Rodi

Kort nieuws

'Planten en dieren rond de vijver'

ENKHUIZEN - Groei & Bloei afdeling Enkhuizen verzorgt een lezing over 'Planten en dieren rond de vijver'. De gastspreker is Frans de Graaf uit Bergen op Zoom, die al jaren actief is met vijvers en hun bewoners, veel van zijn ervaring met iedereen wil delen in een, wat hij zelf noemt, een interactieve presentatie. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd voor deze interessante lezing die wordt gehouden in het Leger des Heils-gebouw, Murillostraat 22 in Bovenkarspel, en wel dinsdag 19 september om 20.00 uur. Zaal open om 19.30 uur. Bij aanvang een gratis kopje koffie. Niet-leden betalen 3,50 euro.
Kruidenvrouw

HOOGKARSPEL - Kruidenvrouw Trudy van Diepen zou donderdag 14 september in Het Streekpunt aan Streekweg 220 in Hoogkarspel een lezing geven. Zij is verhinderd en daarom is een andere kruidenvrouw - Yvonne Komen - gevraagd haar plaats in te nemen. Yvonne geeft al jaren lessen en cursussen; zij weet veel mensen door haar rijke kruidenkennis en praktijkervaring te inspireren. Op deze avond vertelt zij iets over de geschiedenis van de kruidengeneeskunde. Zij neemt voorbeelden van kruiden mee, die overal te vinden zijn. In de pauze is er de mogelijkheid om kruidenthee te kopen. Ter afsluiting gaat ze in op de geneeskracht en hoe men zelf kruiden kan toepassen. Er is daarna uitgebreide gelegenheid om vragen te stellen. De avond begint om 19.30 uur en de entree is 3 euro inclusief een kop koffie/thee.
Senioren van Nu

ENKHUIZEN - Senioren van Nu start dinsdag 12 september de eerste middag van het seizoen, gehouden in de grote zaal van Herfstzon. Deze keer vertelt mevrouw L. Visser-Bom over het gevoel van eenzaamheid. Aanvang: 14.30 uur. De zaal is open om 14.00 uur. Er is ontvangst met koffie of thee en in de pauze een drankje en een hapje. Entree 4 euro en niet-leden 5 euro.
SOE-reisje

ENKHUIZEN - SOE Enkhuizen verzorgt dinsdag 19 september het laatste SOE-reisje van het jaar, deze keer naar Friesland. De koffie met gebak wordt in Bolsward genuttigd en daarna gaat de groep richting Hindeloopen. Onderweg, in de buurt van Hindeloopen, vertelt een gids in de bus leuke verhalen over de Zuiderzee en de visserij. In Hindeloopen krijgen deelnemers een warme lunch zoals de vissers die vroeger ook kregen, waarna de groep naar een nabij gelegen kerkje gaat dat omgetoverd is tot een visserslokaal waar vroeger de vis werd afgeslagen. Hier wordt verteld over de visvangst en het leven aan de wal in vroegere tijden. Aansluitend is er nog een echte visafslag. Er is ook nog gelegenheid om even een kijkje te nemen in Hindeloopen. Voordat de terugreis begint is er nog koffie met suikerbrood. Kosten all-in: 52 euro (overmaken op rekeningnummer NL33RABO011.76.69.288 ten name van SOE Enkhuizen, onder vermelding van 'reisje Hindeloopen'). De groep vertrekt om 8.30 uur vanaf het Koperwiekplein en daarna de Klopperstraat. Mee? Opgeven kan bij Bettie Keesman via 0229-314862 of Willemien den Hartog 0229-318686.
Tafeltennisinstuif

GROOTEBROEK - Tijdens de Nationale Sportweek verzorgt tafeltennisvereniging Stede Broec woensdag 13 september een instuif. Tussen 14.00 en 16.00 uur zijn alle basisschoolleerlingen uit de hele omgeving welkom om kennis te komen maken met deze sport. Er is voor iedere leeftijd en op ieder niveau iets te leuks te doen en ook de jeugdleden van de vereniging zijn aanwezig om uitgedaagd te worden. Namens de gemeente Stede Broec brengt ook wethouder Nico Slagter een bezoek aan de tafeltennisaccommodatie aan de Raadhuislaan in Grootebroek en probeert een partij te winnen; wellicht wordt hij kampioen 'rondje om de tafel'! De toegang is doorlopend en gratis. Batjes en spelmateriaal zijn voldoende aanwezig; kinderen dienen wel hun zaalschoenen aan te trekken.
Gregoriaans

ENKHUIZEN - Het koor 'Vrienden van het Gregoriaans' luistert zaterdag 23 september de woord- en communieviering op in de St. Franciscus Xaverius-kerk in Enkhuizen. Gezongen wordt de mis van de 25e Zondag door het Jaar. Het koor staat onder leiding van dirigent Thom ten Harkel. Organist is Vincent Molenkamp. De viering begint om 19.00 uur.

