Rodi

Agenda Cool kunst en cultuur

De cast van 'Opvliegers 3', met vlnr. Antje Monteiro, Sandra Mattie, Anouk van Nes en Joanne Telesford. (persfoto)

HEERHUGOWAARD - De komende tijd zijn er diverse voorstellingen te zien in Cool kunst en cultuur. Hierbij een overzicht voor de periode van 1 tot en met 14 januari.


Popkoor Together

In de eerste week van het nieuwe jaar brengt het uit Alkmaar afkomstige Popkoor Together de voorstelling 'Wall of Fame': een wervelende show vol muziek van bekende artiesten, gebracht door zestig enthousiaste koorleden en een swingende liveband. Het koor staat onder leiding van Annet Mazereeuw en brengt een toegankelijke muzikale avond met bekende popsongs, meeslepende ballads en spetterende filmmuziek. Swingend het theater uit!
Podium van de Stad – zaterdag 6 januari, 20.00 uur
Wishful Singing

Muziekkring Heerhugowaard organiseert Female à capella, een prachtig Nieuwjaarsconcert door vijf klassiek geschoolde zangeressen. Met hun zuivere stemmen en weergaloze podiumexpressie, roepen zij een scala aan emoties op. Ogenschijnlijk moeiteloos en eenvoudig, gepassioneerd in ieder gebaar en in iedere klank, avontuurlijk van het begin tot het eind. De zangeressen verrassen het publiek keer op keer, waar ook ter wereld. 'Wishful Singing' ráákt! De kaartverkoop voor dit concert verloopt via Muziekkring Heerhugowaard. Reserveren kan via de mail (info@muziekkring.nl) of telefonisch via 072-5722299. Op de dag van het concert zijn kaarten alleen verkrijgbaar aan de zaal.
Muziek – zondag 7 januari, 15.00 uur
Opvliegers 3 – 'New York, New York'

Door een gênant filmpje dat op internet is verschenen, moet Lydia weg uit Nederland, en wel nu! Haar vriendinnen kunnen hun agenda niet op stel en sprong leegmaken dus vertrekt ze alleen, met bestemming New York. In het vliegtuig ontmoet ze Moniek. Dezelfde leeftijd, dezelfde overgangskwalen en toevallig verblijven ze in hetzelfde hotel. Eenmaal in het hotel ontmoeten de dames twee vriendinnen die er samen even uit zijn: middelbare-leeftijdsblogger Joke, die er alles aan doet om haar grote idool Barry Manilow voor haar blogcamera te krijgen, en Shirley, een kersverse weduwe die na de dood van haar man met een enorme berg geld is achtergebleven. 'De Opvliegers' dompelen zich onder in de stad van de wolkenkrabbers, Broadway, Central Park, Fifth Avenue en yellow cabs! Met Antje Monteiro, Anouk van Nes en anderen.
Komedie - woensdag 10 januari, 20.15 uur
Marian Mudder – 'Sofa Sessies'

'Sofa Sessies' is een pittige, komische, en openhartige voorstelling voor iedereen die ooit hulp heeft gehad, het had willen hebben, dan wel had kunnen gebruiken. Marian Mudder (bekend van onder meer 'Baantjer') is jarenlang op zoek geweest naar de juiste therapie tegen haar stressgerelateerde klachten en depressies: reguliere en alternatieve therapieën, talloze workshops en zelfhulpboeken. Ze kreeg de meest uiteenlopende diagnoses en daardoor juist méér problemen. Gebaseerd op haar gelijknamige boek, fileert ze al deze therapieën op openhartige en komische wijze en vertelt ze wat haar uiteindelijk wél geholpen heeft.
Toneel – donderdag 11 januari, 20.15 uur
Cool Comedy Café

Een avond lekker lachen om de beste stand-up comedians voor een kleine prijs. Eén ding staat in ieder geval al vast: na deze avond heb je kramp in je lachspieren!
Stand-up Comedy – vrijdag 12 januari, 22.00 uur
The Magic of Jeans

