Rodi

Kort nieuws

Sociaal eetcafé

MEDEMBLIK - Senioren, chronisch zieken, gehandicapten en mantelzorgers eten woensdag 16 januari gezamenlijk bij Herman Tiben in de Tritonbar, Walesteeg 2 in Medemblik. Het menu bestaat uit tomatensoep, boerenkoolstamppot, rookworst of gehaktbal, sla, patat, zelfgemaakte appelmoes en een toetje. De deuren van het sociaal eetcafé gaan om 16.30 uur open. Het diner kost 10 euro, exclusief consumptie. Reserveren kan bij Herman via tel. 0227-543399.
Jeugdprinsbekendmaking

BLOKKER - Carnavalsvereniging De Blockeniers maakt zondag 20 januari de jeugdprins(es), jeugdadjudant(e), hofdames en Jeugdraad van Elf bekend in Het Gouden Hoofd, Westerblokker 80 in Blokker. Uiteraard is ook de grote Prins van de Blockeniers met zijn gevolg aanwezig, net zoals gastverenigingen, de Stadsprins van het Masker, de grote en kleine prins van Ospylac, carnavalsvereniging de Leste Stuyver en vele anderen. Iedereen is van harte welkom. Aanvang 14.00 uur, vrij entree.
Radicalisering

HOORN - Lody van de Kamp, (ex)rabbijn, schrijver en zakenman, komt woensdag 16 januari naar het Foreestenhuis, Grote Oost 43 in Hoorn, om te vertellen over zijn ervaringen met radicalisering en de interreligieuze dialoog. Hij adviseert overheden op het gebied van radicaliserende jongeren. Hij maakt ook deel uit van het oecumenisch schrijverscollectief 'Heilige ruimte', publiceert in diverse media en schreef ook een aantal boeken. Jarenlang was hij als politicus betrokken bij het CDA, maar hij beëindigde in 2017 zijn lidmaatschap. Alle belangstellenden zijn hartelijk welkom. Aanvang 20.00 uur, er is koffie/thee vanaf 19.30 uur. Toegang vijf euro.
Lef

NIBBIXWOUD - Popkoor OtherWise start het nieuwe jaar met twee open repetitieavonden op woensdag 16 en 23 januari. Het koor is op zoek naar aanvulling van de diverse stemmen. Daarom zoeken OtherWise en haar muzikale leider Frank Hoebe naar mensen met lef. Mannen en vrouwen, zonder of met ervaring, zijn van harte welkom. Wie heeft het lef om langs te komen tijdens de open repetitieavonden in cultureel centrum Bessie, Dorpsstraat 60 in Nibbixwoud? Aanvang 20.00 uur. Meer informatie: Jacques Doedens, 06-11458495, jacques@doedens.net of kijk op www.popkoorotherwise.nl.
Friese avond

HOORN - De Fryske Krite 'Troch de Tael Forboun' houdt zaterdag 19 januari om 20.00 uur in het Cultureel Centrum de Huesmolen in Hoorn een avond met muziek en cabaret. Het gezelschap Blikstiender uit Lemmer brengt een fleurig Friestalig programma 'Fryslân Heite'. Ook niet-leden zijn welkom (toegangsprijs tien euro). In de pauze is er een verloting. Meer informatie: de heer P. Slange, 0229-234881 en/of fryskbutenfryslan.frl.
Das

HOORN - Ton Meijer van Stichting Dassenwerkgroep Utrecht en Het Gooi geeft maandag 14 januari bij de KNNV - afdeling Hoorn/West-Friesland - een lezing over de das. Aan de hand van eigen foto’s en video’s geeft hij een inzicht in het (vaak) verborgen leven van de das. De lezing vindt plaats in wijkcentrum Kersenboogerd aan de Brederodegracht 1 in Hoorn. De zaal gaat om 19.45 uur open. De toegang is gratis, maar een bijdrage in de kosten wordt gewaardeerd. Meer informatie via n.h.secretaris@hoorn.knnv.nl.
Alzheimer Café

HOORN - Het Alzheimer Café houdt woensdag 16 januari een bijeenkomst in het Hoge Hop, Roerdomp 2 in Hoorn. Het onderwerp van deze avond luidt: 'Ik heb een niet-pluis gevoel, wat nu?'. Hoe stellen we de diagnose dementie? Welke verschillende vormen van dementie bestaan er? Als deskundige is uitgenodigd Sandra Molenaar, arts in opleiding tot specialist ouderengeneeskunde. Koffie en thee staan om 19.00 uur klaar. Het programma begint om 19.30 uur. De toegang is gratis. Bezoekers hoeven zich niet van tevoren aan te melden. Informatie: Ellen Bos-Ruijer, e.ruijer@geriant.nl of 0229-741741.
Ontmoeting

