Rodi

‘Een droom die uitkomt’
Kids with Attitude brengt tijdloos sprookje ‘Peter Pan’ op de planken

Ronja Kalkman en Lucas Lasonder spelen de hoofdrollen in de musical 'Peter Pan', die Kids with Attitude komend weekend op de planken brengt. (foto Richard Rood)

HEERHUGOWAARD – JM Barrie schreef het sprookje rond 'Peter Pan' al aan in 1904, maar het tijdloze verhaal rond de jongen die nooit groot wilde worden spreekt nog altijd tot de verbeelding. Alles zit erin: spanning, romantiek, humor, ontroering en magie. Kindertheaterschool Kids with Attitude bracht de musical ‘Peter Pan’ in 2012 en 2015 al eens op de planken en doet dat zaterdag 16 en zondag 17 juni nog eens dunnetjes over in Theater De Beun in Heiloo. Met de talentvolle Lucas Lasonder in de rol van Peter Pan heeft producent, regisseur en groepsleider Ruben Rijnveld er alle vertrouwen in dat deze uitvoering het publiek in vervoering zal brengen, zeker met de geweldige Ronja Kalkman in de rol van Wendy als zijn belangrijkste tegenspeelster. ,,Het enthousiasme, de motivatie, de saamhorigheid en het doorzettingsvermogen van alle kinderen maakt deze voorstelling van Peter Pan weer een waar we met heel veel liefde aan hebben gewerkt en waar we zeer trots op zijn!”
De versie die Rijnveld en zijn 'Kids' op de planken brengen, is de bewerking van componist Piers Chater Robinson, die jarenlang een grote hit was in het Londense Westend. ,,Maar omdat we deze musical nu al voor de derde keer naar het theater brengen, vonden we het wel nodig om onszelf uit te dagen", vertelt Rijnveld. ,,Alle bestaande dansen van deze musical zijn geschrapt en door onze dansdocente Denise Gähler voorzien van volledig nieuwe choreografieën." Daarnaast beschikt Kids with Attitude over prachtige bewegende projecties uit de Verenigde Staten. ,,De beelden versterken de magische sfeer van het verhaal. Wij zijn de eersten in Europa die deze beelden mogen gebruiken, iets waar we uiteraard heel trots op zijn." Daarnaast is een groot deel van de kostuums, waaronder dat van Kapitein Haak, nieuw. De muziek werd ingespeeld door The London Orchestra. Alles is in het werk gesteld om deze derde uitvoering nóg professioneler, sprankelender en onvergetelijker te maken dan de vorige twee.

Droom

Bij het in 1995 opgerichte Kids with Attitude leren kinderen van tussen de zeven en (ongeveer) twaalf jaar hoe het is om als ster te schitteren in een avondvullende, grote musical. Elk jaar wordt een musical opgevoerd in een echt theater, met professionele sets, decors en aankleding. De kinderen repeteren 49 weken per jaar elke zaterdagmiddag zo’n drie en een half uur in het gebouw van basisschool De Vlindertuin aan de Cornelia van Arkeldijk. De kinderen die worden gecast voor de hoofdrollen krijgen anderhalf uur per week extra begeleiding. Dat vraagt de nodige toewijding van Lucas (10) en Ronja (9) - want naast het zingen, acteren en dansen moet er ook nog heel veel tekst uit het hoofd geleerd worden en dient er geschaafd te worden aan de timing - maar het enthousiasme spat er na al die weken voorbereiding nog altijd van af.
Lucas was de enige kandidaat voor de rol van Peter Pan. ,,Toen ik hoorde dat ik Peter Pan mocht spelen, kwam er een droom uit. Ik oefen elke week veel met zingen en de tekst, dat is leuk maar ook erg hard werken." Lucas droomt ervan om later musicalacteur te worden; de hoofdrol in 'The Lion King' lijkt hem wel wat. Ronja twijfelt nog of ze dezelfde ambities heeft, maar haar enthousiasme op het podium is er niet minder om. ,,Wat ik zo fijn vind aan mijn rol is dat ik veel op het podium ben en veel plezier heb met het spelen in de musical."
Nieuwe groep

