Rodi

Successen Hercules in Bellingwolde

Milou Jongejeugd en Kiara Lodewijks. (Foto: aangeleverd)

BELLINGWOLDE - Zilver en brons bij de landelijke Halve Finales voor de turnsters van Hercules Beemster. Een grote delegatie van Hercules Beemster was afgereisd naar Bellingwolde in Groningen, waar dit weekend goede resultaten behaald werden. Milou Jongejeugd won het brons bij de Pupillen I N3 en Ariena Rasker deed hetzelfde bij de senioren 3e divisie. Kiara Lodewijks mocht nog een trede hoger op het podium staan bij de pupillen II N3; zij won daar het zilver. Zij stroomden met deze resultaten door naar het Nederlands Kampioenschap. Ook Eva Nieuwenhuizen en Renske Slijkerman mogen door hun goede klasseringen deelnemen aan het NK in de meerkamp. Daarnaast werden er diverse toestelfinales behaald: Mexx de Vries, Demi Alders en Renske Slijkerman op het onderdeel brug. Ariena Rasker op het onderdeel vloer en Eva Nieuwenhuizen op het onderdeel sprong.


Milou Jongejeugd turnde samen met Indra Weppner bij de pupillen I N3 Milou opende met de enorme score van 14,50 op het onderdeel vloer, de basis voor haar podiumplaats werd hier gelegd. Maar ook bij de onderdelen sprong, rek en balk behaalde ze top 10 klasseringen, met als eindresultaat een derde plaats over de 4 onderdelen. Ook Indra turnde een prima wedstrijd, maar met een 13.167 voor vloer kwam zij ten opzichte van de sterke concurrentie net iets te kort voor doorstroming naar de landelijke finale.
Bij de pupillen II N3 turnde Kiara Lodewijks een constante wedstrijd. Op alle toestellen een score tussen de 13.50 en net geen 14 punten. Deze talentvolle turnster, die vorig jaar nog in de D1 uitkwam, heeft dit seizoen een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Zij turnt de moeilijkere oefenstof met groot gemak en heeft bij de wedstrijden ook steeds beter de zenuwen onder controle. Dit bleekt wel uit haar hoge score van 13.95 op het onderdeel balk. Met een tweede plaats stroomde zij dan ook met glans door naar het NK in haar categorie.
Juniores Mexx de Vries en Roxy Muller hadden het wat moeilijker met de balans. Beiden moesten twee keer een val incasseren. Daarmee waren de kansen op een meerkampfinale helaas verkeken. Bij het laatste onderdeel brug zette Mexx nog wel een prachtige brugoefening neer, die het hoogste cijfer op dat onderdeel opleverde en dus een toestelfinale brug op het NK.
Ariena Rasker en Demi Alders zijn de routiniers van het team. Zij turnen in de categorie senioren 3e divisie. Demi Alders turnde wat ingehouden deze wedstrijd. Geen echte fouten, maar ook geen topscores. Behalve op het onderdeel brug, daar was ze de beste. Dit betekende de toestelfinale voor haar.
Ariena Rasker turnde een keurige oefening op vloer, die tot onze verbazing een 13.30 opleverde. Daar kwam gedurende de wedstrijd geen enkele turnster meer overheen. Ook op het onderdeel sprong presteerde ze optimaal met 12.70 voor haar beide tsukehara sprongen. Na drie onderdelen stond ze op de eerste plaats in het tussenklassement, maar het onderdeel balk stond nog op het programma en dat is niet haar sterkste onderdeel. De balkoefening verliep uitstekend tot aan de pirouette, helaas toch een val, maar alsnog een derde plaats en toestelfinale op vloer.
Bij de pupillen I N2 turnde Eva Nieuwenhuizen een prima wedstrijd. De spring in 't veld turnde optimaal op de onderdelen vloer, balk en rek, maar excelleerde echt op het onderdeel sprong. Voor de overslag behaalde ze bijna de maximale score, de afkaats, tweede zweeffase en landing waren echt perfect. Dit leverde in het eindklassement een twaalfde plaats op, doorstroming naar het NK in de meerkamp en de toestelfinale op sprong.
Renske Slijkerman overtrof zichzelf bij de Jeugd 2e divisie. Ze moest haar programma foutloos turnen en dat deed ze. Voor het eerst dit seizoen niet van de balk gevallen en met de 8e plaats door naar het NK. Daarnaast behaalde ook Renske op haar lievelingsonderdeel brug de toestelfinale.

