Rodi

Swaab nieuwe voorzitter Kranenburgh

BERGEN - Els Swaab is vanaf maandag 1 juli voorzitter van de Raad van Toezicht van Kranenburgh, culturele buitenplaats in Bergen. Zij bekleedde en bekleedt tal van nevenfuncties naast haar werk als advocaat en arbiter/mediator. Eerder was zij voorzitter van de Mondriaan Stichting en tot 2011 voorzitter van de Raad voor Cultuur. Op dit moment is zij onder meer bestuursvoorzitter van theaterfestival Oerol en het SNS Reaal Fonds.


Swaab omschrijft wat haar met Kranenburgh verbindt: "Ik beschouw het als een groot voorrecht een bijdrage te mogen leveren aan Kranenburgh dat met die prachtige combinatie van oud- en nieuwbouw, zijn bijzondere collectie, zijn super ligging en zijn nieuwe inspirerende directeur ongetwijfeld dé culturele ontmoetingsplaats van Bergen en omgeving gaat worden. En dat met een internationale uitstraling".
Directeur van Kranenburgh Kees Wieringa is bijzonder verheugd over de toetreding van Swaab tot de Raad van Toezicht: "Wij zijn enorm trots dat Els Swaab met het voorzitterschap haar vertrouwen uitspreekt in de nieuwe koers van Kranenburgh".
Naast voorzitter Swaab is de Raad van Toezicht als volgt samengesteld: Edwin Jacobs - directeur Centraal Museum Utrecht; Hans van de Leygraaf - beëdigd registermakelaar en taxateur, en eigenaar en algemeen directeur Leygraaf Makelaars Alkmaar; Hans Schoo - programmadirecteur Antoni van Leeuwenhoek Amsterdam; Jan Sebel - registeraccountant en partner bij PwC Amsterdam.

Artikel geplaatst op maandag 01 juli 2013 - 13:34Reacties (0)


Reageer

Bergen
Kerkdiensten BergenProtestantse Gemeente: zo. 27 apr. Ruïnekerk, 10.00 uur ds. A.H. Groenendijk, collecte: PKN Eredienst en kerkmuziek, kindernevendienst / oppas, koffie drinken. Petrus & Pauluskerk: zo. 27 apr. 9.30 uur eucharistieviering.Elke vrijdag 18.30 uur rozenkrans bidden en 19.00 uur eucharistieviering. Zie ook: www.rkparochiebergennh.nlSchoorlJoannes de Doper: wo. 23 apr. 10.00 uur, eucharistieviering... Veelzijdige Koningsdag in Groet en Schoorl GROET / SCHOORL - De eerste Koningsdag in Schoorl en Groet wordt veelzijdig; Dorpsvereniging Groet heeft wederom een veelzijdig programma voor jong en oud in petto. Het oranjefeest begint 25 april om 21.30 uur in Groet, in café Mereboer met coverband The Cover Company. Rond het witte kerkje is de... Architectuurtentoonstelling Kunstenaarsvereniging KCB BERGEN - De eerste verdieping van de villa van Kranenburgh vormt vanaf 18 mei het onderkomen voor de tentoonstelling Architectuur-Associaties. De presentatie van Kunstenaarscentrum Bergen (KCB) haakt aan bij de landelijke Dag van de Architectuur. Deze toegepaste kunst heet in oorsprong de moeder van alle kunsten. Er doen leden en... Film zowel in Kranenburgh als bij de AVRO BERGEN - Kranenburgh vertoont zondag 1 mei de documentaire Chris Berens: Master of his Magical Universe. In de film wordt de kunstenaar in zijn atelier in Amsterdam gevolgd en ook tijdens een reis naar Japan ter voorbereiding van een expositie in Tokio. Regisseur Hans Quatfass, producer Mirjam Nooij en de... Woodlands met een missie
'Trippen is op eigen kracht mogelijk, zonder geestverruimende middelen'
BERGEN - Woodlands Festival, het Bergense muziek- en theaterfestijn dat zaterdag 31 mei van 11.00 tot 23.00 uur wordt gehouden, is wederom vooruitstrevend en trendy bezig. De organisatie heeft net als voorgaande edities de vetste dj's, bands, artiesten en theatermakers aangetrokken, maar ook een missie voor het publiek: "We willen...
Zing mee in de Nieuwe Beuk BERGEN - Iedereen is welkom om mee te komen zingen in de Nieuwe Beuk in Bergen. Dat kan op donderdagavond 1 mei en donderdagmiddag 15 mei. Er worden mantra’s, wereldmuziek en Taizé-liederen (prachtig harmonieuze gebedsliederen) gezongen. Er wordt begonnen met een stiltemoment zodat de dagelijkse beslommeringen even losgelaten kunnen worden.... Documentaire BERGEN - Kranenburgh vertoont zondag 11 mei de documentaire Chris Berens, Master of his Magical Universe. In de film volgen we de kunstenaar in zijn atelier in Amsterdam en tijdens een reis naar Japan ter voorbereiding van een expositie in Tokio. Regisseur Hans Quatfass, producer Mirjam Nooij en de kunstenaar... Architectuurtentoonstelling BERGEN - Op de eerste verdieping van de villa van Kranenburgh is vanaf 18 mei de tentoonstelling Architectuur-Associaties te zien. De presentatie van Kunstenaarscentrum Bergen (KCB) haakt aan bij de landelijke Dag van de Architectuur. Deze toegepaste kunst heet in oorsprong de moeder van alle kunsten. Er doen leden en... Geslaagden ERB EGMOND AAN ZEE - In zwembad De Beeck in Bergen werd donderdag 17 april de jaarlijkse examenavond van de Egmondse Reddingsbrigade (ERB) gehouden. Vanaf oktober is er door de jeugdleden hard getraind om goed te presteren voor dit examen. Na een spannende en intensieve avond kon iedereen vol trots zijn... Inschrijving Avondvierdaagse Schoorl Groet gestart GROET / SCHOORL / CAMPERDUIN - De basisschoolkinderen uit Schoorl, Groet en Camperduin hebben inmiddels het inschrijfformulier voor de Avondvierdaagse Schoorl Groet ontvangen. "Kinderen kunnen zich inschrijven maar ook ouderen kunnen zich aanmelden voor de wandeltocht die wordt gehouden van dinsdag 13 tot en met vrijdag 16 mei", vertelt Kor... Toneelvoorstelling Colometa in Kranenburgh BERGEN - Rosmarie Blaauboer speelt zondag 4 mei om 15.00 uur de monoloog Colometa in Kranenburgh. Een aangrijpende en ontroerende voorstelling gebaseerd op de roman La Plaça del Diamant van Mercè Rodoreda. De reacties op de voorstelling variëren van ‘een indrukwekkende en ontroerende voorstelling’, tot ‘ik heb 100 minuten op... Adelbert D1 voorjaarskampioen EGMOND-BINNEN - Na een 3-1 overwinning op naaste concurrent Bergen D1 , is Adelbert D1 Voorjaarskampioen geworden , een prachtige teamprestatie van spelers , trainer , coach en begeleiders.