Met zulke getalenteerde, leergierige kinderen is het voor Rijnveld en zijn artistieke team – met behalve Gähler ook Mathijs Kuijper en Dylan Heyn in de gelederen – heel prettig werken. ,,Als ik zie dat een aantal leerlingen doorstroomt naar landelijke producties en anderen als ze ouder worden toch op een bepaalde manier betrokken willen blijven bij Kids with Attitude, maakt me dat enorm trots." Voor kinderen uit de groepen 4 tot en met 6 van de basisschool die enthousiast zijn geraakt en zich ook willen aanmelden bij Kids with Attitude, is er goed nieuws: na de zomervakantie start een tweede groep, op de woensdagmiddag van 16.30 tot 18.00 uur in Kindcentrum Eclips aan het Sara de Bronovoland 7. Aanmelden kan nog steeds!
Voor volgend jaar staat de musical ‘Abeltje’ op de planning; een primeur, want niet eerder werd er een musical over het door Annie MG Schmidt gecreëerde liftjongetje opgevoerd. De audities voor de hoofdrollen zijn inmiddels geweest en opnieuw zijn het Lucas en Ronja die het meest geschikt bleken voor de rollen van Abeltje en zijn vriendinnetje Laura. Na de uitvoering van Peter Pan en een welverdiende vakantieperiode zullen ze zich storten op de voorbereidingen van opnieuw een topproductie!
Kids with Attitude speelt zaterdag 16 juni vanaf 19.30 en zondag 17 juni vanaf 14.30 uur de musical 'Peter Pan' in Theater De Beun in Heiloo. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.kwamusicals.com.

Artikel geplaatst op vrijdag 08 juni 2018 - 09:47


Heerhugowaard

Wiebes en Asjes winnaars 49e Tour de Waard

HEERHUGOWAARD - Met zijn eenendertig jaar is hij een van de oudere renners van het criteriumpeloton. Maar zondagmiddag 19 augustus was Jelmer Asjes al die 'jonkies' te slim af. De voor WPGA uitkomende Zaankanter schreef na een lange vlucht de 49e editie van Tour de Waard op zijn naam. Asjes...
Geen energie en geen vleugels Ik woon op ongeveer tweehonderd meter van de buurtsuper. Die paar minuten fietsen naar ons huis is precies voldoende om een Red Bull op te drinken. De commercial doet suggereren dat je veel energie van dit drankje krijgt en dat je gevleugeld door het leven gaat. Maar de dorstige energiedrankjesverslaafden... Klapband HEERHUGOWAARD - Twee wielrenners zijn zondagmiddag 19 augustus gewond geraakt na een stevige valpartij op de Oostdijk in Heerhugowaard. De oorzaak van het ongeval was een plotselinge klapband van een van de renners, die daardoor ten val kwam. De fietser achter hem kon zijn vallende voorganger niet meer ontwijken en... Lees de bijsluiter! Werken in een tuin is helend voor lichaam en geest. Doctoren sturen zelfs mensen in de tuin. En er is niemand die dat zo goed begrijpt als ik. Als ik bezig ben in de tuin lijkt de tijd op te houden te bestaan en dat is op mijn leeftijd een...

