Rodi

Verrassende winnaars West-Friese sporttitels

Ronald de Boer en een aantal Zouavespelertjes op het podium van de Westfriese Sportverkiezingen in het Park in Hoorn. (Foto: aangeleverd)

HOORN – Met Nicholas Heiner en Nadine Visser als winnaars van de Westfriese sportverkiezingen is zowel bij de mannen als bij de vrouwen de hegemonie van de afgelopen jaren van broer en zus Simon en Irene Schouten (beide genomineerd) op verrassende wijze doorbroken. Heiner en Visser waren zelf op trainingskamp, maar hun vertegenwoordigers mochten de prijs in ontvangst nemen uit handen van de speciale gast van dit jubileumgala Ronald de Boer.


Ook bij de titel voor het aangepast sporten was er een nieuw gezicht als opvolger van Geert Schipper: de prijs was voor wielrenster Caroline Groot. De andere toppers waren aanstormend talent Jordy van Workum (schaatsen/inline skate), coach Sander van Dijk (Hovocubo zaalvoetbal) en sportploeg Hovocubo zaalvoetbal. De prijs van verdienste ging naar Talent United. Prijzen werden uitgereikt door gedeputeerde Jaap Bond van de provincie Noord-Holland, burgemeester Ronald Wortelboer van Stede Broec, directeur Tom van Roon van de Rabobank en Ernesto Hoost.

Hoogtepunten

Het jubileumgala kende naast de bekendmaking van de winnaars tal van andere hoogtepunten. Ronald de Boer, die zijn voetbalcarrière ooit bij Zouaven begon, werd door een erehaag van Zouavenspelertjes naar het podium onthaald. Daar demonstreerde hij samen met de jonge voetballertjes dat hij nog altijd heel behendig is met de bal en dat hij met zijn vrije trappen richting het publiek in de zaal de bal nog scherp kon plaatsen. Ook werd hij door de Zouaven spelertjes stevig aan de tand gevoeld over zijn carrière en de omgang met broer Frank.
Prachtig en indrukwekkend was bovendien de groots opgezette trampolinedemonstratie van wereldkampioen Jordy Mol. Hij oogstte alom bewondering en applaus.
Maar ook was er oog voor de mensen rondom de sport. Talent United was uitgenodigd om een impressie te geven van de begeleiding van West-Friese sporttalenten. Tot zijn grote verrassing kreeg boegbeeld Michiel Martens van Talent United vervolgens de prijs van verdienste uit handen van Ernesto Hoost, die 25 jaar geleden als allereerste sportman van West-Friesland zijn prijs in ontvangst mocht nemen uit handen van Ronald de Boer.
Cheques

Directeur Tom van Roon van hoofdsponsor Rabobank kwam met een geweldige verrassing voor de stichting Leergeld, die zich inzet om kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen toch mee te kunnen laten doen aan allerlei (sport)activiteiten. Beide vertegenwoordigers mochten een cheque van 20.000 euro in ontvangst nemen.
Scheidend voorzitter Piet Mol van de Westfriese Sportverkiezingen overhandigde net voor de afsluiting van het sportgala een cheque van drieduizend aan Ronald de Boer, bedoeld voor de stichting Spieren voor Spieren waarvan de BN’er ambassadeur is. "Opgebracht dankzij de sponsors en adverteerders in ons jubileummagazine", zei voorzitter Mol.
Jury

Tijdens de presentatie van de genomineerden en de uitreiking van de titels passeerden op de beeldschermen een gigantische reeks prestaties van de vele Westfriese sporters. Opnieuw was er een enorme oogst aan prijzen en medailles, in binnen- en buitenland, op EK ’s, WK ’s en vele andere grote evenementen, en uiteraard het brons van Irene Schouten op de Olympische Winterspelen. Een jaar lang heeft de jury voor dit sportgala de gangen van de vele West-Friese sporters in binnen- en buitenland wekelijks, zo niet dagelijks op de voet gevolgd.
Double V en Minh Zone