Jeans geeft talentvolle jonge mensen een professioneel podium en de kans zich te bewijzen voor het grote theaterpubliek. Na het succes van hun vorige show Magic, gaan ze vanaf dit seizoen verder onder de naam The Magic of Jeans. Met 'A Brand New Day' zetten de talenten de succesvolle ingeslagen weg voort en staan ze wederom garant voor een spetterende en swingende avond. Een grote diversiteit aan muziekstijlen en hits uit verschillende decades komen voorbij, ondersteund door strakke, moderne dans en kleurrijke kostuums. Een voorstelling om niet te missen, voor jong en oud!
Show – zaterdag 13 januari, 20.15 uur
Filmclub Cool - 'Elle'

In de psychologische thriller 'Elle', die regisseur Paul Verhoeven zijn eerste Golden Globe opleverde, speelt Isabelle Huppert de succesvolle directrice Michèle. Wanneer Michèle in haar eigen huis wordt aangevallen en verkracht, verandert haar leven drastisch. Wanneer ze besluit zelf achter de dader aan te gaan, belandt ze in een spannend kat-en-muis-spel dat elk moment uit de hand kan lopen.
Film – zondag 14 januari, 14.30 uur
Jazzclub Cool

De Savoy Jazzband is vernoemd naar de beroemde danszaal in New York: The Savoy Ballroom. Het repertoire is breed en bestaat uit zowel bekende als minder bekende nummers uit The Great American Songbook, maar ze spelen ook modern repertoire in een compleet eigen stijl. Denk hierbij aan nummers van onder meer The Beatles, Sting en soulzangeres Shirma Rouse.
Muziek – Jazz – zondag 14 januari, 14.30 uur
Kaarten voor voorstellingen en optredens kunnen gereserveerd worden via www.coolkunstencultuur.nl.

Artikel geplaatst op maandag 01 januari 2018 - 10:32Reacties (0)