Artikel geplaatst op maandag 03 april 2017 - 10:35Reacties (0)


Reageer

Beemster
Tuinen kijken in de Beemster
Alle tuinen hebben een eigen karakter
MIDDENBEEMSTER - Wie van fraaie tuinen houdt, kan zaterdag 10 en zondag 11 juni van 10.00 tot 17.00 uur zijn hart open halen tijdens het Beemster Tuinenweekend. Bij iedere deelnemende tuin is een passe-partout te koop voor 3 euro per persoon en deze geeft beide dagen toegang tot de onderstaand...
Zilver en brons op het NK voor Hercules ALPHEN AAN DE RIJN - Dit weekend vonden de Nederlandse Kampioenschappen N2 en 2e divisie plaats in Alphen aan de Rijn. Tevens waren er halve finales voor de N1 turnsters. Zondag 21 mei was een succesvolle dag voor de turnsters van Hercules Beemster. Eva Nieuwenhuizen en Indy Kiene wonnen brons... ZOB 35 1 winnen de Beker ZUIDOOSTBEEMSTER - De veteranen van voetbalclub ZOB hebben afgelopen vrijdag 19 mei de beker gewonnen. Ze hebben daarvoor veel teams moeten verslaan waaronder het veteranenteam van AJAX. Bijzonder was dan ook dat ze tegen 'buurman' FC Purmerend in de finale kwamen te staan. De mannen van ZOB hebben met een... Dartavond ZUIDOOSTBEEMSTER - Buurthuis Zuidoostbeemster houdt vrijdag 9 juni een dartavond voor alle leeftijden. De zaal is geopend vanaf 19.30 uur en de dartavond begint om 20.00 uur. Buurthuis Zuidoostbeemster bevindt zich aan Middenpad 2. Voor meer informatie kan er gekeken worden op www.buurthuiszuidoostbeemster.nl/Evenementen. (Foto: aangeleverd) Dagpauwoog gespot ZUIDOOSTBEEMSTER - Afgelopen week spotte Klazina Klok deze dagpauwoog in de tuin. Nu het warmer is, worden de vlinders actiever en gaan ze op zoek naar voedsel. Dat is er volop in de tuin van Klok. (Foto: Klazina Klok) Een schone Beemsterringdijk BEEMSTER - Steeds meer mensen ruimen de Beemsterringdijk op. Hierdoor is het nog mooier geworden dan het al was. Bedankt voor diegene die geen rommel maakt en diegene die opruimt. (Foto: Daniella Ernsting) Turnsters Hercules succesvol op NK AMELO - Een delegatie van vijf turnsters van Hercules Beemster is vorige weekend afgereisd naar de Nederlandse Kampioenschappen 3e divisie en N3 in Almelo. De turnsters van Hercules waren bijzonder succesvol. Ariena Rasker behaalde zaterdag het brons in de meerkamp bij de senioren 3e divise en Mexx de Vries (junioren)... Mei-wandeling door de Beemster REGIO - Eetcafé Les Deux Ponts in Oudendijk houdt zondagmiddag 21 mei een mei-wandeling door de Beemster. Struinend door het polderlandschap laat de gids de mooiste plekjes in het Noordelijkste deel van het Werelderfgoed Beemster zien, waar zeldzame hoogstamfruitbomen staan. Onderweg loopt men langs de nieuwe gedichtenreeks van Bram Vermeulen... Eerste editie Beemster Smaakplein ZUIDOOSTBEEMSTER - Eerlijk & Heerlijk en Buurderij De Rijp/ Buurderij Weidevenne houden tijdens de Open Dag Beemster donderdag 25 mei de eerste editie van Beemster Smaakplein. Op het erf van Eerlijk & Heerlijk komen de smaken van de producten van dit fruitteeltbedrijf samen met die van de andere biologische en... Orgelconcert André van Vliet MIDDENBEEMSTER - André van Vliet houdt vrijdag 19 mei een orgelconcert op het Van Dam orgel in de Keyserkerk in Middenbeemster. André van Vliet is bekend om zijn voorliefde voor romantische orgelmuziek en improvisaties. Dit concert is de eerste in een nieuwe serie, die bestaat uit orgelconcerten op 20 juli,... 'Eddy Veerman in gesprek met Chris Vos'
Een maand zonder sneeuw
NOORDBEEMSTER - De trainingsintensiteit op Papendal gaat omhoog. De laatste keer dat het snowboard van Chris Vos in aanraking kwam met de sneeuw, was eind maart tijdens het NK in het Zwitserse Laax. Hoewel, onlangs had hij zijn eerste testdag met de speciaal door HK suspension-bouwer Edgar Hendrikx gemaakte veer,...
Danielle Klinkhamer nipt naast podium ROTTERDAM - Danielle Klinkhamer turnde zaterdag 6 mei de Halve Finales eerste divisie in Rotterdam, waar doorstroming naar het NK behaald kon worden. Na een zeer goede voorbereiding in de afgelopen weken was Danielle optimaal in vorm, maar het niveau in de eerste divisie senioren is bijzonder hoog en ook... Renovatie algemene begraafplaats afgerond MIDDENBEEMSTER - Het afgelopen jaar werd hard gewerkt aan de renovatie van de algemene begraafplaats in Middenbeemster. Het werk zit er bijna op en wethouder Aagje Zeeman onthult donderdag 11 mei 2017 het nieuwe informatiebord bij de entree. Hiermee komt een eind aan de werkzaamheden op de begraafplaats en kunnen... Repair