Rodi

Agenda Cool kunst en cultuur

De cast van 'Opvliegers 3', met vlnr. Antje Monteiro, Sandra Mattie, Anouk van Nes en Joanne Telesford. (persfoto)

HEERHUGOWAARD - De komende tijd zijn er diverse voorstellingen te zien in Cool kunst en cultuur. Hierbij een overzicht voor de periode van 1 tot en met 14 januari.


Popkoor Together

In de eerste week van het nieuwe jaar brengt het uit Alkmaar afkomstige Popkoor Together de voorstelling 'Wall of Fame': een wervelende show vol muziek van bekende artiesten, gebracht door zestig enthousiaste koorleden en een swingende liveband. Het koor staat onder leiding van Annet Mazereeuw en brengt een toegankelijke muzikale avond met bekende popsongs, meeslepende ballads en spetterende filmmuziek. Swingend het theater uit!
Podium van de Stad – zaterdag 6 januari, 20.00 uur
Wishful Singing

Muziekkring Heerhugowaard organiseert Female à capella, een prachtig Nieuwjaarsconcert door vijf klassiek geschoolde zangeressen. Met hun zuivere stemmen en weergaloze podiumexpressie, roepen zij een scala aan emoties op. Ogenschijnlijk moeiteloos en eenvoudig, gepassioneerd in ieder gebaar en in iedere klank, avontuurlijk van het begin tot het eind. De zangeressen verrassen het publiek keer op keer, waar ook ter wereld. 'Wishful Singing' ráákt! De kaartverkoop voor dit concert verloopt via Muziekkring Heerhugowaard. Reserveren kan via de mail (info@muziekkring.nl) of telefonisch via 072-5722299. Op de dag van het concert zijn kaarten alleen verkrijgbaar aan de zaal.
Muziek – zondag 7 januari, 15.00 uur
Opvliegers 3 – 'New York, New York'

Door een gênant filmpje dat op internet is verschenen, moet Lydia weg uit Nederland, en wel nu! Haar vriendinnen kunnen hun agenda niet op stel en sprong leegmaken dus vertrekt ze alleen, met bestemming New York. In het vliegtuig ontmoet ze Moniek. Dezelfde leeftijd, dezelfde overgangskwalen en toevallig verblijven ze in hetzelfde hotel. Eenmaal in het hotel ontmoeten de dames twee vriendinnen die er samen even uit zijn: middelbare-leeftijdsblogger Joke, die er alles aan doet om haar grote idool Barry Manilow voor haar blogcamera te krijgen, en Shirley, een kersverse weduwe die na de dood van haar man met een enorme berg geld is achtergebleven. 'De Opvliegers' dompelen zich onder in de stad van de wolkenkrabbers, Broadway, Central Park, Fifth Avenue en yellow cabs! Met Antje Monteiro, Anouk van Nes en anderen.
Komedie - woensdag 10 januari, 20.15 uur
Marian Mudder – 'Sofa Sessies'

'Sofa Sessies' is een pittige, komische, en openhartige voorstelling voor iedereen die ooit hulp heeft gehad, het had willen hebben, dan wel had kunnen gebruiken. Marian Mudder (bekend van onder meer 'Baantjer') is jarenlang op zoek geweest naar de juiste therapie tegen haar stressgerelateerde klachten en depressies: reguliere en alternatieve therapieën, talloze workshops en zelfhulpboeken. Ze kreeg de meest uiteenlopende diagnoses en daardoor juist méér problemen. Gebaseerd op haar gelijknamige boek, fileert ze al deze therapieën op openhartige en komische wijze en vertelt ze wat haar uiteindelijk wél geholpen heeft.
Toneel – donderdag 11 januari, 20.15 uur
Cool Comedy Café

Een avond lekker lachen om de beste stand-up comedians voor een kleine prijs. Eén ding staat in ieder geval al vast: na deze avond heb je kramp in je lachspieren!
Stand-up Comedy – vrijdag 12 januari, 22.00 uur
The Magic of Jeans

