Rodi

'Hij kwam zelf met het idee'
Kyano (7) langs de deuren voor deelname FC Barcelona Camps

Kyano zet zijn standbeen achter de bal voor een voltreffer. (Foto: Daan Ruijter/Rodi Media)

OOSTZAAN - Voetbal, voetbal en nog eens voetbal. Kyano Prins uit Purmerend is gek op het spelletje. Slechts zeven jaar oud en nog bescheiden qua lengte droomt hij van een carrière als profvoetballer. Toen zijn vader Leo Prins vertelde dat FC Barcelona later deze maand naar OFC in Oostzaan komt met 'echte FC Barcelona-trainers', was Kyano meteen verkocht. Om zelf zijn ticket voor deelname te verdienen gaat hij de deuren langs.


Op een donderdagmiddag eind juni betreedt Kyano met zijn vader kantoor Purmerend van Rodi Media. Hij is in vol FC Barcelona-tenue en zijn naam Prins siert de achterkant van zijn shirt. Terwijl Kyano met gezonde spanning een van zijn eerste interviewervaringen opdoet, is hij ook aan het voetballen. De bal, geleend van zijn club FC Purmerend, is mee voor het fotomoment. Onderweg naar een trapveldje, waar Kyano op de foto gaat, probeert hij zowel zijn vader als de redacteur voortdurend een 'panna' te geven.

Leo Prins vertelde zijn zoon over de FC Barcelona Camps, maandag 24 tot en met vrijdag 28 juli bij de Oostzaanse Football Club (OFC). Daar krijgen de jonge voetballers les van trainers van Barcelona. De oren van Kyano, groot fan van Ajax en Barcelona, begonnen te tuiten toen hij dat hoorde. Zijn vader zei er wel bij dat het heel veel centjes kostte, maar dat was geen probleem. Nog voordat Leo zijn portemonnee kon trekken, zei Kyano. "Ik ga het zelf ophalen."

Eigen initiatief


"Hij kwam zelf met het idee", zegt Leo, die het initiatief van zijn zoon toejuicht. "Hij is nog een beetje verlegen en leert er veel van door bij onbekenden aan te bellen." En zo gaat Kyano vlak bij huis, in de Purmerendse wijk Weidevenne, de deuren langs om 400 euro op te halen. Gewapend met zijn Barcelona-tenue en een door zijn vader gemaakt A4'tje met informatie hoopt hij zijn doel te bereiken. Op het A4'tje staan een foto van Kyano, zijn rekeningnummer, informatie over de Camps en een tekst als: "Ik heb niet zo veel geld en ik wil bij FC Barcelona trainen. Het kost heel veel geld. Wil je helpen?"

Leo loopt ter begeleiding mee. Vader en zoon liepen al een paar keer eerder, een week of twee geleden voor de eerste keer. In twee rondjes lopen haalde Kyano bijna 30 euro op. "Iedereen reageert er heel positief op", zegt zijn vader. "Een man zei: 'Ja, ik doe mee, maar onder één voorwaarde. Dat je straks kaartjes voor me hebt als je daar speelt!' Een andere meneer had wel 10 euro over voor Kyano. Hij wil ook familie en vrienden nog afgaan, want alle kleine beetjes helpen."

Plezier en trucjes


Sinds Kyano de bal ontdekte, is de Purmerender er nauwelijks meer bij vandaan te krijgen. "Plezier hebben, trucjes leren", zegt Kyano op de vraag wat hij zo leuk aan voetbal vindt. Hij kan al de 'aka' en de 'aka in de lucht', maar werkt nu aan zijn 'rondje om de wereld'. "Ik kijk heel veel filmpjes van Soufiane Touzani op YouTube." Soufiane, broer van ex-profvoetballer Karim Touzani, is een rapper en straatvoetballer die de meest spectaculaire voetbaltrucjes beheerst. Als Kyano met FC Barcelona gaat trainen, wil hij een aantal specifieke dingen leren. "Trucjes, beter schieten en snel mijn voeten bewegen met de bal. Dan weten ze niet welke kant je opgaat."

