Rodi

Korte berichten

Expositie bovenverdieping

SINT MAARTEN - Op de bovenverdieping van woonzorgcomplex Sint Maartenshof aan Sportparklaan 12 in Sint Maarten exposeert Jaap Wardenaar uit Kalverdijk. Vanaf 1991 heeft hij zich ontwikkeld in het schilderen met olieverf en aquarel. De vitrinekast is ingevuld door Marjon Klokkemeier en Gerda Derksen uit Heerhugowaard. Door middel van de origami techniek hebben ze treinen met locomotief gemaakt. De expositie is tot en met 30 april dagelijks tot 18.00 uur te bewonderen.
Historische vereniging

SCHAGEN - Het bestuur van de Historische vereniging Schagen en omstreken nodigt haar leden uit voor de jaarvergadering van woensdag 19 april om 20.00 uur in de Nieuwe Nes aan Schoenmakerspad 1 in Schagen. Na de pauze is de veelgeprezen film van Meesterlijk Schagen 'Het geheugen van Schagen' te zien. Voor leden is de toegang gratis. Niet-leden betalen € 5,-.
Tussen kerk en kunst

EENIGENBURG - In het kerkje van Eenigenburg wordt zondag 16 april, eerste paasdag, om 10.30 uur een Tussen kerk en kunst-dienst gehouden. Het thema is 'zwaar en licht'. Kunstenares Dianca Brandsma uit Jisp komt aan het woord en laat enkele schilderijen, halskettingen en beschilderde bussen zien. Voorganger is Willemien Roobol en de organist is Ed van Loon. Iedereen is welkom.
Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - In het Dorpshuis in Hippolytushoef aan de Hoofdstraat kan iedereen woensdag 19 april om 10.00 uur deelnemen aan klaverjassen. Opgeven en informatie bij Tineke Visser, tel. 06-49966304.
Veteranen

SCHAGEN - Alle veteranen zijn uitgenodigd om zich woensdag 19 april te verzamelen in het veteranen café. Verzamelplaats is het voorcafé van hotel-restaurant Igesz aan Markt 22 in Schagen. Vanaf 14.00 uur zijn de veteranen welkom.
Knutselmiddag

WARMENHUIZEN - Jongerenvereniging BASE Warmenhuizen houdt woensdag 19 april van 14.30 tot 16.30 uur een knutselmiddag voor kinderen in de leeftijd tussen de 8 en 12 jaar (groep 4 t/m 8). Het knutselen vindt plaats in de BASE-ruimte in het dorpshuis aan Dorpsstraat 126 in Warmenhuizen. Aanmelden voor deze middag kan voor 16 april via: info@jvbase.nl. De kosten zijn € 1,50, dit is inclusief drinken en chips.
Witte Kerkje

WIERINGERWAARD - In het Witte Kerkje van Wieringerwaard aan Noord Zijperweg 29 geeft blokfluitist Paulus Vis zondag 23 april om 15.00 uur een concert. Vis wordt begeleid door pianist James Zwaag. De entree bedraagt € 7,50 en reserveren kan via: tel. 0224-221884 of 0224-221412. Meer info: www.paulusvis.nl
De Onderste Steen

SCHAGEN - Huurdersbelangenvereniging DOS houdt woensdag 22 april om 19.30 uur haar jaarvergadering in cultuurhuis Markt18 aan Torenstraat 1 in Schagen. Op allerlei gebieden vinden de laatste tijd verandering plaats. Daarbij gaat het onder andere over de hoogte van de huren, leefbaarheid en afspraken met Wooncompagnie over de toewijzing van woningen; de inzet van het Wooncompagnie buurtteam vindt regelmatig plaats met als doel dichter bij de bewoners te staan. En wat gaat er voor huurders in 2017? Reparatie verzoeken, hoe gaat dat? Bezoek voor de antwoorden de jaarvergadering.
Bridge paasdrive

