met elkaar gestreden om mooie prijzen. Het toernooi begint om 11.00 uur. Aanmelden: jeugd@caissa-eenhoorn.nl of 06-41885535. Meer informatie: www.caissa-eenhoorn.nl.
Geheugentraining

MEDEMBLIK - Omring heeft De Geheugentraining ontwikkeld; deze cursus start vrijdag 26 oktober in Medemblik. Uit onderzoek is gebleken dat mensen mentaal langer fit blijven door regelmatig het geheugen te trainen. Het heeft ook een positief effect op het cognitief functioneren. Tijdens vijf bijeenkomsten gaan deelnemers samen met een docent aan de slag met verschillende geheugentechnieken, opdrachten en oefeningen. Gericht trainen heeft een heel goed effect tussen het 55e en 70e levensjaar. Aanmelden kan via www.omringpas.nl of 088-2067999. Doe dit vóór 19 oktober.

Lezing

HAUWERT - De Seniorenvereniging NKL houdt dinsdag 23 oktober om 14.00 uur een lezing over Nepal in dorpshuis De Werf, Heemraad Witweg 1 in Hauwert. Het land van de Himalaya, de sherpa’s, bijzondere kloosters en cultuur. Omdat het land ligt ingeklemd tussen India en Tibet heeft het een uniek landschap, waar tijgers wonen en de zeldzame sneeuwluipaard jaagt. Nepal is vier keer zo groot dan Nederland. De entree voor leden is gratis, niet leden betalen 2,50 euro.
FRIS

HOORN - FRIS is een avond uit voor tieners tussen de twaalf en zestien jaar in Manifesto, Holenweg 14c in Hoorn. Vrijdag 26 oktober (glow in the dark-editie) zorgen de vetste dj’s, artiesten en acts van dit moment voor een te gekke avond. Maar wel op een verantwoorde manier: geen alcohol, geen drugs; gewoon FRIS. Line-up: Deion Dwight, Hansie, Tijn Verkerk, Jay Zwarts, DJVM en Geano Vayn. Het feest duurt van 19.30 tot 00.30 uur. Meer informatie en tickets: www.manifesto-hoorn.nl. Kijk ook op www.wijzijnfris.nl.
Taxatiedag

OOSTERBLOKKER - In de gerestaureerde kerk aan de Oosterblokker 98 in Oosterblokker vindt zondag 28 oktober een antiek- en brocantemarkt plaats. Er zijn kramen met zilver, glas, (antieke) sieraden, aardewerk en porselein, klein antiek, mooi brocante, vintage, beeldjes, schilderijen, boeken, speelgoed en nog veel meer. Speciaal voor deze markt zijn twee taxateurs aanwezig en kunnen bezoekers voorwerpen door hen laten taxeren. Entree is 1,50 euro. Kinderen onder de twaalf jaar hebben gratis toegang (wel onder begeleiding). Taxeren kost voor één item 1,50 euro. Maximaal drie items per keer. De markt is geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Meer informatie: info@ccp.nu of 06-27076702.
Masterclass

HOORN - Onno Smit verzorgt donderdag 1 november een masterclass 'Hoe overleven in muziekland' in Manifesto, Holenweg 14c in Hoorn. Hij vertelt over zijn eigen ervaringen en geeft de nodige handvatten. Hij beantwoordt prangende vragen waar iedere artiest tegenaan loopt. Onno Smit is onder andere bekend van Beans & Fatback, Lefties Soul Connection en The Gospel Sessions. Aanvang 20.00 uur. Entree is zes euro. Reserveren: e.v.veen@netwerkhoorn.nl. Meer informatie: www.manifesto-hoorn.nl.
Budgetkoken

HOORN - In wijkcentrum Kersenboogerd aan de Brederodegracht 1 in Hoorn start vrijdag 2 november een cursus budgetkoken. Deze cursus bestaat uit zeven lessen en is om de week van 9.30 tot 13.00 uur. Deze cursus is voor mensen die al kookervaring hebben, recepten kunnen lezen en die het leuk vinden om met een klein budget 'spannende' gerechten te maken. Alle recepten worden verzameld in een kookboekje. Elke les koken de deelnemers samen een maaltijd. Informatie en aanmelden: 0229-219966. Kijk ook op www.netwerhoorn.nl.
EHBO aan kinderen

