Rodi

Korte berichten

Sfeervol kerstconcert

BREEZAND - In de St. Janskerk te Breezand wordt door Encore! & Friends dinsdag 19 december een sfeervol kerstconcert gehouden. Encore! is een modern klassiek gemengd koor en bestaat uit bijna zestig enthousiaste leden. Encore! betekent: steeds weer, opnieuw, nog een keer… Het uitroepteken achter de naam Encore! staat voor: van alles net een beetje meer…en dit is zeker te horen bij dit concert. Kerstliederen in het Spaans, Frans, Engels, Nederlands en Latijn klinken in verschillende stijlen door koor en solisten van Encore! Organist van het koor is Johan Wijnker en de muzikale leiding is in handen van Yvonne Kapiteijn-Baltus. Het concert begint om 19.30 uur, de St. Janskerk is open om 19.00 uur. Entree is € 5,- inclusief drankje. Kaartverkoop kan via de koorleden, Expert Breezand én aan de deur.

Winters Kerstbal bij Kaval

SCHAGEN - Kaval Schagen Internationale Dans houdt zaterdagavond 16 december een kerstbal in een winters decor. De avond start om 19.00 uur voor beginners en MBVO-ers (Meer Bewegen voor Ouderen) en wordt daarna vervolgd met dansen voor gevorderden vanaf 20.30 uur. Joke Schipper en Frida Noordergraaf zijn de dansdocenten. Er zijn verschillende entreeprijzen voor leden en niet-leden welke op de website te zien zijn: www.kavaldanst.nl. De activiteiten van Kaval vinden plaats in het Scoutinggebouw, Menisweg 6 te Schagen. Mensen die geïnteresseerd zijn in de Internationale Dans kunnen ook deze avond (gratis) komen kijken of werelddansen iets voor hen is. Misschien een hobby voor in het nieuwe jaar! Voor informatie kan gebeld worden (ook voor nieuwe cursussen) naar Ans Barning: 06-58887273.
Wintervlooienmarkt

HIPPOLYTUSHOEF - In sporthal Wieringen te Hippolytushoef wordt zondag 10 december een groot marktfestijn georganiseerd. Het belooft een exclusieve eindejaarsmarkt te worden waarbij de standhouders extra uitpakken omdat er ook ruimte is gecreëerd voor grote spullen. Wellicht is daar zelfs de (kunst)kerstboom te vinden, maar dan voor een mooie prijs! In de bomvolle hal zijn ook fietsen, brocante, vintage, gereedschap, outdoorjassen en hoeden, didgeridoo’s, tafels, stoelen en natuurlijk een gezellige kerstsfeer te vinden. De markt is geopend van 9.30 tot 16.00 uur. Adres: Belterlaan 1. De toegang bedraagt 2,50 Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang.
Kerstwandeling

MIDDENMEER - VEG De Ark organiseert zondag 17 december voor de derde keer op rij een sfeervolle kerstwandeling door Middenmeer. Vanaf 16.30 uur vertrekt om de vijf minuten een groep onder leiding van een gids. De route is na vorig jaar opnieuw verbeterd en uitgebreid, maar de basis blijft hetzelfde! Deelname is gratis maar geadviseerd wordt om de aanmelding te doen www.veg-deark.nl. Zie ook op de Facebookpagina Kerstwandeling Middenmeer 2017 om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.
Kerstmarkt De Zandhorst

BREEZAND - Op obs De Zandhorst wordt woensdag 13 december een gezellige kerstmarkt gehouden. De leerlingen, leerkrachten en ouders zijn druk bezig met de voorbereidingen hiervoor. In alle klassen worden creaties gemaakt door de kinderen, die verkocht gaan worden. Ook zijn er ouders en familieleden, die leuke dingen aan het maken zijn voor de verkoop. Denk aan sfeerverlichting, borden en kerststerren van steigerhout, houten elandkoppen, kaarsenhouders, kerststukjes et cetera. De kinderen voeren een leuke muziek- en dansvoorstelling op en er wordt een workshop kerststukjes maken voor de kinderen georganiseerd en iedereen kan op de foto in een gezellige kerstsfeer. Natuurlijk mag de Koek en Zopie kraam niet ontbreken. Daar kan een ieder genieten van een kopje koffie of thee, warme chocolademelk met slagroom en limonade. Daarbij kan een stukje tulband of een broodje worst genuttigd worden. Iedereen is van harte welkom op obs De Zandhorst in Breezand op woensdag 13 december 17.00 uur tot 20.00 uur.
Kerstbingo

