Rodi

René Visser wint gewestelijke kampioenschap in Sarto

ANDIJK – Bij biljartvereniging De Carambole is 2, 3 en 4 februari het gewestelijk kampioenschap libre 1e klas verspeeld. En waar de organisatie vooraf al een beetje bang voor was, gebeurde daadwerkelijk. Er kwam een speler (Dhr. Le Van uit Rijnsburg) te laat binnen. Het zijn altijd vervelende zaken om een speler die zich heeft geplaatst voor een finale te moeten diskwalificeren doordat hij/zij zich te laat meldt. Dhr. Le Van kwam ongeveer 15 minuten te laat binnen in de veronderstelling dat de finale pas om 19.30 uur zou beginnen. Toch stond er op de uitnodiging duidelijk vet gedrukt dat de finale om 19.00 uur begon en dat de spelers zich vóór 18.30 uur moeten melden bij de wedstrijdleiding.


De reservespeler (Nico Roet) had zich al bij de official van het district, Harry Scheerman, gemeld met de vraag of hij mee mocht doen. De overige spelers, Gerard Kuilman, Joep Duits, René Visser, Frank Bregman, Gerard Kraaijvanger, Sven de Bruin en Marco Hink, hadden zich keurig netjes bij de wedstrijdleiding gemeld. Dhr. Le Van accepteerde de uitleg van Harry Scheerman en maakte rechtsomkeert en wenste de spelers en met name de reservespeler Nico Roet, veel succes bij het spelen van de Gewestelijke finale.
De finale werd geopend en de eerste partijen werden bekend gemaakt door de wedstrijdleider Gerard Stavenuiter. De spelers begonnen gespannen aan de eerste partijen, waarbij de ze de indruk gaven dat ze het kaas niet van het brood lieten eten. Met twee winst- en twee remisepartijen werd de eerste ronde afgesloten. De eerste uitslagen stonden genoteerd waarbij men kon zien dat de spelers aan elkaar gewaagd waren en waarbij Gerard Kuilman misschien de beste indruk achterliet door zijn partij in twaalf beurten met een hoogste serie van 76 uit te maken tegen Marco Hink.
In de tweede ronde kwam Frank Bregman tegen Nico Roet ook op stoom, waarbij Frank Bregman een serie van 66 op het bord liet noteren. Frank kon de serie van Gerard Kuilman niet overtreffen, maar gaf hiermee wel zijn visitekaartje af en werd ook tot een redelijke kanshebber gezien voor de eindzege. De ogen waren na de tweede ronde fan ook hoofdzakelijk gericht op Gerard Kuilman en Frank Bregman.
Alle spelers konden er een nachtje over nadenken om hun tactiek te gaan veranderen om zo een hogere positie op de ranglijst te veroveren.
De spelers stonden zaterdag 3 februari om 11.00 uur weer paraat om hun nieuwe tactiek uit te proberen. In de derde ronde deed Gerard Kuilman waar hij voor gekomen was en won zijn partij tegen Gerard Kraaijvanger. Ook Frank Bregman won zijn partij tegen Joep Duits met een geweldige slotserie van 58. Met de overwinningen van René Visser op Sven de Bruin en Nico Roet op Marco Hink, hadden zich inmiddels twee nieuwe kanshebbers gemeld voor de eindstrijd.
In de vierde ronde stonden de nummer 1 en 2, Gerard Kuilman en Frank Bregman, tegenover elkaar. Het werd een titanenstrijd, waarbij Gerard Kuilman uiteindelijk aan het langste eind trok. René Visser en Nico Roet deden goede zaken door hun partij respectievelijk tegen Marco Hink en Sven de Bruin te winnen.
In de vijfde ronde herstelde Frank Bregman zich weer en won zijn partij tegen Gerard Kraaijvanger. Ook Gerard Kuilman wist zijn partij tegen Joep Duits te winnen. Nico Roet moest het onderspit delven tegen René Visser, waardoor de nummers 2, 3 en 4 stuivertje aan het wisselen waren. Het werd langzamerhand zichtbaar wie er uiteindelijk voor de titel aan het strijden waren.
Aangezien er op drie biljarts werd gespeeld, is de gewestelijke finale met het zogenaamde De Bruinsysteem gespeeld. En toen gebeurde er iets heel merkwaardigs. Om een tot nu toe compleet duistere reden zijn er partijen aangemaakt die totaal niet aan de beurt waren en de wedstrijdleiding had het niet in de gaten. Het systeem had alles in de war gegooid en de overige partijen moesten handmatig worden ingedeeld. Al met al kwam alles goed, maar de resultaten konden niet worden ingevoerd en de stand moest handmatig in elkaar worden gezet om de spelers en toeschouwers te informeren over de stand van zaken.Resultaat voor de wedstrijdleider: Gefrustreerd naar huis, slecht slapen, bijna geen oog dicht doen in de hoop dat het allemaal goed zou komen.