Het sportgala werd geopend met een (stijlvol en indrukwekkend) optreden van Double V. Een team van Minh Zone zorgden met een flitsend optreden voor een spectaculaire afsluiting van dit jubileumgala.
De presentatie was als vanouds in vertrouwde handen bij Chris Wobben. De genomineerden werden letterlijk in de bloemetjes gezet door de gastvrouwen Marja Heerdt, Eveline Mol en Nadine Commandeur. Jan Vriend was de samensteller van de uitgebreide beamerpresentatie met een schat aan beelden en sportnieuwtjes gedurende het gehele gala waarbij Marcel Stroet alle filmbeelden van de genomineerden had gemaakt. De algehele leiding was in handen van programmaleider Gerard Berkhout.
Fotowedstrijd

Tijdens de afterparty in de foyer van schouwburg Het Park werd de winnaars bekend gemaakt van de fotowedstrijd. De prijs van de publieksjury ging naar Gerrit Slagter voor de foto ‘In extase’. De vakjury kende de prijs toe aan Fons Mok voor de foto ‘Laura van Langen op weg naar plaats één op het NK 1.500 Steeple’.
De winnaars van het sportjaar 2018

Sportvrouw: Nadine Visser
Sportman: Nicholas Heiner
Aangepast sporten: Caroline Groot
Sporttalent: Jordy van Workum
Sportcoach: Sander van Dijk
Sportploeg: Hovocubo zaalvoetbal
Prijs van verdienste: Michiel Martens van Talent United
Juryrapporten van de winnaars sportjaar 2018

