Rodi

René Visser wint gewestelijke kampioenschap in Sarto

ANDIJK – Bij biljartvereniging De Carambole is 2, 3 en 4 februari het gewestelijk kampioenschap libre 1e klas verspeeld. En waar de organisatie vooraf al een beetje bang voor was, gebeurde daadwerkelijk. Er kwam een speler (Dhr. Le Van uit Rijnsburg) te laat binnen. Het zijn altijd vervelende zaken om een speler die zich heeft geplaatst voor een finale te moeten diskwalificeren doordat hij/zij zich te laat meldt. Dhr. Le Van kwam ongeveer 15 minuten te laat binnen in de veronderstelling dat de finale pas om 19.30 uur zou beginnen. Toch stond er op de uitnodiging duidelijk vet gedrukt dat de finale om 19.00 uur begon en dat de spelers zich vóór 18.30 uur moeten melden bij de wedstrijdleiding.


De reservespeler (Nico Roet) had zich al bij de official van het district, Harry Scheerman, gemeld met de vraag of hij mee mocht doen. De overige spelers, Gerard Kuilman, Joep Duits, René Visser, Frank Bregman, Gerard Kraaijvanger, Sven de Bruin en Marco Hink, hadden zich keurig netjes bij de wedstrijdleiding gemeld. Dhr. Le Van accepteerde de uitleg van Harry Scheerman en maakte rechtsomkeert en wenste de spelers en met name de reservespeler Nico Roet, veel succes bij het spelen van de Gewestelijke finale.
De finale werd geopend en de eerste partijen werden bekend gemaakt door de wedstrijdleider Gerard Stavenuiter. De spelers begonnen gespannen aan de eerste partijen, waarbij de ze de indruk gaven dat ze het kaas niet van het brood lieten eten. Met twee winst- en twee remisepartijen werd de eerste ronde afgesloten. De eerste uitslagen stonden genoteerd waarbij men kon zien dat de spelers aan elkaar gewaagd waren en waarbij Gerard Kuilman misschien de beste indruk achterliet door zijn partij in twaalf beurten met een hoogste serie van 76 uit te maken tegen Marco Hink.
In de tweede ronde kwam Frank Bregman tegen Nico Roet ook op stoom, waarbij Frank Bregman een serie van 66 op het bord liet noteren. Frank kon de serie van Gerard Kuilman niet overtreffen, maar gaf hiermee wel zijn visitekaartje af en werd ook tot een redelijke kanshebber gezien voor de eindzege. De ogen waren na de tweede ronde fan ook hoofdzakelijk gericht op Gerard Kuilman en Frank Bregman.
Alle spelers konden er een nachtje over nadenken om hun tactiek te gaan veranderen om zo een hogere positie op de ranglijst te veroveren.
De spelers stonden zaterdag 3 februari om 11.00 uur weer paraat om hun nieuwe tactiek uit te proberen. In de derde ronde deed Gerard Kuilman waar hij voor gekomen was en won zijn partij tegen Gerard Kraaijvanger. Ook Frank Bregman won zijn partij tegen Joep Duits met een geweldige slotserie van 58. Met de overwinningen van René Visser op Sven de Bruin en Nico Roet op Marco Hink, hadden zich inmiddels twee nieuwe kanshebbers gemeld voor de eindstrijd.
In de vierde ronde stonden de nummer 1 en 2, Gerard Kuilman en Frank Bregman, tegenover elkaar. Het werd een titanenstrijd, waarbij Gerard Kuilman uiteindelijk aan het langste eind trok. René Visser en Nico Roet deden goede zaken door hun partij respectievelijk tegen Marco Hink en Sven de Bruin te winnen.
