Rodi

Kort nieuws

Tulpenkunst

HEM - De DriebanFlora in Hem vindt van donderdag 7 tot en met zondag 10 februari plaats in Sporthal De Banne aan de Koggeweg 45. Het thema van deze show is 'Tulpenkunst'. Wintertulpen, lelies, irissen, rozen en een scala aan andere bloemen zijn tijdens de DriebanFlora te bewonderen. De tulp is natuurlijk de belangrijkste bolbloem op de show. Inzenders strijden om de prijzen. Wie heeft de beste tulp? De tentoonstelling wordt donderdagmiddag 7 februari geopend; dan zijn alleen genodigden welkom. Vrijdag 8 februari is van 19.00 tot 22.00 uur de voorronde van het NK Tulpenkeuren. Zaterdag is de sponsormiddag waarbij bedrijven bezocht worden. Verder kan de jeugd tijdens de DriebanFlora een vragenlijst invullen en deze inleveren tot zondag 15.30 uur. Hiermee maken ze kans op bijvoorbeeld een tablet en bioscoopbonnen. Zondag om 16.00 uur worden de prijzen uitgereikt. Voor de kinderen staat er deze dag een springkussen. Er is een beurs waar van alles te zien en te koop is. In de bloementuin is livemuziek. Openingstijden zijn: vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 21.00 uur en zondag van 10.00 tot 20.00 uur. De entree is drie euro. Meer informatie: www.driebanflora.nl.

Testament

GROOTEBROEK - Seniorenraad Stede Broec organiseert woensdag 6 februari - in samenwerking met notaris Hans van der Horst en oud-huisarts Cees Miedema - een informatiemiddag over het levenstestament, erfrecht en medische verklaringen. De middag vindt plaats in dorpshuis de Stek, Op den Hoef 36 in Grootebroek. Goed voorbereid op onverwachte situaties? Wie regelt de zaken voor iemand die niet in de gelegenheid is om een eigen wil te bepalen, bijvoorbeeld door een geestelijke of lichamelijke ziekte of door andere onverwachte omstandigheden? Voor die gevallen is het mogelijk om een persoon de bevoegdheid te geven de zaken te regelen. Wensen en medische verklaringen kunnen vastgelegd worden in een levenstestament. Natuurlijk is er ook gelegenheid om vragen te stellen. De middag duurt van 14.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.
Klaverjassen

ZWAAG - Café de Kreek in de wijk Bangert en Oosterpolder in Zwaag houdt samen met stichting Netwerk een klaverjasmiddag in de Kreek. Vanaf woensdag 6 februari zijn liefhebbers elke twee weken - van 13.00 tot 17.00 uur - welkom om individueel en Amsterdams te klaverjassen. Deelname is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening. Meer informatie: 0229-845130.
Broadway

ZWAAG - Musical popkoor Broadway biedt bewoners van de wijk Bangert Oosterpolder in Zwaag de unieke kans om te ervaren hoe leuk, gezellig en ontspannend zingen kan zijn. Te beginnen op donderdag 7 februari in de Grote Beer (wijkcentrum Grote Waal). In vijf repetities worden nummers ingestudeerd die op 14 maart door het projectkoor in MFA De Kreek in Bangert Oosterpolder als een miniconcert worden uitgevoerd. Op die avond kunnen familie en vrienden of buurtgenoten komen luisteren en kijken in De Kreek naar het resultaat van dit project. Broadway geeft voor dit project toegang tot de online oefenmogelijkheden en de bladmuziek. Daarnaast voorziet zij ieder die mee gaat doen van een ‘buddy’, een doorgewinterd koorlid die helpt waar nodig. En, omdat er nu al veel van de koorleden in Bangert Oosterpolder wonen is carpoolen naar de Grote Waal geen probleem. Opgeven kan via www.broadwayhoorn.nl.
Alpha-cursus

BERKHOUT - In een huiskamer aan de Schuitenmaker 22 in Berkhout start vrijdag 8 februari een laagdrempelige Alpha-cursus. Deze bestaat uit twaalf lessen, steeds op de vrijdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden. Na een kopje koffie wordt een korte inleiding gehouden over een bijbels onderwerp om vervolgens met elkaar over dit onderwerp na te praten. Meer informatie over de cursus staat op de website van de Nederlands Gereformeerde Kerk: www.ngkhoorn.nl. Een mailtje sturen kan ook: minne.ngk@gmail.com.
'Help, mijn kind kan niet zonder!'

