Rodi

Een nieuwe, West-Friese liefde?
Vrijgezellen doen oproep in deze krant

Zit er iemand bij die je aandacht trekt? Laat het ons weten via redactie.wfr@rodi.nl. (Foto's: aangeleverd)

REGIO – Vrijgezellen uit de regio doen in deze krant een oproep aan vrijgezellen in West-Friesland: wie trekt de stoute schoenen aan en gaat opzoek naar een nieuwe, West-Friese liefde? Acht dames en heren nemen een sprong in het diepe en willen graag een praatje maken of een date. Lees aandachtig hun oproep. Zit er iemand bij die de aandacht trekt? Laat het weten via redactie.wfr@rodi.nl. Noteer in een reactie het juiste fotonummer en de naam.

1. Co is 63 jaar en woont in het centrum van Hoorn. "Ik zou het leuk vinden om een sportieve, gezellige vrouw te ontmoeten om samen iets leuks te ondernemen. Ik hou van wandelen, shoppen en het strand. Ook vind ik het gezellig om op een terrasje of in een café samen wat te drinken. Ik ben niet per se op zoek naar een liefdesrelatie, maar een speciale vriendschap zou ik ook leuk vinden. En we zien wel hoe het loopt dan. Als jij het ook leuk vindt om een aanvulling te vinden op hoe je nu in het leven staat, dan zou ik graag meer van je willen horen en eens met je afspreken."

2. Nel (62) uit Wognum lijkt het leuk om een West-Fries te ontmoeten die mogelijk haar nieuwe liefde wordt. "Ik vind het hartstikke spannend, maar heb de stoute schoenen aangetrokken. Ik wil graag iemand ontmoeten die humor heeft, niet rookt, oprecht, open, respectvol en warm is. Iemand die ook van een goed gesprek houdt. Ik ben optimistisch, spontaan, open en warm. Sinds vijf jaar ben ik weduwe. Mijn hobby's zijn wandelen, tuinieren, creatief bezig zijn en lekker koken."
3. Aris is een gescheiden kerel van 42, woonachtig in Zwaag. "Mijn dochter van elf jaar woont doordeweeks bij mij en naast een fulltime job (in ploegendienst) draag ik dus de zorg dat zij op tijd op school is, bij vriendinnen kan spelen en/of dat er gesport wordt. Mijn vrije tijd vul ik op door bezoekjes aan de sportschool, struinen over de zaterdagmarkt of op visite bij familie of vrienden. Zo af en toe eens een bezoek aan de sauna/ bioscoop of een feestje hier of daar ga ik ook niet uit de weg. Tevens maakt ik tijd vrij voor het geven van sport- of ontspanningsmassages, probeer ik ietsjes verantwoord te koken en zo zitten de dagen al snel vol hoor. Wanneer de jongedame een weekend bij mij is staan er heel andere dingen op het programma; dan gaan we samen naar het museum of de bioscoop, bakken we iets lekkers of doen we echte vader/dochter-dingen. Gewenste kenmerken voor mijn nieuwe liefde zijn: een dame tussen de 32 en 40 jaar, een tikkie sportief en een beetje verzorgd. Dan