Rodi

Kort nieuws

Bridgecursus

ENKHUIZEN - De Enkhuizer Bridgeclub start met een opfriscursus. De opzet van de bridgecursus is zodanig, dat deze cursus geschikt is voor iedereen die de beginnerscursus heeft gevolgd of de basisbeginselen van het bridge beheerst. Maar ook de al langer spelende bridger, die zijn niveau wil verdiepen, kan bij deze cursus terecht. In elke les staat een thema centraal. Rond dit thema wordt een stukje theorie besproken. De bedoeling is om per lesmiddag veel spellen, waarin het besproken thema aan de orde komt, te spelen. Enkele gespeelde spellen worden nabesproken. In deze nabespreking komen ook andere aspecten van het wedstrijdbridge aan de orde. De cursus wordt net als de beginnerscursus gegeven door leden van EBC. De cursus wordt gehouden op de donderdagavond van 19.30 tot 21.30 uur in De Nieuwe Doelen aan Spoorstraat 1 in Enkhuizen. Indien er voldoende deelnemers zijn, start de cursus donderdagavond 4 oktober. De kosten van deze cursus bedragen 60 euro, leden van EBC betalen 40 euro met het vervolgboek van de beginnerscursus. Aanmelden kan tot 25 september bij Anneke Nootebos via 0228-514257 of a.c.nootebos@hetnet.nl. Meer informatie: www.pecona.nl.
'Heerlijke herfst'

ENKHUIZEN - Groei & Bloei afdeling Enkhuizen verzorgt dinsdag 25 september een lezing 'Heerlijke herfst'. De gastspreker is Gerard van Buiten uit Maarsen. Sommige bomen, struiken en zelfs vaste planten hebben de prachtigste herfstkleuren. Hoe ontstaan die kleuren eigenlijk, en hoe komt het dat de herfstkleuren het ene jaar mooier zijn dan het andere? Ook wordt meer verteld over late bloeiers, planten met bijzondere vruchten en zelfs echte herfstgeuren. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd voor deze lezing, die wordt gehouden in het Leger des Heils-gebouw aan Murillostraat 22 in Bovenkarspel. Aanvang: 20.00 uur. Zaal open om 19.30 uur. Bij aanvang een gratis kopje koffie. Niet-leden betalen 3,50 euro.
Alzheimer Café

ENKHUIZEN - Alzheimer Café Enkhuizen houdt dinsdag 25 september een speciale bijeenkomst vanwege de Wereld Alzheimer Maand (september). De theatervoorstelling 'De dementie van Jet en Harrie' van Theater Ervaria is te zien. Een voorstelling speciaal gemaakt voor mensen die te maken hebben met dementie, zowel privé als beroepsmatig. Er komt duidelijk naar voren wat zowel de persoon met de ziekte van Alzheimer als de mantelzorger nodig hebben om goed te functioneren. Na de pauze is er gelegenheid tot interactie met de bezoekers in de zaal. Koffie en thee staan klaar als om 19.00 uur de zaal open gaat. Het programma duurt van 19.30 tot circa 21.00 uur. Plaats: Woonzorgcentrum Herfstzon, via de ingang aan het Kwakerspad, in Enkhuizen. De toegang is gratis. Van tevoren aanmelden is niet nodig. Meer informatie: Elly de Jong, 0228-562563.
Activiteiten Het Streekpunt

HOOGKARSPEL - Het Streekpunt aan Streekweg 220 in Hoogkarspel verzorgt de komende tijd een aantal activiteiten. Zo kunnen belangstellenden elke donderdag van 14.00 tot 16.00 uur binnenlopen voor 'DigiBezig', waar bezoekers stapje voor stapje wegwijs worden gemaakt in de wereld van digitale apparaten. Mensen bepalen zelf wat ze willen weten en leren. Van tevoren opgeven is niet nodig. Ook start 24 september 'Digitaal actief met Google'. Deelnemers maken kennis met een aantal van de uitgebreide diensten die Google mensen gratis laat gebruiken. De prijs is 4 euro per avond van 19.30 tot 21.30 uur (24 september, 8, 22 en 29 oktober, 12 en 26 november) inclusief lesmateriaal en een kopje thee of koffie. Oefeningen worden uitgevoerd op de aanwezige chromebooks. Vooraf opgeven bij www.hetstreekpunt.nl. Tot slot start 28 september van 19.30 tot 21.00 uur de beginnerscursus 'Kleding naaien'. Cursisten maken een kinderbadjasje met begeleiding van een ervaren coupeuse. Deelnemers nemen hun eigen naaimachine en stofschaar mee. Kosten: 20 euro voor vier tot vijf lessen. Aanmelden kan wederom via de website.
Filmavond in De Kapel