HOORN - Brijder organiseert een cursus voor ouders en opvoeders waarvan de kinderen problematisch alcohol drinken, drugs gebruiken, gamen of gokken. Deze cursus 'Help, mijn kind kan niet zonder!' vindt plaats in Hoorn en duurt vijf avonden. De cursusavonden zijn dinsdag 5, 12, 19 en 26 februari van 19.00 tot 19.00 tot 21.00 uur. Daarna is er nog een terugkombijeenkomst op 2 april. Ouders krijgen handvatten aangereikt waardoor zij zich minder machteloos voelen en de regie weer in handen krijgen. De cursus richt zich met name op de communicatie in het gezin en biedt mogelijkheden om anders met het kind om te gaan. De ouders gaan met de aangeboden leerstof aan de slag en met elkaar in gesprek. Voordat de cursus van start gaat, heeft de ouder/opvoeder een kennismakingsgesprek met de cursusleiding. De cursus vindt plaats bij Brijder Hoorn aan het Keern 33d. Aanmelden: 088-3582260 of preventie@brijder.nl . Meer informatie: www.brijderjeugd.nl.
Word voor beginners

HOORN - In wijkcentrum De Huesmolen, Huesmolen 60 in Hoorn start maandag 4 februari de cursus 'Word voor beginners'. In acht lessen leren deelnemers de basis van dit tekstverwerkingsprogramma en kunnen zij onder andere verschillende documenten maken, illustraties toevoegen en nog veel meer praktische zaken. De lessen zijn elke maandag van 13.30 tot 16.00 uur. Aanmelden en meer informatie: www.netwerkhoorn.nl, huesmolen@netwerkhoorn.nl of 0229-234390.
Quiznight

HOORN - Het Hoornse poppodium Manifesto, Holenweg 14c, opent zaterdag 9 februari om 20.00 uur haar deuren voor Hoorns grootste pubquiz: QuizNight 11. Aanvang 20.30 uur, entree 7,50 euro. Teams (maximaal vijf personen) kunnen zich aanmelden via quizmasterhoorn@gmail.com o.v.v. teamnaam en aantal personen. Meer informatie: www.manifesto-hoorn.nl.
Zonnebloem zoekt secretaris

HOORN - De Zonnebloem Hoorn, afdeling Risdam, is voor haar dagelijks bestuur op zoek naar een secretaris. Het werk van de secretaris bestaat uit de volgende taken: het maken van de agenda voor de vergaderingen en notuleren tijdens de vergaderingen. Wie komt het bestuur versterken? Neem contact op met H. Hakhoff via hakhoffhilda@gmail.com .
UniCorno

HOORN - Vocaal Theater Groep UniCorno houdt woensdag 6 februari een open repetitie. Wie van licht klassieke theatermuziek houdt en zelf wil zingen, is om 20.00 uur van harte welkom in De Vesting aan het Doelenplein in Hoorn (het gebouw van de Showband). Dit is één van de eerste oefenavonden voor de nieuwe concerten die in november worden gegeven in Bovenkarspel en Hoorn, dus een perfect moment om aan te sluiten. Op het programma staat een concertant deel met licht klassieke muziek uit opera’s, operettes en musicals. Na een pauze wordt een moderne mini-operette uitgevoerd. Nieuwsgierig geworden? Kom naar de open repetitie. Graag van tevoren even aanmelden via info@unicorno.nl of 06-11212538 (Richard Taman). Meer informatie: www.unicorno.nl.
Bewonersoverleg