Jeans geeft talentvolle jonge mensen een professioneel podium en de kans zich te bewijzen voor het grote theaterpubliek. Na het succes van hun vorige show Magic, gaan ze vanaf dit seizoen verder onder de naam The Magic of Jeans. Met 'A Brand New Day' zetten de talenten de succesvolle ingeslagen weg voort en staan ze wederom garant voor een spetterende en swingende avond. Een grote diversiteit aan muziekstijlen en hits uit verschillende decades komen voorbij, ondersteund door strakke, moderne dans en kleurrijke kostuums. Een voorstelling om niet te missen, voor jong en oud!
Show – zaterdag 13 januari, 20.15 uur
Filmclub Cool - 'Elle'

In de psychologische thriller 'Elle', die regisseur Paul Verhoeven zijn eerste Golden Globe opleverde, speelt Isabelle Huppert de succesvolle directrice Michèle. Wanneer Michèle in haar eigen huis wordt aangevallen en verkracht, verandert haar leven drastisch. Wanneer ze besluit zelf achter de dader aan te gaan, belandt ze in een spannend kat-en-muis-spel dat elk moment uit de hand kan lopen.
Film – zondag 14 januari, 14.30 uur
Jazzclub Cool

De Savoy Jazzband is vernoemd naar de beroemde danszaal in New York: The Savoy Ballroom. Het repertoire is breed en bestaat uit zowel bekende als minder bekende nummers uit The Great American Songbook, maar ze spelen ook modern repertoire in een compleet eigen stijl. Denk hierbij aan nummers van onder meer The Beatles, Sting en soulzangeres Shirma Rouse.
Muziek – Jazz – zondag 14 januari, 14.30 uur
Kaarten voor voorstellingen en optredens kunnen gereserveerd worden via www.coolkunstencultuur.nl.

Artikel geplaatst op maandag 01 januari 2018 - 10:32


Heerhugowaard
Pas op voor blauwalg
Door weersomstandigheden neemt waterkwaliteit af
REGIO - Het aanhoudende warme en droge weer is heerlijk voor veel mensen, maar leidt ook tot problemen met de kwaliteit van het oppervlaktewater. Het water warmt op en vanwege de droogte kan het water niet makkelijk worden ververst. In een aantal gevallen kan dat gevaarlijk worden vanwege blauwalgen en...
Tien dagen tuinvlinders tellen HEERHUGOWAARD -Voor het tiende jaar op rij organiseert De Vlinderstichting van 27 juli tot en met 5 augustus een landelijke TuinvlinderTelling. Meedoen? Om tellers op weg te helpen organiseert Intratuin Heerhugowaard zaterdag 28 juli een gratis vlinderworkshop. Door vlinders te tellen, kan worden gemeten hoe het met de natuur gaat.... Timpaan en Scholtens starten bouw 37 gasloze woningen HEERHUGOWAARD - Op feestelijke wijze is dinsdag 17 juli de bouw van de derde en tevens laatste fase van nieuwbouwproject Nieuw Waard in Heerhugowaard, bestaande uit 37 woningen, gestart. De officiële handeling, die werd uitgevoerd door wethouder John Does, bestond uit het aanbrengen van een zogenaamde bodemlus voor een warmtebron.... Juf Jolanda veertig jaar in onderwijs HEERHUGOWAARD - Wat een feest op kindcentrum De Vlindertuin! Jolanda van Rooijen-Jobse vierde donderdag 19 juli haar veertigjarig jubileum in het onderwijs. ’s Ochtends werd ze thuis opgehaald met een heuse caviamobiel. Daarmee werd ze naar school gereden, waar ze feestelijk werd onthaald door alle leerlingen van de school. Onder... Zwemvierdaagse Waardergolf in landelijke top vijf HEERHUGOWAARD - Voor het derde jaar op rij overtrof de Zwemvierdaagse in de Waardergolf, georganiseerd door Heerhugowaard Sport, het aantal deelnemers van de voorgaande editie. Het totaal aantal deelnemers dat tussen 16 en 20 juli mee zwom kwam dit jaar uit op 840. Hiermee vestigt de Waardergolf zich voor de... 'Boomstamlandschappen en Schathout' HEERHUGOWAARD - Zee, strand, duinen en hout spelen een hoofdrol in de expositie 'Boomstamlandschappen en Schathout', bestaande uit foto's van Bart Bos en kistjes van Pieter Krom. De tentoonstelling is tot 18 september tijdens kantooruren te zien in de hal van het kantoor van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier aan het... Samenwerken aan nieuwe scholenhuisvesting AVENHORN - De gemeente Koggenland, stichting SKO Westfriesland, stichting Allure en Kinderopvang Berend Botje ondertekenden woensdag 18 juli een overeenkomst voor het gezamenlijk laten ontwerpen en bouwen van de nieuwe scholenhuisvesting aan de Buitenroede in Avenhorn.Wethouder Win Bijman: ,,Ik ben blij met deze stap op weg naar de nieuwe huisvesting...