WIERINGERWERF - Stichting de Tweede Helft organiseert 15 december een kerstbingo voor senioren in de Cultuurschuur te Wieringerwerf. Aanvang 14.00 uur.
Save the children

PETTEN - Groep 7 van basisschool de Springschans in Petten houdt vrijdag 15 december een markt om geld op te halen voor het goede doel, Save the children. De markt is van 13.45 tot 17.00 uur. Dit in het kader van de kinderrechten. Er wordt onder andere (kinder)kleding verkocht, speelgoed en eten. Ook organiseren de kinderen spelletjes voor geld.
Kerst Sing-In Calla Canta

CALLANTSOOG - Even een moment van rust en bezinning in deze drukke decembermaand? Dinsdag 19 december organiseert het koor Calla Canta traditiegetrouw zijn Kerst Sing-In in de kerk van Callantsoog. Evenals vorig jaar verleent ook nu het harmonie-orkest van de Muziekverenging Zijpe onder leiding van Bert Ridder zijn medewerking. De kerk is warm, de lichtjes in de boom branden; iedereen is van harte uitgenodigd samen met het koor en onder begeleiding van het harmonie-orkest, de bekende, soms eeuwenoude kerstliedjes te zingen. In de pauze wordt een glaasje glühwein of een kopje warme chocolademelk aangeboden. Programma met de tekst van de liederen wordt uitgereikt. Algehele leiding is in handen van dirigent Jan Schraal. De aanvang is 19.30 uur. Vanaf 19.00 uur staat de deur voor alle belangstellenden open. De toegang is gratis.
Alle veteranen verzamelen

SCHAGEN - Alle veteranen zijn uitgenodigd om woensdag 20 december, de laatste keer van het jaar te verzamelen in het veteranencafé. Plaats van bijeenkomst is het voorcafé van hotel restaurant Igesz aan de Markt te Schagen. Vanaf 14.00 uur is eenieder van harte welkom.

Artikel geplaatst op dinsdag 05 december 2017 - 10:20


Schagen
ZomerBieb voor de thuisblijvers SCHAGEN/TUITJENHORN - Tijdens de zomervakantie organiseert KopGroep Bibliotheken elke woensdag een leuk programma voor kinderen in de bibliotheken van Schagen en Tuitjenhorn. Niet alle kinderen gaan op vakantie en voor de thuisblijvers is er de ZomerBieb. Er wordt woensdag 25 juli en 1, 8 , 15, 22 en 29 augustus...

Timmerdorp 't Zand gaat 'de ruimte' in
Tiende editie viert jubileum met timmerende kinderen