ZWAAG - De agenda van het Bewonersoverleg Risdam-Noord staat donderdag 7 februari bol van aantrekkelijke agendapunten. De hoofdmoot bestaat deze avond voor de wijkbewoners uit het bespreken van alle facetten van het sportcomplex Risdam-Noord. Over de functie, het gebruik en de toekomst van dit complex kan iedere wijkbewoner zijn of haar zegje doen. Er wordt gesproken in kleine groepjes onder leiding van een aantal gespreksleiders. Wijkbewoner Ted van der Bruggen verzorgt de inleiding. Wijkbewoonster Marjon Brouwer doet een vooraankondiging van de plantjesmarkt die ook in 2019, en wel op 20 april, door de buurtgroep 'Risdam-Noord Groen!' en tuinenvereniging Groei en Bloei wordt georganiseerd. Ten slotte krijgt iedere bezoeker van deze avond een zakje zaadjes mee van de ‘Risdammer Kattensnor’. Hans Kooistra, oud-docent van het Clusius College, vertelt hoe je de komende zomer kunt genieten van deze plant. Het Bewonersoverleg begint om 20.00 uur en vindt plaats in wijkcentrum De Cogge aan de Akkerwinde 44 in Zwaag.
Mantelzorgpanel

REGIO - Het Kennisplatform Mantelzorg is een samenwerkingsverband van zeven West-Friese gemeenten en tal van zorg-en welzijnsorganisaties. Het Kennisplatform wil graag meer aandacht voor mantelzorgers en hun mogelijkheden en moeilijkheden in de zorg. Vier keer per jaar komen professionals bij elkaar om een mantelzorgthema te bespreken, ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Het Kennisplatform maakt graag gebruik van de ervaring en kennis van mantelzorgers zelf. Daarvoor bestaat het Mantelzorgpanel. Dit panel bestaat uit tien tot vijftien mantelzorgers, bijvoorbeeld ouders van een kind met een beperking, jonge mantelzorgers, partners van iemand met dementie of een hersenletsel. Deelnemers aan dit panel vertellen drie of vier keer per jaar via een kort (telefonisch) gesprek hun ervaringen. Deze informatie wordt vervolgens, anoniem uiteraard, besproken met de organisaties en gemeenten die aan het platform deelnemen. Deelname is in principe voor één jaar, maar kan uiteraard verlengd worden. Het Kennisplatform zoekt nieuwe deelnemers voor het panel. Interesse? Aanmelden kan via j.olijve@meewering.nl of 06-53283177. Kijk voor meer informatie op www.ikzorg.nu.
Week van de Euthanasie

HOORN - De Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) verzorgt dinsdag 12 februari, in de Week van de Euthanasie, een informatiebijeenkomst in Avondlicht aan de Geldelozeweg 66 in Hoorn. Belangstellenden kunnen hier terecht voor al hun vragen over euthanasie en vrijwillig levenseinde. De NVVE-medewerkers gaan graag met hen in gesprek. Er wordt tijdens een korte lezing ingegaan op de zorgvuldigheidseisen die de wet stelt aan het verlenen van euthanasie en het belang van een kraakheldere wilsverklaring. De bijeenkomst is van 14.00 tot 16.00 uur, de lezing van 14.30 tot 15.00 uur. De toegang is gratis en aanmelden is gewenst. Dat kan via www.nvve.nl/weekvan .
Chantant

HOORN - Café Chantant in café JP Coen aan de Veemarkt in Hoorn heeft zondag 17 februari een speciale gast: liedjesmaker, cabaretier en musicus Johan Hoogeboom. Aanvang 16.00 uur, entree zes euro.
Pubquiz voor KiKa