Café Buurthuis Zuidoostbeemster ZUIDOOSTBEEMSTER - In Buurthuis Zuidoostbeemster wordt dinsdag 16 mei van 9.30 tot 11.30 uur weer een 'Repair Café' gehouden. Bezoekers kunnen huishoudelijke apparaten met mankementen meenemen voor reparatie, variërend van naaimachines tot koffiezetapparaten. Maar heeft u een stoel waar een poot van los zit, dan kunnen de vrijwilligers deze ook... Bollenvelden in Middenbeemster De weilanden staan weer vol met kleurrijke bollenvelden met zicht op Middenbeemster. (Foto: Klazina Klok) Beemsterjaarrekening 2016     MIDDENBEEMSTER - Met een jaarrekening legt het college verantwoording af over het gevoerde beleid en de financiële resultaten. Het jaar 2016 is afgesloten met een nadelig saldo van € 773.685. Dit resultaat is een verslechtering ten opzichte van het resultaat dat in de tweede tussenrapportage 2016 geprognosticeerd was.Het verschil van... Instuif voor de jongens ZUIDOOSTBEEMSTER - Na het succes van de turninstuif voor de meisjes op 4 maart, houdt Gymnet Purmerend in samenwerking met Hercules Beemster, zondag 14 mei deze keer een instuif voor de jongens. Beide verenigingen hebben de krachten gebundeld voor het opleiden van jong talent in de regio. Zij lopen daarmee... Wandeling over 'het Buutschooterpad' REGIO - Eetcafé Les Deux Ponts houdt zondagmiddag 7 mei een rondwandeling over de nieuwe fiets- wandelroute 'het Buutschooterpad', dat dwars door de polder Beschoot van Oudendijk naar Grosthuizen loopt. In 1459 werd het venige moerasgebied in een kerkelijke overeenkomst al Buutschoot genoemd en het werd in 1614 drooggelegd met... Tijdens een evenement de natuur verbeteren ZUIDOOSTBEEMSTER - De orgsanisatie van de beemster erfgoed marathon heeft dit weekend samen met vrijwilligers 162 kilo zwerfafval in de polder opgeruimd. Drie dumpplekken in de Zuidoostbeemster zijn nu weer opgeruimd. In februari hadden zij vanaf het Fort aan de Jisperweg tot Spijkerboor opgeruimd. Bijzonder dat zij zo met het... Zomertentoonstelling in het Betje Wolff Museum MIDDENBEEMSTER - In het Betje Wolff Museum wordt zaterdag 6 mei de zomertentoonstelling geopend door burgemeester mevrouw van Beek. Onder de titel 'Denk nooit aan Betje Wolff, of denk aan Aagje Deken' verzorgt het museum een tentoonstelling over het leven en werk van Betje Wolff en Aagje Deken, een onverbrekelijk... Molens zette deuren open
Nationale Molendag
MIDDENBEEMSTER - De 45e Nationale Molendag wordt dit jaar zaterdag 13 en zondag 14 mei gehouden. Over een week heeft u de kans om een molen van binnen te bekijken. Ruim 900 molens door het hele land zullen draaien en/of malen en het merendeel van deze molens zetten de deuren...
Molenplaats uit 17e eeuw gevonden
De molen maakte deel uit van de zogeheten Draaioordergang
ZUIDOOSTBEEMSTER - Bij de aanleg van een nieuwe oprit vanaf de Purmerenderweg naar de N244 in Zuidoost-Beemster heeft de Provincie Noord-Holland de restanten gevonden van een molenplaats, die is gebouwd tussen 1632 en 1635. De resten liggen voor een deel onder het talud van de N244. De molen maakte deel...
Tornado Beemster kampioen MIDDENBEEMSTER - JO15-2 van Tornado speelde afgelopen woensdag zijn laatste competitiewedstrijd uit tegen Bot Meubelen. Hoewel reeds kampioen en niet meer in te halen, werd er weer goed gespeeld en met 2-9 gewonnen. De wedstrijden zijn leuk om naar te kijken en worden goed bezocht door de trouwe fans die... 'Mooie kunstwerken op fraaie locaties'
Beemster tijdens paasdagen in de ban van kunst
MIDDENBEEMSTER - Ruud Streefkerk en Yolanda Eveleens hadden het slechter kunnen treffen. Ze wonen niet alleen heerlijk in het oude schoolgebouw uit de jaren twintig, want naast de woonkamer bevinden zich ook nog eens twee ateliers waar de kunstenaars in alle rust kunnen werken. Dat de hoge plafonds en grote...
Leuke Luitjes REGIO - Om buurgenoten makkelijker te vinden is Leuke Luitjes opgericht. Je bent echt niet de enige die graag wandelt of fietst. En samen is vaak toch leuker? Op www.leukeluitjes.nl kan je in contact komen met mensen in de buurt die dezelfde hobby’s hebben als jij. Aanmelden is simpel en... Ariana de la Fosse wint goud WINTERSWIJK - Opnieuw landelijke wedstrijden voor de turnsters van Hercules Beemster. In Winterswijk was Ariana de la Fosse oppermachtig. De 8 jarige turnster veroverde het goud in de meerkamp en mag daarnaast op het NK ook deelnemen aan drie toestelfinales. Zoë Schulmeister plaatste zich als reserve in dezelfde categorie voor...