Sportman 2018 Nicolas Heiner
Nicholas Heiner is geen onbekende op de Westfriese Sportverkiezing. Vorig jaar werd de zeiler genomineerd en de Enkhuizer ging in 2014 zelfs al eens naar huis met de prijs. Het onderstreept nog maar eens dat Heiner al jaren op een constant hoog niveau acteert. Het kalenderjaar 2018 vormde hierop geen uitzondering. Wat heet, inmiddels niet meer actief in de Laserklasse, maar in de Finn. Heiner liet zich ook hier voorin zien tijdens zowel het Europees kampioenschap als het wereldkampioenschap. Slechts door pech moest Heiner genoegen nemen met het zilver tijdens het EK. Hoewel de teleurstelling hierover ongetwijfeld nog overheerst bij de zeilrot is het een prestatie van formaat. Tel er de zesde plek op het WK bij op en zijn tweede plaats tijdens de wereldbeker van Hyeres en zijn nominatie is verklaard.
Beste prestaties: zilver Europese kampioenschappen, zesde plaats wereldkampioenschappen en tweede plaats wereldbekerwedstrijd Hyeres.
Sportvrouw 2018 Nadine Visser
Nadine komt al heel wat jaren langs op dit geweldige podium en toch is zij nog maar 23 jaar oud. Dat geeft aan dat wij hier in West-Friesland met Nadine over een geweldige sportvrouw beschikken, die haar kwaliteiten jaar-in-jaar-uit weer waarmaakt. Zo ook in 2018, halfweg tussen twee Olympische Spelen, van Rio 2016 op weg naar Tokio 2020. Een jaar waarin zij het stokoude Nederlands record 60m horden van Marjan Olyslager uit 1988 wist te verbeteren. Het WK-indoor in Birmingham werd zo één van haar hoogtepunten. Met een bronzen medaille verliet ze de WK en als ook dit record 30 jaar lang stand houdt, schrijft ze atletiek-geschiedenis.
Ze werd ook Nederlands kampioen indoor 60 m horden en op dezelfde titelstrijd was er een 4e plek op de 60 m zonder horden. Tussen de inmiddels gerenommeerde Nederlandse topsprintsters.
Ook op het buitenseizoen kan Nadine met trots terugkijken. Een 4e plek op de EK 100m horden en een aantal 3e plaatsen op de befaamde Diamond League wedstrijden, is iets om trots op te zijn. Nadine heeft in 2018 definitief haar plek in de wereldtop ingenomen. De nominatie hier vandaag als sportvrouw van West-Friesland is dan ook niet meer als een terecht eerbetoon.
Beste prestaties: verbetering Nederlands record 60 meter horden van Marjan Olyslager (1988), brons WK-indoor Birmingham 60 meter horden, Nederlands kampioen 60 meter horden, Nederlands kampioenschap vierde plaats 60 meter, vierde plaats EK 100 meter horden en een aantal derde plaatsen bij de Diamond League wedstrijden
Sporttalent 2018 Jordy van Workum
De man uit Midwoud was ook dit jaar ongenaakbaar voor de overige talenten. Nederlandse kampioenschappen op de schaats reeg Jordy van Wokum aan elkaar, zoals op de marathon junioren in februari, bij het inline skaten afvalkoers in mei. In het weekeinde van 15/16 december veroverde hij ook en passant nog een Nederlandse titel op de 3000 meter schaatsen.
Maar het mooiste resultaat boekte hij bij het Wereldkampioenschap inline skaten. Daar werd hij winnaar op de 20 kilometer afvalkoers. Daar bleef het niet bij, want ook won hij bij het inline skaten de afvalkoers bij de junioren A, in de wereldbekerwedstrijd en werd hij 1e bij de EK aflossing team inline skaten.
Naast verdere 2e en 3e plaatsen op Wereld en Europees niveau won hij in oktober de KPN marathon voor beloften in Deventer.
Jordy reed bij het schaatsen en inline skaten een topjaar, terecht uitmondend in een nominatie bij de Westfriese sportverkiezingen.
Beste prestaties: Nederlands kampioen 3.000 meter schaatsen, wereldkampioenschap inline skaten 20 km afvalkoers, winnaar inline skaten afvalkoers junioren A in wereldbekerwedstrijd, winnaar EK aflossing team inline skaten en winnaar KPN marathon voor beloften - Deventer.
Sportploeg 2018 Hovocubo zaalvoetbal
Sinds de terugkeer op het hoogste podium in zaalvoetballand, zo'n 10 jaar geleden, is het Hoornse Hovocubo niet meer weg te denken in de Nationale Eredivisie. Twee van de vijf landstitels werden in deze periode gewonnen, evenals tweemaal de Supercup en tweemaal de Nationale Beker.
