Rodi

Old Alkmaar Boardingtoernooi
Deelnemersveld met onder meer Ajax, AZ, Volendam en FC Utrecht

Het Old Alkmaar Boardingtoernooi. (Foto: aangeleverd)

AKERSLOOT - Sporthal de Lelie in Akersloot staat vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 januari weer volledig in het teken van het voetbalevenement Old Alkmaar Boardingtoernooi. Zoals de voorgaande edities zal dit spetterende weer worden gespeeld in.


Het deelnemersveld bestaat ook dit jaar uit een aantal zeer bekende profploegen. Ajax, AZ, Volendam en FC Utrecht zullen dit jaar hun opwachting maken. AZ doet dit jaar zelfs mee in twee categorieën. Zij spelen dit jaar op zaterdag en zondag, terwijl de andere profploegen op zondag mee strijden om de prijzen. Verder zijn er veel teams uit de regio, zoals Meervogels, Reigerboys, SVW ’27, V.V. Limmen, AFC ’34, HSV Heiloo, FC Uitgeest, ADO ’20, de Foresters, FC Castricum, Vitesse ’22 en Kolping Boys.

Toptalenten

Het toernooi wordt inmiddels voor de elfde keer georganiseerd en is een begrip in de regio. De organisatie zet ook dit jaar weer alles op alles om een enerverend toernooi te organiseren voor de toptalenten uit onze regio. Het aantal wedstrijden overstijgt ook dit jaar weer de honderd. Daarnaast krijgen de deelnemende spelers een voetbalquiz en is er de finale-opkomst die niet onderdoet voor de opkomst van de Champions League-finale.
Aftrap

Vrijdagavond om 18.00 uur wordt het toernooi afgetrapt met een kwalificatietoernooi voor de JO13-teams uit de regio. Haalt het team de finale, dan zijn zij geplaatst voor de zondagseditie van het toernooi en mogen zij hun opwachting maken tegen de eerder genoemde profploegen. Zaterdagochtend begint het spektakel alweer om 9:00 uur voor de JO9-teams uit de regio. In de middag strijden de JO10/11-teams uit de eerste en tweede klasse om de felbegeerde prijzen en zaterdagavond laten de JO11-teams uit de hoofdklasse zien waarom zij de trofee mee naar huis willen nemen. Voorafgaand aan de finalewedstrijd van de JO11 hoofdklasse-poule zullen de jongste talenten van Meervogels een demonstratiewedstrijd spelen.
Ajax en AZ

Zondag 14 januari staat in het teken van de JO12/13-poule. De teams die zich hebben geplaatst op de vrijdagavond zullen samen met Meervogels en de Foresters JO13 de strijd aan gaan met de jeugdspelers van Ajax, AZ, Volendam en FC Utrecht. Dit belooft een waar spektakel te worden. Voordat het toernooi op zondagmiddag wordt afgesloten, spelen twee G-teams uit de regio nog een spannende demonstratiewedstrijd. Daaropvolgend wordt de finale gespeeld om de meest felbegeerde bokaal van het Old Alkmaar Boardingtoernooi.
Het Old Alkmaar Boardingtoernooi is meer dan alleen voetbal. Tussen de wedstrijden door hoeven de teams zich niet te vervelen en wordt er op zaterdag en zondag een spannende sportquiz georganiseerd voor de deelnemers. Meer informatie over poule-indelingen en het wedstrijdschema op www.boardingtoernooi.com.

Artikel geplaatst op vrijdag 29 december 2017 - 08:43


Nieuws AZ

Fiets4Daagse Alkmaar eindigt met topweer op Waagplein

ALKMAAR - De ruim 800 deelnemers van de Fiets4daagse Alkmaar kregen zaterdag hun laatste stempel op het Waagplein in Alkmaar. Op een e-bike, racefiets, stadsfiets of ligfiets trokken zij vier dagen Noord-Holland door en fietsten zij langs de parels van de provincie. Organisator Le Champion had afwisselende routes van 30,...
AZ'ers op de foto ALKMAAR - Het WK is nog in volle gang, maar de clubs zijn al weer volop in voorbereiding op het nieuwe seizoen. Donderdag 5 juli kon de pers de eerste AZ-plaatjes schieten van individuele portretten en de - voorlopige - teamfoto. (Foto: Vincent de Vries)

Weghorst op weg naar Wolfsburg

ALKMAAR - Wout Weghorst lijkt op weg naar de Bundesliga. VfL Wolfsburg wil de AZ-spits overnemen die in de voetsporen kan treden van Bas Dost. Die speelde er tussen 2012 en 2016 waar hij in 85 wedstrijden goed was voor 36 doelpunten. Wolfsburg wist afgelopen seizoen via play-offs nog net...
Op de fiets door regio Alkmaar ALKMAAR - Al fietsend de regio Alkmaar ontdekken. Het kan tijdens de Fiets4Daagse Alkmaar. Le Champion laat fietsers van 4 tot en met 7 juli in 30, 50 en 70 km alle ‘highlights’ zien tijdens de Fiets4Daagse Alkmaar. Bewonder strand, bos, duin, polders en pittoreske dorpjes. Iedere dag ontdek je... Recordopbrengst Vrienden MEE Sportfonds ALKMAAR - De benefietavond voor het Vrienden MEE Sportfonds, op woensdag 13 juni 2018 in het AFAS-Stadion te Alkmaar, heeft een recordbedrag opgeleverd van € 23.625,-. Doel van de avond, georganiseerd door Vrienden MEE en MEE & de Wering, was om zoveel mogelijk sportabonnementen te realiseren voor kwetsbare mensen die... AZ-clinic in OKB ALKMAAR - Twee AZ-trainers houden zaterdag 9 juni van 10.00 tot 12.00 uur een voetbalclinic in speeltuin OKB. Kinderen - zes tot twaalf jaar - leren voetbaltrucjes en spelen vier tegen vier. Bovendien kunnen ze op de foto van de mascottes Herry & Berry. Aanmelden kan op de dag zelf...