SCHAGEN - Bridgeclub Never Down houdt maandag 17 april om 13.30 uur een Open Bridge Paasdrive in hotel Igesz aan Markt 22 in Schagen. De entree is € 15,- per paar. Inschrijven kan via www.nbbclubsites.nl/club/4017 of door te bellen naar: tel. 0226-381349.
Vrije Teugel heeft plek voor nieuwe leden

WAARLAND - Bij De Vrije Teugel worden al meer dan 35 jaar paardrijlessen gegeven voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke, zintuiglijke of meervoudige beperking. Elke dinsdag van 18.00 tot 21.00 uur zijn in manege Waarland lessen op verschillende niveaus, die worden begeleid door een groep enthousiaste vrijwilligers. De Vrije Teugel maakt, zo nodig, gebruik van aangepast materiaal, zodat alle ruiters op een verantwoorde en plezierige manier kunnen genieten van de paardensport. Momenteel is er weer plek voor een aantal nieuwe ruiters. Kijk eens op www.vpg-devrijeteugel.nl en/of maak vrijblijvend een afspraak. Contactpersoon: Stef Dollée (secretaris), telefoonnummer: 0226-314757 / 06-11740149, e-mail: mail@vpg-devrijeteugel.nl.

Artikel geplaatst op donderdag 13 april 2017 - 16:00Reacties (0)


