Rodi

Korte berichten

Zeilwedstrijd

DE HAUKES - Watersportvereniging Amstelmeer opent zondag 30 april om 12.00 uur haar seizoen met de Opening zeilwedstrijd. Deze wedstrijd was in het verleden de Koninginnerace die traditioneel op Koninginnedag werd gehouden. Om reden dat veel leden tijdens deze dag ook de activiteiten van die dag wilde volgen is met ingang van de troonwisseling besloten om deze zeilwedstrijd als Opening zeilwedstrijd naar de laatste zondag van april te verplaatsen. De inschrijving voor deelname kan vanaf 10.00 uur in de kantine van de Watersport Vereniging Amstelmeer aan de Haukeshaven. Bel voor meer informatie met Theo Souren, tel. 06-15256257 of stuur een e-mail naar: tljsouren@quicknet.nl.
Open beeldentuin en atelier

WIERINGERWAARD - Siem Wardenaar, de maker van het beeld vand het schaap met lammeren op de Markt in Schagen, zaterdag 29 april zondag 30 april en maandag 1 mei een Open Beeldentuin en Atelier. De expositie aan Noord Zijperweg 8 in Wieringerwaard omvat ongeveer tweehonderd grote en kleine beelden in figuratieve stijl. De bronzen beelden zijn te koop. Tevens is er een expositie van schilderijen, eveneens in figuratieve stijl. De beeldentuin en het atelier zijn deze dagen van 11.00 tot 17.00 uur geopend. Na deze data is een bezoek mogelijk na telefonische afspraak of tijdens de weekenden van Top in de Kop: www.topindekop.nl.
Expositie bovenverdieping

SINT MAARTEN - Op de bovenverdieping van woonzorgcomplex Sint Maartenshof aan Sportparklaan 12 in Sint Maarten exposeert Jaap Wardenaar uit Kalverdijk. Vanaf 1991 heeft hij zich ontwikkeld in het schilderen met olieverf en aquarel. De vitrinekast is ingevuld door Marjon Klokkemeier en Gerda Derksen uit Heerhugowaard. Door middel van de origami techniek hebben ze treinen met locomotief gemaakt. De expositie is tot en met 30 april dagelijks tot 18.00 uur te bewonderen.
Witte Kerkje

WIERINGERWAARD - In het Witte Kerkje van Wieringerwaard aan Noord Zijperweg 29 geeft blokfluitist Paulus Vis zondag 23 april om 15.00 uur een concert. Vis wordt begeleid door pianist James Zwaag. De entree bedraagt € 7,50 en reserveren kan via: tel. 0224-221884 of 0224-221412. Meer info: www.paulusvis.nl
Orgelconcert

SCHAGEN - In de Christoforuskerk aan de Molenstraat in Schagen geeft organist Pieter van Dijk zondag 30 april om 15.30 uur een orgelconcert. Van Dijk is organist van de Grote Kerk in Alkmaar en orgeldocent in Amsterdam en Hamburg. De toegang is gratis.
Proeverij

ANNA PAULOWNA - Tijdens de bloemendagen kan iedereen zondag 30 april van 11.00 tot 15.00 uur genieten van een proeverij van Maaltijdservice Samen en Wonen Plus Welzijn in locatie Keijzershoff aan Vreedenhoff 66 in Anna Paulowna. Altijd al willen weten hoe de maaltijden van de maaltijdservice smaken? Dit is dé kans.
Vrije Teugel heeft plek voor nieuwe leden

WAARLAND - Bij De Vrije Teugel worden al meer dan 35 jaar paardrijlessen gegeven voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke, zintuiglijke of meervoudige beperking. Elke dinsdag van 18.00 tot 21.00 uur zijn in manege Waarland lessen op verschillende niveaus, die worden begeleid door een groep enthousiaste vrijwilligers. De Vrije Teugel maakt, zo nodig, gebruik van aangepast materiaal, zodat alle ruiters op een verantwoorde en plezierige manier kunnen genieten van de paardensport. Momenteel is er weer plek voor een aantal nieuwe ruiters. Kijk eens op www.vpg-devrijeteugel.nl en/of maak vrijblijvend een afspraak. Contactpersoon: Stef Dollée (secretaris), telefoonnummer: 0226-314757 / 06-11740149, e-mail: mail@vpg-devrijeteugel.nl.
Open Libre Kampioenschap

