Rodi

'Ze spelen eigenlijk ons spel'
AZ trekt aan kortste eind in topduel tegen Ajax

Helmer in gevecht met Mitchell Dijks en Lasse Shöne.(Foto: Pierre Mettes) Kijk voor een fotoverslag van Pierre Mettes op www.rodi.nl.

ALKMAAR - In een heerlijk duel trok AZ zondag tegen Ajax aan het kortste eind. De geslepenheid van Ajax-spits Klaas-Jan Huntelaar gaf de doorslag. Hij versierde een penalty, waardoor er 1-2 op het scorebord stond. Eerder maakte Alireza Jahanbakhsh vanaf de strafschopstip de 1-0, maar treffers van Huntelaar en Lasse Schöne (penalty) bezorgden de Amsterdammers de zege. Guus Til - een van de pareltjes uit de jeugdopleiding van AZ - had het lastig tegen Frenkie de Jong, erkende hij voor de camera's van Fox Sports.


"Ajax zoekt hem altijd. Hij is de beste in de opbouw en werd het meeste gezocht, dus dat vond ik lastig. Hij heeft niet heel veel rushes kunnen maken, maar Ajax was wel heel veel aan de bal. Ze spelen eigenlijk een beetje ons spel. Je ziet dat beide ploegen hetzelfde willen en vandaag waren zij gewoon iets beter. Maar toch denk ik dat minimaal een gelijkspel verdiend was geweest." Kansen op een gelijkspel waren er zeker, zo miste Fred Friday in de slotfase een dot van een kans.

Geen gelukkig huwelijk


AZ en duels tegen topclubs, het wordt maar geen gelukkig huwelijk. Zondag lukte het wéér niet. Net als eerder dit seizoen toen AZ met 3-2 van PSV in Eindhoven verloor en begin oktober toen AZ met 0-4 onderuit ging tegen Feyenoord. Toch gaf AZ-coach John van de Brom op de persconferentie een positieve draai aan de prestatie van zijn team. "We zitten er dicht tegenaan. Zo kansloos als we thuis tegen Feyenoord waren, dat is vandaag niet gebeurd."
Woensdag spelen beide ploegen voor de KNVB Beker. Ajax gaat op bezoek bij FC Twente en AZ reist af naar Limburg voor de confrontatie met Fortuna Sittard.

Artikel geplaatst op maandag 18 december 2017 - 13:52

Foto'sNieuws AZ

Fiets4Daagse Alkmaar eindigt met topweer op Waagplein

ALKMAAR - De ruim 800 deelnemers van de Fiets4daagse Alkmaar kregen zaterdag hun laatste stempel op het Waagplein in Alkmaar. Op een e-bike, racefiets, stadsfiets of ligfiets trokken zij vier dagen Noord-Holland door en fietsten zij langs de parels van de provincie. Organisator Le Champion had afwisselende routes van 30,...
AZ'ers op de foto ALKMAAR - Het WK is nog in volle gang, maar de clubs zijn al weer volop in voorbereiding op het nieuwe seizoen. Donderdag 5 juli kon de pers de eerste AZ-plaatjes schieten van individuele portretten en de - voorlopige - teamfoto. (Foto: Vincent de Vries)

Weghorst op weg naar Wolfsburg

ALKMAAR - Wout Weghorst lijkt op weg naar de Bundesliga. VfL Wolfsburg wil de AZ-spits overnemen die in de voetsporen kan treden van Bas Dost. Die speelde er tussen 2012 en 2016 waar hij in 85 wedstrijden goed was voor 36 doelpunten. Wolfsburg wist afgelopen seizoen via play-offs nog net...
Op de fiets door regio Alkmaar ALKMAAR - Al fietsend de regio Alkmaar ontdekken. Het kan tijdens de Fiets4Daagse Alkmaar. Le Champion laat fietsers van 4 tot en met 7 juli in 30, 50 en 70 km alle ‘highlights’ zien tijdens de Fiets4Daagse Alkmaar. Bewonder strand, bos, duin, polders en pittoreske dorpjes. Iedere dag ontdek je... Recordopbrengst Vrienden MEE Sportfonds ALKMAAR - De benefietavond voor het Vrienden MEE Sportfonds, op woensdag 13 juni 2018 in het AFAS-Stadion te Alkmaar, heeft een recordbedrag opgeleverd van € 23.625,-. Doel van de avond, georganiseerd door Vrienden MEE en MEE & de Wering, was om zoveel mogelijk sportabonnementen te realiseren voor kwetsbare mensen die... AZ-clinic in OKB ALKMAAR - Twee AZ-trainers houden zaterdag 9 juni van 10.00 tot 12.00 uur een voetbalclinic in speeltuin OKB. Kinderen - zes tot twaalf jaar - leren voetbaltrucjes en spelen vier tegen vier. Bovendien kunnen ze op de foto van de mascottes Herry & Berry. Aanmelden kan op de dag zelf...