Rodi

'Verwacht een spannende wedstrijd
VV Alkmaar speelt eerste thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag

Katja Snoeijs van VV Alkmaar. (Foto: Patrick Tenthof)

ALKMAAR - VV Alkmaar speelt vrijdag 17 november haar eerste echte thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag op het complex aan de Robonsbosweg '10 in Alkmaar. Een nieuwe tribune, kleedkamers en sponsorruimte werden afgelopen maanden gerealiseerd en in die tijd speelde het eerste team haar thuiswedstrijden op het bijveld van AZ. Katja Snoeijs, de snelle spits van VV Alkmaar en aanvoerder van de ploeg, speelt inmiddels drie seizoenen onder leiding van trainer Gideon Dijks. Deze Noord-Hollandse speelde in haar jeugd tussen de jongens in Amstelveen en heeft uiteindelijk de overstap gemaakt naar de Eredivisie via Fortuna Wormerveer waar zij voorheen in de Topklasse Vrouwen speelde.


Katja is pas 21 jaar en vorig seizoen was zij al topscorer in de Eredivisie met 21 doelpunten! Nu mag zij aanvoerder zijn van het Alkmaarse team en ze heeft goede verwachtingen voor dit seizoen: “Ik denk dat we een redelijke start hebben gemaakt. Het hangt er nog een beetje van af wat we tegen ADO gaan doen. Maar als we die wedstrijd winnen, dan draaien we goed mee. Zoals aan het begin van elk seizoen hebben we wel erg aan elkaar moeten wennen. Er zijn een hoop nieuwe, veelal jonge speelsters gekomen, dus dan moet je elkaars kwaliteiten leren kennen. De meiden hebben veel potentie om bepalende speelsters te worden maar daarvoor moeten nog wel de nodige stappen gemaakt worden. De jeugdigheid brengt ook wisselvalligheid mee, de uitdaging is om contant te gaan spelen."

Bovenste vijf

"Ik vind dat de grootste kwaliteit van ons team de werklust is. We werken allemaal keihard voor elkaar en dat heb je nodig op dit niveau. Onze grootste verbeterpunt is aan de bal. Belangrijk is dat we meer rust aan de bal creëren en dat iedereen mee moet willen voetballen. Voor dit seizoen is zeker een plek bij de bovenste vijf het streven.”
Eigen plek

Is er bij de overgang van Telstar naar VV Alkmaar nog veel veranderd voor Katja? “Ja en nee. Eigenlijk niet omdat wij vorig seizoen ook al in Alkmaar trainden, dus de omgeving is niet nieuw. Daarnaast is de trainer, Gideon Dijks, mee verhuisd en hetzelfde geldt eigenlijk ook voor de overige stafleden. Aan de andere kant wel en terugkijkend is het een hele goede stap geweest! We spelen op een eigen plek met alle drie teams bij elkaar. We hebben een eigen naam, nieuw tenue en een mooi verbouwd complex! “
Studie

Vrouwenvoetbal is hot sinds het EK van afgelopen zomer, ook Katja merkt dat er meer mensen in haar omgeving geïnteresseerd zijn in haar prestaties. Maar 'er van leven' zit er voor de meeste vrouwen in Nederland niet in. Katja studeert dan ook naast haar topsportbestaan aan de ALO (Opleiding voor Lichamelijke Opvoeding, red.) en hoopt over een jaar haar diploma voor gymleraar op zak te hebben.
Spannende wedstrijd

Uit tegen FC Twente wist Katja de belangrijke gelijkmaker te scoren en vrijdag 10 november bij de uitwedstrijd tegen Excelsior/Barendrecht was de aanvoerster met twee doelpunten en assists ook weer bepalend. Wat voor een wedstrijd gaat het vrijdag 17 november worden? “ADO Den Haag heeft een goede ploeg met voldoende kwaliteit. ADO wil net als wij graag voetballen dus ik denk dat het een leuke wedstrijd wordt voor de toeschouwers. Ik verwacht dat het een spannende wedstrijd gaat worden waarin de teams in evenwicht zijn. Als wij voetballend rust in de ploeg hebben, de kansen die we creëren kunnen afronden en verdedigend goed georganiseerd staan, denk ik dat we een goede kans maken op de overwinning”, aldus Katja Snoeijs.
Kom een avond puur Vrouwenvoetbal meemaken. Vrijdagavond 17 november begint VV Alkmaar- ADO Den Haag om 19.30 uur aan Robonbsbosweg 10 in Alkmaar.

Artikel geplaatst op woensdag 15 november 2017 - 11:17Reacties (0)


Reageer

Nieuws AZ
AZ-clinic in OKB ALKMAAR - Twee AZ-trainers houden zaterdag 9 juni van 10.00 tot 12.00 uur een voetbalclinic in speeltuin OKB. Kinderen - zes tot twaalf jaar - leren voetbaltrucjes en spelen vier tegen vier. Bovendien kunnen ze op de foto van de mascottes Herry & Berry. Aanmelden kan op de dag zelf... De Cocon wint Energy Challenges HEILOO/ALKMAAR - Basisschool de Cocon heeft donderdag 31 mei in de Cultuurkoepel Heiloo de Energy Challenges 2017-2018 gewonnen. Ruim 300 leerlingen van veertien basisscholen uit regio Alkmaar lieten middels eigen ingerichte marktkramen zien wat hun verrichte inspanningen zijn voor de Energy Challenges en wat ze voor resultaten hadden geboekt. Met... Obstacle Run met Ron Vlaar en Nadine Broersen HEERHUGOWAARD - Het natuurgebied Park en Strand van Luna in Heerhugowaard worden zaterdag 2 juni omgetoverd tot een spectaculair terrein met meer dan veertig uitdagende obstakels voor de Obstacle Run Heerhugowaard. De afstanden 8 en 15 kilometer bieden een uniek parcours waar diverse elementen zoals water, zand, vuur, steen, hout... Jan Terlouw eregast tijdens finale Energy Challenges HEILOO - Veertien basisscholen uit regio Alkmaar zijn sinds begin dit jaar actief bezig geweest met de Energy Challenges. De leerlingen zijn middels de diverse challenges uitgedaagd en hebben ieder op eigen wijze campagne gevoerd voor energiebesparing en duurzaamheid op hun school en in hun omgeving. Tijdens de finale op... Rabo Clubkas bijdrage voor 178 clubs ALKMAAR - Tijdens een feestelijke avond in het AFAS stadion verdeelde Rabobank de clubkas van 65.000 euro. Een deel van onze winst voor 178 clubs uit de gemeenten Castricum, Bergen en Heiloo. Op de tribune liep de spanning over de uitslag hoog op. Wat zou het resultaat van jouw club... Veel prijzen voor David Loggie
Golfdag Goud van de Hout/Rodi Media op Sluispolder geslaagd
ALKMAAR – Niet klagen vanwege de warmte. Dat was wat Regina Ranzijn namens de organisatie de deelnemers aan de Golfdag van Goud van de Hout/Rodi Media de veertig deelnemers in haar openingswoord mee gaf. Het weer was afgelopen dinsdag prachtig weer. In het zonnetje haalde de thermometer makkelijk ruim de...