SCHAGEN - De Stichting Sociëteit voor Senioren Schagen houdt eind september de tiende editie van het Open Libre Biljart Kampioenschap van Schagen. De eerste voorronde vindt zaterdag 23 en zondag 24 september plaats en de tweede voorronde in het weekeind van zaterdag 30 september. De achtste, kwart, halve en de finale partijen worden zondag 1 oktober gespeeld. Aanmelden voor deelname kan vanaf heden via: tel. 06-20360864 of hansenjannyverkerke@quicknet.nl. Deelname kost € 10,- per persoon.

Artikel geplaatst op donderdag 20 april 2017 - 16:00Reacties (0)


Reageer

Schagen
Nazomeren in Niedorp is op zoek naar vrijwilligers REGIO - Nazomeren in Niedorp 2017 vindt dit jaar plaats op zaterdag 19 en zondag 20 augustus van 10.00 tot 17.00 uur. De organisatie hoopt dat nog meer mensen zich aanmelden als deelnemer. Ook is zij in het speciaal op zoek naar contactpersonen in de gemeente Kolhorn. Het is erg... Wandeltocht door Bloeiend Zijpe SCHAGEN - Tijdens de twaalfde editie van het kleurige en fleurige voorjaarsevenement Bloeiend Zijpe is weer van alles te zien en te beleven. Zondag 30 april vindt de bekende wandeltocht langs de bloeiende tulpenvelden plaats en tot en met zondag 7 mei kan men nog terecht bij de kunstexpositie in... Bevrijdingsvuurloop van Wageningen naar Schagen SCHAGEN - In de provincie Noord-Holland wordt dit jaar bijzondere aandacht geschonken aan het 'Bevrijdingsvuur'. Burgemeester Marjan van Kampen heeft gevraagd of er voldoende belangstelling is om deze loop te willen organiseren, en het bevrijdingsvuur door de atleten van de buurverenigingen TAS’82, TAV’80 en AV NOVA, net als in 2013,... 'Als ik de zee maar zie' in Oldskoel BURGERBRUG - In de voormalige basisschool OldSkoel aan Grote Sloot 116a in Burgerbrug vindt zondag 30 april om 15.30 uur een bijzondere voorstelling plaats. Het betreft het dubbelprogramma getiteld 'Als ik de zee maar zie'. In het eerste deel brengt danseres/zangeres Fleur Jagt samen met saxofonist/pianist Victor Posch een combinatie... Baasje gezocht TUITJENHORN - Voor hond Eden helaas nog geen nieuw baasje gevonden. Deze week weer een kat die op zoek is naar een nieuw thuis. Poes Bitty is een cypers rode dame van ruim vier lentes jong. Bitty is gevonden in Slootdorp en als zwerver in de opvang terecht gekomen. Ze... De kinderen van Hamelen
Eigentijdse, spannende en geestige musical door Frappant Jong
SCHAGEN - Frappant Jong van Frappant Muziektheater staat binnenkort weer op de planken in het Scagon Theater. Voor een aantal kinderen is het hun debuut op het podium en allemaal staan ze te trappelen om in hun rol te kruipen.“Het is een muziektheatervoorstelling doorspekt met humor en rariteiten”, meldt regisseuse...
Korte berichten ZeilwedstrijdDE HAUKES - Watersportvereniging Amstelmeer opent zondag 30 april om 12.00 uur haar seizoen met de Opening zeilwedstrijd. Deze wedstrijd was in het verleden de Koninginnerace die traditioneel op Koninginnedag werd gehouden. Om reden dat veel leden tijdens deze dag ook de activiteiten van die dag wilde volgen is met... Tienerexpositie in bieb Tuitjenhorn TUITJENHORN - De tienergroep van schilder- en tekenvereniging Tjeerd Sötemann uit Warmenhuizen exposeert momenteel in de bibliotheek in Tuitjenhorn aan Oostwal 6. De schilderijen zijn tot eind mei te bekijken tijdens de openingsuren van de bibliotheek. Alle werken zijn gemaakt tijdens de lessen van Mirjam Bontje. Haar lessen zijn bedoeld... Kampioen na een seizoen SCHAGEN - Na het eerste seizoen zaalvoetbal is het team Cinemagnus 1 erin geslaagd meteen het kampioenschap te behalen in de 9e klasse. Dinsdagavond was na de overwinning van 8-4 op Flevo 3 in Wieringerwerf het officiële kampioenschap binnen.

