Rodi

Alles kleurt oranje

Aankomst van de versierde fietsenoptocht bij Smakelijk.
(Foto's: aangeleverd)

EGMOND AAN DEN HOEF - Ook dit jaar worden op Koningsdag, donderdag 27 april, weer een aantal feestactiviteiten voor de jeugd van Egmond aan den Hoef georganiseerd. De Koningsdag werkgroep heeft een versierde fietsen optocht, kindervrijmarkt en kinderspelen gepland.


Versierde Fietsen Optocht: 10.30 - 11.15 uur vanaf Dorpshuis Hanswijk
Voorafgegaan door de fanfare van Lamoraal trekt de optocht vanaf 10.30 uur door Egmond aan den Hoef via de volgende route: Hanswijk, Julianaweg, Schoolstraat, Slotweg, Maria van Arkellaan, Anna van Burenlaan, Beatrixlaan, Pr. Marijkelaan, Pr Irenelaan, Herenweg, Graaf Dirkplein, Egmonderstraatweg tot aan restaurant Smakelijk. Alle kinderen worden uitgenodigd om zich met hun versierde fietsen, autopeds, driewielers, trapauto’s etc bij deze optocht te voegen. En langs de route natuurlijk allemaal de vlag uit! Bij het einde van de optocht zijn er voor de mooiste versierde fietsen of verklede kinderen enkele prijsjes. Wie mee wil doen met deze versierwedstrijd die dient zich vooraf in te schrijven. Inschrijven kan op de dag zelf tot kort voor aanvang van de optocht bij het Dorpshuis. Bij aankomst van de optocht bij restaurant Smakelijk/Koffiemolen volgt er een korte aubade en een toespraak door een vertegenwoordiger van de gemeente Bergen.
Kindervrijmarkt en Kinderspelen tot circa 15.00 uur bij restaurant Smakelijk
De kindervrijmarkt wordt op het grasveld rond de Koffiemolen gehouden. Een mooie gelegenheid om van het overtollige speelgoed af te komen of een collectie uit te breiden. De kinderen kunnen hun verkoopplekje al vanaf 9.00 uur inrichten. Er mogen geen dranken of etenswaren verkocht worden. Verder zullen de kinderen zich op het terrein kunnen uitleven bij een groot aantal kinderspelen en leuke attracties, zoals springkussens en andere spellen. Ook de vrijwillige brandweer van Egmond is weer present met een aantal demonstraties van hun kunnen.
Koningstoast
Na afloop van de kinderspelen en vrijmarkt is er tot het einde van de middag nog tijd voor napraten voor de ouders en begeleiders en kunnen de kinderen zich nog uitleven op het springkussen. Op het grasveld zal een stretch tent geplaatst worden zodat iedereen ook bij regenachtig weer droog blijft. Ook is het mogelijk de vernieuwde Koffiemolen van binnen en buiten te bewonderen.
EGMOND AAN ZEE - Tijdens Koningsdag zijn er de nodige activiteiten in Egmond aan Zee. De vrijmarkt is van 7.00 tot 16.00 uur op het terrein van sporthal de Watertoren. Het is mogelijk om tot 8.30 uur spullen met de auto te brengen, daarna is het terrein autovrij. Van 7.00 tot 9.00 is er voor alle kraamhouders en bezoekers gratis koffie, thee en iets lekkers.
Om 9.00 uur gaat het springkussen omhoog en dat blijft de hele dag staan. Kinderen kunnen bij de limonadekraam vanaf 9.00 uur een strippenkaart halen en vanaf 10.00 uur mee doen aan alle activiteiten op het terrein van de Watertoren.

EGMOND-BINNEN - De viering van Koningsdag begint bij de Schulp. Daar kunnen alle kinderen om 10.15 uur een ballon ophalen waaraan een kaartje met naam en adresgegevens wordt geknoopt. Om 10.30 uur gaan de kinderen met zijn allen vanaf de Schulp onder begeleiding van Fanfare Eensgezindheid een rondje door het dorp richting Kerkplein om de ballonnen op te laten.
Vanaf 11.00 uur is er van alles te doen op het Kerkplein, zoals levend tafelvoetbal, bungee run en een springkussen. Voor een versnapering wordt gezorgd. Ook voor ouders opa's, oma's, ooms en tantes is er koffie, thee en koek. Vanaf 13.00 uur, na de spelletjes, is er gelegenheid om deel te nemen aan een kleine vrijmarkt op eigen initiatief. Dit zal plaatsvinden op het Kerkplein langs de speeltuin en de kerk op een eigen kleedje. Kinderen kunnen hier hun mooiste spulletjes verkopen. Het is de bedoeling dat de kinderen onder toezicht van een ouder hun spulletjes verkopen. Van 13.00 tot 20.00 uur zal het Kerkplein gevuld worden met muziek van de bands The Westport Two, Sea Sight Stringers, Van Leer, Piet Visser Band, Polaroid Monkeys en So be It! . De organisatie is in handen van het Oranjecomité en Stichting Vrienden van JOEB.