In de vijfde ronde herstelde Frank Bregman zich weer en won zijn partij tegen Gerard Kraaijvanger. Ook Gerard Kuilman wist zijn partij tegen Joep Duits te winnen. Nico Roet moest het onderspit delven tegen René Visser, waardoor de nummers 2, 3 en 4 stuivertje aan het wisselen waren. Het werd langzamerhand zichtbaar wie er uiteindelijk voor de titel aan het strijden waren.
Aangezien er op drie biljarts werd gespeeld, is de gewestelijke finale met het zogenaamde De Bruinsysteem gespeeld. En toen gebeurde er iets heel merkwaardigs. Om een tot nu toe compleet duistere reden zijn er partijen aangemaakt die totaal niet aan de beurt waren en de wedstrijdleiding had het niet in de gaten. Het systeem had alles in de war gegooid en de overige partijen moesten handmatig worden ingedeeld. Al met al kwam alles goed, maar de resultaten konden niet worden ingevoerd en de stand moest handmatig in elkaar worden gezet om de spelers en toeschouwers te informeren over de stand van zaken.Resultaat voor de wedstrijdleider: Gefrustreerd naar huis, slecht slapen, bijna geen oog dicht doen in de hoop dat het allemaal goed zou komen.
De finalisten waren de volgende morgen om 11.00 uur weer present. Er is tekst en uitleg gegeven aan de spelers en het aanwezige publiek over de perikelen rondom het wedstrijdverloop en het verwerken en publiceren van de uitslagen. Dit werd gelukkig sportief opgevat en de spelers wensten de wedstrijdleider veel wijsheid en succes. Ze hadden er alle vertrouwen in dat het goed zou komen.
Het venijn zit in de staart. Dat was ook zo met deze gewestelijke finale. Gerard Kuilman kon zijn superieure vorm van de voorgaande partijen niet vasthouden en moest bij aanvang van de laatste ronde genoegen nemen met een tweede plaats op de ranglijst. René Visser bleef redelijk constant doorspelen. Hij liet van tijd tot tijd prachtig spel zien afgewisseld door een op het oog redelijk nonchalante stoot.
De laatste partijen van het toernooi gingen tussen Gerard Kuilman en Nico Roet op het ene biljart en René Visser tegen Joep Duits op het andere biljart. Bij beide wedstrijden ging het niet goed voor de titelkandidaten. Beide titelkandidaten stonden op achterstand en keken regelmatig naar elkaars partijen. De achterstand voor beide spelers werd groter en groter. Dit zou weer gunstig zijn voor Frank Bregman die als toeschouwer naar de partijen zat te kijken. Hij stond tenslotte derde in de ranglijst en bij verlies van beide spelers zou hij er met de titel er vandoor kunnen gaan.
Het liep slecht af voor Gerard Kuilman. Hij verloor de partij tegen Nico Roet die uitstekend stond te spelen en waarbij Gerard misschien te veel concentratie verloor door naar de partij tussen René Visser en Joep Duits te kijken. Hij verloor de partij in negentien beurten en 97 caramboles tegen 120 caramboles voor Nico Roet. René Visser moest nog wel even wat goed gaan maken tegen Joep Duits. Hij stond meer dan 40 caramboles achter en om het toernooi als winnaar af te sluiten moest hij alle moed en concentratie verzamelen om die achterstand goed te maken.
En het lukte! Hij wist de partij naar zich toe te trekken en wist uiteindelijk in 24 beurten te winnen.
Eindstand      punten   moyenne   hoogste score
1. René Visser       13       5,79         27
2. Frank Bergman    11      6,66         66
3. Gerard Kuilman    10      6,81         76
4. Nico Roet       10      5,70         48
5. Gerard Kraayvanger    4      4,57         28
6. Marco Hink       4      3,95         21
7. Sven de Bruin    3      4,61         24
8. Joep Duits       1      3,97         40
Al met al kunnen we als organisatie terugkijken op een geweldig toernooi, met uitstekend spel en wat creativiteit van de wedstrijdleider.