Reageer

Heerhugowaard
Repair Café Heerhugowaard HEERHUGOWAARD - Een lamp of Senseo die kapot is? Een broek waar een zoom in moet? Wat nu! Laat het repareren door vrijwilligers van het Repair Café Weggooien? Mooi niet! Toegang is vrij, wél wordt een bijdrage voor de onkosten gevraagd.Dinsdag 1 mei van 14.00 tot 16.30 uur is het... Koningsdag in Spanbroek en Opmeer SPANBROEK/ OPMEER - De Koningsdagcommissie van Spanbroek/Opmeer heeft voor vrijdag 27 april een leuk en sportief programma samengesteld voor jong en oud, met talloze activiteiten zoals de koningsspelen voor de jeugd, de sterrit en het Oranjefeest. Iedereen kan meedoen.Het ochtendprogramma begint om 09.30 uur op het terrein van VVS '46.... Unieke open padeldag in de regio REGIO - Een uniek evenement in de regio staat zaterdag 28 april op het programma. Op deze dag houden alle padel- en tennisverenigingen in Noord-Holland met een padelbaan, een open padeldag. Iedereen kan op deze dag actief kennismaken met padel. Padel is een combinatie van tennis, squash en beachbal en... Oranjefeesten Obdam OBDAM - Koningsdag komt eraan. Vrijdag 27 april valt er ook in Obdam van alles te beleven. Zo is er aan de Kerkweg en Burgemeester Dekkerstraat de jaarlijkse vrijmarkt, waar kinderen van de basisschool hun spulletjes te koop aanbieden. De vrijmarkt wordt voorafgegaan met de vrolijke optocht vanaf de Dorpsstraat... Een zesdaags reisje naar de Harz HEERHUGOWAARD - Al vele jaren organiseert mevrouw Rentenaar reisjes voor senioren. Dit jaar wordt van 26 tot en met 31 augustus zo'n reisje naar de Harz gemaakt. De Harz is een prachtig natuurgebied in hartje Duitsland. Het programma is boeiend: natuurgebieden en schilderachtige dorpjes met vakwerkhuizen wisselen elkaar af. De... Koningsdag 't Kruis: festijn op de ijsbaan HEERHUGOWAARD-'t KRUIS - Koningsdag wordt net als voorgaande jaren een groot festijn op de ijsbaan in Heerhugowaard-'t Kruis. Het Oranjecomité heeft mede dankzij een bijdrage uit het Leefbaarheidsfonds van de gemeente een geweldig programma in elkaar kunnen zetten. Alle activiteiten vinden in de middag plaats. Vanaf 13.00 uur kan iedereen... Succesvolle boring onder Westtangent door
Warmtenet Heerhugowaard vervolgt zijn weg
HEERHUGOWAARD - Twee uur, 200 meter lang en 13 meter diep; afgelopen week zijn er twee warmteleidingen succesvol onder de Westtangent doorgetrokken. Daarmee kan het warmtenet zijn weg vervolgen richting het glastuingebied Alton in Heerhugowaard Noord. Zorgvuldige afstemming en uiterste precisie waren vereist voor het boren van de doorgang onder...
Schaakvereniging Heerhugowaard op herhaling HEERHUGOWAARD - Voor het tweede jaar op rij heeft Schaakvereniging Heerhugowaard de halve finale bereikt in de Noord-Hollandse bekercompetitie. Vorig seizoen verloor men in de finale nog van Magnus-Anna Paulowna. Van deze concurrent zal men dit jaar geen last meer hebben, de Schagenezen werden al in de voorronden door ZSC... 'Theeservies met bloemen' HEERHUGOWAARD - Yvonne Alting verzorgt woensdag 9 mei van 09.45 tot 12.15 uur een workshop 'Theeservies met bloemen' in de Kunstkerk aan de Stationsweg 53 in Heerhugowaard. Deelnemers maken een collage met gesjabloneerd papier. Meedoen? Inschrijven kan via www.kunstkerkheerhugowaard.nl/actueel/creatieve-workshop-met-yvonne-alting. Meer over Yvonne is te vinden op www.yvonnealting.nl. De Typografiek van Dick Berendes HEERHUGOWAARD - In de Waardse Kunstkerk kan men vanaf woensdag 25 april de grafieken bekijken van typograaf, graficus en letterkunstenaar Dick Berendes.Als jonge jongen tekende Dick veel en eigenlijk is dat altijd zo gebleven. Hij werd grafisch vormgever. In al zijn grafieken verwerkt hij letters. Hij is een bevlogen man... - Column -
Erbarme dich
'Het is 24 maart. Op bijna alle plaatsen liggen jassen, sjaals of mutsen. Ik wil ze al van de stoelen smijten maar mijn zwager houdt me tegen. 'Geen gedonder in de kerk alsjeblieft!'. Uiteindelijk vinden we achterin nog twee stoelen midden in een rij waar niets op ligt. Nog drie...
JB Doet-dag voor KiKa HEERHUGOWAARD - Op het Johannes Bosco College vond vrijdag 6 april de JB Doet-dag plaats. In navolging van de NL Doet-dag voeren de leerlingen van leerjaar 1 en 2 actie voor een goed doel. Via een enquête hebben de leerlingen aangegeven dat zij zich graag wilden inzetten voor KiKa. Leerlingen... 'Van Harte' HEERHUGOWAARD - Het EO-programma 'Van Harte' is op bezoek geweest bij de Waardse sjoelvereniging. Er zijn opnamen gemaakt van de viering van het vijfjarig bestaan van de vereniging, die voor veel leden een soort tweede familie geworden. Onder meer voor Rob Aland. Al vanaf het begin zet hij zich met... Zing 'es bij Cool kunst en cultuur HEERHUGOWAARD - Bij Cool kunst en cultuur vindt zondag 22 april een nieuwe editie van Zing 'es plaats. Anderstalige inwoners van Heerhugowaard en omstreken kunnen al zingend kennismaken met de Nederlandse taal. Ook Nederlandstalige inwoners zijn van harte welkom om mee te zingen.Deze editie van Zing 'es staat in het... Wethouder Stam slaat eerste paal plandeel Rietland HEERHUGOWAARD - Onder grote belangstelling van de kopers werd maandag 16 april de feestelijke handeling verricht rondom de bouw van de woningen in veld 6, 7 en 8 en de kavels in veld 5, 7 en 9 in plandeel Rietland in Broekhorn. Gebiedsontwikkelaar BPD uit Amsterdam, Bouwburo H. Tauber BV... Vrijwilligers bedienen sluis en brug Rustenburg RUSTENBURG - Vrijwilligers van Recreatieschap West-Friesland trapten onlangs samen met wethouder Caroline van de Pol van Koggenland het nieuwe vaarseizoen af. Net als vorig jaar bedienen de vrijwilligers de komende maanden de sluis en brug bij Rustenburg. Vorige zomer startte hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier samen met het Recreatieschap een proef om... Nep-loverboy op kermis De Goorn DE GOORN - 'Hé schatje, wat zie je er mooi uit. Mag ik je telefoonnummer?' Met deze woorden sprak zaterdagavond 14 april een nep-loverboy 22 meisjes aan in de leeftijd van 13 tot 17 jaar. Zes meisjes gaven hun telefoonnummer. De andere zestien gaven hun nummer niet af, maar vonden...