De finalisten waren de volgende morgen om 11.00 uur weer present. Er is tekst en uitleg gegeven aan de spelers en het aanwezige publiek over de perikelen rondom het wedstrijdverloop en het verwerken en publiceren van de uitslagen. Dit werd gelukkig sportief opgevat en de spelers wensten de wedstrijdleider veel wijsheid en succes. Ze hadden er alle vertrouwen in dat het goed zou komen.
Het venijn zit in de staart. Dat was ook zo met deze gewestelijke finale. Gerard Kuilman kon zijn superieure vorm van de voorgaande partijen niet vasthouden en moest bij aanvang van de laatste ronde genoegen nemen met een tweede plaats op de ranglijst. René Visser bleef redelijk constant doorspelen. Hij liet van tijd tot tijd prachtig spel zien afgewisseld door een op het oog redelijk nonchalante stoot.
De laatste partijen van het toernooi gingen tussen Gerard Kuilman en Nico Roet op het ene biljart en René Visser tegen Joep Duits op het andere biljart. Bij beide wedstrijden ging het niet goed voor de titelkandidaten. Beide titelkandidaten stonden op achterstand en keken regelmatig naar elkaars partijen. De achterstand voor beide spelers werd groter en groter. Dit zou weer gunstig zijn voor Frank Bregman die als toeschouwer naar de partijen zat te kijken. Hij stond tenslotte derde in de ranglijst en bij verlies van beide spelers zou hij er met de titel er vandoor kunnen gaan.
Het liep slecht af voor Gerard Kuilman. Hij verloor de partij tegen Nico Roet die uitstekend stond te spelen en waarbij Gerard misschien te veel concentratie verloor door naar de partij tussen René Visser en Joep Duits te kijken. Hij verloor de partij in negentien beurten en 97 caramboles tegen 120 caramboles voor Nico Roet. René Visser moest nog wel even wat goed gaan maken tegen Joep Duits. Hij stond meer dan 40 caramboles achter en om het toernooi als winnaar af te sluiten moest hij alle moed en concentratie verzamelen om die achterstand goed te maken.
En het lukte! Hij wist de partij naar zich toe te trekken en wist uiteindelijk in 24 beurten te winnen.
Eindstand      punten   moyenne   hoogste score
1. René Visser       13       5,79         27
2. Frank Bergman    11      6,66         66
3. Gerard Kuilman    10      6,81         76
4. Nico Roet       10      5,70         48
5. Gerard Kraayvanger    4      4,57         28
6. Marco Hink       4      3,95         21
7. Sven de Bruin    3      4,61         24
8. Joep Duits       1      3,97         40
Al met al kunnen we als organisatie terugkijken op een geweldig toernooi, met uitstekend spel en wat creativiteit van de wedstrijdleider.

Artikel geplaatst op woensdag 07 februari 2018 - 13:53


Medemblik
Sinterklaas in kasteel Radboud MEDEMBLIK – Sinterklaas logeert elk jaar een paar weken in kasteel Radboud, aan Oudevaarsgat 8 in Medemblik. Hij vindt het leuk als er veel kinderen op visite komen. Dat kan op 24 en 25 november en 1 december van 11.00 tot 16.00 uur. Het zal wennen zijn voor de sint... Koopjesjagers opgelet! WERVERSHOOF - In Wervershoof wordt zondag 25 november een grote vlooienmarkt gehouden. In sportcentrum De Dars aan de Europasingel staan die dag weer vele kramen boordevol gebruikte goederen te wachten op koopjesjagers, verzamelaars en tierlantijntjesliefhebbers. Naast huisraad, kleding en meubeltjes worden spullen zoals speelgoed, media en antiek - vaak voor... 'We verwachten dat de kade vol staat met zingende kindjes en ouders'
Sfeervolle lichtjesintocht Sinterklaas in Oosterhaven
MEDEMBLIK – De feestelijk, verlichte pakjesboot stoomt zaterdag 17 november rond 17.00 uur de Oosterhaven binnen met Sinterklaas en héél veel pieten. Het wordt een sfeervolle Lichtjesintocht. "Alle kinderen mogen een lampion of een ander lichtje naar de haven meenemen", laat Wiebertje Klob weten. "We willen Sinterklaas warm en hartelijk...
'We maken van een starters-onderneming een volwassen bedrijf'
Financiële problemen Stadsbrouwerij Radboud opgelost
MEDEMBLIK – Het geruchtencircuit van Medemblik is sinds vorige week aardig op dreef. Het gaat financieel niet goed met Stadbrouwerij Radboud. Gaat dit visitekaartje van Medemblik failliet? "Nee", zegt Dolf Clarenburg, bestuurslid van de stadsbrouwerij en lid van Rotaryclub Medemblik, "zeker niet! Medemblikker Martien Kroezen en Andijker Patrick Terwee willen...