ZWAAG - In samenwerking met Partycentrum De Witte Valk in Zwaag en Quizzards organiseert Marlies Driessen donderdag 21 februari een PubQuiz, waarvan de opbrengst naar de Stichting KiKa (Stichting tegen KinderKanker) gaat. Marlies loopt in november de marathon van New York voor KiKa en wil zoveel mogelijk sponsorgeld ophalen voor dit goede doel. De opbrengst van de avond gaat naar KiKa. De PubQuiz vindt plaats in De Witte Valk aan de Dorpsstraat 175 in Zwaag. Entree is tien euro per persoon. De quiz start om 20.30 uur. Er kunnen teams meedoen van maximaal vijf personen. Aanmelden: marliesrunsforkika@gmail.com.
Hulpvraag

REGIO - Op zoek naar iemand die een wandeling of autorit wil maken, een boek wil voorlezen, een boodschap doet, klein tuinonderhoud of een klusje uitvoert? Meld de hulpvraag bij Vrijwilligerspunt. Zij gaan dan op zoek naar een vrijwilliger in de buurt. Een hulpvraag plaatsen kan via www.vrijwilligerspunt.com of via e-mail: hulpdichtbij@vrijwilligerspunt.com. Bellen kan ook: 0229-216499.
Struuntocht

ENKHUIZEN - Kaarten voor de eerste editie van de Westfriese Struuntocht zijn nu te koop. Deelnemers wandelen zaterdag 23 maart vanaf 19.00 uur door de straten van Enkhuizen op zoek naar de bijzondere, soms monumentale, panden, naar verborgen straatjes, bedrijven, scholen en moderne architectuur. "Het wordt een avond wandelen, ontdekken en beleven", aldus voorzitter van de stichting Westfriese Struuntocht Henk Driessen. De wandeling is circa zeven kilometer lang. Ook is er een speciale, verkorte route voor kinderen. Met de Westfriese Struuntocht wil de organisatie geld ophalen voor twee goede doelen in West-Friesland: Stichting Leergeld Westfriesland en Kinder Kleding Bank Hoorn. Deelnemers krijgen de gelegenheid om binnen te kijken in instellingen en gebouwen waar men normaal niet zo gauw komt. De organiserende partijen zijn trots op wat Enkhuizen te bieden heeft. "Dat willen we aan iedereen laten zien; Enkhuizen boeit!", aldus secretaris Natalie Huijsman. De organisatie is een samenwerking van vier serviceclubs in/rond Enkhuizen: Kiwanis Westfriesland, Lions Enkhuizen, Rotary Enkhuizen en JCI Het Grootslag. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.westfriesestruuntocht.nl/tickets en www.drom.nl/drommedaris/evenement/westfriese-struuntocht/.
Buurtfilmfestival

HOORN - Stichting Buuf houdt zondag 7 april - in samenwerking met Cinema Oostereiland - een filmmiddag over en dóór bewoners van Hoorn en omstreken. Amateurs, studenten en professionele film- en vlogliefhebbers worden uitgedaagd om hun eigen film of vlog in te sturen. Enkele voorbeelden van onderwerpen die ter sprake komen in de films tijdens het eerste Buurtfilmfestival Hoorn zijn: hoe gaat het er aan toe in een hospice, welke dromen hebben leerlingen van de Praktijkschool over thuis, waarom is het zo leuk om in een koor te zingen en wie is Rosanne Botman? Een deskundige jury met onder andere de jonge filmmaker Jos van Meerveld en filmkenner Bert Laan beoordeelt alle filmpjes en kent prijzen toe, inclusief scholierenprijs. Stichting Buuf bestaat uit diverse leden die zelf werkzaam zijn bij de publieke omroep en/of productiehuizen. Het belooft een festival te worden waarbij persoonlijke verhalen uit Hoorn en omgeving worden ontleed. Deze zondagmiddag hopen de organisatoren veel kijkpubliek te ontvangen en te laten zien wat er allemaal speelt in Hoorn en omgeving. Makers met ideeën voor een mooie, korte persoonlijke film kunnen die indienen via de website www.buurtfilmfestivalhoorn.nl. Het Buurtfilmfestival begint 7 april om 14.00 uur in Cinema Oostereiland in Hoorn.
Oudersupportgroep

