Rodi

Agenda Cool kunst en cultuur

De cast van 'Opvliegers 3', met vlnr. Antje Monteiro, Sandra Mattie, Anouk van Nes en Joanne Telesford. (persfoto)

HEERHUGOWAARD - De komende tijd zijn er diverse voorstellingen te zien in Cool kunst en cultuur. Hierbij een overzicht voor de periode van 1 tot en met 14 januari.


Popkoor Together

In de eerste week van het nieuwe jaar brengt het uit Alkmaar afkomstige Popkoor Together de voorstelling 'Wall of Fame': een wervelende show vol muziek van bekende artiesten, gebracht door zestig enthousiaste koorleden en een swingende liveband. Het koor staat onder leiding van Annet Mazereeuw en brengt een toegankelijke muzikale avond met bekende popsongs, meeslepende ballads en spetterende filmmuziek. Swingend het theater uit!
Podium van de Stad – zaterdag 6 januari, 20.00 uur
Wishful Singing

Muziekkring Heerhugowaard organiseert Female à capella, een prachtig Nieuwjaarsconcert door vijf klassiek geschoolde zangeressen. Met hun zuivere stemmen en weergaloze podiumexpressie, roepen zij een scala aan emoties op. Ogenschijnlijk moeiteloos en eenvoudig, gepassioneerd in ieder gebaar en in iedere klank, avontuurlijk van het begin tot het eind. De zangeressen verrassen het publiek keer op keer, waar ook ter wereld. 'Wishful Singing' ráákt! De kaartverkoop voor dit concert verloopt via Muziekkring Heerhugowaard. Reserveren kan via de mail (info@muziekkring.nl) of telefonisch via 072-5722299. Op de dag van het concert zijn kaarten alleen verkrijgbaar aan de zaal.
Muziek – zondag 7 januari, 15.00 uur
Opvliegers 3 – 'New York, New York'

Door een gênant filmpje dat op internet is verschenen, moet Lydia weg uit Nederland, en wel nu! Haar vriendinnen kunnen hun agenda niet op stel en sprong leegmaken dus vertrekt ze alleen, met bestemming New York. In het vliegtuig ontmoet ze Moniek. Dezelfde leeftijd, dezelfde overgangskwalen en toevallig verblijven ze in hetzelfde hotel. Eenmaal in het hotel ontmoeten de dames twee vriendinnen die er samen even uit zijn: middelbare-leeftijdsblogger Joke, die er alles aan doet om haar grote idool Barry Manilow voor haar blogcamera te krijgen, en Shirley, een kersverse weduwe die na de dood van haar man met een enorme berg geld is achtergebleven. 'De Opvliegers' dompelen zich onder in de stad van de wolkenkrabbers, Broadway, Central Park, Fifth Avenue en yellow cabs! Met Antje Monteiro, Anouk van Nes en anderen.
Komedie - woensdag 10 januari, 20.15 uur
Marian Mudder – 'Sofa Sessies'

'Sofa Sessies' is een pittige, komische, en openhartige voorstelling voor iedereen die ooit hulp heeft gehad, het had willen hebben, dan wel had kunnen gebruiken. Marian Mudder (bekend van onder meer 'Baantjer') is jarenlang op zoek geweest naar de juiste therapie tegen haar stressgerelateerde klachten en depressies: reguliere en alternatieve therapieën, talloze workshops en zelfhulpboeken. Ze kreeg de meest uiteenlopende diagnoses en daardoor juist méér problemen. Gebaseerd op haar gelijknamige boek, fileert ze al deze therapieën op openhartige en komische wijze en vertelt ze wat haar uiteindelijk wél geholpen heeft.
Toneel – donderdag 11 januari, 20.15 uur
Cool Comedy Café

Een avond lekker lachen om de beste stand-up comedians voor een kleine prijs. Eén ding staat in ieder geval al vast: na deze avond heb je kramp in je lachspieren!
Stand-up Comedy – vrijdag 12 januari, 22.00 uur
The Magic of Jeans

