Rodi

Flamingo Regenboog opent deuren

Het enthousiaste personeel bij Flamingo Regenboog is in het bezit van een relevant diploma op minimaal MBO SPW-3 niveau. (Foto: Flamingo Regenboog)

NOORD - Middenin de Vogelbuurt heeft kinderopvangcentrum Flamingo Regenboog haar deuren geopend. In een voormalige schoolpand is hard gewerkt aan de realisatie van een multifunctionele opvang. Flamingo Regenboog biedt plek aan twee kinderdagverblijfgroepen en een ruimte voor buitenschoolse opvang. met openingstijden van 7.30 uur tot 18.30 uur. Kinderen van 0 tot 4 jaar zijn welkom op ons kleurrijke multiculturele kinderdagverblijf, terwijl kinderen van 4 tot 13 jaar buiten schooltijden terecht kunnen op de veelzijdige voor- en naschoolse opvang.


Flamingo Regenboog beschikt over een groot afgebakend speelplein, waar de kinderen lekker kunnen spelen. Aan de overkant van het gebouw is tevens een speel- en voetbalplein waar kinderen zich kunnen uitleven. Het nieuwe Noorderpark en het Vliegenbos liggen op loopafstand. Dit biedt de mogelijkheid om lekker met de kinderen te gaan wandelen. Voor het educatieve programma worden de binnen en buitenomgeving optimaal benut.
De visie van de Regenboog Kinderopvang bestaat uit verschillende kernwaarden. Deze kernwaarden geven aan waar de Regenboog Kinderopvang voor staat. "Onze kernwaarden zijn een multiculturele organisatie, een knusse opvang met de uitstraling van een huiskamer en de uitdaging van een ontdekkingsland en het spelenderwijs ontwikkelen door thematisch werken." Bij Flamingo Regenboog wordt er veel gedaan om deze visie uit te dragen. Flamingo Regenboog biedt bijvoorbeeld educatieve activiteiten in een leerzame omgeving met huiselijke open sfeer. Dit gebeurt aan de hand van thematisch werken. De vestigingen maken zelf elk een aantal themakisten met daarin activiteiten gerelateerd aan een bepaald thema. Deze kisten laten we rouleren over de vestigingen. Voor de activiteiten worden leerdoelen gesteld op cognitief, motorisch en sociaal-emotioneel niveau. U kent hierbij denken aan samen zingen, samen dansen, knutselen en lezen over en met materiaal wat met een thema te maken heeft.
Het enthousiaste personeel bij Flamingo Regenboog is in het bezit van een relevant diploma op minimaal MBO SPW-3 niveau. De leidinggevende heeft een opleiding tot orthopedagoog voltooid op WO niveau. "Veel van onze pedagogisch medewerkers hebben een passie voor of specialisatie in peuterdans, yoga, sport, theater of beeldende kunst." Het personeel volgt regelmatig trainingen, workshops en cursussen zowel op het gebied van pedagogiek als bedrijfshulpverlening en communicatie.