Kleur, knip, plak of verf en maak kans op een prijs Lieve kinderen van 0 tot en met 9 jaar,Pak kleurtjes, stiften, verf of de knutselspullen en ga aan de slag. Maak iets moois van de tekening en maak kans op een prijs. De Pieten hangen alle tekeningen op in het FunFestijn aan de Randweg in Medemblik. Te bewonderen tijdens de... James Watt en de stoommachine MEDEMBLIK - Het jaar 2019 staat in het teken van James Watt. Het is dan 250 jaar geleden dat hij zijn patent verkreeg op een sterk verbeterde stoommachine en 200 jaar geleden dat hij overleed. Reden voor het Stoommachinemuseum in Medemblik om nu al, zondag 25 november, een lezing over... Wondere wereld van taal MEDEMBLIK - Wat de mens vooral van de dieren onderscheidt is de taal. Maar die was er niet altijd. Waar komt die vandaan, zowel de gesproken als de geschreven taal? Hoe heeft de taal zich ontwikkeld, elders en hier? Wat is het Nederlands eigenlijk? Waar komen onze woorden vandaan? Wim... Zonnepark stortlocatie Wieringermeer gestart MIDDENMEER – De bouw van het zonnepark van 35.000 m² op stortlocatie Wieringermeer in Middenmeer is gestart. Energiezorg, een samenwerking tussen Afvalzorg en HVC, laat er in totaal ruim 11.000 zonnepanelen plaatsen op de door Afvalzorg ontwikkelde duurzame fundering Solarbase. Het zonnepark is begin december gereed. De opgewekte stroom, meer... Bestuur van De Schoof stapt op WERVERSHOOF - Het voltallige bestuur van De Schoof in Wervershoof heeft besloten op te stappen. Uit respect voor de vele vrijwilligers en de personeelsleden blijft het bestuur tot einde van het seizoen de taken uitvoeren. De bestuursleden hopen dat er voor die tijd een nieuw bestuur opstaat dat zij nog... Sociaal eetcafé MEDEMBLIK – Senioren, chronisch zieken, gehandicapten en mantelzorgers eten woensdag 21 november samen bij Herman in de Tritonbar, Walesteeg 2 in Medemblik. Op het menu staat: tomatensoep, hutspot en hachee of gehaktbal, sla, patat en zelfgemaakte appelmoes. Het toetje blijft een verrassing. Het sociaal eetcafé is om 16.30 uur open.... She Sings zoekt leden WOGNUM – Popkoor She Sings is op zoek naar nieuwe leden. Dames die het leuk vinden om te zingen en willen ontdekken of zingen bij een koor iets voor ze is, zijn van harte welkom op vrijdag 23 en 30 november. De leden repeteren elke vrijdag van 13.00 tot 15.00... Misdaad in BON-filmhuis MEDEMBLIK – De film Three Billboards Outside Ebbing, Missouri draait vrijdag 23 november om 20.00 uur in het BON-filmhuis. Deze met prijzen overladen film vertelt het verhaal van Mildred Hayes. Nadat er maanden verstreken zijn in de moordzaak van haar dochter, zonder de dader gevonden te hebben, maakt ze een... Prins Hans I regeert over Krielenland NIBBIXWOUD – Op spectaculaire wijze werd afgelopen zaterdag de nieuwe prins van carnavalsvereniging De Krielkokers bekend gemaakt. Grandcafé De Dres was goed gevuld met belangstellenden uit Nibbixwoud. Bestuursleden Ronald Koopman en Frits Jonker werden bedankt voor de inzet de afgelopen jaren en werden benoemd tot Ere-kriel door middel van een... 'Andijk zingt naar de Kerst' ANDIJK - In de gereformeerde kerk aan Middenweg 4 in Andijk vindt zaterdag 15 december vanaf 19.30 uur ‘Andijk zingt naar de Kerst’ plaats. Een groot advents-/kerstconcert met medewerking van het befaamde interkerkelijk mannenkoor Edoza uit Sneek onder leiding van Jan Hibma. Daarnaast is er samenzang van bekende traditionele kerstliederen.... Boekenmarkt OOSTWOUD – In activiteitencentrum Woudrust, aan de Woudrust in Oostwoud, wordt 18 november van 14.00 tot 16.00 uur een boekenmarkt gehouden. Wie een leuk en goedkoop cadeautje zoekt voor sinterklaasavond of de Kerst kan een kijkje nemen. Van alles ligt op de kraampjes: kinder- en kookboeken, romans, thrillers, informatief, poëzie... De Stoel en Kees Plat in Klamp ANDIJK – Sixtiesband De Stoel en ras-artiest Kees Plat zorgen 18 november om 15.00 uur