Waardse Tunnelroute: 4.200 euro voor goede doelen

HEERHUGOWAARD - Zes wandelaars en 240 fietsers hebben zaterdag 18 augustus gezamenlijk € 4.200,- opgehaald voor het goede doel. Met hun deelname aan de Waardse Tunnelroute steunden ze 't Praethuys en Kankerspoken, een initiatief van stichting 'Verdriet door je hoofd'.De vierde editie van de Waardse Tunnelroute kan daarmee wederom een...
Noord-Hollands jeugdkamp bij The Herons HEERHUGOWAARD - Op de velden van The Herons werd van 12 tot en met 16 augustus voor de dertiende keer het Noord Hollands jeugdkamp voor honk- en softballers georganiseerd. Onder ideale weersomstandigheden werd er vijf dagen lang door een kleine vijftigtal kinderen van diverse verenigingen uit Noord-Holland en zelfs Utrecht... Veenhuizerkerk open VEENHUIZEN - Nog tot en met 2 september is de Veenhuizerkerk aan de Kerkweg 26 van 13.30 tot 16.30 uur open voor publiek. Er wordt een ongeveer zeven minuten durende film van Reinout van Brederode vertoond en in het voorportaal ligt het beeld van Van Brederode. In het kerkje hangt... Handwerken HEERHUGOWAARD - Handwerken is ontspannen en leerzaam. Haak- en breitechniek is makkelijk aan te leren. En het is ook nog eens erg leuk en gezellig om te doen. Volg één van de vele handwerklessen bij Webwolwinkel. Leer de basisteken en maak in een handomdraai knuffels, omslagdoeken en woonaccessoires, zoals dekentjes... Expositie 'Hout en bewerking' nadert einde HOOGWOUD - De expositie 'Hout en bewerking' draait al enige tijd in de Hooiberg van de Museumboerderij in Hoogwoud. Heel wat mensen hebben kunnen zien met welke gereedschappen er in vroegere tijden werd gewerkt. Het bezoekersseizoen is binnenkort voorbij; nog maar ruim drie weken - tot en met 9 september... Bridgecursus voor beginners HEERHUGOWAARD - Drie Heerhugowaardse bridgeclubs, te weten Cross Ruff, De Waard en De Schakel, organiseren vanaf medio september een cursus 'Bridgen voor beginners'. De cursus, die wordt gegeven door twee gediplomeerde bridgedocenten, bestaat uit twaalf lessen van ongeveer twee en een half uur. Deelnemers leren de beginselen van het bridgen.... Beleef Bloemencorso Winkel WINKEL - De bewoners van Winkel en omstreken zetten elke vierde zondag van september een spektakel neer met het Bloemencorso! Zo'n tienduizend bezoekers worden verwacht om de dit jaar meer dan vijfentwintig corsowagens te bewonderen die zondag 23 september de straten van het dorp zullen bevolken. Figuranten en muziekkorpsen vullen... Damclub SNA HEERHUGOWAARD - Damclub SNA start binnenkort aan het nieuwe seizoen. De clubavonden vinden plaats in een lokaal in het Huygens College aan de Bergmolen in Heerhugowaard. Donderdagavond 30 augustus starten de senioren om 19.30 uur. De jeugd start een week later, donderdagavond 6 september, om 19.00 uur. Nieuwe leden zijn... Macrofotografie en nuttige insecten in Rundveemuseum REGIO - In het Rundveemuseum in Aartswoud is zondagmiddag 2 september speciale aandacht voor macrofotografie. Ook nuttige insecten staan in de schijnwerpers. Tijdens de openingstijden van 13.00 tot 16.30 uur is huisfotograaf Hanneke de Boer aanwezig om belangstellenden de fijne kneepjes van de macrofotografie te leren. Aart de Wit geeft... Mixtream Festival: voor elk wat wils
Wild Romance, Charly Lownoise en Jacin Trill in Rosariumpark
HEERHUGOWAARD – Mixtream Festival wordt al sinds 2002 elk jaar aan het einde van de zomervakantie gehouden in het Rosariumpark aan de Dreef in Heerhugowaard. De gratis toegang, lage consumptieprijzen en het vriendelijke karakter maken van Mixtream een laagdrempelig festival waar een grote verscheidenheid aan mensen op afkomt. Dans, rock...