HOORN - Iedereen is donderdag 17 januari van harte welkom in Het Lichtbaken tijdens de Open Koffieochtend. Zin in een kop koffie of thee en een gezellig gesprek? Kom dan vanaf 10.00 uur langs. De ontmoeting duurt tot ongeveer 12.00 uur en wordt afgesloten met een korte boodschap uit de Bijbel. Iedereen, ongeacht zijn of haar achtergrond, is hartelijk welkom. Het adres is Maelsonstraat 6 in Hoorn. Ga voor meer informatie naar www.hetlichtbakenhoorn.nl.
Groei & Bloei

HOORN - Groei & Bloei verzorgt binnenkort twee cursussen: de korte cursus 'Voorjaarsbloemwerk' en de cursus 'Bloemstyling algemeen'. Bij de cursus Voorjaarsbloemwerk gebruiken de deelnemers drie maal een glazen schaal in verschillende stijlen. Bloemen, blad, groen en bij materialen, evenals hulpmiddelen worden door de docente meegenomen. Na afloop van elke les gaan de deelnemers met een prachtig arrangement naar huis. De cursus is onder leiding van Tineke Out. Data: donderdag 24 januari, 14 februari en 14 maart van 9.30 tot 12.00 uur. Locatie: De Blauwe Schuit aan de Vredehofstraat 7a in Hoorn. Opgeven via groeibloeihoorn.workshops@gmail.com. De cursus Bloemstyling vindt plaats op maandag 21 januari, 11 februari en 11 maart van 19.45 tot 21.45 uur, ook in De Blauwe Schuit. Docent is Joke Hottentot. Opgeven via groeibloeihoorn.bloemstyling@gmail.com.
Alpha

HOORN - Ontmoeten, vragen en ontdekken; dat staat tijdens Alpha centraal. Alpha is een introductie in het christelijk geloof die ook in Hoorn wordt aangeboden. Deze gaat 29 januari van start. In dertien interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdekken de deelnemers wat het christelijk geloof inhoudt. Elke avond begint met een maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd luisteren de Alpha-deelnemers naar een kort, inspirerend verhaal. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal waarover de Alpha-deelnemers doorpraten in kleine gespreksgroepen. De cursus is gratis en wordt gegeven van 18.30 tot 21.15 uur op Dampten 16 in Hoorn. Mail voor informatie en aanmelding naar: alpha.lifebuilders@gmail.com. Bellen kan ook: 06-12935381.
Broadway

ZWAAG - Musical popkoor Broadway biedt bewoners van de wijk Bangert Oosterpolder in Zwaag de unieke kans om te ervaren hoe leuk, gezellig en ontspannend zingen kan zijn. Te beginnen op donderdag 7 februari in de Grote Beer (wijkcentrum Grote Waal). In vijf repetities worden nummers ingestudeerd die op 14 maart door het projectkoor in MFA De Kreek in Bangert Oosterpolder als een miniconcert worden uitgevoerd. Op die avond kunnen familie en vrienden of buurtgenoten komen luisteren en kijken in De Kreek naar het resultaat van dit project. Broadway geeft voor dit project toegang tot de online oefenmogelijkheden en de bladmuziek. Daarnaast voorziet zij ieder die mee gaat doen van een ‘buddy’, een doorgewinterd koorlid die helpt waar nodig. En, omdat er nu al veel van de koorleden in Bangert Oosterpolder wonen is carpoolen naar de Grote Waal geen probleem. Opgeven kan via www.broadwayhoorn.nl.
IRONMAN naar West-Friesland

REGIO - De IRONMAN komt in 2019 naar West-Friesland. In het weekend van 7 juli vinden een olympische en sprinteditie van de wereldberoemde triatlonwedstrijd plaats. Ook komt er een wedstrijd voor de jeugd en een Nightrun van het sportspektakel. In 2020 wordt het triatlonfestival uitgebreid met een IRONMAN 70.3. Naast West-Friesland vindt er in Nederland in augustus ook een IRONMAN plaats in Maastricht. Belangrijkste wedstrijd in beide plaatsen is de olympische afstand, de zogenoemde IRONMAN 5i50 met 1,5 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen. Daarnaast staat de zogenoemde IRONMAN 4:18:4, een sprintversie met 400 meter zwemmen, 18 kilometer fietsen en 4 kilometer hardlopen op het programma. Op de zaterdag voor de wedstrijden is een IRONKIDS-wedstrijd voor jeugd tot veertien jaar. Het parcours is in Hoorn en de omliggende gemeenten. Vrijdagavond staat de Nightrun, een funrun van vijf kilometer, gepland. Op zondag bij de olympische afstand is er in het centrum van Hoorn op de Roode Steen een finishparty met rode loper en dj. De sprintwedstrijd vindt zaterdagavond plaats. In 2020 komt ook de IRONMAN 70.3 naar West-Friesland. Dat is een triatlon met 1,9 kilometer zwemmen, 90 kilometer fietsen en 21,1 kilometer hardlopen. De zeven West-Friese gemeenten steunen het evenement van harte. "Dit is geweldig nieuws voor de regio", zegt wethouder Ben Tap van Hoorn. "IRONMAN is een strek merk en levert veel publiciteit op. Daarnaast is het evenement goed voor de ondernemers in de regio. Ook moedigt de IRONMAN sporten in brede zin aan. Het past dan ook prima in de stimulering van de breedtesport die de West-Friese gemeenten voor ogen hebben. Jeugd, amateurs en professionals komen in deze opzet ook aan hun trekken." Inschrijven kan vanaf 15 januari. Kijk voor meer informatie op www.ironman.com/netherlands-events.