Artikel geplaatst op woensdag 07 februari 2018 - 13:53Medemblik
ZorgHulp houdt open huis NIBBIXWOUD - Stichting ZorgHulp Westfriesland houdt maandag 28 mei van 13.00 tot 16.00 uur een open huis voor mensen die in de thuiszorg willen werken. ZorgHulp heeft werk voor mensen die huishoudelijk werk willen doen (acht tot twaalf uur per week). Wie als begeleid(st)er wil werken, kan ook langskomen voor... ‘We bekijken elkaar niet, maar respecteren elkaar’
Maak kennis met naturisme tijdens open dag De Vrije Vogels
MIDWOUD - Naturistenvereniging De Vrije Vogels houdt zondag 3 juni haar jaarlijkse open dag. Op het terrein in Midwoud kan iedereen deze dag op een laagdrempelige manier kennismaken met naaktrecreatie. Zowel dagbezoekers als kampeerders zijn van harte welkom. De redactie van West-Friesland op Zondag wilde alvast een voorproefje, bezocht de...
Peter Hoefnagels zeilt duurzaam wereld rond
Warm onthaal voor bemanning van het Duurzaam Jacht de Ya
MEDEMBLIK – Schipper Peter Hoefnagels, initiatiefnemer van Stichting Schone Golf wordt 26 mei rond 14.15 uur door een erehaag van jachten en boten onthaald. Het Duurzaam Jacht de Ya komt deze dag terug van haar fossielvrije wereldomzeiling en wordt begeleid naar het gerenoveerde kasteel Radboud. De burgemeester en wethouder Nederpelt...
De Sociale Huiskamer geopend
Westfriese Uitdaging klaart project XL
ANDIJK - Stichting Wings of Change, gevestigd op een groot en groen landgoed, stelt vanaf heden haar deuren open van De Sociale Huiskamer. Deze biedt een laagdrempelige inloop met een gezellig samenzijn op het prachtige landgoed van Wings of Change aan de Schoolweg 4 in Andijk. De knusse huiskamer geeft...
Wil Hartog-motortoertocht LAMBERTSCHAAG – De Wil Hartog-motortoertocht vindt zondag 3 juni plaats. Motorrijders genieten dan van de ongeveer 180 kilometer lange route, die Noord-Holland doorkruist. Tevens is voor belangstellenden het museum open tot 17.00 uur. Fans van motorcoureur Wil Hartog verzamelden sinds 1998 een groot aantal spullen bij elkaar en stellen die... Zomerconcert in kerk ONDERDIJK – Fanfare st. Caecilia geeft zondag 3 juni om 16.00 een concert in de Gerardus Majellakerk, aan de Nes in Onderdijk. Voor deze locatie is gekozen, omdat de goede akoestiek, van klanken van koperen blaasinstrumenten, goed tot zijn recht komt. De muziekvereniging laat een gevarieerd programma horen met stevige... Fire Choir in De Muiter MEDEMBLIK – Christengemeente Compas verzorgt zondag 27 mei om 19.30 uur een groot concert met Fire Choir, met de titel Rain on me. Dit multicultureel gospelkoor met meer dan honderd leden brengt wereldwijd populaire Amerikaanse black gospel liederen ten gehore; swingende nummers, afgewisseld met mooie ballads. De koorleden zongen tijdens... 