Rodi

Een nieuwe, West-Friese liefde?
Vrijgezellen doen oproep in deze krant

Zit er iemand bij die je aandacht trekt? Laat het ons weten via redactie.wfr@rodi.nl. (Foto's: aangeleverd)

REGIO - Vrijgezellen uit de regio doen in deze krant een oproep aan vrijgezellen in West-Friesland: wie trekt de stoute schoenen aan en gaat opzoek naar een nieuwe, West-Friese liefde? Acht dames en heren nemen een sprong in het diepe en willen graag een praatje maken of een date. Lees aandachtig hun oproep. Zit er iemand bij die de aandacht trekt? Laat het weten via redactie.wfr@rodi.nl. Noteer in een reactie het juiste fotonummer en de naam.

1. Co is 63 jaar en woont in het centrum van Hoorn. "Ik zou het leuk vinden om een sportieve, gezellige vrouw te ontmoeten om samen iets leuks te ondernemen. Ik hou van wandelen, shoppen en het strand. Ook vind ik het gezellig om op een terrasje of in een café samen wat te drinken. Ik ben niet per se op zoek naar een liefdesrelatie, maar een speciale vriendschap zou ik ook leuk vinden. En we zien wel hoe het loopt dan. Als jij het ook leuk vindt om een aanvulling te vinden op hoe je nu in het leven staat, dan zou ik graag meer van je willen horen en eens met je afspreken."

2. Nel (62) uit Wognum lijkt het leuk om een West-Fries te ontmoeten die mogelijk haar nieuwe liefde wordt. "Ik vind het hartstikke spannend, maar heb de stoute schoenen aangetrokken. Ik wil graag iemand ontmoeten die humor heeft, niet rookt, oprecht, open, respectvol en warm is. Iemand die ook van een goed gesprek houdt. Ik ben optimistisch, spontaan, open en warm. Sinds vijf jaar ben ik weduwe. Mijn hobby's zijn wandelen, tuinieren, creatief bezig zijn en lekker koken."
3. Aris is een gescheiden kerel van 42, woonachtig in Zwaag. "Mijn dochter van elf jaar woont doordeweeks bij mij en naast een fulltime job (in ploegendienst) draag ik dus de zorg dat zij op tijd op school is, bij vriendinnen kan spelen en/of dat er gesport wordt. Mijn vrije tijd vul ik op door bezoekjes aan de sportschool, struinen over de zaterdagmarkt of op visite bij familie of vrienden. Zo af en toe eens een bezoek aan de sauna/ bioscoop of een feestje hier of daar ga ik ook niet uit de weg. Tevens maakt ik tijd vrij voor het geven van sport- of ontspanningsmassages, probeer ik ietsjes verantwoord te koken en zo zitten de dagen al snel vol hoor. Wanneer de jongedame een weekend bij mij is staan er heel andere dingen op het programma; dan gaan we samen naar het museum of de bioscoop, bakken we iets lekkers of doen we echte vader/dochter-dingen. Gewenste kenmerken voor mijn nieuwe liefde zijn: een dame tussen de 32 en 40 jaar, een tikkie sportief en een beetje verzorgd. Dan vind ik dat ze al een heel end komt. Het zou mooi zijn als ze haar leven aardig op orde heeft in de trend van een baan, hobby, vriendenkring of iets dergelijks. Mijn vrienden omschrijven mij als ondernemend, iemand die overal wel iets van probeert te maken. Ook heb ik vrolijk met een serieuze twist gehoord en dat vind ik persoonlijk een heel mooie omschrijving. Verder ben ik enthousiast, nieuwsgierig en altijd wel in voor iets anders. Wanneer je op mijn oproepje reageert, dan zou ik het heel fijn vinden als je een foto meestuurt."
4. Mary (57) woont in Oosterblokker en werkt in de zorg. "Mijn hobby's zijn koken, fitness en tuinieren. Ik ga graag op vakantie naar warme landen en soms een weekendje weg. Af en toe lekker uiteten en ook het bos, strand en de zee vind ik heerlijk om naartoe te gaan. Op z'n tijd houd ik van een borreltje. Ik zoek een leuke, lieve, verzorgende man die er ook van houdt om dingen te ondernemen en graag op vakantie gaat en/of weekendje weg."
5. Bart is 28 jaar en woont in Bovenkarspel. "Ik hou van muziek luisteren en ik zit op drumles. Verder hou ik van wandelen, doe ik aan houtbewerking en ga ik graag zwemmen. Ik ben op zoek naar een rustige, lieve vrouw van rond mijn eigen leeftijd. Leuk als je eigen hobby's hebt en dat we samen hobby's kunnen delen. Ben je verder benieuwd naar mij, dan hoor ik graag van je!"
6. De 46-jarige Wilma woont in Hoorn. Ze is geen stilzitter en gaat erg graag op pad, bijvoorbeeld naar musea. "Maar een avondje genieten voor de tv kan natuurlijk ook. Ik ben op zoek naar een niet rokende, zelfstandige, enthousiaste, flexibele, avontuurlijke, rustgevende, zorgzame, gezellige, humoristische, ondernemende, lieve man. Ik heb een leuk en gezellig leven, maar mis nog net even dat toefje op de taart. Denk jij dat je een leuke aanvulling zal zijn in mijn leven en dat we samen leuke dingen kunnen ondernemen, dan ben ik reuze benieuwd naar je reactie."
7. Levi is dertig jaar en woont in Hoorn. "Ik zoek een leuke vriendin tussen de 25 en 35 jaar om samen erop uit te gaan en een fijne toekomst op te bouwen. Karaktereigenschappen: eerlijk, betrouwbaar en spontaan. Qua uiterlijke kenmerken heb ik geen specifieke voorkeur. Lengte tot 1,75 meter. Mijn hobby's zijn fietsen, fitness, auto’s, stedentrips en kokkerellen. Ik ben notarieel medewerker op een notariskantoor in Amstelveen. Zelf ben ik eerlijk en betrouwbaar. Ik heb donkerblond haar en ben 1.80 meter lang."
8. Johan is midden zeventig, woont in Grootebroek en is op zoek naar een West-Friese dame. Hij is 1.85 meter lang en houdt van wandelen, fietsen en samen een terrasje pakken. "Mijn verdere hobby's zijn tuinieren en genieten van het buitenleven."

