Rodi

Programma Cinebergen

Wonder Wheel. (Foto: aangeleverd)

BERGEN - Deze week bij Cinebergen The Party, waarin een beoogde intieme viering al snel verandert in een opeenstapeling van onthullingen en pittige confrontaties. In het formidabele Paddington 2, de perfecte film voor jong en oud, wordt de beroemde Britse beer ten onrechte beschuldigd van diefstal. The Best of IDFA on Tour reist met een aantal winnaars door het hele land. De eerste de beste zaterdag is het de beurt aan Cinebergen. De gloednieuwe Woody Allen Wonder Wheel vertelt het turbulente relaas van vier met elkaar verstrengelde levens in een pretpark op Coney Island, in het New York van de jaren ’50. In de nieuwe briljante animatiefilm van Pixar Coco tracht de jonge Miguel het geheim achter zijn familiegeschiedenis te ontwarren. En nogmaals het in Cannes dubbel bekroonde You Were Never Really Here.


The Party (do 18 - 20:00 | zo 21 - 20:00)
Janet (Kristin Scott Thomas) is benoemd tot schaduwminister en nodigt samen met haar man vrienden uit om dat te vieren. De beoogde intieme viering verandert echter al snel in een opeenstapeling van onthullingen en pittige confrontaties. Terwijl de stemming steeds geladener wordt, houdt regisseur Sally Potter nog een laatste troef achter de hand in haar verrassende pikzwarte komedie, die geschraagd wordt door een fenomenaal acteursensemble en een venijnige claustrofobische sfeer.
Paddington 2 (OV) (vr 19 - 14:30 | zo 21 - 11:00 | di 23 - 20:00)
Zelden zo’n goede vervolgfilm gezien als de tweede Paddington. Deze familiefilm die jongleert met emmers nostalgie en een lans breekt voor medemenselijkheid, is een instant klassieker. De beroemde Britse beer wordt ten onrechte beschuldigd van diefstal en belandt in de gevangenis. Daar neemt hij het heft in eigen hand en bedenkt samen met zijn medegevangenen een plan om de echte boef te pakken. Alleen al Hugh Grant als de man die hem een loer draait maakt de film onvergetelijk. Ideaal voor jong en oud!
You Were Never Really Here (vr 19 - 20:00)
Dubbel bekroond in Cannes deze karakterstudie vermomd als misdaadfilm. De gekwelde Joe (Joaquin Phoenix) roept het onheil over zich af wanneer hij een dochter van een bekend politicus uit een schimmig sekscircuit probeert te bevrijden. Het is zeker een intense, heftige film, maar ook de poëzie en tederheid zijn alom aanwezig.
The Best of IDFA on Tour (za 20 - 13:30)
Vanaf januari 2018 reist wederom het programma The Best of IDFA on Tour met een aantal winnaars van het vermaarde documentaire festival door het hele land.
Een opgesplitst appartement in Belgrado vertelt een familieverhaal en symboliseert een land in politieke onrust in The Other Side of Everything. De coming of age-film Amal volgt Amal in de jaren nadat zij tijdens de Arabische Lente naar het Tahrirplein in Caïro trekt om te demonstreren. In het ontroerende Piripkura trekt Jair Candor de jungle van de Amazone in, op zoek naar de laatste overlevenden van de Piripkura. As We’re Told is een portret van de meest impopulaire instantie in Zweden: het arbeidsbureau. Zie www.cinebergen.nl voor meer informatie over de kaartverkoop.
Wonder Wheel (za 20 - 20:30 | ma 22 - 20:00 | wo 24 - 20:00)
Ginny (een weergaloze Kate Winslet) is vreugdeloos getrouwd met Humpty, de drankzuchtige eigenaar van een draaimolen op het befaamde pretpark nabij New York. Allebei brachten ze een kind mee uit een eerder huwelijk. Ginny’s zoon Richie is een pyromaan en Humpty’s dochter Carolina is op de vlucht voor de maffia. Ginny heeft troost gezocht bij de veel jongere, opportunistische badmeester Mickey en krijgt een enorme klap te verwerken als Carolina en Mickey verliefd op elkaar worden. Die ontwikkeling, humoristisch én tragisch, wordt prachtig in beeld gebracht.
Coco (NL) (zo 21 - 15:30)
De films van Pixar zijn doorgaans niet alleen fraai en origineel, ze gaan ook ergens over. Voor Coco liet de fameuze animatiestudio zich inspireren door het Mexicaanse Día de los Muertos, een feest waar families bij elkaar komen om herinneringen aan de doden levend te houden. De film geeft het hiernamaals weer als een prachtige muzikale metropolis waar de jonge Miguel het geheim achter zijn familiegeschiedenis tracht te ontwarren. Schitterend en zinvol amusement met een artistieke knipoog naar Mexicaanse kunst en tradities. Nederlands gesproken.
Filmtheater Cinebergen, De Zwarte Schuur, Eeuwigelaan 7, Bergen (NH); www.cinebergen.nl.