'Succesvol concept blijft onveranderd'
Zevende editie Schager Wijkenlopen

SCHAGEN - In mei en juni kan jong en oud tijdens vijf donderdagavonden weer meedoen aan de Schager Wijkenlopen "Dit zijn recreatieve hardlooprondes in verschillende wijken van de stad Schagen", vertelt initiator en mede-organisator Co Wiskerke. Donderdagavond 11 mei klinkt het startschot voor de eerste loop bij de accommodatie van...
Naar eigen hand SCHAGEN - Onder de naam 'Naar eigen hand' exposeren zes kunstenaars zaterdag 29 en zondag 30 april hun uiteenlopende werken in de ridderzaal van Slot Schagen aan het Slotplein. Van ruimtelijke zwart-wit objecten tot expressieve schilderkunst; het verschil in uitvoering is de bindende factor. Aan de werken die worden tentoongesteld... Autocross weer van start SINT MAARTEN - Op het circuit aan de Breelandsweg in Sint Maarten vinden zondag 23 april vanaf 11.30 uur de eerste manches plaats van het nieuwe autocross seizoen. Oude tijden herleven bij de eerste autocrosswedstrijd in 2017. Op uitnodiging van de ACON-organisatie verschijnen ongeveer 25 coureurs aan de start met... Bijna klaar voor het nieuwe seizoen WAARLAND - Het Molenhuijs en de Waarlandse Molen bereiden zich weer voor op de opening van het seizoen 2017. Het mooie weer nodigt weer uit om de boel eens lekker buiten te hangen om vervolgens binnen lekker te soppen en stofzuigen. Het seizoen 2017 staat weer voor de deur; met... Cheque voor SASV SCHAGEN - Tweehonderd leden van Fit4lady Schagen hebben zich tijdens de eindejaarsactie in het zweet gewerkt om € 400,- te kunnen doneren aan de SASV (Stichting Aangepaste Sport en Vrijetijdsbesteding). Tijdens de paardrijles in Paardensportcentrum Belckmeer in Stroet werd door Nathalie Raadgers vol trots de cheque overhandigd aan secretaris Marja... Zwemmen in Noord-Hollands water REGIO - Het officiële zwemseizoen start maandag 1 mei. In Noord-Holland zijn 151 officiële zwemplekken waar tussen 1 mei en 1 oktober de veiligheid en de waterkwaliteit regelmatig worden gecontroleerd. Minimaal een keer per maand wordt de waterkwaliteit van officiële zwemplekken gecontroleerd. Bij incidenten wordt dit nog vaker gedaan. Er... The Bear Project in ruïnekerk Oude Niedorp OUDE NIEDORP - De unieke kerkruïne in Oude Niedorp is al een aantal keren succesvol gebruikt voor onder meer concerten. Zondag 14 mei komt The Bear Project uit Amsterdam voor een concert naar Oude Niedorp. De band bestaat uit zo’n vijftien gevorderde liefhebbers met instrumenten als violen, cello, saxofoons in... Zwervers in Eenigenburg EENIGENBURG - Na een geslaagd optreden in september vorig jaar is Hoed en de Rand terug in Eenigenburg. Zondag 23 april om 15.00 uur brengen zij hun programma Zwervers in het kerkje van Eenigenburg aan de Surmerhuizerweg. Het duo 'Hoed en de Rand' bestaat uit Peter van der Steen (zang/gitaar)... Sponsorfietstocht voor Surinaams kinderhuis SCHAGEN - Vanaf het Regius College aan de Hofstraat in Schagen vertrekt zaterdag 10 juni de 25e editie van de