Rodi

Column Carrousel - Wally Ooms

Zit er nog muziek in Hoorn Rock 'N' Roll Sunday?

Al tien jaar lang bruist het in Hoorn als Rock 'N' Roll Sunday wordt gehouden. Tienduizenden bezoekers, velen met vetkuif of petticoat, komen in het voorjaar naar de stad om te kijken en te luisteren naar nationale en internationale bands. Om oldtimers en Amerikaanse auto's te bewonderen, om te dansen en te genieten van de sfeer en de hele entourage. Ook vanuit het buitenland (Letland, Rusland, Canada, Frankrijk, Duitsland) bestaat grote belangstelling voor dit evenement, zowel van deelnemers als bezoekers. Het Rock 'N' Rollfestival in Hoorn is een jaarlijks terugkerend feest waar iedereen gratis kan genieten van onvervalste Rock'n'Rollmuziek én dans in en om de cafés in de binnenstad en de haven van Hoorn. Tot in de kleine uurtjes spelen energieke Rock'n'Roll bands voor duizenden internationale, nationale en lokale bezoekers. Maar naast alle livemuziek is er meer: glimmende USA-cars, schitterende oldtimers, demonstraties, verrassende acts, kunstuitingen, straatkappers, vermaak voor de kids en heel veel door de stad verspreide activiteiten. Voor de NOS was het gebeuren jaren geleden aanleiding om er een reportage over te maken.
Het Rock ’n Rollfestival kenmerkt zich door de vrolijke, ongebonden sfeer van muziek uit vervlogen jaren. De stad ademt de hele dag lang fifties en sixties. Waar het festival vooral om draait zijn de vele spetterende liveoptredens van nationale en internationale artiesten kriskras door de stad. Het Rock ’n Roll-festival in Hoorn is voor jong en oud, voor de liefhebber en voor ieder die niet vies is van een dampend, stampend en swingend evenement.
Maar het ziet ernaar uit dat een eind gaat komen aan dit prachtige festijn. De organisatie ervan kost tijd. En geld. Heel veel tijd en heel veel geld. Maanden van tevoren moeten agenda's worden getrokken en afspraken gemaakt met de deelnemende bands. Er moet gesproken worden met de gemeente aangaande locaties, afzettingen, beveiliging, regelgeving. Gesprekken met de deelnemende autobezitters en andere deelnemers als dansscholen en andersoortige attracties. Drukwerk moet geregeld worden en publiciteitskanalen benaderd. Er moet een draaiboek gemaakt worden voor de organisatie en de vele vrijwilligers om verantwoordelijkheden af te bakenen. Een apart draaiboek voor de artiesten, de techniek, de hostesses, de catering, de op- en afbouw enzovoort.
De organisatie ziet zich sinds het vertrek van enkele bestuursleden genoodzaakt om dit festijn niet langer voor haar rekening te nemen. Al gloort er nog een heel klein beetje licht aan de horizon. Als het team erin slaagt mede-organisatoren aan zich te binden die ten volle bereid zijn om de schouders eronder te zetten dan bestaat de mogelijkheid dat het toch nog doorgang kan vinden. Er zijn in West-Friesland vast nog wel swingers te vinden met organisatietalent. Toch?

Artikel geplaatst op zondag 10 februari 2019 - 06:00


Reacties (0)


Reageer

Column carrousel
Column Carrousel - Wally Ooms Zit er nog muziek in Hoorn Rock 'N' Roll Sunday? Al tien jaar lang bruist het in Hoorn als Rock 'N' Roll Sunday wordt gehouden. Tienduizenden bezoekers, velen met vetkuif of petticoat, komen in het voorjaar naar de stad om te kijken en te luisteren naar nationale en internationale bands.... Column Carrousel - Vereniging Oud Hoorn VrijheidTachtig jaar geleden, op 1 september 1939, brak de Tweede Wereldoorlog uit. Duitsland viel Polen binnen. Twee dagen later verklaarden Engeland en Frankrijk Duitsland de oorlog. Na andere landen was ons land op 10 mei 1940 aan de beurt. Iets meer dan twintig jaar had Europa vrede gekend na de... Column Carrousel - Wally Ooms De planeetredders rukken opIn Nederland en ook elders in de wereld zijn verlichte geesten doende om de planeet aarde te redden. Die gaat eraan als zij niets doen. Dat is hun heilige overtuiging. Hun geloof. Daar waar vroeger kerkgebouwen verrezen, worden nu in rap tempo wolkenkrabberhoge windturbines geplaatst en huizen... Column Carrousel - Vereniging Oud Hoorn De mannen achter de Maquette Hoorn 1650Soms is de werkelijkheid de overtreffende trap van de verbeelding. Eind november van dit jaar overleden in drie dagen tijd de twee mannen van wie de naam onverbrekelijk verbonden is aan de Maquette Hoorn 1650: Bob Habes (78) en Jack Buiten (85). Als medewerker... Column Carrousel - Wally Ooms Vuurwerkterreur: de schrik geeft een kickOver twee weken mag er weer officieel geknald worden. Het vuurwerk zal weer uiteenspatten voor en tijdens Oudejaarsnacht met alle gevolgen van dien. Bij de Eerste Hulp gaat het weer druk worden. Lichamelijk letsel, verminkingen, branden, vandalisme, beschadigingen aan oren en ogen en heel veel... Column Carrousel - Vereniging Oud Hoorn Gerard Boedijn (vervolg)Dit schitterende schilderij, hoewel smaken verschillen, hangt in Muziekschool Gerard Boedijn. Het is in de jaren dertig geschilderd door Adolf de Haer, een Duits kunstenaar die, nadat zijn werk in zijn geboorteplaats Düsseldorf door de nazi’s als ontaard, was bestempeld, enige tijd in Hoorn verbleef. Er waren meer...