Artikel geplaatst op donderdag 10 januari 2019 - 06:00


Reacties (0)


Reageer

Hoorn
Dier van de Week HOORN - Dana is een grote teef (60 kg) van zes jaar oud. Het is een vriendelijke hond die vier kinderen gewend is in huis. Ze werd altijd aangelijnd uitgelaten (meestal aan een flexi) en ze loopt goed mee aan de riem. Ze geeft geen problemen met andere honden, maar... D’r op uit MuziekHoorn- Programma poppodium Manifesto, Holenweg 14c: vrij 25 jan Michelle David & the Gospel Sessions. Aanvang 21.00 uur. Zat 26 jan Metal Manifesto met brute death metal. Aanvang 21.00 uur. Zon 27 jan Radio501 Live on Stage: Mojo Hand (bluesband). Aanvang 14.30 uur. Tickets en meer info: www.manifesto-hoorn.nl. ExpositiesHoorn- T/m...

Wie rijdt een blokje om?
De Hoge Hop groot tekort aan chauffeurs

HOORN - De dagbesteding in Omringlocatie De Hoge Hop aan de Roerdomp in Hoorn wordt dagelijks bezocht door vele cliënten uit Hoorn en omgeving. De vrijwillige chauffeurs zorgen ervoor dat zij veilig en wel worden gehaald en gebracht voor een zinvolle invulling van de dag. Op dit moment heeft De...
Kort nieuws Groei & BloeiHOORN - Groei & Bloei verzorgt binnenkort twee cursussen: de korte cursus 'Voorjaarsbloemwerk' en de cursus 'Bloemstyling algemeen'. Bij de cursus Voorjaarsbloemwerk gebruiken de deelnemers drie maal een glazen schaal in verschillende stijlen. Bloemen, blad, groen en bij materialen, evenals hulpmiddelen worden door de docente meegenomen. Na afloop... Indische pracht HOORN - Rondom de expositie 'Indische Pracht' vinden zondag 20 januari in het Westfries Museum aan de Roode Steen in Hoorn een exclusieve lezing en rondleiding plaats in samenwerking met Hortus Leiden. Oud-hortulana Carla Teune geeft een lezing over tropische specerijen. Aansluitend leidt fotograaf Dennis A-Tjak de bezoekers rond langs... E-health REGIO - Omring en de Westfriese Bibliotheken komen van maandag 21 tot en met vrijdag 25 januari naar de inwoners van West-Friesland met een mobiel DigiLAB. Tijdens dit evenement vragen zij aandacht voor e-health en kunnen bezoekers van het mobiel DigiLAB kennismaken met digitale ondersteuning in de zorg. Deze activiteit... Ospylac kleurt oranje HOORN - Carnavalsvereniging Ospylac in Hoorn houdt zaterdag 26 januari haar Prinsenbal en zondag 27 januari de jeugdmiddag in Het Huis Verloren, Kerkstraat 10b in Hoorn. Zaterdagavond 26 januari kleurt de zaal oranje. Ospylac bewijst maar weer eens dat je niet van voetbal hoeft te houden om oranje te dragen.... ALL-IN tennist voor ouderen met dementie HOORN - Tennisschool ALL-IN heeft zijn nieuwe goede doel gevonden voor het Ferry Holster Benefiet Toernooi dat zaterdag 2 februari plaatsvindt. Alle deelnemers zetten zich in voor ouderen met dementie. Het Ferry Holster ALL-IN Benefiet Toernooi is een jaarlijks terugkerend evenement in het Sportcentrum Hoorn, waarbij alle tennissers zich inzetten... Drieduizend euro voor Leergeld West-Friesland WOGNUM - In de protestantse kerk het Vierkant in Wognum werd zondag 13 januari een bedrag van drieduizend euro overhandigd aan Stichting Leergeld West-Friesland. In 2018 hebben de gemeenteleden het bedrag bijeen gespaard door het organiseren van diverse acties zoals een kerstmarkt, twee wandeltochten, een fietstocht en een filmavond. Doel... Twee leesclubs starten in Hoorn HOORN - De allereerste Week van de Leesclub vindt van 28 januari tot en met 3 februari plaats. Doel van deze week is om het lezen te stimuleren. Deelnemen in een leesclub helpt daarbij. Bovendien