Rodi

Flamingo Regenboog opent deuren

Het enthousiaste personeel bij Flamingo Regenboog is in het bezit van een relevant diploma op minimaal MBO SPW-3 niveau. (Foto: Flamingo Regenboog)

NOORD - Middenin de Vogelbuurt heeft kinderopvangcentrum Flamingo Regenboog haar deuren geopend. In een voormalige schoolpand is hard gewerkt aan de realisatie van een multifunctionele opvang. Flamingo Regenboog biedt plek aan twee kinderdagverblijfgroepen en een ruimte voor buitenschoolse opvang. met openingstijden van 7.30 uur tot 18.30 uur. Kinderen van 0 tot 4 jaar zijn welkom op ons kleurrijke multiculturele kinderdagverblijf, terwijl kinderen van 4 tot 13 jaar buiten schooltijden terecht kunnen op de veelzijdige voor- en naschoolse opvang.


Flamingo Regenboog beschikt over een groot afgebakend speelplein, waar de kinderen lekker kunnen spelen. Aan de overkant van het gebouw is tevens een speel- en voetbalplein waar kinderen zich kunnen uitleven. Het nieuwe Noorderpark en het Vliegenbos liggen op loopafstand. Dit biedt de mogelijkheid om lekker met de kinderen te gaan wandelen. Voor het educatieve programma worden de binnen en buitenomgeving optimaal benut.
De visie van de Regenboog Kinderopvang bestaat uit verschillende kernwaarden. Deze kernwaarden geven aan waar de Regenboog Kinderopvang voor staat. "Onze kernwaarden zijn een multiculturele organisatie, een knusse opvang met de uitstraling van een huiskamer en de uitdaging van een ontdekkingsland en het spelenderwijs ontwikkelen door thematisch werken." Bij Flamingo Regenboog wordt er veel gedaan om deze visie uit te dragen. Flamingo Regenboog biedt bijvoorbeeld educatieve activiteiten in een leerzame omgeving met huiselijke open sfeer. Dit gebeurt aan de hand van thematisch werken. De vestigingen maken zelf elk een aantal themakisten met daarin activiteiten gerelateerd aan een bepaald thema. Deze kisten laten we rouleren over de vestigingen. Voor de activiteiten worden leerdoelen gesteld op cognitief, motorisch en sociaal-emotioneel niveau. U kent hierbij denken aan samen zingen, samen dansen, knutselen en lezen over en met materiaal wat met een thema te maken heeft.
Het enthousiaste personeel bij Flamingo Regenboog is in het bezit van een relevant diploma op minimaal MBO SPW-3 niveau. De leidinggevende heeft een opleiding tot orthopedagoog voltooid op WO niveau. "Veel van onze pedagogisch medewerkers hebben een passie voor of specialisatie in peuterdans, yoga, sport, theater of beeldende kunst." Het personeel volgt regelmatig trainingen, workshops en cursussen zowel op het gebied van pedagogiek als bedrijfshulpverlening en communicatie.

