Rodi

René Visser wint gewestelijke kampioenschap in Sarto

ANDIJK – Bij biljartvereniging De Carambole is 2, 3 en 4 februari het gewestelijk kampioenschap libre 1e klas verspeeld. En waar de organisatie vooraf al een beetje bang voor was, gebeurde daadwerkelijk. Er kwam een speler (Dhr. Le Van uit Rijnsburg) te laat binnen. Het zijn altijd vervelende zaken om een speler die zich heeft geplaatst voor een finale te moeten diskwalificeren doordat hij/zij zich te laat meldt. Dhr. Le Van kwam ongeveer 15 minuten te laat binnen in de veronderstelling dat de finale pas om 19.30 uur zou beginnen. Toch stond er op de uitnodiging duidelijk vet gedrukt dat de finale om 19.00 uur begon en dat de spelers zich vóór 18.30 uur moeten melden bij de wedstrijdleiding.


De reservespeler (Nico Roet) had zich al bij de official van het district, Harry Scheerman, gemeld met de vraag of hij mee mocht doen. De overige spelers, Gerard Kuilman, Joep Duits, René Visser, Frank Bregman, Gerard Kraaijvanger, Sven de Bruin en Marco Hink, hadden zich keurig netjes bij de wedstrijdleiding gemeld. Dhr. Le Van accepteerde de uitleg van Harry Scheerman en maakte rechtsomkeert en wenste de spelers en met name de reservespeler Nico Roet, veel succes bij het spelen van de Gewestelijke finale.
De finale werd geopend en de eerste partijen werden bekend gemaakt door de wedstrijdleider Gerard Stavenuiter. De spelers begonnen gespannen aan de eerste partijen, waarbij de ze de indruk gaven dat ze het kaas niet van het brood lieten eten. Met twee winst- en twee remisepartijen werd de eerste ronde afgesloten. De eerste uitslagen stonden genoteerd waarbij men kon zien dat de spelers aan elkaar gewaagd waren en waarbij Gerard Kuilman misschien de beste indruk achterliet door zijn partij in twaalf beurten met een hoogste serie van 76 uit te maken tegen Marco Hink.
In de tweede ronde kwam Frank Bregman tegen Nico Roet ook op stoom, waarbij Frank Bregman een serie van 66 op het bord liet noteren. Frank kon de serie van Gerard Kuilman niet overtreffen, maar gaf hiermee wel zijn visitekaartje af en werd ook tot een redelijke kanshebber gezien voor de eindzege. De ogen waren na de tweede ronde fan ook hoofdzakelijk gericht op Gerard Kuilman en Frank Bregman.
Alle spelers konden er een nachtje over nadenken om hun tactiek te gaan veranderen om zo een hogere positie op de ranglijst te veroveren.
De spelers stonden zaterdag 3 februari om 11.00 uur weer paraat om hun nieuwe tactiek uit te proberen. In de derde ronde deed Gerard Kuilman waar hij voor gekomen was en won zijn partij tegen Gerard Kraaijvanger. Ook Frank Bregman won zijn partij tegen Joep Duits met een geweldige slotserie van 58. Met de overwinningen van René Visser op Sven de Bruin en Nico Roet op Marco Hink, hadden zich inmiddels twee nieuwe kanshebbers gemeld voor de eindstrijd.
In de vierde ronde stonden de nummer 1 en 2, Gerard Kuilman en Frank Bregman, tegenover elkaar. Het werd een titanenstrijd, waarbij Gerard Kuilman uiteindelijk aan het langste eind trok. René Visser en Nico Roet deden goede zaken door hun partij respectievelijk tegen Marco Hink en Sven de Bruin te winnen.
In de vijfde ronde herstelde Frank Bregman zich weer en won zijn partij tegen Gerard Kraaijvanger. Ook Gerard Kuilman wist zijn partij tegen Joep Duits te winnen. Nico Roet moest het onderspit delven tegen René Visser, waardoor de nummers 2, 3 en 4 stuivertje aan het wisselen waren. Het werd langzamerhand zichtbaar wie er uiteindelijk voor de titel aan het strijden waren.
Aangezien er op drie biljarts werd gespeeld, is de gewestelijke finale met het zogenaamde De Bruinsysteem gespeeld. En toen gebeurde er iets heel merkwaardigs. Om een tot nu toe compleet duistere reden zijn er partijen aangemaakt die totaal niet aan de beurt waren en de wedstrijdleiding had het niet in de gaten. Het systeem had alles in de war gegooid en de overige partijen moesten handmatig worden ingedeeld. Al met al kwam alles goed, maar de resultaten konden niet worden ingevoerd en de stand moest handmatig in elkaar worden gezet om de spelers en toeschouwers te informeren over de stand van zaken.Resultaat voor de wedstrijdleider: Gefrustreerd naar huis, slecht slapen, bijna geen oog dicht doen in de hoop dat het allemaal goed zou komen.