Artikel geplaatst op maandag 15 januari 2018 - 09:09


Bergen
Uitverkoop ENZO SCHOORL - Toneel ENZO houdt zondag 19 augustus uitverkoop op de rommelmarkt in de Blinkerd, de laatste van het seizoen. Er is veel te koop, voor ieder wat wils en niet te duur. De toneelvereniging wil opruimen. De entree bedraagt 0,50. De aanvang is 11.00 en om 16.00 uur wordt... Rijbewijskeuring BERGEN - Senioren 75, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor op 31 augustus en 28 september terecht op het spreekuur in Wijksteunpunt Bergen, Binnenhof 9-11. Schikt de datum niet dan zijn er andere mogelijkheden in de regio waaronder... Hebt u het al gehoord…? In de hele provincie zindert het, overal hoor je muziek! De eerste week van de summer academy van 'The International Holland Music Sessions' TIHMS is alweer voorbij. Het was een zeer geslaagde week met heel veel hele mooie concerten van Muiden tot Texel en van Haarlem tot Enkhuizen. Het lijkt... Bridgen in de Heerlijkheid BERGEN - Bridgeclub de Heerlijkheid speelt op de woensdagavond in de zalen van het gezellige Oude Raethuijs tegenover de Ruïnekerk in Bergen. Gezellige bridgers kunnen, ongeacht het speelniveau, zich aanmelden als nieuw lid. De wintercompetitie start in september. Meer informatie bij de clubmobiel: 06 – 163 755 94.In augustus worden... Eerste hulp bij DigiD in Bergense bieb BERGEN - De overheid doet steeds meer via het internet en iedereen kan daar gebruik van maken. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om werk zoeken of om het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen weten dat niet of vinden het nog wat moeilijk. Daarom is er...