Artikel geplaatst op woensdag 13 september 2017 - 10:00


Enkhuizen

Koning en Koningin bezoeken West-Friesland
Ontwikkelingen regio staan centraal in gesprekken

REGIO – Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen donderdag 28 juni een streekbezoek aan West-Friesland in de provincie Noord-Holland. Tijdens het bezoek staan ontwikkelingen in de regio centraal, met name op het gebied van agro-industrie, wereldhandel en ondernemen en plattelandsontwikkeling. De Koning en Koningin bezoeken Hoorn,...
D’r op uit MarktenBlokker- Zon 24 juni - Tiende editie van de Blokweermarkt met biologische en duurzame (streek)producten bij MAK Blokweer, Kloosterhout 1-2. Open van 10.00 tot 17.00 uur, vrij entree. Meer info: www.mak-blokweer.nl.TheaterHoorn- Zat 23 en zon 24 juni - Musical 'A Man of No Importance' in Theater Het Pakhuis, Onder de... Stadswandeling Koepoort Noord ENKHUIZEN - De gidsen van Vereniging Oud Enkhuizen wandelen woensdag 27 juni in de omgeving ten noorden van de Koepoort. Deze wandeling staat bol van historische wetenswaardigheden. Wie wist bijvoorbeeld dat de weg die vanaf de Westerstraat richting Hoorn (Westeinde/Hoofdstraat/Zesstedenweg) gaat de op een na oudste klinkerweg van Nederland is?... Beste darter van Enkhuizer kermis wint 500 euro ENKHUIZEN - Wat gezelligheid betreft is het Auto Tensen Darttoernooi tijdens kermis Enkhuizen een echt kermistoernooi. Maar onderschat het niet, zo waarschuwt het Enkhuizer kermiscomité, want er zal zaterdag 23 juni fanatiek om de hoofdprijs van 500 euro gestreden worden in de Nieuwe Doelen. “Auto Tensen Enkhuizen heeft gezorgd voor... Vernieuwde editie van kermisfeest in Enkhuizen ENKHUIZEN - Met knallende live-muziek, een happy hour en gezelligheidstoernooien wil het Enkhuizer kermiscomité zaterdag 23 juni een vernieuwde editie van de Enkhuizer kermis neerzetten in de Nieuwe Doelen. “We trappen dit jaar af met een vernieuwd kermiscomité en gaan voor één dag volop feest”, vertelt Richard Kouwenhoven van het... Hobbyisten gezocht BOVENKARSPEL - Winkelcentrum Streekhof in Bovenkarspel verzorgt zondag 9 september een Hobby Crea Cadeau Markt. Een markt met allerlei unieke, originele en handgemaakte producten. Op deze markt kan men bijzondere spulletjes vinden en kennismaken met de persoon achter het zelfgemaakte product. Tijdens de Hobby Crea Cadeau Markt kunnen ook kleine... Nationale Diabetes Challenge boekt resultaat ENKHUIZEN - In samenwerking met Team Sportservice West-Friesland neemt huisartsenpraktijk de Rode Meeuw in Enkhuizen dit jaar deel aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC). Voor mensen met diabetes is wandelen een erg goed medicijn. Momenteel wordt al bijna twee maanden gelopen en het resultaat mag er zijn. Judith Baars is... Tachtig jaar onderwijservaring op Gideonschool
Directeur Maurice de Graaff en juf Baukje Born vieren veertigjarig jubileum
BOVENKARSPEL - Het was dinsdag 19 juni groot feest op de Gideonschool in Bovenkarspel. De school vierde deze dag het veertigjarig jubileum van zowel directeur Maurice de Graaff als van juf Baukje Born. Baukje werkt al veertig jaar jaar, voornamelijk in groep 3, op de Gideonschool. Maurice heeft zijn sporen...