ENKHUIZEN - Het Rode Kruis, afdeling West-Friesland, biedt zaterdag 10 en 17 november van 9.00 tot 13.00 uur de cursus 'EHBO aan baby’s en kinderen'. Tijdens de acht uur durende cursus worden alle EHBO-vaardigheden geoefend die nodig zijn om een kind in veiligheid te brengen. De cursus wordt afgesloten met een geregistreerd certificaat 'Eerste hulp aan kinderen' dat is goedgekeurd door de rijksoverheid. De cursus wordt gegeven in het Rode-Kruisgebouw, Plataanstraat 22 in Enkhuizen. EHBO-cursussen worden vaak door zorgverzekeraars vergoed. Aanmelden kan via opleidingen@rodekruis-westfriesland.nl.
Leren luisteren

HOORN - In wijkcentrum De Zaagtand, Sint Eloystraat 106 in Hoorn, vindt vrijdag 9 november de gratis workshop 'Leren luisteren' plaats. Tijdens deze workshop komen diverse onderwerpen rondom ongehoorzaamheid van kinderen aan bod. Ouders/opvoeders krijgen tips om kinderen grenzen te leren accepteren en te doen wat hen gevraagd wordt. Daarnaast is er voldoende ruimte om met andere ouders/opvoeders ervaringen en ideeën over opvoeden uit te wisselen. De workshop is van 9.30 tot 11.30 uur. De gemeente Hoorn biedt deze workshop gratis aan. Aanmelden kan via www.ggdhn.nl/cursussen. Vragen? Mail naar cursusbureau@ggdhn.nl of bel 088-0100557.
Kleuterschaatsen

HOORN - Op IJsbaan De Westfries in Hoorn start zaterdag 10 november een serie van vijf schaatslessen voor kleuters van vier en vijf jaar. Het doel van deze lessen is om de kinderen op het ijs te laten wennen en te leren schaatsen door middel van spelletjes en oefeningen. Het plezier staat voorop. De lessen zijn op zaterdag van 8.30 tot 9.30 uur. Lesdata: 10,17 en 25 november, 1 en 8 december. In 2019 wordt een tweede blok lessen gegeven, de is zaterdag 12 januari. Meer informatie en aanmelden: www.schaatsenhoorn.nl.
Reanimatie

HOORN / ENKHUIZEN - Stichting Reanimatie Onderwijs West-Friesland (partner van de Hartstichting) verzorgt maandag 19 november een nieuwe reanimatie/AED-cursus voor leken in het Westfriesgasthuis in Hoorn. De les duurt van 18.50 tot 22.45 uur. Daarnaast verzorgt de stichting een herhalingsles AED: maandag 29 oktober op montessorischool De Wegwijzer in Enkhuizen en woensdag 5 december in het Westfriesgasthuis in Hoorn. Tijd: van 19.20 tot 21.30 uur. Meer informatie: Bep Renshoff, 0229-236729. Inschrijven kan via www.reanimatie-westfriesland.nl
Herberg Hoorn

HOORN - De voorbereidingen voor de vierde editie van Herberg Hoorn zijn in volle gang. In december laat Herberg Hoorn de stad opnieuw bruisen met tal van activiteiten die samen bijdragen aan een gevoel van verbondenheid, het delen van talent en laten zien wat Hoorn in huis heeft. En dit alles in het thema 'Stad van Ontmoeting'. Om Herberg Hoorn ook dit jaar tot een prachtige beleving te maken, is stichting Herberg Hoorn op zoek naar individuen, clubjes, verenigingen, orkesten en koren die willen aanhaken. Wie muziek maakt, goed is in verhalen vertellen, theater maakt of een ander verrassend idee heeft, kan zich aanmelden via aanmelden.herberg@gmail.com. Daarnaast zijn ook vrijwilligers welkom. Interesse? Stuur een berichtje naar bovengenoemd mailadres. Bekijk het voorlopige programma op www.herberghoorn.nl.
Ruzie tussen kinderen

HOORN - In wijkcentrum De Zaagtand, Sint Eloystraat 106 in Hoorn, vindt donderdag 29 november van 9.30 tot 11.30 uur de gratis workshop 'Omgaan met ruzie tussen kinderen' plaats. Doelgroep van de workshop zijn ouders/opvoeders met kinderen in de leeftijd tot twaalf jaar. De rol van ouders/opvoeders bij ruzie tussen kinderen staat centraal in deze bijeenkomst. Ouders/opvoeders ontvangen tips die kunnen helpen kinderen te leren problemen op te lossen en goed met anderen om te gaan. Aanmelden kan via www.ggdhn.nl/cursussen. Meer informatie: cursusbureau@ggdhn.nl of 088-0100557.