vind ik dat ze al een heel end komt. Het zou mooi zijn als ze haar leven aardig op orde heeft in de trend van een baan, hobby, vriendenkring of iets dergelijks. Mijn vrienden omschrijven mij als ondernemend, iemand die overal wel iets van probeert te maken. Ook heb ik vrolijk met een serieuze twist gehoord en dat vind ik persoonlijk een heel mooie omschrijving. Verder ben ik enthousiast, nieuwsgierig en altijd wel in voor iets anders. Wanneer je op mijn oproepje reageert, dan zou ik het heel fijn vinden als je een foto meestuurt."
4. Mary (57) woont in Oosterblokker en werkt in de zorg. "Mijn hobby's zijn koken, fitness en tuinieren. Ik ga graag op vakantie naar warme landen en soms een weekendje weg. Af en toe lekker uiteten en ook het bos, strand en de zee vind ik heerlijk om naartoe te gaan. Op z'n tijd houd ik van een borreltje. Ik zoek een leuke, lieve, verzorgende man die er ook van houdt om dingen te ondernemen en graag op vakantie gaat en/of weekendje weg."
5. Bart is 28 jaar en woont in Bovenkarspel. "Ik hou van muziek luisteren en ik zit op drumles. Verder hou ik van wandelen, doe ik aan houtbewerking en ga ik graag zwemmen. Ik ben op zoek naar een rustige, lieve vrouw van rond mijn eigen leeftijd. Leuk als je eigen hobby's hebt en dat we samen hobby's kunnen delen. Ben je verder benieuwd naar mij, dan hoor ik graag van je!"
6. De 46-jarige Wilma woont in Hoorn. Ze is geen stilzitter en gaat erg graag op pad, bijvoorbeeld naar musea. "Maar een avondje genieten voor de tv kan natuurlijk ook. Ik ben op zoek naar een niet rokende, zelfstandige, enthousiaste, flexibele, avontuurlijke, rustgevende, zorgzame, gezellige, humoristische, ondernemende, lieve man. Ik heb een leuk en gezellig leven, maar mis nog net even dat toefje op de taart. Denk jij dat je een leuke aanvulling zal zijn in mijn leven en dat we samen leuke dingen kunnen ondernemen, dan ben ik reuze benieuwd naar je reactie."
7. Levi is dertig jaar en woont in Hoorn. "Ik zoek een leuke vriendin tussen de 25 en 35 jaar om samen erop uit te gaan en een fijne toekomst op te bouwen. Karaktereigenschappen: eerlijk, betrouwbaar en spontaan. Qua uiterlijke kenmerken heb ik geen specifieke voorkeur. Lengte tot 1,75 meter. Mijn hobby's zijn fietsen, fitness, auto’s, stedentrips en kokkerellen. Ik ben notarieel medewerker op een notariskantoor in Amstelveen. Zelf ben ik eerlijk en betrouwbaar. Ik heb donkerblond haar en ben 1.80 meter lang."
8. Johan is midden zeventig, woont in Grootebroek en is op zoek naar een West-Friese dame. Hij is 1.85 meter lang en houdt van wandelen, fietsen en samen een terrasje pakken. "Mijn verdere hobby's zijn tuinieren en genieten van het buitenleven."