is het een ideale gelegenheid om mensen met dezelfde interesses te ontmoeten. In Hoorn starten... Help vogels de winter door BLOKKER - In de winter krijgen vogels het moeilijk als het vriest en sneeuwt. Zaadjes, bessen en insecten zijn in de natuur dan maar heel weinig te vinden. In de winter waarderen vogels wat extra voer, want ze leggen geen wintervoorraad aan zoals eekhoorns doen. Het is dan ook een... Dier van de Week HOORN - Speedy is een leuke, gecastreerde kater van circa één jaar oud. Hij is met een aantal andere katten gevangen tijdens een vangactie. In het asiel bleek dat Speedy niet wild is; stiekem is hij dol op knuffelen! Hij is nog wel een enorme held op sokken en in... D’r op uit MuziekOosterleek- Zon 13 jan - Optreden sixtiesband De Stoel in Herbergh 't IJsselmeer. Aanvang 14.30 uur, entree 6 euro. Meer info: 0229-503150.Hoorn- Zon 13 jan - Optreden van de Hoornse formatie Lijda and the Shakers in café JP Coen aan de Veemarkt in Hoorn. Aanvang 16.30 uur, vrij entree.TheaterTwisk- Zon... Zingen, theaterworkshop en massages bij Pisa
Inloophuis presenteert diverse activiteiten tijdens open dag
HOORN - Inloophuis Pisa in Hoorn zet zaterdag 2 februari van 12.00 tot 16.00 uur haar deuren open voor iedereen die benieuwd is naar het bevlogen team en naar wat Pisa allemaal te bieden heeft. Iedereen is deze dag van harte welkom om vrijblijvend een kijkje te komen nemen en...
Kort nieuws Sociaal eetcaféMEDEMBLIK - Senioren, chronisch zieken, gehandicapten en mantelzorgers eten woensdag 16 januari gezamenlijk bij Herman Tiben in de Tritonbar, Walesteeg 2 in Medemblik. Het menu bestaat uit tomatensoep, boerenkoolstamppot, rookworst of gehaktbal, sla, patat, zelfgemaakte appelmoes en een toetje. De deuren van het sociaal eetcafé gaan om 16.30 uur... Werkgroep Grote Waal plaatst laatste speeltoestellen HOORN - De werkgroep Grote Waal heeft de laatste speeltoestellen geplaatst bij het Integraal Kind en Expertise Centrum (IKEC) aan de Scheerder en bij het Hoefblad in Hoorn. De werkgroep had nog een glijbaan met huisje en een schommel in de aanbieding, die afkomstig waren van het Westfriesgasthuis. Nu de... Vrijwilligerspunt dementievriendelijke organisatie HOORN - Annet Koelman van Alzheimer Nederland overhandigde dinsdag 8 januari het certificaat en de bijbehorende sticker 'Samen Dementie Vriendelijk' aan Miranda Zwart, manager bij Vrijwilligerspunt. Daarmee mag Vrijwilligerspunt zich nu officieel 'dementievriendelijk' noemen. Miranda gaf vervolgens symbolisch het stokje door aan de Turkse Stichting Hoorn, die zich de komende... Dier van de Week HOORN - Moos is een lieve, gecastreerde kater van twaalf jaar oud. Hij is naar het asiel gebracht omdat hij niet meer happy was op zijn vorige adres. Hij vond de kinderen te druk en er was een buurtkat die zijn huis binnendrong en met hem vocht. Door dit alles... Appelflappen maken BLOKKER - Zelf een appelflap maken? Kom dan zondag 13 januari naar MAK Blokweer aan de Kloosterhout 1-2 in Blokker. Kinderen tussen de zes en twaalf jaar zijn om 14.00 uur van harte welkom. De kosten zijn 4,50 euro per kind. Aanmelden kan telefonisch (0229-266344) of via e-mail naar info@mak-blokweer.nl.... D’r op uit MuziekEnkhuizen- Zat 12 jan - Optreden Niels van der Gulik en zijn band In Goed Gezelschap in de Drommedaris, Paktuinen 1. Aanvang 20.30 uur. Meer info: www.drom.nl. Oosterleek- Zon 6 jan - Optreden van de formatie John Farmers Whistles bij de Folkclub Oosterleek in Herbergh 't IJsselmeer. Aanvang 14.30 uur,...