Rodi

Korte berichten

Sfeervol kerstconcert

BREEZAND - In de St. Janskerk te Breezand wordt door Encore! & Friends dinsdag 19 december een sfeervol kerstconcert gehouden. Encore! is een modern klassiek gemengd koor en bestaat uit bijna zestig enthousiaste leden. Encore! betekent: steeds weer, opnieuw, nog een keer… Het uitroepteken achter de naam Encore! staat voor: van alles net een beetje meer…en dit is zeker te horen bij dit concert. Kerstliederen in het Spaans, Frans, Engels, Nederlands en Latijn klinken in verschillende stijlen door koor en solisten van Encore! Organist van het koor is Johan Wijnker en de muzikale leiding is in handen van Yvonne Kapiteijn-Baltus. Het concert begint om 19.30 uur, de St. Janskerk is open om 19.00 uur. Entree is € 5,- inclusief drankje. Kaartverkoop kan via de koorleden, Expert Breezand én aan de deur.

Winters Kerstbal bij Kaval

SCHAGEN - Kaval Schagen Internationale Dans houdt zaterdagavond 16 december een kerstbal in een winters decor. De avond start om 19.00 uur voor beginners en MBVO-ers (Meer Bewegen voor Ouderen) en wordt daarna vervolgd met dansen voor gevorderden vanaf 20.30 uur. Joke Schipper en Frida Noordergraaf zijn de dansdocenten. Er zijn verschillende entreeprijzen voor leden en niet-leden welke op de website te zien zijn: www.kavaldanst.nl. De activiteiten van Kaval vinden plaats in het Scoutinggebouw, Menisweg 6 te Schagen. Mensen die geïnteresseerd zijn in de Internationale Dans kunnen ook deze avond (gratis) komen kijken of werelddansen iets voor hen is. Misschien een hobby voor in het nieuwe jaar! Voor informatie kan gebeld worden (ook voor nieuwe cursussen) naar Ans Barning: 06-58887273.
Wintervlooienmarkt

HIPPOLYTUSHOEF - In sporthal Wieringen te Hippolytushoef wordt zondag 10 december een groot marktfestijn georganiseerd. Het belooft een exclusieve eindejaarsmarkt te worden waarbij de standhouders extra uitpakken omdat er ook ruimte is gecreëerd voor grote spullen. Wellicht is daar zelfs de (kunst)kerstboom te vinden, maar dan voor een mooie prijs! In de bomvolle hal zijn ook fietsen, brocante, vintage, gereedschap, outdoorjassen en hoeden, didgeridoo’s, tafels, stoelen en natuurlijk een gezellige kerstsfeer te vinden. De markt is geopend van 9.30 tot 16.00 uur. Adres: Belterlaan 1. De toegang bedraagt 2,50 Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang.
Kerstwandeling

MIDDENMEER - VEG De Ark organiseert zondag 17 december voor de derde keer op rij een sfeervolle kerstwandeling door Middenmeer. Vanaf 16.30 uur vertrekt om de vijf minuten een groep onder leiding van een gids. De route is na vorig jaar opnieuw verbeterd en uitgebreid, maar de basis blijft hetzelfde! Deelname is gratis maar geadviseerd wordt om de aanmelding te doen www.veg-deark.nl. Zie ook op de Facebookpagina Kerstwandeling Middenmeer 2017 om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.
Kerstmarkt De Zandhorst

BREEZAND - Op obs De Zandhorst wordt woensdag 13 december een gezellige kerstmarkt gehouden. De leerlingen, leerkrachten en ouders zijn druk bezig met de voorbereidingen hiervoor. In alle klassen worden creaties gemaakt door de kinderen, die verkocht gaan worden. Ook zijn er ouders en familieleden, die leuke dingen aan het maken zijn voor de verkoop. Denk aan sfeerverlichting, borden en kerststerren van steigerhout, houten elandkoppen, kaarsenhouders, kerststukjes et cetera. De kinderen voeren een leuke muziek- en dansvoorstelling op en er wordt een workshop kerststukjes maken voor de kinderen georganiseerd en iedereen kan op de foto in een gezellige kerstsfeer. Natuurlijk mag de Koek en Zopie kraam niet ontbreken. Daar kan een ieder genieten van een kopje koffie of thee, warme chocolademelk met slagroom en limonade. Daarbij kan een stukje tulband of een broodje worst genuttigd worden. Iedereen is van harte welkom op obs De Zandhorst in Breezand op woensdag 13 december 17.00 uur tot 20.00 uur.
Kerstbingo