Artikel geplaatst op donderdag 31 januari 2019 - 13:52


Koggenland- Opmeer
'Je hebt geen televisie nodig om de avond door te komen'
Bart en Irene vullen elkaar goed aan
OPMEER – Veel mensen zijn tegenwoordig in dit tijdperk van technologie en social media aangesloten bij een 'datingsite' om een Valentijn/partner te vinden. Vroeger ging dat anders, dan kwam er zomaar iemand op je pad. Zo ging dat ook met de 18-jarige Bart Agterberg en Irene Tesselaar. Zij kwamen elkaar...
Druk weekend voor theaterkerk WADWAY – Toneelliefhebbers genieten vrijdag 22 februari van de toneelvoorstelling George & Eran worden Racisten in de theaterkerk, Wadway30 in Wadway. Een komedie over de onmogelijkheid het goed te doen. Roos Blufpand staat zaterdag 23 februari op het podium met liedjes die goudeerlijk, kwetsbaar en zo klein zijn dat het... Promobus Gabberweek REGIO – De Promobus staat maandag 18 februari om 10.00 uur op de parkeerplaats bij de bibliotheek, Breestraat 15 in Opmeer. Iedereen die langskomt krijgt een kopje koffie, thee of limonade. Wie goed idee, of voor zijn klas, heeft voor 2020 voor het programma, dan wordt dat genoteerd. Als dat... Niels van der Gulik en band in 't Kerkhuys SPANBROEK – Rock in de kerk! De gedachte van Niels van der Gulik was: 'Waarom kan het in Paradiso Amsterdam wel en in de kerkjes in de rest van Nederland niet?' Rock in de kerk is een heel breed concept. Het publiek krijgt een zeer divers Engelstalig muziekprogramma via alle... Inschrijving Gemeenschapsveiling geopend OPMEER – Mensen bij elkaar en met elkaar in contact brengen en projecten ondersteunen van verenigingen die dat niet uit eigen middelen kunnen bekostigen: bij de start van De Gemeenschapsveilingen waren dat de doelstellingen. Bij een hoge opbrengst worden ook sociaal-culturele projecten met een gift beloond. De BeleefTV voor bewoners... Lions Club ondersteunt culturele behoeften OPMEER – Lions Club Opmeer steunde - middels de crowdfundings actie - een uitvoering van twee magnifieke Beethoven-composities in de Bonifatiuskerk -n Medemblik op 2 februari jl. In een bomvolle kerk genoten meer dan driehonderd toehoorders zowel van het Keizerconcert als van de Pastorale. Het unieke van dit concert was... Opgeruimd is netjes! Toch?
Hondenpoep rond de Bonifatiusschool
SPANBROEK – Een veld vol hondenpoep. En dat vinden de kinderen van de Bonifatiusschool in Spanbroek maar niets. Daarom aan alle hondenbezitters die hun hond uitlaten op het speelveld voor de Bonifatiusschool: ruim de hondenpoep op! Want opgeruimd staat netjes! Toch? In de gehele gemeente Opmeer geldt een opruimplicht voor...
Lezing HOOGWOUD – Vrouwen van Nu verzorgen 21 februari om 20.30 uur een lezing. Bart Lankester vertelt over het leven van Trien de Haan: een revolutionaire socialist uit West-Friesland. Zij leefde van 1891 tot en met 1986. De arbeidersvrouw en moeder van twee dochters is al ver in de dertig als... Doe mee met 30dagengezonder
Kom in actie, eet gezondheid
REGIO – Na het succes van vorig jaar daagt GGD Hollands Noorden in maart opnieuw alle inwoners uit regio Noord-Holland Noord uit een gezonde gewoonte aan te leren en mee te doen met de actie 30dagengezonder. Deze actie van vier GGD’en werkzaam in Noord Holland en Flevoland. "Iedereen, jong en...
Cabaret in theaterkerk WADWAY – Cabaretgroep Oldenhermanns speelt zaterdag 16 februari om 20.30 uur de voorstelling Unsexed in de theaterkerk, Wadway 30 in Wadway. Oldenhermanns gaat in deze voorstelling op zoek naar de nooduitgang van de dagelijkse sleur. Lize van Olden en Anna Hermanns wensen zich een ander leven en sleuren het publiek... Alzheimer Café SPANBROEK – In wijksteunpunt De Schakel, Pastoor Meriusstraat 4 in Spanbroek wordt maandag 11 februari om 19.30 uur het Alzheimer Café gehouden. Het thema is: dementievriendelijke omgeving en wat kan de gemeente betekenen? Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, mantelzorgers, familieleden en vrienden, hulpverleners... Cursus 'Help de weidevogels' ABBEKERK – Landschap Noord-Holland verzorgt de basiscursus Weidevogelbescherming. Zoals elk jaar bevolken kieviten, scholeksters, tureluurs en grutto’s binnen enkele weken de akkers en weilanden van West-Friesland. Om deze fraaie vogelsoorten in het landelijk gebied te behouden, kunnen ze wel wat hulp gebruiken. Landschap Noord-Holland is op zoek naar vrijwilligers die... Jaarvergadering dorpsraad in ’t Kerkhuys SPANBROEK – De jaarvergadering van dorpsraad Spanbroek-Opmeer staat 28 maart om 19.15 uur in het teken van wonen voor 50-plussers in de toekomst. De dorpsraad ontving diverse signalen van mensen die graag in een besloten hofje willen wonen. In bijvoorbeeld Obdam en tientallen andere plaatsen is overweldigende belangstelling voor deze... Een nieuwe, West-Friese liefde?
