Rodi

Wandelen voor goede doelen

Lekker wandelen voor het goede doel in Enkhuizen. (Foto: Vincent de Vries/RM)

ENKHUIZEN - De deelnemers aan de eerste Westfriese Struuntocht wandelen zaterdagavond 23 maart vanaf 19.00 uur door de straten van Enkhuizen op zoek naar de bijzondere, soms monumentale, panden, naar verborgen straatjes, bedrijven, scholen en moderne architectuur. “Het wordt een avond wandelen, ontdekken en beleven”, besloot de voorzitter van de stichting Westfriese Struuntocht Henk Driessen.


De Westfriese Struuntocht is een wandeling van ongeveer zeven kilometer door Enkhuizen. Ook is er een speciale, verkorte route voor kinderen. Met de Westfriese Struuntocht wil de organisatie geld ophalen voor twee goede doelen in Westfriesland, die gezinnen ondersteunen die het hoofd moeizaam boven water houden. Namelijk Stichting Leergeld Westfriesland en Kinder Kleding Bank Hoorn.

Enkhuizen in de spotlights

Daarnaast is het een mooie manier iedereen te laten kennis maken met de regio Westfriesland en deze editie de stad Enkhuizen. Deelnemers krijgen de gelegenheid om binnen te kijken in instellingen en gebouwen waar men normaal niet zo gauw komt. De organiserende partijen zijn trots op wat Enkhuizen te bieden heeft. “Dat willen we aan iedereen laten zien; Enkhuizen boeit!", zegt secretaris Natalie Huijsman.
De organisatie is een samenwerking van vier serviceclubs in/rond Enkhuizen: Kiwanis Westfriesland, Lions Enkhuizen, Rotary Enkhuizen en JCI Het Grootslag.

Slotfeest

“Het is de eerste keer dat een dergelijk evenement in Enkhuizen wordt gehouden. We verwachten dat de wandeltocht ongeveer drie uur in beslag neemt, maar ieder loopt natuurlijk in een eigen tempo. Alhoewel het een mooi gezicht zal zijn om zo’n lange sliert mensen te zien lopen door de omgeving. We eindigen met een slotfeest in Brouwerij de Werf. Deelnemers krijgen gratis toegang tot dit slotfeest en daar kan men nog even napraten over de route en de belevenissen onderweg”, legt Henk Driessen nader uit.
Route

De exacte route wordt tot het laatste moment geheim gehouden, maar er staan in elk geval een aantal parken, horeca-instellingen, winkels, musea, monumentale panden, bedrijven, scholen en sportinstellingen op de en onderweg is veel te zien en te horen door de begeleiding onderweg van culturele en muzikale acts tijdens de tocht. Het is absoluut geen saaie wandeltocht, maar een ‘belevenistocht’, verklapt het bestuur.
Binnenkort start de kaartverkoop via www.westfriesestruuntocht.nl. Deelname kost 12,50 per persoon (vanaf 10 jaar). Kinderen onder 10 jaar kunnen gratis meewandelen met een betalende volwassene.

Artikel geplaatst op woensdag 23 januari 2019 - 08:10


Enkhuizen Boeit
Wandelen voor goede doelen ENKHUIZEN - De deelnemers aan de eerste Westfriese Struuntocht wandelen zaterdagavond 23 maart vanaf 19.00 uur door de straten van Enkhuizen op zoek naar de bijzondere, soms monumentale, panden, naar verborgen straatjes, bedrijven, scholen en moderne architectuur. “Het wordt een avond wandelen, ontdekken en beleven”, besloot de voorzitter van de... Nieuwe 'Enkhuizen Boeit' van de persen ENKHUIZEN - Begin januari rolde Enkhuizen Boeit 2018 van de persen. Mooi op tijd klaar om op de Vakantiebeurs in Utrecht uitgedeeld te worden. Vorige week werd gestart met verspreiding in de regio. Het magazine valt niet meer automatisch thuis op de mat, maar men kan vanaf nu geheel gratis... Tiende editie van magazine Enkhuizen Boeit onderweg ENKHUIZEN - TPE-voorzitter Jan Moojen overhandigde maandagochtend 9 januari het eerste exemplaar van Enkhuizen Boeit 2017 aan twee enthousiaste ambassadeurs van de stad: Mireille Ruitenberg en Josette Vermeulen. Beide dames verzorgen stadswandelingen en arrangementen in Enkhuizen en omgeving. Zij weten dan ook als geen ander hoe boeiend Enkhuizen is. Al...

Muzikaal diner in Stationscafé

ENKHUIZEN - Het derde muzikale diner in het Stationscafé vindt zondag 18 oktober om 16.00 uur plaats, met deze keer een optreden van de Beatles-coverband inBEATween. Ze zetten geen pruiken op en trekken geen Beatles-kleding aan, maar inBEATween probeert wel de muziek van John, Paul, George en Ringo zo authentiek...