Reageer

Schagen
Avondvierdaagse Schagen SCHAGEN - De avondvierdaagse in Schagen wordt van maandag 29 mei tot en met dondag 1 juni gehouden. Achter de schermen wordt door de stichting hard gewerkt aan de organisatie van de 74e landelijke editie van de avondvierdaagse. De start en finishis wederom bij de Groene Schakel aan A. Mauvestraat... Lezing Schagen in oorlogstijd SCHAGEN - In Boerderij- en Rijtuigmuseum Vreeburg aan Loet 14 in Schagen bespreekt beheerder Niek Jan Grooff van het Regionaal museum 1940-1945 woensdag 3 mei om 19.30 uur aan de hand van foto’s een deel van zijn collectie. Daarbij zal worden ingegaan op het verhaal achter de getoonde materialen. Na... Start wekelijkse windsurflessen op Amstelmeer REGIO - Op het Amstelmeer start zaterdag 13 en zondag 14 mei weer een nieuwe reeks lessen van de Windsurfclub. Deze cursus biedt kinderen de mogelijkheid om op een veilige, goedkope en super leuke manier wekelijks windsurfles te krijgen. Leerwindsurfen.nl heeft al negentien jaar ervaring in het geven van privé-... Start wekelijkse windsurflessen op Amstelmeer REGIO - Op het Amstelmeer start zaterdag 13 en zondag 14 mei weer een nieuwe reeks lessen van de Windsurfclub. Deze cursus biedt kinderen de mogelijkheid om op een veilige, goedkope en super leuke manier wekelijks windsurfles te krijgen. Leerwindsurfen.nl heeft al negentien jaar ervaring in het geven van privé-... Eén op acht Nederlandse loonwerkers wil bedrijf uitbreiden
Percentage stoppers daalt licht
REGIO - Op 12,6% van de Nederlandse loonwerkbedrijven heeft men plannen om de bedrijfsactiviteiten uit te breiden, dan wel te laten opvolgen. Dit is een lichte daling ten opzichte van 2016, toen kwam dit percentage uit op 13,2%. Het aantal stoppende loonwerkers is relatief gezien gedaald. Dit blijkt uit de...
Tuin- & Streekmarkt in Hippolytushoef HIPPOLYTUSHOEF - Het 'nieuwe markten' in Hippo krijgt zondag 7 mei een vervolg met de Tuin-& Streekmarkt die van 11.00 tot 17.00 uur wordt georganiseerd. Tijdens de Paasmarkt waren veel bezoekers verrast door het grote aantal kramen in de Hoofdstraat en op het Kerkplein en de vele activiteiten er omheen.... Moederdagconcert in Scagon Theater SCHAGEN - In het Scagon Theater vindt zaterdag 13 mei een unieke voorstelling plaats in het kader van Moederdag. ’Hét Moederdagconcert’ is een intieme muzikale productie, waarvan zeker niet alleen de moeders kunnen genieten. Uitgangspunt voor de voorstelling is een stijlvolle muzikale theaterproductie met de beste vocalisten uit de regio.... Nazomeren in Niedorp is op zoek naar vrijwilligers REGIO - Nazomeren in Niedorp 2017 vindt dit jaar plaats op zaterdag 19 en zondag 20 augustus van 10.00 tot 17.00 uur. De organisatie hoopt dat nog meer mensen zich aanmelden als deelnemer. Ook is zij in het speciaal op zoek naar contactpersonen in de gemeente Kolhorn. Het is erg... Wandeltocht door Bloeiend Zijpe SCHAGEN - Tijdens de twaalfde editie van het kleurige en fleurige voorjaarsevenement Bloeiend Zijpe is weer van alles te zien en te beleven. Zondag 30 april vindt de bekende wandeltocht langs de bloeiende tulpenvelden plaats en tot en met zondag 7 mei kan men nog terecht bij de kunstexpositie in... Bevrijdingsvuurloop van Wageningen naar Schagen SCHAGEN - In de provincie Noord-Holland wordt dit jaar bijzondere aandacht geschonken aan het 'Bevrijdingsvuur'. Burgemeester Marjan van Kampen heeft gevraagd of er voldoende belangstelling is om deze loop te willen organiseren, en het bevrijdingsvuur door de atleten van de buurverenigingen TAS’82, TAV’80 en AV NOVA, net als in 2013,... 'Als ik de zee maar zie' in Oldskoel BURGERBRUG - In de voormalige basisschool OldSkoel aan Grote Sloot 116a in Burgerbrug vindt zondag 30 april om 15.30 uur een bijzondere voorstelling plaats. Het betreft het dubbelprogramma getiteld 'Als ik de zee maar zie'. In het eerste deel brengt danseres/zangeres Fleur Jagt samen met saxofonist/pianist Victor Posch een combinatie... Baasje gezocht TUITJENHORN - Voor hond Eden helaas nog geen nieuw baasje gevonden. Deze week weer een kat die op zoek is naar een nieuw thuis. Poes Bitty is een cypers rode dame van ruim vier lentes jong. Bitty is gevonden in Slootdorp en als zwerver in de opvang terecht gekomen. Ze... De kinderen van Hamelen
Eigentijdse, spannende en geestige musical door Frappant Jong
SCHAGEN - Frappant Jong van Frappant Muziektheater staat binnenkort weer op de planken in het Scagon Theater. Voor een aantal kinderen is het hun debuut op het podium en allemaal staan ze te trappelen om in hun rol te kruipen.“Het is een muziektheatervoorstelling doorspekt met humor en rariteiten”, meldt regisseuse...
Korte berichten ZeilwedstrijdDE HAUKES - Watersportvereniging Amstelmeer opent zondag 30 april om 12.00 uur haar seizoen met de Opening zeilwedstrijd. Deze wedstrijd was in het verleden de Koninginnerace die traditioneel op Koninginnedag werd gehouden. Om reden dat veel leden tijdens deze dag ook de activiteiten van die dag wilde volgen is met... Korte berichten Brocante Markten rond Schager KerkSCHAGEN - Ook dit jaar wordt een drietal Brocante Markten te midden van de vele terrassen rond de Schager Kerk georganiseerd. Ruim 50 top brocanteurs uit binnen- en buitenland presenteren en verkopen zondag 30 april van 11.00 tot 17.00 uur hun prachtigste vondsten, zeldzame, bijzondere objecten,... Tienerexpositie in bieb Tuitjenhorn TUITJENHORN - De tienergroep van schilder- en tekenvereniging Tjeerd Sötemann uit Warmenhuizen exposeert momenteel in de bibliotheek in Tuitjenhorn aan Oostwal 6. De schilderijen zijn tot eind mei te bekijken tijdens de openingsuren van de bibliotheek. Alle werken zijn gemaakt tijdens de lessen van Mirjam Bontje. Haar lessen zijn bedoeld... Kampioen na een seizoen SCHAGEN - Na het eerste seizoen zaalvoetbal is het team Cinemagnus 1 erin geslaagd meteen het kampioenschap te behalen in de 9e klasse. Dinsdagavond was na de overwinning van 8-4 op Flevo 3 in Wieringerwerf het officiële kampioenschap binnen.