'T ZAND - Timmerdorp 't Zand vindt van maandag 23 tot en met woensdag 25 juli voor de tiende keer plaats. Wat begon met een verwachting van zestig timmerende kinderen is inmiddels uitgegroeid tot een bouwdorp waar tweehonderd kinderen mogen timmeren. Maandag 23 juli geeft ondernemer van het jaar Peter...
Marktconcert SCHAGEN - Organist Sander Booij bespeelt donderdag 26 juli het Nicholson-orgel in de Sint Christoforuskerk aan Molenstraat 2 in Schagen. Hij opent zijn concert met het bekende ‘Rhosymedre’ van Ralph Vaughan Williams. Na een Choral van Max Reger volgt Sonate II van Felix Mendelssohn-Bartholdy. Booij eindigt met een improvisatie. Het... Fado in de Muziektuin SCHAGEN - Muziektuin Schagen heeft zondag 22 juli van 12.00 tot 14.00 uur de talentvolle Iris Feijen en aansluitend de Alkmaarse formatie Mister Magic op het podium staan aan Loet 10. Entree is gratis. Feijen maakte al op jonge leeftijd kennis met de Portugese fado muziek. Zelfs zonder de taal... Donna Musica WARMENHUIZEN - Strijkduo Donna Musica geeft zondag 22 juli een bijzonder concert in de Oude Ursulakerk aan Dorpsstraat 93 in Warmenhuizen. Zij spelen met pianist Hendrik-Jan Bosma en treden zodoende op als pianotrio. Aanvang 14.00 uur. Muziek van componisten met Oost-Europese en Russische ‘roots’ loopt als een rode draad door... Creatieve jutters aan de slag in Petten PETTEN - Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier komt steeds meer afval tegen in de sloten en vaarten. Daarom organiseren ze woensdag 25 juli een workshop over jutten op het strand voor kinderen tussen 8 en 12 jaar in Petten. Want ook op het strand ligt heel veel zwerfafval waarvan hele mooie kunstwerken... Schagen FM SCHAGEN - In het programma 'Met de deur Open' is zondag 22 juli Kees Takken uit Schagen te gast op Schagen FM. Takken ging op 17-jarige leeftijd naar de Politieschool in Amsterdam om vervolgens als agent aan de slag te gaan in Den Helder. In 2000 werd hij politievoorlichter in... Zomerkunst Zijper kerken SCHAGERBRUG - Zomerkunst Zijper kerken is zondag 22 juli te bezoeken van 13.00 tot 17.0 uur. De deelnemende kerken bevinden zich in Burgerbrug, Sint Maartensbrug , Schagerbrug en Oudesluis. Toegang is gratis. De deelnemende ateliers zijn te herkennen aan de Zomerkunst-vlaggen. Atelier 3ZES2 is te vinden aan Grote Sloot 362... Onderwegkerkdienst EENIGENBURG - In het kerkje van Eenigenburg vindt zondag 22 juli een onderwegkerkdienst plaats aan Surmerhuizerweg 29. Paulien Knol uit Schagen gaat de dienst voor. Zij is voorzitter van de kerkenraad van PG Schagen. In de dienst worden bekende liederen gezongen die op het orgel begeleiding krijgen van Hanneke Muntjewerf....