Artikel geplaatst op woensdag 06 februari 2019 - 15:10


Hoorn
Help vogels de winter door BLOKKER - In de winter krijgen vogels het moeilijk als het vriest en sneeuwt. Zaadjes, bessen en insecten zijn in de natuur dan maar heel weinig te vinden. In de winter waarderen vogels wat extra voer, want ze leggen geen wintervoorraad aan zoals eekhoorns doen. Het is dan ook een... Dier van de Week HOORN - Sam is een lieve, gecastreerde kater van elf jaar oud. Hij is naar het asiel gebracht omdat zijn vrouwtje moest verhuizen en hem niet kon meenemen. Sam is een aanhankelijke knuffelkat die bij zijn eigen mensen gezellig op schoot ligt. Hij was vroeger twee andere katten gewend in... D’r op uit MuziekEnkhuizen- Woe 20 febr - Derek and Julia uit Engeland verzorgen het voorprogramma in de Folk-Club Enkhuizen met traditionele Engelse en Ierse folk en seasongs. Locatie: Die Port van Cleve, Dijk 74-76. Toegang gratis. Meer info: 0228-314903. Oosterleek- Zon 17 febr - Valentijnsjam met The Clue in Herbergh 't IJsselmeer,... Kort nieuws LezingHOORN - Vereniging Oud Hoorn verzorgt dinsdag 19 februari om 20.00 uur de lezing: Antisemitisme in de naoorlogse tijd door Remco Ensel. Antisemitisme blijkt ook na de oorlog een onuitroeibaar verschijnsel en staat de laatste tijd in de belangstelling. Remco Ensel geeft in zijn lezing een overzicht van de ontwikkelingen... 'Blij dat we deze stap gemaakt hebben'
Portugese droom komt uit voor Sabine, José en Sem
HOORN - Sabine Kolken, José Fernandes Crispim en hun zoontje Sem begonnen afgelopen juli aan een groot avontuur: het Hoornse gezin verhuisde naar Portugal om daar een bed and breakfast op te zetten: Quinta do Rio Alva. Op de voorpagina van deze krant vertelden Sabine en José vlak voor vertrek...