'Haai tie' bij het Huis van Oud WOGNUM – Bij het museum Huis van Oud, aan de Grote Zomerdijk in Wognum staat zondag 3 juni van 14.00 tot 17.00 uur de thee (of koffie), met daarbij een bord met zoete en hartige hapjes klaar. Een échte ‘haai tie’ met een rustgevend uitzicht op dijk, land en hoge... Muziekvereniging O.K.K. houdt Maestro MIDWOUD – Muziekvereniging O.K.K. verzorgt zaterdag 26 mei om 20.00 uur een unieke happening, namelijk een Maestroconcert met maar liefst zes gastdirigenten. Wie wint de gouden baton? Naast de Maestro's verrast O.K.K. het publiek met leuke en eigentijdse bewerking van bekende muzieknummers. Iedere gastdirigent bestudeert voor dit evenement een arrangement.... Ook dames op grote parcours bij wielerronde Wervershoof WERVERSHOOF – Stichting Wielerevenementen West-Friesland (SWW) verzorgt zondag 27 mei de wielerronde van Wervershoof. Dames gaan voor het eerst op het grote parcours de strijd met elkaar aan. Het programma gaat om 10.00 uur van start met de sportklasse heren. De deelnemers leggen zestig kilometer af over de befaamde Omloop... Wandel/fietsvierdaagse van start WOGNUM – Tourclub Wognum verzorgt maandag 28 mei tot en met donderdag 31 mei het sportieve evenement de Wandel/fietsvierdaagse. Deelnemers fietsen of wandelen vier dagen, met als beloning een diploma en een medaille. De routes gaan door de mooie omgeving van Wognum. De fietsroutes hebben een lengte van 20 en... Sociaal eetcafé ABBEKERK – Senioren, chronisch zieken, gehandicapten én hun mantelzorgers eten dinsdag 12 juni gezamenlijk in dorpshuis De Nieuwe Haven, aan de Burgemeester Kromplein in Abbekerk. Het menu is: soep van de dag, macaroni met gehakt, frisse tomatensalade en ijs met vers fruit. De deuren gaan om 17.00 uur open, aanvang... Roel van Dekken wint Medemblikker-open MIDWOUD – De tiende editie van het Medemblikker-open werd verspeeld in éétcafé Halfweg in Midwoud. De eerste ronde vond plaats op 17 april en 56 deelnemers streden op het groene laken voor de kampioensbeker. Daarvan gingen 32 biljarters door naar de tweede ronde. Van dat aantal bleven er maar acht... vv MOC blij met nieuwe trainer Arno Hulspas MIDWOUD - vv MOC heeft in Arno Hulspas een nieuwe voetbaltrainer voor het seizoen 2018-2019 gevonden. De ervaren Medemblikker (58) ondertekende zondag 13 mei de overeenkomst, voordat de wedstrijd MOC-DWB werd gespeeld. Hulspas volgt Rienus Gennissen op bij de vijfdeklasser uit Midwoud. Gennissen moet zijn taak na dit seizoen neerleggen,... Rommelmarkt bij gezinshuis Zwaagdijk ZWAAGDIJK-OOST - Zeven jongens met een verstandelijke beperking houden zaterdag 9 juni achter het gezinshuis Zwaagdijk aan de Zwaagdijk-Oost 132a een markt om vakantiegeld bijeen te brengen. Het doel is om samen met begeleiders twee weken vakantie op een camping in Frankrijk te vieren. De jongens organiseren de markt voor... Kampement van Christophorus bij kasteel Radboud
Bezoekers genieten tijdens Pinksteren van reisgenootschap uit de middeleeuwen
MEDEMBLIK – Iedereen die iets heeft met de middeleeuwen geniet komend weekend van het kampement van Christophorus op het terrein van kasteel Radboud. Dit pinksterweekend worden volop middeleeuwse activiteiten gehouden voor jong en oud door het verbond van Christophorus; een onderhoudend en vooral spannend programma. Beleef het mee en breng...