Onder leiding van Sander van Dijk, die inmiddels bijna vastgeplakt zit aan het plankier in de eigen thuishal, heeft de ploeg zich ontwikkeld tot een stabiele topformatie, die jaarlijks meestrijd voor de prijzen en met succes. De grootste verdienste is echter dat de ploeg, waarvan de spelers uit alle windstreken van Nederland komen, zich manifesteert als een hecht collectief en buiten de lijnen als een echt vriendenteam. Het meest sprekende voorbeeld daarin is dat jonge spelers, die een kans krijgen in de hoofdmacht, direct als volwaardig worden opgenomen in het team, hun zegje zonder scrupules kunnen doen en daardoor sneller ontwikkelen dan bij een andere benadering.
Dit jaar was het niet anders bij Hovocubo, want de landstitel werd veroverd, was de Nationale Beker prooi voor de Hoornaren en werd ook met overmacht de Supercup gewonnen. Al met al genoeg redenen om Hovocubo te feliciteren met deze nominatie.
Beste prestaties: Nederlands kampioen zaalvoetbal, winnaar nationale beker, winnaar supercup en voorronde Champions League zaalvoetbal in Litouwen.
Sportcoach 2018 Sander van Dijk
Het podium van deze 25e Westfriese Sportverkiezingen is voor Sander van Dijk inmiddels niet meer onbekend, want voor de derde maal is deze gedreven oefenmeester genomineerd en niet ten onrechte.
Met Hovocubo, inmiddels wel een beetje zijn kindje, was dit kalenderjaar weer uitzonderlijk goed te noemen voor de zaalvoetbalploeg uit Hoorn die ooit als volleybalclubje was opgericht in 1966.
Bijna het gehele seizoen 2017-2018 domineerde het team de Nationale Eredivisie en ook in de Play-Offs, waar uiteindelijk de prijzen worden verdeeld, bleek niemand een antwoord te hebben op de Hoornaren waardoor de vijfde landstitel een feit was. Met overmacht werd ook de Nationale Beker veroverd, was de Supercup ook een prooi en speelde Hovocubo in Litouwen de voorronde van de Champions League Zaalvoetbal.
Al met al een bewogen jaar voor van Dijk die vooral heeft bewezen, dat als je als trainer/coach ook oog hebt voor de menselijke maat, details in het spelletje, maar vooral bewaker is geweest van de homogeniteit en saamhorigheid, je als team tot grote hoogte kunt stijgen.
Een meer dan terechte nominatie voor Sander van Dijk waarvan de kenners inmiddels weten dat vandaag zeker niet de laatste keer is geweest dat hij in de ‘spotlights’ staat.
Beste prestaties: Nederlands kampioen zaalvoetbal, winnaar nationale beker, winnaar supercup en voorronde Champions League zaalvoetbal.
Aangepast sporter 2018 Caroline Groot
Nog maar enkele jaren timmert de Andijkse Caroline Groot aan de weg op haar racefiets. In januari van dit jaar nam zij deel aan de Wereldkampioenschappen in Rio de Janeiro. Op de 500 meter behaalde zij de gouden medaille evenals op de scratch. Op de 3 kilometer kwam zij in de kleine finale terecht en strandde daar op een 4e plaats.
In de Healthy Againg Tour para cycling won zij de tijdrit en twee etappes. Die prestaties betekende dat zij ook het eindklassement won.
De Europa cup in Keulen leverde haar een 3e plaats op de tijdrit op en een 2e plaats in de wegrit.
Deelname aan de Wereldcup in Emmen en Oostende leverde haar in de tijdrit plaatsen op buiten het podium maar in de wegrit in Emmen pakte zij de zilveren medaille. Tijdens een tijdrit kwam zij vervolgens ten val waardoor zij op 2 plaatsen haar sleutelbeen brak.
Haar laatste wedstrijd was in Alkmaar tijdens het NK op de baan waar zij Nederlands kampioen werd op de onderdelen 500 meter en 3 kilometer.
Carolien heeft een uitstekend seizoen gereden en werd daarom genomineerd op grond van haar prachtige resultaten
Beste prestaties: WK wielrennen Rio de Janeiro, goud op de 500 meter en goud op de scratch, vierde plaats op de 3 km, Nederlands kampioenschap, goud 500 meter en goud 3 km, winnaar eindklassement Healthy Againg Tour para cycling.