Kort nieuws Kandidaten burgemeester EnkhuizenENKHUIZEN - Naar het ambt van burgemeester van de gemeente Enkhuizen hebben 34 personen gesolliciteerd, 11 vrouwen en 23 mannen. Dit heeft J.W. (Johan) Remkes, commissaris van de Koning in Noord-Holland, meegedeeld aan de gemeenteraad van Enkhuizen. Van deze kandidaten hebben of hadden 27 personen een fulltime functie... Maak kans op filmkaartjes ENKHUIZEN - In samenwerking met Cinema Enkhuizen biedt Weekblad de Drom deze week twee kaarten aan voor de film 'Normandie Nue'. In het kleine dorp Mêle-sur-Sarthe worden de veehouders geteisterd door de crisis: de prijs van het vlees daalt fors, de melk wordt met verlies verkocht en de veehouders zitten... Evenementenkalender MuziekEnkhuizenVrij 21 juni - Hans Malagride en Danique Peereboom treden op in het café van de Drommedaris. Aanvang: 20.00 uur. Vrij entree. Meer informatie: www.drom.nl.GrootebroekZat 23 juni - B-Stock 60’s treedt op in dorpshuis ‘De Stek’. De leden van deze band brengen de muziek uit de jaren zestig tot leven.... Kippebillen Strandparty: een muzikaal strandfeest WIJDENES - De Kippebillen Strandparty komt er weer aan! Zaterdag 30 juni wordt dit strandfeest voor het derde jaar op rij gehouden nabij de Vluchthaven van Wijdenes, mooi gelegen aan het IJsselmeer. Met de vaste ingrediënten creëert Kippebillen Strandparty al meer dan veertig jaar voor jong en oud een muzikaal... Tom Parker centraal tijdens Driebankoor-concert VENHUIZEN - Het Driebankoor geeft zaterdag 30 juni om 20.00 uur onder leiding van Jan Verhoef een zomerconcert, waarbij een mooie selectie van Tom Parker-nummers ten gehore wordt gebracht. Dit onder de virtuoze begeleiding van Jan Lenselink aan de vleugel en André van Vliet achter het orgel van de NH... Driedaagse van West-Friesland REGIO – Aangehaalde samenwerking tussen Hrtc en West-Frisia heeft tot een opmerkelijk evenement geleid, van 24 tot en met 26 juli wordt de eerste editie van de Driedaagse van West-Friesland verreden. De driedaagse bestaat uit een proloog en een tweetal etappes. Als opener staat er een lastige 5,5 kilometer lange... Kwaliteitsverbetering recreatievaart West-Friesland REGIO - In het waterrijke West-Friesland zetten Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en het Recreatieschap Westfriesland in op een kwaliteitsverbetering van de voorzieningen voor de recreatievaart. Hiertoe hebben beide partijen twee overeenkomsten gesloten: een voor het maaien van waterplanten op de hoofdroutes van het vaarroutenetwerk en een voor een verbeterde bediening van... Drommedariswandeltocht ENKHUIZEN - Wandelsportvereniging De Haringstadters verzorgt zaterdag 30 juni en zondag 1 juli de jaarlijkse Drommedariswandeltocht. De wandelaars kunnen kiezen uit vijf afstanden: vijf, tien, vijftien, vijfentwintig en veertig kilometer. De start vindt plaats vanuit het zaaltje naast de stationsrestauratie in Enkhuizen. Vanaf het terras hebben aanwezigen een mooi uitzicht... Winnaars MadjoeBeach-toernooi Binnen enkele seconden op favoriete vakantiebestemming BOVENKARSPEL - Binnen enkele seconden op dé favoriete vakantiebestemming; het kan donderdag 28 juni bij Bibliotheek Stede Broec. Deze dag kunnen bezoekers van 10.00 tot 17.00 uur foto’s laten nemen van zichzelf in het DigiLab. In het DigiLab liggen het 'green screen' en strandlakens klaar. Het enige wat de bezoeker... In Hawaï-blouse naar pubquiz ENKHUIZEN - Na het succes van de pubquiz in december vorig jaar, houdt de Drommedaris in Enkhuizen vrijdag 22 juni om 20.30 uur een summer edition. Doe een Hawaï-blouse aan en kom met het beste team naar de Drommedaris! Inschrijven kan met teams van minimaal vier tot maximaal vijf personen....

'Een echt traditionele familiekermis'
Kermis Enkhuizen in de startblokken

ENKHUIZEN - Het is al weer zover: Enkhuizen staat in de startblokken voor de kermis, dit jaar van donderdag 21 tot en met maandag 25 juni. Dat betekent vertier in de stad! Maandag 25 juni wordt de kermis zoals gebruikelijk afgesloten met de Lappendag. De kermis is te vinden op...