Vrijgezellen doen oproep in deze krant
REGIO – Vrijgezellen uit de regio doen in deze krant een oproep aan vrijgezellen in West-Friesland: wie trekt de stoute schoenen aan en gaat opzoek naar een nieuwe, West-Friese liefde? Acht dames en heren nemen een sprong in het diepe en willen graag een praatje maken of een date. Lees...
Vrijgezellen opgelet! REGIO - Na drie succesvolle edities van 'West-Fries zoekt West-Fries', verschijnt binnenkort in deze krant de vierde editie! Vrijgezel en op zoek naar een nieuwe liefde, maar geen zin in een langeafstandsrelatie of gewoon een zwak voor een echte West-Fries? Trek dan de stoute schoenen aan, stuur een mailtje mét... Het kind is de dupe
Week van het vergeten kind
OPMEER – Nederlandse kinderen behoren tot de gelukkigste kinderen ter wereld, zo blijkt uit onderzoeken. Maar helaas geldt dit geluk niet voor alle kinderen in dit land of zelfs in de eigen regio. Nog te vaak gaat het fout. Om extra aandacht te geven aan die kinderen wordt de Week...
Spaanse sferen in ’t Brakenkerkje OBDAM - In ’t Brakenkerkje, Dorpsstraat 38 in Obdam, staat zondag 17 februari om 11.00 uur een optreden van Jasper Iturrospe op het programma. Kom luisteren naar deze Spaanse gitaar virtuoos. Jasper volgt momenteel zijn master studie klassiek gitaar aan het Conservatorium van Amsterdam, bij gitarist Gabriel Bianco. Met klassieke... 'Bizar dat ik maandag gewoon weer naar school moet'
Ex-Langedijkse Mikki (17) schittert in 'The Voice'
OBDAM/LANGEDIJK - Vrijdag 1 februari is dé dag, dan staat Mikki van Wijk, geboren in Langedijk en sinds een jaar of drie jaar woonachtig in Obdam, in de eerste live show van 'The Voice' op RTL4. "Ik denk dat mijn moeder zenuwachtiger is dan ik." Zaterdag vierde Mikki van Wijk...
Langer zelfstandig OPMEER – De raadscommissie Samenlevingszaken informeert 5 februari van 20.00 tot 22.00 uur de gemeenteraad over: hoe kunnen inwoners langer zelfstandig blijven wonen. Inwoners en andere belangstellenden zijn ook van harte welkom in wijkpunt De Schakel, Pastoor Meriusstraat 4 in Spanbroek. Dr. Hanna van Dijk gepromoveerd op ‘Oud worden in... Weerbaarheidtraining Rots en Water OPMEER – Heeft een kind last van driftbuien en een kort lontje? Met de weerbaarheidtraining Rots en Water leren kinderen van groep 7 en 8 zich te beheersen, zodat ze zelf kunnen kiezen of ze kwaad worden. Kwaadheid hoeft niet de baas te zijn, maar houd die emotie onder controle.... Dorpsbijeenkomsten IKC REGIO – Een Integraal Kind Centra (IKC) is een voorziening waarin organisaties als onderwijs, kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, peuteropvang en welzijnsactiviteiten voor kinderen zijn samengevoegd. De huidige schoolgebouwen in Hoogwoud, Opmeer en Spanbroek zijn aan vervanging toe. De noodzaak voor nieuwbouw is een kans om op twee locaties een IKC te... Onder Zeil in Schakel SPANBROEK – Zeemanskoor Onder Zeil uit Schagen treedt vrijdag 15 februari om 14.00 uur op in de Schakel, Pastoor Meriusstraat 2 in Spanbroek. Het repertoire bestaat uit shanty’s, zeemansliedjes en diverse andere populaire liederen. Deze staan garant voor een gezellig, ontspannend en sfeervol optreden. Het koor bestaat uit veertig man,... Oproep deelnemers Kunstroute Opmeer REGIO – Expositie Kring Beeldende Kunst Opmeer houdt zaterdag 29 en zondag 30 juni van 12.00 tot 17.00 uur voor de dertiende keer de Kunstroute Opmeer: open huis bij de kunstenaar thuis. Kunstenaars, die een atelier of expositieruimte in de gemeente Opmeer hebben, zijn van harte welkom om aan deze... Keeper gezocht voor meisjes SPANBROEK – Het dames en meisjes-voetbal van VVS’46 is groeiende, inmiddels heeft de vereniging in elke leeftijdcategorie één of meer teams. De MO19 eindigde in de najaarcompetitie als tweede en het mooie aan succes dat het ook een keerzijde heeft. De talentvolle, jonge keeper stapte over om verder te ontwikkelen....