Wereldprimeur in Heerhugowaard
Proef met flexibele zonnecellen op vangrail N194

HEERHUGOWAARD - Voor het eerst ter wereld zijn er zonnecellen aangebracht op een vangrail. Het gaat om een stuk van 72 meter op een vangrail naast de provinciale weg N194 bij Heerhugowaard. Het is een proef met flexibele folie met zonnecellen. Onderzocht wordt of op een veilige en duurzame manier...
'De Menselijke Maat' winnend kunstontwerp Middenweg-Zuid HEERHUGOWAARD - 'De Menselijke Maat' van Paul de Kort is het winnende ontwerp voor de kunstopdracht aan de Middenweg-Zuid in Heerhugowaard. Zowel de deskundige jury, bestaande uit experts op het gebied van beeldende kunst en ruimtelijke kwaliteit, alsmede betrokken bewoners, kozen gezamenlijk voor dit uitzonderlijke idee. Uit het juryrapport: 'Paul... - Column -
'Dit jaar werd het Bulgarije'
Janet Voor de veertiende keer gingen we met eenzelfde groep van elf personen op vakantie naar een warm land. Turkije, Griekenland en Spanje hadden we al meerdere malen gehad en hoewel dit goed was bevallen besloten we om met zijn allen ons een keer te laten verrassen en naar Bulgarije...
Wat is (nog) natuur? Een vraag om je hoofd op te breken. Misschien 'alles waar de mens zich niet mee bemoeit'? Dat vind ik een mooie! Als de mens zich ergens mee bemoeit raakt al snel de balans verstoord. En mijn tuin dan? Ik ben daar nogal een bemoeial. Planten hier, snoeien daar. Nergens... Fietsen met het IVN AARTSWOUD - Vanuit Rundveemuseum Aat Grootes in Aartswoud kan woensdag 25 en zondag 29 juli een fietstocht dwars door het West-Friese landschap ondernomen worden onder leiding van IVN-natuurgids Tjalling James. De fietstocht van 25 juli start om 14.00 uur en is tien kilometer lang, zondag 29 juli wordt vanaf 13.00... Kunstlezingen in De Brink OBDAM - Kunsthistoricus Martijn Pieters komt donderdag 11 oktober, 8 november en 6 december naar sociaal-cultureel centrum De Brink in Obdam. Pieters verzorgde eerder al lezingen in De Brink en weet een enthousiast publiek te trekken met de boeiende manier waarop hij zijn onderwerpen tot leven wekt.De lezing van 11... Gemeente start met Wegwijzer Evenementen HEERHUGOWAARD - Om het aanvragen van evenementenvergunningen makkelijker te maken heeft gemeente Heerhugowaard de Wegwijzer Evenementen ontwikkeld. Dit is een digitale vragenlijst die de aanvrager kan invullen om advies te krijgen over een juiste aanvraag. Deze aanvraag kan vanaf nu ook digitaal. Gemeente Heerhugowaard is op deze manier de eerste...