Artikel geplaatst op vrijdag 11 januari 2013 - 10:16
Amsterdam-Noord
Trainingen wintersporten NOORD - Actief aan de conditie werken en een goede voorbereiding voor de skivakantie?Gymnastiekvereniging KDO start maandag 15 september met een cursus, speciaal gericht op het verbeteren van de conditie voor de wintersporten skiën en schaatsen. De training wordt elke maandag gehouden in de gymzaal van de Piramideschool, Houdringe 2,... Maak kennis met de bieb NOORD - Bibliotheek Molenwijk is vrijdag 5 september van 10.00 tot 11.00 uur speciaal gericht op buurtbewoners van 55 jaar en ouder die misschien al een tijd niet meer naar de bibliotheek zijn geweest. Deze hernieuwde kennismaking is er op elke eerste vrijdag van de maand. Het is de bedoeling... VOC sluit voorbereiding af met prijs NOORD - Succes Schoonmaak/VOC heeft de voorbereiding afgesloten met een prijs. De Noord-Amsterdamse handbaldames schreven afgelopen weekend de eerste editie van het Noord-Holland Toernooi op hun naam. Deelnemers aan dit toernooi waren de eredivisionisten SEW, Succes Schoonmaak/VOC en DSS, aangevuld met Aalsmeer uit de eerste divisie en ZAP uit de... De Dijk nu tegen Fortuna Sittard NOORD - In een spannende en in de slotfase bloedstollende wedstrijd afgelopen woesndag tegen Feyenoord (am) trok De Dijk na 120 minuten voetbal uiteindelijk aan het langste eind door een 1-0 achterstand om te buigen in 2-4 overwinning. Uitblinker was onmiskenbaar Nabil El Gourari, die in de tweede helft zijn... Stampvol programma voor en door Noord
Zondag 7 september van 11.00 tot 12.00 uur Noorderparkfestival
NOORD - Een stampvol programma, helemaal voor en door Noord, leuk voor alle leeftijden en gratis toegankelijk: het Noorderparkfestival komt er weer aan. Dit jaar is dat op zondag 7 september in het Noorderpark, nabij de Sneeuwbalweg, van 11.00 tot 20.00 uur. Met sterren als Jeroen Zijlstra en Brown Hill,...
Laatste expositie Dorpskerk Durgerdam DURGERDAM - Galerie De Opsteker opent op 6 september in de Dorpskerk Durgerdam een expositie met abstracte schilderijen en keramiek. Tot en met 28 september is de tentoonstelling op zaterdag- en zondagmiddag van 13.30 tot 17.30 uur te bezoeken. Het is de laatste expositie dit seizoen. De van oorsprong Zweedse... Geer & Goor weer in actie voor het Ouderenfonds ALGEMEEN - In de nieuwe serie van het RTL 4-programma ‘Geer en Goor : Waarheen, Waarvoor?’ bewegen Gerard Joling en Gordon hemel en aarde om wensen van ouderen te vervullen. Vanaf donderdag 28 augustus is op ontroerende en humoristische wijze te zien hoe het duo zich samen met Monique Wolfkamp... Rijkswaterstaat plaatst camera’s NOORD - Rijkswaterstaat voert op dinsdag 9 september op 33 locaties met camera’s verkeersonderzoek uit naar het gebruik van de rijkswegen door personenauto’s in en naar de Randstad. Met de uitkomsten kan Rijkswaterstaat maatregelen nemen om de doorstroming van het verkeer op de wegen in de Randstad verder te verbeteren.... Virtueel fietsen in het Eduard Douwes Dekker NOORD - De fysiotherapeuten van Evean houden donderdag een open dag in het Eduard Douwes Dekker. Deze dag is bedoeld voor bewoners uit de wijk om kennis te maken en deel te nemen aan diverse workshops, waaronder het Fiets Labyrint. Richard Hietberg, fysiotherapeut vertelt: "Het Fiets Labyrint bestaat uit een... Architectuurwandeling door Noord NOORD - Vanuit bibliotheek Molenwijk vindt zaterdagmiddag 6 september een architectuurwandeling plaats. Om 13.00 uur verzorgt een van de vaste gidsen van De Gebouwengids een korte inleiding in de bibliotheek en daarna gaat de wandeling van start. Deze duurt ongeveer twee uur. Onderweg worden geen pitstops gehouden en goed schoeisel... Laatste kans op Dam tot Dam FietsClassic NOORD - Maar liefst 6.000 fietsers verzamelen zich op zondag 21 september op de Dam in Amsterdam voor de start van de Dam tot Dam FietsClassic. Voor iedereen die altijd al eens door de IJtunnel heeft willen fietsen, is inschrijven voor de 40, 60, 105 en 145 km nog tot... Taal en leerfestival Waterlandplein NOORD - Tijdens de Week van de Alfabetisering (8 t/m 15 september) vinden in verschillende delen van Amsterdam Leef en leerfestivals plaats in bibliotheken. Op donderdag 11 september vindt deze plaats in Huis van de Wijk Waterlandplein en bibliotheek Nieuwendam. Er vinden veel verschillende activiteiten plaats en er is een...