WIERINGERWERF - Stichting de Tweede Helft organiseert 15 december een kerstbingo voor senioren in de Cultuurschuur te Wieringerwerf. Aanvang 14.00 uur.
Save the children

PETTEN - Groep 7 van basisschool de Springschans in Petten houdt vrijdag 15 december een markt om geld op te halen voor het goede doel, Save the children. De markt is van 13.45 tot 17.00 uur. Dit in het kader van de kinderrechten. Er wordt onder andere (kinder)kleding verkocht, speelgoed en eten. Ook organiseren de kinderen spelletjes voor geld.
Kerst Sing-In Calla Canta

CALLANTSOOG - Even een moment van rust en bezinning in deze drukke decembermaand? Dinsdag 19 december organiseert het koor Calla Canta traditiegetrouw zijn Kerst Sing-In in de kerk van Callantsoog. Evenals vorig jaar verleent ook nu het harmonie-orkest van de Muziekverenging Zijpe onder leiding van Bert Ridder zijn medewerking. De kerk is warm, de lichtjes in de boom branden; iedereen is van harte uitgenodigd samen met het koor en onder begeleiding van het harmonie-orkest, de bekende, soms eeuwenoude kerstliedjes te zingen. In de pauze wordt een glaasje glühwein of een kopje warme chocolademelk aangeboden. Programma met de tekst van de liederen wordt uitgereikt. Algehele leiding is in handen van dirigent Jan Schraal. De aanvang is 19.30 uur. Vanaf 19.00 uur staat de deur voor alle belangstellenden open. De toegang is gratis.
Alle veteranen verzamelen

SCHAGEN - Alle veteranen zijn uitgenodigd om woensdag 20 december, de laatste keer van het jaar te verzamelen in het veteranencafé. Plaats van bijeenkomst is het voorcafé van hotel restaurant Igesz aan de Markt te Schagen. Vanaf 14.00 uur is eenieder van harte welkom.

Artikel geplaatst op dinsdag 05 december 2017 - 10:20Reacties (0)