HOORN - Brijder Jeugd organiseert elke tweede woensdag van de maand een ondersteuningsavond voor ouders van jongeren die problematisch gamen, gokken of alcohol of drugs gebruiken. Op de avonden is een preventiedeskundige van Brijder Jeugd aanwezig. Het doel van de avond is ouders met elkaar in contact brengen zodat zij ervaringen kunnen uitwisselen. De bijeenkomsten vinden plaats elke tweede woensdag van de maand van 19.30 tot 21.00 uur op de locatie van Brijder aan het Keern 33d in Hoorn. Meer informatie: Corina van der Laan, corina.van.der.laan@brijder.nl of 06-52568152. Inschrijven kan via Brijder Preventie/Jeugd Alkmaar: 088-3582260 of preventie@brijder.nl .
IRONMAN naar West-Friesland

REGIO - De IRONMAN komt in 2019 naar West-Friesland. In het weekend van 7 juli vinden een olympische en sprinteditie van de wereldberoemde triatlonwedstrijd plaats. Ook komt er een wedstrijd voor de jeugd en een Nightrun van het sportspektakel. In 2020 wordt het triatlonfestival uitgebreid met een IRONMAN 70.3. Naast West-Friesland vindt er in Nederland in augustus ook een IRONMAN plaats in Maastricht. Belangrijkste wedstrijd in beide plaatsen is de olympische afstand, de zogenoemde IRONMAN 5i50 met 1,5 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen. Daarnaast staat de zogenoemde IRONMAN 4:18:4, een sprintversie met 400 meter zwemmen, 18 kilometer fietsen en 4 kilometer hardlopen op het programma. Op de zaterdag voor de wedstrijden is een IRONKIDS-wedstrijd voor jeugd tot veertien jaar. Het parcours is in Hoorn en de omliggende gemeenten. Vrijdagavond staat de Nightrun, een funrun van vijf kilometer, gepland. Op zondag bij de olympische afstand is er in het centrum van Hoorn op de Roode Steen een finishparty met rode loper en dj. De sprintwedstrijd vindt zaterdagavond plaats. In 2020 komt ook de IRONMAN 70.3 naar West-Friesland. Dat is een triatlon met 1,9 kilometer zwemmen, 90 kilometer fietsen en 21,1 kilometer hardlopen. De zeven West-Friese gemeenten steunen het evenement van harte. "Dit is geweldig nieuws voor de regio", zegt wethouder Ben Tap van Hoorn. "IRONMAN is een strek merk en levert veel publiciteit op. Daarnaast is het evenement goed voor de ondernemers in de regio. Ook moedigt de IRONMAN sporten in brede zin aan. Het past dan ook prima in de stimulering van de breedtesport die de West-Friese gemeenten voor ogen hebben. Jeugd, amateurs en professionals komen in deze opzet ook aan hun trekken." Kijk voor meer informatie op www.ironman.com/netherlands-events.

Artikel geplaatst op vrijdag 01 februari 2019 - 06:00


Reacties (0)