Jeans geeft talentvolle jonge mensen een professioneel podium en de kans zich te bewijzen voor het grote theaterpubliek. Na het succes van hun vorige show Magic, gaan ze vanaf dit seizoen verder onder de naam The Magic of Jeans. Met 'A Brand New Day' zetten de talenten de succesvolle ingeslagen weg voort en staan ze wederom garant voor een spetterende en swingende avond. Een grote diversiteit aan muziekstijlen en hits uit verschillende decades komen voorbij, ondersteund door strakke, moderne dans en kleurrijke kostuums. Een voorstelling om niet te missen, voor jong en oud!
Show – zaterdag 13 januari, 20.15 uur
Filmclub Cool - 'Elle'

In de psychologische thriller 'Elle', die regisseur Paul Verhoeven zijn eerste Golden Globe opleverde, speelt Isabelle Huppert de succesvolle directrice Michèle. Wanneer Michèle in haar eigen huis wordt aangevallen en verkracht, verandert haar leven drastisch. Wanneer ze besluit zelf achter de dader aan te gaan, belandt ze in een spannend kat-en-muis-spel dat elk moment uit de hand kan lopen.
Film – zondag 14 januari, 14.30 uur
Jazzclub Cool

De Savoy Jazzband is vernoemd naar de beroemde danszaal in New York: The Savoy Ballroom. Het repertoire is breed en bestaat uit zowel bekende als minder bekende nummers uit The Great American Songbook, maar ze spelen ook modern repertoire in een compleet eigen stijl. Denk hierbij aan nummers van onder meer The Beatles, Sting en soulzangeres Shirma Rouse.
Muziek – Jazz – zondag 14 januari, 14.30 uur
Kaarten voor voorstellingen en optredens kunnen gereserveerd worden via www.coolkunstencultuur.nl.

Artikel geplaatst op maandag 01 januari 2018 - 10:32Reacties (0)


Reageer

Heerhugowaard
Repair Café HEERHUGOWAARD - Een gat in een broek, rits stuk, broodrooster of koffiezetapparaat stuk... Weggooien? Mooi niet! Het Repair Café draait om repareren. Met gereedschap, deskundige hulp om allerlei reparaties uit te voeren en een heleboel gezelligheid. Toegang is vrij; wél wordt er een bijdrage voor de onkosten gevraagd. Dinsdagmiddag 30... Gastzangers gevraagd HEERHUGOWAARD - Evenals het afgelopen jaar verzorgt het projectkoor Resonans ook dit jaar weer een uitvoering van The Crucifixion. Deze wordt zondagmiddag 18 maart om 15.00 uur gehouden in de Heilige Familiekerk aan de Jan Glijnisweg 30 in Heerhugowaard-'t Kruis. Wie aan dit project wil deelnemen en enkele jaren koorervaring... Burgemeesters aan het woord HEERHUGOWAARD - Al jaren wordt gesproken over het samengaan van gemeenten. De HAL-gemeente is een veel gehoord begrip. Recentelijk werd tijdens de nieuwjaarsborrel door de voorzitter van de Federatie Bedrijvenvereniging Alkmaar en omstreken (FBA), die met betrekking tot het initiatief om tot fusie te komen missionariswerk verricht, wederom geopperd om... Slimme raaf Er komen verschillende kraaiachtigen voor in Nederland en de raaf is de grootste en zeldzaamste. Hij behoort tot de zangvogels, evenals de (Vlaamse) gaai en de kraai. Ze zijn erg intelligent en bij een demonstratie daarvan was ik getuige. De raaf vond een ei en verstopte dat. Toen ik in... Postzegels en munten HEERHUGOWAARD - Filatelistenvereniging Heerhugowaard en Omstreken organiseert zondag 28 januari haar traditionele halfjaarlijkse postzegel- en muntenbeurs. De beurs wordt van 10.00 tot 15.00 uur gehouden in de zaal van café De Swan aan de Middenweg 178 in Heerhugowaard. De beurs is interessant voor iedere postzegel- en muntenverzamelaar. Er zijn handelaren... Jakop Ahlbom met 'Innenschau' in Cool HEERHUGOWAARD - Na acht jaar maakt regisseur Jakop Ahblom een remake van zijn voorstelling 'Innenschau'. In de unieke stijl van Ahlbom met een mix van dans, theater, illusionisme en special effects, keert 'Innenschau [Revisited]' terug naar de grote zalen van de theaters op eigen bodem. Deze bijzondere, beeldende voorstelling is... Sculpturen van Wies Scheffer in Kunstkerk HEERHUGOWAARD - Wies Scheffer is net terug van 'This Art Fair in de Beurs van Berlage'. Haar driedimensionale sculpturen van 26 januari tot en met 3 februari te zien in de Kunstkerk aan de Stationsweg 53. De sculpturen zijn gemaakt van kippengaas, karton, papiermâché en textiel. Kleuren en de soort... Lezing over West-Canada en Lesbos NIEUWE NIEDORP - Op uitnodiging van de Vogelwerkgroep houdt Otte Zijlstra vrijdagavond 26 januari vanaf 20.00 uur in de Fenix-kerk aan de Dorpsstraat 179 in Nieuwe Niedorp een fotolezing over twee reizen die hij maakte in 2017. De toegang is vrij. In juni bezocht Zijlstra het westen van Canada. Daar... 'Deze man moeten we ontwapenen'
Plantsoenmedewerkers redden vrouw tijdens steekpartij
HEERHUGOWAARD - Ze twijfelden geen moment: drie gemeentewerkers van de plantsoendienst grepen in toen ze maandagochtend 15 januari zagen dat een vrouw op straat in Heerhugowaard werd aangevallen door een man met een mes. Ze stortten zich met gevaar voor eigen leven op de man, die ook nog eens een...