Artikel geplaatst op donderdag 20 april 2017 - 08:42

Foto's
Reacties (0)


Reageer

Bergen
Inloopavond voetbalfusie Egmonden DE EGMONDEN - De gemeente houdt op woensdag 5 juli van 19.30 tot 21.00 uur een inloopavond over het ontwerpbestemmingsplan voor het nieuwe voetbalcomplex aan de Egmonderstraatweg in Egmond aan den Hoef. De inloop is van 19.30 tot 21.00 uur in de voetbalkantine van voetbalvereniging Egmondia, Sportlaan 5 in Egmond... Victoriefonds nieuwe sponsor regionale Cultuurprijs ALKMAAR - De Rabobank Cultuurprijs gaat verder onder de naam Victoriefonds Cultuurprijs. Iedere twee jaar worden in de regio Alkmaar cultuurprijzen uitgereikt aan (podium)kunstenaars, schrijvers en jong talenten. De afgelopen 10 jaar gebeurde dat onder de vlag van de Rabobank Cultuurprijs. Daar komt nu verandering in. Met stevige roots in... Victoriefonds nieuwe sponsor regionale Cultuurprijs REGIO - De Rabobank Cultuurprijs gaat vanaf nu verder onder de naam Victoriefonds Cultuurprijs. Hetty Hafkamp wordt de juryvoorzitter. Iedere twee jaar worden in de regio Alkmaar cultuurprijzen uitgereikt aan (podium)kunstenaars, schrijvers en jong talenten. De afgelopen tien jaar gebeurde dat onder de vlag van de Rabobank Cultuurprijs. Daar komt... Alle wateractiviteiten op mobiel REGIO - De zon schijnt en het water lonkt. Je hebt zin om met familie of vrienden naar buiten te gaan en iets leuks te doen. Maar wat en waar? Sinds 23 juni is op de mobiele telefoon of tablet te vinden wat er allemaal te doen is op, aan... Mystieke sfeer in duinen SCHOORL - Volle maan blijft een bijzonder natuurverschijnsel. Staatsbosbeheer maakt het mogelijk om die in de Schoorlse Duinen te beleven. Ga met de gids mee op pad voor een nachtelijke wandeling bij volle maan. Samen dwaal je door de in stilte gehulde bossen en over door de maan verlichte duinen.... Speuren naar de nachtzwaluw SCHOORL - Stap op de fiets en speur samen met de gids van Staatsbosbeheer naar de nachtzwaluwen van de Schoorlse Duinen. Als het schemer over de duinen valt verandert het landschap in een paradijs voor deze bijzondere vogel, ook wel geitenmelker genoemd. Op zomeravonden hoor je het snorrende geluid van... Controlebericht NL-Alert REGIO - Nederlanders met een mobiele telefoon ontvangen maandag 3 juli om 12.00 uur een controlebericht van NL-Alert. Veel Noord-Hollanders ontvangen informatie bij een noodsituatie. Zij hebben NL-Alert ingesteld op hun telefoon. De overheid kan via NL-Alert mensen gericht alarmeren en informeren bij noodsituaties, zoals bij explosiegevaar of een terroristische...