Reageer

Schagen
Sportverenigingen en privacywetgeving ANNA PAULOWNA - De AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) wordt vrijdag 25 mei van kracht. In deze nieuwe privacywet staat dat bedrijven, overheden maar ook vrijwilligersorganisaties precies moeten bijhouden welke gegevens ze verzamelen, waarom en hoe lang. De Autoriteit Persoonsgegevens mag hoge boetes opleggen als dat niet gebeurt. Ook sportverenigingen vallen... 'Runderen lopen er ontzettend goed bij'
Simon Hakkesteegt actief als derde generatie veerarts op Paasvee
SCHAGEN - Simon Hakkesteegt staat tijdens de 120e Paasveetentoonstelling voor de twaalfde keer als erkend en geborgd rundveedierenarts klaar om de deelnemende runderen te controleren. Als derde generatie Hakkesteegt is de dierenarts van Dierenartspraktijk Schagen geen onbekende met de organiserende Paasveevereniging. "Als kleine jongen uit Schagen mocht ik al mee...
Igesz opent deuren voor Paasvee SCHAGEN - Paasvee kan woensdag 21 maart toch gebruik maken van het voormalige Schager Slothotel Igesz. Het roemruchte hotel aan de Markt ging begin dit jaar failliet en een herstart leek kansloos tot ondernemer Ivan Louer zich opwierp als nieuwe uitbater. Het pand is eigendom van particuliere investeerder. Met het... Elektrische bedrijfsauto's voor gemeente Schagen SCHAGEN - Halverwege dit jaar rijden de meeste auto’s van de gemeente volledig elektrisch. De auto’s zijn herkenbaar aan het groene logo. Medewerkers van de gemeente maken veel korte ritten. Dat maakt elektrisch rijden bijzonder rendabel. Bij aanschaf is een elektrische auto duurder, maar op termijn wordt flink bespaard op... Kunstexpositie Noordkopkunst in DOC TUITJENHORN - Wethouder Ben Blonk van de gemeente Schagen opent zaterdag 24 maart de Kunstexpositie Noordkopkunst in De OndernemersCentrale aan Oostwal 2 in Tuitjenhorn. Veertien kunstenaars en negentien fotografen uit de Noordkop zullen een breed scala aan werken zowel binnen als buiten tonen: beelden van keramiek, brons en steen, installaties... 'Schagen heeft met Paasvee goud in handen'
Voorzitter Willem Keesom ziet toekomst in Paasveetentoonstelling
SCHAGEN - Veiligheid van zowel het vee als het publiek; voorzitter Willem Keesom van de jubilerende 'Vereeniging tot het houden van Jaarlijkse Paaschententoonstelling' te Schagen kan het niet vaak genoeg benadrukken. De kracht en toegankelijkheid van de Paasveetentoonstelling is gelijk ook een zorg voor de 125-jarige organisatie. "Het publiek staat...
Paasveetentoonstelling viert 125-jarige bestaan vereniging
120e Paasvee barst woensdag 21 maart los in Schagen
SCHAGEN - De 'Vereeniging tot het houden van Jaarlijksche Paaschtentoonstellingen van Vee te Schagen' viert woensdag 21 maart haar 125-jarig bestaan tijdens de 120e Paasveetentoonstelling in Schagen. Hoewel de Magnusveste sinds jaar en dag aan de Paasvee gekoppeld wordt, lag het initiatief voor het oprichten van deze vereniging toch echt...
StemWijzer Schagen SCHAGEN - Nog geen idee op welke partij er woensdag 21 maart gestemd gaat worden? Dan kan de StemWijzer uitkomst bieden. Hij is helemaal op maat gemaakt voor de gemeente Schagen. Aan de hand van een aantal stellingen kan elke kiezer de politieke voorkeur testen op https://schagen.stemwijzer.nl In de gratis... Moderne paasverhalen SCHAGERBURG - Moderne paasverhalen komen dinsdag 20 maart aan bod tijdens een muzikale avond in Schagerbrug. De avond wordt georganiseer door Zinvol ZIjpe en begint om 20.00 uur in de kerk aan Schagerweg 38 a in Schagerbrug. Wat betekent Pasen eigenlijk? Gaat dat alleen over Jezus of zijn er ook... Zang-piano duo in kerkje Eenigenburg EENIGENBURG - Een liedrecital met verrassende muzikale sferen en muziek die smaakt als een Spaanse Tapasschotel. Dat zijn de uitdagende ingrediënten voor het concert dat Duo Egelantier zondag 18 maart geeft in het kerkje van Eenigenburg. Aanvang 15.00 uur. Vrijwillige bijdrage na afloop. Sopraan Zana Naidianova en pianiste Annemarie Ruiters... Lekendienst EENIGENBURG - In het kerkje van Eenigenburg vindt zondag 18 maart om 10.30 uur een lekendienst plaats. Zo’n dienst wordt verzorgd door gewone gemeenteleden. Deze keer zijn dat Johan (orgel) en Trudy Tuinstra. Het thema van de dienst is 'de graankorrel'. Schagen FM SCHAGEN - In het programma 'Met de deur Open' op radiozender Schagen FM is zondag 18 maart van 10.00 tot 12.00 uur Anita van der Gulik van Praktijk Anita van der Gulik Massage en Kinesiologie in Dirkshorn te gast. Van der Gulik ging na de middelbare school naar de Laboratoriumschool... Schager Compliment Stichting Jb.Bregmantoernooi 'T ZAND - Wethouder Ben Blonk reikte zondag 11 maart het Compliment van Schagen uit aan de Stichting Jb.Bregmantournooi én aan Piet Zomerdijk. Dit gebeurde in De Jonge Prins in ’t Zand. Het