'Het liep als een trein'
Prominente rol Eugènie Herlaar in jubileumprogramma

ROTTERDAM/ HEERHUGOWAARD – Prinses Beatrix wordt binnenkort tachtig jaar. De NOS staat daar uitgebreid bij stil met twee speciale televisieprogramma’s. In één van die programma’s – ‘Wij zijn 80!’- heeft de Heerhugowaardse Eugènie Herlaar een prominente rol. In het programma duiken negen bekende Nederlanders die net als Beatrix in 2018...
Column
Weer
De schaatsbaan is weer opgeruimd, de nieuwjaarsduikers zijn allang weer opgedroogd, het circus is weer verder getrokken en de scholen zijn weer begonnen, maar toch is dit mijn eerste column in 2018 en sta ik meteen voor een dilemma. Kan het nog of ben ik te laat. Is het op...
Forse nederlaag FC Marlène HEERHUGOWAARD – FC Marlène heeft in de thuiswedstrijd tegen TPP Rotterdam slechte zaken gedaan. De Heerhugowaarders verloren met 4-8 en zakken door deze nederlaag naar de negende plaats. Volle tribunes in sporthal Waardergolf, vrijdagavond 12 januari. Ongetwijfeld kwamen de meeste supporters voor Jeroen Kossen. Hij speelde zijn vijfhonderdste wedstrijd en... Het ideale oor… Hij heet Judasoor en het lijkt ook echt een oor! Het is onmiskenbaar een paddenstoel maar heeft daar niets van. Geen hoed, rok of steel. Hij zit meestal op het dode hout van de vlier. Nu ook. Vreemde plek voor een oor. Volgens overlevering zou Judas zich aan een vlier... Agenda Cool kunst en cultuur HEERHUGOWAARD - De komende tijd zijn er diverse voorstellingen te zien in Cool kunst en cultuur. Hierbij een overzicht voor de periode van 15 tot en met 28 januari. Bert Visscher - 'Hij wordt vanzelf moe' (try-out)Wees nou eerlijk, Visschertje doet toch al jaren erg z’n best om orde te... Protest tegen bouwplan Van Duivenvoordestraat HEERHUGOWAARD - In de raadscommissie Stadsontwikkeling is dinsdag 9 januari onder meer gesproken over de voorgelegde bouwplannen aan de Van Duivenvoordestraat en de Van Foreeststraat, in opmaat naar de gemeenteraadsvergadering van 23 januari. De Initiatiefgroep Heemradenwijk-Centrumwaard, die al maanden actie voert tegen de voorgenomen plannen voor hoogbouw aldaar, liet zich... Beste thriller HEERHUGOWAARD - De Heerhugowaardse juf José Kruijer, werkzaam op basisschool De Zonnewijzer, lanceerde in september haar spannende boek 'Verzwegen', over hoofdredactrice Périne Monté die geconfronteerd wordt met een geheim uit haar verleden. Lovende recensies zorgden ervoor dat al in november de tweede druk verscheen. Het boek is nu genomineerd voor... Funkey hockey voor de allerkleinsten HEERHUGOWAARD - Mixed Hockey Club (MHC) Heerhugowaard biedt ook in 2018 funkey hockey aan. Iedere zaterdagochtend tussen 09.00 en 10.00 uur kunnen kinderen van vier en vijf jaar meedoen aan deze nieuwe vorm van sport, spel en een beetje hockey waarbij