Post voor juf

SCHOORL - Drie juffen nemen aan het einde van het schooljaar afscheid van de Teun de Jager. Juf Els gaat met pensioen, juf Lisanne gaat zich richten op haar stichting, Stichting Techniek Toppers en juf Monique wil meer tijd besteden aan haar gezin. Oud-leerlingen van deze juffen, of iedereen met...
Kofferbakmarkten Camperduin CAMPERDUIN - In Camperduin zijn er vanaf zaterdag 1 juli wekelijks weer de kofferbakmarkten. De laatste van de tien markten is 2 september. Iedereen kan zijn overtollige spullen aanbieden tussen 10.00 en 16.00 uur. Aanmelden is niet noodzakelijk, er is plaats genoeg. De locatie van de markt, naast de strandopgang,... Lezers schrijven BermonderhoudSinds bijna een week is helaas onze kat Gusto vermist. We hebben gezocht en geflyerd in zijn leefomgeving betreffende het Slot 2 in Egmond aan den Hoef. Als je dan zo dit gebied eens anders verkent is het opvallend en verbijsterend in welke staat het onderhoud verkeert van bermen, stoepen,... Hommage aan het dierentuinechtpaar in Cinebergen BERGEN - Deze week bij Cinebergen The Zookeeper’s Wife, een hommage aan het dierentuinechtpaar Jan en Antonina (een prachtige Jessica Chastain) Zabinski, dat in de oorlog meer dan 300 Joden redde. De knappe debuutfilm Broers van Bram Schouw volgt twee broers die in alles elkaars tegenpolen zijn op hun trip... Ila van der Pouw genomineerd voor ZAPP Theaterprijs 2017 SCHOORL - De Schoorlse theatermaker Ila van der Pouw is met haar voorstelling 'De GVR', naar het klassieke kinderboek van Roald Dahl, genomineerd voor de ZAPP Theaterprijs 2017. Bij terugkeer op Schiphol van een toernee in Nanchong in China, met twee awards op zak voor 'Performance' en 'Visual Arts', overviel... (Ingezonden)
Opzij, opzij, opzij
Aan meneer de wielrenner in het groen,Waar was uw fatsoen?Wat een onvolwassen gedrag aan het einde van deze zonnige dag.Zomaar een groep schoolkinderen de berm in duwen,ze vielen bij bosjes neer en wat ging u tekeer!De klas totaal verdrietig, geschrokken en dus van slag,was het uw midlifecrisis waar het aan...
Krijgsmachtpredikant bij RTV80 REGIO - De kerkradio van RTV80 zendt in de zomer herhalingen uit van eerder uitgezonden programma’s. Zo is zondag 2 juli van 9.00 tot 10.00 uur te luisteren naar de uitzending waar Rudolf Scheltinga in gesprek is met hoofd krijgsmachtpredikant Klaas Henk Ubels. In het gesprek wordt duidelijk dat de... Meer bewegen EGMOND AAN DEN HOEF - Meer Bewegen voor Ouderen (MBVO) voor 70 plussers, loopoefeningen en oefeningen op en rond de stoel met een gezellig muziekje, rollator geen probleem. Het doel is om beweeglijkheid, kracht en coördinatie te onderhouden maar ook om samenwerking, speelse vormen te trainen en plezier met elkaar... Sponsorloop van Lara en Piet levert fiks bedrag op ALKMAAR - Lara en Piet Wijnker uit Alkmaar hebben zaterdag 10 juni een bedrag van maar liefst € 3500,- opgehaald met hun sponsorloop in Bergen. De 22-jarige Lara is halfzijdig verlamd, maar wist evengoed de 10 kilometer lange wandeltocht te voltooien gesteund door haar vader Piet. De cheque hebben zij... Alles over vlinders, libellen en andere insecten BERGEN - IVN Noord-Kennemerland verzorgt met PWN voor jong en oud een speciale vlinder-, libellen- en insectendag bij de Schaapskooi in Bergen. Zondag 2 juli is van 10.00 tot 16.00 uur van alles te zien, te doen en te leren over het leven van deze dieren. Deskundigen geven voorlichting over... Keramiek en collages GROET - Johan en Sietske Gouman exposeren in galerie Commer-in. Oud-chemicus Johan Gouman (80) begon vijf jaar geleden met keramiek bij Beatrix Smit in Warmenhuizen. Dit groeide uit tot een grote passie. Hij experimenteert met allerlei soorten klei, engobes en glazuren. Alles is handgevormd, hij werkt niet met een draaischijf.... Plus Wandel4daagse Alkmaar zonnig van start REGIO - Vanochtend is vanaf de ijsbaan in Sportcomplex De Meent de Plus Wandel4daagse Alkmaar van start gegaan. Maar liefst 6.000 sportieve wandelaars gaan de komende dagen de prachtige omgeving rondom Alkmaar onder zonnige omstandigheden verkennen. Vandaag begonnen zij met de Strand- en Duinenroute richting Egmond en Bergen. De wandelaars... Oud papier BERGEN – De papiercontainer van gymvereniging Be Quick staat zaterdag 1 juli bij Wasserij Dubbel Blank aan de Lijtweg. Leden van de vereniging nemen oud papier en karton aan van 9.00 tot 13.00 uur. De container staat er elke veertien dagen in de week, waarin de grijze rolemmer geleegd wordt.... Ruïnekerk open voor bezoek BERGEN - Altijd al eens willen rondkijken in de Ruïnekerk? Dat kan de komende zes weken op een aantal middagen en avonden. Van dinsdag 4 juli tot en met donderdag 27 juli is de kerk op dinsdag, woensdag en donderdag geopend van 14.00 tot 17.00 uur. En wie meer wil... Zomerse schaatssprongen SCHOORL - IJsbaan De Meent is momenteel gesloten maar de schaatsers van Sportclub Chronos werken aan hun schaatstechniek in het duin tijdens een droogtraining. Geoefend worden schaatssprongen en looptechniek. Ook wordt er met de racefiets gewerkt aan de conditie. Bij Chronos is het mogelijk om deel te nemen aan hardlopen,... Zon, strand, muziek én beachtennis HARGEN - Beachtennis is een vorm van tennis welke inmiddels heel populair is geworden in Nederland. Vorige jaar was beachtennis tijdens Hargen Sail een groot succes. Het evenement is uniek door de combinatie van zon, strand, muziek, gezelligheid én beachtennis. Niet alleen tennissers maar iedereen die van strand en sporten... Nikitov in Vredeskerkje BERGEN AAN ZEE - In de serie woensdagavondconcerten in het Vredeskerkje in Bergen aan Zee geeft zangeres Niki Jacobs en de vijf man sterke band, samen Nikitov, 5 juli een bruisend optreden. Door de internationale pers werd dit programma bestempeld als ‘klein meesterwerk’, wonderschoon en vernieuwend. Met haar stem, interpretatie...