sponsorfietstocht. Deelnemers aan deze fietstocht rijden allemaal voor het goede doel Kinderhuis Samuël in Paramaribo Suriname. Aan de tocht nemen zo'n 120 fietsers deel die elk minimaal € 15,- sponsoren.... Gemeente Schagen: 2016 was daadkrachtig jaar SCHAGEN - Hoe heeft de gemeente Schagen het gedaan in het afgelopen jaar? Zijn alle beloften nagekomen? En hoe staat de gemeente er financieel voor? "Terugkijkend is 2016 een prachtjaar", aldus wethouder Jan Steven van Dijk. "Het is een jaar om trots op te zijn. Een jaar waarin we, met... Spaans temperament in Herboren Toren BURGERBRUG - In de Herboren Toren aan Burgerweg 62a in Burgerbrug geven de uit Barcelona afkomstige Mónica Coronado en gipsyflamenco gitarist Manito zondag 23 april om 15.00 uur een optreden. De luisteraar waant zich deze middag in een Spaanse feria. Men krijgt een verfijnde selectie van mediterrane liederen te horen.... Baasje gezocht TUITJENHORN - Voor hond Raya is helaas nog geen geschikte baas gevonden. Deze week weer een leuke hond op zoek naar een nieuwe baas. Hondje Eden zoekt een geschikt nieuw thuis. Eden is een prachtige kruising Galgodame van acht maanden oud. Ze is samen met haar moeder en een heel... Korte berichten Expositie bovenverdiepingSINT MAARTEN - Op de bovenverdieping van woonzorgcomplex Sint Maartenshof aan Sportparklaan 12 in Sint Maarten exposeert Jaap Wardenaar uit Kalverdijk. Vanaf 1991 heeft hij zich ontwikkeld in het schilderen met olieverf en aquarel. De vitrinekast is ingevuld door Marjon Klokkemeier en Gerda Derksen uit Heerhugowaard. Door middel van... De Kop Werkt! … in Texel, Den Helder, Hollands Kroon en Schagen REGIO - Een nieuwe strandopgang bij Huisduinen, een natuurpark bij Oudesluis en het opstellen van een bereikbaarheidsplan. Dit zijn slechts enkele van de tientallen projecten die dit jaar worden opgepakt onder de noemer van De Kop Werkt! Wethouder Economische Zaken van Den Helder, Edwin Krijns, is voorzitter van De Kop... Kleurig voorjaar in Wereldwinkel Schagen SCHAGEN - Het is voorjaar, ook in de Wereldwinkel Schagen aan de Markt onderin de toren van de grote kerk. Een mooi voorbeeld is de ronde wanddecoratie van kleurrijke vlinders. Deze wordt gemaakt op het Indonesische eiland Bali. In een klein dorpje werken de ambachtslieden onder de bananenbomen. Van metaaldraad... Manchester by the Sea bij De Luxe SCHAGEN - Filmtheater De Luxe in het Scagontheater in cultuurhuis Markt18 aan de Torenstraat in Schagen vertoont donderdag 27 en vrijdag 28 april om 20.00 uur de film Manchester by the Sea van regisseur Kenneth Lonergan met onder andere Casey Affleck, Lucas Hedges en Michelle Williams. Casey Affleck is fenomenaal... Het Atelier op herhaling SCHAGEN - De voorstelling Het Atelier van 't Miertejater gaat op herhaling. Wegens succes is het stuk zaterdag 29 april, zondag 30 april en donderdag 4 mei nog te zien in het Scagon Theater in cultuurhuis Markt18 aan de Torenstraat in Schagen. Het ontroerende en tevens vermakelijke toneelstuk beschrijft de...