'Succesvol concept blijft onveranderd'
Zevende editie Schager Wijkenlopen

SCHAGEN - In mei en juni kan jong en oud tijdens vijf donderdagavonden weer meedoen aan de Schager Wijkenlopen "Dit zijn recreatieve hardlooprondes in verschillende wijken van de stad Schagen", vertelt initiator en mede-organisator Co Wiskerke. Donderdagavond 11 mei klinkt het startschot voor de eerste loop bij de accommodatie van...
Naar eigen hand SCHAGEN - Onder de naam 'Naar eigen hand' exposeren zes kunstenaars zaterdag 29 en zondag 30 april hun uiteenlopende werken in de ridderzaal van Slot Schagen aan het Slotplein. Van ruimtelijke zwart-wit objecten tot expressieve schilderkunst; het verschil in uitvoering is de bindende factor. Aan de werken die worden tentoongesteld... Autocross weer van start SINT MAARTEN - Op het circuit aan de Breelandsweg in Sint Maarten vinden zondag 23 april vanaf 11.30 uur de eerste manches plaats van het nieuwe autocross seizoen. Oude tijden herleven bij de eerste autocrosswedstrijd in 2017. Op uitnodiging van de ACON-organisatie verschijnen ongeveer 25 coureurs aan de start met... Bijna klaar voor het nieuwe seizoen WAARLAND - Het Molenhuijs en de Waarlandse Molen bereiden zich weer voor op de opening van het seizoen 2017. Het mooie weer nodigt weer uit om de boel eens lekker buiten te hangen om vervolgens binnen lekker te soppen en stofzuigen. Het seizoen 2017 staat weer voor de deur; met... Cheque voor SASV SCHAGEN - Tweehonderd leden van Fit4lady Schagen hebben zich tijdens de eindejaarsactie in het zweet gewerkt om € 400,- te kunnen doneren aan de SASV (Stichting Aangepaste Sport en Vrijetijdsbesteding). Tijdens de paardrijles in Paardensportcentrum Belckmeer in Stroet werd door Nathalie Raadgers vol trots de cheque overhandigd aan secretaris Marja... Zwemmen in Noord-Hollands water REGIO - Het officiële zwemseizoen start maandag 1 mei. In Noord-Holland zijn 151 officiële zwemplekken waar tussen 1 mei en 1 oktober de veiligheid en de waterkwaliteit regelmatig worden gecontroleerd. Minimaal een keer per maand wordt de waterkwaliteit van officiële zwemplekken gecontroleerd. Bij incidenten wordt dit nog vaker gedaan. Er... The Bear Project in ruïnekerk Oude Niedorp OUDE NIEDORP - De unieke kerkruïne in Oude Niedorp is al een aantal keren succesvol gebruikt voor onder meer concerten. Zondag 14 mei komt The Bear Project uit Amsterdam voor een concert naar Oude Niedorp. De band bestaat uit zo’n vijftien gevorderde liefhebbers met instrumenten als violen, cello, saxofoons in... Zwervers in Eenigenburg EENIGENBURG - Na een geslaagd optreden in september vorig jaar is Hoed en de Rand terug in Eenigenburg. Zondag 23 april om 15.00 uur brengen zij hun programma Zwervers in het kerkje van Eenigenburg aan de Surmerhuizerweg. Het duo 'Hoed en de Rand' bestaat uit Peter van der Steen (zang/gitaar)... Sponsorfietstocht voor Surinaams kinderhuis SCHAGEN - Vanaf het Regius College aan de Hofstraat in Schagen vertrekt zaterdag 10 juni de 25e editie van de sponsorfietstocht. Deelnemers aan deze fietstocht rijden allemaal voor het goede doel Kinderhuis Samuël in Paramaribo Suriname. Aan de tocht nemen zo'n 120 fietsers deel die elk minimaal € 15,- sponsoren....