Jb.Bregmantournooi is al jaren een begrip in de Zijpe. In 1978 was wijlen de heer Bregman een... Koninklijke onderscheiding voor Gerard van Nes SCHAGERBRUG/AMSTERDAM - Loco-burgemeester Ben Blonk heeft zaterdag 10 maart een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Gerard van Nes uit Schagerbrug. Dat gebeurt tijdens de Algemene Ledenvergadering van het ZCBS (Zijper Collectie Beheer Systeem) in het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum in Amsterdam. Van Nes kreeg deze Koninklijke onderscheiding voor het opzetten en... Lezing over Johannes-Passion SCHAGEN - Fred Suring houdt zaterdag 24 maart een lezing over de Johannes-Passion van Johann Sebastian Bach in het Scagon Theater aan Torenstraat 1b in Schagen. Aanvang 20.15 uur. Entree € 12,50 Inclusief koffie of thee. De Johannes-Passion van Bach is een oratorium uit 1724. Het onderwerp hiervan heeft betrekking... Expo in De Etalage SCHAGEN - Kunstenares Mar Hoeke exposeert haar schilderijen en 3d-beelden tot en met maandag 30 april in kunstetalage 'De Etalage' aan Westersingel 3 in Schagen. Als jong meisje kwam Hoeke soms in de plaatselijke boekwinkel en werd dan heel blij van alle kleuren die zij zag. Thuis tekende ze, kleurde... Help bij bescherming van trekkende padden
Binnenkort gaat de amfibieëntrek van start
SCHAGEN - Binnen enkele dagen kan het beginnen: de massale trek van padden, kikkers en salamanders richting sloten en vijvers om eitjes af te zetten. Deze tocht is levensgevaarlijk. Niet alleen worden er veel dieren doodgereden, ook vallen veel dieren in straatkolken, watermeterputten of in vijvers met steile kanten. Er...
The Killing of a Sacred Deer SCHAGEN - The Killing of a Sacred Deer is donderdag 15 en zaterdag 16 maart te zien in Filmtheater De Luxe in het Scagontheater in M18 aan Torenstraat 1b in Schagen. Aanvang 20.00 uur. Kaartverkoop via www.filmtheaterdeluxe.nl en aan de kassa op voorafgaande filmavonden van De Luxe (donderdag en vrijdag),... Autisme bij volwassenen SCHAGEN - GGZ Schagen houdt donderdag 15 maart een informatiebijeenkomst over autisme bij volwassenen van 19.30 tot 21.30 uur aan Piet Ottstraat 2 in Schagen. Autisme komt meer voor dan menigeen denkt. De laatste jaren is er steeds meer bekend geworden over autisme bij volwassenen. Soms is bij mensen het... Coöperatiefonds deelt uit REGIO - Rabobank Kop van Noord-Holland doneert € 37.081 uit Coöperatiefonds. Met deze donaties draagt de bank bij aan investeringen en bestedingen ter verbetering van de economische, sociale en culturele omgeving. Het gaat om bijdragen aan collectieve thema’s zoals zelfredzaamheid, duurzaamheid, voeding, ondernemerschap, innovatie en lokale leefomgeving. Stichting Dorpsraad Breezands... Zwerfafvalproject scholen Schagen SCHAGEN - Het zwerfavalproject is maandag 5 maart van start gegaan op RKBS St. Aloysius in Schagen. Net als voorgaande jaren doen rondom deze maand de basisscholen in de gemeente Schagen mee aan het zwerfafvalproject. Dit jaar gaan rond de 1400 kinderen van achttien basisscholen uit de gemeente Schagen rondom... Woningbouwers ondertekenen koopcontract WARMENHUIZEN - Precies op de plaats waar hun nieuwe woning zal komen, ondertekenden de eigen- woningbouwers in Warmenhuizen het koopcontract. Dat gebeurde zaterdag 3 maart. De bouwlocatie is waar voorheen de Sint Vincentius school stond aan de Doorbraak. De verkoop heeft plaats gevonden na traject van loting van de kavels.... Groeiende economie levert gemeente werk op SCHAGEN - Dat de economie behoorlijk aantrekt, merkt ook de gemeente Schagen. Projecten waarover al jaren gesproken werd, komen nu versneld van de grond. Maar er komen ook nieuwe projecten op de gemeente af. Om ervoor te zorgen dat deze projecten allemaal snel uitgevoerd kunnen worden, gaat de gemeente meer... Remkes opent Paasvee SCHAGEN - Johan Remkes (VVD), commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland, opent woensdag 21 maart de Paasveetentoonstelling in Schagen. De traditionele opening vindt plaats vanaf 9.00 uur in de Ridderzaal van het Slot van Schagen. Dit jaar bestaat de Paasvee organisatie 125 jaar en wordt de tentoonstelling voor... Schagen FM SCHAGEN - In het programma 'Met de deur Open' op radio Schagen FM is zondag 11 maart Co Wiskerke uit Schagen te gast. Co is na zijn pensionering bij de marine niet op zijn lauweren gaan rusten, maar is als vrijwilliger bij heel veel organisaties actief aan de slag gegaan.... 'Muziek!' in de Herboren Toren BURGERBRUG - Marjolein Meijers brengt zondag 25 maart 'Muziek!' in de Herboren Toren aan Burgerweg 62a in Burgerbrug. Aanvang 15.00 uur. Entree € 12,50. Meijers maakt inmiddels al weer 42 jaar muziek met artiesten zoals De Berini`s, Jan Rot en solo met haar twee vaste muzikanten Walter en Onno Kuipers....