Rodi

Gemeente en MET bedanken vrijwilligers

HEERHUGOWAARD – De gemeente Heerhugowaard is heel blij met al die mensen die zich vrijwillig inzetten voor de samenleving. Daarom wil zij hen, mede namens MET Welzijn Heerhugowaard, hartelijk bedanken voor hun inzet, tijd en toewijding. Zij doet dit met het evenement ‘Vrijwilligers Bedankt!’. Inwoners van de gemeente Heerhugowaard die actief zijn als vrijwilliger krijgen van 4 tot en met 12 november een bedankje voor hun werk. Onder het motto 'Vrijwilligers Bedankt!' organiseert welzijnsorganisatie MET Welzijn Heerhugowaard samen met de gemeente tal van gratis workshops, rondleidingen en voorstellingen. Bekijk het aanbod van activiteiten, maak een keuze en schrijf je in!
Iedereen die als vrijwilliger actief is in de gemeente Heerhugowaard mag kosteloos deelnemen aan allerlei leuke, interessante en inspirerende workshops en activiteiten. Een dankjewel van de gemeente Heerhugowaard en MET Welzijn Heerhugowaard omdat vrijwilligers er voor een ander zijn. Want... waar zouden we zijn zonder vrijwilligers? Voor sommige workshops geldt een maximum aantal deelnemers, wacht dus niet te lang want vol is vol. Elke vrijwilliger kan zich inschrijven voor één workshop, om zo zoveel mogelijk mensen een kans te geven van dit aanbod gebruik te maken.

Gevarieerd aanbod

Er is een heel gevarieerd aanbod aan activiteiten samengesteld. Zo kunnen vrijwilligers onder meer workshops reanimatie/AED, taarten maken, mindfullness, vechtsporten, schilderen, sieraden maken, dansen en koken uit de Sumatraanse keuken volgen. Ook kunnen ze zich aanmelden voor rondleidingen door moskee Khalid, het AFAS-stadion in Alkmaar, bij de brandweer, manege De Steenen Kamer en bij sierteeltbedrijf Amigo Plant. Leer bij het Repair Café zelf je kapotte kledingstukken maken, lach mee tijdens het optreden van het Westfries Collectief in Cool, geniet van een film bij filmtheater Vue, proef verschillende wijntjes bij Vinoci of leer alles over het waterbeheer in onze regio tijdens een lezing bij het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Of schuif aan in De Horst bij het ‘Eet Smakelijk’ vrijwilligersdiner of bij eetcafé Linkin in buurthuis De Link. Voetballiefhebbers kunnen zich aanmelden voor een plekje op de tribune bij de wedstrijd AZ-Willem II, zondag 4 november.
Op de website vrijwilligers-bedankt.nl/gemeente/heerhugowaard staan alle data, tijden en hoeveel plaatsen er per activiteit nog beschikbaar zijn.

Artikel geplaatst op dinsdag 17 oktober 2017 - 10:17


Nieuws AZ

Fiets4Daagse Alkmaar eindigt met topweer op Waagplein

ALKMAAR - De ruim 800 deelnemers van de Fiets4daagse Alkmaar kregen zaterdag hun laatste stempel op het Waagplein in Alkmaar. Op een e-bike, racefiets, stadsfiets of ligfiets trokken zij vier dagen Noord-Holland door en fietsten zij langs de parels van de provincie. Organisator Le Champion had afwisselende routes van 30,...
AZ'ers op de foto ALKMAAR - Het WK is nog in volle gang, maar de clubs zijn al weer volop in voorbereiding op het nieuwe seizoen. Donderdag 5 juli kon de pers de eerste AZ-plaatjes schieten van individuele portretten en de - voorlopige - teamfoto. (Foto: Vincent de Vries)

Weghorst op weg naar Wolfsburg

ALKMAAR - Wout Weghorst lijkt op weg naar de Bundesliga. VfL Wolfsburg wil de AZ-spits overnemen die in de voetsporen kan treden van Bas Dost. Die speelde er tussen 2012 en 2016 waar hij in 85 wedstrijden goed was voor 36 doelpunten. Wolfsburg wist afgelopen seizoen via play-offs nog net...
Op de fiets door regio Alkmaar ALKMAAR - Al fietsend de regio Alkmaar ontdekken. Het kan tijdens de Fiets4Daagse Alkmaar. Le Champion laat fietsers van 4 tot en met 7 juli in 30, 50 en 70 km alle ‘highlights’ zien tijdens de Fiets4Daagse Alkmaar. Bewonder strand, bos, duin, polders en pittoreske dorpjes. Iedere dag ontdek je... Recordopbrengst Vrienden MEE Sportfonds ALKMAAR - De benefietavond voor het Vrienden MEE Sportfonds, op woensdag 13 juni 2018 in het AFAS-Stadion te Alkmaar, heeft een recordbedrag opgeleverd van € 23.625,-. Doel van de avond, georganiseerd door Vrienden MEE en MEE & de Wering, was om zoveel mogelijk sportabonnementen te realiseren voor kwetsbare mensen die... AZ-clinic in OKB ALKMAAR - Twee AZ-trainers houden zaterdag 9 juni van 10.00 tot 12.00 uur een voetbalclinic in speeltuin OKB. Kinderen - zes tot twaalf jaar - leren voetbaltrucjes en spelen vier tegen vier. Bovendien kunnen ze op de foto van de mascottes Herry & Berry. Aanmelden kan op de dag zelf...