De finalisten waren de volgende morgen om 11.00 uur weer present. Er is tekst en uitleg gegeven aan de spelers en het aanwezige publiek over de perikelen rondom het wedstrijdverloop en het verwerken en publiceren van de uitslagen. Dit werd gelukkig sportief opgevat en de spelers wensten de wedstrijdleider veel wijsheid en succes. Ze hadden er alle vertrouwen in dat het goed zou komen.
Het venijn zit in de staart. Dat was ook zo met deze gewestelijke finale. Gerard Kuilman kon zijn superieure vorm van de voorgaande partijen niet vasthouden en moest bij aanvang van de laatste ronde genoegen nemen met een tweede plaats op de ranglijst. René Visser bleef redelijk constant doorspelen. Hij liet van tijd tot tijd prachtig spel zien afgewisseld door een op het oog redelijk nonchalante stoot.
De laatste partijen van het toernooi gingen tussen Gerard Kuilman en Nico Roet op het ene biljart en René Visser tegen Joep Duits op het andere biljart. Bij beide wedstrijden ging het niet goed voor de titelkandidaten. Beide titelkandidaten stonden op achterstand en keken regelmatig naar elkaars partijen. De achterstand voor beide spelers werd groter en groter. Dit zou weer gunstig zijn voor Frank Bregman die als toeschouwer naar de partijen zat te kijken. Hij stond tenslotte derde in de ranglijst en bij verlies van beide spelers zou hij er met de titel er vandoor kunnen gaan.
Het liep slecht af voor Gerard Kuilman. Hij verloor de partij tegen Nico Roet die uitstekend stond te spelen en waarbij Gerard misschien te veel concentratie verloor door naar de partij tussen René Visser en Joep Duits te kijken. Hij verloor de partij in negentien beurten en 97 caramboles tegen 120 caramboles voor Nico Roet. René Visser moest nog wel even wat goed gaan maken tegen Joep Duits. Hij stond meer dan 40 caramboles achter en om het toernooi als winnaar af te sluiten moest hij alle moed en concentratie verzamelen om die achterstand goed te maken.
En het lukte! Hij wist de partij naar zich toe te trekken en wist uiteindelijk in 24 beurten te winnen.
Eindstand      punten   moyenne   hoogste score
1. René Visser       13       5,79         27
2. Frank Bergman    11      6,66         66
3. Gerard Kuilman    10      6,81         76
4. Nico Roet       10      5,70         48
5. Gerard Kraayvanger    4      4,57         28
6. Marco Hink       4      3,95         21
7. Sven de Bruin    3      4,61         24
8. Joep Duits       1      3,97         40
Al met al kunnen we als organisatie terugkijken op een geweldig toernooi, met uitstekend spel en wat creativiteit van de wedstrijdleider.

Artikel geplaatst op woensdag 07 februari 2018 - 13:53Medemblik
BON-filmhuis voor jong en ouder MEDEMBLIK – Bezoekers kunnen vrijdag 23 februari weer een leuke filmavond verwachten van BON-filmhuis. Ook deze keer zijn er twee films te bekijken. Mees Kees langs de lijn is de eerste film die wordt getoond. Geschikt voor jeugdige kijkers. Mees Kees moet noodgedwongen voor zijn moeder zorgen en kan daarom... Stappenplan van werkgroep tegen laagvliegroutes REGIO – Tijdens de drukbezochte informatieavond in Andijk hebben de aanwezigen goede suggesties gedaan voor het vervolg. Sowieso de petitie digitaal ondertekenen op het web: stop laagvliegroutes boven West-Friesland. Omdat vanuit de overheid geen informatie, stelde de werkgroep een e-mail op naar Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat,... Tehuis gezocht MIDWOUD – In deze column aandacht voor Herbie, de valkparkiet. De vogel is gevonden in de omgeving van Schagen. Herbie werd al eerder gesignaleerd, maar was moeilijk te benaderen. Met wat geduld, bleek het een paar dagen later geen probleem, want het bleek een handtamme valkparkiet te zijn. Om een... John van der Steen driebanden kampioen WOGNUM – John van der Steen werd afgelopen zaterdag verdiende winnaar van het 47e Wil Kuip driebandentoernooi in