Eerste paal voor nieuw schoolgebouw

ZWAAG - Een feestelijke gebeurtenis in de wijk Bangert en Oosterpolder in Zwaag: obs Socrates sloeg donderdag 14 februari op het bouwterrein naast de Kreek de eerste paal van het nieuwe schoolgebouw. Aan het eind van dit jaar wordt het spiksplinternieuwe gebouw opgeleverd en hebben de kinderen alle ruimte om...
Robot Phi bezoekt cliënten Philadelphia ZWAAG - Stichting Philadelphia, locatie Schouwmeester in Zwaag, kreeg woensdag 13 februari bezoek van de sociale robot Phi om kennis te maken met de cliënten en begeleiders. Ook de locaties Dorpsstraat (Zwaag), Timpaan (Kersenboogerd) en Kolgans (Nibbixwoud) waren hierbij uitgenodigd. De sociale robot leert om mensen met een verstandelijke beperking... Kaleidoscopische knutsel BLOKKER - Weleens door een kaleidoscoop gekeken? Kinderen kunnen deze voorjaarsvakantie hun fantasie prikkelen en hun eigen kaleidoscoop knutselen bij MAK Blokweer in Blokker. Aan de balie in het bezoekerscentrum kunnen kinderen een bakje met materialen halen waarmee ze een eigen voorjaarsvakantie-knutsel gaan maken. De knutsel is geschikt voor alle... Blues on Sunday met Sweet Bourbon HOORN - Sweet Bourbon staat zondag 24 februari op het podium van Radio501 Blues on Sunday LIVE in Manifesto, Holenweg 14c in Hoorn. In 2014 ziet Sweet Bourbon het levenslicht in Nijmegen en sinds die tijd toert de groep door Nederland met livemuziek. De band bestaat uit vijf mannen en... Workshop 'Lentestuk maken' HOORN - Haal de lente in de tuin of op het balkon door donderdag 7 maart mee te doen met de workshop 'Lentestuk maken'. De buurtgroep Risdam-Noord Groen! organiseert in samenwerking met Rozetka Mooy, docent aan het Clusius College, een workshop. Rozetka leert de deelnemers hoe je met bolletjes en... Halve Maen zoekt enthousiaste vrijwilligers voor laatste seizoen HOORN - Voor het laatste seizoen in Hoorn zoekt de Halve Maen enthousiaste mensen die het leuk vinden om hun passie voor maritieme zaken en de Gouden Eeuw te delen met bezoekers. De Halve Maen is op zoek naar gastheren en -vrouwen en gidsen die willen werken op de vaste... Ridder-knutselmiddag HOORN - Kom gezellig knutselen in het Museum van de 20e Eeuw op donderdag 21 februari van 13.30 tot 16.00 uur. Bezoek meteen de spannende nieuwe tentoonstelling 'Floris, 50 jaar jeugdheld'. De knutselmiddag sluit goed aan bij deze tentoonstelling over een jonge, dappere ridder. Jeugdige bezoekers kunnen (tegen een kleine... Te paard naar middeleeuwen MEDEMBLIK/HOORN - Ridder Jacoba komt zondag 17 februari om 14.00 uur naar het kasteel Radboud, Oudevaartsgat 8, in Medemblik en zondag 24 februari om 15.00 uur naar Theater Het Pakhuis, Onder de Boompjes 21 in Hoorn. Een muziektheatervoorstelling voor iedereen vanaf 5 jaar. Jacoba kan alles! In bomen klimmen, paardrijden,...

Stoomtram ontwaakt uit winterslaap

WOGNUM/HOORN - Na een korte winterslaap wordt het vuur in stoomlocomotief 30 weer opgestookt. De 111-jaar oude locomotief neemt bezoekers van de Museumstoomtram deze voorjaarsvakantie mee Op Stoomtramavontuur. Jong en oud beginnen de ontdekkingsreis op het museumterrein en de werkplaats van de stoomtram in Hoorn. Daarna volgt een rit met...
Dier van de Week HOORN - Katia is een lieve, gesteriliseerde poes van circa tien jaar oud. Ze heeft een hele tijd buiten gezworven voordat het uiteindelijk lukte om haar te vangen. In het asiel heeft ze nog een tijdje volgehouden dat ze niks van mensen moest hebben, maar inmiddels vindt ze het toch... Kort nieuws WinterwandelingOUDENDIJK - Vanuit eetcafé Les Deux Ponts aan de Slimdijk 2 in Oudendijk start zondag 10 februari om 14.00 uur een winterwandeling. De gids laat de mooiste plekjes van veenpolder Beetskoog en Werelderfgoed Beemster zien. De wandeling is circa 8,4 kilometer lang. Kosten: 3,50 euro (kinderen betalen 2 euro). Meer... D’r op uit MuziekOosterleek- Zon 10 febr - Optreden van de formatie Devil in the Kitchen in Folkclub Oosterleek, Herbergh 't IJsselmeer. Aanvang 14.30 uur, entree 6 euro. Meer info: 0229-503150.Hoorn- Programma Manifesto, Holenweg 14c: vrij 15 febr optreden van Focus (Thijs van Leer, Menno Gootjes, Udo Pannekeet en Pierre van der Linden).... Indisch Palet: vijftig kunstwerken van twintig kunstenaars HOORN - Meer dan vijftig kunstwerken van bijna twintig verschillende kunstenaars over Indië vormen letterlijk een Indisch palet. Hun verschillende stijlen en technieken, de tijd waarin ze werkten, de vorm van hun kunst zijn samen een veelkleurig mozaïek. Het Westfries Museum aan de Roode Steen in Hoorn exposeert van 10... West-Friese schaakverenigingen starten cursus REGIO - De West-Friese schaakverenigingen slaan de handen ineen en starten in maart met een cursus 'Leren schaken' om beginnende schakers wegwijs te maken op het bord met de 64 velden. Mensen die al kunnen schaken, zijn van harte welkom bij de training 'Van huis- tot clubschaker', een cursus voor... Een nieuwe, West-Friese liefde?
Vrijgezellen doen oproep in deze krant
REGIO - Vrijgezellen uit de regio doen in deze krant een oproep aan vrijgezellen in West-Friesland: wie trekt de stoute schoenen aan en gaat opzoek naar een nieuwe, West-Friese liefde? Acht dames en heren nemen een sprong in het diepe en willen graag een praatje maken of een date. Lees...