Artikel geplaatst op vrijdag 11 januari 2013 - 10:16
Amsterdam-Noord
Digitaal lesprogramma De Kinderboom NOORD - De zomervakantie is voorbij en de basisscholen zijn weer begonnen. Voor de leerlingen van De Kinderboom is er wel wat veranderd, want zij werken nu met een tablet. Daarmee is De Kinderboom de eerste basisschool in Oud-Noord die het gebruik van tablets in haar hele lesprogramma heeft geïntegreerd.... Trotse gezichten bij Zomerschool Noord NOORD - In de laatste week van je vakantie een diploma ontvangen omdat je geslaagd bent voor de Zomerschool Noord. Dat is een goed begin van het nieuwe schooljaar voor 60 kinderen uit Amsterdam-Noord die tijdens hun vakantie drie weken lang alles leerden over sterren en planeten. Zij legden toetsen... Open dag bij ATC Kadoelen NOORD - Tennisvereniging ATC Kadoelen stond afgelopen zondag in het teken van de open dag. Ondanks het slechte weer was de opkomst goed en konden zo’n twintig kinderen en twintig volwassenen genieten van de gratis tennisclinic van tennisschool Tennis op Maat. De dag begon nog buiten, maar door de regen... d.v.c. Buiksloot terug op Buiksloterbanne NOORD - De nieuwe fusieclub Buiksloot is na een tijdelijk verblijf op sportpark Elzenhagen teruggekeerd op sportpark Buiksloterbanne aan de Baron de Coubertinlaan. Voetbalvereniging Buiksloot is in 2013 ontstaan uit een fusie tussen a.s.v. DWV en a.v.v. De Volewijckers. Na de fusie is tijdelijk gebruik gemaakt van het complex van... Vrije school in Amsterdam-Noord NOORD - Met ingang van het nieuwe schooljaar biedt de Buikslotermeerschool onderdak aan vrijeschoolonderwijs. De Buikslotermeerschool biedt tijdelijke opvang voor de duur van één schooljaar, maar zal zelf geen vrije school worden. Zo’n anderhalf jaar geleden is er onder leiding van Nicoline Vink een ouderinitiatief gestart voor vrijeschoolonderwijs in Amsterdam-Noord.... De Dijk 'verrast' met winst bij AFC
Noord-Amsterdammers verslaan kampioen zondagamateurs
AMSTERDAM - Waar de profs al aan de competitie zijn begonnen zitten de amateurvoetballers nog in de laatste fase van de voorbereiding. Dat wil overigens niet zeggen dat er nog geen mooie wedstrijden te zien zijn. Zondag nam de Noord-Amsterdamse hoofdklasser De Dijk het op tegen topklasser AFC. Het Amsterdamse...
Damesgym NOORD - De zomervakantie is voorbij dus vanaf deze week is er in de gymzaal van de IJdoornschool, Werengouw 85, op dinsdag- en donderdagavond weer damesgym bij conditieclub C.D.G.N. Er wordt bij de damesgym niet gewerkt met toestellen en iedereen kan naar eigen vermogen meedoen. Dat maakt het ook geschikt... Gratis excursies LANDELIJK NOORD - Vanaf het terrein van de ZomerPoort worden zondag 24 augustus verschillende excursies naar Waterland gehouden. De tochten staan onder begeleiding van een deskundig gids. Het gaat om drie excursies: Weidevogels en hun landschap in Waterland; Fietstocht door de (pre)historie van Waterland met uitleg over het landschap en... Feest met klassieke muziek in Undercurrent NOORD - De 'Classical Music Rave' tijdens Grachtenfestival Amsterdam vindt dit jaar plaats in Undercurrent, de drijvende evenementenlocatie in Amsterdam-Noord. Hipsters, ravers, concertpuristen en musici kunnen weer een hele nacht losgaan op klassieke klanken van DJ’s en live muziek. De 'Classical Music Rave' vindt plaats op vrijdag 22 augustus van... Afscheid van de maan tijdens vlooienmarkt NOORD - De speelfilm Afscheid van de maan van scenarist en regisseur Dick Tuinder is zondag 24 augustus te zien tijdens de vlooienmarkt in de IJ-hallen. Niet eerder werd een film vertoond tijdens deze grootste vlooienmarkt van Europa. Speciaal voor de marktbezoekers wordt de film om 16.30 uur vertoond bij... Grachtenfestival in Buiksloterkerk NOORD - Talentvolle, jonge musici spelen zondag 24 augustus om 15.00 uur een prachtig kamermuziekprogramma in de Buiksloterkerk met werken van Luigi Boccherini en Anton Arenski. Dit alles in het kader van het Grachtenfestival. Cellist Anner Bijlsma ging in 2008 op zoek naar het geheim van de componist Luigi Boccherini... Nieuw asfalt op de A10 Zuid AMSTERDAM - Rijkswaterstaat voert in augustus en september werkzaamheden uit op de A10 Zuid. Van maandag 25 tot en met zaterdag 30 augustus vinden er werkzaamheden plaats op de A10 tussen knooppunt De Nieuwe Meer en knooppunt Amstel. Van maandag 1 tot en met zaterdag 6 september wordt er gewerkt...