Afgelopen seizoen debuteerde Kyano als pupil bij FC Purmerend. De club was onder de indruk van de jonge voetballer en selecteerde hem voor de J09-2, het tweede jeugdteam voor voetballers onder negen jaar. Daar gaat Kyano vanaf volgend seizoen in spelen. Wie de jonge voetballer wil steunen, zodat hij mee kan doen aan de FC Barcelona Camps, kan naar zijn Instagram-account @kyanoprins gaan.

Artikel geplaatst op maandag 03 juli 2017 - 13:18Reacties (2)


Kyano Prins 5 maanden geleden

Top, Bedankt, mijn instagram is @kyanoprins

Daan Ruijter 5 maanden geleden

Graag gedaan! Ha, dat is bijzonder, ik heb het aangepast hoor!

Reageer

Oostzaan
Auto op in vlammen OOSTZAAN - Een geparkeerde auto op het Zuideinde in Oostzaan is afgelopen woensdagnacht rond 02.00 uur in vlammen op gegaan. Het vuur kwam hoog boven de auto uit. Toen de politie en brandweer arriveerden, was er nog maar weinig te redden. Het vuur werd snel geblust, maar de volledige voorzijde... Najaarsmark in Lishof OOSTZAAN - In het verzorgingshuis Evean Lishof in Oostzaan, wordt zaterdag 25 november van 11.00 tot 16.00 uur een najaarsmarkt gehouden. Kramen met verschillende producten speciaal voor de komende feestdagen. Degelijk handwerk van zelfgebreide mutsjes, sokken en sjaals voor de koude najaarsdagen. Verder staan er diverse kraampjes met kerstkransen, kaarten,... Afsluiting Wateringbrug, Kerkstraat Oostzaan OOSTZAAN - In opdracht van de gemeente Oostzaan voert aannemingsbedrijf Gebroeders Van Kessel in de periode van donderdag 16 tot en met vrijdag 24 november, werkzaamheden uit aan het betonnen deel van de Wateringbrug die de Kerkstraat verbindt met het Weerpad in Zaandam. De brug wordt afgesloten voor autoverkeer van... Uitslag trekking OPKV OOSTZAAN - De Oostzaanse Pluimvee en Konijnen Vereniging (OPKV) heeft onlangs tijdens de clubshow een loterij gehouden. De uitslag van de trekking is als volgt: 1e prijs, fiets, geel 414.2e prijs, kaasmand, geel 417.       3e prijs, kaasmand, geel 416.4e prijs, vogelvoederpakket, geel 359.5e prijs, vogelvoederpakket, blauw 5746e prijs, vogelvoederpakket, geel... Hond valt paard aan in Het Twiske OOSTZAAN - "Als iemand erover begon, huilde ik direct." De schrik zit er nog altijd in bij Floor van de Lustgraaf. Dit weekend viel een hond haar paard Mironiem aan tijdens een ritje door Het Twiske. De eigenaar van de hond liep na het incident door. "Ik wil hem graag... Hekkensluiter Compaen deelt tikje uit in Sliedrecht OOSTZAAN - Hekkensluiter VV Compaen Oostzaan is er niet in geslaagd om te stunten tegen koploper Sliedrecht Sport in de Topdivisie heren. Ondanks een veelbelovende eerste set waarin het uitstekend volleybal liet zien bleven de punten bij de thuisploeg. Compaen was met slechts twee wisselspelers naar de nagelnieuwe sporthal De... Gezond ontbijten is geen kunst! OOSTZAAN - Het thema van het Burgemeestersontbijt had als thema 'Gezond ontbijten is geen kunst'. Burgemeester Meerhof was extreem vroeg opgestaan om samen met wethouder Siefko Julius de kinderen van groep 7 en 8 van de Noorderschool te ontvangen voor een ontbijt. Of het een ultiem gezond ontbijt was blijft... Ut sal mijn un sorg sijn
Zorgen moet je niet maken, maar doen
