Rodi

Old Alkmaar Boardingtoernooi
Deelnemersveld met onder meer Ajax, AZ, Volendam en FC Utrecht

Het Old Alkmaar Boardingtoernooi. (Foto: aangeleverd)

AKERSLOOT - Sporthal de Lelie in Akersloot staat vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 januari weer volledig in het teken van het voetbalevenement Old Alkmaar Boardingtoernooi. Zoals de voorgaande edities zal dit spetterende weer worden gespeeld in.


Het deelnemersveld bestaat ook dit jaar uit een aantal zeer bekende profploegen. Ajax, AZ, Volendam en FC Utrecht zullen dit jaar hun opwachting maken. AZ doet dit jaar zelfs mee in twee categorieën. Zij spelen dit jaar op zaterdag en zondag, terwijl de andere profploegen op zondag mee strijden om de prijzen. Verder zijn er veel teams uit de regio, zoals Meervogels, Reigerboys, SVW ’27, V.V. Limmen, AFC ’34, HSV Heiloo, FC Uitgeest, ADO ’20, de Foresters, FC Castricum, Vitesse ’22 en Kolping Boys.

Toptalenten

Het toernooi wordt inmiddels voor de elfde keer georganiseerd en is een begrip in de regio. De organisatie zet ook dit jaar weer alles op alles om een enerverend toernooi te organiseren voor de toptalenten uit onze regio. Het aantal wedstrijden overstijgt ook dit jaar weer de honderd. Daarnaast krijgen de deelnemende spelers een voetbalquiz en is er de finale-opkomst die niet onderdoet voor de opkomst van de Champions League-finale.
Aftrap

Vrijdagavond om 18.00 uur wordt het toernooi afgetrapt met een kwalificatietoernooi voor de JO13-teams uit de regio. Haalt het team de finale, dan zijn zij geplaatst voor de zondagseditie van het toernooi en mogen zij hun opwachting maken tegen de eerder genoemde profploegen. Zaterdagochtend begint het spektakel alweer om 9:00 uur voor de JO9-teams uit de regio. In de middag strijden de JO10/11-teams uit de eerste en tweede klasse om de felbegeerde prijzen en zaterdagavond laten de JO11-teams uit de hoofdklasse zien waarom zij de trofee mee naar huis willen nemen. Voorafgaand aan de finalewedstrijd van de JO11 hoofdklasse-poule zullen de jongste talenten van Meervogels een demonstratiewedstrijd spelen.
Ajax en AZ

Zondag 14 januari staat in het teken van de JO12/13-poule. De teams die zich hebben geplaatst op de vrijdagavond zullen samen met Meervogels en de Foresters JO13 de strijd aan gaan met de jeugdspelers van Ajax, AZ, Volendam en FC Utrecht. Dit belooft een waar spektakel te worden. Voordat het toernooi op zondagmiddag wordt afgesloten, spelen twee G-teams uit de regio nog een spannende demonstratiewedstrijd. Daaropvolgend wordt de finale gespeeld om de meest felbegeerde bokaal van het Old Alkmaar Boardingtoernooi.
Het Old Alkmaar Boardingtoernooi is meer dan alleen voetbal. Tussen de wedstrijden door hoeven de teams zich niet te vervelen en wordt er op zaterdag en zondag een spannende sportquiz georganiseerd voor de deelnemers. Meer informatie over poule-indelingen en het wedstrijdschema op www.boardingtoernooi.com.

Artikel geplaatst op vrijdag 29 december 2017 - 08:43Reacties (0)


Reageer

Nieuws AZ

Klaar voor Koningsdag

ALKMAAR - Op nagenoeg alle pleinen live muziek, een dansfeest naast het AZ-stadion en één grote vrijmarkt in de binnenstad. Wie op Koningsdag naar Alkmaar komt, hoeft zich niet te vervelen. Het feest barst 26 april (Koningsnacht) op diverse locaties in de binnenstad al los. Verschillende artiesten en dj’s staan...

‘Het moet nu echt gaan gebeuren’
Raymond de Waard wil met White Stones naar Eredivisie

EGMOND AAN DEN HOEF – De zaalvoetbalcompetitie in de Eerste Divisie leek twee weken geleden nog te eindigen in een beslissingsduel tussen White Stones uit Egmond aan den Hoef en het Helderse Zeemacht. In de onderlinge confrontatie verloor White Stones, waardoor beide teams op gelijke hoogte kwamen. Omdat Zeemacht daarna...
Signeersessie met Kees Kist ALKMAAR - Keest Kist signeert zaterdag 21 april in Van der Meulen's boekhandel het boek Honderd jaar bekervoetbal, uitgebracht door voetbalmagazine Santos en de KNVB. Kees Kist is van 15.00 tot 16.00 uur te gast bij de boekhandel aan de Langestraat. De inmiddels 65-jarige spits won met AZ drie keer... Willibrordus weer onderdeel van Wandel4daagse Alkmaar ALKMAAR - Willibrordus is ook dit jaar weer onderdeel van Wandel4daagse Alkmaar die dit jaar van 20 tot en met 23 juni plaatsvindt. Vorig jaar werd de Heilooërroute op de derde wandeldag flink vernieuwd door organisator Le Champion. Een van de nieuwe highlights op de route was de stempelpost op... Scoor een Boek! BERGEN EO - AZ en Bibliotheek Kennemerwaard zetten samen hun kracht in. Het leesproject ‘Scoor een Boek!’ bundelt de populairste sport van de wereld met lezen. Het doel is om leerlingen van groep 6 uit Alkmaar, Bergen, Castricum en Heerhugowaard te stimuleren om met plezier te (blijven) lezen. Naast sporten...

Foodclinic AZ voor 250 scholieren

ALKMAAR - Met een bezoek van 250 leerlingen werd de Rabo AZ Foodtour woensdag 11 april afgesloten in het AZ stadion. Tijdens de foodtour - een online lesprogramma ontwikkeld door Rabobank, AZ en Greenport NHN - kregen leerlingen op school lessen over gezonde voeding. De leerlingen van negen basisscholen in...