Artikel geplaatst op dinsdag 15 januari 2019 - 15:39


Medemblik
'Je hoeft niet veel te hebben om te genieten'
Henk en Tiny latten en vinden dat heerlijk
MEDEMBLIK – 'All you need is love', de titel van dit Beatlesliedje slaat de spijker op zijn kop. Dat komt tijdens Valentijnsdag tot uiting, maar dat kan iedereen zien aan Henk Frantzen (76) en Tiny Manshanden (87). Dit koppel uit Medemblik straalt van geluk, warmte en liefde. Ondanks dat zij...
Avond met Tim Knol in Hemels TWISK - Theaterkerk Hemels aan de Dorpsweg 121 in Twisk presenteert vrijdag 1 maart een avond met Tim Knol. In de zeven jaar na zijn doorbraak in 2010 werden veel jongensdromen werkelijkheid voor Tim: spelen op grote podia en ontmoetingen met grote helden. Inmiddels heeft hij drie albums geproduceerd. Aanvang... 'De tranen van onze voorouders' ONDERDIJK - Veel mensen zijn onbewust belast met de pijnlijke en onafgeronde ervaringen van hun (voor)ouders. Er wordt energetisch veel overgedragen van generatie op generatie. Met het fysiek sterven van onze (voor)ouders blijft de verbinding met hen nog van kracht. Veel van die gebeurtenissen werden weggezet onder ‘daar praten we... Bands gezocht voor muzikale wandeling ZWAAGDIJK-OOST - Stichting Nexus verzorgt zondag 2 juni voor de vierde keer de jaarlijkse muzikale wandeling in Zwaagdijk-Oost. In acht tuinen kunnen bezoekers genieten van kunst en muziek. De organisatie is op zoek naar diverse bandjes die deze dag willen optreden in de tuinen. Pop, klassiek, folklore, jazz, hiphop, rap;... Racen voor het goede doel
Inschrijven voor de Westfriesland autorally 2019
OPMEER/MEDEMBLIK - Lions Club Opmeer-Medemblik organiseert zaterdag 6 april de Westfriesland autorally. De rally start om 09.00 uur BIJ garage Wester in Wognum. Er wordt in twee klassen gereden: de historische autorally voor klassieke auto’s van vóór 1980 en de autorally voor auto’s van na 1979. De opbrengst gaat naar...
Het Zwembad zoekt bestuurslid MIDWOUD – Het Zwembad in Midwoud zoekt een bestuurslid. Het bestuur vergadert één keer per maand op dinsdag-avond van 20.00 tot 22.00 uur. Belangstellenden kunnen contact opnemen met R. van Meulem, Pletering 59, Oostwoud, O6-12177381 of rvanmeulem@quicknet.nl. Sophie en René klaar voor World Games HOOGWOUD/ZWAAGDIJK – Sophie Oud uit Zwaagdijk en René van Diepen uit Hoogwoud van Radboud inlineskating Medemblik, presenteerden zich afgelopen zaterdag, samen met de rest van Special Olympics Team NL, officieel aan het publiek. Zij zijn klaar om van 14 tot en met 21 maart te strijden voor de ereplaatsen tijdens... Promobus Gabberweek REGIO – De Promobus staat maandag 18 februari om 10.00 uur op de parkeerplaats bij de bibliotheek, Breestraat 15 in Opmeer. Iedereen die langskomt krijgt een kopje koffie, thee of limonade. Wie goed idee, of voor zijn klas, heeft voor 2020 voor het programma, dan wordt dat genoteerd. Als dat... MirandaMania Spinning Marathon MEDEMBLIK – Stichting MirandaMania verzorgt zaterdag 9 maart van 11.30 tot 17.00 uur voor de negende keer een vier uur durende spinningmarathon in De Muiter, aan de Admiraliteitsweg in Medemblik. De instructeurs worden ondersteund door opzwepende muziek en fenomenale licht en videoshow. Het motto is sporten voor goede doelen. Iedereen... Sociaal eetcafé MEDEMBLIK – Senioren, chronisch zieken, gehandicapten en mantelzorgers eten woensdag 20 februari gezamenlijk bij Herman Tiben in de Tritonbar, Walesteeg 2 in Medemblik. Het menu bestaat uit groentesoep, spruitjes met puree, schnitzel of gehaktbal, sla, patat, zelfgemaakte appelmoes en een toetje. Het sociaal eetcafé is om 16.30 uur open. De... Hans Mes wint met topscore WERVERSHOOF – Hans en Ronald Mes maakten afgelopen vrijdag de dienst uit in de A-groep met een score van respectievelijk 8,5 en 10 strafpunten en Lars Mes pakte met 13 strafpunten de winst bij de junioren. Maurits Koeman was met 14,5 strafpunten de winnaar van de B-groep en bij de... Wijnand Baerken stopt bij Stadshavens MEDEMBLIK – Wijnand Baerken, directeur/bestuurder van Stadshavens Medemblik BV verlaat de organisatie per 1 mei van dit jaar. Onder zijn bezielende leiding ging in april 2015 ging de nieuwe BV Stadshavens Medemblik van start. De afgelopen vier jaar heeft de BV zich ontwikkeld tot een zeer succesvolle én toonaangevende haven... Film in dorpshuis ONDERDIJK – FilmToen houdt zondag 24 februari om 14.00 uur een filmmiddag in het dorpshuis, aan de Sportlaan in Onderdijk. Stichting Oud Onderdijk, het dorpshuis en FilmToen sloegen de handen ineen voor een gezellige zondagmiddag met een agrarisch thema. Een bijzondere film van Daan Pool uit Oude Sluis wordt getoond,... Dorcas start hulp in Jemen ANDIJK – De internationale hulporganisatie Dorcas start met