Rodi

'Hij kwam zelf met het idee'
Kyano (7) langs de deuren voor deelname FC Barcelona Camps

Kyano zet zijn standbeen achter de bal voor een voltreffer. (Foto: Daan Ruijter/Rodi Media)

OOSTZAAN - Voetbal, voetbal en nog eens voetbal. Kyano Prins uit Purmerend is gek op het spelletje. Slechts zeven jaar oud en nog bescheiden qua lengte droomt hij van een carrière als profvoetballer. Toen zijn vader Leo Prins vertelde dat FC Barcelona later deze maand naar OFC in Oostzaan komt met 'echte FC Barcelona-trainers', was Kyano meteen verkocht. Om zelf zijn ticket voor deelname te verdienen gaat hij de deuren langs.


Op een donderdagmiddag eind juni betreedt Kyano met zijn vader kantoor Purmerend van Rodi Media. Hij is in vol FC Barcelona-tenue en zijn naam Prins siert de achterkant van zijn shirt. Terwijl Kyano met gezonde spanning een van zijn eerste interviewervaringen opdoet, is hij ook aan het voetballen. De bal, geleend van zijn club FC Purmerend, is mee voor het fotomoment. Onderweg naar een trapveldje, waar Kyano op de foto gaat, probeert hij zowel zijn vader als de redacteur voortdurend een 'panna' te geven.

Leo Prins vertelde zijn zoon over de FC Barcelona Camps, maandag 24 tot en met vrijdag 28 juli bij de Oostzaanse Football Club (OFC). Daar krijgen de jonge voetballers les van trainers van Barcelona. De oren van Kyano, groot fan van Ajax en Barcelona, begonnen te tuiten toen hij dat hoorde. Zijn vader zei er wel bij dat het heel veel centjes kostte, maar dat was geen probleem. Nog voordat Leo zijn portemonnee kon trekken, zei Kyano. "Ik ga het zelf ophalen."

Eigen initiatief


"Hij kwam zelf met het idee", zegt Leo, die het initiatief van zijn zoon toejuicht. "Hij is nog een beetje verlegen en leert er veel van door bij onbekenden aan te bellen." En zo gaat Kyano vlak bij huis, in de Purmerendse wijk Weidevenne, de deuren langs om 400 euro op te halen. Gewapend met zijn Barcelona-tenue en een door zijn vader gemaakt A4'tje met informatie hoopt hij zijn doel te bereiken. Op het A4'tje staan een foto van Kyano, zijn rekeningnummer, informatie over de Camps en een tekst als: "Ik heb niet zo veel geld en ik wil bij FC Barcelona trainen. Het kost heel veel geld. Wil je helpen?"

Leo loopt ter begeleiding mee. Vader en zoon liepen al een paar keer eerder, een week of twee geleden voor de eerste keer. In twee rondjes lopen haalde Kyano bijna 30 euro op. "Iedereen reageert er heel positief op", zegt zijn vader. "Een man zei: 'Ja, ik doe mee, maar onder één voorwaarde. Dat je straks kaartjes voor me hebt als je daar speelt!' Een andere meneer had wel 10 euro over voor Kyano. Hij wil ook familie en vrienden nog afgaan, want alle kleine beetjes helpen."

Plezier en trucjes


Sinds Kyano de bal ontdekte, is de Purmerender er nauwelijks meer bij vandaan te krijgen. "Plezier hebben, trucjes leren", zegt Kyano op de vraag wat hij zo leuk aan voetbal vindt. Hij kan al de 'aka' en de 'aka in de lucht', maar werkt nu aan zijn 'rondje om de wereld'. "Ik kijk heel veel filmpjes van Soufiane Touzani op YouTube." Soufiane, broer van ex-profvoetballer Karim Touzani, is een rapper en straatvoetballer die de meest spectaculaire voetbaltrucjes beheerst. Als Kyano met FC Barcelona gaat trainen, wil hij een aantal specifieke dingen leren. "Trucjes, beter schieten en snel mijn voeten bewegen met de bal. Dan weten ze niet welke kant je opgaat."

Afgelopen seizoen debuteerde Kyano als pupil bij FC Purmerend. De club was onder de indruk van de jonge voetballer en selecteerde hem voor de J09-2, het tweede jeugdteam voor voetballers onder negen jaar. Daar gaat Kyano vanaf volgend seizoen in spelen. Wie de jonge voetballer wil steunen, zodat hij mee kan doen aan de FC Barcelona Camps, kan naar zijn Instagram-account @kyanoprins gaan.

Artikel geplaatst op maandag 03 juli 2017 - 13:18Reacties (2)


Kyano Prins 10 maanden geleden

Top, Bedankt, mijn instagram is @kyanoprins

Daan Ruijter 10 maanden geleden

Graag gedaan! Ha, dat is bijzonder, ik heb het aangepast hoor!