Bot Waarderingsfonds verrast Zeeverkenners Sint Joris

HEERHUGOWAARD – Het Bot Waarderingsfonds (BWF) heeft de plaatselijke Zeeverkennersvereniging Sint Joris een cheque van € 1.500,- geschonken. De overhandiging daarvan door Frits Weel, voorzitter van het BWF, was zaterdagmiddag 14 juli bij clubgebouw De Roef aan het Niedorperdijkje in Heerhugowaard. Rond de uitreiking was een geslaagd feestje gebouwd. Weel...
Jubileum Han Fortmann wordt gevierd met reünie HEERHUGOWAARD - Op de locatie Han Fortmann van het Trinitas College, in het schoolgebouw aan de Beukenlaan, wordt zaterdag 13 oktober van 16.00 tot 20.00 uur een grote reünie gehouden. Oud-leerlingen en voormalig personeelsleden van Han Fortmann zijn van harte welkom hun klasgenoten weer eens te ontmoeten of een voormalige... Atelier 6 HEERHUGOWAARD/ LANGEDIJK - Atelier 6 organiseert deze zomer diverse workshops én een cursusweek Beeldhouwen in Steen onder leiding van Marianne Buur. De cursus is van 13 tot en met 18 augustus en is bedoeld voor zowel beginners als gevorderden. Alle gereedschappen zijn aanwezig; een steen nemen de cursisten zelf mee.... Croquetten, Delfts blauw en Jules de Corte
Allereerste festivaleditie Cool's Route 65 in teken van Nederland
HEERHUGOWAARD - Cool kunst en cultuur zoekt het deze stralende zomer dicht bij huis en komt zaterdag 21 juli met Route 65 – Het Festival. Een dag lang kunnen 65-plussers uit Heerhugowaard en omgeving zich vermaken met onder meer voorstellingen, lezingen en workshops. Alle activiteiten staan in het teken van...

Provincie geeft digitaal inzicht in woningbouwlocaties

REGIO - Alle woningbouwplannen in Noord-Holland Noord zijn vanaf nu digitaal in te zien via de viewer woningbouwlocaties. Op deze openbare digitale kaart hebben de gemeenten in Noord-Holland Noord al hun woningbouwplannen opgegeven. Op deze viewer zijn ook de milieucontouren en de locaties van OV-knooppunten zichtbaar. Hieruit blijkt dat er...
Samen bidden HEERHUGOWAARD - Vanuit diverse kerkgenootschappen bidden mensen zaterdag 21 juli voor eenheid. Zij doen dit van 09.00 tot 10.30 uur in een bovenzaaltje van Stationsweg 15 in Heerhugowaard. Wie mee wil bidden kan zich opgeven via 072-5712624. Voorrondes NK legpuzzelen OBDAM - Puzzelfanaten opgelet! De inschrijving voor de regionale voorrondes van het NK legpuzzelen 2019 is gestart. De Noord-Hollandse kwalificatie is zaterdag 26 januari in dorpshuis De Brink in Obdam. Tijdens de voorrondes van het NK legpuzzelen leggen teams van vier personen, net als bij de finale, een duizend stukjes... Feestelijke open stal bij vernieuwd hertenkamp HEERHUGOWAARD - Stichting Vrienden van het Hertenkamp Heerhugowaard organiseert zaterdagmiddag 21 juli van 14.00 tot 15.00 uur een feestelijke open stal. ,,Wij zijn trots op het nieuwe dierenverblijf en het prachtige hertenkamp", aldus Kees Tesselaar namens de stichting. ,,Wij willen alle inwoners van Heerhugowaard en iedereen die ons heeft gesteund... Social Sofa in Centrum 31 HEERHUGOWAARD - Op het plein van Centrum 31 aan de Bickerstraat is een bijzonder project gaande: de Social Sofa is in de maak!Centrum 31 is een centrum met dagactiviteiten voor cliënten met een verstandelijke of meervoudige beperking. De activiteiten zijn kunstzinnig, ambachtelijk of servicegericht. Eén van de taakgroepen is Atelier... Natuurspeeltuin BERKHOUT - Burgemeester Rob Posthumus van Koggenland heeft woensdagmiddag 11 juli, samen met leerlingen van de Geert Holleschool, de nieuwe natuurspeeltuin in het Liesbeth Tijs-park geopend. De natuurspeeltuin, die de 'Buitenholle' werd gedoopt, is gerealiseerd op initiatief en met de inzet van het doe-team Jeugdvoorzieningen Berkhout, ondersteund door de gemeente....