het geven van voedselhulp aan families in het door hongersnood en oorlog getroffen Jemen. Veel mensen zijn vanwege het conflict afgesneden van voedselvoorziening en zeer moeilijk bereikbaar. Daarom werkt Dorcas samen met International Training and Development Center (ITDC), een lokale organisatie die... Te paard naar middeleeuwen MEDEMBLIK/HOORN – Ridder Jacoba komt zondag 17 februari om 14.00 uur naar het kasteel Radboud, Oudevaartsgat 8, in Medemblik en zondag 24 februari om 15.00 uur naar Theater Het Pakhuis, Onder de Boompjes 21 in Hoorn. Een muziektheatervoorstelling voor iedereen vanaf 5 jaar. Jacoba kan alles! In bomen klimmen, paardrijden,... Stoomtram ontwaakt uit winterslaap WOGNUM/HOORN – Na een korte winterslaap wordt het vuur in stoomlocomotief 30 weer opgestookt. De 111-jaar oude locomotief neemt bezoekers van de Museumstoomtram deze voorjaarsvakantie mee Op Stoomtramavontuur. Jong en oud beginnen de ontdekkingsreis op het museumterrein en de werkplaats van de stoomtram in Hoorn. Daarna volgt een rit met... Uilenworkshop in Kasteel Radboud MEDEMBLIK - De valkenier van Birdlive geeft dinsdag 19 en donderdag 21 februari - in de voorjaarsvakantie - in Kasteel Radboud in Medemblik een uilenworkshop voor kinderen vanaf zes jaar. Onder deskundige begeleiding komen kinderen in contact met de uilen en leren zij van alles over deze prachtige vogels. De... Stoommachinemuseum in voorjaarsvakantie onder stoom MEDEMBLIK - Het nieuwe stoomseizoen in het Stoommachinemuseum in Medemblik start zaterdag 16 februari. Het museum is de hele voorjaarsvakantie (zestien dagen) onder stoom. De afgelopen wintermaanden is onderhoud gepleegd, de ketel geïnspecteerd, de machines gepoetst en dwaalde de geest van James Watt in januari door het museum. Dit jaar... Versieren voor Valentijnsdag MEDEMBLIK – Vroeger was een Vrijer, in het West-Fries, een versierde speculaaspop, waarmee verkering werd gevraagd. Vrijsters waren er ook, want zowel jongens als meisjes konden verkering vragen. Het gebruik van het versieren van een vrijer vond traditioneel plaats op de avond voor Sinterklaas of tijdens de kermis, voorafgaand aan... 'Als ik de eerste pianonoten hoor, valt alles van mij af'
Nieuwe projecten, nieuwe leden
OOSTWOUD – Four Winds begon het nieuwe jaar met de opstart van twee projecten, namelijk een winterconcert voor dit jaar en een groter project in 2021. Het winterconcert gaat over het neerhalen van barrières, liefde en verbondenheid en is ingegeven door het dertigjarig jubileum van de val van de Berlijnse...
Vlooienmarkt in Bloesem WOGNUM – In sportcentrum De Bloesem wordt zondag 24 februari een vlooienmarkt . Deze dag staan vele kramen in de sportaccommodatie, aan de Conferencelaan 19 in Wognum boordevol leuke hebbedingen. Vele gebruikte goederen wisselen, na het loven en bieden, van eigenaar. De vlooienmarkt duurt van 09.30 tot 16.00 uur en... Technocabaretduo Matroesjka in BON-theater MEDEMBLIK – Drion Dushi’s. Een gemeenteraadslid met dictatoriale trekjes. Een supportgroep voor Anonieme Extremisten. In Brainwash fileert Matroesjka de actualiteit en maakt het duo korte metten met deze krankzinnige tijden. Met hun knotsgekke personages, vlijmscherpe sketches en elektronische beats zetten ze ieders brein op stelten. Hun prachtige stemmen zijn hypnotiserend... Kaartverkoop Dijkpop binnenkort start ANDIJK – De kaartverkoop voor de 36e editie van Dijkpop begint zaterdag 9 februari om 10.00 uur. Traditioneel begint het Dijkpop festival met de Dijkpop-blinddate-ticket-actie. Verliefden kunnen de zaterdag voor Valentijnsdag, voor een aantrekkelijke prijs, hun geliefde verrassen met een ticket om samen op 6 juli te genieten van zon,... De Nootzaak in Groene kerkje LAMBERTSCHAAG – De leden van Ensemble De Nootzaak zijn Notenkrakers van de eerste Orde. Hun programma 'Koning, Keizer, Admiraal' getuigt daarvan. Het publiek ziet ze voor zich marcheren met de trompetter in het Leger van de Prins voorop. Hobo, hoorn, klarinet en fagot laten afwisselend, of samen, met en zonder... Klezmer en klassiek in Bonifaciuskerk MEDEMBLIK - Trio C³, Strijkorkest Lundi Bleu en Eline Welle treden zondag 17 februari om 15.00 uur op in de Bonifaciuskerk aan het Kerkplein in Medemblik. In West-Friesland zijn ze niet zo bekend, maar daar gaat verandering in komen. Ze spelen flitsende klezmer-, mooie klassieke muziek en Bach-nummers. Trio C³... Voor wie fiets jij? MEDEMBLIK – Stichting MirandaMania verzorgt vrijdag 8 maart een mini spinning marathon voor de jeugd van groep 8 van de basisscholen en leerlingen van de Sg de Dijk in Medemblik en het SG Wiringherlant in Wieringerwerf. Ook wordt voorlichting gegeven door het Anthony van Leeuwenhoekziekenhuis in Amsterdam over hoe men...