Column Diana de BoerStorm & vlizotrapjesIk ben nét thuis als mijn werktelefoon gaat en ik werp er een zijdelingse blik op. Best een pittige dag gehad en ik denk erover niet op te nemen, het hóeft immers niet. Mijn dienst zit erop. Maar zoals gewoonlijk wint mijn nieuwsgierigheid en ik...
Jubilaris haalt alles uit de kast
Doorgewinterde routiniers stappen uit de comfortzone
OOSTZAAN - Hij stapte zeven-en-veertig jaar geleden voor het eerst binnen bij het gezelschap, zij twee-en-twintig jaar geleden. Hij heet Joop Wesseling, zij Marjo Bosch. Hij is min of meer self made en zong tientallen, zo niet honderden tenorrollen. Zij is ook self made en won Una Voce Particolare bij...
Afscheid van een grootheid OOSTZAAN - Een overdadig gevulde theaterzaal gaf aan dat niet de eerste de beste afscheid nam. De zaal was verbouwd tot receptieruimte en daar kwamen een paar honderd mensen afscheid nemen van Peter Bokking. Peter, al sinds jaar en dag werkzaam voor Crowe Horwarth Foederer, had zijn vele relaties en... Sint Maarten initiatief yOzaan groot succes OOSTZAAN - Op het Kerkplein van Oostzaan was het 11 november al vroeg een drukte van jewelste. In zeer korte tijd hadden de jongeren van yOzaan een tent en een kraam met gezellige verlichting opgezet en kon het feest beginnen. Alles stond klaar en overal was aan gedacht. Er waren... Koffie-inloop OOSTZAAN - De blaadjes vallen in groten getale, af en toe schijnt er een schraal zonnetje en verder is het een natte herfst. Dat is dan precies het moment om een heerlijk vers bakkie koffie te doen in het Bartel JacobszCentrum. Donderdag 16 november kan dat weer. Kom gezellig een... Algemene Beschouwingen OOSTZAAN - Begonnen de Beschouwingen al om 14.00 uur, het duurde tot 23.15 uur voordat de hamer van de voorzitter de vergadering afsloot. Gelukkig zaten daar wel enkele pauzes tussen om te laven en een bitterbal te genieten. Maar het eindresultaat geldt en dat is positief. Met algemene stemmen werd... Sint Maarten in de Grote Kerk OOSTZAAN - Tijdens Sint Maarten deed de Grote Kerk van Oostzaan 's avonds haar deuren open. Kinderen en volwassenen met of zonder lampion konden een unieke ervaring met lichtmuziek en ruimte meemaken. In de middag waren dertig kinderen druk in de weer geweest om windlichtjes te schilderen. Vanaf zonsondergang werden... Fietscontrole CBS De Korenaar OOSTZAAN - Rond deze tijd van het jaar is het in de ochtend nog donker als de kinderen naar school fietsen. Het is van belang dat ze dan goed opvallen in het verkeer. Daarom heeft CBS De Korenaar afgelopen woensdag een fietscontrole uitgevoerd, in aansluiting op de landelijke campagne 'Ik... Voetbaloverzicht    Buiksloot Buiksloot verloor voor de KNVB beker met 1-5 van eerste klasser JOS/Watergraafsmeer. Het verschil tussen beide clubs was gewoon te groot. Toch was trainer Remco van Twiller na afloop beslist niet ontevreden. Zijn team had goed gespeeld en negentig minuten lang werd er gestreden. Na acht minuten moest doelman... Nieuwe directeur OVER-gemeenten OOSTZAAN - Het Algemeen Bestuur van OVER-gemeenten (de ambtelijke fusie tussen Oostzaan en Wormerland) heeft Erik van Wattingen (1970) benoemd tot directeur van OVER-gemeenten. Hij