Artikel geplaatst op donderdag 11 oktober 2018 - 06:00


Reacties (0)


Reageer

Hoorn
Dier van de Week HOORN - Sootie is een leuke, gesteriliseerde poes van circa twee jaar oud. Ze is met haar kittens gevangen toen ze liep te zwerven bij een tuindersbedrijf. Sootie gedroeg zich eerst als een wilde kat, maar na verloop van tijd kwam ze tot rust en inmiddels vindt ze het stiekem... D’r op uit MarktenOosterblokker- Zon 9 dec - Winterfair in Cultureel Centrum Pancratius, Oosterblokker 98. Kraampjes en optredens van een gelegenheidsorkest. Geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Entree 1 euro, kinderen onder de 12 jaar gratis (onder begeleiding). Meer info: www.ccp.nu.Scharwoude- Zon 9 dec - Kerstmarkt in Meerzicht, T. vd Meerstraat, van 11.00... Kort nieuws Bamestra Nova ZWAAG - Het Noord-Hollandse zangensemble Bamestra Nova (onder leiding van Jean-Luc Vriend uit Zwaag) verzorgt in de maand december drie kerstconcerten. Een van die drie concerten is in de hervormde kerk aan de Kerkelaan 8 in Zwaag op zondag 9 december om 15.00 uur. Niet alleen wordt het... Zingenderwijs OOSTERBLOKKER - Zangkoor Zingenderwijs geeft zondag 16 december om 14.00 uur een kerstconcert in cultureel centrum Pancratius, Oosterblokker 98 in Oosterblokker. De toegang is gratis. 'Onder de indruk van de resultaten'
eDepot voor West-Friese regio komt dichterbij
HOORN - Met de ontwikkeling van het Westfries eDepot zet West-Friesland een belangrijke stap naar een regionale digitale archiefbewaarplaats. Dinsdag 4 december ondertekenden Dirk Dekema, directeur van het Westfries Archief, en Hans Mannaert, CEO Divault, het contract voor de realisatie van een digitaal depot. Elke overheidsorganisatie, ook de gemeenten, moet...
Kindermiddag op ijsbaan Roode Steen HOORN - Herberg Hoorn organiseert én bundelt in december opnieuw verschillende soorten activiteiten in de stad, die samen bijdragen aan een gevoel van verbondenheid, het delen van talent en laten zien wat Hoorn in huis heeft. Zo is er zondag 16 december een kindermiddag op en rond de ijsbaan op... Ookerst! BLOKKER - Het koor Ooker heeft een mooi, creatief, enerverend jaar achter de rug en kijkt vol vertrouwen naar de toekomst. Om dit jaar stemmig af te sluiten geeft 'Ooker – een koor met spirit' een kerstconcert op maandagavond 17 december in de dorpskerk aan de Westerblokker 105 in Blokker.... Museum zoekt herinneringen aan Floris HOORN - Het Museum van de 20e Eeuw aan de Krententuin 24 in Hoorn toont van 1 februari tot en met 15 september 2019 een expositie over de befaamde tv-serie 'Floris'. Het is in 2019 exact vijftig jaar geleden dat de serie werd uitgezonden. In de tentoonstelling is ook plek... Westfries Museum toont nieuwe aanwinsten HOORN - Het Westfries Museum aan de Roode Steen heeft twee voor Hoorn belangrijke werken kunnen aanschaffen, dankzij financiële bijdragen van de Vrienden van het Westfries Museum, de Kerkmeijer-De Regt Stichting en het Le Cocq-Planckenfonds. Het gaat om een tekening van Johannes Bosboom en een olieverfschilderij van Hendrik Willebrord Jansen.... Wind meten bij MAK BLOKKER - Het weer meten en voorspellen; hoe werkt dat eigenlijk? Kinderen tussen de zes en twaalf jaar kunnen daar zondag 16 december achterkomen bij MAK Blokweer, Kloosterhout 1-2 in Blokker. Zij mogen zelf een instrument maken waarmee je de kracht van de wind goed in de gaten kunt houden.... Kerst met het