Wognum. Dit toernooi begon al in december vorig jaar met zestien poules, waarvan de nummers 1 en 2 zich plaatsten voor de finaledag van 17 februari. Deze dag ging van start met... Bridgeclub Zwaagdijk WERVERSHOOF – Tijdens de bridgedrive van bridgeclub Zwaagdijk was er geen stilzit. De organisatie had extra prijzen voor de 50% scores ter beschikking, mooie bakken met hyacinten in knop.A-lijn: 1. Elly Neuvel en Piet Roosendal - 65%, 2. Annie Spaander en Ans Sachs - 62% en 3. Els Deen en... Vaantjeswedstrijden Hikiwake HOOGWOUD – In de dojo van judovereniging Hikiwake werden afgelopen zondag de maandelijkse vaantjeswedstrijden gehouden. De tribune zat vol met toeschouwers. Door de nieuwe regels (deelnemers kunnen alleen nog waza-ari’s en ippons scoren) konden de kandidaten veel punten verdienen en na afloop namen de volgende judoka’s hun nieuwe vaantje mee... Klaverjassen MEDEMBLIK – Buurtvereniging Parkwijk verzorgt maandag 26 februari om 20.00 uur een klaverjasavond in De Driemaster, aan de Pekelharinghaven in Medemblik. Kom op tijd bij deze gezellige klaverjasavond. Iedereen is van harte welkom Inschrijfgeld 2 euro. Ingezonden
Op het terras in Medemblik
Ik, Leo Deoude, was in mijn werkende leven gewend om naar mensen te luisteren en in mijn vrije tijd betrokken bij het kerkgebeuren in mijn woonplaats. Ik las in de media de verhalen over het afgesloten kerkplein in Medemblik. U begrijpt dat mijn aandacht getrokken was en besloot om mijn...
Wethouder Fit eert medaillewinnaars OPPERDOES – De Budoschool Takken/Shi-Sen-Do was afgelopen weekend actief bij het Nederlands kampioenschap Jiu Jitsu in de Topsporthal in Almere. Dit toernooi stond onder auspiciën van de Judo Bond Nederland en wethouder Joset Fit was aanwezig om de sporters van de succesvolle Budoschool aan te moedigen. Ook praatte zij met... Fietsen is gezond MEDEMBLIK – Fietsen is voor de mens een tweede natuur. Op de fiets naar school of werk, een rit maken door de natuur of het beoefenen van de wielersport. Of iemand nu op een racefiets zit of op een E-bike, een goede houding op de fiets is heel belangrijk. Een... Kunstvespers in Bonifaciuskerk MEDEMBLIK – In de weken vóór Pasen worden elke woensdag kunstvespers gehouden in de Bonifaciuskerk, aan het Kerkplein in Medemblik. Dit zijn korte vieringen en dit keer rondom een serie kunstwerken van de Hoornse Joki Harms. De kunstenares maakte haar schilderijenreeks in 2017 aan de hand van het thema Zing,... Leerlingen fietsen voor MirandaMania MEDEMBLIK – De basisschoolleerlingen van groep 8 en kinderen van De Dijk hoeven nog maar een paar weken in spanning te wachten, want het grotendeel staat al te trappelen om mee te doen met MirandaMania in De Muiter. Zij trappen het evenement af op vrijdag 9 maart. Niet alleen de... Bijeenkomst Vrouwen van Nu HAUWERT – De Vrouwen van Nu hadden vorige week hun bijeenkomst: Vrouwen Samen Verder: Een informatieavond over eenzaamheid en de film Het doet zo zeer werd getoond. Mevrouw Visser gaf een presentatie over eenzaamheid. Wie alleen is, hoeft niet eenzaam te zijn en wie in een groep zit, kan zich... Small Buzz in Theaterkerk Hemels TWISK - De band Small Buzz treedt zondag 18 maart op in Theaterkerk Hemels, Dorpsweg 121 in Twisk. Small Buzz is oorspronkelijk een Texelse straatband die optrad in Parijs, Keulen, Antwerpen, Gent, Maastricht en Oostende. De band heeft een gevarieerde bezetting, bestaande uit zanger Jaap Dros, gitarist Nils Lely, contrabassist... OOPOEH zijn, is voor oudere jongeren én senioren
Bea Gout komt in beweging door hondjes Dirk en Femmie
WERVERSHOOF – "Gek hè, de meesten die weten van stichting OOPOEH denken dat alleen ouderen zich opgeven als oppas voor hondjes. Maar het is ook heel leuk voor 55-plussers om zich aan te melden. Denk bijvoorbeeld aan mensen die noodgedwongen langdurig in de ziektewet zitten, vanwege een burn-out of andere...