De Ruyter wint stratenloop Tuitjenhorn

TUITJENHORN - Michiel de Ruyter en Inge de Jong zijn zaterdagavond 14 juli de winnaars geworden van de 70e stratenloop Tuitjenhorn. Veel trimmers namen deel aan de 5 kilometer. Het talent Pepijn Smilda zette op deze afstand een knappe winnende tijd neer van 16.11. Bij de 10 kilometer wedstrijdloop gingen...
Intermezzo in Herboren Toren BURGERBRUG - Tijdens de expositie in het kader van 'Zomerkunst Zijper Kerken' vinden er zondag 22 juli boeiende muzikale intermezzo's plaats in de Herboren Toren in Burgerbrug. Zo is er tussen 14.00 en 16.00 uur een optreden van het 'Trio Nog Leuker'. Verder volgen er nog een paar verrassingen zijn.... Oldee toernooi WARMENHUIZEN - Het negentiende Oldee toernooi vindt plaats van zondag 5 tot en met zondag 12 augustus op de tennisbaan in Warmenhuizen. Er kan ingeschreven worden in - dames, heren en gemengd 40-plus categorie 5, 6, 7 en 8 en categorie 55-plus 5, 6, 7 en 8. Er wordt in... Callantsoog on Wheels
Spektakel met motor en fiets op Dorpsplein
CALLANTSOOG - Callantsoog on Wheels biedt zondag 29 juli spektakel op het plein in de badplaats. Geniet van 12.00 tot 16.00 uur met het hele gezin van een motortrial demonstratie, fietstrial, dakarmotoren, een dakartruck, ijsracer, stockcar, oude brommers en nog veel meer. Entree van het evenement op het Dorpsplein is...
Zomerse sing-along SCHAGERBRUG - Het dak gaat er woensdag 18 juli weer vanaf in de kerk van Schagerbrug tijdens de jaarlijkse church-sing-along van Zinvol Zijpe. Een uur lang samen zingen om de zomer te vieren. Aanvang 19.00 uur. Entree is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is mogelijk. Van Nederlandse meezingers zoals ‘Het... Avondwandelexcursie SINT MAARTENSZEE - Wanneer de zon iets lager staat en de temperatuur behaaglijk aanvoelt, kan een avondwandeling door het duingebied bij Sint Maartenszee een heerlijke bezigheid zijn. Staatsbosbeheer Schoorlse Duinen verzorgt woensdag 1 augustus en 15 augustus een avondwandeling vanaf restaurant De Goudvis aan Zeeweg 91. Onder leiding van een... Vogelweid wint Schagerwijkenlopen SCHAGEN - Basisschool Vogelweid is woensdag 11 juli winnaar geworden van de Schagerwijkenlopen. Procentueel namen van deze school de meeste kinderen deel aan de lopen. De Aloysius werd tweede gevolgd door de Rank op de derde plaats. De hoofdprijs werd in ontvangst genomen door Noah Visser (kampioen door vijf keer... Stenen voor tuinproject Gambia DIRKSHORN - De vrijwilligers van Boca Loho Foundation staan vanaf woensdag 18 juli met hun handgemaakte producten uit Gambia in de Spar van Dirkshorn. Vier dagen lang kan men spullen aanschaffen voor het goede doel en uitleg vragen over de projecten van de stichting in Gambia. De huidige actie heeft... ‘Buitenvaert’ Schagerbrug SCHAGERBRUG - In sporthal De Molentocht wordt dinsdag 17 juli een informatieavond gehouden over woningbouw in Schagerbrug. Het gaat om de beoogde locatie ‘Buitenvaert’ aan de Schagerweg, achter de snackbar. Aanvang 19.30 uur. Het dorp wacht inmiddels bijna tien jaar op een nieuwe woningbouwlocatie in Schagerbrug. Burgemeester en wethouders van... Line-up Zandstock Festival 'T ZAND - Eerder werd al bekend dat op Zandstock Festival weer te gekke artiesten hun muzikaliteit komen delen, en bij deze het volledige programma. De acts zijn zaterdag 11 en zondag 12 augustus wederom te bewonderen in drie tenten, met ieder hun eigen sfeer om de muziek op zijn... Geslaagde Goede Doelen actie Schager scholieren SCHAGEN - De traditionele Goede Doelen actie van het Clusius College Schagen bracht onlangs een kleine 2000,- euro op. Het geld gaat naar verschillende door de leerlingen uitgekozen goede doelen toe. Een project van klas 3.3 won na een spetterende presentatie in de kantine van de groenschool de eerste prijs.... Kofferbakmarkt SCHAGEN - De vierde kofferbakmarkt van Samen Vrienden wordt zondag 15 juli gehouden van 9.00 tot 13.00 uur op het parkeerterrein van verpleeghuis Magnushof in Schagen. De opbrengst van de markt is bestemd voor de rolstoelbussen en het voortbestaan van deze voorziening. Zie voor meer informatie: www.samenvrienden.nl Jaarmarkt Burgerbrug BURGERBRUG - De Jaarmarkt Burgerbrug vindt zondag 15 juli plaats van 9.30 tot 16.00 uur aan Grote Sloot/Burgerweg in Burgerbrug. De markt kent meerdere invullingen, waaronder een verscheidenheid aan marktkramen met allerlei soorten koopwaar. Deze keer zijn er ook (lokale)bedrijven die hun producten tentoonstellen. Brandweerkorps Warmenhuizen geeft demonstraties, er kan... Recordopbrengst voor A Local Swim SCHAGEN - A Local Swim Schagen is zondag 8 juli boven verwachting goed verlopen. Met een recordbedrag van 76.733,- euro en liefst 212 deelnemers in de haven van Schagen blijkt de derde editie de mooiste tot nog toe. Het opgehaalde bedrag in 2017 was 51.521 euro. De opbrengst van A... Onderwegkerkdienst EENIGENBURG - In het kleine kerkje van Eenigenburg vindt zondag 15 juli een onderwegdienst plaats. Adriaan Rodenburg gaat voor in deze lekendienst. Hij is gemeentelid van de PG Schagen. In de dienst zullen bekende liederen worden gezongen die op het orgel begeleid worden door Jan Zwart De aanvang van de... The Voices in Muziektuin Schagen SCHAGEN - The Young Voices en The Voices treden zondag 15 juli tussen12.00 en 14.00 uur op in de Muziektuin van Schagen. Entree is gratis. The Voices zijn de vocalgroepen speciaal voor iedereen van 18 en ouder. Deze groepen zijn gestart vanaf november 2013 door Stephanie Kramer en worden momenteel... Muurschildje voor Schager monumenten SCHAGEN - Iedereen die in een monumentaal gebouw werkt of woont, kan gratis een muurschildje komen halen in het gemeentehuis van Schagen. Op dit schildje staat dat hier sprake is van een monument. Men mag het zichtbaar op de buitenmuur bevestigen. Zodat iedereen die langsloopt, herkent dat dit gebouw een...