Hoorns Kamerkoor HOORN - Het Hoorns Kamerkoor geeft zondag 16 december een kerstconcert in het Westfries Museum aan de Roode Steen in Hoorn. Het koor staat onder leiding van dirigent Arnold Bakker en zingt onder andere 'Es ist ein Ros entsprungen', 'Nu sijt willekome', 'Ding dong! merrily on high' en 'Shepherds in... Winter-kerst-editie Café Chantant HOORN - De winter-kerst-editie van Café Chantant vindt zondag 16 december plaats in café JP Coen aan de Veemarkt in Hoorn. Het programma bestaat uit vileine liedjes tussen cabaret en kleinkunst. Enigszins stoute en tegendraadse Nederlandstalige teksten, humor en licht sarcasme als pleister op de onvolkomenheden van het leven. Het... Sfeervolle kerstmarkt in Bonifaciuskerk MEDEMBLIK – In de Bonifaciuskerk wordt 7 en 8 december de Dickens kunst- en kerstfair gehouden. Na weken van voorbereiding is de kerk omgetoverd tot een fantastische ambiance, waar het kerstgevoel overweldigend is. Het is elk jaar spannend of er voldoende groen aanwezig is om de hele kerk te decoreren.... Dier van de Week HOORN - Bolletje is een lieve, gesteriliseerde poes van elf jaar oud. Ze is in het dierenasiel gekomen omdat ze al een geruime tijd buiten leefde. Ze was bang voor de honden die op haar vorige adres woonden en wilde daardoor niet meer in huis komen. Ze wordt graag geknuffeld,... D’r op uit MarktenHoorn- Zat 8 dec - Kerstmarkt in de Oosterkerk aan het Grote Oost, georganiseerd door koorleden van Soli Deo Gloria. Open van 10.30 tot 15.00 uur. ExpositiesHoorn- T/m 20 jan - Het Westfries Museum aan de Roode Steen exposeert 'Indische Pracht': 40 werken van fotograaf Dennis A-Tjak. Hij laat zijn... Kort nieuws Herberg HoornHOORN - De voorbereidingen voor de vierde editie van Herberg Hoorn zijn in volle gang. Van 15 tot en met 26 december laat Herberg Hoorn de stad opnieuw bruisen met tal van activiteiten die samen bijdragen aan een gevoel van verbondenheid, het delen van talent en laten zien wat... Red een kerst, koop een kerstboom HOORN - Leden van Rotaryclub Hoorn-de Compagnie houden een actie om Nordmannen te verkopen, om verzorgingshuis Westerhaven in Hoorn aan nieuwe kunstkerstbomen te helpen. Wie een kerstboom bij deze actie koopt, draagt zo een steentje bij aan het goede doel. Westerhaven biedt zorg en steun aan 230 mensen en is,... Inloophuis Pisa zoekt vrijwillige begeleider Kindertijd HOORN - Door het vertrek van een van de begeleiders, is Inloophuis Pisa in Hoorn op zoek naar een nieuwe begeleider van de activiteit 'Kindertijd'. Kinderen tussen de vijf en twaalf jaar komen eens in de twee weken naar het inloophuis om te praten en te spelen. Deskundige begeleiding is... 'Wat ze leuk vinden, doen ze goed'
Mooie uitdaging voor Vakkanjers van d'Ampte
HOORN - Leerlingen van Tabor College d'Ampte staan voor een mooie uitdaging. Zij gaan de komende maanden aan de slag voor het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Dat alles in het kader van de Vakkanjer Challenge. Vakkanjers is een initiatief van de technische sectoren om de instroom van goed...
Lichtjesavond in Hoornse haven HOORN - Centrum Varend Erfgoed presenteert zaterdag 8 december - in samenwerking met Scoutinggroep Vaandrig Peetoom Vendel Hoorn en reddingsbrigade Notwin - een lichtjesavond in de haven van Hoorn. Lopend en varend brengen kinderen het licht de haven in. Langs de route roepen zij de schippers aan om de kerstverlichting...