Rodi

'Ze spelen eigenlijk ons spel'
AZ trekt aan kortste eind in topduel tegen Ajax

Helmer in gevecht met Mitchell Dijks en Lasse Shöne.(Foto: Pierre Mettes) Kijk voor een fotoverslag van Pierre Mettes op www.rodi.nl.

ALKMAAR - In een heerlijk duel trok AZ zondag tegen Ajax aan het kortste eind. De geslepenheid van Ajax-spits Klaas-Jan Huntelaar gaf de doorslag. Hij versierde een penalty, waardoor er 1-2 op het scorebord stond. Eerder maakte Alireza Jahanbakhsh vanaf de strafschopstip de 1-0, maar treffers van Huntelaar en Lasse Schöne (penalty) bezorgden de Amsterdammers de zege. Guus Til - een van de pareltjes uit de jeugdopleiding van AZ - had het lastig tegen Frenkie de Jong, erkende hij voor de camera's van Fox Sports.


"Ajax zoekt hem altijd. Hij is de beste in de opbouw en werd het meeste gezocht, dus dat vond ik lastig. Hij heeft niet heel veel rushes kunnen maken, maar Ajax was wel heel veel aan de bal. Ze spelen eigenlijk een beetje ons spel. Je ziet dat beide ploegen hetzelfde willen en vandaag waren zij gewoon iets beter. Maar toch denk ik dat minimaal een gelijkspel verdiend was geweest." Kansen op een gelijkspel waren er zeker, zo miste Fred Friday in de slotfase een dot van een kans.

Geen gelukkig huwelijk


AZ en duels tegen topclubs, het wordt maar geen gelukkig huwelijk. Zondag lukte het wéér niet. Net als eerder dit seizoen toen AZ met 3-2 van PSV in Eindhoven verloor en begin oktober toen AZ met 0-4 onderuit ging tegen Feyenoord. Toch gaf AZ-coach John van de Brom op de persconferentie een positieve draai aan de prestatie van zijn team. "We zitten er dicht tegenaan. Zo kansloos als we thuis tegen Feyenoord waren, dat is vandaag niet gebeurd."
Woensdag spelen beide ploegen voor de KNVB Beker. Ajax gaat op bezoek bij FC Twente en AZ reist af naar Limburg voor de confrontatie met Fortuna Sittard.

Artikel geplaatst op maandag 18 december 2017 - 13:52

Foto'sNieuws AZ
AZ strikt Michael Kinsbergen ALKMAAR - AZ heeft Michael Kinsbergen (59) gestrikt als Directeur Operationele Zaken. Kinsbergen fungeerde tien jaar als CEO van internetbedrijf Nedstat en was tussen 2012 en 2015 Algemeen Directeur bij Ajax, waar hij onder andere Ziggo contracteerde als hoofdsponsor. Bij AZ krijgt hij onder meer de ontwikkelingsplannen van het AFAS... Uitreiking zesde Eline van Haarenprijs in theater De Blinkerd
Uitgeverij Conserve uit Groet viert 35 jarig jubileum
GROET – Uitgeverij Conserve uit Groet bestaat 35 jaar. Reden genoeg om hierbij stil te staan. Dat gaat gebeuren op zondag 21 oktober. Theater De Blinkerd zal waarschijnlijk tot de laatste plaats bezet zijn. Een van de hoogtepunten op deze dag is het bekend maken van de winnares van de...
Dag & Dauw voor ouderen ALKMAAR - De culturele activiteiten van Dag en Dauw zijn voor iedereen vanaf 60 jaar op drie locaties in Alkmaar te bezoeken. Onderstaand een overzicht van alle Dag en Dauw activiteiten in oktober. Ook deze maand zijn senioren weer van harte welkom bij een aantal gezellige, creatieve en bijzondere evenementen,... Gezinnen met (beginnende) Pubers DE RIJP - Bibliotheek Kennemerwaard locatie De Rijp organiseert in de maand oktober activiteiten rondom het thema ‘Gezinnen met (beginnende) Pubers’. Het team van Bibliotheek De Rijp heeft de koppen bij elkaar gestoken om een aantal veelzijdige activiteiten te bedenken met als resultaat: (Media)Wijs in De Rijp! Uiteenlopend van een... Groot feest bij Radio Bakker Alkmaar! ALKMAAR - Het is bijna zover, 4 oktober is het 50 jaar geleden dat Wim en Marianne Bakker Radio Bakker Alkmaar hebben opgestart op het Scharlo 29 in Alkmaar. Er is sindsdien veel gebeurd. Van met zijn tweeën wachten op de eerste klant tot een team van negen man met... 'Goede wedstijd, maar de pijn overheerst' ALKMAAR - Een domper tijdens AZ-Feyenoord was het uitvallen van Myron Boaduna. Het 17-jarige talent viel na een half uur spelen uit met een ernstige enkelblessure die hij opliep tijdens een sliding van Eric Botteghin. De wedstrijd eindigde zondag in 1-1. Albert Gudmundsson en Steven Berghuis zorgden voor de doelpunten....