'Onze droom is om ervan te leven'
Kunstenaars Zuyder Waert exposeren tijdens Atelier- & Kunstroute
HEERHUGOWAARD - De Atelier- & Kunstroute wordt georganiseerd door Kunstkerk Heerhugowaard, Cool Kunst en Cultuur, de Artfarm en Gemeente Heerhugowaard. De route vindt zaterdag 15 en zondag 16 september plaats in Heerhugowaard en er doen ruim zeventig kunstenaars aan mee. Voor verdere informatie over deze route kan men terecht bij...
Biljart HEERHUGOWAARD - Het nieuwe seizoen van Biljartvereniging Heerhugowaard gaat donderdag 30 augustus van start. Elke donderdagavond treffen de leden elkaar van 19.00 tot 23.00 uur in Biljartcentrum Heerhugowaard aan de Parelhof 3. Biljartvereniging Heerhugowaard is op zoek naar nieuwe leden die de gelederen komen versterken. Er zijn zes biljarttafels tot... Repair Café HEERHUGOWAARD – Wie huishoudelijke apparaten of kleding heeft die gerepareerd moet worden, kan terecht bij het Repair Café. Weggooien? Mooi niet! Dinsdag 21 augustus van 14.00 tot 16.30 uur kan men terecht bij Wonen Plus Welzijn aan de Rozenlaan 2 voor het herstellen van kleding en elektrische apparaten. Maandag 27... Ontmoet buurtgenoten tijdens Burendag HEERHUGOWAARD - Burendag is een jaarlijks feest dat gevierd wordt samen met de buren en de wijk. Het is een dag waarop men gezellig samen komt en waarbij veel buren iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Minstens één miljoen mensen in Nederland vieren Burendag, dit jaar zaterdag 22... Riddles in Het Oude Gemaal HEERHUGOWAARD - Muziekformatie Riddles treedt zondag 26 augustus op in Het Oude Gemaal bij het Poldermuseum aan de Huigendijk 17 in Heerhugowaard. Het concert begint om 16.00 uur en duurt ongeveer twee uur. Entree € 5,-.De mannen van Riddles kenden elkaar al langer uit de jazzwereld, toen ergens eind vorig... TechLab voor Kids HEERHUGOWAARD - Kinderen vanaf acht jaar die geïnteresseerd zijn in techniek en graag willen weten hoe alles werkt, zijn van harte welkom tijdens de workshop TechLab in de bibliotheek aan de Parelhof 1a in Heerhugowaard.Onder leiding van een specialist zijn er vier leuke workshops te volgen met verschillende thema's. Tijdens... Cursisten alcohol in verkeer mogen gratis rijbewijs afhalen KOGGENLAND - Jongeren uit de gemeente Koggenland kunnen woensdag 12 september een cursus volgen over alcohol- en drugsgebruik in het verkeer. Met het certificaat dat zij hierbij behalen, kunnen ze gratis hun rijbewijs afhalen bij de gemeente. Jongeren besparen hierdoor niet alleen zo'n 40 euro, ze leren ook wat alcohol... Wat je van ver haalt is leuker Ik hou van het Franse gebruik van stadsparken. Bij de eerste zonnestraal loopt iedereen naar buiten om te picknicken, een boek te lezen op een bankje en spelletjes te doen met de kinderen. Deze zomer zag ook het Vondelpark er uit als een Frans stadspark. En als je op een... Bente al drie jaar in pikkedonker op bed
Crowdfundingsactie: ‘slechts’ € 35.000,- nodig voor medische hulp
HEERHUGOWAARD - “Ik heb altijd gedacht dat ik psycholoog, zangeres of musicalster zou worden. En als dat niet zou lukken, zag ik schrijfster of make up-artist ook wel zitten. Ik zag mijn toekomst fel schijnend voor me. Mezelf stralend mijn dromen waarmaken, ondanks mijn schommelende gezondheid. Ik bleef mij voorhouden...
Het krakende geheugen Benoemen van planten is voor iedereen een klus. Me-vrouw Els houdt elke dag haar geheugen in conditie met sudoku's. Ik oefen plantnamen. Ik maak me zorgen. Kost het mij nu echt steeds meer moeite of beeld ik mij dat maar in…? Ik bouw steeds meer ezelsbruggen om namen te onthouden....