Reageer

Hoorn
Help vogels de winter door BLOKKER - In de winter krijgen vogels het moeilijk als het vriest en sneeuwt. Zaadjes, bessen en insecten zijn in de natuur dan maar heel weinig te vinden. In de winter waarderen vogels wat extra voer, want ze leggen geen wintervoorraad aan zoals eekhoorns doen. Het is dan ook een... Dier van de Week HOORN - Sam is een lieve, gecastreerde kater van elf jaar oud. Hij is naar het asiel gebracht omdat zijn vrouwtje moest verhuizen en hem niet kon meenemen. Sam is een aanhankelijke knuffelkat die bij zijn eigen mensen gezellig op schoot ligt. Hij was vroeger twee andere katten gewend in... D’r op uit MuziekEnkhuizen- Woe 20 febr - Derek and Julia uit Engeland verzorgen het voorprogramma in de Folk-Club Enkhuizen met traditionele Engelse en Ierse folk en seasongs. Locatie: Die Port van Cleve, Dijk 74-76. Toegang gratis. Meer info: 0228-314903. Oosterleek- Zon 17 febr - Valentijnsjam met The Clue in Herbergh 't IJsselmeer,... Kort nieuws LezingHOORN - Vereniging Oud Hoorn verzorgt dinsdag 19 februari om 20.00 uur de lezing: Antisemitisme in de naoorlogse tijd door Remco Ensel. Antisemitisme blijkt ook na de oorlog een onuitroeibaar verschijnsel en staat de laatste tijd in de belangstelling. Remco Ensel geeft in zijn lezing een overzicht van de ontwikkelingen... 'Blij dat we deze stap gemaakt hebben'
Portugese droom komt uit voor Sabine, José en Sem
HOORN - Sabine Kolken, José Fernandes Crispim en hun zoontje Sem begonnen afgelopen juli aan een groot avontuur: het Hoornse gezin verhuisde naar Portugal om daar een bed and breakfast op te zetten: Quinta do Rio Alva. Op de voorpagina van deze krant vertelden Sabine en José vlak voor vertrek...

Eerste paal voor nieuw schoolgebouw

ZWAAG - Een feestelijke gebeurtenis in de wijk Bangert en Oosterpolder in Zwaag: obs Socrates sloeg donderdag 14 februari op het bouwterrein naast de Kreek de eerste paal van het nieuwe schoolgebouw. Aan het eind van dit jaar wordt het spiksplinternieuwe gebouw opgeleverd en hebben de kinderen alle ruimte om...
Robot Phi bezoekt cliënten Philadelphia ZWAAG - Stichting Philadelphia, locatie Schouwmeester in Zwaag, kreeg woensdag 13 februari bezoek van de sociale robot Phi om kennis te maken met de cliënten en begeleiders. Ook de locaties Dorpsstraat (Zwaag), Timpaan (Kersenboogerd) en Kolgans (Nibbixwoud) waren hierbij uitgenodigd. De sociale robot leert om mensen met een verstandelijke beperking... Kaleidoscopische knutsel BLOKKER - Weleens door een kaleidoscoop gekeken? Kinderen kunnen deze voorjaarsvakantie hun fantasie prikkelen en hun eigen kaleidoscoop knutselen bij MAK Blokweer in Blokker. Aan de balie in het bezoekerscentrum kunnen kinderen een bakje met materialen halen waarmee ze een eigen voorjaarsvakantie-knutsel gaan maken. De knutsel is geschikt voor alle... Blues on Sunday met Sweet Bourbon HOORN - Sweet Bourbon staat zondag 24 februari op het podium van Radio501 Blues on Sunday LIVE in Manifesto, Holenweg 14c in Hoorn. In 2014 ziet Sweet Bourbon het levenslicht in Nijmegen en sinds die tijd toert de groep door Nederland met livemuziek. De band bestaat uit vijf mannen en... Workshop 'Lentestuk maken' HOORN - Haal de lente in de tuin of op het balkon door donderdag 7 maart mee te doen met de workshop 'Lentestuk maken'. De buurtgroep Risdam-Noord Groen! organiseert in samenwerking met Rozetka Mooy, docent aan het Clusius College, een workshop. Rozetka leert de deelnemers hoe je met bolletjes en... Halve Maen zoekt enthousiaste vrijwilligers voor laatste seizoen HOORN - Voor het laatste seizoen in Hoorn zoekt de Halve Maen enthousiaste mensen die het leuk vinden om hun passie voor maritieme zaken en de Gouden Eeuw te delen met bezoekers. De Halve Maen is op zoek naar gastheren en -vrouwen en gidsen die willen werken op de vaste... Ridder-knutselmiddag HOORN - Kom gezellig knutselen in het Museum van de 20e Eeuw op donderdag 21 februari van 13.30 tot 16.00 uur. Bezoek meteen de spannende nieuwe tentoonstelling 'Floris, 50 jaar jeugdheld'. De knutselmiddag sluit goed aan bij deze tentoonstelling over een jonge, dappere ridder. Jeugdige bezoekers kunnen (tegen een kleine... Te paard naar middeleeuwen MEDEMBLIK/HOORN - Ridder Jacoba komt zondag 17 februari om 14.00 uur naar het kasteel Radboud, Oudevaartsgat 8, in Medemblik en zondag 24 februari om 15.00 uur naar Theater Het Pakhuis, Onder de Boompjes 21 in Hoorn. Een muziektheatervoorstelling voor iedereen vanaf 5 jaar. Jacoba kan alles! In bomen klimmen, paardrijden,...