voor een vermakelijke middag en avond in sporthal De Klamp, Klamptweid 70 in Andijk. De Stoel is een vijf-mansband en speelt een divers repertoire, onder meer The Shadows, The Cats, van De Dijk, de Mavericks,... Tehuis gezocht MIDWOUD – Het blijft redelijk rustig in de konijnenopvang. Dit keer zoekt dame Bigfoot een nieuwe plek. Zij is netjes afgestaan. De reden was dat het dier teveel alleen was en het enige wat Bigfoot kon doen was af en toe een rondje in de tuin met de katten des... Schilderen bij DAS MEDEMBLIK – Welke zestigplusser is op zoek naar een leuke bezigheid in Medemblik? Dan is schilderen, tekenen of knutselen, onder begeleiding van een deskundige, misschien iets? Creëer een abstracte of levensecht kunstwerk; maak zelf die keuze. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, heeft iemand geen zeldzaam talent nodig om... Daan, Els en Roy met de prijzen aan de haal
Uitreiking Vrijwilligersprijs Medemblik in Post
MIDWOUD – Tijdens het vrijwilligersfeest in café de Post in Midwoud werd 9 november voor de eerste keer de Vrijwilligersprijs Medemblik uitgereikt. Daarmee wil de gemeente haar waardering uitspreken voor alle vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in de gemeente Medemblik. Ruim 4.000 mensen stemden op hun favoriete vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie. Voor het...
Muziekdienst SIJBEKARSPEL – In de protestantse kerk, Westerstraat 42 in Sijbekarspel, wordt zondag 18 november om 10.00 uur een muziekdienst gehouden. De dienst heeft als thema: liefde. Anas Khadem Al-Jamie uit Wognum verleent zijn medewerking. Hij brengt liederen met zang en gitaar ten gehore over de liefde. Voorganger is ds. Peter... Expositie KKW in protestantse kerk WOGNUM – De herfstexpositie van Kunstkring Wognum vindt 17 en 18 november plaats in de protestantse kerk, aan de Raadhuisstraat in Wognum, tijdens het laatste weekend van de nationale kunstweek. Veel kunstenaars, waaronder Willy Pickkers en Martijn Weiffenbach, van KunstKring Wognum (KKW) ontvangen het publiek in hun eigen atelier. Deze... Ingezonden
Nieuwstraat armoedige straat
De Nieuwstraat in Medemblik, een mooie brede straat met prachtige gevels. Helaas komt dit niet tot zijn recht. Het is nu een rommelige, armoedige straat! De vele auto's (soms dubbel geparkeerd), vrachtwagens, busjes en daarbij de fantasieloze 'kist' terrassen, maakt dat plaatje rond. Waarom geen gezellige winkelstraat, zoals in Enkhuizen,...
'Het ziet eruit als een boomgaard'
Zonnepark Andijk feestelijk geopend
ANDIJK - Wethouder Nederpelt van de gemeente Medemblik heeft woensdag 7 november het nieuwe zonnepark in Andijk geopend. Het park heeft een capaciteit van 15 MW en levert genoeg duurzame energie voor 4622 huishoudens; ongeveer de helft van alle huishoudens in de gemeente Medemblik. Chint Solar startte in 2017 met...
Biljartwedstrijd op hoog niveau ANDIJK - Biljartliefhebbers opgelet: donderdag 15, vrijdag 16 en zaterdag 17 november wordt in Andijk de districtsfinale hoofdklasse driebanden gespeeld. Er doen acht spelers aan mee die allemaal in de top van West-Friesland spelen, dus de organisatie verwacht een spektakel en strijd op hoog niveau. De finale vindt plaats in... Luisterconcert met Mark Olson en Ingunn Ringvold WERVERSHOOF - Mark Olson - bekend van The Jayhawks - en zijn vrouw Ingunn Ringvold geven vrijdag 16 november een luisterconcert in Hèt Café van Wervershoof. Er zijn maar weinig muzikanten die het alt.country- en americana-genre zo nadrukkelijk hebben beïnvloed als Mark Olson. Mijlpalen van The Jayhawks zoals ‘Hollywood Town... Wie o wie ANDIJK - Hessel de Greeuw uit Andijk stuurde de redactie deze foto, een uitje van de Sociale Democratische Vrouwen Club Enkhuizen en Andijk in 1934. "Ze staan hier voor hotel Duinvermaak, waar vroeger veel foto’s werden genomen", vertelt Hessel. "Bovenin staan de beide buschauffeurs. Mijn vraag is: zijn er nog...