Lisa en Remy zetten zich in voor gelijke kansen
Fonds verstandelijk gehandicapten en Revalidatiefonds worden samen HandicapNL

SPIERDIJK - Fonds verstandelijk gehandicapten en Revalidatiefonds bundelen hun krachten en heten vanaf maandag 16 april HandicapNL. Voortaan is HandicapNL hét fonds dat mensen met een handicap en hun naasten sterker maakt om volwaardig mee te doen in de maatschappij. HandicapNL zet zich in om deze mensen meer regie over...
Open lentetuin! Ver van tevoren plan ik de open dagen voor tuinbezoek. De eerste is altijd tweede helft van april. Dus ook dit jaar. In februari en maart wordt het flink koud en die koude houdt aan. Doorlopend noord- en oostenwind. Gevoelstemperaturen van min vijftien. Dat wat al opkomt heeft het zwaar... Hugo Boys onderuit tegen Victoria-O OBDAM - Hugo Boys heeft zich zondagmiddag 15 april verslikt in Victoria-O. De Obdammers kwamen dankzij een penalty in de tweede helft op 1-0 en liet de voorsprong niet meer uit handen glippen. In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en waren er mogelijkheden voor zowel Hugo... Accordeonavond in Allemanskerk REGIO - Accordeonensemble Dijk en Waard onder leiding van Bianca IJdema organiseert vrijdag 20 april voor de zestiende keer zijn jaarlijkse accordeonavond, traditiegetrouw in de Allemanskerk in Oudkarspel. Het ensemble, bestaande uit twee orkesten, is onderdeel van de afdeling muziekeducatie van Cool kunst en cultuur en viert dit jaar zijn... Schoolvoetbaltoernooi wederom voltreffer HEERHUGOWAARD - Het 33e Heerhugowaardse schoolvoetbaltoernooi was een waar voetbalfeest voor de jeugd. Het toernooi leverde mooie wedstrijden op en veel publiek. Tweeënnegentig teams van eenentwintig basisscholen begonnen aan de klus. Na circa 350 wedstrijden verdeeld over zes wedstrijddagen zijn alle prijzen verdeeld. De wisselbeker in de categorie jongens groep... Schildersbedrijf Mol dicht bij titel na monsterscore HEERHUGOWAARD - In de 123Borstel.nl-Cup is Schildersbedrijf Mol een stap dichterbij de titel na de 13-1 overwinning op Smaak Enzo. Directe concurrent SMP/De Verse Kippen won van Tips Thailand (7-3) en staat vier punten achter de koploper. Zonneveld Elektro/Xelvin gaf in de laatste minuut een voorsprong weg tegen KBL Schoonmaakcentrum,... SVW strijdend ten onder HEERHUGOWAARD – Even leek het erop dat SVW voor een nieuwe stunt zou zorgen. Net als de vorige week tegen De Zouaven kwamen de groen-zwarten ook tegen Zaanlandia op voorsprong, dankzij een treffer van Leon Ayal aan het begin van de tweede helft. Achterin leek alles onder controle, totdat de...