Reageer

Oostzaan

Inwoners Oostzaan maken zich ernstig zorgen om hoogspanning

OOSTZAAN - Uit nieuw onderzoek van de Gezondheidsraad blijkt dat het aantoonbaar ongezond is om dicht bij hoogspanningsleidingen en elektrische installaties te wonen. Met name de kans op leukemie bij kinderen is iets groter als ze dicht in de buurt van hoogspanningsinstallaties opgroeien. Het nieuws zorgt voor onrust in Oostzaan...
Avondwandeling in het Twiske OOSTZAAN - IVN gids Henk Strijker neemt geïnteresseerden woensdagavond 9 mei mee op stap door de natuur van het recreatiegebied het Twiske. De wandeling is geschikt voor alle leeftijden. De trekvogels zijn teruggekeerd en ze laten hun stemmen horen om duidelijk te maken dat ze een vrouwtje zoeken en om... Maaiseizoen begint weer OOSTZAAN - De gazons weer gemaaid. De gemeente verzoekt iedereen de boot, als deze in het groen langs de sloot ligt, weer terug in het water te leggen, zodat de gazons en het groen weer vrij zijn voor maaiwerk en onderhoud. Tweede ronde voor textiel OOSTZAAN - Een opgeruimde garderobe geeft minder keuzestress. Wat moet men nog met kleding die niet meer past? Misschien kan iemand er om welke reden dan ook niet zo goed afstand van doen, maar als het ongedragen in de kast ligt heeft niemand er wat aan. Gun dus de kleding... 'Donderend' succes voor de Wiz
Dorothy en Toto uiteindelijk herenigd door Glinda
OOSTZAAN - Enorme donderwolken pakten zich samen boven Oostzaan afgelopen weekend, er ontstond een tornado en Oom Henry wist tante Em maar ternauwernood in veiligheid te brengen. Dorothy echter wordt door de tornado meegenomen naar het land van Oz, waar de kleintjes wonen en de Winkies en de kwade apen....
OFC boekt fraaie winst OOSTZAAN - OFC won in de derde divisie met 0-1 van Blauw Geel ’38. Door deze overwinning komt het team van trainer Yuri Rose weer in de subtop terecht. De enige treffer kwam op naam van Martijn- A- Njoek. Het team van Rose wist vooraf dat het na een aantal... Koffie-inloop OOSTZAAN - De blaadjes komen aan de bomen, de voorjaarsflora staat in volle bloei en de lentekriebels steken de kop op. De vogeltjes kwinkeleren en krijgen nesteldrang. De lente hangt in de lucht. Tijd dus om over lammetjes te praten en koetjes en kalfjes. Daarbij hoort een mooie dampende kop... Milieustraat Oostzaan ook op zaterdag open OOSTZAAN - De milieustraat in Oostzaan is vanaf 5 mei ook op zaterdag open. Vanaf dat moment kunnen inwoners van Oostzaan hun grof huishoudelijk afval op maandag van 18.30 tot 20.00 uur, op donderdag van 09.30 tot 11.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 11.00 uur wegbrengen. De milieustraat... Grote storing straatverlichting OOSTZAAN - De storing aan de straatverlichting aan de Dors / Kerkstraat duurt nog zeker twee weken. Liander is druk doende om de storing op te lossen. In de tussentijd is het dus zaak om tijdens de duisternis extra alert te zijn om de veiligheid te waarborgen. Lekker fietsen OOSTZAAN - Nieuwe pictogrammen in het straatbeeld stimuleren de gezondheid. Ga lekker lopen of fietsen naar school! Het is niet alleen gezond, het is ook nog eens veiliger voor de kinderen. Kinderen leren door zelf te doen. Door lopend en fietsend naar school te gaan, leren ze omgaan met dagelijkse... Harp concert in de Krijtmolen d'Admiraal AMSTERDAM-NOORD - Harpiste Merel Naomi geeft een solo harp concert in de Krijtmolen d'Admiraal in Amsterdam Noord, zondag 22 april om 15.00 uur. Merel Naomi verrast haar luisteraars met de mogelijkheden op de harp. Met haar aanstekelijke enthousiasme vertelt ze over de muziek. Op het programma staat onder andere muziek... Open Twiske Dag REGIO - Ondernemers en verenigingen zetten hun deuren zondag 22 april open van 11.00 uur tot 16.00 uur. Tijdens de Open Twiske Dag organiseren zij demonstraties, rondleidingen en activiteiten, gratis of tegen een kleine vergoeding. Zo kan iedereen komen ontdekken wat er allemaal in het Twiske gebeurt. Het Twiske verkennen... Eerlijke vinders gezocht    OOSTZAAN - Mevrouw Van Zadel uit Oostzaan is afgelopen woensdagmiddag haar complete handtas met inhoud verloren. Dit gebeurde in de buurt van het zebrapad bij De Kolk in Oostzaan. Drie meisjes hebben de tas gevonden en hebben deze vervolgens afgegeven bij de plaatselijke snackbar The Family. De eigenaresse van de... Kienen en kaarten OOSTZAAN - In de kantine van de Oostzaanse Korfbalvereniging (OKV) wordt donderdag 19 april weer een kienavond gehouden. Vrijdag 20 april kan er weer geklaverjast worden. De avonden beginnen om 20.00 uur, de kantine is om 19.00 uur open. OKV, Twiskeweg 101 in Oostzaan.