Stoomtram ontwaakt uit winterslaap

WOGNUM/HOORN - Na een korte winterslaap wordt het vuur in stoomlocomotief 30 weer opgestookt. De 111-jaar oude locomotief neemt bezoekers van de Museumstoomtram deze voorjaarsvakantie mee Op Stoomtramavontuur. Jong en oud beginnen de ontdekkingsreis op het museumterrein en de werkplaats van de stoomtram in Hoorn. Daarna volgt een rit met...
Dier van de Week HOORN - Katia is een lieve, gesteriliseerde poes van circa tien jaar oud. Ze heeft een hele tijd buiten gezworven voordat het uiteindelijk lukte om haar te vangen. In het asiel heeft ze nog een tijdje volgehouden dat ze niks van mensen moest hebben, maar inmiddels vindt ze het toch... Kort nieuws WinterwandelingOUDENDIJK - Vanuit eetcafé Les Deux Ponts aan de Slimdijk 2 in Oudendijk start zondag 10 februari om 14.00 uur een winterwandeling. De gids laat de mooiste plekjes van veenpolder Beetskoog en Werelderfgoed Beemster zien. De wandeling is circa 8,4 kilometer lang. Kosten: 3,50 euro (kinderen betalen 2 euro). Meer... D’r op uit MuziekOosterleek- Zon 10 febr - Optreden van de formatie Devil in the Kitchen in Folkclub Oosterleek, Herbergh 't IJsselmeer. Aanvang 14.30 uur, entree 6 euro. Meer info: 0229-503150.Hoorn- Programma Manifesto, Holenweg 14c: vrij 15 febr optreden van Focus (Thijs van Leer, Menno Gootjes, Udo Pannekeet en Pierre van der Linden).... Indisch Palet: vijftig kunstwerken van twintig kunstenaars HOORN - Meer dan vijftig kunstwerken van bijna twintig verschillende kunstenaars over Indië vormen letterlijk een Indisch palet. Hun verschillende stijlen en technieken, de tijd waarin ze werkten, de vorm van hun kunst zijn samen een veelkleurig mozaïek. Het Westfries Museum aan de Roode Steen in Hoorn exposeert van 10... West-Friese schaakverenigingen starten cursus REGIO - De West-Friese schaakverenigingen slaan de handen ineen en starten in maart met een cursus 'Leren schaken' om beginnende schakers wegwijs te maken op het bord met de 64 velden. Mensen die al kunnen schaken, zijn van harte welkom bij de training 'Van huis- tot clubschaker', een cursus voor... Een nieuwe, West-Friese liefde?
Vrijgezellen doen oproep in deze krant
REGIO - Vrijgezellen uit de regio doen in deze krant een oproep aan vrijgezellen in West-Friesland: wie trekt de stoute schoenen aan en gaat opzoek naar een nieuwe, West-Friese liefde? Acht dames en heren nemen een sprong in het diepe en willen graag een praatje maken of een date. Lees...