ANDIJK - In De Kapel aan Middenweg 48 in Andijk is woensdag 26 september de film ‘Like father, like son’ te zien. Deze filmavond wordt georganiseerd door de Protestantse Gemeente Andijk-Wervershoof i.w.. Iedereen is welkom. Lid van een kerk of niet. Tijdens de filmavonden worden films getoond waarbij levensthema’s centraal staan. ‘Like father, like son’ is een film over verwisseling van twee baby’s in het ziekenhuis op de dag van geboorte. Inloop om 19.30 uur; de film start om 20.00 uur. Toegang is gratis.
Winterkledingparty

GROOTEBROEK - Leerbedrijf ‘Suks of Suks’, gevestigd in de Praktijkschool van West-Friesland aan Annie M.G. Schmidtweg 1 in Grootebroek, wordt gerund door leerlingen en vrijwilligers. De wintercollectie komt weer in de winkel en daarom is er een winterkledingparty: donderdag 4 oktober van 16.00 tot 21.00 uur. Het gaat om eerste klas tweede handskleding van maat 50 tot en met XXL, voor jongens, meisjes, dames en heren. Prijzen vanaf 0,50 eurocent voor babykleertjes en vanaf 1 euro voor maat 92 en groter. De opbrengst komt volledig ten goede aan de Kinderkledingbank Stede Broec e.o. Meer informatie: www.suksofsuks.nl.

Artikel geplaatst op woensdag 19 september 2018 - 10:00


Reacties (0)