Bezorger van Kompas kickbokskampioen

OOSTZAAN - Dat het bezorgen van Kompas niet alleen geld oplevert maar ook zorgt voor spierballen en een goed uithoudingsvermogen dat bewijst de 13-jarigeJef Lust uit Oostzaan toch maar mooi. Onze bezorger deed zaterdag 7 april mee met de Youth Fighting League (YFL) K1 Championship in Almere en werd daar...
Voorjaarsconcert Excelsior OOSTZAAN - De lente begint net een beetje op gang te komen, dus is het een mooie gelegenheid om een voorjaarsconcert te organiseren. Dit jaar vindt het voorjaarsconcert van muziekvereniging Excelsior plaats in haar eigen clubgebouw aan de Twiskeweg te Oostzaan. Niet alleen de locatie is afwijkend van hetgeen men... Schoolvoetbaltoernooi OOSTZAAN - Op de velden van OFC streden maar liefst 30 jongens- en meisjesteams uit de groepen 5/6 en 7/8 van de Kweekvijver, de Korenaar, de Rietkraag en de Noorderschool om de kampioensbokaal van het schoolvoetbaltoernooi. Ondanks de regen die met bakken uit de lucht viel, waren de kinderen enthousiast... 'Wizzz' u dat? OOSTZAAN - Sadista brult tegen graaf Slijmjurk dat ze een hele slechte dag heeft. Op dat moment is Dorothy al een heel eind onderweg naar Smaragdstad. Ze moet samen met de Vogelverschrikker, de Blikkeman en de Laffe Leeuw alleen nog even de boze heks uit het westen uitschakelen. Spektakel alom... Expositie Wim Vaarzon Morel OOSTZAAN - In het Bartel Jacobsz Centrum in Oostzaan is momenteel een expositie te zien van Wim Vaarzon Morel. Deze keer betreft het landschappen in de koude winter. De werken zijn te bezichtigen tijdens de opening van de Grote Kerk, in elk geval op de vrijdagmorgen en op zondag vóór... Oostzaanse Dorpsgezichten in vorm en kleur OOSTZAAN - SOK, dat staat voor samenwerkende Oostzaanse kunstenaars viert dit jaar een lustrum met allerlei activiteiten. Hieronder een overzicht. Markt Oostzaan, in de Kunstgreep, vrijdag 20 april van 09.30 - 12.00 uur- Houtskool impressies van de markt met Ineke Kan. Buurtvereniging De Bres, Dr. Snijderstraat 2A, Oostzaan: Zaterdag 21... ZomerOndernemer OOSTZAAN - Het ondernemersproject voor jongeren 'ZomerOndernemer’ is officieel van start. Gemeenten Oostzaan, Wormerland, Landsmeer, Waterland en Edam-Volendam zijn voor dit project onlangs een samenwerking gestart en vormen de nieuwe regio 'Landelijk Zaanstreek'. Het project laat jongeren in deze regio ervaren hoe het is om een eigen bedrijf te starten... Terecht winst voor OFC OOSTZAAN - OFC won in de derde divisie met 3-1 van EVV. Na drie nederlagen kon het team van trainer Yuri Rose weer haar ware gezicht laten zien. Mohamed Cherif wist in de slotfase nog twee keer te scoren. Rose wist van te voren dat zijn team geconfronteerd zou worden... Rosemarijn Dral houdt traditie in ere
Wethouder zet vrijwilligers Grote Kerk in het zonnetje
OOSTZAAN - Het was even wat onwennig voor de versgebakken wethouder, een enorme taartdoos meezeulend. Maar het was voor een zeer goed doel. In het Bartel Jacobsz Centrum namelijk waren een groot aantal vrijwilligers bijeen. Niet omdat ze wisten dat Rosemarijn met een traktatie kwam, maar omdat eens in de...
Arjen Ronner mét lintje OOSTZAAN - Naast een artikel in deze krant hoort natuurlijk een foto mét decoratie. In elk geval vond één van onze lezers dat en dat honoreren we graag. Hierbij een foto van Arjen Ronner, gedecoreerd mét de versierselen die Zijne Majesteit hem heeft toegekend. Ut sal mijn un sorg sijn
Zorgen moet je niet maken maar doen
Column Diana de BoerHuisnummersWe vermoeden dat hij op de meeste fronten functioneert op het niveau van een 5-jarige, in levensjaren telt hij er 62. Kan niet lezen, niet schrijven, cijfers heeft hij ook niet veel mee. De constructie rond deze man is uniek te noemen, onze zorginstelling heeft het huisje...
Let’s do it kids OOSTZAAN - Na de andere basisscholen in Oostzaan, die vorig jaar november aan het project meededen, was het nu de beurt aan de kinderen van de Korenaar om mee te doen aan het lesprogramma Let’s Do It Kids. Verhalenvertellers kwamen op school alles vertellen over zwerfafval en recycling. Daarna gingen...