Genoeg te beleven in Sint Pieter MEDEMBLIK – Niemand hoeft zich de komende tijd te vervelen, want in Sint Pieter, aan de Ridderstraat in Medemblik is genoeg te beleven. De maandelijkse ZoMiBo vindt zondag 27 mei plaats om 15.00 uur en deze keer staat deze middag helemaal in het teken van de zomer, met heerlijke tropische... Nederlandse topzeilers goed van start eerste dag Regatta MEDEMBLIK – De Nederlandse zeilers van het Watersportverbond gingen de eerste dag van de Medemblik Regatta sterk van start. Tot en met zaterdag 26 mei strijden 330 boten in 8 klassen om de medailles. Voor de Nederlandse zeilers een uitgelezen kans om op 'eigen' water hun prestaties te 'fine-tunen' in... Andijker Kunst- en Tuinroute ANDIJK - De jaarlijkse Kunst- en Tuinroute vindt zaterdag 26 mei plaats in Andijk. Bezoekers genieten elk jaar weer van fraaie tuinen, mooie kunstuitingen en interessante verzamelingen. De Andijkers laten buitenpoorters genieten van datgene waar zij zelf ook zo'n plezier aan beleven: hun tuin, hobby, creativiteit en muzikaliteit. De inwoners... Kofferbakmarkt WERVERSHOOF – In het Nesbos in Onderdijk wordt, op het terrein van recreatieschap West Friesland aan de Oosterdijk, zondag 20 mei een kofferbakmarkt gehouden. Deze dag worden de volgeladen kofferbakken met een diversiteit aan gebruikte goederen weer uitgeladen. De markt vindt plaats van 09.30 tot 16.00 uur en zowel de... Kunst- en Tuinroute ANDIJK - De jaarlijkse Kunst- en Tuinroute in Andijk vindt zaterdag 26 mei van 11.00 tot 17.00 uur plaats. Geniet van de fraaie tuinen, prachtige kunstuitingen en interessante verzamelingen. Ook dit jaar laten veel Andijkers de bezoekers meegenieten van dat waar zij zelf ook van genieten: hun tuin, hun hobby,... Burt Bacharach centraal in Theaterkerk Hemels TWISK - De groep BB'6 (Burt Bacharach Six) - bestaande uit zes veelzijdige afgestudeerde musici - treedt zondag 27 mei op in Theaterkerk Hemels, Dorpsweg 121 in Twisk. Deze musici hebben hun passie en liefde voor de muziek gebundeld en elkaar gevonden in de muziek van Burt Bacharach. Hij schreef... Sociaal eetcafé OPPERDOES – Senioren, chronisch zieken, mantelzorgers en alleenstaanden eten dinsdag 22 mei gezamenlijk in de Torenschouw, Torenstraat 17 in Opperdoes. Op het menu van Jos Klaver staat pasta met tomaten-gehaktsaus, Italiaanse kaas, frisse salade met yoghurtdressing en een toetje ijs à la chef met slagroom toe. Het diner kost 10,50... Concert Valbrug MEDEMBLIK – Het Rode Kruis, locatie Medemblik, verzorgt 19 mei om 14.30 uur een gezellig samenzijn in woonzorgcomplex Valbrug. Belangstellenden genieten van Carlo Arends zijn concert 'A Men’s Passion'. Eric Noya begeleidt hem in de binnentuin. Iedereen kan het concert gratis bijwonen. Vrijwilligers van het Rode Kruis zorgen voor koffie... Knelpunten vaarroutenetwerk makkelijk te melden REGIO – Vaarrecreanten die een knelpunt tegenkomen in de vaarroutes in West-Friesland, kunnen hiervan nu makkelijk en snel een melding doen op de website van het Recreatieschap Westfriesland. Via de homepage van het Recreatieschap (onder Actueel of www.recreatieschapwestfriesland.nl/recreeren/varen/melding-belemmering-vaarroutes-westfriesland) komt men snel bij het formulier, waarop de locatie en een beschrijving... West-Frisia sterk in Ronde van Noord-Holland REGIO – Met maar liefst vier man vooraan, diep in de finale van de Ronde van Noord-Holland, speelde West-Frisia afgelopen zondag lang mee. Tussen de continentalrenners kregen de West-Frisianen uiteindelijk minder dan verdiend. Een valpartij zorgde voor enige oponthoud voor het jonge viertal. Alle Mabo-Enra-renners keerden vooraan terug, maar voordat...