begint 1 januari 2018. De afgelopen vier jaar heeft Erik van Wattingen gewerkt voor de gemeente Alkmaar. Eerder werkte hij voor ABN AMRO, War Child... Borrelmiddag in Evean OOSTZAAN - Tijdens de muzikale borrelmiddag, zondag 19 november, in Evean Lishof in Oostzaan komt Harald Veenstra optreden. Om 14.15 uur brengt hij zijn programma 'Zwaaien naar tante Hannie!' In 1951 zag Nederland voor het eerst televisie, het was een wonder dat lang niet voor iedereen was weggelegd. Dus keek... Servicepunt Oostzaan    OOSTZAAN - Wie vragen heeft over wonen, welzijn, werk, zorg, financiën of vervoer of hulp nodig heeft bij het invullen van een (digitaal) formulier kan hiervoor terecht bij het servicepunt WWZ (wonen, welzijn, zorg) in Oostzaan. Alle inwoners van Oostzaan kunnen hier terecht met hun vragen. Het servicepunt WWZ bestaat... Dreiging uit de ruimte OOSTZAAN - Drs. Robert Wielinga (1962) houdt donderdagavond 23 november voor de Weer- en Sterrenkundige Kring Zaanstreek een lezing over Dreiging uit de ruimte. Er zijn stukken van de Maan en Mars op aarde gevonden. Hoe komen ze op aarde, wat is hun samenstelling en welke verassende conclusies kunnen er... Oude tijden Column Jan de WaalSpeelkwartier(Een herinnering van mijn broer Herman uit 1943.)Ik (Herman, dus) zat op de Kerkbuurtschool, en vlak voor het speelkwartier, werden we opgeschrikt door mitrailleurvuur. Even daarna gingen we naar buiten en op de hoek van de Kerkstraat stonden een tweetal pantserwagens van de bezetter die losse flodders... yOzaan deelt snoep en chocolademelk uit OOSTZAAN - Op Sint Maarten, dat al heel lang op 11 november valt, delen de jongeren van yOzaan op het Kerkplein (ter hoogte van het monument van Jacob Corneliszoon van Oostsanen) snoep en warme chocolademelk uit aan alle kinderen met een lampionnetje en een zangstem(metje). yOzaan is voor en door... Twee voor de prijs van één OOSTZAAN - November is al 75 jaar de tijd voor operette in Oostzaan. Meestal is de première op de dag van de intocht van Sinterklaas. Zo ook dit jaar. Op 18 november brengt Bel Canto de eenacter 'Trial by jury' van Gilbert and Sullivan. Een compleet humoristisch stuk over een... Oostzaanse volleybalster succesvol in de VS OOSTZAAN – De Oostzaanse volleybalster Kyra Brandt maakt grote stappen in de Verenigde Staten. In haar tweede seizoen bij het Laramie County Community College werd ze afgelopen zaterdag uitgeroepen tot beste spelverdeelster van de National Junior College Athletics Association Regio 9.Regio is in het Middenwesten van de Verenigde Staten natuurlijk... OFC raakt verder achterop OOSTZAAN - OFC kwam tegen het sterke Jong Vitesse niet verder dan 2-2. Het team van trainer Juri Rose liet een sterke indruk achter en had de drie punten meer dan verdiend. Twee minuten voor tijd werd het nog gelijk. Jong Vitesse had geen spelers uit het eerste team opgesteld,... Louter dames hebben schik in schikken OOSTZAAN - Of ze bij de tijd zijn in de Lishof? Nou en of! Deze keer was het thema Halloween. Een kreet die ten tijde van de jeugd van de dames niet bestond in Nederland, maar ondertussen geheel van deze tijd is. De (klein)kinderen hebben deze overgewaaide traditie uit Amerika...