de fun heel belangrijk is! Onder leiding van ervaren... Bowls HEERHUGOWAARD - Bowlsvereniging Heerhugowaard is op zoek naar nieuwe leden, die de gelederen willen komen versterken. Bowls, niet te verwarren met bowling, is vanaf 22 januari te zien op BBC2. De clubmiddagen zijn op donderdag- en vrijdagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur in de Deimoshal in Heerhugowaard. Bowlsballen en hoesjes... Ruiter bezorgt Esdegé-Reigersdaal eerste overwinning HEERHUGOWAARD - In de Deza Kozijnen-cup is Used Products Heerhugowaard na het gelijke spel van de nummer 1 Autobedrijf John Visser tegen nummer drie E-TEC Power (1-1) de nieuwe koploper. Used Products won zelf met minimale cijfers van Dicks Vage Kennissen (2-1), maar profiteerde dus optimaal. Van Dijk Borstelwerken.nl blijft... Tim Kliphuis Trio in Winkel WINKEL - Met hun triomfen bij het Nederlands Kamerorkest, Residentie Orkest en Koningsconcert nog vers in het geheugen, komt het Tim Kliphuis Trio zondag 21 januari naar de CSN in Winkel met een bijzonder programma dat klassiek en improvisatie naadloos verbindt. Het trio, bestaande uit Tim Kliphuis (viool), Nigel Clark... Bonte geeft overstap kleur met clubrecord NAALDWIJK - De veertienjarige junioren C Sebastiaan Bonte is recentelijk overgestapt van atletiekvereniging Lygurcus naar AV Hera, met name omdat deze vereniging de uitmuntende werptrainer Hans Arnhard in huis heeft. Bonte heeft zijn overstap direct kleur gegeven door op het onderdeel kogelstoten het clubrecord te verbeteren tot 15,40 meter.Bonte deed... 'Elk kind heeft recht op goede start'
Stapelweek Stichting Babyspullen in teken van goede voornemens
HEERHUGOWAARD - Bij de hoofdvestiging van Stichting Babyspullen aan het Nijverheidsplein 2F in Heerhugowaard vindt van maandag 22 tot en met vrijdag 26 januari een stapelweek plaats. Stichting Babyspullen verzamelt gebruikte en nieuwe babyspullen en maakt daar babystartpakketten van, die via diverse hulpverleningsinstanties gratis worden verstrekt aan (aanstaande) ouders die...
Benefietevenementen Meer in Opmeer OPMEER - Wijksteunpunten De Lindehof en De Schakel in de gemeente Opmeer willen hun deuren open kunnen blijven houden voor meer inwoners, met name voor kwetsbare mensen die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Bovendien zijn er nog vele ideeën voor gezellige activiteiten voor jong en oud. Daarom... Introductietoernooi bij Zuidwester HEERHUGOWAARD - Badmintonvereniging Zuidwester is een Heerhugowaardse club waar recreatief sporten, een plezierige sfeer en leuke onderlinge contacten centraal staan. Om iedereen in en om Heerhugowaard met badminton én met de club te laten kennismaken, wordt maandag 12 februari het jaarlijkse introductietoernooi gehouden. Leden mogen een introducé meenemen, maar ook...