Rodi

Veel prijzen voor David Loggie
Golfdag Goud van de Hout/Rodi Media op Sluispolder geslaagd

Foto 1: Bijna alle winnaars. Van links naar rechts: Wim van der Borst, David Loggie, Piet Buis en Marcel van der Woude. Op de foto ontbreekt Cees de Vries.
(Foto’s: Cor Mooij).

ALKMAAR – Niet klagen vanwege de warmte. Dat was wat Regina Ranzijn namens de organisatie de deelnemers aan de Golfdag van Goud van de Hout/Rodi Media de veertig deelnemers in haar openingswoord mee gaf. Het weer was afgelopen dinsdag prachtig weer. In het zonnetje haalde de thermometer makkelijk ruim de dertig graden. Dus petje op, goed insmeren en slaan met de bal. Bij de mannen die de 18-holes wedstrijd liepen had alleen Cees de Boer vergeten zich in te smeren. Dat werd tijdens de prijsuitreiking nog even gememoreerd.


Na een hartelijk ontvangst met koffie en wat lekkers, konden de 27 deelnemers aan de 18-holes wedstrijd hun lunchpakketje ophalen om aan een zware onderneming te beginnen. Bekende namen uit het AZ verleden: David Loggie, Jan Peters, Hans Reijnders, Edwin Vork, Joop Brand, dokter Stellaard, Henk van Rijnsoever en Robert Eenhoorn (directeur AZ) gingen allemaal voor de winst. Uiteindelijk was David Loggie in alle opzichten de beste. Naast de eerste prijs won hij ook de Neary en Longest. Cees de Vries werd tweede en Wim van der Borst moest genoegen nemen met de derde plek.

Clinic

Voor de clinic hadden zich tien mannen aangemeld. Vooral Egmond was met Piet Buis, Arie Koopman en Piet Vuil goed vertegenwoordigd. Onder leiding van pro Mark Hamers werden de beginselen van de golfsport uitgelegd. De clinic werd tweemaal onderbroken voor een waterpauze. Bijna nergens was een schaduwplekje te vinden, dus na afloop snakte iedereen naar een heerlijk glas koud bier. Marcel van de Woude werd winnaar van de Neary en Piet Buis pakte de eerste plek. Samen met David Loggie kreeg Piet Buis het groene golf-jasje. De namen van de winnaars worden daar op geborduurd.
Na alle inspanningen was het tijd voor een borrel en een driegangendiner. Opvallend aanwezige was de vroegere arts van AZ: dokter Jimmy van Rompu. Is op 28 mei jarig en wordt 99 jaar en genoot met volle teugen van alle bekenden. De organisatie Regina Ranzijn, Cees de Vries en Bob van Rijssel werd met een luid applaus bedankt voor een zeer geslaagde, warme golfdag.

Artikel geplaatst op zondag 13 mei 2018 - 08:06

Foto'sNieuws AZ

Fiets4Daagse Alkmaar eindigt met topweer op Waagplein

ALKMAAR - De ruim 800 deelnemers van de Fiets4daagse Alkmaar kregen zaterdag hun laatste stempel op het Waagplein in Alkmaar. Op een e-bike, racefiets, stadsfiets of ligfiets trokken zij vier dagen Noord-Holland door en fietsten zij langs de parels van de provincie. Organisator Le Champion had afwisselende routes van 30,...
AZ'ers op de foto ALKMAAR - Het WK is nog in volle gang, maar de clubs zijn al weer volop in voorbereiding op het nieuwe seizoen. Donderdag 5 juli kon de pers de eerste AZ-plaatjes schieten van individuele portretten en de - voorlopige - teamfoto. (Foto: Vincent de Vries)

Weghorst op weg naar Wolfsburg

ALKMAAR - Wout Weghorst lijkt op weg naar de Bundesliga. VfL Wolfsburg wil de AZ-spits overnemen die in de voetsporen kan treden van Bas Dost. Die speelde er tussen 2012 en 2016 waar hij in 85 wedstrijden goed was voor 36 doelpunten. Wolfsburg wist afgelopen seizoen via play-offs nog net...
Op de fiets door regio Alkmaar ALKMAAR - Al fietsend de regio Alkmaar ontdekken. Het kan tijdens de Fiets4Daagse Alkmaar. Le Champion laat fietsers van 4 tot en met 7 juli in 30, 50 en 70 km alle ‘highlights’ zien tijdens de Fiets4Daagse Alkmaar. Bewonder strand, bos, duin, polders en pittoreske dorpjes. Iedere dag ontdek je... Recordopbrengst Vrienden MEE Sportfonds ALKMAAR - De benefietavond voor het Vrienden MEE Sportfonds, op woensdag 13 juni 2018 in het AFAS-Stadion te Alkmaar, heeft een recordbedrag opgeleverd van € 23.625,-. Doel van de avond, georganiseerd door Vrienden MEE en MEE & de Wering, was om zoveel mogelijk sportabonnementen te realiseren voor kwetsbare mensen die... AZ-clinic in OKB ALKMAAR - Twee AZ-trainers houden zaterdag 9 juni van 10.00 tot 12.00 uur een voetbalclinic in speeltuin OKB. Kinderen - zes tot twaalf jaar - leren voetbaltrucjes en spelen vier tegen vier. Bovendien kunnen ze op de foto van de mascottes Herry & Berry. Aanmelden kan op de dag zelf...