Renners strijden om West-Fries kampioenschap REGIO – Voor de wielrenners geldt de Omloop van de Vlietlanden ook dit jaar als West-Fries Kampioenschap. De trainingskoers vindt op zondag 25 februari plaats. De trainingsomloop rond het golfpark de Vlietlanden in Onderdijk is een ideale voorbereiding op het aanstaande wielerseizoen. Stichting Enkhuizer Wielerstad staat garant voor de organisatie... Bridgeclub Zwaagdijk WERVERSHOOF – Niet iedereen kon afgelopen maandag bridgen. Bij de aanvang van deze kaartmiddag was deze keer een stilzit. De 50% scores kregen een bos tulpen. Tevens een poedelprijs voor de degene die als laatste eindigden. Iedereen kreeg een schaaltje met narcissen in verband met Valentijn. Uitslag A-lijn: 1. Henk... Lezing in dorpshuis TWISK – Historicus Peter Swart vertelt donderdag 22 februari om 20.00 uur het verhaal van het Medemblikse schip Huis te Warmelo, dat op ongelukkige wijze verging in Finse wateren. Hij vond een oude zeekaart waarop de locatie van een scheepsramp uit 1715 stond aangegeven. Aan de hand van foto’s en... Commissievergadering OPPERDOES – Lokale politiek moet voor iedereen toegankelijk zijn. Gemeente Medemblik wil inwoners zoveel mogelijk betrekken bij het nemen van de besluiten. Na Wervershoof en Medemblik-centrum vergadert de commissie Ruimte daarom 12 februari om 19.30 uur in de Torenschouw in Opperdoes. Op de agenda staat één onderwerp voor Opperdoes: Principeverzoek... Master GiG met Key2Hearts WOGNUM – Bigband BiG GiG speelt zaterdag 3 maart om 20.00 uur de ‘Master GiG’ in zaal Stam, Raadhuisstraat 3 in Wognum. Met de muzikale invulling door BiG GiG én het Wognumse trio Key2Hearts belooft dit een ‘meesterlijke avond’ te worden. Met swingende en zwoele muziek, heerlijke luisterliedjes en prachtige... Paranormale avond TWISK – Medium Karel Haakman geeft vrijdag 16 februari om 20.00 uur een paranormale avond in het dorpshuis, aan de Dorpsweg in Twisk en laat het verschil zien tussen psychometrie, het lezen van bloemen en contact maken met overleden. Dit zijn twee verschillende disciplines waar vaak verwarring over bestaat. Informatie... Deelnemers aan gemeenteraadsverkiezing REGIO – In de gemeente Medemblik doen woensdag 21 maart tien partijen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Het zijn dezelfde partijen die nu al in de raad vertegenwoordigd zijn. De partijen en hun lijstnummers:Lijst 1   CDA (lijsttrekker: Harry Nederpelt)Lijst 2   VVD (lijsttrekker: Mark Raat) Lijst 3   GemeenteBelangen (lijsttrekker: Luiten Plekker)Lijst 4   D66 (lijsttrekker: Geert Mos)Lijst... Topartiesten in BON-theater MEDEMBLIK – Het BON-theater maakt zich op voor de eindsprint van dit theaterseizoen. Met klinkende namen, die garant staan voor nieuwe liedjes, rake grappen en lovende recensies. Yentl en De Boer spelen 24 februari een try-out van hun voorstelling ‘Magie’. Wees er snel bij, want er zijn nog enkele kaarten... Carnaval der dieren MEDEMBLIK – Geen rekenen en geen taal voor de kinderen van de Jozefschool op vrijdag 9 februari, want de hele school vierde carnaval. Het feest was tevens de afsluiting van het schoolthema dieren. De school week naar de theaterzaal in buurschool De Dijk. Dit omdat de Jozefschool uit zijn jasje... Zeger Winkel toernooi in De Post MIDWOUD – Biljartvereniging Kunstgenot verzorgt 22, 23 en 24 februari het Zeger Winkel toernooi in De Post aan de Tripkouw in Midwoud. De partijen vangen donderdag en vrijdag aan om 19.00 uur en zaterdag beginnen de wedstrijden om 13.00 uur.Deelnemers aan dit toernooi zijn Ger Voors, Lenie Wesseling, Pieter de... Sociaal eetcafé MEDEMBLIK – Senioren, chronisch zieken, gehandicapten en mantelzorgers eten woensdag 21 februari gezamenlijk bij Herman in de Tritonbar, Walesteeg 2 in Medemblik. Het menu bestaat uit groentesoep, spruitjes met puree, schnitzel of gehaktbal, sla, patat en zelfgemaakte appelmoes. Het toetje is een verrassing. Het sociaal eetcafé is om 16.30 uur...