Reageer

Enkhuizen
Paddenstoelenwandeling voor kinderen BOVENKARSPEL - Bladeren, bessen en paddenstoelen kleuren de herfst. IVN West-Friesland verzorgt zondag 4 november om 14.00 uur een paddenstoelenwandeling voor kinderen door het Streekbos in Bovenkarspel. Advies: doe zo nodig laarzen aan. Voor de gratis paddenstoelentocht is aanmelden niet nodig en een vrijwillige bijdrage altijd welkom. Paddenstoelen horen bij... Omring organiseert voorlichtingsavond Inbraakpreventie ENKHUIZEN - Wist u dat er drie keer zoveel ingebroken wordt in de maanden november, december en januari als in de drie voorgaande maanden? Om inbraak tegen te gaan heeft Omring woensdag 31 oktober de gratis voorlichtingsavond Inbraakpreventie georganiseerd in Enkhuizen. Per jaar wordt er maar liefst 65.000 keer ingebroken.... Nacht van de Nacht in Streekbos en Egboetswater BOVENKARSPEL / OOSTWOUD - Ervaar hoe ‘mooi eng’ het is om in een donker bos te wandelen tijdens de Nacht van de Nacht in het Streekbos en Egboetswater. De Nacht van de Nacht is een landelijke initiatief en in het leven geroepen om - onder meer met 'duistere activiteiten' -... Maria By Callas in Cinema Enkhuizen ENKHUIZEN - Cinema Enkhuizen heeft toegang tot films en documentaires waarin grote namen centraal staan en ook de registratie van klassieke optredens. Alle reden om de samenwerking op te zoeken met Muziekkring Enkhuizen. Dit heeft geleid tot twee filmvoorstellingen op de zondagmorgen. De eerste is aanstaande zondag 28 oktober 10.00... Historische palingaak meert aan in Enkhuizen ENKHUIZEN - De historische palingaak, de Korneliske Ykes II, meerde vrijdag 19 oktober aan op de kade van Vishandel Klooster in Enkhuizen. Deze replica van de grootste houten palingaak ooit gebouwd, loste daar een vracht paling uit Friesland. Het was een voorbereiding op de overtocht naar Londen die komend voorjaar... Broodje Brandweer
65-plussers uitgenodigd voor lunch in kazerne
STEDE BROEC - De brandweer nodigt 65-plussers uit om donderdag 8 november gezellig samen te komen lunchen in de brandweerkazerne van Stede Broec. Naast een lekkere lunch, krijgen de bezoekers een rondleiding door de kazerne en tips over veilig wonen. De bijeenkomst, genaamd Broodje Brandweer, opent met een korte presentatie...
Eerste MTB Vooroevertocht van seizoen WERVERSHOOF - De Stichting Wielerevenementen West-Friesland verzorgt zondag 28 oktober de eerste MTB Vooroevertocht van het seizoen. Gezien het mooie weer van de afgelopen weken heeft de organisatie deze keer de kans een parcours uit te zetten waarbij geasfalteerde paden zoveel mogelijk worden vermeden. Het veelzijdige parcours in de omgeving... Venetiaanse perikelen bij UniCorno BOVENKARSPEL - Vocaal Theatergroep UniCorno gaat naar Italië in 'Venetiaanse perikelen', een eigen, korte bewerking van 'Eine Nacht in Venedig' van Johann Strauss jr. Dit concert wordt zondag 28 oktober om 14.30 uur gespeeld in Hét Postkantoor in Bovenkarspel. De kramen worden gecontroleerd, de kooplui zijn op zoek naar de... Ook een 15-jarig jubileum te vieren? REGIO - Weekblad de Drom bestaat dit jaar vijftien jaar! Dat wordt eind november gevierd met een heuse jubileumkrant. Natuurlijk is Weekblad de Drom niet de enige die dit jaar een kristallen jubileum viert. Daarom hierbij een oproep: bestaat uw vereniging, stichting of bedrijf vijftien jaar, bent u dit jaar... Mantelzorgers in het zonnetje DRECHTERLAND - Mantelzorgers zijn onmisbaar. Daarom wil de gemeente Drechterland ook dit jaar weer alle mantelzorgers in het zonnetje zetten. Het langdurig en intensief zorgen voor een naaste moet namelijk beloond worden. Veel inwoners zorgen regelmatig voor een familielid, kennis of buurman. Deze mensen wil de gemeente bedanken door ze... Het NUT verwelkomt 300e lid ENKHUIZEN - Het bestuur van De Maatschappij tot NUT van het Algemeen, kortweg 'Het NUT', heeft maandag 15 oktober haar driehonderdste lid verwelkomd. De heer G. Dobber werd overvallen tijdens zijn vrijwilligerswerk in de Bonte Veer, waar hij de inloopbridge leidde. De heer Dobber werd samen met zijn echtgenote in... Familie Fietstour langs de boer REGIO - Veel kinderen eten te weinig groenten en fruit en weten vaak niet meer waar ons eten vandaan komt, hoe het groeit en wat je er allemaal mee kunt doen. En omdat leren leuk moet zijn, heeft stichting 'Dat lust ik wel' een lekkere, actieve fietstocht georganiseerd in de... Drechterland zet in op fietspreventie
'Geef je fiets niet cadeau, gebruik een extra slot'
HOOGKARSPEL - De gemeente Drechterland zet in op bewustwording rondom fietsendiefstal bij station Hoogkarspel. Het stationsgebied heeft al enige tijd de aandacht bij de gemeente en de politie. Burgemeester Michiel Pijl: “Hoewel er al een dalende lijn zichtbaar is in het aantal fietsdiefstallen, vinden we dat we nog meer moeten...
Kort nieuws Ledenvergadering GBDHOOGKARSPEL - De Algemene Ledenvergadering van Gemeentebelangen Drechterland vindt woensdag 24 oktober plaats. Aansluitend wordt een presentatie gegeven van het regionaal platform 'Zorg zo de WestFries het wil' (ZZWW). Inloop vanaf 20.00 uur, aanvang 20.30 uur in het Streekpunt in Hoogkarspel. ZZWW is een platform van vrijwilligers met als... Film West-Friesland en zijn Omringdijk BOVENKARSPEL - De Omringdijk: een oud monument van 126 kilometer lang, bochtig en met prachtige vergezichten en molens. Over deze boeiende dijk en zijn karakteristieke geschiedenis draait het allemaal zondagmiddag 28 oktober bij IVN. In de bovenzaal van het Streekbos Paviljoen aan de Veilingweg in Bovenkarspel wordt een film vertoond... Maak kans op filmkaartjes ENKHUIZEN - In samenwerking met Cinema Enkhuizen biedt Weekblad de Drom deze week twee kaarten aan voor de film Wiplala. In de herfstvakantie organiseert Cinema Enkhuizen een filmspecial rond Annie M.G. Schmidt en ook Wiplala wordt gedraaid. Bij toeval vindt Johannes, 9 jaar, een Wiplala in de keuken achter een... Evenementenkalender ExpositieEnkhuizen- t/m dec - Beroepsfotograaf Ko Steltenpool exposeert zijn collectie 'Dijken en Water' tot en met december 2018 in de Drommedaris. Speciaal in deze collectie is de Westfriese Omringdijk met zijn unieke steden en landschappen in zwart-wit foto’s. Vrij entree en te bezichtigen tijdens openingstijden.ActiviteitenEnkhuizenActiviteiten in De Bonte Veer (Wielewaal... Oosterleeks smartlappenfestival OOSTERLEEK - Het Oosterleeks smartlappenfestival vindt zondag 21 oktober plaats in het kerkje van Oosterleek en in Herbergh 't IJsselmeer. Het startsein wordt om 14.00 uur gegeven. Vier koren zingen een set in het kerkje en in de Herbergh. De sets duren steeds 25 minuten. De toegang is gratis. De... Muzikaal poppentheater in de Drom ENKHUIZEN - Lila & Loet spelen op de laatste dag van de herfstvakantie - zondag 28 oktober om 11.00 uur - op het podium van de Drommedaris, Paktuinen 1 in Enkhuizen. Lila en Loet zijn een jongen en een meisje van drie en vier jaar oud en wonen bij elkaar... 'Een beetje eng, maar met een knipoog'
Begin de herfstvakantie met Halloweenfair West-Friesland
BOVENKARSPEL - Halloweenfair West-Friesland gaat tijdens de herfstvakantie - 20 en 21 oktober - voor de vierde maal van start op Camping de Gouwe Stek in Bovenkarspel. Het terrein wordt omgetoverd tot een 'Halloween-wereld' waar jong en oud vele uurtjes zoet kan zijn. "Een beetje eng, maar met een knipoog",...