Vlinderstruik bloeit volop

Ondanks de warme zomer bloeit de vlinderstruik volop. Er komen vele vlinders op af, waaronder deze bijzondere kolibrievlinder. (Foto: A. Rietveld).
Parade-hit Mondo Leone in Vredeskerkje BERGEN - Het achtste concert in de Kunstgetij-zomerserie in het Vredeskerkje brengt Mondo Leone, jarenlang een hit op reizend festival De Parade. Donderdag 9 augustus, 20.00 uur, zaal open 19.20 uur. Mondo Leone. De Wereld van Leon. Zoals Leon Giesen de wereld ziet of opzoekt. Je kunt hem een beroepsromanticus... Boekenmarkt BERGEN - Het Plein in Bergen vormt zondag 12 augustus van 11.00 tot 17.00 uur het decor voor alles wat met boeken en drukwerk te maken heeft. Uit heel Nederland komen de antiquaren naar Bergen om hun mooiste boeken tentoon te stellen en eventueel te verkopen. Ook de HVB (Historische... Oud papier Be Quick BERGEN – De papiercontainer van gymvereniging Be Quick staat zaterdag 11 augustus bij Wasserij Dubbel Blank aan de Lijtweg. Leden van de vereniging nemen het oud papier en karton graag aan tussen 9 en 12 uur. De container staat er elke veertien dagen in de week, waarin de grijze rolemmer... #openjeogen dinsdag officieel van start in Bergen
30 indringende portretten en verhalen tegen mensenhandel
BERGEN - 30 indringende portretten en verhalen van mannen én vrouwen staan vanaf maandag 6 augustus bij ’t Oude Hof in Bergen. Deze 30 krachtige mensen staan symbool voor het feit dat mensenhandel nog steeds onder onze ogen plaatsvindt. Met deze reizende tentoonstelling vragen de zeven burgemeesters van de regio...
Spannende ontknoping Beddenrace in Groet GROET - Spannende ontknoping bij de Beddenrace in Groet zowel bij de heren- als bij de gemende koppels wordt het in de laatste ronde beslist. De beste vijf herenkoppels bleven veertig minuten bij elkaar, maar in de laatste tien minuten werd er dan toch een klein verschil gemaakt. Kai Oosterling... Op zoek naar bessen en bramen BERGEN - IVN-gids Jos Bos gaat op zondag 12 augustus een wandeling maken door het duingebied bij de Schaapskooi in Bergen. Het is de tijd voor bloeiende heide en bessen aan de bomen en struiken. Ga samen met de gids op zoek. Ook de droogte levert een boeiende natuur op.... Programma Cinebergen L’Atelierdo 23 - 20:00 | zo 26 - 15:30 L’Apparitionvr 24 - 20:00 | zo 26 - 20:00 | di 28 - 20:00 Disobedienceza 25 - 20:30 | ma 27 - 20:00 | wo 29 - 20:00Bij Cinebergen deze week de nieuwe film van Laurant Cantet, L’Atelier. Het klaslokaal van... Op zoek naar de pieterman BERGEN AAN ZEE - De laatste tijd wordt er veel geschreven over het gevaar van kwallen en pietermannen in de Noordzee. Iedereen heeft vast wel eens kwallen zien liggen aan het strand, maar een pieterman? Door met IVN-gidsen te gaan korren in de Noordzee kunnen belangstellenden meer te weten komen... Jazz & Sail breidt programma uit
Bergens festival biedt behalve muziek theater en acrobatiek
BERGEN / BERGEN AAN ZEE - De 39e editie van het Jazz & Sail Festival 2018 heeft plaats in het weekend van 7 tot en met 9 september. Een laagdrempelig, gratis toegankelijk, gemoedelijk feest voor de inwoners van de regio Bergen en natuurlijk de toeristen. Op vrijdagavond kan men in...
Diamant voor Geertje en Hielke BERGEN - Geertje Kriek en Hielke de Vries trouwden op 12 augustus 1958. Afgelopen zondag vierden zij hun diamanten jubileum in woonzorgcentrum De Marke in Bergen. Geertje is oorspronkelijk afkomstig uit St Pancras. Hielke kwam uit Friesland (Warns) naar Bergen om te werken. Ze hebben elkaar leren kennen in 1952... Kunstmarkt op de Boulevard Noord EGMOND AAN ZEE - De laatste kunstmarkt in Egmond aan Zee staat zondag 19 augustus gepland. De markt wordt van 10.00 tot 1700 uur gehouden. Kunstenaars vanuit het hele land, maar ook lokale artiesten, presenteren hun kunst. Wat is er te vinden op de markt? Schilderijen in alle kleuren en... 'Kinderen maken kennis met overige sporten'
Bergense stranden decor voor Beachfun dagen
BERGEN - De buurtsportcoach van Bergen, Egmond en Schoorl organiseerde in de eerste twee weken van de zomervakantie in samenwerking met Jongerenwerk Bergende zogenaamde ‘Beachfun’ dagen. Beachfun is een sportevenement voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar en wordt jaarlijks georganiseerd op de stranden van de gemeente Bergen....
Beddenrace in Bergen
BERGEN - De nationale titels worden komend weekend weer verdeeld onder de koppels die zich in de strijd gooien! Plaats delict is Bergen met de start nabij 't Zeepaardje en de prijsuitreiking bij Café De Oude Meester. Inmiddels verschijnen zestien à zeventien bedden aan de start dus haast is geboden...
Vrijwilliger gezocht voor huisverkoop van boerderijproducten SCHOORL - De Noorderhoeve zoekt een enthousiast persoon die op vrijdagmiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur wil helpen met de boerderijverkoop van de producten.De taken bestaan onder andere uit klanten verwelkomen, vragen beantwoorden, helpen met het vinden van producten, afrekenen. Ervaring in de verkoop is niet noodzakelijk, wél affiniteit... Kerkdiensten BergenRuïnekerkzo. 12 aug. 10.00 uur, voorganger: ds. Bert Kramer (Heiloo). Petrus & Pauluskerk vrij. 10 aug. 19.00 uur eucharistieviering (vanaf 18.00 uur aanbidding, 18.30 uur: Rozenkrans bidden).zo. 12 aug. 9.30 uur eucharistieviering met orgelspel. Voorganger: Pater Diego Pildain.Oase Bergen, Evangelische Gemeente (PCC Bergen)Zomerstop t/m 26 augustus. Vanaf zondag 2 september... Tekenworkshops met Leo Gestel in Kranenburgh BERGEN - Voor iedereen die de schoonheid van Leo Gestels schilderijen écht wil doorgronden, organiseert Museum Kranenburgh op zondag 23 september een tekenworkshop op zaal, midden in de tentoonstelling. Het geheim van Gestel (te zien t/m 30 sept 2018). Onder begeleiding van illustrator Sanne Beemsterboer van Kranenburghs educatief atelier Studio... We gaan beginnen... BERGEN - Maandagavond 6 augustus start met het openingsconcert in de Ruïnekerk in Bergen officieel de 29e editie van de Summer Academy van The International Holland Music Sessions (TIHMS). Een uniek gebeuren waar dit jaar weer zo’n 130 studenten, pianisten, cellisten en violisten vanuit de hele wereld aan gaan deelnemen.... Leef je uit bij Buitencentrum Schoorlse Duinen SCHOORL - Kom in de vakantie naar Buitencentrum Schoorlse Duinen. Naast het buitencentrum ligt Speelbos Zandspoor, beschermd door een legertje wortelwakers en knotse knoesten. Deze grappige boompoppen bewaken de kinderen zodat ze fijn kunnen spelen. Lekker met water kliederen bij de waterspeelplek, klauteren over de omgevallen boom, zand verplaatsen met...